vineri, 30 noiembrie 2012

VIDEO. Cel mai mare PROFET al omenirii. Omul care a văzut trecutul, viitorul şi SFÂRŞITUL LUMII


VIDEO. Cel mai mare PROFET al omenirii. Omul care a văzut trecutul, viitorul şi SFÂRŞITUL LUMIIEdgar Cayce este considerat cel mai celebru profet care a avut predicţii şi profeţii despre anul 2012, precum şi numeroase informaţii despre modificările Pământului care se vor produce în data de 21 decembrie 2012.

Acesta s-a nascut în anul 1877, într-o familie de fermieri săraci din statul Kentucky. La vârsta de şapte ani, Edgar începe să le povestească părinţilor săi despre viziunile ciudate pe care le are şi depre capacitatea sa de a intra în legatură cu persoanele decedate de curând. Părinţii, preocupati mai mult de starea de sărăcie a familiei, îl sfătuiesc să citească Biblia, lucu care Edgar îl va face pentru tot restul vieţii.

Edgar nu a vorbit doar de 2012. El a descoperit o multime de leacuri, inclusiv cure pentru boli fizice cu substanţe naturale.

Profetiile sale au atras atenţia multor oameni şi cercetători. În unul din ''somnul'' sau impus, acesta a văzut capitole importante cu care s-a confruntat umanitatea, cum ar fi marea criză economică de la sfârşitul anilor '20, al Doilea Război Mondial şi chiar moartea a doi presedinţi, în jurul anului 1950. Aşa că, în anul 1945 preşedintele Roosevelt a murit iar în anul 1963, cel de-al doilea preşedinte, Kennedy, moare asasinat.

Acesta a mai prezis că, omaneirea va fi martora unor catastrofe terestre soldate cu distrugerea unor părti imense din planetă. Al gen de schimbari, cauzate poate de schimbarea polului magnetic al Pământului, va afecta întrega planetă şi a mai vorbit şi despre schimbările climatice cu zeci de ani înainte ca oamenii de stiinţă să abordeze acesată problemă.

În anul 1936, Edgar a prezis că Atlantida, continentul scufundat, va reveni la suprafaţă, iar ''primele semne vor deveni vizibile în apropiere de Bahamas''. 32 de ani mai târziu, un pilot american a descoperit un drum pietruit la 2 km de zona menţionată. Mai mulţi savanţi consideră descoperirea ca fiind o parte din Atlantida.

Previziunile sale legate de viitor şi trecut au avut o gama variată, precum: '' New York-ul va fi atacat, China se va converti la creştinism şi că în anul 1933 lumea se va redresa din punct de vedere economic (ieşirea din Marea Criză Economică).

La data de 1 ianuarie 1945, Edgar făcea o ultimă declaraţie, cea prin care îşi anunţa moartea. Două zile mai târziu, profetul se stingea din viaţă, lăsând în urmă zeci de volume cu însemnări şi previziuni pe care le realizase în timpul vieţii.


Sursa: jurnalul.ro

Horoscop: Cum stai cu banii în luna decembrie, în funcţie de zodia ta


Luna cadourilor ne obligă să scoatem mai mulţi bani din buzunar. Află ce schimbări ar putea să apară pentru tine în sfera financiară în decembrie, în funcţie de zodie.

Horoscop
Horoscop

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

Simţi nevoia să faci tot felul de speculaţii pentru a câştiga mai mulţi bani. Iar asta îţi poate aduce venituri suplimentare, dar numai cu condiţia să nu rişti prea mult. Eşti predispusă să cheltui şi să risipeşti banii cu multă uşurinţă, din dorinţa de a-i impresiona pe cei dragi.


Capricorn (22 decembrie - 20 ianuarie)

Nu te vei putea lăuda că stai prea bine cu banii în luna decembrie. De aceea, îţi vei pregăti "armele" încă de la finalul lunii pentru a demara unele proiecte la începutul anului viitor, menite să-ţi îmbunătăţească starea materială.


Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie)

Se anunţă veşti bune pentru tine din punct de vedere financiar în ultima lună a acestui an. Reuşeşti să faci ceva bani în plus, iar primele sunt surse ideale pentru asta. Din fericire, vei avea resurse pentru Sărbători îmbelşuigate!


Peşti (19 februarie - 20 martie)

Luna decembrie este relativ bună în ceea ce priveşte banii, mai ales că se liniştesc apele după noiembrie, care a fost o lună destul de dificilă, în care ai fost nevoită să faci faţă cheltuielilor neaşteptate. Nu uita să păstrezi bani şi pentru călătoriile pe care le-ai planificat sau pe care le-ai promis!


Berbec (21 martie - 20 aprilie)

În luna decembrie ai putea să faci unele achiziţii importante. Poţi să câştigi ceva mai mult, iar o primă nu este exclusă. De asemenea, cadourile sub formă de bani din partea celor dragi te încântă peste măsură.


Taur (21 aprilie - 21 mai)

Luna decembrie este foarte importantă pentru tine din punct de vedere financiar. Poţi face tranzacţii, achiziţii sau paşi importanţi pentru bugetul tău sau al familiei. Este esenţial însă să-ţi controlezi impulsul de a cheltui!


Gemeni (22 mai - 21 iunie)

Decembrie este o lună bună pentru tine din punct de vedere financiar. Apar venituri suplimentare, fie că este vorba de cadouri, prima sau bonusuri. Încearcă să nu faci promisiuni care te obligă apoi să scoţi prea mulţi bani din buzunar.

Rac

Cu Soarele, Mercur şi Venus în casa muncii, vei avea în luna decembrie norocul de partea ta în ceea ce priveşte viaţa profesională, iar asta poate aduce mai mulţi bani, prime mai mari decât ale celorlalţi colegi, dar chiar şi o creştere neaşteptată a veniturilor. Aşteaptă-te la tot ce e mai bun în plan financiar pentru ultima lună din an.

Leu (22 iulie - 22 august)

În prima jumătate a lui decembrie poţi face investiţii pentru locuinţă, pentru familiei. Din a doua parte a lunii, poţi fi mai predispusă la cheltuieli haotice şi foarte dispusă să-ţi oferi singură cadouri care îţi bulversează pur şi simplu bugetul. Important este să regreţi foarte tare la finalul lunii!


Fecioară (23 august – 22 septembrie)

În jumătatea a doua a lunii decembrie vei avea parte de mai mult noroc în ceea ce priveşte banii, decât în prima. Vei primi unele sume pe care le-ai aşteptat de ceva vreme. Eşti, de asemenea, predispusă la cheltuieli haotice, iar ca să nu ajungi în impas total la începutul anului viitor, este de preferat să-ţi ţii sub control tendinţa de a arunca cu banii în stânga şi-n dreapta.


Balanţă (23 septembrie - 22 octombrie)

Prima parte a lunii este mai bună pentru tine din punct de vedere financiar. Vei reuşi să câştigi ceva bani în plus, iar tranzacţiile sunt cea mai bună soluţie pentru asta. Cei care lucrează în comerţ, de orice tip, sunt cei mai avantajaţi.


Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

În luna decembrie eşti mai hotărâtă ca niciodată să faci mai mulţi bani. De aceea, există posibilitatea să intri în tot felul de mici afaceri şi speculaţii, iar şansele tale de reuşită sunt destul de mari, dar condiţia este să nu te lăcomeşti şi să exagerezi cu speculaţiile.

Sursa:  REALITATEA.NET

           www.eva.ro

HOROSCOP 2013 – Anul Şarpelui Negru: Mari transformări şi vindecări


Chiar dacă sună ca un personaj din filmele lui Tarantino, Şarpele Negru, care patronează anul 2013, înseamnă progres, stabilitate, dar şi nevoia de concentrare şi disciplină pentru îndeplinirea ţelurilor.

HOROSCOP 2013 – Anul Şarpelui Negru: Mari trasnformări şi vindecări
HOROSCOP 2013 – Anul Şarpelui Negru: Mari trasnformări şi vindecări

Pe harta astrală a lui 2013, Saturn se află într-o relaţie armonioasă cu Mercur, planeta comunicării, Neptun, legătura noastră cu întregul cosmos şi Chiron, vindecătorul de răni. Dar, cu Saturn, lucrurile sunt complicate chiar şi atunci când se află într-o conjunctură bună. Te va încerca, mai nou, ambiţia de a face ceva măreţ, de a trece la un nivel mai evoluat şi, mai mult, vei avea parte de nenumărate oportunităţi pentru a-ţi duce la împlinire dorinţa.

Pe parcursul anului, fii pregătită să simţi că te afli pe un teren alunecos. Uranus este activ în această perioadă şi îi place să ne zdruncine realităţile false în care trăim cu fulgere neaşteptate. Marile schimbări vor veni peste noapte, în urma unor mari revelaţii. Marte pune şi el umărul la tensionarea situaţiilor, dar de asemenea îţi va oferi mobilitate şi ambiţie pentru a evolua.

Foarte mare grijă la job în anul Şarpelui Negru. Semnarea documentelor de orice fel necesită atenţie înzecită. Pe de altă parte, Şarpele are o energie care te poate avantaja dacă lucrezi in cercetare sau investigaţii.

Şarpele aduce şi mari transformări sau vindecări. Mai mult, în 2013, Pluto va dezvălui ceea ce e ascuns adânc în subconştient. Încet-încet, vom începe să vedem motivele pentru care s-au întâmplat unele lucruri, înţelegem cauzele anumitor disfuncţii. La fel ca şarpele, scăpăm de “pielea” noastră cea veche, devenim strălucitoare, înţelegem trecutul şi îl lăsăm în urmă.
Ai grijă să îţi creezi un spaţiu securizant la serviciu în acest an. Şarpelui îi place protecţia, trebuie să se simtă în siguranţă pentru a-şi pune abilităţile în mişcare. Anul acesta ai şansa să înaintezi încet, dar sigur. Saturn îţi va sprijini eforturile, iar dacă te concentrezi, vei duce lucrurile la bun sfârşit.
Cât priveşte viaţa socială, chiar nu este nevoie să ieşi în lume atât de des dacă nu ai chef. Consideră anul 2013 ca o perioadă de introspecţie.Nu te lăsa atrasă în activităţi sociale superficiale dacă eşti mai degrabă interesată de consolidarea unor relaţii serioase.
Întâmpină anul 2013 cu vestimentaţii închise la culoare şi gânduri pozitive. În mitologie, şarpele reprezintă adesea vindecarea trupului dar şi întoarcerea spre o o treaptă mai înaltă a spiritualităţii. Anul acesta, aşteaptă-te ca multe dintre problemele din trecut să se rezolve pentru ca tu să poţi evolua încet, dar sigur.

Sursa:  REALITATEA.NET

            www.tabu.ro

ANUNȚ BOMBĂ făcut de NASA, legat de viața EXTRATERESTRĂ


După ce NASA a descoperit depozite mari de gheață pe Mercur, cea mai apropiată planetă de Soare, reprezentanții Agenției Spațiale Americane spun că ingrediengele cheie pentru apariția vieții ar putea fi răspândite în tot sistemul solar.

Descoperirea gheții pe Mercur le dă speranțe căutătorilor de viață extraterestră
Descoperirea gheții pe Mercur le dă speranțe căutătorilor de viață extraterestră
Cu toate că temperaturile pe planeta Mercur pot atinge chiar și 427 de grade Celsius, în zone protejate de căldura intensă a Soarelui, în apropiere de polul nord, există considerabile depozite de apă înghețată, a anunțat, joi, NASA, iar descoperirea are implicații profunde pentru lumea științei, scrie LiveScience.com


Cu toate că există șanse mici ca pe Mercur să existe viață, prezența gheții și posibilitatea prezenței unor compuși organici indică faptul că ingredientele cheie pentru apariția vieții ar putea fi mult mai răspândite în sistemul solar decât se credea până acu, au explicat reprezentanții NASA. 

Sursa:  REALITATEA.NET

OZN-ul din armata SUA: Avionul pilotat în întregime cu ajutorul INTELIGENŢEI ARTIFICIALE


O dronă invizibilă, proiectată a fi primul avion pilotat în totalitate de o inteligenţă artificială, chiar dacă există şi un operator uman la distanţă, a fost transportată pe un portavion pentru teste. Dacă drona trece toate probele, atunci aceasta va fi primul avion fără pilot capabil să decoleze şi să aterizeze pe un portavion.

Drona  X-47B
Drona X-47B
Drona X-47B, la care se lucrează de cinci ani, este proiectată să decoleze, să zboare într-o misiune apoi să se întoarcă la bază, comenzi pe care le primeşte de la un operator uman, informează Daily Mail.
X-47B este cea mai recentă armă-robot a Statelor Unite şi vine pe fondul temerilor că folosirea inteligenţei artificiale în război ar putea duce la consecinţe dezastruoase neprevăzute.
Avionul fără pilot X-47B va avea în plus faţă de dronele folosite de armata SUA o unitate de control (Control Display Unit) care poate gândi independent, poate face corecţii de curs şi poate trasa noi direcţii.
X-47B va avea un obiectiv stabilit de către operatorul uman spre care va zbura cu ajutorul tehnologiei, cum ar fi un GPS, autopilot şi senzori de evitare a coliziunilor.
Pentagonul a promis că oamenii vor fi aceia care vor decide întotdeauna când un robot va deschide focul, dar nu este clar dacă X-47B a fost proiectat în conformitate cu această regulă.
Avionul-robot are o anvergură a aripilor de aproape 19 metri.
Spre deosebire de dronele aflate în prezent în serviciul militar american, X-47B este proiectat pentru a fi complet autonom, având nevoie doar de a primi ordine de la un operator, fără a fi pilotat de la distanţă.
Cu toate acestea, nu este clar dacă drona va fi în măsură să deschidă focul fără autorizaţie explicită din partea operatorului uman.
Pentagonul a promis în această lună că nicio armă-robot nu ar trebui să poată să decidă când să atace oameni. Această promisiune a venit în urma avertismentului venit din partea Human Rights Watch cu privire la faptul că roboţi uşigaşi autonomi se vor regăsi pe câmpul de luptă în cel mult 20 de ani sau chiar mai puţin.
Această posibilitate este deosebit de alarmantă, având în vedere temerile tot mai mari pe care oamenii de ştiinţă le au despre faptul că omul ar putea pierde controlul asupra sistemelor de computere bazate pe inteligenţă artificială.
Universitatea Cambridge a deschis chiar un centru în care oameni de ştiinţă de frunte vor studia ameninţarea existenţială, care constă în scăparea de sub control a roboţilor, fapt ce ar putea constitui un potenţial pericol pentru umanitate.
Avionul a provocat oarecare agitaţie astă vară, când a fost confundat cu un OZN veritabil, în timp ce era transportat prin Washington DC spre o bază aeriană din sudul statului Maryland.

Drona încă nu este dotată cu echipament greu militar, dar are proiectat un spaţiu amplu pentru bombe şi echipamente de supraveghere.
X-47B are o autonomie de zbor de 2.000 de kilometri şi o rezistenţă de mai mult de şase ore. Poate transporta două bombe de o tonă fiecare.
O variantă mai mare a avionului,  X-47C, va avea la dispoziţie o sarcină utilă mai mare de 4 tone şi jumătate şi o anvergură a aripilor de peste 52 de metri.

Sursa:  REALITATEA.NET

Cercetătorii din COREEA DE NORD susțin că au descoperit BÂRLOGUL unui INOROG


Agenția de presă a Coreei de Nord relatează că bârlogul inorogului călărit de întemeietorul Regelui Koguryo a fost descoperit de către o echipă de oameni de știință. 

Cercetătorii nord-coreeni au descoperit bârlogul unui inorog
Cercetătorii nord-coreeni au descoperit bârlogul unui inorog
"Arheologii Institutului de Istorie al Academiei din Coreea de Nord au reconfirmat de curând existența bârlogului unui inorog ce a fost călărit de RegeleTongmyong, întemeietorul Regatului Koguryo", se arată într-o știre publicată de agenția de știri oficială din Coreea de Nord, scrie theatlanticwire.com.
Bârlogul este situat în capitala Phenian și dovedește, în opinia cercetătorilor nord-coreeni, că Phenianul a fost și capitala Regatului Koguryo. 
Deși inedită pentru occidentali, știrea nu este ieșită din comun pentru nord-coreeni. La moartea lui Kim Jong-il, agenția oficială de știri a relatat că munții și păsările l-au jelit și l-au omagiat pe fostul lider nord-coreean. 
Sursa:  REALITATEA.NET

Numerologie 2013: Ce iti rezerva Viitorul si Anul personal in 2013?

Calculeaza-ti Anul Personal pentru 2013 si vezi cum va fi viata ta in urmatorul an pe plan sentimental, financiar si profesional:

Calculeaza-ti Anul Personal pentru 2013 si descopera ce iti rezerva anul care ne bate la usa. Calculul nu este deloc complicat si il poti face de una singura. Aduna ziua nasterii si luna nasterii si redu-le la o singura cifra. Pasul urmator este acela de a aduna cifra respectiva cu cifra 6, anul universal pentru 2013 (2013=2+0+1+3=6). Se poate intampla ca rezultatul sa fie format dintr-o cifra sau doua. In cazul in care rezultatul este reprezentat de 2 cifre, redu-le pana cand obtii o singura cifra.
Spre exemplu, o persoana nascuta in ziua de 23 octombrie isi va calcula Anul Personal pentru 2013 astfel. Va aduna ziua nasterii (23) cu luna nasterii (octombrie =10). 23+10=33. Pentru ca rezultatul este format din 2 cifre, acesta se va reduce (adica se va aduna pana cand se va obtine una singura). 33 = 3+3=6. Acum, 6 (ziua nasterii + luna nasterii) se aduna cu Cifra Anului Universal pentru 2013 care este 6. Prin urmare, 6+6=12. Pentru ca 12=1+2=3 (12 se reduce la randul sau la o singura cifra), Anul personal pentru 2013 al persoanei nascute pe 23 octombrie va fi 3.
Sau, si mai simplu, daca nu vrei sa te incurci in calcule, iti recomandam sa-ti calculezi Anul Personal pentru 2013 apeland la urmatorul modul:http://www.numberfuture.com/2013_numerology_horoscope.php
Odata ce ti-ai aflat Anul Personal, gasesti mai jos si previziunile numerologice pentru 2013:


Anul Personal 1 pentru 2013

2013 va fi pentru tine un an incarcat si ocupat, cu multe proiecte si lucruri de facut, dar si un an bogat. Ceea ce plantezi in acest an va da roade in anii urmatori. Se anunta totodata schimbari si lucruri noi in peisaj, dar si responsabilitati in plus. Pastreaza-ti calmul si echilibrul si nu te speria.
numerologie 2013
Foto: Depositphotos
Nu lua transformarile si provocarile ca pe o drama si lucreaza la capitolul incredere in sine. Este o etapa fireasca din viata ta care te va conduce catre rezultate pozitive si oportunitati diverse. In plus, in primul trimestru al anului vei intalni persoane interesante care te energizeaza si iti fac aripile sa creasca.

Anul Personal 2 pentru 2013

2013 va fi pentru tine un an preponderent emotional si inedit din punct de vedere emotional, un an plin din punct de vedere al relatiilor romantice, al parteneriatelor si al asocierilor cu diverse persoane (profesional, social si mai ales personal) . De mentionat ca viata personala este sectorul in care vor avea loc majoritatea schimbarilor pentru tine.
Este foarte posibil sa te indragostesti de un strain sau sa ai in vederea mutarea alaturi de partenerul tau intr-o alta tara. Nu va fi deloc usor pentru tine, insa prietenii si noul mediu social prielnic iti vor inlesni adaptarea. Este important sa nu respingi din start schimbarea si sa nu uiti ca fericirea ta viitoare depinde covarsitor de urmatorul cuvant cheie: COOPERARE.

Anul Personal 3 pentru 2013

Chiar daca nu va fi un an usor, 2013 va fi pentru tine un an al realizarilor si al implinirilor, dar mai ales un an incununat de succes. Indiferent de maniera in care alegi sa te exprimi, creativitatea si exprimarea de sine te aduc foarte aproape de ceea ce iti doresti. Abilitatile si talentele tale creative ating apogeul in acest an.
Este important sa inveti sa-ti stabilesti prioritatile si sa initiezi schimbarile incepand cu propria persoana. Accepta oportunitatile care ti se ivesc in cale si profita de ele chiar daca iti este teama de schimbarile pe care nu le poti controla. Numerele te sfatuiesc sa nu initiezi noi drumuri, ci sa continui lucrurile pe care le-ai inceput in 2012 si in anii anteriori.

Anul Personal 4 pentru 2013

2013 te incurajeaza sa te desprinzi de trecut si de neintelegerile si problemele pe care ti le-a cauzat 2012 si anii anteriori. 2013 va fi pentru tine timpul ideal pentru a scapa de resentimente si emotii negative si a ajunge la pace cu tine si cu deciziile tale anterioare. Va fi totodata un an inspirational care te va purta catre noi inaltimi si noi decizii mai ales in ceea ce priveste sentimentele tale.
Este foarte posibil sa-ti schimbi statutul civil in 2013. Nu fi surprinsa fiindca este exact ceea ce ti-ai dorit chiar daca nu vrei sa recunosti fatade tine insati. Casatoria si intemeierea unei familii devin pentru tine evenimente probabile si dezirabile. Daca incepi o relatie in acest an se va oficializa in scurt timp.

Anul Personal 5 pentru 2013

2013 aduce cu el o energie agitata si nelinistita in ceea ce priveste aspectul sentimental, insa pe plan profesional se anunta a fi un an minunat, de o energie pozitiva si vibranta. Se ivesc excelente oportunitati pentru a avansa si a progresa pe plan profesional, dar si pentru a-ti intari statutul de independenta. In cazul in care te gasesti prinsa intr-un job care nu-ti aduce satisfactie materiala sau interioara, 2013 iti va oferi prilejuri numeroase pentru a-ti schimba jobul si a-ti aprofunda cunostintele profesionale.
Mutarea intr-un alt domeniu de activitate nu este nici ea exclusa, la fel ca si mutarea intr-un alt oras de resedinta. 2013 incurajeaza si favorizeaza cunoasterea, educatia, calatoriile, aventura, socializarea, dar si experientele noi. Sensibilitatea emotioanala din prima parte a anului este inlocuita in a doua jumatate a anului de energia si efervescenta emotionala.

Anul Personal 6 pentru 2013

2013 va fi pentru tine un an al maturitatii emotionale, un an in care intelegi ca este momentul sa faci niste pasi decisivi si sa iei decizii importante legate de viitorul tau. ‘Responsabilizarea’ devine cuvantul tau preponderant, iar majoritatea actiunilor tale din acest an au in vedere familia, prietenii si pe cei dragi. Compromisurile si sacrificiile nu sunt nici ele excluse, insa per ansamblu 2013 va fi un an domestic, linistit.
Totodata, in 2013 incerci sa-ti repari greselile din trecut. Iti doresti ca de data aceasta sa faci lucrurile intr-un mod corect si just in ceea ce priveste relatiile tale de afaceri sau cele personale. Acest lucru poate inseamna o casatorie sau chiar o despartire, depinde de modul in care privesti lucrurile.

Anul Personal 7 pentru 2013

Nu este un an spectaculos din punct de vedere financiar sau sentimental, dar 2013 se vrea a fi pentru tine un an al introspectiei si al implicarii, un an al revelatiei si al timpului de calitate, un an important din punct de vedere al dezvoltarii spirituale si personale. Ai multe de invatat in 2013 asa ca ia seama la toate cate se intampla in jurul tau, nu doar in interior.
Nu lasa totul pe seama destinului. Ia atitudine si ai incredere in tine si in posibilitatile tale. Obstacole pot interveni in drumul tau spre crestere, insa determinarea si curajul tau sunt puse la incercare in acest an. Infrunta situatiile care nu pot fi ocolite. Mizeaza pe intuitie mai degraba decat pe ratiune. 2013 este un an prielnic educatiei, invatarii, cercetarii.

Anul Personal 8 pentru 2013

In 2013, culegi ceea ce ai semanat in anii precedenti. In functie de actiunile anterioare si de eforturile pe care le-ai investit in munca ta, 2013 se poate dovedi un an prosper material sau, dimpotriva, un an dificil. In acelasi timp, anul 2013 se doreste a fi un an al finalizarii si al recompensei, un an al recunoasterii, al promovarii, al avansarii, dar si al imbunatatirii situatiei tale financiare.
2013 iti va solicita la maximum simtul tau practic. Spre sfarsitul anului, vei simti in buzunarul propriu progresul material. Atentie insa! 2013 cere totodata precautie in actiuni si atentie la starea ta de sanatate.


Anul Personal 9 pentru 2013

2013 se doreste a fi un an prielnic familiei, iubirii, relatiilor si ajutorului acordat celorlalti. Anul 2013 va fi pentru tine un an al curateniei si al purifariii, un an in care trebuie sa lasi in urma lucrurile care nu mai sunt necesare dezvoltarii tale. 2013 este anul in care trebuie sa te deschizi catre noi inceputuri si sa vezi noile orizonturi care se deschid larg in fatasi viata ta.
Pe plan sentimental, este momentul ideal pentru a lega relatii pe termen lung si a gasi persoana pe care o meriti si care sa te iubeasca cu adevarat. Cu toate acestea, 2013 nu este momentul potrivit pentru o casatorie si este recomandat sa astepti anul urmator. In acelasi timp, 2013 se vrea a fi un an antrenant, cu multe evenimente sociale, un an cu urcusuri si coborasuri, dar mai ales cu urcusuri. Lucrurile avanseaza rapid daca esti deja implicata intr-o relatie. Catre sfarsitul anului ai in vedere o sarcina si aducerea pe lume a unui copil.
Foto homepage: Depositphotos
Sursa: www.garbo.roSarbatoarea Sfantului Andrei - despre Dragoste, Ursita si Strigoi! Cele mai frumoase traditii romanesti

Va invitam sa citim cele mai fascinante si interesante credinte, traditii si obiceiuri romanesti legate de sarbatoarea Sfantului Andrei!

Pe 30 noiembrie este sarbatoare mare, ziua in care in traditia ortodoxa romana este celebrat Sfantul Apostol Andrei, fratele lui Simon Petru, patronul spiritual al Romaniei. Apostol al lui Iisus Hristos, Andrei este considerat a fi primul propovaduitor al evangheliei crestine pe meleagurile geto-dacice, cel care a adus crestinismul in tara noastra.
Multe sunt minunile pe care le-a savarsit sfantul apostol Andrei. Multe, frumoase si fascinante sunt si traditiile populare, credintele si obiceiurile legate de aceasta sarbatoare... Chiar daca multe dintre aceastea au poate un reper crestino-pagan, este imposibil sa nu le remarcam ineditul mitologic sau superba imaginatie arhaica romaneasca. Trebuie sa recunoastem ca dau un aer magic si captivant sarbatorii si ca ne duc la vremuri de poveste, vremuri de demult, cand oamenii, strigoii si lupii umblau liberi pe pamant… De ce sa nu visam cu ochii inchisi, de ce sa nu ne imaginam, sa ne temem pentru o noapte sau sa speram, de ce sa nu credem in povesti tesute din fir de realitate? Macar pentru o noapte… Dimineata magia dispare si revenim la realitate….
Lectura placuta va dorim. Si mai dorim sa uram un calduros La Multi Ani celor care isi serbeaza astazi numele. O viata magica va dorim tuturor si multa credinta din suflete!

Traditii si obiceiuri de sarbatoarea Sfantului Andrei

Initial, pe 29-30 noiembrie, precrestinii il celebrau pe Santandrei, o zeitate ce personifica lupul, animal sacru, temut si respctat. Odata cu propovaduirea crestinismului peste aceste meleaguri, peste ziua lui Santandrei, divinitatea geto-daca, s-a suprapus sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei.

Ziua in care trebuie sa ne temem de puterea Lupului

Zeitatea si ritualurile pagane au fost sterse din mentalul colectiv, dar cu toate acestea ziua Sfantului Andrei a ramas cunoscuta si astazi sub denumirea de “Ziua Lupului”. In popor, se crede ca in Ziua Lupului lupii stau la panda, iar strigoilor li se permite sa umble nestingheriti pe pamant. Ziua Lupului este o zi in care fortele malefice sunt mai aproape ca oricand de noi, iar lupul capata abilitati si puteri pe care nu le are in nici o alta zi. Devine extrem de agil si de o ‘sprinteneala’ fantastica si isi poate indoi gatul teapan.
Este foarte important de aceea in aceasta zi sa te aperi de puterea lupului si sa iti aperi si gospodaria si turmele de vite. Aflam din unele superstitii romanesti ca sta in puterea noastra sa ne aparam de puterea lupilor rai si sa nu-i aducem prin prejma. Trebuie doar sa nu iti piepteni parul in ziua Sfantului Andrei, sa nu faci treburi in gospodarie, sa nu torci, sa nu arunci gunoiul afara din casa. Sa aprinzi in schimb candela in dreptul icoanei.
In unele zone in schimb, copiii imprastie faina la raspantie de drum, aruncand-o in cele 4 zari. Se crede ca lupii se imblanzesc astfel si stau departe de oameni. Iar pentru a tine lupii departe de animale, gospodarii obisnuiesc sa lipeasca cate o cruce de ceara pe cornul drept al vitelor.


Noaptea magica a iubirii si a aflarii ursitei in dragoste

In zonele Maramuresului, ziua Sfantului Andrei este o sarbatoare importanta si draga mai ales persoanelor de sex feminin. Fetele de maritat asteapta cu nerabdare ajunul sarbatorii (29 spre 30 noiembrie) pentru a-si afla soarta in iubire, iar femeile se indeletnicesc cu ritualuri traditionale ce au ca scop protectia familiei si a gospodariei in anul care va urma.
traditii sfantul andrei
“Turtuca de Andrei” este pregatita de fetele tinere care doresc sa isi viseze ursitul din faina de grau, apa si multa sare. In noaptea de 29 spre 30 noiembrie, inainte de culcare, fetele trebuie sa manance din aceasta turta sarata. Daca fata respectiva are soarta de casatorie anul care va urma, isi va vedea ursitul aducandu-i apa in somn spre a-si potoli setea. Daca nu ii aparea in vis – inseamna ca trebuia sa mai astepte.
Legat de macinatul graului exista si obiceiul macinarii graului indarat. In vremuri de odinioara, din graul macinat astfel, fetele tinere faceau turte care le asezau pe scanduri. Se dadea drumul cainelui spre a manca turtele, tinandu-se cont de prima turta pe care o manca. Apartinea fetei care se va marita prima. In alte zone, fetele tinere erau legate la ochi. In cazul in care prindeau in staul o oaie – era considerat semn ca nu maritau curand. Daca prindeau in schimb un berbec – era semn ca alesul va veni cat de curand in viata lor.
Ritualul ghicirii ursitei in dragoste cu ajutorul oglinzilor este si el practic de unele fete. Pare mai mult un ritual magic si pagan, desprins din povestile cu luna plina… Fata care doreste sa isi vada alesul, dezgolita pana la brau si cu parul despletit, trebuie sa tina cate o lumanare in fiecare mana si sa se pozitioneze intre doua oglinzi. Priveste pret de cateva minute in oglinda din fata, dupa care arunca o privire si la cea din spate. Se spune ca in oglinda din spate ii va aparea imaginea ursitului sau sau scene din viitor.
Conform unui alt obicei din batrani, fetele se indreptau la miez de noaptea catre fantani, tinand aprinsa in mana lumanarea cu care au luat lumina in ziua de Pasti. Ulterior, coborau lumanarea aprinsa in fantana, sperand sa vada in apa chipului celui harazit de Dumnezeu.
O alta traditie romaneasca straveche vorbeste despre “ghicitul in pari”. La miez de noapte, pe intuneric, fetele obisnuiau sa iasa afara din casa, in ograda, si sa atinga un par de la gard de care si agatau un fir rosu. Ziua urmatoare, pe lumina, se indreptau spre parul respectiv pe care il recunosteau dupa insemn, spre a vedea ce fel de ursit le este harazit. In cazul in care parul era drept si neted, ursitul va fi fost si el un barbat chips si tanar. In cazul in care parul era scurt si cu noduri, ursitul va avea avutie putina si ani multi. Coaja groasa a parului insemna bogatie din partea ursitului.

Ritualul verighetei a devenit un ritual comun printre fetele din Muntenia care doresc sa isi afle viitorul in iubire. Fetele trebuie sa arunce o verigheta sfintita de preot intr-un pahar de apa neinceputa sis a priveasca in mijlocul verighetei de pe fundul apei. Se spune ca daca au credinta in puterea lui Dumnezeu vor vedea chipul ursitului reflectandu-se in apa sau il vor visa noaptea.
In alte zone, fetele tinere obisnuiesc sa semene un catel de usturoi intr-un bulgare de alut. Se crede ca fata al carei usturoi incolteste si creste frumos se va marita curand. Tot in noaptea de 29 spre 30, fetele care doresc sa vada in vis chipul celui cu care se vor casatori trebuie ca inainte de a adormi sa se asigure ca au sub perna 41 fire de grau. Este bine totodata ca fetele care isi doresc sa se casatoreasca sa poarte usturoi la brau.

Strigoii se joaca de-a viata pe pamant...

Totodata, inainte de lasatul serii, ferestrele si usile se ung cu usturoi, facandu-le cruce in acelasi timp pentru ca strigoii sa devina inofensivi si sa nu poata intra in case. In unele zone oamenii isi ung cu usturoi anumite zone ale trupului: frunte, piept, spate si incheieturi pentru ca strigoii sa nu se atinga de ei si sa nu-i nenoroceasca in vreun fel. Usturoiul are proprietati purifiante si tine la distanta raul. Doar se stie ca vine Noaptea Strigoilor, o noapte a maleficului si a spaimei...
Strigoii ‘vii’ si strigoii ‘morti’ isi abandoneaza fara voia lor trupurile sau ies din morminte si se angajeaza in batalii purtate intre ei la raspantii de drum, hotare si locuri considerate ‘necurate’. Daca nu reusesc sa se razboiasca intre ei, atunci strigoii se ‘supara’ si se apuca sa suga sangele primului pamantean care le pica pe mana.
strigoi
Strigoii vii sunt oameni obisnuiti care, din anumite motive (se nasc din incest, sunt copii din flori, au o vertebra in plus etc) devin strigoi doar in aceasta noapte, parasindu-si in somn trupul si luand forma diverselor vietati, mai putin forma animalelor sfinte. Ei provoaca pagube si cauzeaza rau si suferinta oamenilor, pocindu-i sau sugandu-le sangele, afectand virilitatea barbatilor, furand mintile oamenilor si belsugul livezilor, stricand animalele.
Strigoii morti sunt spiritele oamenilor care nu si-au gasit linistea si lumina atunci cand au trecut pe lumea cealalta. Acestia obisnuiesc sa le faca rau celor care i-au suparat, le-au gresit sau nu le-au asigurat o inmormantare crestineasca, cu tot ce presupune aceasta. Se mai spune ca in vazduh umbla varcolacii, iar pe pamant pricolicii. Odata ce vine dimineata si se aud cocosii cantand, toate aceste spirite malefice dispar si se intorc la locurile lor. Dis-de-dimineata, spatiul bataliei este purificat…
Deoarece strigoii se pot uita pe geamul locuintelor, pot intra in casa nepoftiti sau se pot adaposti la caldura, oalele si canile trebuie intoarse cu gura in jos.

Previziuni ale vremii si ale anului care va veni

In ajunul sarbatorii sfantului Andrei, toti membrii familiei trebuie sa semene grau intr-o strachina de pamant. Cel al carui grau va creste cel mai des si mai inalt si nu se va ingalbeni va fi cel mai norocos in anul care vine. El va avea parte de sanatate si de un an bun, prielnic. Obiceiul este stravechi: batranii satelor obisnuiau sa semene grau in oale de pamant, interpretand recoltele de anul urmator in functie de felul in care creste graul. Ca regula, graul respectiv este special si nu trebuie aruncat, ci dat pasarilor spre hrana.
grau de sfantul andrei
Pentru a vedea daca vei avea parte de zile inflorite in anul care va veni, este bine sa pui intr-o vaza cu apa crengute de corcodus, visine, cires, mar, migdal etc. Pe langa aspectul coloristic deosebit, ele au o semnificatie aparte. Daca infloresc pana in Craciun (pana de Sfantul Vasile in unele variante) – e semn ca te vei bucura si vei inflori in anul care va veni.
Luna devine si ea un astru important in noaptea magica a Sfantului Andrei. Daca luna este “subtire” si iti pui o dorinta in gand si ii adresezi sfantului Andrei o rugaciune in timp ce privesti luna, se crede ca ruga iti va fi ascultata, iar dorinta ti se va implini. Totodata, luna plina pe un cer senin in noaptea de sfantul Andrei prevesteste o iarna usoara. La polul opus, luna plina pe un cer intunecat prevesteste o iarna lunga si grea, cu nameti si viscole.
Foto interior pagina 5: Shutterstock.com
Foto homepage: Shutterstock.com
Sursa: www.garbo.ro
LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CARE POARTA NUMELE SFANTULUI ANDREI!

IN ACEASTA ZI MINUNATA, VA DORESC SA VA TRAITI VIATA ASA INCAT SA NU VA PARA RAU DE NICI UN PAS FACUT, DE NICI UN ZAMBET DARUIT, DE NICI O ZI TRAITA SI SA AVETI PUTEREA SA LASATI IN URMA TOT CEEA CE VA SUPARA, PENTRU A PUTEA FI FERICITI!O ZI DE SF. ANDREI PLINA CU SOARE, BUCURIE, DRAGOSTE SI  INCUNUNATA DE BINECUVANTARI!LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CARE POARTA NUMELE SFANTULUI ANDREI!