vineri, 26 august 2011

A fost descoperită prima planetă de diamant (VIDEO)

A fost descoperită prima planetă de diamant (VIDEO)
Astronomii au descoperit o planetă îndepărtată a cărei compoziţie constă în diamant pur. Anunţul a făcut furori în lumea ştiinţifică, deoarece este vorba de prima planetă în privinţa căreia astronomii afirmă că este compusă din preţiosul material.
Noua planetă are o densitate mult mai mare decât a oricărei alte planete descoperite până în prezent, fiind alcătuită în esenţă, din carbon. Deoarece esta atât de densă, cercetătorii au concluzionat că starea în care se află carbonul este una strict cristalină. Cu alte cuvinte, planeta este alcătuită preponderent din diamant.
"Istoria evoluţionară alături de densitatea uluitoare a planetei sugerează că avem de aface cu un corp stelar din diamant. Este de fapt un diamant imens care orbitează la fiecare două ore în jurul unei alte stele", susţine Matthew Balls, astronom în cadrul Swinburne Univerity of Technology din Melbourne, Australia.
Planeta de diamant este situată la o distanţă de aproximativ 4 000 de ani lumină de Terra. Astronomii cred că fascinanta planetă este probabil o reminiscenţă a unei stele de dimensiuni mari, care şi-a pierdut straturile exterioare în favoarea pulsarilor care orbitau în jurul său. În afară de carbon, planeta mai conţine rezerve mici de oxigen, hidrogen şi heliu. Planeta este putin mai mică decât Jupiter, dar datorită masei sale deosebite, are o densitate de 20 de ori mai mare.


Sursa: Reuters

Planeta surprizelor: Hamza, un fluviu cât Amazonul, curge în Brazilia, la 4.000 de metri adâncime!

Amazon
 
 
 Foto: Enrique Castro-Mendivil / REUTERS 
Cercetătorii brazilieni de la Observatorul Naţional au descoperit un fluviu subteran cu lungimea de aproximativ 6.000 de kilometri, egală cu a Amazonului (6.440 km), al doilea fluviu al planetei, ca lungime, după africanul Nil.
Descoperirea a fost făcută în urma studierii variaţiilor de temperatură la 241 de sonde petroliere inactive forate în anii 1970 şi 1980 de Petrobras – compania petrolieră a Braziliei, informează Associated Press. Măsurătorile au arătat că fluviul subteran curge la 4.000 de metri adâncime, chiar sub Amazon şi tot dinspre Vest spre Est.
Cursul de apă a fost botezat Hamza, după numele conducătorului grupului de cercetători.

Revolutia din Libia seamana izbitor cu cea din Romania din 1989, scrie presa straina

revolutia-de-la89Presa internaţională relatează despre luptele din Tripoli şi eliberarea Libiei, făcând des referinţă la Revoluţia română din 1989. "Când Bucureştiul a picat, cum se întâmplă cu Tripoli azi, mulţimea a sărbătorit, chiar dacă luptele continuau şi viitorul era un mister", scrie New Yorker. Nu este singura publicaţie care îşi aminteşte de România în acest context. Alte titluri scriu de fuga şi moartea lui Ceauşescu sau copiii dictatorului.

Când Bucureştiul a picat, cum se întâmplă cu Tripoli azi, mulţimea a sărbătorit, chiar dacă luptele continuau şi viitorul era un mister, scrie New Yorker în articolul "Vedere din Bucureşti: După Revoluţie". Începutul sfârşitului a venit în 1989, scrie Elissa Curtis, când revoluţia a cuprins fostul bloc sovietic: Polonia, Ungaria, Germania de Est, Bulgaria, Cehoslovacia şi România.

Dictatorul acestei ţări, Nicolae Ceausescu, era un Gaddafi la vremea lui, arată articolul din revista americană: brutal, rupt de realitate, megaloman. El a fost dat jos de propriul popor, care s-a revoltat violent. Pe ideea "ce a devenit acum România", New Yorker publică o serie de fotografii realizate de Davin Ellicson. "Deşi ţara a suferit poate cel mai mult din fostul bloc sovietic, puţini ştiu că Bucureştiul învie", a povestit fotograful.

Nu e prima dată când media internaţională, scriind despre luptele din Libia, face apel la trecut şi foloseşte referinţele Revoluţiei române din 1989.

Într-un comentariu de pe DailyBeast, desprea soarta dictatorilor, Ceauşescu nu lipseşte de pe listă. Newsmax.com scrie despre fuga liderilor şi aminteşte de tunelurile din Bucureşti. Procesul soţilor Ceauşescu este amintit şi de onislam.net.

revolutia-2011libiaSlate întreba într-un articol ce se întâmplă cu copiii dictatorilor, pornind de la fiii lui Gaddafi. Dintre exemplele publicaţiei nu lipseau copiii lui Ceauşescu. Slate povesteşte despre destinele total diferite ale celor doi fii ai lui Nicolae Ceauşescu. Nicu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, după revoluţia din 1989. A plătit astfel implicarea sa în politică şi poziţia în nomenclatura comunistă. Valentin, în schimb, s-a ţinut întotdeauna departe de politică. Arestat şi el după revoluţia din 1989, în aceeaşi perioadă, a fost eliberat în 1990 şi şi-a câştigat dreptul la o viaţă liniştită. Valentin Ceauşescu este azi exemplul fiului supravieţuitor, concluzionează articolul.

Întrebarea este ce se va întâmpla cu fiii lui Muammar Gaddafi, toţi şase au fost implicaţi mai mult sau mai puţin în regimul tatălui lor şi cel mai probabil, odată ajunşi în mâinile justiţiei, vor da socoteală împreună pentru vărsarea de sânge din Libia. La fel cum şi cei doi băieţi ai fostului preşedinte egiptean, Hosni Mubarak, sunt anchetaţi alături de tatăl lor.
Sursa: agendadeiasi.ro

CIFRA DESTINULUI

Cifra destinului este numarul dvs. individual, cel mai important numar. Se gaseste in data nasterii. In numerologie ea este la fel de importanta ca si Semnul Soarelui in astrologia occidentala. Desi trebuie luate in considerare toate numerele, cifra destinului reprezinta cheia intregului dvs. tablou numerologic. Ea este considerata a fi nr. dvs. norocos. Depinde insa de numerele dvs. auxiliare daca va veti  putea folosi sau nu cu usurinta de puterea sa. Respectarea directiei indicata de cifra destiinului va face existenta mai usoara, nerespectarea ei o face mai dificila. Numarul care va guverneaza, va arata, deci, directia in viata, principalele sanse pe care vi le veti atrage, talentele si caracteristicile dvs.       De obicei, aceasta directie este identificata cu usurinta. Uneori se poate sa va impotriviti s-o urmati si sa refuzati sa profitati de oportunitatile ce vi se ofera. Aceasta se intimpla mai ales atunci cand numarul zilei dvs. de nastere (descris in Capitolul 3) este diferit de cifra destinului. In acest caz, veti avea probleme pana ce va veti aduce din nou viata pe drumul cel bun. De asemenea, s-ar putea ca prietenii sa considere caracteristicile conferite de ziua nasterii ca potrivindu-vi-se cel mai bine, dar aceasta impresie este falsa.
       Sensul cuvantului sanscrit “DHARMA” ar putea descrie functia cifrei destinului: drumul de urmat in viata, care se potriveste cel mai bine naturii dvs. Fiecare cifra a destinului prezinta caracteristicile cu cea mai mare posibilitate de a fi specifice celor nascuti sub cifra respectiva. Avem, cu totii, aptitudinea de a conduce, in diferite momente ale vietii noastre, dar numai cei guvernati de cifra 1 vor face zilnic dovada acestei capacitati. Aceste talente si trasaturi dominante care apar in mod regulat sunt cele care disting o cifra a destinului de alta.
       Ca sa aflati care este cifra destinului dvs., adunati toate numerele din data nasterii, unul cate unul apoi continuati adunarea pana obtineti o singura cifra.
EX: Ziua mea este 8 februarie 1939 (2-8-1939)*. Aduna luna (2) cu ziua (8) plus totalul cifrelor din an (22). Totalul este 32. apoi aduna aceste numere**. 3+2=5, Cifra Destinului este 5.
*   fiti atenti sa adunati toate cifrele anului, nu numai ultimele doua cifre. Ex: 1969 si nu 69.
** nu uitati acest pas cand totalul este 10: 1+0=1
       10.06.1993
CIFRA DESTINULUI 1 – CONDUCATORUL
Directia de urmat: sa invete sa se bazeze doar pe sine
Oportunitati: Sa conduca sau sa demareze proiecte
Cuvinte cheie: Conducator, initiator, mobilizator, creator, popular, egoist, individualist, dominant, tiran.
       Cei guvernati de cifra 1 se caracterizeaza prin energie, hotarare si impetuozitate. Prefera mai degraba sa actioneze decat sa gandeasca. Au nevoie sa-si imbunatateasca viatta si cu buna concentrare de care sunt capabili, isi urmaresc cu incapatanare scopul propus. Prefera sa faca ceva in loc sa astepte. Le displace sa stea pe margine. Rabdarea este uneori, o problema. Sunt adesea ambitiosi cu aptitudini de conducatori. Pot lua decizii pe loc, dar nu le place sa le vada schimbate de altcineva. Au convingeri ferme si un fel de a fi foarte direct. Nu prea sunt amatori de munca in echipa. Lucreaza cel mai bine singuri, cu toate ca, de obicei se bucura de popularitate printre colegii lor. In afaceri, sunt siguri pe ei si isi pot rezolva problemele singuri. Originali, curajosi si indrazneti le displace cand li se opune cineva si vor evita acest lucru, daca sta in puterea lor.
       Trasaturi negative: Nu sunt niciodata multumiti de ceea ce realizeaza si isi pot pierde rabdarea cu usurinta. Sunt derutati de oamenii care, prin natura lor, demareaza mai incet rezolvarea unor probleme. Nu se simt in largul lor cand e vorba de o analiza psihologica si accepta cu greu criticile. Detesta discutiile in contradictoriu si, uneori, ca sa le evite amana luarea unei pozitii clare. Aceasta le cauzeaza puternice sentimente de frustrare. In dragoste, incapatanarea lor de a conduce s-ar putea sa-i mai paraseasca.
       Dintre cei care au cifra destinului 1 si care au facut dovada trasaturilor pozitive in materie de conducere si de curaj ii amintim pe Mihail Gorbaciov si Lech Walesa.
CIFRA DESTINULUI 2 – COOPERANTUL
Directia de urmat: sa invete sa coopereze
Oportunitati: sa lucreze bine in grup sau de pe pozitii de parteneriat
Cuvinte-cheie: cooperant, prietenos, diplomat, inspirat, muzical, nehotarat, timid, retras, se autocompatimeste.
Cei guvenati de cifra 2 tin cont de sentimentele celorlalti, uneori chiar mat mult decat de ale lor; ii lasa pe altii sa fie rasplatiti pentru munca lor. Desi nu sunt conducatori innascuti, precum cei dominant de cifra 1, nativii cifrei 2 pot conduce si ei, dar le place sa aiba alaturi un partener putemic. Sunt un adevarat magnet pentru celebritate si atentie publica de-a lungul vietii. Oamenii sunt fascinati de inspiratia pe care о transmit. Sunt adevarat maestri ai planificarilor ?i atteapta cu multa rabdare momentui potrivit pentru a actiona. Nu le place sa fie zoriti; ar trebui sa refuze atunci cand sunt obligati sa lucreze intr-un ritm care nu Ii se potrivette. Intrucat au un simt al ritmului foarte precis, le place muzica ti pot avea chiar talent muzical. Sunt foarte buni la munci meticuloase. Intotdeauna politicot si manierati, detesta un comportament nepoliticos ori grosolan. Diplomat este un dar innascut, pentru ca nadvii cifrei 2 au capacitatea de a Helege ambele puncte de vedere asupra unei probleme. Prefera sa aiba un partener cu care sa-si imparta viata si le face placere sa lucreze in echipa. Fac provizii de orice fel si sunt colectionari innascuti; de aceea, de obicei adora sa hoinareasca prin piete. Oameni de treaba, ei simt prea putin nevoia de a se da man.
Trasaturi negative – Le este greu sa ia decizii, deoarece, intelegand ambele puncte de vedere, nu vor sa supere pe nimeni. Daca sunt nevoiti sa-si inabuye sentimentele, in cele din urma vor reactiona in mod exagerat. Sensibili din fire, pot fi raniti foarte usor si viseaza cam mult cu ochii deschisi. Uneori prefera sa-si traiasca fanteziile in imaginatie, in loc sa treaca la actiune. Timiditatea poate fi о problema, si nu se simt in largul lor cand situatiile devin prea competitive.
Pretedintii Ronald Reagan si Bill Clinton au cifra destinului 2, amandoi avand alaturi prieteni putemici. Cantaretele Diana Ross si Shirley Bassey demonstreaza muzicalitatea innascuta a celor dominati de aceasta cifra.
CIFRA DESTINULUI 3 – ANIMATORUL
Directia de urmat: sa invete cum sa aduca fericirea
Oportunitati: sa-si foloseasca imaginatia si creativitatea
Cuvinte-cheie: extravertit, sociabil, creativ, norocos, iubitor de distractii, superficial, fara astampar, se plictiseste usor, gelos
Entuziasti, cei guvernati de cifra 3 aduc veselia in jurul lor. Pur si simplu ei lumineaza incaperea in care se afla. Pitoresti si plini de imaginatie, cu aptitudini creative, au o istetime naturala si invata repede si cu usurinta. In viata lor exista o nevoie imperioasa de dragoste. Multi dansatori au cifra destinului 3; acesti nativi sunt atrasi de veselie, de distractii si de latura senina a vietii. Par a fi foarte norocosi si, intr-adevar, fac bani cu usurinta. Intotdeauna apare cate ceva si pentru cei guvernati de cifra 3. Elocventi si flexibili, ei sunt gazde bune, bucurandu-se atunci cand sunt inconjurati de oameni. Au nevoie sa-si exprime intr-un fel sau altul creativitatea lor evidenta. Nativii cifrei 3 au o minte asculita si le plac petrecerile,
Trasaturi negative – Se plictisesc rapid si devin nervosi. Desi atrag banii, cheltuiesc fara masura. Le este greu sa se descurce cand sunt singuri si le este teama de singuratate. Rabdarea nu se numara printre calitatile lor; au nevoie sa se mai tempereze. Nativii acestei cifre a destinului risca sa se consume repede pentru ca se agita prea mult.
Darul cifrei 3 de a provoca rasul este demonstrat de comicul Bill Cosby, un divertisment creativ de un alt tip – de catre regizorul Alfred Hitchcock, iar conceptul „viata ca o petrecere” le poate fi atribuit actritei de cinema Jayne Mansfielt si scriitorului F. Scott Fitzgerald.


CIFRA DESTINULUI 4 - CONSTRUCTORUL
Directia de urmat: sa-si construiasca o viata pe temelii solide Oportunitati: sa-si foloseasca autodisciplina in mod constructiv Cuvinte-cheie; practic, realist, traditionalist, muncitor, loial, cinstit, ingust la minte, dogmatic, monoton.
Nativii cifrei 4 sunt indivizi practici, carora nu le este teama de efort. Va indura orice lipsuri, pentru a putea obtine in final ceea ce vor de la viata. Serio? maturi, cu o maniera organizata de a acpona, acestor indivizi le place sa lucres dupa un plan. Se forteaza singuri si pot lucra ore in sir. Viata pentru ei devin mai usoara pe masura ce avanseaza in varsta. Cuvantul ,”ferm”, cu sensul de solid si neclintit, descrie cel mai bine viata lor. Fac eforturi constructive si le face placere sa cladeasca temelii solide. Sunt indemanatici, oamieni de nadejde devotati si sinceri. De asemenea, le place sa vada rezultatele concrete ale muncii lor. Siguranta este importanta pentru ei – ca atare, sunt slabe sanse sa cheltuiasca tot ce au. Fiind traditionalisti in gandire, le displace sa se abata de la planurile lor si iau deciziile cu incetineala. Deoarece sunt vesnic ocupati, lenea nu ii prea caracterizeaza. Au nevoie de baze solide in viata si vor risca doar atunci cand se vor simti in deplina siguranta, nu mai devreme.
Trasaturi negative – muncesc prea mult si nu stiu niciodata cand trebuie sa se odihneasca. Prima parte a vietii poate fi dificila. intrucat le e teama de nou, o abordare inedita a problemelor ii poate speria si, uneori, modul lor de a gandi devine rigid si dogmatic.
Putem regasi nativi ai cifrei 4 printre ultimii prim-minstri britanici: Margaret Thatcher, Harold Wilson si John Major, toti apartinand acestei categorii. Actorii Clint Eastwood si Arnold Schwarzenegger demonstreaza forta obisnuita a personalitatii cifrei 4.
ClFRA DESTINULUI 5 - COMUNICATORUL
Directia de urmat: sa invete sa caute libertatea
Oportunitati: sa comunice si sa provoace schimbarea
Cuvinte-cheie: a comunica, mare iubitor de libertate, versatil, adaptabil, sexual, gandire rapida, analitic, progresist, amanare, iubire de placere, prea schimbator.
Cei guvemati de cifra 5 au nevoie de libertate si reactioneaza rapid daca se simt manipulati. Tipica pentru acest numar este dragostea de schimbare, de progres si de noutate in general. Nativii se adapteaza automat la modificarea conditiilor. Sunt talentati in multe domenii si au nevoie sa-si foloseasca versarilitatea. 5 este si numarul simturilor, iar acesti oameni radiaza in mod inconsrient un adevarat magnerism sexual. Ei au o atitudine tinereasca si incitanta in fata vietii. Este un numar ce pune accent pe latura fizica a vietii si de aceea nativii se simt atrasi de situatiile competitive. Lucreaza bine in conditii de stres, nu au spirit de echipa, dar ascund acest lucru de ceilalti. Cei guvemati de cifra 5 se bucura de popularitate atat in randul barbatilor, cat si al femeilor si pot comunica usor cu orice fel de oameni. Sunt vanzatori straluciti, iuti la minte si convingatori, mereu in cautarea unei cai mai rapide de rezolvare a problemelor. Le place sa calatoreasca si pot trai mereu pe picior de plecare. Curiosi din fire, nu pierd prea multe din ceea ce se intampla in jurul lor. Perspicace si analirici, acesti indivizi ii vad pe ceilalti asa cum sunt ei in realitate si ii accepta ca atare fara probleme. Vor sa reuseasca cu orice pret si detesta esecul, dar le este greu sa primeasca ajutor. Mereu bine dispusi, ii mobilizeaza si pe cei dinjur.
Trasaturi negative – sunt prea indulgenti cu ei insisi si nu au rabdare. Daca nu sunt echilibrati, pot aluneca lesne spre un stil de viata gen „sex, droguri si bautura”. Risca prea mult si isi schimba frecvent locul de munca, ori ajung sa fie atat de cufundati – mental sau emotional – in vreun proiect sau in construirea unei cariere, incat le vine greu sa abandoneze totul si sa faca altceva.
Sexualitatea lor innascuta, ca si modul avangardist de abordare a lucrurilor pot fi remarcate la starul de cinema Marlon Brando, la Mick Jagger (cantaret rock), Andre Agassi (tenisman) si Rudolf Nureyev (in dansul prin care si-a gasit libertatea), iar latura intunecata a popularitatii nativilor cifrei 5 la Adolf Hitler.
ClFRA DESTINULUI 6 - DASCALUL
Directia de urmat: sa invete bucuriile responsabilitatii
Oportunitati: sa fie creativ si sa genereze armonie
Cuvinte-cheie: armonios, creativ, echilibrat, responsabil, cinstit, sfatos, drept, bagaret, nelinistit.
Cei guvemati de cifra 6 au nevoie de o viata echilibrata. Ei cauta in permanenta armonia si apreciaza un cadru frumos si agreabil. Le face placere sa lucreze impreuna cu un partener si functioneaza perfect ca parte a unei echipe. Sunt oameni responsabili, care iau in serios functiile de incredere. Adesea, respon-sabilitatile cad pe umerii lor. Le displace necinstea si apreciaza fair-play-ul. Fiind foarte loiali, asemanatori m aceasta privinta celor guvemati de cifra 4, ei isi fac prieteni pe viata. 6 este un numar casnic, mereu dominat de dragostea de camin. Acesti indivizi au nevoie de o viata de familie linistita si se simt dezechilibrati atunci cand nu o au. Sunt persoane cu o mare creativitate, pasionate de arte si adesea au voce. Nativii acestei cifre a destinului sunt buni pedagogi. Ei trebuie sa-si echilibreze existenta si sa atinga o stare de armonie perfecta.
Trasaturi negative – Cred mereu ca stiu exact ce trebuie sa faca prietenii lor si le spun ce sa faca. Se baga peste tot si in toate. Sovinismul este prezent, indiferent de sex. Se poate sa aiba probleme de supraalimentare. Mult prea conventionali si moralisti, ei nu reusesc sa inteleaga si punctul de vedere al celuilalt. isi fac griji inutile pentru probleme minore.
Creativitatea acestui numar caracterizat prin responsabilitate este ilustrata in destinul actritelor Meryl Streep, Vanessa Redgrave si Glenda Jackson.
ClFRA DESTINULUI 7 - INDIVIDUALISTUL
Directia de urmat: sa invete din propria-i experienta
Oportunitati: sa se foloseasca de cunostinte si de intelepciune
Cuvinte-cheie: individualist, intuitiv, perfectionist, gandire profunda, analitic, misterios, spiritual, tergiverseaza, nu accepta sfaturi.
Nativii cifrei 7 au nevoie sa-si petreaca singuri cateva momente in fiecare zi. Fara putina singuratate, le vine greu sa atinga nivelul maxim al capacitatilor lor. Talentele lor sunt potrivite pentru diferite specializari. Nu sunt oameni de echipa si lucreaza cel mai bine atunci cand sunt singuri. Izbanzile vin pe neasteptate si nu sunt exact ceea ce doreau la inceput.
Acesti indivizi au darul intuitiei si abilitati analitice, dar uneori nu se incred m intuitia lor. Prefera sa lucreze in ritmul lor si nu le place sa fie zoriti. Fiind perfectionisti, ei par uneori ca trag de timp, cand, de fapt, pur si simplu asteapta momentul cel mai potrivit sa actioneze. isi planuiesc totul in secret, timp
indelungat, apoi trec la acpune pe neasteptate. Se crede ca cei guvemati de cifra 7 viseaza in culori mai mult decat ceilalti. Ei detesta sa li se spuna ce sa faca si accepta cu greu indicatiile. Firi ascunse, cu emotii profunde, pe care nu le eneriorizeaza de bunavoie, au capacitatea de a ajuta sau de a tamadui. Adevarati rebeii in adancul sufletului, nativii cifrei 7 se simt atrati de credinte sau religii noi sau neobisnuite. in mod bizar pentru un numar cu un asemenea potential spiritual, ei pot opta pentru ateism. Si, de asemenea, in mod surprinzator pentru un numar atat de singuratic, se descurca foarte bine in public.
Trasaturi negative – Par reci si aroganti, mai ales la prima intalnire. Unii dintre ei se ascuiid de ceilalti in spatele unei vorbarii neintrerupte. Nu le place munca fizica. isi complica singuri viata, refuzand sa asculte de sfaturile celor din jur, iar visatut cu ochii deschisi ia, uneori, locul vietii.
Doua personalitati caracterizate de cifra 7, simboluri feminine ale epocii lor, sunt siipennodeiul anilor ‘60 Jean Shrimpton si Diana, Printesa de Wales. Printre marile figuri politice se numara presedintele J. F. Kennedy, Niluta Hrusciov, Sir Wiiis[on Churchill si Vaclav Havel.
CIFRA DESTINULUI 8 - AMBITIOSUL
Directia de urmat: sa invete sa-si fixeze obiective precise
Oporntunitati: sa devina independent
Cuvinte-cheie: ambitios, puternic, organizat, marinimos, de nadejde, independent, materiatist, lacom, nemilos.
In aceasta cifra a destinului se intalnesc frecvent lupta pentru putere si placerea comperitiei. Nativii ciirei 8 sunt puternici, incapatanati si, daca e nevoie, pot fi chiar nemilosi. Sunt dinamici si conteaza numai pe ei insisi – Detesta sa depinda de altcineva, iar lupta pentru putere este importanta pentru ei. Sunt ambitiosi, dar, totodata, au nevoie sa echilibreze partea materiala a vietii cu cea spirituata si isi fixeaza obiective clare de-a lungul existentei lor. 8 este un numar putenic si plin de incredere, care-si indreapta nativii incet, dar sigur, catre rasplata muncii pe care o depun. Acestia sunt vesnic ocupati si organizatori excelenti, pentru ei cariera fiind mai importanta decat viata de familie. 8 este un numar al extremelor: fie succesul, fie esecul. Acestor indivizi le place sa arate bine, aspectul fizic fiind important. Intimideaza cu usurinta. Au, in general, aptitudini sportive sau atletice. Atunci cand sunt echllibrati, sunt marinimosi si le face placere sa-i ajute pe ceilalti. Dupa ce i-au ajutat, prefera sa-i vada ca-si poarta singuri de grija. Acest nuniar se simte in largul lui in lumea afacerilor, unde increderea in sine si forta care ii caracterizeaza se pot manifesta cel mai bine. Cei guvenati de cifra 8 nu au intotdeauna o viata usoara. De obicei trebuie sa munceasca din greu pentru succes.
Trasaturi negative – Se dau batuti prea usor. Ei pot uita sa-si manifeste afectiunea fata de cei dragi si nu se descurca prea grozav in situatii domestice. Incep sa para ghinionisti atunci cand sunt prea ambitiosi si prea lacomi.
0 lunga lista de personalitati putenice demonstreaza increderea de sine a celor guvernati de cifra 8: Elizabeth Taylor, Joan Collins, Nancy Reagan, Barbra Streisand, Liza Minelli, Ginger Rogers, Jane Fonda, iar dintre oamenii politici-Saddam Hussein.
CIFRA DESTINULUI 9 – FlLANTROPUL
Directia de urmat: sa invete cum sa-si arate compasiunea
Oportunitati: sa-si dezvolte idealismul si creativitatea
Cuvinte-cheie: milos, filantrop, idealist, romantic, teatral, creativ, fascinant, imprastiat, temperamental.
Sansele celor guvernati de aceasta cifra a destinului sunt nelimitate, si asta pentru ca 9 este singurul numar care le contine pe toate celelalte. Idealisti, nativii respectivi vor sa schimbe lumea, sa faca viata mai buna pentru toti. Este o cifra caracterizata prin vederi largi, toleranta si neconventionalism. Cei nascuti sub influenta sa sunt carismatici si creativi, marcati de puterea dramatica a aitistului. Sunt buni conducatori de culte, de miscari sau de religii si inteleg cu usurinta nevoia de credinta din viata cotidiana. Le place sa calatoreasca. Sunt oameni emotivi si iubitori, cu darul de a arata intelegere si mila. Prefera sa aiba de-a face mai degraba cu marile probleme ale vietii, decat cu cele marunte. in anumite momente ale vietii lor, pot exista incheieri de situatie de-a dreptul dramadce. Nu se descurca foarte bine cu problemele financiare, dar latura materiala a exis-tentei nu-i preocupa prea mult. Au multi prieteni. Cei din jur sunt fascinati de magnetismul acestui numar. Pasionati si nerabdatori, ei se potrivesc bine unei vieti petrecute in lumea artelor sau a stiintelor umaniste. Au adesea calitati parapsihice.
Trasaturi negative – Pot sa-si piarda usor rabdarea si sa devina temperamentali, Trebuie sa-si controleze iesirile. Au nevoie de mai mult spirit practic si de mai multa atentie la detalii. Nu se pricep prea bine la oameni si pot fi manipulati cu usurinta. Se sacrifica fara rost.
Umanismul cifrei 9 este vizibil in Mahatma Gandhi; artistul – in Shirley Maclaine si Brigitte Bardot, ambele dedicandu-se, in a doua parte a vietii, unor actiuni umanitare: Maclaine – miscarii New Age, iar Bardot – ingrijirii animalelor.


Publicat in http://www.paranormal.ro De catre Administrator

Sursa: Misterele Lumii

O tara mult prea mica pentru o lupta atat de mare

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Astazi s-au aruncat noi teme pe piata legate de alegerile viitoare: comasate din motive financiare, uninominale da’ altfel decat pana acum. Si, de de ce nu, renuntarea la pragul electoral. Ca cica ar fi mai bine. In timp ce acum un an, in aprilie, seful suprem al partidului (chiar daca nu oficial), spunea ca pragul electoral ar trebui dublat. Pana la urma care-i faza cu pragul asta? El e bagat ca sa stopeze un partid de buzunar sa intre in parlament. Oricat de nedemocratic ar suna e bine sa existe pentru eficientizarea procesului legislativ. Pentru ca altfel vom avea 40-60 de partide politice in parlament si va fi foarte greu spre imposibil ca ele sa lucreze impreuna. Modelul democratic este cu 2-3 partide mari si cateva mai micute pe langa. Plus minoritati. Iar daca tineti cu actuala opozitie… feriti-va sa va doriti noi partide pe scena politica, mai ales in acest moment. Orice noua forta politica va incerca sa intre pe piata acum nu va face altceva decat sa disloce electoratul opozitiei. Si cum se doreste alegerea intr-un singur tur inseamna ca puterea ramane cu acei 35% pe care se bazeaza, iar cei 45% ai opozitiei se impart : 25% USL, 15% verzi si restul partide care nu exista. Cum ar fi ala al poporului. Deci, puterea castiga.
Ca tot veni vorba de noi formatiuni ieri dimineata am realizat cine e Alba ca Zapada. Daca mai aveam 4 ani ma gandeam la domnisoara aia frumusica dar slaba de inger, insa mult prea simtitoare cand e vorba de erotism (doar a sculat-o cu un pupic. Pe Alba ca Zapada, dragilor, n-am zis altceva!). Cum am depasit bine de tot acea varsta m-am gandit imediat la verde. Cum ar veni… Partidul Ecologist Roman. Care a obtinut un scor incredibil la alegerile partiale recente si a dat un comunicat in care ii facea cu ou si cu otet pe cei de la … USL. Cum pozitiile s-au radicalizat rezulta ca cine nu e cu USL e impotriva lui. Pe principiul “dusmanul dusmanului meu e prietenul meu” va las sa concluzionati. Inca un indiciu- in goana dupa rebranduire puterea foloseste de mult culoarea verde.
Ca sa va dau si o veste buna la final… in curand durerile de cap provocate de politica si de cum se face ea la romani vor putea fi tratate prin scufundari. In apele termale ale Bucurestiului. Momentan platim doar pentru planul de marketing. Pana la realizarea centrului balnear… noi sa fim sanatosi, ca nu cred ca mai apucam in timpul vietii noastre. Macar generatiile viitoare sa se bucure de ce am realizat. Problema e ca natalitatea la romani urmeaza destinul Titanicului. Adica se scufunda…
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
 

Sursa: Digerate

Extraterestri in preajma noastra?

 Documentele vechi rezerva înca surprize, asa cum am vazut recent. La sfârsitul anului 2010, au iesit la iveala înregistrari audio interesante de la întâlnirea din 8 februarie 1966, organizata la Washington de grupul de cercetare NICAP (National Investigations Committee on Aerial Phenomena). La întâlnire au participat ingineri, fizicieni, ofiteri si alti cercetatori implicati în industria militara sau explorarea spatiului cosmic, veniti sa-l asculte pe invitatul special Dr. Olavo Fontes din Brazilia, investigator al unei presupuse prabusiri OZN la Ubatuba (oras brazilian de coasta, între Rio de Janeiro si Sao Paolo), unde au fost recuperate resturi având origine inexplicabila.
O declaratie interesanta, de la aceasta reuniune, apartine colonelului de aviatie în retragere Howard Wright, decorat multiplu în razboi, fost agent de informatii apoi manager de programe la NASA. El a comentat, referitor la fenomenul OZN, ca: „este logic, nu doar pentru o gândire de tip militar, ca nicio ocupatie sau expeditie militara nu a reusit daca nu a trimis iscoade înainte de invazia masiva. E o practica standard. În razboiul din Germania, noi si britanicii am cautat militari americani si britanici care aratau ca nemtii si care vorbeau limba lor. Am avut si în Japonia, la fel cum avem si acum în spatele Cortinei de Fier”. „Aceasta implica aproape sigur ca ar trebui sa existe agenti ai celor din spatiu, indiferent de unde vin, agenti care traiesc printre noi la ora actuala si care au fost aici în ultima suta de ani”, completând ca acestia ar putea fi de orice marime, forma si rasa pamânteana.
    
Asa cum stiu toti ofiterii de informatii, o atare infiltrare ar permite „vizitatorilor” sa obtina informatii de prima mâna despre oameni, fara a fi detectati. Ne-ar putea întelege mult mai complet umblând nestiuti printre noi. Si exploratorii zonelor salbatice cunosc aceasta. De pilda, pentru a filma ursii de aproape, ei se îmbraca cu piei de urs…
    
Comentatorii, de pilda Anthony Bragalia, au remarcat ca presupunerea avea o anumita logica. În cazul în care o civilizatie extraterestra este suficient de avansata pentru a traversa cosmosul prin manipularea spatiului, timpului si materiei, ea, cu siguranta, va fi dezvoltat si tehnologii avansate de camuflaj. Ea poate fara îndoiala sa „deghizeze” anumiti reprezentanti ai sai astfel încât acestia sa apara cu o înselatoare înfatisare umana. Extraterestrii ar putea fi, la origine, nu foarte deosebiti de noi, dar ar putea fi si atât de diferiti încât o asimilare ca atare sa fie imposibila.
  
 Interesant este si faptul ca alaturi de Wright, la întâlnirea mentionata participa si colonelul în retragere Howard McCoy, fost sef al informatiilor la baza militara de la Wright Patterson si care a ocupat si alte pozitii înalte în ierarhia US Air Force. Între altele, în 1948 el a fost printre cei care au initiat proiectul „Sign”, primul proiect oficial guvernamental pentru studiul fenomenului OZN.
  
 Este acelasi McCoy care scria într-un document din 1948, elaborat nu mult timp dupa presupusa prabusire a unui OZN la Roswell, „Nu pot sa va spun cât de mult am dori sa avem dovada unei prabusiri (OZN) într-o zona, ca sa putem stabili ce anume sunt”. Aceasta afirmatie s-a interpretat drept un argument împotriva realitatii incidentului de la Roswell. Doar ca documentul în cauza fusese adresat conferintei Comisiei Consultative Stiintifice a US Air Force, or nu toti membri acesteia aveau acces la secrete de nivelul presupus de o prabusire OZN. Mai mult, scrisoarea urma sa aiba chiar o arie mai larga de circulatie, la un mare numar de persoane. S-a speculat ca fie McCoy a vrut astfel sa deruteze, pentru a pastra secretul evenimentului, fie chiar nu fusese nici el informat asupra incidentului pâna în acel moment.
    
Din pacate, înregistrarea declaratiilor colonelului Wright este o piesa disparata. Nu au ramas înregistrate reactiile celorlalti; nu stim cum a reactionat colonelul McCoy la ipoteza ca extraterestrii si-ar trimite iscoade care sa se amestece nestiute printre noi. Dar ramân totusi destul de multe ciudatenii. De pilda, ce cauta fostul director al informatiilor din US Air Force la o întâlnire a ufologilor, laolalta cu alti ofiteri de informatii si cu specialisti NASA? De ce era obsedat de problematica extraterestrilor chiar si mult dupa trecerea sa la pensie si dupa ce proiectul „Sign” fusese demult închis?
DAN D. FARCAS
Sursa: MISTERELE LUMII

Maladia descarcarilor electrice pe creier


Absolut nicio boala nu poate fi considerata blânda, agreabila ori „frumoasa”, dar cu atât mai mult cea despre care vorbim include laturi dintre cele mai neplacute si mai periculoase, mai ales ca nu i se cunosc exact cauzele. Epilepsia este o dereglare a sistemului nervos care produce descarcari bruste si intense de activitate electrica în creier, activitate anormala ce se manifesta prin convulsii care afecteaza controlul miscarii, al vorbirii, al vederii sau chiar al starii de constienta.

Riscuri sociale sporite 
    În general vorbind, epilepsia este situatia în care convulsiile se repeta în timp, fara a se putea prevedea anterior declansarea crizei. În acest sens, exista mai multe forme de manifestare:
* pierderea temporara a anumitor simturi, cum ar fi mirosul sau gustul; * pierderea controlului musculaturii; * pierderi de scurta durata ale contactului cu mediul înconjurator; * caderea într-o stare de inconstienta cu pastrarea functiilor vitale. Epilepsia nu este o forma de retardare mentala sau o boala mentala. Desi câteva forme de epilepsie infantila sunt asociate cu inteligenta submedie si probleme de dezvoltare fizica si mentala, epilepsia nu cauzeaza aceste probleme. Convulsiile pot parea ciudate si pot speria, dar ele nu fac o persoana nebuna, violenta sau periculoasa. Astfel, chiar daca înca exista tendinta de a izola persoanele bolnave de epilepsie, ele sunt considerate persoane normale, care necesita tratament doar în perioadele de criza. Cu toate acestea, persoanele epileptice pot fi confruntate cu discriminarea în scoala, la serviciu si în ce priveste viata sociala, din cauza conceptiilor gresite si a fricii fata de aceasta maladie.
Elemente favorizante 
    Trebuie stiut ca nu toti cei care au convulsii au si epilepsie. Uneori, accesele sunt rezultatul unui traumatism, al unei agresiuni sau a altor boli, fara legatura cu boala în sine. În aceste cazuri, persoana nu mai are crize odata ce a disparut cauza care le provoca. Epilepsia începe adeseori în copilarie sau dupa vârsta de 60 de ani, dar se poate dezvolta la orice vârsta. Factorii care cresc riscul de îmbolnavire sunt urmatorii: – existenta unor cazuri de epilepsie în familie (predispozitie genetica); – o rana serioasa la cap (o fractura a unui os al craniului sau o leziune în profunzimea creierului) cu pierderea cunostintei sau amnezie pentru mai mult de 24 de ore; – o lovitura sau boli care au afectat vasele de sânge din creier; – tumorile cerebrale; – infectii ale sistemului nervos central, cum ar fi encefalita sau meningita; – intoxicatii voluntare sau involuntare cu plumb, cu alte substante toxice sau fum; – probleme de dezvoltare a creierului înainte de nastere; – consumul de alcool sau de droguri pe o perioada îndelungata; – convulsiile febrile în copilarie; – boala Alzheimer. Epilepsia se poate dezvolta totusi chiar daca o persoana nu prezinta niciunul dintre factorii de risc enumerati mai sus. Aceasta situatie este întâlnita mai ales în formele de epilepsie infantila.
Tratamentul bolii 
    Corect administrat, tratamentul existent le permite celor mai multi bolnavi sa îsi controleze convulsiile si sa faca fata bolii. Daca medicamentele nu au reusit sa controleze convulsiile, deseori este din cauza faptului ca tratamentul nu a fost respectat. În plus, efectele secundare ale medicamentelor antiepileptice pot crea tentatia de a sari peste o doza, însa lipsa unei doze poate da peste cap tot sistemul. Pe lânga tratament, e bine sa se încerce identificarea si evitarea elementelor care pot determina un episod convulsiv: – somnul insuficient; – consumul de alcool; – stresul emotional; – hrana nesanatoasa.
    
Daca totusi convulsiile continua în ciuda respectarii cu strictete a tratamentului, se recomanda sa se tina o evidenta a convulsiilor (data, ora si orice alte detalii). Aceste informatii pot ajuta medicul la modificarea tratamentului. În situatii refractare la tratamentul medicamentos, se poate interveni chirurgical, în scopul extirparii acelei zone din creier care genereaza convulsiile. Chirurgia, o dieta speciala (dieta ketogenica), un dispozitiv de stimulare nervoasa (numit stimulator al nervului vag) sau o combinare a acestora trebuie încercata atunci când medicatia simpla nu controleaza accesele convulsive ale unei persoane bolnave de epilepsie.
ADRIAN-NICOLAE POPESCU
Sursa: MISTERELE LUMII

Oficial UE, in cruciada pentru desecretizarea dosarelor OZN

Un oficial al Uniunii Europene au declanasat o adevarata cruciada cu scopul de a desecretiza toate dosarele legate de OZN-uri si de a afla adevarul cu privire la posibilele vizite ale extraterestrilor pe Pamant.
Oficial UE, in cruciada pentru desecretizarea dosarelor OZN
Mario Borghezio, presedintele Partidului Ligii Nordului din Italia, a inaintat o solicitare oficiala prin care solicita guvernelor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene sa faca publice dosarele OZN pe care le detin. Potrivit informatiilor publicate pe site-ul Parlamentului European, solicitarea a primit 17 semnaturi.
 
Mario Borghezio spera ca initiativa lui va duce la infiintarea la nivel european a unei comisii OZN. Conform textului declaratiei “mai multi membri ai comunitatii stiitifice au fost interesati de problema OZN-urilor si au denuntat secretomania oficialilor din jurul acestui subiect… un studiu al materialelor stocate de guverne ar aduce beneficii stiintifice si tehnologice importante”.
OZN-urile au mai fost puse anterior in discutie in Parlamentul European. Dupa ce, in 1990, in Belgia a fost semnalata prezenta mai multor obiecte zburatoare suspecte, europarlamentarul belgian Elio Di Rupo a propus infiintarea unui Centru European de Observare a OZN-urilor.
 
Un alt parlamentar european, Tullio Regge, a preluat initiativa lui Elio Di Rupo si a sugerat ca Centrul National Francez pentru Cercetarea Spatiului ar trebui transformat in Centru de informare OZN.
Borghezio este ultimul oficial European care intentioneaza sa uneasca toate statele membre ale UE intr-o cruciadaOZN. El propune declasificarea toturor dosarelor despre vizitele extraterestre si toate informatiile sa fie aduse la cunostinta opiniei publice. 
sursa www.crimetime.ro
Sursa: Misterele Lumii

PROTOCOALELE ÎNŢELEPŢILOR SIONULUI se aplica actualmente cu presedintele Traian Basescu in forma lor cea mai clara

Citez din PROTOCOALELE ÎNŢELEPŢILOR SIONULUI:
Într-un viitor apropiat vom întemeia responsabilitatea preşedinţilor de republică.
Atunci vom putea introduce fără teamă anumite schimbări, de care nu va răspunde decât această creatură a noastră. Ce ne pasă nouă dacă rândurile celor ce aleargă după putere vor deveni mai rare, dacă se vor produce, în lipsă de preşedinţi, încurcături capabile de a dezorganiza în întregime ţara?…
Pentru a ajunge la acest rezultat, vom unelti alegerea de preşedinţi care au în trecutul lor o pată ascunsă, vreo „panama” oarecare. Teama de descoperire, dorinţa proprie fiecărui om ajuns la putere de a-şi menţine privilegiile, foloasele şi onorurile legate de condiţia lor, vor face din ei servitori credincioşi ai poruncilor noastre. Camera deputa­ţilor va acoperi, va apăra, va alege preşedinţi, dar îi vom retrage dreptul de a propune legi, de a le schimba; acest drept va fi dat preşedintelui responsabil, care va fi o jucărie în mâinile noastre.
[...]
Vom restrânge prin noua Constituţie numărul reprezentanţilor la minimum, lucru care va avea urmarea de a micşora cu atât mai mult pasiunile politice şi pasiunea pentru politică. Dacă, în contra oricăror aşteptări, ele se trezesc chiar în acest mic număr de reprezentanţi, le vom reduce la nimic, printr-un apel la majoritatea poporu­lui…
[...]
Preşedintele va interpreta după dorinţa noastră legile existente, care pot fi interpretate în mai multe feluri; el le va anula când îi vom spune noi că trebuie; va avea dreptul de a propune legi provizorii şi chiar o nouă schimbare a Constituţiei, sub pretextul binelui suprem al Statului.
Aceste măsuri ne vor da putinţa de a nimici încetul cu încetul, pas cu pas, tot ceea ce vom fi fost siliţi să intro­ducem în Constituţiile statelor, înainte de a apuca frânelor puterii; vom trece astfel pe nesimţite la suprimarea oricărei Constituţii, când va fi sosit timpul de a grupa toate guvernele sub autocraţia noastră.
Recunoaşterea autocraţiei noastre poate sosi şi înainte de suprimarea Constituţiei, dacă popoarele, obosite de neorânduielile şi caracterul uşuratic al conducătorilor lor, vor ajunge să strige: „Alungaţi-i şi daţi-ne un rege univer­sal, care să ne poată uni împreunăşi să distrugă cauzele neînţelegerilor noastre: graniţele naţiunilor, religiile, calculele statelor; un rege care să ne dea acea pace şi acea odihnă pe care n-o putem obţine de la conducătorii şi reprezentanţii noştri”.
Ştiţi foarte bine că pentru a face posibile asemenea dorinţe, trebuie să tulburăm în mod neîntrerupt, în toate ţările, legăturile dintre popor şi guvern, pentru a ajunge să obosim întreaga lume prin dezbinare, duşmănie, ură şi chiar prin martiriu, foame, răspândirea bolilor, mizerie, -pentru ca creştinii să nu vadă altă scăpare decât de a recurge la suveranitatea noastră absolutăşi întreagă.
Dacă dăm popoarelor timp să răsufle, momentul priel­nic nu va sosi poate niciodată.
   Comentariu saccsiv:
Se aplica sau nu actualmente aceasta schema cu Romania si Traian Basescu?
Consider ca da. Desigur, nu doar in Romania, insa la noi prea se aplica in forma sa cea mai clara …

Sursa: Saccsiv’s Weblog

Antirid natural

 Terapiile naturii ofera infinite solutii pentru mentinerea frumusetii si tineretii tenului. Una dintre plantele cu efecte exceptionale in acest sens este angelica. In cosmetica se poate folosi sub forma de tinctura sau decoct din radacini. Compresele cu angelica amelioreaza aspectul tenului cu pori dilatati. In cazul tenurilor deshidratate, inainte de a se aplica aceste comprese, se maseaza usor pielea cu infuzie de galbenele in care s-a dizolvat miere. Proportia optima este de o lingurita de miere la trei lingurite de infuzie.
Tenurile obosite si ridate reactioneaza foarte bine la masti naturale. Astfel, efectul va fi usor de remarcat daca se foloseste o masca din trei linguri cu decoct din radacina de angelica. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, apoi se spala cu apa minerala.
    
Pentru ca este unul dintre cei mai puternici aliati ai femeilor in reechilibrarea hormona-la, poate datorita stimularii progesteronului natural, radacina de angelica este denumita ginsengul feminin. Tinctura de angelica ajuta in lupta cu acneea favorizând mentinerea unui ten curat.
    
Folosita in creme, masti, lotiuni de curatare a tenului, dar si in produse pentru intretinerea parului, angelica are efecte spectaculoase antianging, redând tonicitatea si fermitatea conturului fetei.
ECATERINA BATRANEANU
http://www.revistamagazin.ro/content/view/8872/5/

Tupeu sovietic actual – Ambasadorul rus catre moldoveni: V-am eliberat de sub jugul fascist romanesc

Citez din articolul Ambasadorul rus: V-am eliberat de sub jugul fascist românesc:
Armatele sovietice au eliberat Moldova de sub jugul fascist românesc. Asta a declarat ambasadorul rus la Chişinău, Valeri Kuzmin.
Declaraţia halucinantă a fost făcută miercuri, după depunerea de flori, la Memorialul „Eternitate”, de către diaspora rusă, în frunte cu ambasadorul Federaţiei Ruse, scrie ziarul Timpul.
Valeri Kuzmin a ţinut să felicite “poporul moldovenesc”, cu ocazia „eliberării Moldovei de către armatele sovietice de sub jugul germano-român”.
„Vă felicit cu această zi, care este fără îndoială o zi luminoasă din istoria noastră comună. Este ziua când Moldova a fost eliberată de jugul fascist germano-român. A fost o zi importantă pentru Moldova, care a avut de parcurs o cale lungă de reabilitare”, a spus Valeri Kuzmin.
Comentariu saccsiv:
   Ce nauci sunt inca unii din administratia rusa … Ei insisi au fost cotropiti de cancerul bolsevic:
Documentare celebre: „THE SOVIET STORY” (Povestea sovietelor), subtitrare in limba romana. O excelenta demonstratie a radacinii comune COMUNISM – NAZISM. Completari necesare
Despre cei 11 000 de MUCENICI preoti si calugari UCISI DE BOLSEVICI la manastirea ORANKI …
Sfantul Ioan Kochurov, primul din seria de mucenici ucisi de bolsevici
Apoi ELITELE au indoctrinat si imbecilizat poporul rus folosindu-l ca arma eficienta in campania anti romaneasca de dincolo si de dincoace de Prut:
VIDEO: Agenti sovietici (EVREI) in Romania. Completari pentru a se intelege ca ticalosul COMUNISM n-a fost inventat de STALIN si nici n-a aparut in RUSIA … Ceea ce s-a petrecut a fost doar o repetitie a ceea ce se doreste sa fie …
Documentar: GOLGOTA BASARABIEI. Despre crimele bolsevismului
INFOMETAREA (1946-1947) …
MASACRUL de la FANTANA ALBA. Un Katyn românesc aproape uitat …
Moldova sovietica: Biserici transformate in muzeu al ateismului sau planetarium. Cum i-a pedepsit Dumnezeu pe cei mai inversunati prigonitori
VIDEO: Agenti sovietici deghizati in ierarhi, in jurul Patriarhului Alexei? Cica asta ar fi vazut Patriarhul Nicodim cand a fost in 1946 la Moscova …
Dar multi n-au priceput nimic din istorie. Iar acum vine acest ametit ambasador si ne zice de eliberare … Incredibil.
 
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Se pregăteşte China de război? America fierbe

China va avea, până în 2020, o armată modernă, lucru care ar putea ameninţa stabilitatea în zona Asia-Pacific, crede Pentagonul.
În raportul său anual referitor la capacitatea de apărare a Chinei, Pentagonul spune că naţiunea asiatică a recuperat mult din decalajele tehnologice faţă de armatele occidentale. Iar China îşi dezvoltă armata tocmai cu scopul de a putea împiedica implicarea Statelor Unite într-un posibil conflict dintre China şi Taiwan.

La lansarea raportului, un oficial american a spus că investiţiile militare ale Chinei îi permit acesteia să destabilizeze balanţa militară din regiune şi să crească riscul de neînţelegeri în zonă, sporind astfel neliniştea în regiune.

Deşi China a reacţionat rapid, spunând că raportul exagerează ameninţarea pe care ar putea-o suscita armata sa, datele din raportul Pentagonului nu sunt chiar liniştitoare. În zona strâmtorii Taiwan, China are mobilizaţi 400.000 de oameni (o treime din toată armata sa), faţă de 130.000 cât are Taiwanul. Raportul este dezechilibrat de altfel cam la orice: tancuri (3.100 la 1.100), piese de artilerie (3.400 la 1.600), divizii aeropurtate (3 la 0), taiwanezii fiind superiori doar la brigăzi de infanterie mecanizată: 3 la 1.

În luna martie, China a anunţat o creştere a cheltuielilor cu apărarea de 12,7% comparativ cu anul precedent, antamând în acest scop 91,5 miliarde de dolari. Unii experţi cred că suma este mult mai mare.
Sursa: Money.ro

Cataclismul de la Tunguska a fost datorat de coliziunea dintre un OZN si o cometa?

Cercetatorii rusi au relansat dezbaterea privind misteriosul cataclism din Tunguska survenit in 1908 in Siberia. Ei au gasit la locul catastrofei pietre care se presupune a fi resturi dintr-un vas extraterestru care ar fi fost lovit de o cometa. La 30 iunie 1908, un flash enorm a traversat cerul de deasupra Siberiei, urmat de o explozie puternica echivalenta cu 1000 de bombe atomice care a ravasit taigaua pe sute de kilometri in regiunea Krasnoiarsk.
Locuitorii din satele siberiene au resimtit ca un fel de cutremur de pamant. Oamenii si animalele au fost basculate de unda de soc, ferestrele s-au spart… Cum la fata locului nu au fost descoperite resturi ale meteoritului, oamenii de stiinta au concluzionat ca era vorba de explozia miezului cometei sau a unui asteroid.
Inginerul Juri Lavbin si-a consacrat 12 ani din viata cercetarii urmelor meteoritului de la Tunguska si crede ca a deslusit unul dintre ceel mai mari mistere ale scolului XX, in pofida scepticismului manifestat de catre oamenii de stiinta. El este presedintele fundatiei Fenomenul Spatial de la Tunguska, care organizeaza regulat, dupa 1994, expeditii la locul catastrofei.
Conform ipotezei lui Lavbin, o cometa si o masinarie zburatoare misterioasa au intrat in coliziune la o altitudine de 10 km provocand cataclisnul. El si echipa sa afirma ca au gasit in timpul unei expeditii care a avaut loc la sfarsitul lui iulie 2004 pe malurile raului Podkamennaia Tunguska, intre satele Baikit si Poligus, doua pietre negre stranii in forma de cuburi regulate, de 1,5 metri.
Aceste pietre care nu sunt manifestari de origine naturala au aerul de a fi iesit din flacari si materia lor aminteste de un aliaj utilizat pentru constructia lansatoarelor spatiale, in timp ce la inceputul secolului XX nu existau decat avioane in contra placa, afirma omul de stiinta rus. El estimeaza ca ar fi vorba de resturile unei masinarii zburatoare, poate o nava extraterestra. Dar examenul pietrelor nu a fost inceput inca.
O alta descoperire: o piatra alba enorma, de talia unei case, infipta in varful unei roci in plin mijlocul taigaii devastate. Localnicii au denumit-o piatra renului. Este compusa dintr-o materie cristalizata care nu este tipica pentru aceasta regiune, declara cercetatorul, presupunand ca este vorba de un fragment al miezului cometei din 1908.
Anna Skripnik, de la Comitetul privind meteoritii de la Academia de Stiinte, a spus insa cu ironie: exista multi amatori care organizeaza expeditii pe locurile cataclismului de la Tunguska. In Siberia, unde lucreaza regulat geologi petrolieri, se poate gasi o masa de fragmente de masinarii oarecare.
Dar Lavbin nu a fost descurajat de aceste comentarii sceptice. Printre probele avansate de ingineri, exista fotografii ale regiunii facute prin satelit. In unele, el crede ca vede amprentele masinariei zburatoare (un lac cu forme alungite) si cele ale cometei (padurea devastata, arbori arsi si roci sfaramate). Pe presupusul loc al coliziunii se poate observa un crater de un diametru de 500 de metri.
Sursa: Enigme

Documente importante ozn din 2011 care au fost desecretizate.

 Pe 28 februarie 2011 s-a anuntat ca Arhivele Nationale ale Regatului Unit au desecretizat si au facut publice un nou lot, cuprinzand alte 35 de fisiere, cu 8500 de documente, privind fenomenul OZN. Este continuarea unui proces inceput acum trei ani si care se va incheia, previzibil, in 2012. Documentele acopera un interval de 60 de ani, din 1950 pana aproape de zilele noastre. Ele includ materiale produse de Ministerul Apararii, Ministerul de Externe si pentru Commonwealth, Ministerul de Interne si de Natiunile Unite.
 Evenimentul a avut un ecou extraordinar. In cateva zile de la lansare, documentele au fost descarcate de 2,8 milioane de vizitatori ai site-ului. Media a comentat pe larg continutul lor. S-a remarcat ca multe documente militare din perioada 1980-1982 (inclusiv cele privind incidentul privind atrizarea unui OZN in padurea Rendlesham) au fost distruse, in conditiile in care fisiere de anii din jur au supravietuit.
  
 Incidentul din padurea Rendlesham s-a petrecut la baza militara engleza Bentwaters inchiriata Fortelor Aeriene americane. Locotenent colonelul Charles I. Halt, adjunctul comandantului de atunci al bazei militare, a vazut un obiect sferic, luminos, care ar fi lansat raze de lumina catre baza. Prin radiotelefon el a auzit comentarii ale personalului de securitate ca aceste raze ar fi explorat zonele unde erau depozitate bombele nucleare. Un alt ofiter american, responsabil pe atunci cu securitatea armelor nucleare, a confirmat incidentul spunand ca in urma lui doua bombe fusesera ridicate si expediate la baza Kirtland (New Mexico) pentru a fi inspectate. Totusi purtatorul de cuvant al guvernului, Lord Strabolgi, declara ca „Nu exista nimic in masura sa convinga guvernul Majestatii Sale ca ar fi existat fie si o singura vizita a unei nave extraterestre”. Ufologul Robert Hastings se intreba de ce totusi aceste documente au fost inconjurate de atata secret.
  
 Absenta documentelor Rendlesham era cunoscuta inca din anul 2000, dar cei ce raspundeau de documente nu au putut spune nici cand, nici de ce, au fost ele distruse, intrucat nici certificatele de distrugere nu au fost pastrate mai mult de cinci ani. Explicatia oficiala a fost ca ar fi fost contaminate cu azbest prin depozitarea in subsolul vechii cladiri a War Office din Whitehall. La inceput, toate documentele de acest tip, mai vechi de 5 ani, erau sistematic distruse de Ministerul Apararii, spunandu-se ca „nu au valoare istorica”. In felul acesta s-au pierdut toate documentele din 1947-1967. Documentele ulterioare, continand evenimente pana in 1984, au fost incinerate inainte de 1990, deci nu s-ar putea suspecta o reavointa speciala fata de documentele din 1980-1981.
    Au supravietuit in schimb fisierele din birourile DI55 si DI52, iar oficialitatile afirma ca in acest birou s-a copiat tot ce era esential din fisierele OZN ale Ministerului Apararii, deci ca, daca in fisierele distruse au fost informatii cu adevarat extraordinare, de pilda privind incidentul Rendlesham, acestea au supravietuit.
    S-a mai subliniat ca factorii care au condus la desecretizarea documentelor oficiale OZN in Marea Britanie, dar si in alte tari: Brazilia, Noua Zeelanda, Argentina etc. sunt identici. Serviciile militare si de informatii din toate aceste tari nu au nici un interes in OZN-uri sau in ce cred oamenii despre ele, dar doresc sa se spele pe maini de aceasta „afacere murdara”, transformand OZN-urile in istorie. Adevarul este ca guvernele nu stiu mai mult despre fenomenul OZN si extraterestrii decat omul de pe strada.
  
 Exista si alt soi de „desecretizari”. Dupa ce in noiembrie 2010, prin Wikileaks, s-au facut publice 250000 documente guvernamentale americane, mergand inapoi pana in 1960, Julian Assange a declarat ca a fost asaltat de ceea ce el a numit „niste ciudati” care cautau o dovada care sa le confirme convingerile legate de OZN-uri. Scepticii privind presupusele conspiratii secrete OZN au jubilat cand au constatat ca in ciuda cantitatilor masive de documente facute publice prin Wikileaks, si in ciuda unor legende care circula de zeci de ani privind colaborarea dintre oficialitati americane si nepamanteni, cautarile dupa cuvinte cheie precum „vizitatori” sau „ofiteri – extraterestrii”, facute de amatorii de OZN-uri, n-au gasit nici macar o singura aluzie la contacte ale guvernului Statelor Unite cu OZN-uri sau extraterestri.
 
   Una dintre explicatii ar putea fi regula Wikileaks, care prevedea sa fie acceptate doar acele documente care fusesera elaborate cu buna credinta, nu si cele fabricate. In acest fel se eliminau falsurile evidente, cum ar fi intoxicarile privind cooperarea intre guvern si nepamanteni.
DAN D. FARCAS
http://www.revistamagazin.ro/content/view/8629/4/
Sursa: Misterele Lumii

Cometa Elenin se apropie de Pamant. In octombrie o vom vedea pe cer

Ultima descoperire ne vorbeste despre o cometa care se apropie de Pamant
si care in luna octombrie va trece la o distanta atat de mica, incat va
putea fi vazuta cu ochiul liber.
Un fenomen extrem de spectaculos, care are sanse sa se repete peste 10.000 de ani “, ne explica specialistii.
Astronomul rus Leonid Elenin
a observat, in decembrie, o cometa apartinand familiei Jupiter care se
indreapta catre Terra. Imediat au inceput cercetari care initial aratau
ca acest corp ceresc, botezat Elenin, dupa numele omul de stiinta, va
trece pe langa noi la o distanta considerata mare.
Cateva luni mai
tarziu cometa si-a schimbat traiectoria, iar acum rezulta ca se apropie
de Pamant. Calculele arata ca pe data de 16 octombrie va fi cel mai
aproape de noi. Daca se poate spune asa.
Cometa
Chiar daca vorbim despre o distanta de 10 ori mai mare decat cea
la care se afla Luna fata de planeta noastra, unii cercetatori rusi au
avansat o ipoteza deloc linistitoare: Pamantul ar putea fi influentat de
magnetismul cometei Elenin, iar asta ar putea duce chiar si la o
miscare a polilor magnetici. Mult mai multe voci exclud teoria.
De
aceeasi parere sunt si specialistii de la NASA, dar si unii dintre
cercetatorii de la Academia de Stiinte din Moscova. Asa ca ramanem cu
spectacolul.
Tot anul acesta in luna noiembrie un asteroid gigant
de 55 de milioane de tone va trece prin dreptul planetei noastre. YU 55
are un diametru de 400 de metri si care se va afla la o distanta de
Terra mai mica decat cea pana la Luna. Motive de ingrijorare n-ar trebui
sa avem nici in privinta lui.
C2010X1-Earth-deltaIn schimb, chiar la inceputul lui iulie, dupa ce a
intersectat orbita lui Marte, cometa va avea o orbita foarte accentuata
catre Pamant, ca si cum ar urma sa se izbeasca cu planeta noastra.
Trebuie spus, insa, ca nu e vorba, deocamdata, de vreo ciocnire, din
calculele matematice, cometa va trece la 35 de milioane de km de Terra.
Este o distanta considerata sigura, trece doar cu putin mai aproape de
noi decat, de pilda, planeta Venus. Dar asta o va face si observabila cu
ochiul liber.
In fotografia de mai sus se vede o imagine luata cometei in 21 iunie
2011, de catre observatoarele astronomice. Ea se afla foarte aproape, in
trena Soarelui, iar in curand va da impresia ca va disparea, ascunsa de
razele puternice ale astrului din centrul sistemului nostru planetar.
C/2010 X1 (Elenin) nu va iesi din conjunctia solara decat
august-septembrie in acest an, cand va deveni vizibila cu ochiul liber
sau cu mici instrumente astronomice. Apoi, la 11 octombrie 2011 se va
afla la distanta cea mai apropiata de Terra, cand va putea fi observata
in toata splendoarea pe cerul noptii