vineri, 9 august 2013

Energiile lunii august 2013

Anul 2013 trece in zbor si am ajuns deja in cea de-a opta luna, august, a carei energii ne aduc noi inceputuri si incheieri definitive. Este o luna a carei energie o vom simti, deseori, ca si cum am fi trasi in doua directii diferite, decizia bazandu-se pe intrebarea: mergem inainte sau ne intoarcem? A ramane pe loc nu mai reprezinta o optiune si alegerile trebuie facute. Timp de trei saptamani, in luna aceasta, Jupiter si Pluto se afla in opozitie, ceea ce va scoate in evidenta oportunitati noi, dar si motive pentru a renunta la cai, tipare si obiceiuri vechi. Suntem bine asezati pe calea noastra de evolutie si inaltare si toate sunt bune, chiar daca de multe ori s-ar putea sa nu le simtim asa.
Energiile acestei luni sunt expansive si, atunci cand ni se arata ce anume se extinde in viata noastra, trebuie sa ne amintim ca energia este lipsita de judecati. Asadar, ceea ce ne aduce bucurie, pace si iubire se va extinde in aceeasi masura in care o fac lucrurile din viata noastra actuala, care ne impiedica sa traim aceste stari. Spre ce inaintam si la ce avem nevoie sa renuntam, pentru a ajunge acolo? Ce vrem pentru noi si la ce credinte limitative sau ganduri putem renunta, pentru a-i permite energiei respective sa intre? Cum ne folosim resursele fizice, mentale, emotionale si spirituale din viata si putem oare sa capitulam, sa renuntam, sa mergem mai departe?
In aceasta luna, vom ajunge fata in fata cu „realul” din realitatea noastra. Cand adevarul rece si dur (Pluto) este scos la iveala cu ajutorul unui bec de 10.000 de Watti (Jupiter), vor fi scoase la iveala orice zone in care ne aflam inca in negare, in care suntem „mai putin decat”, nealiniati la adevarul nostru divin, fara sa ne permitem sa facem fata vietii, cu curajul si increderea de a trai la cel mai inalt potential al nostru – nu cel pe care il ingaduim prin prisma fricilor, ci acela pe care il permitem din inima. Nu este timp pentru judecati, este timpul actiunii. Si a actiona poate insemna mutarea limitelor credintei in expansiune, dandu-i glas inimii, in planurile noastre, privind adanc inlauntru pentru a intelege ce vrem cu adevarat si pentru a ne seta acest lucru, ca intentie in viata.
Vom renunta sau ne vom mentine pe pozitie, atunci cand aceasta dorinta de schimbare se va intalni cu frica de transformare? August ne va acorda un loc in fata, in ceea ce priveste posibilitatile care ne stau la dispozitie atunci – si daca vrem sa facem primul pas, acela de a dori sa ne permitem sa ne traim stralucirea, maretia, maiestria si potentialul de care nu am fost constienti pana acum. Este timpul sa ascultam acea voce tacuta si calma, care ne spune sa indraznim sa devenim ceea ce am stiut dintotdeauna ca e posibil sa devenim. Universul ne va sprijini si lumea are nevoie ca noi, sa actionam in spiritul divinitatii noastre. Si atunci cand cream spatiul pentru potentialurile noastre cele mai inalte, deschidem si portalurile enorme, care le permit Pamantului si omenirii sa faca acelasi lucru. Cea mai lunga calatorie incepe cu primul pas – asadar, pasiti cu curaj, incredere si claritate. Noi suntem „ce”-ul si Universul furnizeaza „cum”–ul. Noi stabilim modelele sau forma energiei si ea curge in orice fel de containere i-am crea noi. Asigurati-va ca aveti un container cat mai mare posibil.
Dupa cum am scris in previziunile pentru anul 2013: „Pe parcursul acestui intreg an, intentia va va servi drept indrumator si lumina calauzitoare a vietii, stabiliti-va asadar intentii puternice, pline de inteles si de suflet, pentru acest an evolutiv si transformator.”
Ce transformare nu ati facut inca in viata si ce doriti sa permiteti sa se intample acum? Va puteti stabili o intentie puternica, in acest sens? Cuvintele cheie in aceasta luna sunt „a permite” si, atunci cand suntem deschisi sa primim binecuvantarile pe care sa le materializam in viata, ne permitem sa fim, de la o clipa la alta, mai mult din tot ceea ce suntem. Ce anume va doriti sa fiti mai mult in viata? Permiteti-va sa fiti deschisi la acel lucru si sa vreti sa il primiti. Universul ne asteapta sa recunoastem ceea ce deja stie despre noi. Haideti cu totii sa il facem real, sa il facem sa se intample.
Copyright (c)2013 by Jennifer Hoffman; www.enlighteninglife.com

Scădeţi taxele, nu dobânzile!


M-am întâlnit de curând cu un cunoscut care m-a întrebat: “Tu, ca ziarist economic, cum îţi explici că nu mai găsesc la hipermarket mărfuri la fel de multe şi de bune ca acum doi-trei ani şi că produsele mai slabe calitativ şi mai puţine pe care le văd pe raft costă la fel ca acelea de calitate pe care le cumpăram prin 2010?”. M-am uitat o clipă la el şi i-am răspuns: “Ştii ce spunea Mugur Isărescu anul trecut? Că avem un sistem fiscal care îţi dă o singură şansă: evaziunea fiscală”. Interlocutorul m-a privit nedumerit şi atunci a trebuit să-i explic pe îndelete. Ca urmare a majorării taxelor, oamenii îşi “trag” banii din cardurile de credit ori din cele de salarii şi pleacă să cumpere cu cash-ul produse din economia subterană unde discounturile sunt mai mari ca la hipermarket. Văzând însă că le scad vânzările - în paralel cu majorarea numerarului în circulaţie - companiile internaţionale, cum ar fi marile lanţuri de magazine, procedează la micşorarea cantităţii de lichiditate puse la dispoziţia entităţilor autohtone. Îngustare în lichiditate, ce-i afectează inclusiv pe procesatorii autohtoni care, nu de mult, protestau împotriva taxei la raft, şi aşa se explică şi de ce a scăzut - cantitativ şi ca diversitate - oferta de produse din magazine.

Şi ar mai fi un lucru de adăugat. Atragerea unei părţi din ce în ce mai mari a activităţii în economia subterană explică de ce cresc preţurile în economia la vedere. Faptul că retailerii vând mai puţin şi colectează cantităţi din ce în ce mai mici de carne-lapte-ouă îi condiţionează să mărească preţurile, în încercarea de a-şi conserva cât mai mult din marjele de profit. La rândul lor, societăţile-mamă din străinătate ale firmelor de distribuţie româneşti le reduc liniile de finanţare în paralel cu virarea consumului “la negru”.
Aşadar, retailerii colectează şi vând mai puţin şi sunt nevoiţi să scumpească mărfurile. Acestea, fără taxe majorate, stăteau bine în preţ. Dar povara fiscală a devenit mai grea şi se simte la doi-trei ani distanţă, iar mărfurile, ca să se cumpere, pleacă exact în zona unde nu sunt taxate.
Pentru ca lucrurile să revină la normal ar fi nevoie să se micşoreze taxele, nu dobânzile. Dacă însă vor continua să scadă bonificaţiile de la depozitele bancare, şi nu impozitele, se va observa că din ce în ce mai multe companii îşi cer insolvenţa şi proprietarii lor îşi iau banii şi-i pun deoparte. Cu cât dobânzile vor fi mai scăzute, cu atât îşi vor trage oamenii de afaceri mai mulţi bani din firmă. Nicidecum nu va “decola” economia pe seama creditului şi a ecartului “câştigat” din subremunerarea economisirilor populaţiei.
Autor: Ionut Balan
sursa: jurnalul.ro

“Alege să fii fericit(ă)”

IMG_1855 Conform cunoașterii, că noi suntem ceea ce gândim, iar gândurile devin în timp credințe, tot ceea ce vrem, este o alegere a ceea ce vom trăi. Viața este o alegere, faptul că vrem să credem că ceva funcționează sau nu este o alegere, pentru a merge undeva în întuneric sau a aprinde lumina este o alegere, așa că pentru a fi fericit(ă) important este să alegi să fii asta.
Autor articol: Psiholog  Niculina Gheorghiță
Alegerea de a fi fericit(ă) vine din credința că fiecare poate trăi așa cum vrea pe acest pământ, fiecare e liber să experimenteze viața așa cum dorește și asta aduce starea de fericire. Spunea cândva o doamnă, foarte dragă mie că: “Fiecare om vine pe pământ să caute fericire. Stă cu ea în casă, în pat, în societate dar fericirea este atât de aproape încât nu o vede”.
În momentul în care alegi conștient și spui mereu afirmația: “Eu sunt dintotdeauna fericire” – prin această disciplinare a minții spre a trăi fericirea veți deschide un flux de conștiință în care tot ce vei face și vei trăi îți va aduce starea de fericire. Veți spune ce simplu crede doamna asta că este, dar de fapt fericirea nu poate fi atinsă.
Vă invit să facem un exercițiu și să vedeți ce vă trebuie să atingeți fericirea?
Luați o foaie de hârtie și vedeți ce realizări ați făcut până acum. Veți lua dimensiunile importante din viața dumneavoastră, și  le veți bifa ca realizate. Menționez că această listă implică latura spirituală, adică contact direct cu Sinele Divin în aceste planuri. Nu prea poti fi implinit daca nu sunt pentru tine și din tine.
Acestea ar fi:
  • Plan personal (afectivitate, iubire, împlinire), adică tu cu tine.
  • Plan educațional și profesional
  • Plan familial
  • Plan social
  • Planul creațiilor (adică orice ați făcut cu mânuța și cunoașterea dumneavoastră).
După ce v-ați făcut această autoanaliză, uitați-vă pe foaie și bifați ce vă bucură în mod deosebit. Pot fi împliniri sau acțiuni pe care le-ați făcut de dragul părinților, a soției, a copiilor, dar nu că ați vrut neapărat. După ce ați făcut și această subliniere uitați-vă pe hârtie și gândiți-vă ce ați vrea să mai faceți ca să vă simțiți împliniți? S-ar putea să vreți să profesați altceva, s-ar putea să vreți să faceți ceva numai pentru dumneavoastră, nu în mod egoist ci doar ca să vă bucure. Aseară întrebând o cursantă ce face efectiv pentru ea și nu pentru familie și cei din jur?, răspunsul a fost “Nimic”. Cum să trăiești starea de fericire atunci când, tu nu faci ceva pentru încărcarea ta, pentru a te bucura de ce creezi tu? Acestea pot fi activități minore sau neînsemnate pentru altcineva dar pentru tine pot avea un răsunet imens în recâștigarea bucuriei vieții. E ok, puteți trece la acțiune oricând vreți, niciodată nu e prea târziu să faci ce îți place.
Am să vă dau un exemplu personal, că dacă alegi să faci ceva pentru tine, niciodată nu-i târziu, iar bucuria și satisfacția sunt maxime.
Prima dată când am auzit un cântec la pian în direct, m-au trecut toți fiorii și am zis ce interesant, cred că aveam vreo 16 ani. Atunci mi-am zis: când voi putea voi merge să văd ce e cu acest instrument. Chiar așa am făcut prin anii 1991 am luat 6 luni lecții de pian la Clubul CFR Iasi, cu o doamnă minunată. Eram fascinată de ore abia așteptam să vină ziua când aveam de mers la Club, dar exersam doar acolo, pentru că unde stăteam nu era pian și nu aveam unde să exersez în altă parte. După vreo 6 luni a venit vara, am dat la facultate m-am luat cu învățatul și nu m-am mai ocupat de asta. Când am născut primul copil am zis, va face pian ca să îl ascult cum cântă, gândindu-mă că de acum este prea târziu pentru mine să mai fac pian, nu cred că mai pot să învăț să mai cânt. A făcut copilul, 5 ani l-am dus la pian, eu ascultam și adoram cum cântă și ce cântă, astfel l-am încurajat, lăudat, susținut, dar nu aveam acasă pian așa că iar nu putea exersa decât cu profesoara la ea acasă. Mi-am dorit o pianină, în discuție cu o doamnă profesor de vioară a zis că știe ea pe cineva care vrea să de- o pianină unui copil care să cânte, și așa m-am trezit acasă cu pianina. Totul bine, copilul a mai exersat cu profesoara la noi acasă de vreo 2 ani și apoi nu prea l-a mai interesat. Am dat acea pianină la un copil care chiar dorea să cânte, tocmai de la Buzău și astfel iar am rămas fără pianină. M-am mutat în altă casă și mi-am dorit o altă pianină de altă culoare ca să fie în ton cu mobila și cu casa. Atunci soțul meu mi-a căutat, găsit și cumpărat o altă pianină așa cum am vrut-o eu. Pianina acasă, băiatul mare cânta din când în când, atunci când îl rugam eu să-mi cânte. Cel mic se dădea și el pe lângă pianină, iar eu speram că măcar el va dori să aprofundeze pianul. I-am adus profesor de pian acasă dar după vreo lună s-a plictisit și gata.
Stând într-o zi în living și văzând pianină, parcă mi s-au derulat prin fața ochilor tot ce v-am scris mai sus și atunci am zis, dar eu mi-am luat pianină pentru mine, este o bucurie de-a mea, de ce nu caut eu un profesor să iau eu lecții de pian și tot împing copii să facă ceva ca să mă bucure pe mine? Și astfel mi-am lăsat copii în pace nu i-am mai împins să ia lecții de pian.  Și astfel conform paradigmei: „atunci când elevul este pregătit apare și profesorul”- a apărut persoana cu care să fac pian și astfel am 3 luni de când exersez acest minunat instrument. Bucuria și fericirea e imensă acum când aud de sub degetele mele melodiile pe care le derulez și îmi încep ziua cu pianul, la prânz exersez pian și termin ziua pe frecvența pianului. Deci am ales atunci să fac pian indiferent de vârstă, de profesie, de ce cred alții, de orice. Mi-am dat seama că atunci când îți place ceva cu adevărat, tu crești, înflorești și ai o lumină care nu se diminuează.
Deci am ales să mă bucur făcând ceva ce mi-am dorit acum 20 de ani, și mi-am dat seama că nu este niciodată prea târziu să faci ceva pentru tine, pentru bucuria ta, și fără să te confirme cineva din exterior.
În concluzie fericirea este o alegere care nu ține de exteriorul nostru ci doar de ceea ce este în noi, de trăirile noastre, de bucuriile noastre și de credința nostră că avem voie să fim fericiți. Într-o seară o cursantă spunea la încheierea cursului:  Adică nimeni nu ne ține și nu ne impune să alegem ceva sau altceva, doar noii suntem singurii creatori ai realității noastre interioare care apoi se răsfrânge în exterior, în planul concret. Spor la lucru cu voi și dați-vă voie să alegeți să fiți fericire.
 Cu drag

"Vreau sa stiu cum a creat Dumnezeu lumea asta. Vreau sa stiu ce-a gandit. Restul sunt detalii" - Albert Einstein - Despre Dumnezeu

O scrisoare de mână redactată de celebrul fizician Albert Einstein cu un an înainte de moarte, în care îşi exprimă părerile personale despre religie.
Cunoscută ca "Scrisoarea despre Dumnezeu", corespondenţa oferă o perspectivă unică asupra gândurilor intime ale lui Einstein asupra religiei şi a lui Dumnezeu.

"Această scrisoare are în opinia mea o importanţă majoră pentru istorie şi cultură pentru că redă gândurile personale şi intime ale celui ce a fost probabil cea mai luminată minte a secolului 20", a declarat Eric Gazi. 
Einstein a redactat scrisoarea pe data de 3 ianuarie 1954 şi a trimis-o filosofului Erik Gutkind, după ce i-a citit cartea "Alegeţi viaţa: chemarea biblică la revoltă".


"Cuvântul Dumnezeu nu înseamnă nimic pentru mine decât expresia slăbiciunii umane, Biblia- o colecţie onorabilă dar totuşi primitivă de legende puerile. Nicio interpretare, oricât de subtilă, nu mă poate face să privesc altfel", scria savantul german distins cu premiul Nobel pentru Fizică în anul 1921.

"Daca examinam si patrundem cu mijloacele noastre limitate secrete naturii, vom vedea ca dincolo de toate inlantuirile observabile, ramane ceva subtil, intangibil si inexplicabil.
 Veneratia fata de forta aceasta aflata dincolo de tot ce putem noi intelegeeste religia mea. In masura asta sunt, intradevar, religios."

"Vreau sa stiu cum a creat Dumnezeu lumea asta. Nu ma intereseaza cutare sau cutare fenomen, spectrul cutarui ori cutarui element. Vreau sa stiu ce-a gandit. Restul sunt detalii"

"Intelesul cuvantului "adevar" difera daca avem de-a face cu un dat al experientei, o propozitie matematica sau o teorie stiintifica. "Adevarul religios" nu exprima nimic clar pentru mine."

"Nu pot concepe un Dumnezeu personal care sa influenteze direct actiunile indivizilor... Religiozitatea mea e o admiratie umila fata de spiritual infinit superior care se dazvaluie in putinul pe care il putem intelege din lumea cognoscibila. Convingerea aceasta profunda afectiva despre prezenta unei puteri 
rationale superioare, care se manifesta in universal incomprehensibil, reprezinta idea mea de Dumnezeu."

"Totul e determinat... de forte asupra carora nu avem nici un control. Este determinat atat pentru insecte cat si pentru stea. Fiinte omenesti, plante sau praf cosmic - dansam cu totii dupa o melodie misterioasa, cantata de la distanta de catre un flautist nevazut."

"Nu-mi pot inchipui un Dumnezeu care rasplateste si pedepseste obiectele creatiei sale, ale carui intentii sunt modelate dupa ale noastre - pe scurt, un Dumnezeu care nu e decat oglindirea slabiciunii omenesti... Mi-e suficient sa contemplu misterul vietii constiente, care se perpetueaza la nesfarsit, sa meditez in continuare asupra structurii minunate a universului, pe care abia daca o putem percepe, si sa incerc umil sa inteleg macar o parte infinitesimala a inteligentei care se 
manifesta in Natura."

Creatorul teoriei relativitatii s-a nascut in 1879 la Ulm, in fosta Republica Federala Germania. De mic avea o curiozitate debordanta si el singur marturisea intr-una din cartile sale impactul pe care o busola, daruita de tatal sau cand avea 5 ani, a avut-o asupra sa. Deoarece sistemul educativ german i se parea foarte rigid, si-a urmat studiile in Elvetia unde a studiat matematica si fizica la Swiss National Institutul Politehnic din Zurich. Nu a fost un student eminent pentru ca, in loc sa frecventeze cursurile, Einstein era preocupat sa
studieze motivele care stateau la baza diferitelor fenomene din natura. Dupa terminarea facultatii, in 1903, a fost angajat functionar la Oficiul de Brevete Elvetian din Berna. 

ot in acest an s-a casatorit cu matematiciana de origine sarba, Mileva Martsch, care ii fusese colega de facultate si cu care avusese o relatie. Casatoria nu a fost una dorita de cei doi, ci a fost rezultatul unei 
imprejurari, de vreme ce Mileva ii nascuse acestuia o fata, Lieserl, inainte de casatorie. Einstein nu si-a vazut fiica niciodata deoarece a fost crescuta si adopata de catre parintii fetei. Ulterior, Mileva a dat nastere la doi baieti, dar casnicia lor nu a fost satisfacatoare pentru firea dificila a marelui inventator, astfel incat cei doi au divortat in 1919. 

Cea de-a doua sotie, Elsa Lowenthal, a fost verisoara sa primara, care avea din prima casnicie o fata, Lisa, de 22 de ani. Gurile rele spun ca Einstein le-a iubit pe amandoua, doar ca s-a casatorit cu mama, pentru ca Lisa, mai mica decat el cu 18 ani, nu simtea nimic pentru barbatul mult prea in varsta pentru ea. Ulterior, fiica vitrega i-a devenit un fel de mesager intre femeile cu care ii insela mama, trimitand-o sa ii duca scrisorile de amor catre amante. Albert a inselat-o si pe cea de-a doua nevasta cu secretara lui, Betty Neumann, careia ii scria in 1924: „Din moment ce nu pot alerga după tine, unica mea speranţă rămâne să te întâlnesc accidental… râzi de mine, bătrânul pişicher, şi găseşte-ţi pe cineva cu zece ani mai tânăr, care să te iubească la fel de mult ca mine” Se pare ca Elsa i-a tolerat relatia cu 
tanara Betty si astfel se explica de ce mariajul lor a durat pana la moartea acesteia. Si tot el a mentionat in scrisorile sale cel putin sase femei cu care isi petrecea timpul in perioada casatoriei cu Elsa: Estella, Ethel, Toni si “Spionul rus amanta – Margarita”: “E adevarat ca M a mers cu mine in Anglia, si faptul ca ma urmareste mereu a devenit. Dintre toate aceste dame ma simt atasat numai de domisoara L care este absolut inofensiva si decenta.” Desi un geniu incontestabil, la capitolul relatii acesta a fost o catastrofa: “Toate căsătoriile sunt periculoase. Căsătoria este încercarea nereușită de a face dintr-un incident ceva de durata” spunea savantul care, in toata splendoarea sa, nu putea sa inteleaga dragostea, emotiile si importanta familiei. Nici macar in perioada senecturii Einstein nu s-a linistit. Desi Elsa a murit in 1936, se pare ca atunci cand a emigrat in America, printre bagaze, savantul a plecat si cu amanta.

Einstein a fost impotriva folosirii bombei atomice si a militat pentru formarea unui for mondial care sa impiedice folosirea armelor nucleare. El a declarat public: 

“Nu știu cu ce arme veti lupta in cel de-al treilea război mondial, dar eu pot să vă spun cu ce veti lupta in cel de-al patrulea – cu pietre.” De-a lungul vietii sale, Einstein a scris si publicat importante lucrari care au schimbat radical opiniile despre spatiu, timp, masa, miscare, gravitatie. El a lansat teoria potrivit careia lumina este o ploaie de particule mici, numite fotoni (.Un punct de vedere euristic privind producerea și transformarea luminii). De aici pana la teoria dualitatii undei fotomagnetice nu a 
mai fost decat un pas. O alta lucrare care a schimbat fata lumii a fost Despre mișcarea particulelor mici suspendate în lichide staționare, conform cerințelor teoriei cinetico-moleculare a căldurii, in care avea sa demonstreze ca materia este alcatuita din atomi. Teoria relativitatii restranse avea sa isi gaseasca forma teoretica in lucrarea Asupra electrodinamicii corpurilor în mișcare, in care vorbeste despre dilatarea temporala, relativitatea simultaneitatii si contractiile Lorentz. In Depinde inerția unui corp de conținutul său energetic? enunta pentru prima data principiul echivalentei masa-energie, demonstrand ca masa inerta poate fi transformata in energie. In 1909, a fost numit profesor asociat de fizica teoretica la Universitatea din Zurich, a lucrat ca profesor la Universitatea germana din Praga si Institutul Federal de Tehnologie din Zurich. In 1913 a fost ales membru al Academiei prusace de Stiinte din Berlin. Einstein a primit Premiul Nobel pentru fizica in 1921 pentru explicarea mecanica cuantica a efectului fotoelectric. In 1925 a fost ales membru al Royal Society din Londra si a primit premiul Copley al Societatii Regale. In 1926 i s-a decernat Medalia de aur a Societatii Astronomice Regale. In timpul vizitei sale in Statele Unite din anul 1930 i s-a oferit un post permanent la Institutul pentru studii academice de la Princeton. Trei ani mai tarziu, desi a fost ofertat cu numeroase posturi academice de catre facultati de prestigiu din Europa, fiind evreu de origine germana si Adolf Hitler fiind deja instalat la carmele Germaniei, a preferat sa ramana la Princeton, primind rezidenta permanenta de la statul american.

Desi azi ar parea amunaznt, unul dintre cele mai importante evenimente care au avut loc in 
viata lui a fost in 1952 cand i s-a propus de catre guvernul israelian functia de președinte al Israelului, dupa moartea primului presedinte al statului, functie pe care el a refuzat-o. Desi nu a fost un credincios habotnic, Einstein a fost religios, existand multe citate cu privire la relatia personala pe care o avea cu divinitatea: “Dumnezeu este subtil, dar el nu este rău intenționat”, “Știința fără religie este neconvingătoare, iar religia fără știință este oarbă”. Surprinzator a fost faptul ca Einstein a fost un adept convins al socialismului, considerand ca acesta reprezinta cel mai bun mod de a rezolva problemele umane, fiind “societatea”, care ofera omului hrana si imbracaminte, ii recunoaste si respecta originea, le pune la dispozitie locuri de munca construind o relatie viabila intre om si societate. Probabil credea ca, o data cu stiinta, evolueaza si caracterul oamenilor care formeaza societatea. El era de parere ca va exista intotdeauna o interdependenta dintre individ si societate, iar individul nu va putea niciodata sa rezolve problemele sociale decat actionand in colectivitate. El era ferm convins de faptul ca individualismul si capitalismul sunt sursele raului din orice societate. Tare curioasa sunt cam ce ar fi crezut Einstein dupa 45 de ani de comunism in Romania, nu mai vorbesc despre China sau Coreea de Nord. Tot el a sustinut cu tarie ca un sistem guvernat de socialism protejeaza drepturile individului de centralizarea puterii si de puterea coplesitoare a birocratiei intr-o societate. In 1955 a murit intr-un spital din Princeton si se pare ca a fost ingrijit de ultima sa amanta. 

 surse
http://rainbowpassage.blogspot.ro/2013/07/albert-einstein-despre-dumnezeu.html
http://ploaiadecuvinte.blogspot.com/2013/06/dumnezeu-nu-joaca-zaruri-cu-lumea.html
http://www.zf.ro/business-international/cea-mai-importanta-scrisoare-a-lui-albert-einstein-despre-dumnezeu-va-fi-scoasa-la-licitatie-pe-ebay-de-la-3-mil-dolari-10156184

http://adevarul2012.blogspot.ro/2013/08/vreau-sa-stiu-cum-creat-dumnezeu-lumea.html

Este timpul sa ascultam acea voce tacuta si calma, care ne spune sa indraznim sa devenim ceea ce am stiut dintotdeauna ca e posibil sa devenim.

Anul 2013 trece in zbor si am ajuns deja in cea de-a opta luna, august, a carei energii ne aduc noi inceputuri si incheieri definitive. Este o luna a carei energie o vom simti, deseori, ca si cum am fi trasi in doua directii diferite, decizia bazandu-se pe intrebarea: mergem inainte sau ne intoarcem? A ramane pe loc nu mai reprezinta o optiune si alegerile trebuie facute. Timp de trei saptamani, in luna aceasta, Jupiter si Pluto se afla in opozitie, ceea ce va scoate in evidenta oportunitati noi, dar si motive pentru a renunta la cai, tipare si obiceiuri vechi. Suntem bine asezati pe calea noastra de evolutie si inaltare si toate sunt bune, chiar daca de multe ori s-ar putea sa nu le simtim asa.

Energiile acestei luni sunt expansive si, atunci cand ni se arata ce anume se extinde in viata noastra, trebuie sa ne amintim ca energia este lipsita de judecati. Asadar, ceea ce ne aduce bucurie, pace si iubire se va extinde in aceeasi masura in care o fac lucrurile din viata noastra actuala, care ne impiedica sa traim aceste stari. Spre ce inaintam si la ce avem nevoie sa renuntam, pentru a ajunge acolo? Ce vrem pentru noi si la ce credinte limitative sau ganduri putem renunta, pentru a-i permite energiei respective sa intre? Cum ne folosim resursele fizice, mentale, emotionale si spirituale din viata si putem oare sa capitulam, sa renuntam, sa mergem mai departe?

In aceasta luna, vom ajunge fata in fata cu „realul” din realitatea noastra. Cand adevarul rece si dur (Pluto) este scos la iveala cu ajutorul unui bec de 10.000 de Watti (Jupiter), vor fi scoase la iveala orice zone in care ne aflam inca in negare, in care suntem „mai putin decat”, nealiniati la adevarul nostru divin, fara sa ne permitem sa facem fata vietii, cu curajul si increderea de a trai la cel mai inalt potential al nostru – nu cel pe care il ingaduim prin prisma fricilor, ci acela pe care il permitem din inima. Nu este timp pentru judecati, este timpul actiunii. Si a actiona poate insemna mutarea limitelor credintei in expansiune, dandu-i glas inimii, in planurile noastre, privind adanc inlauntru pentru a intelege ce vrem cu adevarat si pentru a ne seta acest lucru, ca intentie in viata.

Vom renunta sau ne vom mentine pe pozitie, atunci cand aceasta dorinta de schimbare se va intalni cu frica de transformare? August ne va acorda un loc in fata, in ceea ce priveste posibilitatile care ne stau la dispozitie atunci – si daca vrem sa facem primul pas, acela de a dori sa ne permitem sa ne traim stralucirea, maretia, maiestria si potentialul de care nu am fost constienti pana acum. Este timpul sa ascultam acea voce tacuta si calma, care ne spune sa indraznim sa devenim ceea ce am stiut dintotdeauna ca e posibil sa devenim. Universul ne va sprijini si lumea are nevoie ca noi, sa actionam in spiritul divinitatii noastre. Si atunci cand cream spatiul pentru potentialurile noastre cele mai inalte, deschidem si portalurile enorme, care le permit Pamantului si omenirii sa faca acelasi lucru. Cea mai lunga calatorie incepe cu primul pas – asadar, pasiti cu curaj, incredere si claritate. Noi suntem „ce”-ul si Universul furnizeaza „cum”–ul. Noi stabilim modelele sau forma energiei si ea curge in orice fel de containere i-am crea noi. Asigurati-va ca aveti un container cat mai mare posibil.

Dupa cum am scris in previziunile pentru anul 2013: „Pe parcursul acestui intreg an, intentia va va servi drept indrumator si lumina calauzitoare a vietii, stabiliti-va asadar intentii puternice, pline de inteles si de suflet, pentru acest an evolutiv si transformator.”

Ce transformare nu ati facut inca in viata si ce doriti sa permiteti sa se intample acum? Va puteti stabili o intentie puternica, in acest sens? Cuvintele cheie in aceasta luna sunt „a permite” si, atunci cand suntem deschisi sa primim binecuvantarile pe care sa le materializam in viata, ne permitem sa fim, de la o clipa la alta, mai mult din tot ceea ce suntem. Ce anume va doriti sa fiti mai mult in viata? Permiteti-va sa fiti deschisi la acel lucru si sa vreti sa il primiti. Universul ne asteapta sa recunoastem ceea ce deja stie despre noi. Haideti cu totii sa il facem real, sa il facem sa se intample.

Copyright (c)2013 by Jennifer Hoffman; www.enlighteninglife.com

Beneficiile consumului de kiwi pentru bolile cardiace

Consumul a doar doua sau trei fructe de kiwi pe zi ar putea reduce semnificativ riscul bolilor de inima, sugereaza cercetarile.
Desi numele lor le asociaza cu Noua Zeelanda, fructele de kiwi sunt de fapt din China. Sunt fructe mici, ovale, cu un exterior maroniu cu perisori, si un interior carnos (de obicei verde) plin de seminte negre. Si cu toate ca se mananca de obicei fara coaja, intregul fruct este comestibil. Exteriorul este usor dur, in timp ce interiorul este dulce si suculent-cremos.
Unul dintre cele mai recente studii asupra beneficiilor fructelor de kiwi pentru inima a fost efectuat de cercetatori de la Taipei Medical University din Taiwan si publicat in Jurnalul International de Stiinte Alimentare si Nutritie (International Journal of Food Sciences and Nutrition) in 2009. Cercetatorii au cerut la 30 de femei si 13 barbati suferind de nivel inalt al colesterolului (hiperlipidemie) sa manance doua kiwi pe zi pentru opt saptamani. Pe baza testelor efectuate la inceputul si sfarsitul studiului, cercetatorii au descoperit ca mancatul fructelor de kiwi a sporit semnificativ nivelele din sange a vitaminelor C si E, ca si pe cel al colesterolului HDL (“bun”), in timp ce a micsorat raportul colesterol LDL (“rau”)/HDL, si raportul colesterol total/HDL.
Cercetatorii au concluzionat ca pentru pacientii cu nivel inalt de colesterol, consumul regulat de kiwi ar putea imbunati semnificativ starea antioxidanta si ar putea reduce riscul de boala cardiovasculara.
Aceste rezultate confirma pe cele dintr-un studiu anterior, efectuat de cercetatorii norvegieni si publicat in 2004.kiwi
In acest studiu, cercetatorii au gasit ca oamenii care mancau doua, trei fructe de kiwi pe zi au coborat nivelul trigliceridelor cu 15% si nivelele agregarii trombocitelor cu 18%. Nivelul inalt al trigliceridelor este un semnificativ factor pentru bolile de inima, in timp ce nivelul de agregare al trombocitelor masoara cat de vascos este sangele, la nivelul inalt poate duce la coagulare excesiva si sporeste riscul evenimentelor cardiovasculare. Consumul regulat de aspirina ca mod de prevenire a infarcturilor se concentreaza pe reducerea de catre aspirina a agregarii trombocitelor.

Cercetatorii au mai gasit ca mancatul fructelor de kiwi a prevenit acumularea placii pe peretii arterelor.

Cercetatorii cred ca proprietatile benefice salatatii ale fructelor de kiwi pot fi in mare masura atribuite inaltelor concentratii de antioxidanti, inclusiv vitaminele C si E. Prin inlaturarea radicalilor liberi din sange, antioxidantii ajuta la prevenirea deteriorarii celulare care a fost corelata cu bolile cardiovasculare, cancerul, dementa si unele simptome ale imbatranirii. Unii dintre antioxidantii gasiti in kiwi au fost de fapt corelati in mod specific cu rate scazute ale cancerului si bolilor de inima.
Potrivit unui studiu efectuat de cercetatori de la Centrul de Nutritie pentru Copii al Departamentului de Agricultura SUA (U.S. Department of Agriculture’s Arkansas Children’s Nutrition Center) din Little Rock, si publicat in Jurnalul Colegiului American de Nutritie in 2008, de fapt corpul absoarbe mai eficient antioxidantii din kiwi decat din alte fructe bogate in antioxidanti precum fructele de padure si rodiile.
Totusi nu toate beneficiile de sanatate ale fructelor de kiwi provin de la antioxidanti. Fructul mai este bogat in potasiu, ceea ce ar putea reduce presiunea sanguina, si fibre, ceea ce este de asemenea benefic pentru inima. Fructele de kiwi sunt de asemenea bogate in vitamina A.
Studiile au mai pus in legatura fructul de kiwi cu alte beneficii de sanatate, inclusiv imbunatatirea respiratiei si imunitatii. Un studiu, efectuat pe copii de sase-sapte ani din nordul si centrul Italiei, a gasit ca mancatul a mai multe fructe de kiwi a fost asociat cu rate mai scazute de boli corelate respirator, respiratie dificila, intrerupta, suieratoare si tuse nocturna. Un studiu publicat in Cercetari de Nutritie 2008 a gasit ca soiul numit kiwi auriu amplifica functia imunitara si imbunatateste raspunsul corpului la infectii.
Unificand aceste rezultate, un studiu din 2012 din Jurnalul Britanic de Nutritie (British Journal of Nutrition) a gasit ca kiwi-ul auriu a redus atat severitatea, cat si durata infectiilor tractului respirator superior la adultii in varsta.
Sursele pentru acest articol includ:
http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/38648
http://www.tandurust.com/heart-health/kiwi-benefits-to-heart.html
http://www.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com/037449_kiwifruit_common_cold_immunity.html
http://www.healthyfellow.com/151/kiwi-fruit-and-heart-disease/
http://www.naturalnews.com/041076_heart_disease_kiwi_antioxidants.html - kiwi

Taina numerelor din Apocalipsa

cropped-scara
Majoritatea textelor crestine sunt pline de simboluri numerice. Pana la instaurarea totalitarismului inchizitorial, teologii talmaceau parabolele si sensurile tainice din Biblie, operand  cu sistemele astrologiei, numerologiei si kabbalei. Sa urmarim exemplul Apocalipsei scrise sub pecetea Harului Sfant de Ioan Teologul: “Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-0.” “Si m-am uitat cand a deschis pecetea a sasea si s-a facut cutremur mare…Dupa aceasta am vazut patru ingeri, stand la cele patru unghiuri ale pamantului [...] Si am vazut un alt inger care se ridica de la Rasaritul Soarelui si avea Pecetea Viului Dumnezeu [...] Si am auzit numarul celor pecetluiti, o suta patruzeci si patru de mii de pecetluiti, din toate semintiile fiilor lui Israel.”
Daca recurgem la adunarea teosofica si reducerea numarului la valoarea unei singure cifre, avem 144.000=1+4+4=9. Numarul noua reprezinta cel mai mistic si tainic prag pe care omul il trece in cautarea Cuvantului Pierdut. In toate culturile lumii, dar mai ales in ezoterismul crestin, cine trece cele noua trepte ale initierii, primeste simbolul crucii mantuitoare ca pe un semn al renasterii si al eliberarii de sub patima naturii sale pacatoase. “Adevarat va spun voua ca nu puteti intra in Imparatia lui Dumnezeu, daca nu va mai nasteti o data!” ne transmite in fiecare generatie, Mantuitorul amintindu-ne de aceste 9 trepte ale Scarii lui Iacob…
Foarte interesanta este si operatiunea reducerii numarului numelui bestiei, din Apocalipsa, celebrul 666, care este un numar de oameni: 6+6+6=18=1+8=9

Dezvăluiri în Congresul American a unor date esenţiale despre Bazele extraterestre care există pe Lună

Discuţiile despre bazele lunare extraterestre şi despre filmările unor structuri impresionante ce au fost făcute pe partea întunecată a satelitului natural al Pământului nu sunt noi. Congresul american va investiga nu doar adevărul despre aceste baze, ci de asemenea datele ştiinţifice extrem de importante, pe care NASA le-a ţinut tăinuite cu mare grijă mai mult de 30 de ani. La aceasta se va adăuga şi studiul proiectelor de apărare în spaţiul cosmic.Pe canalul de televiziune american Disclose TV a fost prezentat de curând un clip video care ar conţine informaţiile strânse cu ajutorul unui satelit chinezesc ce a orbitat în jurul Lunii. Alte surse afirmă că în realitate clipul a fost pus la dispoziţie chiar de NASA. Oricare ar fi adevărul despre originea lui, clipul video nu mai este la dispoziţia publicului pe YouTube!

Doi foşti angajaţi ai NASA, care au făcut parte din programele secrete ale instituţiei americane - Ken Johnston şi Donna Hare - au făcut dezvăluiri publice, acuzând NASA de contrafacere a fotografiilor ce prezintă dovezi clare ale prezenței extraterestre pe alte corpuri cosmice din jurul Pământului, în special pe Lună şi pe Marte.

Fotografiile expuse de NASA oferă dovezi clare despre existenţa unor baze pe Marte

Construcţiile surprinse în fotografiile furnizate de NASA (posibil printr-o "scurgere" intenţionată de informaţie, aşa cum s-a mai petrecut de altfel în ultimul an) reprezintă fără îndoială o structură artificială, foarte posibil o bază la suprafaţa planetei Marte. Într-un astfel de caz, construcția nu ar putea avea - din cele ce se ştie în mod "oficial" până în prezent - decât o origine extraterestră.
Cu toate acestea, există multe mărturii ale unor foşti lucrători în cadrul proiectelor ultra-secrete americane, neguvernamentale (aşa-zisele Black Projects sau Black Ops), care atestă cu o mare siguranţă - oferind destul de multe detalii - existenţa unor aşa-numite "jump rooms", adică a unor camere de teleportare, prin care fiinţele umane sunt proiectate pe planeta Marte, în camere special amenajate în acel loc. Prin urmare, există posibilitatea ca acele structuri, surprinse în fotografiile ce înfăţişează o anumită zonă a planetei Marte, să fie în realitate opera pământenilor și să includă de asemenea şi aceste "jump rooms", ca punct terminus al teleportării pe Planeta Roșie.

Unul dintre cei care au făcut publice aceste informaţii este Andrew Basiago, despre care noi am mai scris şi în alte articole în legătură cu anumite experimente legate de mari distorsiuni temporale şi de călătorii în timp în cadrul aceloraşi Black Projects. Basiago afirmă că în ceea ce priveşte călătoria pe Marte, această "necunoscută" sau "dorinţă" a umanităţii a fost demult rezolvată, existând două variante distincte pentru realizarea ei: fie prin intermediul teleportării aproape instantanee în camerele de teleportare ("jump-rooms"), fie prin călătoria cu o navă cosmică ultratehnologizată, de proveniență terestră, caz în care călătoria durează numai 33 de ore.

Să sperăm că destul de curând adevărul va ieşi la iveală datorită proiectului Disclosure (Dezvăluirea) şi întreaga populaţie a planetei va putea cunoaște toate aceste secrete ce ne-au fost ascunse cu bună ştiinţă timp de zeci de ani. Până atunci însă nu putem decât să ne folosim imaginaţia şi credinţa fermă în probitatea şi sinceritatea celor care fac astfel de dezvăluiri.Mai sus putem vedea două fotografii diferite ce înfăţişează exact aceeaşi structură. Fotografiile provin de la compania Malin Space Science Systems (MSSS) din San Diego (SUA), care este specializată în proiectarea şi realizarea aparaturii sofisticate de fotografiere în cosmos, ce este plasată pe sondele, roboţii şi roverele spaţiale atunci când acestea sunt trimise pentru a explora diferite planete sau sateliţi.
În cazul pe care îl analizăm, fotografiile au fost luate de către satelitul Mars Global Surveyor. De notat faptul că aceste fotografii, care au fost luate în urmă cu aproximativ 20 de ani, sunt calitativ mai bune decât hărţile planetei Marte puse la dispoziţie de către Google Mars Map.
Satelitul a fost lansat în anul 1996, deci cele două fotografii au deja o vârstă! În una dintre fotografii structura se află în cincimea de sus a pozei, iar în cea de a doua fotografie ea se află în cincimea de jos.

Astfel de fotografii ne pot face să ne întrebăm: cum pot unii oameni să nege în continuare existenţa extratereştrilor?! Dar, evident, Grădina lui Dumnezeu este mare, astfel încât acolo au loc şi astfel de ființe umane, care imbina intr-un mod nu prea inspirat scepticismul cu prostia. Zeci şi chiar sute de astfel de structuri identificate pe Lună şi pe Marte reprezintă dovezi de netăgăduit pentru existenta extratereştrilor. Fotografiile de mai sus sunt două astfel de exemple clare. Ele reprezintă închiderea unei structuri ce a fost confirmată într-o a doua fotografie, luată câteva secunde mai târziu. Cu alte cuvinte, două fotografii ce confirmă existenţa aceleiaşi structuri.O posibilă prăbuşire a unui OZN în Atarctica

Pe 21 noiembrie, 2012 comunitatea internauţilor a intrat în "fibrilaţie" datorită unei fotografii cel puţin ciudate, care pare a fi dovada prăbuşirii unui obiect neidentificat în apropiere de baza americană MacMurdo din Antarctica:Cele patru obiecte din fotografia de mai sus par a fi nişte tancuri poziţionate în faţa unui singur obiect, posibil o rămăşiţă a ceea ce s-a prăbuşit iniţial şi care totodată a lăsat o urmă adâncă şi lungă în gheaţă.

Ulterior a apărut o updatare a evenimentului, prin care se observă ceea ce ar putea fi obiectul ce a produs impactul cu gheaţa, precum şi numeroase alte urme de vehicule în jurul locului de impact. Analiza şi fotografia suplimentară pot fi urmărite aici:Guvernul American şi oficiali din Armata SUA au dat declaraţii despre existenţa extratereştrilor la Simpozionul OZN din 29 iunie 2013

Colonelul în retragere Charles Halt vorbeşte despre experienţa pe care a avut-o la una dintre bazele militare unde a activat, referitoare la urmărirea unui OZN care mai întâi a ripostat cu mai multe fascicole laser, apoi s-a "transformat" în mai multe "mingi de lumină" ce s-au deplasat cu o viteză de aprocimativ 6500 km/h, luând curbe la 90 de grade şi lăsându-se înregistrate pe radarele militare operaţionale ale bazei. Colonelul a fost unul dintre numeroşii martori care au luat cuvântul la Simpozionul Investigaţiilor Oficiale şi Ştiinţifice ale OZN-urilor, care s-a desfăşurat în marea sală a War Memorial Auditorium din Greensborro (Carolina de Nord - SUA), pe 29 iunie, 2013.Evenimentul a inclus luări de cuvânt din partea unor oficiali guvernamentali, oameni de ştiinţă, astrofizicieni şi ofițeri din armată. Unul dintre aceştia, Kent Spencer, a declarat că Chile, Franţa şi Belgia au recunoscut deja în mod oficial existenţa OZN-urilor ca avand o natură extraterestră. Şi atunci se pune întrebarea: de ce acest lucru foarte important pentru omenire nu este prezentat în mod sistematic pe canalele mass-media, de ce media internaţională încă "se face că plouă"? 
Preluare de la Editura Daksha

Sursa: http://prinfiltrulratiunii.blogspot.ro