marți, 20 septembrie 2011

Elenin si Honda, Calendarul Mayas si Transformarea

(Dragii mei, dupa cum puteti vedea si in acest text, dar si in cel de ieri, data de final a Calendarului Mayaseste 28 octombrie 2011)

Calendarul Mayas si transformarea

24 iunie 2011 (ii multumim Anei Nicolai)

Carl Johan Calleman Ph.D. www.calleman.com


Calleman si-a inceput studiile asupra calendarului mayas, in anul 1979, iar in prezent tine prelegeri in intreaga lume.

El a aparut in timpul emisiunii de doua ore si jumatate, pentru a vorbi despre schimbarile pe care le zareste la orizont si despre motivul pentru care data de 28 octombrie 2011 este mai importanta decat cea din decembrie 2012.

Mayasii din vechime aveau credinta ca exista 9 nivele de evolutie a constiintei. Pe 9 martie 2011, a inceput al Noualea Val, care reprezinta cel mai inalt nivel de evolutie si, cu toate ca indica inceputul constiintei Unimii, el aduce si o mare agitatie, deoarece acest val se desfasoara la o frecventa mult mai inalta, a explicat el.


Timp de peste 15 ani, Calleman a afirmat cu consecventa ca data la care se incheie calendarul mayas este 28 octombrie 2011 si nu 21 decembrie 2012. El a tras aceasta concluzie, pe baza corelarii datelor cu Calendarul Sacru mayas de 260 de zile, care este folosit in continuare.

Pe 21 octombrie, cometa Elenin se va afla la cea mai apropiata distanta de Pamant, iar el asociaza acest eveniment, cu profetia Hopi despre Steaua Albastra, afirmand ca aceasta cometa se sincronizeaza uluitor cu sfarsitul calendarului mayas, "intr-un mod in care fiintele umane nu il pot intelege".

Vinerea aceasta, la ora 11 a.m., Calleman, alaturi de Richard C. Hoagland si altii, va participa la o conferinta online, pe tema cometei Elenin.


Cometele Honda si Elenin implinesc profetiile mayase, Hopi si crestine, pe masura ce Calendarul Mayas se apropie de final, pe 28 octombrie 2011, schita facuta de Carl Johan Calleman.


Desi Calleman considera mentalitatea Unimii din al Noualea Val, ca pe o evolutie majora a omenirii, el a atras atentia asupra faptului ca aceasta noua lume va avea de-a face cu schimbari terestre haotice - cum ar fi cutremure mari de pamant - pe care ne-am putea astepta sa le vedem, in jurul datei de 28 octombrie.

In mod interesant, el a explicat ca exista inscriptii mayase care se refera la date aflate foarte departe in viitor, cum ar fi data de 4472 d.Ch.; prin urmare, in vremurile stravechi, ei nu aveau conceptul de „sfarsitul lumii".

Multi oameni au aflat acum despre apropiata intrare in sistemul solar, a cometei Elenin, (http://elenin.org) si exista o varietate de idei si speculatii despre ce anume ar putea provoca ea.

Cometele au fost mereu considerate a fi semne de vesti favorabile sau (de cele mai multe ori) fatale, si fara indoiala ca aceasta cometa nu e o exceptie.

S-a insinuat ca ea este, in realitate, o stea pitica, o nava spatiala sau ca va provoca cutremure de pamant. Indiferent ce ar fi, in aceasta toamna vor veni doua comete – Honda si Elenin – ce vor crea in ceruri o serie de corpuri ceresti.

Se estimeaza ca aceasta cometa Elenin - care a primit cea mai mare atentie acordata pana acum, unei comete - va ajunge la cea mai mica distanta de Pamant, in jurul intervalulului 16-20 octombrie 2011, aproape de mijlocul Zilei a Saptea din al Noualea Val (sau Ciclul Universal).

In special pentru ca evenimentul are loc chiar inainte de data de 13 Ahau - cand se incheie calendarul mayas (28 octombrie 2011) - aceasta cometa este, in ciuda naturii specifice si a rolului pe care il poate avea, un fenomen caracteristic sfarsitului timpului.

Sosirea acestor comete se va produce deci pe fondul intensificarii haosului politic si economic mondial - haos produs pentru ca institutiile lumii nu sunt compatibile cu venirea constiintei Unimii, a celui de-a Noualea Val.

Acest fapt impune un studiu privind modul in care aceasta cometa are legatura cu profetiile despre sfarsitul lumii, provenite din surse variate.

In cartea Calendarul mayas si transformarea constiintei (2004) [publicata de Editura For You] am scris: „prin urmare, cel putin cateva schimbari terestre minore ar putea rezulta din frecventa inalta a transformarii constiintei, prin care trecem acum.

Dar inversarea cauzei si efectului, pentru a genera o imagine de Judecata de Apoi, in care astfel de schimbari terestre sunt prezentate ca fiind chiar scopul creatiei, este de neconceput.

Orice posibile efecte fizice ar trebui vazute doar efecte secundare ale campului de constiinta, iar majoritatea schimbarilor climatice probabil ca inca vor fi cauzate mai degraba de emisiile de bioxid de carbon, decat de vreun plan Divin, perfid si intentionat, de distrugere a Pamantului, prin intermediul schimbarilor geofizice."

Acest citat se referea la Ciclul Galactic si probabil ca e corect sa spun ca, doar odata cu Ciclul Universal, frecventa a devenit atat de inalta, incat schimbarile Pamantului nu mai pot fi clasificate ca fiind minore.

Un alt lucru care se desprinde din acest citat este acela ca am cautat sa fac o distinctie intre viziunea mea si cea a multor altora, care se concentrau doar pe schimbarile Pamantului ca atare, fara a le asigura un context semnificativ.

Eu am subliniat ca acest calendar Mayas se refera, in esenta, la evolutia constiintei si ca schimbarile Pamantului fie vin in sprijinul acestei evolutii, fie sunt efectele ei.

Am subliniat astfel faptul ca actualul Val al Noualea, din calendarul mayas, indica o directie ireversibila spre constiinta Unimii, ce va ajunge la un punct culminant, la sfarsitul acestui an.


Al Noualea val al calendarului mayas, ce conduce pana la data sa incheiere, 28 octombrie 2011, cu indicatii despre:

A – distanta cea mai mica de cometa Honda

B – cometa Elenin, intre Pamant si Soare

C – distanta cea mai mica de cometa Elenin

Pentru mai multe detalii legate de al Noualea val, va rog sa accesati www.mayanninthwave.com

In orice caz, unii si-au pus si intrebari legate de modul in care - in ciuda frecventei sale inalte – al Noualea val al calendarului mayas ar putea aduce cu sine aceasta noua constiinta, intr-o perioada de timp atat de scurta.

Totusi, zilele sale sunt acum exprimate in revolutia Unimii mondiale, care isi are epicentrul in Africa de Nord si in Europa de Sud (foarte recent, femeile saudite au inceput sa conduca autovehicule).

Ar trebui de asemenea sa fim constienti ca a doua jumatate a unui val isi manifesta intotdeauna fenomenele mult mai puternic decat prima jumatate, astfel ca revolutia Unimii mondiale va lua amploare.

Data de 4 iulie, ca data de inceput a celei de-a doua jumatati a valului, ar putea implica faptul ca revendicari pentru democratie adevarata, care apar la ora actuala in sudul Europei, se vor raspandi si in SUA.

In plus, avand in vedere cifra ridicata a datoriilor si alti factori din natiunile cheie, pare foarte probabil sa survina dezastrul financiar, undeva pe parcursul lunii august. Ciclul Universal ne va chema atunci din ce in ce mai mult sa devenim cetateni ai cosmosului si sa desfiintam granitele noastre nationale si restrictive actuale.

Mai mult decat atat, in aceasta frecventa inalta a schimbarii, sunt sanse ca schimbarile Pamantului sa se intensifice, iar ceea ce constituie un avantaj in acest caz, este faptul ca, uneori, corpurile ceresti sunt sincronizate cu evolutia planului cosmic, intr-o asemenea maniera, incat provoaca salturi inainte.

E posibil sa se ajunga si la producerea acestui lucru, in viitorul apropiat, datorita apropierii cometelor. In definitiv, Arborele Cosmic al Vietii, pe care se bazeaza calendarul mayas, este factorul sincronizator din spatele tuturor evenimentelor din univers, iar noi stim ca, in trecut, corpurile ceresti au jucat un rol in evolutie.

In afara de aceasta, daca astfel de evenimente ceresti, sincronizate cu precizie, izvorasc din planul Divin, acest lucru ar trebui sa insemne, totodata ca, uneori, ele pot fi prezise prin profetii.

Inainte de a ma referi la profetii, voi da doua exemple de corpuri ceresti, care au jucat un rol de sustinere in evolutia vietii pe planeta noastra. Primul este impactul cu un corp ceresc de marimea planetei Marte – impact care, conform stiintei actuale, se considera ca a dat nastere Lunii, acum 4,5 miliarde de ani.

Celalalt eveniment miraculos din istoria Pamantului este meteoritul care l-a lovit, acum 65 de milioane de ani, dand nastere craterului Chicxulub din Mexic si intunecand bolta cereasca, pentru o lunga perioada de timp.

Aceasta a condus la disparitia de pe planeta noastra a dinozaurilor si a pleziozaurilor. Motivul pentru care acest meteorit, asa-zis distructiv, ar putea fi numit miraculos este acela ca, daca nu ar fi avut exact marimea pe care a avut-o, astazi noi nu am mai fi aici, ca sa vorbim despre el.

Dinozaurii ar mai fi putut exista, hoinarind prin jur si mancand toate mamiferele care isi manifestau speranta de a evolua mai departe. Pe de alta parte, daca acest meteorit ar fi fost de doua ori mai mare decat a fost, ar fi disparut toate formele de viata de pe Pamant – inclusiv mamiferele - si nici noi nu am mai fi fost astazi aici.

In plus, impactul acesta a fost sincronizat cu foarte mare precizie, astfel incat el a pregatit terenul pentru mamiferele mari, care au aparut la inceputul Zilei a Saptea a Ciclului Mamifer.

Prin urmare, aceste evenimente - formarea Lunii si disparitia dinozaurilor –au fost in mod evident in folosul dezvoltarii in continuare a planului cosmic si scopului sau, insa modul in care aceste corpuri ceresti au putut avea o marime si o orbita atat de exacte, pentru a determina continuarea evolutiei vietii pe Pamant, ii pare inca de neinteles mintii umane.

In ceea ce priveste seria de comete ce se apropie acum de Pamant, simt ca ar trebui sa ramanem deschisi fata de posibilitatea ca si aceasta e pusa la cale de inteligenta Divina si joaca un rol anume, care va pregati lumea pentru apogeul timpului, din 28 octombrie 2011.

Ar trebui subliniat ca nu exista nimic care sa indice ca incheierea intregii vieti pe Pamant ar face parte din acest plan – nici in evenimentele anterioare, si nici in cele viitoare. Pe de alta parte, acest lucru nu e similar cu a spune ca nu vor exista pierderi.

In momentul de fata, este totusi dificil sa discutam despre interactiunile fizice pe care cele doua comete le-ar putea avea cu Pamantul –daca va fi vreuna.

Datele furnizate de site-urile astronomice oficiale arata ca atat marimea, cat si orbitele celor doua comete sunt prea nesemnificative, ca sa aiba vreo influenta directa asupra planetei noastre. (www.astrosociety.org/elenin/ab2011-72.pdf)

Totusi, in timp, estimarile acestor parametri s-au schimbat, intr-o maniera care te face sa te intrebi cat de siguri sunt ei de fapt – si e posibil ca, in acest moment, nimeni sa nu poata spune cu certitudine care sunt valorile lor exacte.

Cu toate acestea, in afara de cateva date noi, ce provin din surse astronomice credibile, nu vad niciun motiv de indoiala ca acestea sunt doar mici bucati de gheata. In ciuda tuturor celor spuse, aceste comete ar putea totusi juca un rol semnificativ in scenariul „sfarsitul timpului”.

Prin urmare, am sentimentul ca sincronizarea lui Elenin cu sfarsitul calendarului mayas este atat de fascinanta, incat merita sa fie cercetata legatura pe care ar putea-o avea aceste comete, cu anumite profetii stravechi.

Inainte sa examinam astfel de profetii, am putea remarca ca unii au citit numele de ELENIN (de la numele descoperitorului rus) sub forma„Extinction Level Event Nibiru Is Near” (gradul distrugator al evenimentului Nibiru se apropie).

Totusi, tinand cont de situatia crunta in care se afla sistemul monetar mondial, in a doua jumatate a Ciclului Universal, o interpretare mai potrivita ar putea fi El + Lenin (proclamarea lui Dumnezeu + revolutia anti-capitalista).

In discutiile curente s-au facut si cateva sugestii, cum ca aceasta cometa Elenin este o nava spatiala cu oameni la bord si ca cei aflati la putere sunt implicati intr-o conspiratie, construindu-si buncare si tinand in secret, fata de restul lumii, apropierea ei.

Fie cum o fi, pentru ca, chiar daca e adevarata vreuna din variante, nu consider ca ea sa schimbe multe pentru noi, in situatia actuala.

Cea mai populara idee din prezent, referitoare la Elenin, este aceea ca aceasta cometa are legatura cu presupusa intoarcere a lui Nibiru - care este o ipotetica stea pitica, companioana a Soarelui nostru, inconjurat de o Planeta X.

Existenta lui Nibiru a fost initial sugerata de Zecharia Sitchin, pe baza citirii textelor sumeriene, dar inainte sa moara, anul trecut, el a declarat limpede ca nu credea ca acesta avea vreo legatura cu 2012 si ca este intr-adevar greu de inteles de ce ar avea legatura. Ideea ca Nibiru ar reveni in 2012 – sau, mai exact, pe 21 decembrie 2012 – nu e sustinuta de niciun fel de dovada.

Totusi, Nibiru a aparut pe YouTube, in videoclipuri urmarite de milioane de oameni, intr-o combinatie ciudata – continand ideile lui Sitchin si data eronata de incheiere a calendarul mayas.

In timp ce partizanii acestei idei discuta pe larg despre musamalizari si conspiratii care nu ne spun despre existenta ei, in realitate, nu exista nicio dovada despre existenta lui Nibiru. Mai mult decat atat, legatura dintre Nibiru si 2012 este deja sub semnul intrebarii, de vreme ce nici o profetie mayasa straveche nu face aluzie la existenta ei.

Conexiunea lui Nibiru cu 2012 devine si mai indoielnica, atunci cand iti dai seama ca sustinatorii ei au inlocuit graficul de evolutie din calendarul mayas, cu influentele sugerate ale acestei planete ipotetice, pentru a explica cursul evenimentelor umane.

Eu unul nu vad niciun motiv pentru a imbratisa o idee lipsita de fundament - fie in stiinta moderna, fie in profetiile stravechi.

Insa, din moment ce a castigat o popularitate atat de mare –asociata adesea cu o sugerata inversare a polilor si inversarea sensului de rotatie a Pamantului –pare posibil ca ea sa mimeze un scenariu care va avea cu adevarat loc, dar avand un fundament diferit.

De exemplu, ar fi posibil ca aceasta viziune impartasita la nivel colectiv sa nu fie reala ca atare, dar sa indice spre o cometa care se apropie si care coincide, nu cu o schimbare a polilor magnetici, ci cu o schimbare a polaritatii constiintei, intr-un mod in care stim - din calendarul mayas - ca se va produce?

Profetia Hopi ne ofera o alta sursa de luat in considerare, cu privire la Elenin (si probabil si la predecesoarea ei, Honda), intrucat aceasta cometa ar putea fi Steaua Albastra Kachina – Ochiul lui Dumnezeu – care este unul dintre semnele despre sfarsitul timpului.

„Si acesta este al Noualea si Ultim semn: Veti auzi despre un salas din ceruri, deasupra Pamantului, care va cadea cu un zgomot asurzitor. Va aparea ca o stea albastra ... Acestea sunt Semnele ca mare prapad se apropie.

Lumea se va balansa inainte si inapoi. Omul alb va lupta impotriva altor oameni din alte tinuturi – cu cei care au detinut prima lumina a intelepciunii. Vor fi multe coloane de fum si foc, precum cele pe care Pana Alba le-a vazut fiind facute de omul alb, in deserturile nu departe de aici. Insa cele care vor veni vor aduce boala si o o mare pustiire.

Multi din poporul meu, care inteleg profetia, vor fi in siguranta. Cei care vor ramane si vor trai in tinuturile poporului meu vor fi si ei in siguranta.

Apoi vor fi multe lucruri de reconstruit. Si curand – foarte curand dupa aceea – se va intoarce Pahana. El va aduce zorii Lumii a Cincea. El va sadi semintele intelepciunii sale, in inimile lor. Chiar si acum sunt sadite seminte. Ele vor inlesni calea spre Intrarea in Lumea a Cincea.”

Intuitia imi spune ca Elenin este, intr-adevar, Steaua Albastra – care, potrivit celor de mai sus, pare sa implice un fel de impact apropiat. Pentru a fi siguri de asta, va trebui sa asteptam si sa vedem ce culoare are.

Totusi, este demn de remarcat ca al Noualea si cel din urma semn al Profetiei Hopi corespunde cu ceea ce este realizat de al Noualea si cel mai inalt val al calendarului mayas.

Poate ca aceasta cometa este, de fapt, si un semn al intoarcerii lui Quetzalcoatl – Sarpele cu Pene, din profetia azteca/tolteca.

In al treilea rand, exista mesaje provenite de la profetii crestini din secolul trecut (http://olrl.org/proph ecy/daysdark.shtml), care spun ca, la sfarsitul timpului, vor fi Trei Zile de Intuneric.

Aceasta ofera o paralela interesanta cu profetiile inteleptilor mayasi, iar in acest sens puteti vedea un videoclip cu inteleptul mayas, Don Alejandro Oxlaj, care face parte din filmul Shift of the Ages /Tranzitia Erelor (http://www.shiftoftheages.com/), in care vorbeste despre venirea celor Trei Zile de Intuneric.

Inainte am fost foarte sceptic fata de aceasta idee, intrucat parea sa depaseasca ceea ce e posibil din punct de vedere fizic – insa, pentru ca aceeasi viziune a venit si din alte surse, total independente, mi-a devenit mai usor sa o admit. Ar putea exista acum chiar si un mecanism ce ar putea-o explica.

Asadar, cateva clipuri de pe YouTube au sugerat ca, atunci cand cometa Elenin trece printre Pamant si Soare – ceea ce se anticipeaza sa aiba loc in jurul datei de 25 septembrie 2011 – vor fi trei zile de intuneric.

Nu cred ca aceasta previziune se bucura de sustinerea astronomilor profesionisti – dar, totusi, lucrurile pot ajunge sa se intample intr-o maniera greu de inteles acum.

In ultima instanta, pe masura ce ne apropiem de 28 octombrie 2011, Noua Cicluri –ce inglobeaza 16 miliarde de ani de evolutie – se vor manifesta „in deplinatatea insemnelor lor de gala”, potrivit monumentului Tortuguero.

In consecinta, simt ca avem motive sa anticipam ca, la sfarsit, Creatorul ne-ar putea rezerva cateva surprize, pentru a transforma lumea aceasta, intr-o lume a armoniei.

Natura dramatica a acestui apropiat scenariu de sfarsit al calendarului mayas este scoasa in evidenta de faptul ca doua comete vor deveni vizibile, in a doua jumatate a valului al Noualea. Inainte de Elenin, pe 17 august 2011, la inceputul Noptii a Cincea, cometa Honda se va afla la cea mai mica distanta (0,077 AU) de Pamant.

Acest aspect devine interesant, datorita faptului ca exista cateva profetii care se refera la doua comete care semnaleaza si joaca roluri unice, la sfarsitul timpului.

Helen Tzima Otto a scris o trilogie importanta (ultima carte din trilogie, fiind intitulata Un plan cincinal din economia Divina: sincronizarea evenimentelor decretate Divin, 2011) care ar putea fi indispensabila pentru intelegerea noastra privind scenariul ce urmeaza.

Ele sunt carti importante, care adauga totodata argumente decisive impotriva ideii preluate de cultura de masa, despre sfarsitul calendarului mayas: 21 decembrie 2012. (Autoarea subliniaza ca argumentul cel mai puternic al adeptilor acestei idei pare a fi acela ca majoritatea oamenilor cred ca aceasta e data sfarsitului).

In trilogie sunt dezbatute profetiile relativ larg raspandite despre sfarsitul timpului, provenite de la profeti mai recenti din crestinism, care descriu aparitia unei perechi de comete sau stele pitice.

(Nota: acesti profeti nu sunt televanghelisti americani, ci oameni – adesea de origine modesta – care apartin traditiei catolice sau greco-ortodoxe. Prin urmare, merita de asemenea sa fie subliniat ca aceste profetii se refera la comete si nu la planete sau stele pitice.)

Pentru a aprecia importanta acestor profetii, ar trebui sa remarcam ca aceasta trilogie a lui Otto a fost scrisa fara a avea o cunostinta sau o mentiune despre faptul ca aceasta cometa Elenin chiar fusese descoperita – pe 10 decembrie 2010 –sau ca cealalta cometa, Honda, o va precede.

Prin urmare, raportul ei vast, asupra profetiilor despre doua comete diferite, nu a fost scris pentru a explica situatia oarecum neobisnuita in care ne aflam in momentul de fata, cand se incheie calendarul mayas.

Faptul ca doua comete sa isi faca aparitia intr-un moment atat de apropiat de acest final, este cu siguranta un fenomen cu mult mai improbabil decat sa apara doar una.

Mesajul acestor profetii este ca o pereche de comete va semnala o urgenta de a acepta si de a ne lasa in seama vointei lui Dumnezeu, inainte de a fi prea tarziu.

Intrucat am explicat mai inainte ca al Noualea Val are scopul sa aduca o relatie schimbata cu Dumnezeu – constiinta Unimii –acest semnal din profetii nu e deloc surprinzator.

Potrivit acestor profetii, prima cometa va fi asociata cu Iluminarea Constiintei, pe masura ce vor incepe sa apara semne ale unei forte supranaturale. La apropierea celei de-a doua comete - numita Cometa Pedepsei disciplinare –vor exista Trei Zile de Intuneric.

Tinand cont de lucrurile pe care le cunoastem despre incheierea calendarului mayas - pe 28 octombrie 2011 – pare sa fie evident ca cele doua comete, Honda si Elenin, sunt candidate serioase la implinirea acestor profetii.

In profetiile despre sfarsitul timpului, mentionate mai sus, oamenilor li se recomanda sa ramana in casele lor, sa aprinda lumanari si sa nu priveasca pe fereastra, atunci cand aceste comete se apropie.

Ele pun un accent deosebit pe faptul de a ne ruga constant, timp de trei zile, dupa ce am reflectat asupra modului in care L-am fi putut supara pe Dumnezeu. Acest lucru e logic, intrucat, daca e sa devenim complet transparenti si sa ajungem la constiinta Unimii, va trebui sa aducem Lumina in toate regiunile intunecate din fiinta noastra si in toate faptele pe care le-am facut in trecut.

Prin urmare, este interesant sa remarcam faptul ca, intr-un interviu pe care i l-am luat inteleptului mayas, Don Alejandro Oxlaj, in urma cu cinci ani, acesta a recomandat ca cele Trei Zile de Intuneric ar trebui dedicate contemplarii si meditatiei.

E greu de spus cat de mult din aceste profetii reprezinta metafore – precum si ce se subintelege prin „zile” – dar, in cea mai mare parte, ele transmit informatii despre un adevarat scenariu in plan fizic.

Trebuie sa ne pregatim spiritual pentru el, facand ceea ce putem, ca sa amelioram lucrurile – insa, potrivit diverselor profetii, trebuie sa ne pregatim si in moduri mai practice.

Daca Elenin e cea de-a doua cometa, ar insemna ca, in momentul in care se va apropia cel mai mult de Pamant, multi oameni vor fi infricosati.

La fel cum Hopi vorbesc despre Marea Purificare, tot la fel se spune si in aceste profetii crestine, ca numai cei care sunt neprihaniti vor supravietui acestui eveniment, prin faptul ca nu vor cadea prada fricii.

Cateva profetii vorbesc despre o oarecare forma de modificare a pozitiei Pamantului si cutremure importante, astfel incat o mare parte din omenire nu va trai, ca sa mosteneasca Pamantul. Cu toate acestea, ni se spune ca nu trebuie sa ne temem de aceste evenimente si sa avem credinta ca lumea va continua.

Pe Internet exista descrieri ample, pe care cititorul le poate consulta, referitoare la astfel de profetii despre cele trei zile de intuneric – si e la latitudinea fiecarei persoane sa decida cum sa le priveasca.

Desi acest lucru ar putea parea destul de infricosator, el poate fi privit si ca pe o sansa de a inlatura intunericul din noi insine, lucru ce constituie o necesitate, daca urmeaza ca o noua lume – in care oamenii traiesc in armonie – sa ia nastere din haosul care va continua sa se intensifice.

Eu vad trei posibilitati distincte, in ce priveste modul in care trei zile de intuneric ar putea fi generate de Elenin. Prima este ca aceasta cometa are o coada atat de ampla, incat va acoperi Soarele (mai putin probabil).

A doua posibilitate este ca ea sa se apropie atat de mult, incat sa destabilizeze Pamantul (de asemenea putin probabil).

A treia posibilitate, pe care o consider cea mai probabila, necesita cateva informatii suplimentare, in primul rand despre motivul pentru care exista schimbari terestre geologice: cutremurele se produc din cauza deplasarii placilor tectonice continentale pe scoarta Pamantului, care e produsa de curentii de convectie din magma ei.

Deplasarea placilor continentale are un scop important – acela de a crea un creier global, cu care fiintele umane trebuie sa fie in rezonanta, pentru a se manifesta planul cosmic.

In cartile mele, Solving the Greatest Mystery of Our Time/Rezolvarea celui mai mare mister al timpurilor noastre (2012) si The Purposeful Universe/Universul intentionat (2009), descriu modul in care e corelata separarea lumii in doua blocuri continentale, cu schimbarile din calendarul mayas (in al doilea val).

Mai stim ca anumite valuri, cum ar fi al Saptelea si al Noualea, au debutat cu cutremure devastatoare (9,2) in Lisabona si in Japonia, in 1755 si respectiv in 2011.

Consider ca aceste din urma cutremure s-au produs pentru ca, in momentul activarii noilor valuri de frecventa mai inalta, in nucleul Pamantului au fost efectuate ajustari, in vederea adaptarii la o noua polaritate a constiintei.

In consecinta, e limpede ca, intr-un sens foarte general, deplasarea placii continentale si cutremurele sunt in concordanta cu calendarul mayas. Numai ca aceasta nu ne ajuta sa anticipam multe cutremure mici sau locul exact in care se vor produce.

Din cauza necesitatii unei astfel de ajustari pentru transmiterea constiintei Unimii, presupun ca activitatea seismica va continua sa se desfasoare intr-un ritm mai intens, pe parcursul Valului al Noualea.

Cu toate acestea – si acesta este lucrul important – daca la inceputul catorva valuri s-au inregistrat deplasari geologice majore, atunci ar trebui sa nu ne asteptam la cataclisme majore, si in jurul perioadei in care toate cele noua valuri se vor incheia simultan, pe 28 octombrie 2011?

Acest punct culminant al calendarului mayas ar putea insemna necesitatea unei ajustari destul de spectaculoase a nucleului interior al Pamantului si, in consecinta, o activitate seismica de amploare, la suprafata Pamantului.

Atunci, sosirea lui Elenin – posibila Stea Albastra – s-ar „intampla” pur si simplu sa aiba loc in sincronicitate cu cutremurele, care, in realitate, sunt rezultatul unei reglari cu precizie a creierului global, pentru a crea rezonanta cu noul camp al constiintei Unimii.

Prin urmare, pe masura ce calendarul mayas se apropie de final, activitatea geologica anticipata ar produce atat de multe eruptii si gaze, incat cerul s-ar intuneca timp de trei zile.

Atunci, nucleul ajustat al Pamantului ii va favoriza automat pe cei care au o rezonanta deosebit de bine dezvoltata cu campul constiintei Unimii si care sunt ghidati de el.

In acest scenariu, aparitia Stelei Albastre este total sincronizata cu cutremurele, servind ca mesager – dar ea nu joaca niciun rol cauzal in acest fenomen.

Acest model ar putea fi greu de inteles, pentru cei care doresc mai multe explicatii tehnice despre schimbarile terestre – cum ar fi, de exemplu, Elenin, Nibiru, HAARP sau doar evenimente intamplatoare.

Totusi, in cartile mele, exista dovezi despre valurile creatiei din calendarul mayas, care le sunt accesibile tuturor, pentru a fi studiate si exista si un motiv pentru care mayasii isi numesc calendarul Sacru.

Motivul este acela ca el descrie un plan Divin, care e desfasurat prin intermediul a noua procese, de sapte zile si sase nopti. Acum suntem martori la momentul culminant al acestui plan Divin, un moment ce s-ar putea anticipa a fi total spectaculos si acesta este motivul pentru care am putea gasi informatii importante despre calendarul mayas, si in Biblie, si in Coran.

In ultima instanta, dirijorul este Dumnezeu si e foarte probabil ca El nu ar vrea sa vada ca aceasta lume dispare intr-un dezastru, dupa o evolutie de 16 miliarde de ani.

Datorita faptului ca acest calendar mayas descrie un plan Divin orchestrat, banuiesc ca acest scenariu al sfarsitului timpului desavarseste exact ceea ce e planificat sa faca – iar acest lucru nu este sfarsitul vietii pe Pamant.

Fara aceasta intelegere –ca viata de pe Pamant e rodul unui plan Divin –fundamentul necesar unei credinte in viitorul omenirii ar putea disparea foarte usor.

S-ar putea argumenta faptul ca nu este chiar atat de important mecanismul – cometa, nava spatiala, Nibiru sau plan cosmic – care va declansa acest scenariu al sfarsitului timpului. Cel mai important lucru ar putea fi modul in care ne raportam la el si transformarea mentalitatii umane pe care o implica.

Referitor la modul in care ar trebui sa va pregatiti, faptul ca credeti intr-un impact cu un corp venit din spatiu sau intr-un proces inerent creatiei are totusi o consecinta practica neobisnuita.

Daca va exista pericolul unui impact cu un corp ceresc, consecinta logica este sa cautati adapost in subteran.

Daca, pe de alta parte, vor fi cutremure din cauza proceselor evolutive care se finalizeaza, asa cum am sugerat, e logic sa va refugiati pe dealuri sau pe mare. Cei care sunt in rezonanta cu constiinta Unimii, transmisa de nucleul Pamantului, vor sti ce sa faca.

Pe masura ce ne apropiem de 28 octombrie 2011, campul dualitatii va fi fost transcens la nivel cosmic si o tranzitie la constiinta Unimii ar putea fi foarte bine o conditie de supravietuire in noua lume.

Profetiile asociate celor doua comete par sa concorde cu unele concluzii trase anterior de mine, referitoare la al Noualea Val – de exemplu, ca ceea ce avem noi de facut acum este sa trecem de la slujirea propriului ego, la slujirea planului divin si ca, intr-adevar, trebuie sa ne angajam sa procedam astfel, pentru ca sa se produca o armonizare a lumii.

Acesta e si motivul pentru care, de-a lungul anilor, am subliniat cu consecventa aspectul constiintei din calendarul mayas, spunand ca ea are o directie ireversibila, spre Unime si Lumina, deoarece daca aceasta –cel mai important aspect al calendarului – este ignorata, atunci, intr-adevar, rasei umane i-ar mai ramane prea putine sperante.

Sensurile profetice pe care le-am atribuit aici, acestor comete, sunt posibilitati si nu certitudini stiintifice.

Totusi, legat de aceste comete, intuiesc ca se va intampla ceva important, pe care nimeni nu l-ar putea intelege complet in momentul de fata – sau sa aiba elementele efective de a-l analiza.

Pe de alta parte, daca imbinam cunoasterea noastra despre modelul evolutionist al calendarului mayas, cu profetiile diverse despre sfarsitul timpului, este total logic ca cele doua comete sunt mesageri ai transformarii vechiului si ai nasterii unei lumi noi.

In acest mod, putem observa o coerenta perfecta intre profetiile cu origini diferite si modelul calendarului mayas, de Noua Cicluri si Treisprezece Ceruri, care culmineaza la data de 28 octombrie 2011 (13 Ahau).

Avand aceasta cunoastere, intrebarea esentiala este cum trebuie sa o folosim, iar acest lucru ar putea necesita sa fie discutat in mod aprofundat, in viitor.

Potrivit profetiei Hopi, Kachina va trebui sa se opreasca din dans si sa isi scoata masca, atunci cand isi va face aparitia Steaua Albastra a Marii Purificari.

Cred ca aceasta face aluzie la ceea ce spun constant, in toate prelegerile mele, si anume ca, pe masura ce filtrele (mastile) dispar, nu vom mai fi marionete (Kachinas) ale planului Divin, ci vom fi liberi sa fim si sa cream, fara a fi supusi proceselor evolutive Divine, descrise de calendarul mayas.

Pe masura ce ia nastere o lumea noua, dupa 28 octombrie 2011, oamenii vor trai clipa dupa clipa dupa clipa, fiind liberi sa creeze realitatea, potrivit constiintei Unimii, nou dobandita.

Aceasta e nasterea noii lumi a pacii, care face parte in egala masura, atat din aceste profetii, cat si din dificultatile care o vor precede.

Carl Johan Calleman

Seattle, 23 iunie 2011 (3 Trestie)

Carl Johan Calleman este autorul cartilor Solving the Greatest Mystery of Our Time: The Mayan Calendar/Rezolvarea celui mai mare mister al timpurilor noastre: calendarul mayas (Garev 2001), Calendarul Mayas si transformarea constiintei (Bear and Co, 2004) si The Purposeful Universe/Universul intentionat (Bear and Co, 2009). Adresa website-ului sau este: www.calleman.com.

Sursa

Cititi, Analizati, Concluzionati... Cu Totii Suntem Co-creatori In Acest Univers
Sursa: armadaa.blogspot.com

Elenin, Convergenta Cosmica, Calendarul Mayas
Dr. Carl Calleman, intervievat de Lilou Mace– Juicy Living Tour 2011 (ii multumim AQnei Nicolai)

19 august 2011

Lilou: Buna, Carl Calleman!

Carl Calleman: Buna, Lilou!

Lilou: Ma bucur sa te vad, din Boston, in Franta ... Iti multumesc pentru timpul acordat ca sa ne impartasesti aceste informatii despre apropiata Convergenta Cosmica. Carl, de ce o numesti Convergenta Cosmica, ce anume se petrece atunci?

Carl Calleman: Ei bine, ne apropiem de sfarsitul Calendarului Mayas, in care e vorba de 16 miliarde de ani de evolutie. Si ne apropiem de incheierea a noua Valuri diferite, indeosebi de incheierea Valului al Noualea, care are frecventa cea mai inalta dintre toate valurile creatiei Universului. Din cate pot spune, scopul acestui val este sa introduca o schimbare finala a polaritatii constiintei. O schimbare a polaritatii constiintei inseamna, efectiv, trecerea de la dualitate, de la abordarea duala a realitatii, la abordarea unitara a realitatii. Intr-o oarecare masura, consider ca pentru asta trebuie sa ne folosim liberul arbitru, ca sa ne luam acest angajament, ca sa ne demonstram o noua deschidere, bunavointa de a participa la crearea unei noi lumi. Iar aceasta lume noua, cred eu, va lua nastere atunci cand toate aceste 9 valuri se vor incheia, in 28 octombrie 2011, reprezentand sfarsitul Calendarului Mayas. Intr-un sens, este sfarsitul tuturor acestor valuri de evolutie ce au dirijat Cosmosul, pana in prezent.

Lilou: Aha... Pentru oamenii care vor sa afle mai multe despre aceste valuri ... ai scris multe carti, evident ca esti un expert in Calendarul Mayas, am avut cateva interviuri impreuna. Acum as vrea sa ne concentram pe acest moment anume: de ce exista aceasta Convergenta Cosmica, din 23-26 septembrie, ce se intampla atunci in Calendarul Mayas si in ce val ne aflam acum?

Carl Calleman: Da. Fiecare val este alcatuit din 13 energii diferite. Unii ar putea imparti aceste energii in 7 vârfuri si 6 văi sau 7 perioade de lumina si 6 de intuneric. In general vorbind, in perioadele de lumina ne angajam intr-o miscare de inaintare. Universul creeaza acest lucru, in conformitate cu miscarea valului. In timpul noptii, noi, ca fiinte umane, patrundem in interior. E o perioada excelenta pentru introspectii, o perioada in care ne intrebam ce ar trebui sa cream in continuare. Pe de o parte, s-ar putea spune ca data de 23 septembrie din acest an se intampla sa fie momentul in care incepe aceasta perioada de munca launtrica, cand debuteaza ultima Noapte. Insa, in aceasta situatie anume, se intampla ca acest moment sa convearga cu un fenomen astronomic. Nu stiu daca exista cineva care sa poata preciza data exacta, insa, in jurul datei de 26 septembrie, cometa Elenin va trece printre Pamant si Soare. Desigur ca se gasesc nenumarate speculatii pe Internet, despre ce ar putea insemna acest lucru, iar in acest moment nu vreau sa ma refer la acest subiect. Faptul ca putem sa observam o cometa, intre noi si Soare, contribuie la experienta noastra ca persoane cosmice, traim intr-adevar o experienta ca fiinte cosmice. Iar din acest motiv se poate spune ca sunt doua energii care converg: prezenta cometei Elenin si ultima perioada in care sa patrundem in interior, inainte de incheierea Calendarului Mayas. Din acest motiv, consider aceste date ca pe o invitatie din partea cosmosului. Este o perioada in care noi sa ne folosim liberul arbitru. Fireste ca acest lucru depinde de noi. Insa este o oportunitate de a ne folosi liberul arbitru pentru ca noi, ca oameni si ca Pamant, sa intram in comunitatea cosmica, sa intelegem cu adevarat ca avem o natura cosmica. Ca sa facem acest lucru, consider ca pasaportul este sa realizam cu adevarat aceasta transformare spre constiinta unimii. Iar aceasta e tema Valului al Noualea: sa aducem, in noi insine, o schimbare a polaritatii. Unii oameni ar putea spune: „Nu poti face asta, intr-o singura Noapte!”. Poate ca da, poate ca nu. Nu stiu sigur daca putem face acest lucru. Insa ceea ce putem face cu totii e sa ne angajam sa facem acest lucru. Ne putem lua un angajament. Iar asta inseamna liber arbitru. „Se va intampla acest lucru, iar eu voi participa la el, voi lua parte la trecerea de la polaritate la unitate...” Iar apoi, odata ce ti-ai luat acest angajament, Providenta pur si simplu il va face sa se implineasca, daca intr-adevar ramai fidel acestui angajament si il urmezi.

Lilou: Asadar este intr-adevar o alegere pe care o avem, de a ne urma calauzirea Divina.

Carl Calleman: As spune ca asa este. Stii, timp de 5.000 de ani – sau hai sa spunem in ultimii 215 ani – am trait intr-o cultura in care fiecare a avut grija doar de el insusi, considerand ca asa ar trebui sa iti traiesti viata: trebuie sa fii o persoana desteapta, care isi face planuri conform propriilor nevoi si dorinte sau lucruri care ar trebui sa existe in viata ta. Si ni se pare natural ca asa ar trebui sa ne traim viata. Ei bine, eu nu cred ca aceasta atitudine va ajunge sa faca parte din noua lume. Consider ca trebuie sa luam atitudine si sa spunem: „Da, sunt aici ca sa slujesc si voi face in primul rand ceea ce e in folosul binelui mai inalt, ceea ce slujeste Planului Divin”. Unii ar putea spune: „De unde stiu ce anume e de folos planului Divin?” Ei bine, incepe cu angajamentul de a proceda astfel. Asta e tot. Ca sa iti iei acest angajament inseamna suficient de multa forta. Apoi, Providenta iti va da oportunitatile de a te dedica angajamentului tau – iar pe masura ce inaintam, vom descoperi ca aceasta abordare a vietii creeaza o lume armonioasa, o lume in care intr-adevar recunoastem unitatea dintre noi insine, ceilalti, Natura s.a.m.d. Asta cred eu.

Lilou: Da si e foarte diferit de ceea ce s-a intamplat in anii ‘60, cand a existat miscarea Pace si Iubire. Acum doua saptamani i-am luat un interviu lui Caroline Myss, in Chicago, iar ea mi-a spus ca crede cu fermitate ca aceasta este o noua miscare, similara cu cea din trecut, pe care ea nu o considera nicidecum diferita. Insa tu nu esti de acord cu acest punct de vedere.

Carl Calleman: Categoric nu. Vreau sa spun ca totul in istorie detine elemente din trecut. Nu vom sterge totul, ca sa spunem apoi ca va exista miscarea pacii pentru totdeauna ... Nu neaparat pentru totdeauna, insa cel putin pentru o perioada de 215 ani, au existat oameni care au pledat pentru pace generala. Se poate spune insa, ca acest lucru s-a dezvoltat, ca ne aflam in momente total diferite din timp, ca oamenii le vor simti si sunt sigur ca aceasta cometa Elenin va contribui la acest sentiment de urgenta. Urgenta ca, daca e sa supravietuim ca specie, va trebui sa facem aceasta trecere. Iar tranzitia necesara nu e doar o repetare a ceva din trecut. As vrea sa spun ca exista o forta puternica in aceasta lume launtrica a angajamentului. Nu e vorba doar despre faptul ca „vreau ca lucrurile sa fie pasnice” etc... Toata lumea isi doreste acest lucru. Insa e cu totul altceva sa iti iei angajamentul de a schimba: „Imi iau angajamentul sa imi folosesc dreptul de a lua atitudine fata de distrugere, de lucrurile intunecate sau de propria mea umbra.” Asta e un angajament. Sau sa spui: „Ma angajez sa fiu calauzit de Planul Divin, in loc sa fiu calauzit de egoul meu.” Asta nu inseamna doar sa iti doresti aceste lucruri, asa cum s-a intamplat in anii ‘60. Acum avem o oportunitate care difera foarte mult de cea a anilor ‘60. Faptul ca se apropie sfarsitul Calendarului – sfarsit care e vestit si de venirea acestei comete – aduce o noua energie

Lilou: Mie mi se pare ca aceasta transformare nu are de-a face cu a da ordin sa fie lumina, ci cu a aduce, cu toate taria, Lumina. Mi se pare ca energia intunecata a fost folosita cu convingere. Si de ce nu am putea noi, in calitate de Lucratori intru Lumina, sa spunem: „Stii ceva, hai sa aducem Lumina!” Si este ceva puternic sa ne angajam ferm, pentru ca acest lucru sa aiba loc. Asa e?

Carl Calleman: Categoric ca asa este! Mai consider ca acest eveniment inseamna o cautare sufleteasca in noi insine, in ceea ce priveste angajamentul fata de transformarea constiintei. Repet, acest lucru implica responsabilitate personala. Nu e vorba sa le spui altora ca ei ar trebui sa se schimbe, ca ei ar trebui sa faca pace etc. Poate ca o vor face, poate ca nu. Este vorba de faptul ca tu sa te angajezi sa faci acest lucru, iar asta se va dovedi a fi un pasaport pentru a progresa.

Lilou: In traditia Hopi, aceste comete sunt considerate a fi Kachina – Fiinte Divine care vestesc ceva. Prin urmare, cometa ar putea fi o Kachina ...

Carl Calleman: Ar putea fi asa. Deja a fost verificat, intrucat pe website-ul NASA exista fotografii, luate acum o saptamana, din care reiese ca aceasta cometa are o culoare albastra.

Lilou: Uau!

Carl Calleman: Ca sa spun asa, este un aspect important, intrucat acesta e unul dintre semnele majore pe care steaua albastra Kachina le va aduce. Se pare ca Elenin are aceasta culoare albastra. Prin urmare, va fi un fenomen interesant de vazut. Eu ma voi afla in Franta, la Festivalul Pacii, in timpul acestui eveniment, unde vor participa intelepti Hopi, intelepti mayasi si unde vom sarbatori impregna, Convergenta Cosmica. E evident ca va fi interesant sa aflam punctul de vedere al inteleptilor Hopi, atunci cand se intampla acest eveniment.

Lilou: Da, este... Ma gandesc la Lawrence, inteleptul Hopi caruia i-am luat un interviu in Sedona. Poate ca e momentul pentru un alt interviu cu el. Ha-Ha! In acea perioada, eu voi fi in Hawai. O sa fim la diferenta de 12 ore...

Carl Calleman: O sa fiu si eu acolo cu tine... Da.

Lilou: Minunat. Carl, iti multumesc mult pentru aceste informatii, pe care abia astept sa le impartasesc pe internet.

Carl Calleman: Minunat. Iti multumesc mult.

Sursa: Editura For You