vineri, 11 noiembrie 2011

CUTREMURELE devin din ce in ce mai frecvente si mai intense. Dar si uraganele, tornadele si incendiile sunt din ce in ce mai devastatoare …

Devin oare cutremurele din ce în ce mai frecvente şi mai puternice? Mai sunt doar două luni din anul acesta şi suntem pe punctul de a avea cutremure cu magnitudinea de 5.0 sau chiar mai mari decât am avut în oricare alt an din această decadă. De fapt, după cum veţi vedea în acest articol, începând cu anul 2000 a existat un curent ascendent în numărul cutremurelor majore. Aşa că, este oare acesta un indiciu că vor veni cutremure majore? Devine oare planeta noastră nesigură? În prezent suntem martorii unei răsturnări politice, sociale şi financiare la nivel global. În fiecare săptămână, criza economică din SUA sau din altă ţară pare că se înrăutăţeşte. Ce se va întâmpla oare dacă zdruncinarea pământului devine din ce în ce mai puternică şi oraşele importante de pe glob sunt destabilizate? De-a lungul istoriei, am subestimat puterea imensă destructivă a dezastrelor naturale iar faptul că un mare număr de cutremure din lume pare să ia amploare în mod considerabil, ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi. În zilele de astăzi, cutremure puternice au loc cu aşa mare frecvenţă că oamenii aproape că nu le mai observă.

Zilele trecute în Oklahoma a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5.6. A fost cel mai mare cutremur înregistrat vreodată în Oklahoma. A fost atât de puternic că s-a resimţit în Illinois şi Tennessee. Au fost 30 de replici. Însă a avut un slab ecou în presă câteva zile mai târziu, atunci când toată lumea uitase deja. Un cutremur cu magnitudinea de 5.7 a lovit estul Turciei. Cea mai mare parte a populaţiei uitase deja a doua zi. De ce oare oamenii nu dau importanţă acestor cutremure mari? Ei bine, deoarece cutremurele sunt atât de frecvente în zilele de azi! În 2001, au fost înregistrate pe glob 1361 de cutremure cu magnitudinea de 5.0 sau chiar mai mari. În acest an, suntem pe punctul de a avea un număr dublu de cutremure. În 2011, vom avea mai mult de 2600 de cutremure cu magnitudinea de 5.0 sau chiar mai mari. După cum veţi putea observa în diagrama de mai jos (preluată de pe pagina
americandailyherald.com), numărul cutremurelor majore a crescut considerabil în ultimii zece ani, iar cele 2600 de cutremure majore pe care le vom avea anul acesta vor depăşi numărul cutremurelor din anii precedenţi ….
Cutremure cu magnitudinea între 5.0 şi 9.9 între anii 2000 – 2010
Oare ce spun geologii despre aceste date? Cei mai mulţi continuă să pretindă că este „politic corect” – numărul de cutremure nu este în creştere. În schimb, geologii au spus că ceea ce se întâmplă reprezintă de fapt îmbunătăţirea abilităţii noastre în a detecta cutremure. Desigur că este neverosimil. Abilitatea noastră de a detecta cutremure majore nu s-a dublat în ultimii zece ani.
Haideţi să privim altă diagramă. Această diagramă (preluată – dlindquist.com) indică numărul cutremurelor cu magnitudinea de 6.0 sau chiar mai mari care au avut loc începând cu 1973. După cum observaţi, curba este în creştere…
Dacă, aşa cum susţin geologii, motivul pentru numărul crescut al cutremurelor majore este abilitatea noastră permanentă de a le detecta, atunci de ce a fost numărul cutremurelor cu magnitudinea între 6.0 sau chiar mai mare, constant între anii 1973 şi 1999? Doar de zece ani încoare, cutremurele majore au devenit mai puternice şi mai frecvente. Dar nu doar cutremurele au crescut în intensitate şi frecvenţă. Au mai fost şi dezastre naturale care au cauzat pagube de peste un miliard de dolari anul acesta mai mult decât în oricare alt an din istoria SUA. Următorul extras este preluat dintr-un articol al ABC News:
„De la urganul Irene care a înecat întreaga coastă de est în august, la tornadele din partea de vest care au produse dezaste între Wisconsin şi Texas, anul 2011 a adjus prejudicii de peste un miliard de dolari din cauza dezastrelor naturale, mai mult decât s-a înregistrat în oricare alt an, potrivit Centrului de Naţional pentru Date Climaterice (National Climatic Data Center). Şi pentru că uraganele, inundaţiile, tornadele şi incendiile au înregistrat un record anul acesta, Preşedintele Obama a oferit un răspuns pe măsură. În cele zece luni de la începutul acest an, preşedintele Obama a afirmat public că s-au înregistrat 89 de dezastre majore, comparativ cu 81 de dezastre naturale înregistrate în 2010.”
Barack Obama a afirmat că s-au înregistrat mai multe dezastre majore şi asta în mai puţin de trei ani. Niciun alt preşedinte al SUA nu a afirmat că au existat atâtea dezastre naturale în timpul unui mandat de patru ani. Ce se întâmplă oare în lume? Ar trebuie oare să fim îngrijoraţi de ce va urma? Nimeni nu ştie cu exactitate ce se va întâmpla, dar există cu siguranţă o creştere a activităţii seismice la nivel mondial. În ultimii ani, „Cercul de foc” din jurul oceanului Pacific a devenit în mod neaşteptat, activ. Am văzut cu toţii cutremure devastatoare care au lovit Chile şi Noua Zeelandă. La începutul acestui an, Japonia a trecut prin cel mai îngrozitor cutremur înregistrat vreodată în această ţară. Tot în Japonia s-a  înregistrat şi un tsumai care a fost atât de zdrobitor încât nu va fi uitat vreodată.
Partea de est a SUA este aşezată de-a lungul „Cercului de foc” şi este cu siguranţă programată pentru un „cutremur nimicitor”. Dar nu este singura parte din ţară care ar trebui să ne îngrijoreze. Este foarte probabil ca un cutremur mare să lovească în orice moment zona de falie New Madrid (Missouri) care va distruge oraşe importante din SUA, începând din Chicago până în New Orleans. S-a mai întâmplat. Între anii 1811-1812, patru cutremure uriaşe de-a lungul faliei New Madrid au zguduit întreaga parte de est a ţării. Aceste cutremure au deschis fisuri adânci în pământ, au făcut ca râul Mississippi să-şi schimbe cursul, iar clopotele bisericilor s-au auzit până în Boston.
Oare ce s-ar întâmpla dacă un astfel de cutremur ar avea loc în zilele de astăzi? Ei bine, un studiu al Universităţii Illinois a arătat că un cutremur cu magnitudinea de 7.7 de-a lungul faliei New Madrid ar duce la 3.500 de morţi, mai mult de 80.000 de răniţi şi mai mult de 7 milioane de oameni fără adăpost. Ce s-ar întâmpla dacă un cutremur cu magnitudinea de 8.7 ar avea loc?
Ar trebui să ne dea de gândit. Trăim vremuri neobişnuite. Se pare că totul poate fi într-o clipă zdruncinat. Să sperăm că pământul se linişteşte pentru un timp şi că numărul cutremurelor majore începe să se reducă. Dar nu există nicio garanţie că aşa ceva s-ar putea întâmpla. De fapt, mulţi cred că acesta este doar începutul. Legaţi-vă centurile de siguranţă pentru că anii ce vin vor fi foarte, foarte interesanţi.
Cititi va rog si:
Statisticile arata ca in ultimii ani S-A MARIT SPECTACULOS NUMARUL SEISMELOR pe intreg globul

Sursa: Saccsiv’s Weblog

“Ma ingrijoreaza clasa politica in general. Unii sunt deasupra resurselor medicale.”

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Portocalele de la guvernare sunt in prezent la 20% in sondajele de opinie. Datorita masurilor geniale de intarire a economiei vorbitoarea a spus ca spera ca la anul sa ajunga la un 25-32%. Doar 32%? Unde-s vremurile bune de altadata? Cand macar diaspora vota, in unanimitate, cu portocalele? Ce ganditi dupa ce ati citit aceasta prima afirmatie? Ca s-a trezit vrobind vreun analist. Vreun politician din opozitie. In nici un caz un ministru in functie. Poate cel mult unul demis. Dar nu, viata continua sa bata filmul in Romania. Vorbele apartin actualului ministru al muncii. Si atat, ca de familie si protectie sociala, in Romania lui 2011, nu poate fi vorba. Dupa aceste dovezi ca puterea nu e chiar asa desprinsa de realitate cum se da, fiind perfect constienta de vasta iubire ce-o inconjoara din partea tuturor votantilor, ministrul cu pricina continua. Antinomic, dar suntem obisnuiti cu fracturile de logica. Vin o data cu numirea pe post.Premierul Romaniei este mai bun decat demisonarul premier grec Papandreou si viitorul demisionar Berlusconi. Oare s-o referi la prezent? Daca totul e atat de bine de ce partidul sta atat de rau? Numai pentru ca votantii sunt fraieri? Credeam ca tocmai asta a fost avantajul la alegerile trecute de au ajuns portocalele la guvernare. Dar ma rog, e o parere proprie… Acum sa fim cinstiti: decat Papandreou inteleg ca al nostru e mai bun. De ce? Asa cum in Venezuela se spune ca fiecare familie a avut, are sau va avea o Miss, in Grecia familia Papandreou a avut, are si va da premieri din randurile sale. Deci grecul provine dintr-o familie cu traditie politica. Al nostru provine dintr-o familie cuminte de la tara, din parinti muncitori. Si atat. Concluzie? Al nostru are origini sanatoase. Criteriu care a fost, este si va mai determina si in viitor numirile in Romania. Cat despre Berlusconi… va rog sa ma scuzati, dar nimeni nu se compara cu el. Poate doar vreun taur comunal, asta daca nu se simte complexat. Taurul! Ce ziceati? Ca vorbim despre politica? Ati auzit voi de tauri care sa faca politica? Nici eu, deci castigator la puncte este… planeta Marte. De unde pana unde? Simplu. Tot de acolo de unde s-a dedus ca al nostru e mai bun decat al lor. Din putul gandirii…
Ieri cineva a fost la Berlin. Si cum eu n-am iesit din tara decat silita si numai pana la Budapesta… n-am fost eu. Dat fiind faptul ca s-a deranjat si cancelara Germaniei sa intampine solul roman… rezulta ca o fi fost cineva important. Numai ca nu-mi amintesc cine… Stiti cum e, amanuntele se uita usor. Acolo Romania, prin reprezentant, a facut atat de multe oferte Germaniei sa investeasca in Romania (in special in sistemul energetic, feroviar si bancar) incat nemtii au tacut cu totii. Ori erau stupefiati, ori se gandeau ca le intindem o cursa: “calul Traian”. Tot in Germania ne-am asumat un
deficit zero (ZERO!) pentru 2013 si un control strict al bugetului. In traducere- in 2012 va fi cum va mai fi, in 2013 insa vine apocalipsa. Pentru ca oricate spitale si scoli vor ramane fara bani la mijloc de an… asa va fi pana peste inca un an. Indiferent cati vor muri pe baricadele fermitatii bugetare. Dar… “romanii nu au motive sa fie pesimisti, chiar daca le este greu”. Pentru ca, repet, Romania sta mai bine decat toata lumea si va iesi din chestia in care a refuzat sa intre (eu vorbesc de criza, voi de ce va ganditi la dejectii???) mai bine decat alte tari. Romanii au inteles dezideratul Romaniei: un stat mai suplu. Adevarul e ca daca ne uitam prin portofele si prin frigidere… rezulta ca romanii au inteles un stat scheletic, nu suplu. Dar asa se poarta, e la moda. Si in final li s-a spus romanilor din Germania, imediat dupa multumiri, ca daca nu le place ce au votat masiv data trecuta, in 2014 pot corecta votul dat in 2009. Nu stiu ce sa cred, sa fi descoperit alesii o bucla temporala ce face posibila intoarcerea in timp? Cum sa corectezi votul din trecut? Asta nu e posibil, raul e deja facut. Mai ales ca cel caruia am putea sa-i oferim corectia nu are, legal, dreptul de a mai candida. Sau cel putin conform actualei Constitutii… Cum poti corecta un trecut pe care il regreti, dar care se transforma intr-un viitor cu alte personaje? Nu poti. Deci e o problema cu limba romana. Oricum, ideea principala a fost ca e bine. In Romania e bine si va fi si mai bine. Ce inseamna sa fii inconjurat de nemti, in Germania! Pana si realitatea romaneasca se vede mai buna decat e…
Ce s-ar mai putea comenta dupa asemenea stiri? Poate doar ceea ce a spus doctorul primar al Bucurestiului:
Ma ingrijoreaza clasa politica in general. Unii sunt deasupra resurselor medicale”.
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

VIDEO NASA Agenția spațială a publicat imagini cu asteroidul care a trecut aproape de Pământ

Autor: Roxana Bălan
Asteroidul 2005 YU 55

Asteroidul 2005 YU 55

 
NASA a publicat primele imagini cu asteroidul care a trecut aproape de Pământ marţi noapte.
Corpul ceresc, care are un diametru de 400 de metri, a trecut pe lângă Terra la o distanță de aproximativ 322.000 de kilometri. De 35 de ani, niciun alt obiect cu o mărime comparabilă nu a mai trecut atât de aproape.
Asteroidul orbitează în jurul Soarelui şi nu a mai fost atât de aproape de Terra de peste 200 de ani. Fenomenul nu a putut fi văzut cu ochiul liber. Un eveniment similar ar mai putea avea loc abia în 2028.

Sursa: adevarul.ro

DOVEZI Extratereștrii „și-ar putea face veacul“ chiar în sistemul nostru solar

Autor: Roxana Bălan
Extratereștrii s-ar putea ascunde în vecinătatea Pământului
www.geocities.com

Extratereștrii s-ar putea ascunde în vecinătatea Pământului

 
Mai multe sonde care ar aparține unor civilizații necunoscute s-ar ascunde în apropierea planetei noastre, informează site-ul www.tgdaily.com.
După ce ieri un consilier de la Casa Albă a declarat că nu exclude ideea existenţei extratereştrilor într-o galaxie foarte îndepărtată și a asigurat că nu are nicio dovadă că aceştia ar fi intrat în contact cu oamenii, cercetătorii susțin acum că aceștia se află chiar în vecinătatea Pământului.
"Imensitatea spațiului, combinată cu faptul că cercetarea noastră e limitată, implică faptul că orice sondă comandată de la distanță și fără pilot, sondă ce aparține unei civilizații extraterestre, ar trece neobservată", au declarat Jacob Haqq-Misra și Ravi Kuman Kopparabu, cercetători la Universitatea de Stat din Pennsylvania.
Aceste sonde s-ar putea ascunde și în centura de asteroizi unde, ar trece neobservate de noi pământenii.
"Puține, poate zero, dintre modalitățile de detecție ar fi capabile să depisteze o sondă care are 1 până la 10 metri", susțin cercetătorii.
"Suprafața Pământului este unul dintre puținele locuri din sistemul solar care a fost examinat aproape în totalitate, la o rezoluție spatială de mai putin de 1 metru", mai spun ei.
Oamenii de știință susțin că aici pe Pământ s-ar putea descoperi semne ale civilizațiilor extraterestre. Niciun studiu făcut până acum nu a fost suficient de precis.
Sursa: adevarul.ro

HAOS PE PĂMÂNT! O furtună geomagnetică, care s-ar putea produce în următoarele două zile, va afecta întreaga planetă!

Furtuna geomagnetică ar putea „prăji“ reţelele electrice din toată lumea pentru mai mult ore, zile sau luni

Furtuna geomagnetică ar putea „prăji“ reţelele electrice din toată lumea pentru mai mult ore, zile sau luni

 
Este foarte posibil ca mâine sau poimâine o furtună geomagnetică să creeze un adevărat haos pe Pământ, informează site-ul accuweather.com. Dacă acest lucru se va întâmpla, întreaga infrastructură va fi dată peste cap şi toţi sateliţii vor fi afectaţi.
Aceast fenomen va afecta câmpul magnetic al Terrei. Unda de şoc poate influenţa satelitii tereştri, reţelele de distribuţie a energiei electrice şi telecomunicaţiile de pe tot globul.
De asemenea, spaţiul ar putea deveni periculos din punct de vedere radioactiv pentru ca astronauţii să mai poată sta acolo, fiind astfel afectată şi cercetarea Spaţiului. Un nor imens de plasmă este cel care permite astronauţilor să stea acolo sus, iar această furtună ar putea distruge acest nor. Acesta se află în afara atmosferei noastre şi oferă o zonă tampon pentru radiaţiile cosmice. Fără acest nor protector, undele electromagnetice s-ar putea transforma în radiaţii mortale. Potrivit unor cercetări de la UCLA, regenerearea norului de plasmă ar putea dura cel puţin 10 ani.
Reţelele de energie, navigaţia prin GPS, călătoriile cu avionul, serviciile financiare şi comunicaţii radio de urgenţă. toate pot fi afectate destul de mult. Trecerea sateliţilor în modul inactiv şi deconectarea transformatoarelor de la centralele electrice ar putea proteja aceste dispozitive de efectul distrugător al furtunii solare.
Cea mai puternică furtună solară a avut loc în 1859, distrugând întregul sistem telegrafic.
Sursa: adevarul.ro

Adrian Vasilescu (BNR): Marea recesiune 2 vine şi în România, dacă se declanşează în America


Adrian Vasilescu (BNR): Marea recesiune 2 vine şi în România, dacă se declanşează în America
Foto: Intact Images

Cea de-a doua recesiune despre care a vorbit "profetul" crizei, Nouriel Roubini, ar putea afecta şi România, dacă ea se va declanşa în America, a atenţionat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, miercuri seara, la Antena 3.

"Dacă Roubini are dreptate şi va urma în America marea recesiune 2, vine vrând-nevrând şi peste noi. Să ne rugăm lui Dumnezeu să reziste America în faţa acestui val şi să putem să-i spunem lui Roubini <n-ai dreptate, de data asta n-ai nimerit-o>", a declarat Adrian Vasilescu, miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Vorbind despre acest potenţial nou val de criză economică, Vasilescu este de părere că trebuie să ridicăm şi noi un stăvilar, lucru pe care îl putem face doar asigurând o stabilitate financiară în ţară.

"Totuşi, acum suntem într-un moment în care peste tot se taie bugete, şi nu numai în România, chiar şi în America se tunde din bugetele companiilor şi ale famiililor americane. (...) Nu este o criză pe care am provocat-o noi, ci alţii, dar noi o suportăm", a precizat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Economistul american Nouriel Roubini a primit titlul de „Dr. Doom” din partea presei, pentru previziunile sale sumbre privind economia globală.
Sursa: antena3.ro

Grecii au retras 5 MILIARDE de euro din bănci. Nemţii ameninţă cu scindarea zonei euro


Grecii au retras 5 MILIARDE de euro din bănci. Nemţii ameninţă cu scindarea zonei euro
Foto: chinahearsay.com

Valul de retrageri a fost declanşat de anunţul şoc, de săptămâna trecută, al premierului George Papandreou privind organizarea unui referendum asupra pachetului de ajutor financiar extern, scrie Mediafax.

"Mulţi oameni şi-au retras banii joi şi vineri, iar băncile au avut dificultăţi în asigurarea lichidităţilor pentru a acoperi cererea", a spus un bancher.

"Unii clienţi au cerut sume de 600.000-700.000 de euro pentru a le lua acasă, incredibil", a afirmat un alt bancher, menţionând că instituţia de credit a ridicat dobânzile până la 7% pe an pentru a convinge populaţia să-şi păstreze banii în conturi.

Guvernatorul băncii centrale a Greciei a făcut un apel public pentru constituirea unui nou guvern, situaţie foarte rară, şi a avertizat că în joc este statutul ţării de membră a zonei euro.

Liderii europeni au avertizat Atena că ţara trebuie să arate angajament pentru implementarea măsurilor de austeritate convenite înainte de a primi următoarea tranşă de ajutor extern. Guvernul elen a avertizat anterior că mai are bani pentru acoperirea cheltuielilor doar până în luna decembrie.

Francezii şi nemţii vor să restrângă zona euro


"Franţa şi Germania au avut în ultimele luni consultări intense pe această chestiune, la toate nivelurile. Trebuie să acţionăm cu prudenţă, însă adevărul este că trebuie să stabilim cu exactitate lista celor care nu vor să facă parte din club şi lista celor care nu pot face parte", a afirmat un înalt oficial european.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a afirmat marţi, în timpul unui discurs la Strasbourg, că singurul model pentru viitor este o Europă cu două viteze, în care zona euro va avansa mai rapid decât toate cele 27 de ţări în ansamblu.

Un reprezentant al ministerului francez al Finanţelor a declarat că nu se lucrează la niciun proiect de reducere a numărului de membri ai zonei euro.

"Nu au fost discuţii între autorităţile franceze şi germane la niciun nivel privind reducerea mărimii zonei euro", a arătat el, citat de
Mediafax.

O "reorganizare radicală" a Uniunii Europene ar fi contestată de multe state membre.

"Ar destrăma tot ceea ce au construit cu greu predecesorii noştri şi ar repudia tot ce au simbolizat în ultimii 60 de ani. Ar redesena harta geopolitică a Europei şi ar da naştere unor noi tensiuni. Ar putea fi într-adevăr sfârşitul Europei pe care o cunoaştem", a comentat un diplomat UE.
Sursa: antena3.ro

Secretul fericirii

Secretul fericirii

 
Cu mulţi ani in urma, a trăit în India un înţelept care se spune că păzea într-un cufăr încântător un mare secret care l-a făcut să fie învingător în toate aspectele vieţii sale şi care, pentru aceasta, se considera cel mai fericit om din lume.
Mulţi regi invidioşi i-au oferit putere şi bani şi au încercat să-l jefuiască pentru a-i lua cufărul, dar totul a fost în zadar.
Şi cu cât încercau mai mult, cu atât erau mai nefericiţi, pentru că invidia nu le dădea pace. Aşa au trecut anii şi înţeleptul era în fiecare zi mai fericit.
Într-o zi a venit la el un copil şi i-a spus:
“-Domnule, la fel ca şi tine, vreau şi eu să fiu foarte fericit. De ce nu mă înveţi şi pe mine ce trebuie să fac pentru a reuşi?”
Înţeleptul, văzând simplitatea şi puritatea copilului, i-a zis:
“-Pe tine te voi învăţa secretul pentru a fi fericit. Vino cu mine şi fii foarte atent.”
În realitate sunt două cufere în care păstrez secretul pentru a fi fericit şi acestea sunt: mintea mea şi inima mea şi marele secret nu este altceva decât o serie de paşi pe care trebuie să-i faci de-a lungul vieţii:
Primul pas este să ştii că Dumnezeu există în toate lucrurile din viaţă şi, pentru aceasta, trebuie să-l iubeşti şi să-i fii recunoscător pentru toate lucrurile pe care le ai şi pentru toate lucrurile care ţi se întâmplă.
Al doilea pas este să te iubeşti pe tine însuţi şi în fiecare zi, când te trezeşti şi înainte să adormi, trebuie să spui: „Sunt important, am valoare, sunt în stare, sunt inteligent, sunt iubitor, aştept mult de la mine, nu există obstacol pe care să nu-l pot învinge.”
Acest pas se cheamă autostimă ridicată.
Al treilea pas este să pui în practică tot ceea ce spui că eşti şi, dacă tu gândeşti că eşti inteligent, acţionează inteligent; dacă tu gândeşti că eşti în stare, fă ceea ce îţi propui; dacă tu gândeşti că eşti iubitor, exprimă-ţi iubirea; dacă gândeşti că nu există obstacol pe care să nu-l poţi învinge, atunci propune-ţi scopuri în viaţă şi luptă pentru ele până când le vei obţine.
Acest pas se cheamă motivare.
Al patrulea pas este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obţine partea lor, tu o vei dobândi pe a ta.
Al cincilea pas este să nu păstrezi în inima ta ranchiună împotriva nimănui; acest sentiment nu te va lăsa să fii fericit; trebuie să-l laşi pe Dumnezeu să facă dreptate şi tu… iartă şi uită!
Ştiu că e greu, dar nu imposibil.
Al şaselea pas este să nu iei lucrurile care nu-ţi aparţin, aminteşte-ţi că, potrivit legilor nescrise ale naturii, mâine vei pierde ceva de mai mare valoare.
Al şaptelea pas este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere; toate fiinţele pământului au dreptul să fie respectate şi iubite.
Al optulea si ultimul pas: trezeşte-te întotdeauna cu un surâs pe buze şi observă împrejurul tău, căutând să descoperi în fiecare lucru partea lui bună şi frumoasă; ajută-i pe cei care au nevoie, fără să te gândeşti că nu vei primi nimic în schimb; când priveşti pe cineva, descoperă-i calităţile sale.

Secretul fericirii se află în fiecare, caută-l în interiorul tău şi-l vei descoperi!
Sursa: Fata nevazuta a lumii….

11 – Numarul Luminii

Cand fortele lui Unsprezece sunt pe de-intregul activate pe planeta, ele vor avea puterea de a schimba istoria. Cu acest numar si cu secventele lui Unsprezece (29, 47, 38, 92, 83, 74, 56, 65) traiesc toate intrebarile si raspunsurile. Unsprezece ne invata ca fiecare problema este o oportunitate divina de a invata. Ne arata cum sa vedem dincolo de ceea ce este zilnic si de ceea ce pare plictisitor. Ne incearca si testeaza credinta. Ne forteaza sa ascultam acea voce interioara, mica si tacuta, ne face martori tacuti ai acesteia. Ne aminteste ca nu sintem victime ci invingatori, si ca toti sintem fiinte vaste ce au venit pe planeta sa ajute in procesul de ascensiune, proces care incepe cu noi insine.Va cere sa localizati in final lumina din interior si sa o impartiti cu ceilalti. Unsprezece este Cel mai Bun Prieten si Invatator al Nostru.
11:11 este o secventa a numarului de activare. De cate ori vedeti 11, 111, sau 1111, pe cadranul unui ceas, aceasta inseamna ca vi s-a dat o oportunitate sa pasiti printr-o Poarta a Manifestarii. Universul tocmai a luat o secventa a gandurilor voastre, care se vor manifesta fizic cu o viteza uimitoare. Perioada de timp terestru de la 11 Noiembrie la 11 Januarie este considerata ca find a lunilor SFINTEI TRINITATI, cele 23 de fete ale lui Eva si Atom. Totul in toate este un decret divin si o oportunitate data tuturor celor de pe planeta ca sa se Trezeasca, si sa devina adevarata lumina.
Unsprezece este deasemeni numarul maestrilor. 11:11 este o structura moleculara codificata a Reamintirii, activand Maestrul Luminii ce am fost intotdeauna. Aceasta este Ascensiunea Biologica, si 11:11 este Poarta Ascensiunii.. Lumina Ascensiunii vine in multe forme si la multe nivele. Nu vine intotdeauna intr-o zi, sau intr-un moment. Pentru ca noi Ascendem si Descendem in mod continuu, cuvant cu cuvant, gand cu gand. Ascensiunea este nascuta din fiecare respiratie, fiecare gand, fiecare cuvant, fiecare zi.
sursa: http://astrologykom.blogspot.com/2011/05/11-numarul-luminii.html
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

Imagini incredibile: Oceanul dă în clocot în largul insulelor Canare

Insulele Canare sunt afectate de erupţia din largul insulei El Hierro.
 

 

Două plaje din insulele Canare au fost închise de autorităţi din cauza gazelor potenţial toxice emanate de vulcanul submarin din largul insulei El Hierro, a cărui erupţie a început în urmă cu o lună, relatează Sky News, citat de Mediafax.
Explozii au loc la 25 de metri deasupra nivelului mării, potrivit martorilor oculari, în timp ce sute de cutremure de intesitate redusă au afectat insula în ultima lună, iar numeroşi peşti morţi au fost găsiţi la mal.
Locuitorii satului La Restinga de pe insula El Hierro au fost evacuaţi în momentul în care vulcanul a început să erupă magmă.
În prezent, plajele Tacoron şi Puerto Naos au fost închise după ce un angajat guvernamental s-a îmbolnăvit în timp ce măsura nivelul dioxidului de carbon. Cu toate acestea, autorităţile insulei insistă că nu există riscuri majore pentru locuitori.


Sursa: REALITATEA.NET

Reţeaua ascunsă de corporaţii care conduce lumea

Un grup mic de companii, puternic interconectate, deţine puterea economică globală, arată un studiu al specialiştilor din Zurich.

Graficul reţelei
O analiză a relaţiilor între 43.000 de companii transnaţionale a dus la o concluzie care ţinea, până acum, de teoria conspiraţiei. Potrivit analiştilor citaţi de NewScientist, un grup mic de companii, în mare parte bănci, au o putere disproporţionată asupra economiei.
Studiul a fost primit cu critici, dar el a fost realizat de o serie de teoriticieni de la Institutul de Tehnologie din Zurich şi este primul care trece de presupuneri în acest domeniu. El combină formule matematice cu modele de sistem pentru a analiza acţionariatul corporaţiilor transnaţionale.
"Trebuie să ne îndepărtăm de prejudecăţi sau de teoriile conspiraţiei", spune unul din experţi, James Glattfelder. Dintr-o listă din 2007 cu 37 de milioane de companii, au ales 43.000, pentru a analiza relaţiile de acţionariat dintre ele. În urma cercetării a reieşit că 1318 companii au proprietari comuni. Mai mult, aceste companii reprezintă 60% din veniturile globale.
Când au analizat încă o dată reţeaua interconectată a proprietarilor acestora, experţii elveţieni au văzut că legăturile duc la o "super-entitate" ale cărei relaţii sunt mult mai strânse, formată din 147 companii. Printre primele 20 se numără Barclays Bank, JPMorgan Chase & Co şi The Goldman Sachs Group.
Concentrarea puterii globale nu este un lucru bun sau rău, spun cei din Zurich. Dar atât timp cât legăturile sunt instabile, poate provoca catastrofe, aşa cum s-a întâmplat în 2008. "Dacă o companie se împiedică, efectele negative se propagă asupra tuturor", spune Glattfelder.

Primele 50 de companii din topul celor 147

1. Barclays plc
2. Capital Group Companies Inc
3. FMR Corporation
4. AXA
5. State Street Corporation
6. JP Morgan Chase & Co
7. Legal & General Group plc
8. Vanguard Group Inc
9. UBS AG
10. Merrill Lynch & Co Inc
11. Wellington Management Co LLP
12. Deutsche Bank AG
13. Franklin Resources Inc
14. Credit Suisse Group
15. Walton Enterprises LLC
16. Bank of New York Mellon Corp
17. Natixis
18. Goldman Sachs Group Inc
19. T Rowe Price Group Inc
20. Legg Mason Inc
21. Morgan Stanley
22. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc
23. Northern Trust Corporation
24. Société Générale
25. Bank of America Corporation
26. Lloyds TSB Group plc
27. Invesco plc
28. Allianz SE 29. TIAA
30. Old Mutual Public Limited Company
31. Aviva plc
32. Schroders plc
33. Dodge & Cox
34. Lehman Brothers Holdings Inc*
35. Sun Life Financial Inc
36. Standard Life plc
37. CNCE
38. Nomura Holdings Inc
39. The Depository Trust Company
40. Massachusetts Mutual Life Insurance
41. ING Groep NV
42. Brandes Investment Partners LP
43. Unicredito Italiano SPA
44. Deposit Insurance Corporation of Japan
45. Vereniging Aegon
46. BNP Paribas
47. Affiliated Managers Group Inc
48. Resona Holdings Inc
49. Capital Group International Inc
50. China Petrochemical Group Company
Sursa:  REALITATEA.NET

Astrologul Mariana Cojocaru: Pe 11.11.2011 se arată un vizionar pe Pământ. Va găsi ieşirea din criză

Astrologul Mariana Cojocaru: Mâine se arată un vizionar pe Pământ. Va găsi ieşirea din criză
Foto: VideoNews
Numerologii, astrologii şi clarvăzătorii se tem că ziua de vineri ar putea însemna sfârşitul lumii. 11 apare ca şi constantă în unele dintre cele mai mari tragedii omeneşti moderne. Fie că unii spun că ar fi ziua Apocalipsei, altii - a unui nou început, 11 noiembrie 2011 va fi o zi marcată de evenimente diverse. Astrologul Mariana Cojocaru a vorbit în exclusivitate, la Antena 3, despre semnificaţia în numerologie a numărului 11!

„11 este considerat, în numerologie în mod deosebit, un număr magic, este un număr sfânt. Pentru că de fapt numerologia se bazează pe cifre, de la 1 la 9, 11 este considerat primul număr sfânt, cu semnificaţie şi vibraţie foarte puternică. Dar 11 este numărul vizionarilor, lăsând deoparte şi alte semnificaţii pentru că ziua de mâine are într-adevăr conotaţie specială“, a declarat Mariana Cojocaru, la Antena 3.

Astrologul a adăugat că această perioadă, care gravitează în jurul numărului 11, marchează un moment Evrika.

„Va exista un vizionar pe pământ care va găsi soluţia ieşirii din criză“, a spus Cojocaru.

Vezi mai jos ce înseamnă combinaţia 11.11.11, din punct de vedere numerologic, potrivit calculului făcut de Mariana Cojocaru.
              11.11.2011
 1+1+1+1               2+0+1+1  
----------               ------------
      4          +               4
-------------------------------
                 8  
 
 
 
Sursa: antena3.ro