sâmbătă, 25 august 2012

Hrana vie


Ce trebuie să consumăm: hrană vie sau hrană moartă?

De ce această întrebare? Pentru că întreaga lume suferă de o mulţime de boli. Cercetări recente au arătat că exact calitatea nutrienţilor cu care ne hrănim determină calitatea vieţii noastre. Ştim cu toţii că motoarele merg bine sau prost în funcţie de calitatea combustibilului folosit. Cu toate acestea, puţini dintre noi realizează că tocmai calitatea alimentelor determină direct performanţele noastre fizice, emoţionale şi mentale.

O privire generală

Modul greşit de gândire în ceea ce priveşte viaţa în general şi hrana în particular este cauza generală a unor existenţe nefericite, adesea măcinate de boli. Iată în acest sens câteva aspecte esenţiale care trebuie remarcate:


- suntem fiinţe biologice (nu tehnologice, fizice sau chimice); modul de hrănire trebuie să fie cel natural;
- dieta noastră normală este cea frugivoră;
- fructele vii, plantele suculente şi seminţele sunt alimentele care constituie dieta noastră naturală, normală, foarte delicioasă şi sănătoasă; "hrană vie pentru oameni vii";
folosirea focului pentru prepararea hranei este un act de distrugere care creează toxine; carnea, seminţele şi cerealele prăjite sau coapte sunt cancerigene;
- toţi nutrienţii de care avem nevoie se găsesc în fructe, legume şi seminţe; nu este necesar să omorâm şi să mâncăm animale moarte (cadavre);
- un măr este incomensurabil mai hrănitor decât orice aliment gătit la foc; alimentaţia simplă nu este deloc plictisitoare ci ne eliberează de biciul senzaţiilor tari care oboseşte organismul şi-l înbătrâneşte prematur;
- corpul nostru ştie singur cum să se vindece de boli, noi trebuie doar să îi permitem acest lucru prin hrănirea cu sucuri integrale vii (de fructe sau legume) sau doar cu apă şi să ne odihnim (pentru a-i permite să elimine toxinele acumulate);
- nu putem să ne însănătoşim dacă continuăm să ne poluăm corpul cu medicamente de origine chimică şi cu "alimente" moarte;
- imensa majoritate a substanţelor chimice din medicamente este o adevarată otravă pentru corp şi nu determină însănătoşire reală, ci doar forţează organismul să se comporte într-un anume fel pentru ca simptomele bolii să nu se mai manifeste vizibil (dar boala continuă să "lucreze" nevăzută);
- nu există soluţii instantanee sau scurtături pentru însănătoşire; doar corpul însuşi poate să-şi facă singur ordine în "ograda" sa, iar pentru asta are nevoie de o hrană curată, fără toxine, şi de condiţii propice;
bolile nu sunt inevitabile; ne înbolnăvim atunci când continuăm să ne otrăvim cu toxine şi stresăm corpul şi mintea;
- nimeni nu trebuie să se teamă sau să intre în panică atunci când se înbolnăveşte; boala este modul natural şi normal prin care corpul ne semnalează că trebuie să-l lăsăm să elimine toxinele până nu este prea târziu;
- sănătatea perfectă şi o viaţă fericită sunt drepturile noastre dobândite la naştere, şi le putem asigura în fiecare zi printr-o hrană vie şi fără toxine;


Beneficii evidente

Hrana vie conferă o constantă stare generală de bine şi euforie naturală printr-un aport de energie vie, o energie a vieţii pură, nedistorsionată şi curată. Somnul devine mai odihnitor şi mai eficient, adică în puţine ore de somn corpul se reface mai repede şi mult mai bine. Hrana vie conferă o atenţie sporită în mod natural, ne-forţat şi o gândire clară dublată de bun simţ. Cei care adoptă o dietă bazată pe hrana vie devin gradat mai activi şi mai entuziaşti în acţiunile lor şi capătă o gândire pozitivă, o siguranţă de sine din ce în ce mai mare. De asemenea, stresul şi tensiunile vietii de zi cu zi îşi diminuează foarte mult efectele devenind foarte uşor controlabile, iar înbolnăvirile dispar aproape în totalitate.

Care e problema cu mâncarea gătită?

Aproape toată lumea are carii dentare, vedere slabă care necesită ochelari, se înbolnăveşte de gripă sau alte boli. Gătitul alimentelor este un proces care distruge hrana din momentul în care se foloseşte căldura. Cu mult înainte de a apare arsura binecunoscută, valorile hrănitoare ale alimentului sunt distruse datorită încălzirii. Orice hrană vie devine moartă (definitiv) odată cu expunerea la căldură.

Proteinele încep să se "strangă", să se coaguleze sau să se delamineze (îşi pierd structura care le menţinea forma) aşa cum se poate vedea de către oricine care găteşte brânzeturi sau ouă. La temperaturile obişnuite de gătire, ele sunt complet jefuite de orice nutrienţi.

Proteinele gătite intră în putrefacţie rapidă (datorită bacteriilor) odată ajunse în tractul digestiv şi dau naştere unor otrăvuri periculoase ca ptomaina, leucomaina, mercaptanii, amoniacul, sulfura de hidrogen, putrescina, cadaverina şi multe altele. Toate acestea sunt absorbite în sânge şi cauzează numeroase boli.

Gătitul face ca hrana să devină toxică. Toxicitatea este confirmată de dublarea (uneori triplarea) celulelor albe din sânge imediat după ce începe asimilarea hranei gătite. Celulele albe reprezintă unul dintre componentele sistemului imunitar şi acţionează pentru a izola toxinele, dar nu întotdeauna reuşesc...

Sute de cercetări amintite în cartea "Dietă, nutriţie şi cancer" editată de Consiliul Naţional de Cercetare al Academiei Naţionale de Ştiinţă din S.U.A. demonstrează că toate procesele de gătire ce folosesc încălzirea hranei generează rapid substanţe mutagene şi cancerigene care ajung apoi în corpul uman.

Vitaminele sunt distruse cel mai uşor de caldură. Mineralele îşi pierd imediat contextul organic (viu) şi se întorc în starea moartă, inactivă. Într-o astfel de stare ele sunt inutilizabile de către organism care le aruncă ca pe nişte deşeuri inutile. Mineralele anorganice sunt foarte toxice. Iodul, de exemplu, este un nutrient esenţial, cu condiţia ca să fie într-o formă biologică vie. În starea sa anorganică, chimic pură, afecteaza craniul şi oasele. Fierul, în starea sa anorganică, cauzează hepatită şi hemocromatoză.

Grăsimile încălzite sunt periculoase pentru că au în componenţa lor acroleine, radicali liberi şi alte substanţe mutagene şi cancerigene, conform lucrării amintite mai sus.

Hrana gătită nu numai că necesită un timp mult mai îndelungat de digestie (consumând astfel enorm din energia organismului), dar de multe ori este indigestă ca în cazul proteinelor încălzite. Mâncarea gătită fermentează foarte repede şi intră în putrefacţie odată ajunsă în intestine, în timp ce hrana vie este aproape în totalitate absorbită înainte ca fermenţii bacterieni să înceapă procesul de putrefacţie.

Aceasta a fost evidenţiată de faptul că omul care se hrăneşte cu mâncare gătită are aproximativ 1 kg de bacterii intestinale, iar cel care foloseşte exclusiv hrana vie are de câteva ori mai puţine. Aproape 20% din fecalele celor hrăniţi cu alimente gătite reprezintă bacterii moarte, în timp ce hrana vie face ca acest procent să fie uluitor de mic.

Dacă fierbeţi sau coaceţi un cartof şi-l puneţi apoi alături de unul viu (întreg), acesta din urmă va fi neschimbat câteva săptămâni după care va începe chiar să încolţească, în timp ce cartoful gătit va fermenta în doar două zile. Asta vă poate da o idee despre ceea ce se întâmplă cu mâncarea gătită ajunsă în intestine unde timpul de două zile necesar putrefacţiei în aer liber este aici redus la numai două ore.

Dacă nu v-am convins până acum despre ce se întâmplă în intestin cu mâncarea gătită, nu-mi rămâne decât să vă întreb sincer: aţi vomitat vreodată? Hrana moartă aduce boală şi apropie foarte mult momentul morţii.

Dar nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt! Dacă sunteţi interesaţi, puteţi cumpăra câţiva şoricei sau hamsteri şi să hrăniţi o parte din ei numai cu hrană vie, iar cealaltă parte cu aceeaşi hrană, dar gătită. Va dura numai câteva săptămâni până semnele vor deveni evidente, pentru că oricine poate face diferenţa între un hamster mort şi unul viu.

Dar mai bine, vă puteţi schimba dieta chiar din acest moment şi să folosiţi numai hrana vie. Veţi vedea că ceea ce aţi citit aici devine realitate. Atenţie însă la primele săptămâni sau chiar luni, când corpul va avea tendinţa să se descotorosescă foarte rapid de toate toxinele acumulate de-a lungul anilor, apărând astfel diverse simptome de boală aparentă şi stări de disconfort.

Detoxifierea este importantă

Dacă v-aţi hotărât să consumaţi numai hrana vie, este foarte important să aveţi în vedere că de îndată ce renuntaţi total la hrana gătită corpul are tendinţa naturală să înceapă un proces de detoxifiere. Cât durează acest proces? Depinde de câte toxine aţi acumulat, depinde de ce fel de viaţă aţi dus până în acel moment.

Există diverse manifestări care apar în acest proces de eliminare a toxinelor. Cel mai bine este să vă adresaţi unui nutriţionist sau măcar medicului de familie.

Printre cele mai întâlnite manifestări se numără durerile de cap, greţuri, stomac deranjat, acnee, mâncărimi, miros urât al corpului. Aceste simptome dispar de obicei după o scurtă perioadă de timp. Dacă acestea sunt prea violente, puteţi face o trecere gradată, prin creşterea progresivă a procentului de hrană vie şi scăderea corespunzătoare a părţii de alimente gătite. Dacă aceste simptome persistă va trebui să consultaţi un medic pentru că, în acest caz, ele nu mai pot fi cauzate de detoxifiere.

Unii acuză o foame continuă, care este însă cauzată psihologic. Specialiştii în nutriţie recomandă activităţi ajutătoare: meditaţia, relaxarea sau alte practici spirituale, dar mai ales luaţi masa într-un cadru special, nestresant. Alimentele consumate în grabă sau sub stres nu satisfac foamea fizică şi nici pe cea psihologică. Dieta vie nu trebuie să se limiteze la fructe şi legume, ci adăugaţi cereale şi seminţe sau mieji. Laptele trebuie consumat numai crud (dacă aveţi încredere în furnizorul vostru). Consumaţi şi hrană vie bogată în proteine şi uleiuri, nu vă limitaţi numai la fructe şi legume.

De cele mai multe ori persistă "nevoia" unor alimente nesănătoase. În locul dulciurilor, consumaţi cu încredere fructe uscate (caise, prune, curmale, smochine), fructe foarte dulci (mango, piersici) şi banane, dar puteţi folosi şi miere (doar dacă sunteţi absolut sigur că nu este contrafăcută din zahăr). Pentru cei care simt nevoia unor alimente grase, se recomandă pasta de susan (tahini) în combinaţie cu miere sau alte fructe. O bună măsură pentru a păcăli mintea care tot "cere" alimente nesănătoase este gandul "ce consecinţe are consumul acestui aliment şi cât de rău mă voi simţi după aceea". Eventual vă puteţi face un jurnal în care să scrieţi ce fel de simptome aveţi şi cât de rău vă simţiţi când consumaţi alimentul nesănătos. Amintiţi-vă că sănătatea este mult mai importantă decât dogma.

Pentru cei care totdeauna se plâng de frig, acest simptom va dispare cu timpul pentru că hrana vie aduce un aport de energie direct asimilabilă de organism iar digestia sa nu consumă cantităţi uriaşe de energie ca în cazul alimentelor gătite. Un asemenea simptom indică o secreţie biliară insuficientă şi o digestie greoaie. În acest caz nu se indică postul total. Exerciţii fizice rapide (mers rapid) timp de minim 20 minute zilnic, sau masajul cu uleiuri vegetale nerafinate sunt doar câteva din metodele de remediere.

Cei care preferă condimentele pot folosi ghimbir, ardei iute, piper negru, chimen, coriandru, etc. Folosite cu grijă şi în mod corect vor rezolva problema. De asemenea, reducerea numărului de mese poate duce la creşterea focului digestiv pentru că stomacul are timp să se odihnească între mese.

Pentru a creşte focul digestiv şi a contribui astfel la menţinerea unei temperaturi normale a corpului pe căi armonioase, cea mai eficientă şi mai naturală metodă este practica exerciţiilor Hatha Yoga. Nici-un exerciţiu fizic conventional nu se compară ca eficienţă cu Nauli Kriya sau cu alte exerciţii (Agnisara Dhauti, Uddhiyana Bandha) sau posturi corporale yoga (cum ar fi postura păunului).

Oboseala cronică şi slăbiciunea sunt simptome de detoxifiere. Dar oare dormiţi suficient? Sunteţi foarte stresat? Aveţi o activitate sexuală haotică şi epuizantă? Toate acestea sunt factori care determină oboseala. Evaluaţi-vă viaţa cât mai obiectiv şi eliminaţi cauzele oboselii. Consumul continuat de zahăr rafinat duce la o oboseală continuă. Înlocuiţi zahărul cu fructe dulci şi suc de morcovi, iar în cazuri extreme consultaţi medicul.

În încheiere, câteva sfaturi pentru un succes deplin cu hrana vie. Evitaţi obsesiile, ura, frica, egoismul, pentru că acestea sunt adevărate otrăvuri pentru minte şi emoţii. Căutaţi motive pozitive pentru trecerea la această dietă. Cel mai bine este să aveţi o relaţie emotional-mentală bună cu hrana vie. Veţi fi răsplătiţi înzecit!

Sursa: aim.pro.tc

Marea tradare din 2012 - China si America


Cei de la Money and Markets au realizat un nou video interesant despre paralela dintre alegerile America si situatia cu China. Aveti la final link-ul catre video insa dupa cum ma stiti am sa fac putina munca suplimentara (traducere din transcript) pentru nevorbitorii de engleza, desi sunt tot mai putini si pentru asta romanii ar trebui sa considere ca au un atu bun de folosit. Cei din IT stiu de ce :)
In orice caz articolul intentioneaza sa-mi spele pacatele pentru lipsa postarilor actualizate despre situatia economica si financiara actuala, asa cum v-am obisnuit mai demult.

Marea tradare din 2012
Evidente socante:
Administratia Obama conspira cu liderii chinezi sa distruga valoarea fiecarui dolar pe care-l castigi, cheltuiesti, economisesti si investesti.

"Sunt Larry Edelson si ce am sa spun este absolut esential pentru supravietuirea ta financiara. Oamenii intelepti au prezis aceste lucruri de secole. Acum 200 de ani Napoleon a emis un avertisment, "cand China se trezeste, va scutura lumea." Vorbe mai adevarate nu au fost vorbite vreodata.

(aici as mai aduga o paranteza personala, sunt tot mai multi investitori si oameni cu adevarat bogati care nu doar ca spun ca mandarina este o limba care o ai de invatat pentru viitorul apropiat, insa s-au si mutat cu familiile lor in acele zone pentru a da sansa copiilor lor sa invete in mod facil si direct aceasta limba. Interesant, nu?)

China s-a trezit. Si acum, e pe cale sa scuture lumea pana la fundatia sa - incepand cu Statele Unite.

Suntem in districtul financiar din Shanghai. E cel mai inalt zgarie nori din China - are 101 de etaje si a fost nevoie de 11 ani pentru a fi construit.
Este casa Shanghai Futures Exchange, dar si a numeroase banci, companii de asigurare si agentii financiare de rating.

Insa, precum vom vedea, e mai mult decat o simpla cladire de birouri. Este "ground zero" pentru cel mai mare triumf economic din istoria Chinei. Insa pentru americani va deveni un simbol al celui mai catastrofal eveniment din istoria financiara a natiei.
Un eveniment care va schimba tot ce credeai ca stii despre guvern, despre economie si despre investitii.

Eu sunt un jurnalist financiar. Daca numele sau faima mea iti sunt cunoscute este pentru ca m-ai vazut in Forbes, sau pe Bloomberg,CBD Marketwatch, CNBC si alte programe financiare sau publicatii.

In cei 33 de ani de finante am administrat fonduri mari investitionale si mi-am infiintat propria firma de brocheraj si management al banilor cu birouri in New York, Hamburg, Dusseldorf, Vienna si Osaka.

Traiesc aici in Asia, iar casa mea e la un zbor scurt de Shanghai. Totodata lucrez aici; am folosit mult din ceea ce cunosc despre China si restul Asiei pentru a ajuta mii de oameni de pretutindeni in a lua decizii financiare bune. 
.......................
Acum am o prognoza cu adevarat socanta pentru voi - e de departe cel mai alarmant semn de care am avut parte. E atat de deranjant incat probabil majoritatea care citesc asta vor refuza sa creada. Insa te avertizez, ignorand semnalul de alarma va avea consecinte pentru milioane de americani. Pe de alta parte, orice criza creeeaza mari oportunitati - si nici asta nu e exceptie.
.....................
Am descoperit dovezi despre conspiratia dintre guvernul chinez si Washington, care iti va trimite copii si nepotii la vieti de servilitate financiara.  
...........
Toata lumea stie ca, China este in miscare crescendo. Chiar si cu recenta incetinire globala - China creste in continuare cu un ritm de 7 ori mai rapid fata de cel american.
Insa ce nu stiu majoritatea americanilor, iar media refuza sa admita, este ca China este deja atat de bogata incat poate dicta economia lumii, chiar si Americii.

Da, stiu, e greu de crezut. Mai ales ca multi au spus ca explozia economica a Chinei este pe terminate.

Insa sa vedem cateva rapoarte despre care a postat Yahoo Finance. Citez:
"FMI-ul a aruncat o bomba si nimeni n-a observat-o. Pentru prima data organizatia internationala a stabilit o data pentru momentul cand "Epoca Americii" se va sfarsi si economia US va fi preluata de China."
Dupa FMI data este 2016...
Insa dupa Institutul prestigios Peterson - si bazat pe date publicate de Universitatea Pennsylvania - FMI-ul greseste: economia chineza nu va depasi America pana in 2016, nici in 20122, sau 2020. Peterson si Universitatea Pennsylvania spune ca China este deja cea mai mare economie a lumii.

Si treaba e ca au dovedit-o.

Economia Statelor Unite produce bunuri si servicii evaluate la 14.6 trilioane in 2010.... Insa GDP-ul Chinei a depasit 14.8 trilioane. Economia Chineza e deja mai mare ca cea Americana. Si ce e si mai grav: SUA cade in fiecare zi.

Conform cifrelor oficiale, atat de la Washington, cat si din US economia a crescut 1.7% in 2011. Economia Chinei a crescut cu 9.2%.
E mai mult de cat de 7.5 ori, suficient de rapid incat sa China sa-si dubleze marimea economica aproape la fiecare decada. 

Si daca ajungi sa cunosti putin despre ambele natii, capacitatea de a negocia economic a Chinei devine tot mai putin dispusa la compromisuri. Pentru ca Beijingul a devenit suficient de puternic incat sa dicteze politici economice catre US.

Guvernul de la Beijing aproape ca nu are datorii ...
Insa Washington are aproape 145 de trilioane in datorii si obligatii.

China are 3.2 trilioane$ in bani lichizi - iar rezerva creste in fiecare luna.
Insa Washington are aproape nici un cash si trebuie sa se imprumute pentru fiecare dolar cheltuit cu aproape jumate de dolar - majoritatea datoriilor fiind catre China.
..........
America are 160 de milioane de muncitori, dintre care 14 milioane nu sunt angajati sau angajati la minim. China are 810 milioane de muncitori si 97% sunt angajati.
Salariile in orase au crescut cu 7.6% in 2011 pentru China, iar cresterea a fost aproape dubla pentru sectorul rural. Intre timp salariile au scazut cu 1.7% pentru muncitorii americani.
.........
Tu chiar trebuie sa vezi China pentru a crede ce se intampla aici. Pe vremuri credeam ca New York si Beverly Hills sunt varful high-end shoppingului ... Insa aici in Shanghai in districtul de Shopping cele dua mentionate pot fi rusinate. La fel si in Noul Oras pentru Shopping - New Shanghai in districtul financiar Pudong.
Si astea sunt doar 2 din 8 districte masive - doar in acest oras!

Credeam ca Las Vegas este cel mai mare si mai tare, insa nu poate tine nici macar o lumanare pentru cele mai mari hoteluri si casinouri din Macau.
.......
Indiferent cum te uiti, China este deja natiunea cu un drum masiv trasat in sus. In timp ce in mod trist America este pe drumul catre exit.
Cat despre studenti, cei chinezi erau pe locul 1, iar cei americani pe locul 14. Si tot asa cu exemplificarile (vedeti materialul).
O poza care vorbeste de la sine
Nu aveti idee cat de dureros este pentru mine sa va spun toate aceste lucruri. Chiar daca traiesc si lucrez in Asia, raman american pana mor. Familia mea traieste in America (mama, sora, fratele si nepotii). NU vreau decat tot ce e bine pentru ei si tara mea. Insa daca cele 3 decade de analist financiar m-au invatat ceva este ca ne asteapta lucruri teribile pe care nu le putem ignora.

Si luati-o de la mine: vor fi consecinte severe pentru cei care nu fac investitii financiare inteligente, precum dezbatute aici.
"Lumea are nevoie urgent sa creeze o moneda diversificata si un sistem financiar si reglementari corecte financiare ce nu depind de Statele Unite."-ziar oficial chinez
China crede ca e timpul sa-si afirme suprematia cu moneda sa - yuanul - prin terminarea dolarului. Iar Obama, Geithner si Bernanke ajuta foarte obedient la asta.

Greu de crezut? Mai ales intr-un an electoral?
Sunt de acord. Obama a vazut ce a facut un dolar mai slab pentru bursa din 2009. S-au creat raliuri masive. Avand o bursa explodand in sus este o mana cereasca pentru orice presedinte in prag de alegeri.
Uite: ai vazut acele rapoarte cand Obama, Geithner si Bernanke se plang de moneda chineza? Acele acuzatii vor creste acum in prag de alegeri.
Administratia pretinde ca un yuan devalorizat da Chinei un avantaj de trading. Asa ca ei cer Chinei sa mareasca valoarea yuanului pentru a ajuta exportatorii americani. Insa oricine cu un minim bun simt poate vedea ca cererile lui Obama sunt pure balonerii.
Sa privim asa; un angajat american primeste de 6.5 ori mai mult decat echivalentul sau chinez. Acele salarii sunt prajite in fiecare produs fabricat in America - si asta face produsele americane mai scumpe fata de cele chinezesti.
Asa ca, si daca Beijing dubleaza sau tripleaza valoarea yuanului, produsele chinezesti vor ramane mai ieftine decat pot sa le produca americanii. Astfel, cresterea yuanului va face foarte putin spre zero pentru exportatorii americani. 

Asa ca de ce vrea cu adevarat America sa ridice valoarea yuanului? Care este acel adevar despre care Washington nu vorbeste? 
Prin cresterea yuanului. Washington si China vor zdrobi in mod automat dolarul american ...
Astfel Washington poate sa-si plateasca inapoi datoriile, altfel imposibil de platit, cu un dolar mai ieftin!
Datoria oficial US este peste 15 trilioane - aproape de 3 ori mai mare decat a celor mai mari 3 indatorate natii din UE impreuna. Insa daca mai adaugam la asta si datoriile catre veterani, seniori si pensionari guvernamentali atunci suma totala se ridica la 145 de trilioane.

Asta reprezinta de aproape 10 ori valoarea bunurilor si serviciilor fabricate in US.
E mult prea mult pentru a da vreo sansa Washington-ului ca sa fie vreodata datoriile achitate in situatia actuala.

Asa ca singura sansa si de altfel speranta a Washington-ului ca sa nu ajunga in default este sa distruga valoarea propriei monede, sa-si plateasca datoriile in dolari care sa nu mai valoreze decat o umbra din fosta valoare.

In plus, cu un dolar ieftin si un yuan scump, China poate sa cumpere si mai multe datorii si sa-si protejeze investitiile facute deja in America prin ajutarea Washington-ului ca sa nu intre in default. 

Asa ca asta da o situatie de castig-castig ambelor parti. Si mai e si faptul ca prin cresterea yuanului se va rezolva marea problema veche a Beijingului, si anume sa creasca inflatia domestica. Daca va creste yuanul atunci va scadea si inflatia preturilor din China in mod dramatic. In plus, China va putea cumpara mai multe bunuri precum: carbuni, cupru, otel, lemn si alte resurse naturale ... sa preia controlul asupra a mii de alte companii ... si sa iti extinda controlul economic asupra lumii.

Dar de ce sa minta despre intentiile lor?

Pentru ca daca ar spune adevarul ar fi un iad de platit.
Doar imaginati-va votantii cum ar reactiona la asa ceva. Ar fi un suicid politic. Indiferent cum o privesti asta este tradare la cel mai inalt nivel. Dolarul american si venitul tau, economiiile .... toate vor fi sacrificate pe altarul politic.

Asta va fi distructiv pentru toti care dolari sau depind de dolar. Si dupa ce praful se va asterne America nu va fi altceva decat un alt nume pe lista tarilor odata mari si mandre ... dar care in final au ajuns in genunchi si au fost fortate sa admita ca alte natii i-au luat locul.

Asa ca de poti sa faci pentru a te proteja?
E simplu:
Detine actiuni destinate sa creasca odata cu cresterea Chinei ... cu cresterea yuanului ... si iesi din dolari!
Ia actiuni in resurse naturale, fara de care nu se poate. Sunt 3 motive pentru ca ele sa creasca:
1. lumea nu poate trai fara ele.
2. setea nestavilita a Chinei catre aceste resurse garanteaza cresterea lor in continuare
3. aceste reurse naturale au valoare intrinseca - ele cresc cand dolarul cade.

Exemple de cresteri recente:
Nucor 23.3%
U.S. Steel 24.3%
Silver Wheaton 26.4%
Walter Energy 30%
Southern Copper 31.8% ...
Uranium One  32.3% ...
Yanzhou Coal 33.4% ...
Alpha Natural Resources 41% ...
Ivanhoe Mines 49.4% ...
Jiangxi Copper 53.1% ...
si Novagold 73.53%.
Toate acestea intr-un singur an.
In plus, pentru a te ajuta sa ai si mai mari profituri ai banilor care nu ti-i permiti sa-i pierzi iti sugerez investitii in instrumente financiare ieftine ce ofera potential de profit urias si risc strict limitat.
bound vehicles to go for gains of ...
185% - China Petroleum ...
200% - Yanzhou Coal ...
257% - New Gold, and ...
369% - CNOOC ...

(Si desigur stiti ca eu voi adauga si posesiuni in aur si argint :))

Aveti aici link-ul

Relațiile și comunicarea la nivel energetic


Lumea în care trăim este o lume a interacțiunii. Puțini oameni reușesc să se "sustragă" acesteia, iar prețul plătit pentru această "sustragere" - singurătatea - este unul care lasă urme adânci în sufletele care aleg această cale de experimentare a vieții.

Din acest motiv, adaptarea noastră cât mai bună la interacțiunea umană este practic singura soluție de a trăi o viață armonioasă.

La prima vedere e ușor să socializezi mai ales acum când rețelele de socializare ne-au adus pe toți (cei care dorim) mai aproape, iar relațiile se leagă ușor pe baza afinităților și intereselor comune. Dar asta se întâmplă doar la prima vedere, atunci când ne mulțumim cu relații superficiale care ne consumă timpul într-un mod cât de cât plăcut și ne ajută practic să fugim suficient de departe de noi înșine sau de problemele cotidiene de la serviciu sau din familie.

Dacă însă ne dorim relații profunde, de calitate și eventual de durată, atunci e nevoie de un efort suplimentar din partea celor care vor să stabilească astfel de relații, e nevoie de răbdare, multă voință și încă multe altele.

Complexitatea ființei umane, unicitatea acesteia, ne împiedică să formulăm rețete ale stabilirii relațiilor de orice fel.

Și totuși firea noastră analitică și dorința de a stabili niște tipare care ușureze relaționarea și comunicarea, fac ca subiectul „relații” să fie unul dintre cele mai discutate în ultima vreme însă fără posibilitatea de a fi complet dezvăluit sau epuizat.

Așa cum promiteam în articolul și emisiunea cu tema „Relația cu noi înșine” (click!) , revin cu o emisiune în care am discutat împreună cu Maria Avrămasca - relizatoarea emisiunii - câteva aspecte despre relațiile și comunicarea interumană privite din unghiuri mai puțin discutate, altele decât cele studiate de psihologie. Am discutat despre motivele pentru care relațiile condiționate nu mai funcționează, despre empatie, despre iluzia concurenței și superiorității, despre cum se manifestă vampirismul energetic și cum îl putem recunoaște și despre multe alte lucruri care cred că sunt insuficient explicate astăzi.

Sper să vă placă și eventual să aducă ceva nou în modul în care comunicați și interacționați cu cei dragi... Vizionare plăcută!


Noaptea în Pădurea Baciu (foto)Paradoxal, deși ideea de a te plimba noaptea prin Pădurea Baciu îți poate creea un sentiment de disconfort interior, în realitate poți constata că sunt puține locuri unde te-ai putea simți mai în siguranță. Desigur, cu condiția să fii cu adevărat într-o stare de armonie!
La ultima călătorie în Pădurea Baciu, care a avut loc week-endul trecut, am mers împreună cu încă 5 prieteni (în afara programului turistic, la care au participat mai multe persoane) pentru câteva experiențe de noapte în Pădurea Baciu. Ne-am deplasat cât încă mai era puțină lumină undeva spre mijlocul pădurii, iar după ce s-a întunecat de tot am făcut anumite acțiuni de armonizare cu locul și apoi, pe întuneric complet, o meditație. În final, tot pe întuneric complet, ne-am așezat pe spate și am privit fragmentele de cer înstelat care se vedeau printre coroanele copacilor în unduire. Experiența a fost absolut fabuloasă!...

Ceea ce i-a mai încântat pe toți a fost sentimentul de deplină siguranță și protecție, în pofida crengilor uscate care mai trosneau pe ici pe colo; o dovadă în plus că această pădure răspunde cu adevărat în mod specific celor care o vizitează, în acord cu natura și credințele lor...
Mai jos, poți vedea câteva fotografii din ultima călătorie în Pădurea Baciu.
Cei interesați de următoarea incursiune în Pădurea Baciu, care va avea loc între 20 și 23 septembrie, pot afla mai multe detalii și se pot înscrie aici:
Sursa: danielroxin.blogspot.ro

Pacea este starea noastra naturala


Suntem cu totii in cautarea pacii supreme, dar chiar o simtim cu adevarat? Este temporara? Este conditionata? Daca este temporara sau conditionata atunci nu este pace adevarata. Traind in acest fel, înseamna doar ca ne convingem pe noi insine ca suntem “fericiti” sau “linistiti”, insa continuam sa luptam si sa ne straduim prin efort sa atingem acest rezultat. In fapt, totul se reduce la sistemele de convingeri. Convingerile ca, daca continuam sa facem ceea ce facem, in cele din urma pacea va veni. Am adoptat ideea ca, pentru a ne gasi pacea, avem nevoie sa fim in “modul supravietuire”, sa consumam si sa obţinem mai multe lucruri in exterior care sa ne aduca pacea; insa pacea vine prin opusul acestui concept atunci cand renuntam la lucruri si ne observam vietile, in loc sa obtinem sau sa ne straduim sa obtinem, condusi fiind de povestile din mintile noastre. Prin renuntare si observare, castigam claritate despre noi insine si despre realitatea noastra. Problema este ca cei mai multi dintre noi suntem captivi, iar viata ne este dirijata de povesti.
Pe masura ce renuntam la nevoi in toate formele, ne deschidem si ne dam seama ca suntem deja fiinte intregi si nu avem nevoie de nimic pentru a ne simti bine. Povestile din mintea, din interiorul nostru, sunt cele care ne deconecteaza de la lumina noastra, esenta noastra ca pace si iubire si, in schimb, cautam in afara ca sa le simtim, in loc sa mergem inauntrul nostru. Adevarata putere si vietuirea din esenta a cine suntem inseamna sa traim din inima si sa experiementam si sa ne jucam fara sa avem nevoie sa fim sau sa devenim ceva. Este pur şi simplu doar o stare de a fi!
Putem sa ne distram si sa ne jucam cu experienta de a avea nevoie de lucruri, nu e nimic in neregula cu asta, dat fiind este o frumoasa experienta de crestere si de invatare; dar sunt povestile cele care ne dirijeaza viata? Suntem prinsi în capcana de a avea mereu nevoie de ceva pentru ca sa ne simtim bine? Asta este ceea ce trebuie sa ne întrebam si sa observam.
Cat de repetitive au devenit vieţile noastre? Unde suntem ”prinsi”? Chiar si dintre cei care pot vedea dincolo de repetitivitate si de limitarile societatii, multi sunt inca prinsi in iluzie. Iluzia ca avem nevoie sa luptam sau sa ne opunem pentru a fi in pace. Iluzia ca exista un dusman. Iluzia ca avem nevoie sa ne temem sau sa ne simtim in siguranta. Goana dupa putere prin povestile si experientele emotionale cladite pe o identitate imaginara a ceea ce credem ca suntem si trebuie sa fim. Iluzia ne-a lasat intr-o stare de confuzie si ne-a inchistat in frica, fara sa stim cine suntem sau de ce suntem aici.
Adevarata pace vine din re-conectarea cu adevarata esenta a ceea ce suntem dincolo de toate nevoile, asteptarile, categorisirile, judecatile si fricile pe care le-am atasat pentru a crea iluzia de separare si aceasta falsa identitate. Pacea este starea noastra naturala. Nu este nevoie sa facem eforturi pentru ea sau sa o căutam. Este pur si simplu o recunoastere si un sentiment de conexiune dincolo de minte si de povestile ei. Un sentiment de unitate cu tot ceea ce este. O multime de oameni se refera la pace ca fiind o stare a ”nimicului” de dincolo de definitii false si, intr-un fel, acest lucru este adevarat pentru ca este o stare linistita, neutra. Insa, a ne îmbratisa adevarata esenta, alaturi de o minte redusa la tacere, inseamna sa fim intr-o stare de totalitate sau de unime. Un sentiment atat de puternic, in care iubirea neconditionata nu poate fi clintita. Asta este cine suntem cu adevarat si, cu cat mai mult alegem sa traim astfel, cu atat mai puternici vom deveni. Cu cat daruiesti mai multa iubire, cu atat mai puternica creste inima ta. Viata aici este un joc care sa ne invete sa ne recunoastem iubirea si sa o impartasim unii cu altii. Sa ne iluminam si sa atingem această stare magnifica de pace, in care nu exista nici o limitare.
Jucam aceste jocuri ale mintii pentru ca suntem convinsi ca suntem mintea noastra si trebuie sa ne definim prin ea, dar n-o facem. Insa asta se schimba acum pe masura ce ne re-trezim şi dam la o parte valurile. Daca alegerile, actiunile, gandurile si sentimentele noastre nu vin dintr-un loc de neutralitate, pace si iubire neconditionata, nu suntem cu adevarat noi insine. Nu trebuie sa judecam daca nu se intampla asa; e doar o chestiune de a fi conştienti de asta si de a ne pune intrebari. Vazand lucrurile asa cum sunt. Vazandu-ne limitarile si intrebandu-ne: “Vrem sa continuam jocurile mintii sau sa cream un nou joc, fara limite?”
Nu vom deveni pe deplin luminati sau vom simti pacea 100% din timp, peste noapte. Este un proces de integrare care implica munca interna necesara pentru a ne simti in pace si una cu totul. Prin toate experientele noastre, avem mereu optiunea de a merge mai departe, iar oportunitatile de a ajunge la această stare sunt cu mult mai evidente acum decat oricand inainte, intrucat ne aflam într-un proces de masa de curatare si epurare. Tot ceea ce este vechi si nu ne mai serveste vine catre suprafata, pentru ca noi sa le abordam si sa le dam voie sa plece. Avem de ales intre a ne debarasa de vechi, a merge înainte si a pluti in energii mai inalte, si a ne opune, a tine de vechi si a ne scufunda.
Simplu spus, suntem pace, aceasta este starea noastra naturala, cum am explicat. Daca vrei sa simti adevarata pace, incepe prin a observa si a renunta la “lucrurile” cu care simti ca nu mai ai nevoie sa te joci, cum ar fi atasamentele emotionale si povestile noastre despre limitare, separare si frica. Suntem dispusi sa renuntam la ele? Alegerea este a noastră. Cand vom decide sa facem alegerea, lumea se va schimba. Sufletele noastre si lumina stralucitoare vor sa straluceasca, sa infloreasca si sa danseze cu Universul. Cand aruncam o privire la ceea ce ne opreste din a face acest lucru, vom fi capabili sa renuntam!
Matthew Christodoulou