luni, 20 mai 2013

Matias Di Stefano, baiatul indigo care a desenat civilizatia de acum 9000 ani


De Gabriela Dobrescu 02/01/2013Matias de Stefano este un baiat indigo de origine argentiniana care a lasat lumii cunostinte nebanuite asupra vietii antice a omenirii dar si asupra altor subiecte incendiare despre care oamenii de stiinta nu prea au habar, cum ar fi: cum functioneaza universul, ce este binele si raul, stim cu adevarat toata istoria umanitatii, cum a aparul omul, exista dumnezeu, ce este spiritul si sufletul, ce sant copii indigo, a existat Atlantida, de unde venim si unde ne ducem, care este semnificatia tuturor acestor lucruri???


La toate aceste intrebari el raspunde cu mare usurinta uimind cu adevarat toata lumea acdemica care nu este cu totul in necunostinta de cauza despre aceste lucruri.


La inceput, amintirile sale erau putine iar el le povestea ca pe povesti prietenilor si cunoscutilor sai, dar mai ales mamei sale care l-a inteles, l-a crezut si l-a sprijinit intotdeauna. Cu trecerea timpului insa el a avut acces la din ce in ce mai multe informatii care ii provocau inspaimantatoare migrene incat ajungea sa se dea cu capul de pereti de durere in adevaratul sens al cuvantului.


El a crezut pana la varsta de 14 ani ca aceste lucruri despre care el povestea si pe care le vedea, le stie si le vede toata lumea numai ca incet, incet a inteles ca nu toti au aceste capacitati care in realitate sant la indemana oricui doreste sa le activeze.


El vede si intelege fiinte pe care nu toti le vad sau le simt si care intr-o oarecare masura ii sugereaza anumite situatii. In plus el povesteste si deseneaza civilizatia egipteana de acum 9.000 de ani cu milioane de particularitati care ii lasa cu gura cascata pe oamenii de stiinta. El deseneaza multitudinea de rase terrestre si extraterestre care populau pamantul in acele vremuri si care traiau impreuna. Acele fiinte stranii despre care anticii ne-au lasat si ei desene, povestiri, legende au existat cu adevarat si au fost chemate mai tarziu zei iar azi in limbajul laic se numesc extraterestri asa cum in limbajul popesc se chiama ingeri, demoni si dumnezeu.


Stefano vorbeste despre viata de acum 9.000 de ani intr-o limba de existenza careia nimeni nu stia si pe care el a chiemato Soyonica. Am avut ocazia sa ascult acesta limba vorbita de o fata aflata in hipnoza regresiva facuta de Aurelio Mejia in Spania, medicul care vindeca tumori, dezabilitati, cu ajutorul hipnozei.


Iata pe scurt ceea ce spune el in al doilea filmulet pe care eu chiar daca vreau din tot sufletul sa il traduc nu pot pentru ca nu stiu cum se face. Primul film sintetizeaza desenele sale si le compara cu diferitele descoperiri de care se vorbeste mai putin tocmai pentru ca ar crea o desteptare in masa a celor care mai cred in gogosile de tufa ale lumii academice.


Akasha ( cuvant care mi-a intrat in inima pentru ca, ce coincidenta, seamana cu akasa al nostru) este o treapta a Constiintei Cosmice unde sant inregistrate toate evenimentele, situatiile, gandurile, emotiile, unde se poate gasi istoria planetei, a universului si istoria generatiilor umane. (este vorba despre cele 5 generatii umane despre care vorbesc multe scrieri antice si nu despre generatiile care au trait in cadrul uneia dintre cele cinci generatii.)


Spiritul este esenta pura a Luminii care contine toata cunostinta universala. Naste din sursa, din izvor, de unde totul a avut nastere. El trebuie sa faca experiente in toate dimensiunile solide sau mai putin solide dupa care se intoarce inapoi in Lumina. Utilizeaza materia, corpul ca sa poata evolua si se reincarneaza de fiecare data cu ajutorul sufletului care face experienta in acest corp. Acest proces creaza Spiritul Individual.


As vrea sa mentionez ca aceste lucruri au fost demonstrate in Italia de Profesor Doctor Docent Corrado Malanga in studiile sale private dupa ce a parasit Centrul Ufologic National, persoana care m-a ajutata personal sa inteleg ceea ce mi se intampla si de ce am suferit dintotdeauna fenomene de abduction. In America aceleasi lucruri le descoperea Bud Hopkins, primul om care s-a preocupart de persoanele rapite de alieni.


Acest proces evolutiv se intampla cu toate fiintele creatie, deci includ si animalele care nu sant masini sau hrana ci fiinte la inceputul evolutiei si terminand inclusiv cu acele entitati care sant chemate de om Dumnezeu.


Regnul vegetal al Terrei canalizeaza lumina, iar animalele sant fiinte cu judecata care se dezvolta si ele ca si omul spre redobandirea cunostintei de sine.


Omul este fiinta in care spiritul si sufletul se manifesta in planul fizic. Precizez deci ca omul nu este corpul ci ceea ce se gaseste in interiorul sau pentru ca acest corp material este doar un vesmant pe care energia infinita a spiritului si al sufletului o probeaza in planul material.


Prima dimensiune este punctul initial, punctul de lumina care da forma si creeaza totul.


A doua dimensiune este este proiectarea acestor puncte de lumina 


A treia este creatia profunda.


In a patra este geometria sacra, intelegerea faptului ca timpul nu exista si ca totul se petrece acum si aici intr-un singur loc, in acelasi punct. De asemenea acolo se poate vedea energia a tot ce exista.


In a cincea dimensione se intelege cum orice corp geometric il completeaza pe celalalt, sau existenta tuturor fiintelor care se completeaza unul pe celalalt.


In a sasea dimensiune fiecare creaza propria realitate dupa propria geometrie.


A saptea este integrarea acestei geometrii in Lumina pura si devine ghid la un nivel vibrazional cristic, care nu are nici o legatura cu Cristosul inventat de Biserica.


Sant apoi alte dimensiuni in care traiesc extraterestri si parinti cosmici.


Dimensiunile nu inseamna superioritate ci doar un tip vibrational diferit unde nu exista ca in dualitate patron si sclav sau bun si rau deoarece liberul arbitru iti da posibilitatea de a face ce vrei si nimic sa nu fie considerat gresala sau pacat. (la noi taticul dumnezeu ne-a privat de dreptul universal al liberului arbitru introducand legea care iti anhileaza puterea creativa si iti da doar posibilitatea de a alege)


In Univers exista o ierarhie dimensionala si spirituala care se misca catre inalt, dar numai pentru a organiza matricea si functiile dimensionale.


Toate dimensiunile sant prezente in acelasi timp oriunde.


Procesul de creatie umana a fost generat de diverse spirite cu functii diferite.


Sant foarte multe specii pe planeta Pamant (vegetale, animale, omul) dar care nu sant toate originale de pe Terra deoarece au fost generate de relatii cu diverse entitati cosmice, de la pleiadiani la reptilieni.


In trecutul pamantului ai fost rase importante ca acelea ale Lemurienilor si ai Atlantilor.


Tot ce exiista este interconectat cu cosmosul


Santem aproape de finalul unui ciclu cosmic si vibratiile au inceput sa se schimbe, iar din soare vine o noua energie.


Persoanele indigo trebuie sa vorbeasca despre schimbari demoland paradigmele in care oamenirea a fost crescuta. De asemeni si persoanele de cristal trebuie sa faca acelasi lucru pentru ca sant purtatoare de adevarata spiritualitate si armonie,iubitori inconditionati ai adevarului cu un inalt nivel al constiintei.


Credintele vechi au inceput sa se naruie si vechile metode bazate pe competitivitate, sefi si sclavi, putere si supunere care au impiedicat creatia vor disparea.


Toate schimbarile se vor face trecand prin deschiderea inimii care va fi ghidata de ceea ce esti in interiorul tau, de constiinta, de cunostinta, de experiente, de bunatate si iubire care sant oglinda sufletului.


Calendarul Maya trebuie vazut ca inceputul cosmic al acestei schimbari vibrationale. Cine va dori sa traiasca apocaliapsa o va trai pentru ca tot ce iti doresti in interiorul tau, toate fricile si necunostinta ta vor genera ceea ce vei trai.


Toate raspunsurile se gasesc in interiorul nostru si tot in intarior se gasesc puterile noastre pierdute.

AUTOR: GABRIELA DOBRESCU


Invataturile Mantuitorului pentru a evita capcanele pe drumul evolutiei
Principiul fundamental al crestinismului este Imitatio Hristi, adica luarea crucii personale, pe un umar si strabaterea Golgotei patimilor. Si nu virtutile si puterile Sale sunt cele care ar trebui sa ne incite cel mai mult, ci mai ales lipsa oricarei forme de ego, din toate actiunile si lucrarile lui divino-umane.


Prima capacana, pe care Mantuitorul ne invata s-o ocolim, in cautarea perfectiunii este intoleranta. De regula, perfectiunea umana starneste acest morb. In vremurile sale, fariseii si saducheii se considerau superiori prin cunoasterea textelor sacre, iar astazi, ortodoxii fanatizati spun despre ei ca au intaietate la Mantuire, doar pentru ca ei il iubesc pe Hristos, mai mult decat pe oricine…sau, mai rau, ca doar ei merita Regatul…Nimic mai fals teologic, nimic mai prostesc duhovniceste. Mantuitorul ne accepta pe toti asa cum suntem, dar ne propune tuturor un ideal de iubire smerita, blanda si atotcuprinzatoare.


O alta capcana in care bietul om, pornit pe calea desavarsirii lui, se poate prabusi, este ca atunci cand practica iubirea, sa se astepte la reciprocitate, desi Iisus ne invata sa ne iubim vrajmasul. Din pacate, tendinta omului este sectara in toate privintele, impunand un etalon al valorilor pentru care merita sa fie iubit cineva. Pentru Hristos, fiecare om este demn de dragoste pentru ceea ce este si nu pentru ceea ce are sau face…


De regula, noi muncim si ne manifestam astfel incat sa fim acceptati de ceilalti, sa ne gasim un loc, cat mai confortabil, in duhul lumii. Pe cararea ingusta care duce la Reintegrarea Ingereasca, invatura lui Hristos este alta. Importanta este lucrarea, nu rezulatul ei imediat. Iisus nu s-a temut de esec, stiind ca opera sa dumnezeiasca va dura in veac. Moartea trupului Sau a fost dovada refuzului de a renunta la valorile sale, din dorinta de a-si vedea acceptata opera, cu orice pret, de catre ceilalti. ”Ce folos sa castigi intreaga lume, daca iti pierzi sufletul.”


De regula, noi cand suntem coplesiti de necazuri, cadem in patima auto-compatimirii, ajungand sa-i impovaram pe altii cu necazurile noastre. Iisus, cuprins de toata rautatea lumii, nu se plange si nu se lasa prada melancoliei, ci pe toate le duce supunandu-se vointei Tatalui. Ne invata si pe noi in versul Rugaciunii…”sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia ta, precum in cer asa si pe pamant.“


Iisus nu are nimic din ganditorul sau savantul distant si vanitos. El nu se infumureaza cu ansamblul cunostintelor sale, nu epateaza, nu iese ostentativ in evidenta. Filosofia Mantuitorului este profund integralist-umanista. Am putea spune ca Iisus este un ganditor caruia ii pasa de ceilalti.


Poate cea mai importanta lectie mantuitoare este faptul cu nu textul legii si nici ceremonialul gol, steril, sec, au vreo importanta, ci faptele pline de iubire. Nu apartenenta la o religie, secta, sau curent, doar generozitatea inimii, duce catre mantuire.


In practica spirituala, Iisus nu face parada, nu se autoeticheteaza ca fiind un ascet rigid si sumbru, ba dimpotriva a fost adesea criticat ca a petrecut cu pacatosii, ca-i placea un vin bun, muzica si veselia. Noi nu trebuie sa fugim de bucurie, caci ea ne este caluza catre Eliberare, dar sa nu ne temem prea tare, nici de suferinta. Sfintii Parinti chiar spun: “suferinta acceptata este un mod de a te darui celorlalti!“


Infruntand oamenii Templului si autoritatea Cezarului, Hristos ne transfera tainica putere de a-L aduce pe Tatal in sufletele fiecaruia dintre noi, aratand ca adevarata locuinta a lui Dumnezeu, e in inimile noastre si nu in caramizile moarte ale oricarei constructii. Biserica Sa este formata din pietre vii, din suflete, legate intre ele prin iubire, nadejde si credinta, nu prin mortar.


Virtutea cea mai mare, pe care o putem primi, mergand pe drumul crucii este rabdarea si iertarea. Fiecare oprire, sub povara Crucii Destinului, se aseamana cu popasul unui pensionar pe o banca, in parc… prilej de reflectie pana la Marea Intalnire de dupa viata in trup…


Sursa: 
http://codulluioreste.ro/invataturile-mantuitorului-pentru-a-evita-capcanele-pe-drumul-evolutiei/

Duminica Mironosiţelor


In Duminica Mironositelor sunt cinstite femeile ce au venit la mormantul Mantuitorului nostru Iisus Hristos cu miruri. Sfintele Femei Mironosite sunt modele de credinta pentru toate femeile crestine.

Duminica mironositelor
Duminica mironositelor
Duminica Femeilor Mironosiţe este a doua duminică ce urmează după cea a Paştilor. În ziua Învierii Domnului, femeile care Îl însoţiseră pe Domnul în vremea propovăduirii Sale aduseseră la mormântul Său uleiuri parfumate pentru a completa ritualul îngropării lui Hristos. Ele au fost primele care au văzut mormântul gol şi care au primit de la Domnul porunca de a le duce apostolilor vestea cea bună. Tot în această zi se face şi pomenirea Sf. Iosif din Arimateea şi a Sf. Nicodim.
Cele 8 mironosiţe: 
Maria Magdalena
Maria, Maica Domnului.
Ioana
Salomeea (soţia lui Zevedei)
Maria lui Cleopa (sau a lui Alfeu)
Suzana
Maria din Betania
Marta din BetaniaDintre acestea, primele cinci sunt cele mai cunoscute şi mai vizibile încă din textul Scripturii. Acestora, Tradiţia le adaugă pe ultimele trei. Cinci din aceste femei erauşi foarte bogate – Maria Magdalena, Ioana, Suzana şi surorile Maria şi Marta din Betania.Faptul că mai multe din aceste femei purtau numele Maria, iar cel puţin două din aceste Marii au avut câte un fiu pe nume Iacov a dus la unele neclarităţi. Astfel, Maria, soţia lui Cleopa a fost mama lui Iacov, unul din cei Doisprezece Apostoli; o altă Marie a fost mama „fraţilor Domnului” : Iacov, Iosi (numit şi Barsaba sau Iustus), Iuda şi Simon. Dacă aceştia au fost fiii dreptului Iosif din prima căsătorie, e posibil ca Maica Domnului, ca mamă vitregă, să fie cea numită „mama lui Iacov şi a lui Iosi”, Iacov fiind Sf. Apostol Iacov cel Drept (Matei 13, 55, Galateni 1, 19), iar Iosi fiind cel numit şi Barsabas, Iustus sau Iuda (Fapte 1, 23 şi 15, 22). Unii autori ortodocşi consideră însă că mama „fraţilor Domnului”, identificabilă cu „sora mamei lui” Iisus, poate tocmai „Maria lui Cleopa” .


Sursa:  REALITATEA.NET

Horoscop: Ce au pregătit astrele pentru săptămâna 20-26 mai


horoscop

Este o săptămână a noilor începuturi pentru multe din zodii. Vezi dacă e şi cazul tău! Descoperă ce au pregătit astrele pentru zodia ta în săptămâna 20-26 mai!


Berbec

E momentul să fii mai darnică şi să le împărtăşeşti celor din jur din cunoştinţele tale. Pe de altă parte, te confrunţi cu o situaţie în care vei fi nevoită să gândeşti repede. Este posibil să decoperi o modalitate inedită de a rezolva o problemă, ceea ce te aduce în centrul atenţiei. În dragoste, nu trebuie să-ţi iei niciun angajament dacă nu eşti sigură.


Taur

Astrele sunt de partea ta în această perioadă, dar nu trebuie să te bazezi pe noroc sau pe soartă pentru rezolvarea problemelor tale. Este o săptămână bună din punct de vedere financiar. S-ar putea să te alegi cu o sumă de bani neaşteptată. În dragoste ai nevoie de mai multă încredere în el şi în tine. Nu face niciun pas dacă nu eşti sigură de relaţie.


Gemeni

Ai o intuiţie foarte bună, care îţi permite să înţelegi mai bine o situaţie ce îţi dă bătaie de cap de ceva vreme. E foarte posibil să ajungi exact la rezultatul dorit într-un timp cât mai scurt. Ai grijă la ce visezi pentru că visele prea îndrăzneţe nu se vor îndeplini, iar tu te vei alege cu o mare dezamăgire.


Rac

Stabileşti o nouă relaţie – poate de prietenie, poate de iubire – care se va dovedi foarte utilă în viaţa ta. Unele vise încep să prindă contur, dar ai grijă la ce îţi doreşti pentru că o schimbare nu este neapărat pozitivă. Este momentul să priveşti înainte şi să laşi trecutul în urmă, oricât de mult te-a marcat o anumită situaţie.


Leu

Nu te grăbi să te plângi de viaţa ta. Situaţia se va schimba în curând şi ai nevoie de o stare de spirit pozitivă ca să profiţi de şansele ce ţi se oferă. Orice ar fi, nu te lăsa descurajată! Poţi să impresionezi pe cineva care are suficientă influenţă pentru a-ţi schimba viaţa în bine. În viaţa personală e mai bine să fii complet sinceră în orice discuţie.

Fecioară

Ai tendinţa să te pierzi în detalii şi să uiţi scopul final. Ai grijă să rămâi mereu concentrată pe visele tale, căci succesul e mai aproape decât crezi. La serviciu poţi fi starul săptămânii după ce găseşti o soluţie salvatoare la o problemă mai veche. În dragoste primeşti semnale contradictorii şi nu mai ştii ce să crezi. Poate că e cazul să ai o discuţie sinceră cu partenerul.


Balanţă

Ţine cont de faptul că sunt mai multe căi de a-ţi îndeplini visele, unele mai scurte, altele mai lungi. Trebuie să rămâi deschisă la tot felul de posibilităţi şi să nu spui NU înainte de a te gândi bine. În acelaşi timp, trebuie să fii realistă, mai ales când vine vorba de ceilalţi. Nu le cere mai mult decât e omeneşte posibil. În dragoste, te loveşti de nişte secrete, dar intuiţia te ajută să umpli golurile cu destulă acurateţe.


Scorpion

În viaţa profesionaşă te aşteaptă un nou început destul de promiţător care poate să-ţi umple conturile. Fii mereu pe fază pentru că ai şansa să afli un secret care te-ar putea ajuta mult. În dragoste, nu uita că există mereu o parte nevăzută a unei persoane. Nu lăsa sentimentele să-ţi întunece saţiunea.

Săgetător
În relaţia de cuplu eşti cam posesivă. Nu uita că bărbaţii au nevoie de puţin spaţiu ca să nu se simtă sufocaţi. La serviciu ai parte de un nou început şi trebuie să fii flexibilă ca să faci faţă noilor cerinţe. Cineva va avea nevoie de sfatul tău, dar trebuie să te limitezi la a da sfaturi. Nu încerca să rezolvi problemele altora pentru că totul se poate întoarce împotriva ta.


Capricorn

Este posibil să apară o persoană nouă în viaţa ta, deci ai grijă la aspectul şi la atitudinea ta. Părere pe care o ai despre propria persoană poate să te ajute în dragoste sau poate să-ţi pună piedici. La serviciu, fii gata să negociezi la sânge dacă vrei să obţii ceea ce îţi doreşti.


Vărsător

E posibil să primeşti veşti proaspete în legătură cu o problemă de familie. Trebuie să fii deschisă către schimbare căci s-ar putea să fie nevoie de una. Atitudinea ta s-ar putea să te surprindă şi pe tine. În dragoste ai parte de tot ce ţi-ai dorit, însă nu trebuie să iei toată mâna când cineva îţi întinde un deget.


Peşti

Ai succes la serviciu săptămâna aceasta pentru că dai dovadă de imaginaţie şi talent combinate cu o gândire logică şi simţ practic. Dar dragostea şi familia vor fi pe primul loc, iar pe acest plan te aşteaptă o schimbare care îţi deschide un nou viitor. Acasă, e nevoie de puţină ordine ca să scapi de acele obiecte ce nu sunt necesare şi îţi blochează energia.
Foto: Shutterstock


Sursa: www.unica.ro/

Explozie pe Lună: un impact nemaivăzut a fost vizibil cu ochiul liber de pe Terra!


Luna are un nou crater pe suprafaţa sa în urma impactului cu o rocă spaţială ce s-a ciocnit de satelitul natural al Pământului în luna martie, provocând cea mai mare explozie observată de oamenii de ştiinţă de când au început să monitorizeze Luna.

Explozie pe lună
Explozie pe lună
Meteoritul s-a prăbuşit pe 17 martie, ciocnindu-se cu suprafaţa lunară cu o viteză de 90.000 de km/oră şi provocând un crater cu diametrul de 20 de metri. Impactul a creat o strălucire luminoasă care ar fi putut fi observată de oricine s-ar fi uitat cu ochiul liber la Lună în momentul ciocnirii, afirmă oamenii de ştiinţă de la NASA.
„Pe 17 martie 2013, un obiect de dimensiunile unui bolovan mic a lovit suprafaţa lunară din Mare Imbrium”, a explicat Bill Cooke de la Meteoroid Environment Office din cadrul NASA. „Obiectul a produs o explozie de aproape 10 ori mai strălucitoare decât orice am mai observat până acum”.
Astronomii NASA au monitorizat Luna pentru a identifica impactul meteoriţilor în ultimii 8 ani, iar până acum niciun alt impact nu a fost comparabil cu acesta.
Oamenii de ştiinţă nu au văzut impactul în timp real. Evenimentul a fost descoperit abia atunci când Ron Suggs, un analizat din cadrul Marshall Space Flight Center, a studiat un video înregistrat de unul din telescoapele de 14 inci ce monitorizează Luna.
„L-am observat imediat, era foarte luminos”, a descris Suggs impactul.
Oamenii de ştiinţă estimează că meteoritul măsura aproximativ 0,3-0,4 metri în diametru şi cântărea aproximativ 40 de kilograme. Explozia produsă a fost la fel de puternică precum cea pe care ar genera-o 5 tone de TNT.
Detalii pe descopera.ro
Sursa:  REALITATEA.NET

PREGĂTIRI DE RĂZBOI: Siria a îndreptat rachetele spre Israel


The Sunday Times scrie că rachetele Tishreen, de tip sol-sol, fabricate în Siria, sunt capabile să transporte un focos cu o greutate de până la 500 kg, pe o rază de peste 200 km, fiind similare cu cele iraniene "Fateh-110", de care armata siriană dispune de asemenea. 

Siria ameninţă Israelul
Siria ameninţă Israelul
După cum relatează săptămânalul britanic Sunday Times, preşedintele sirian Bashar al-Assad a dat ordin privind desfăşurarea de rachete Tishreen, de tip sol-sol, care să fie utilizate împotriva Israelului în cazul unui nou atac aerian dinspre statul evreu, transmit duminică mass-media israeliene, printre care şi Radio Israel. 
Trupele care se ocupă de rachetele siriene au ordin clar privitor la un atac asupra Tel Aviv-ului şi a părţii centrale a Israelului în cazul în care forţele aeriene israeliene vor comite noi bombardamente asupra unor ţinte de pe teritoriul Siriei, scrie publicaţia britanică, citând surse militare şi referindu-se la informaţii provenind de la sateliţi.

Dezvăluirea săptămânalului britanic a produs un ecou larg în Israel, unde aceasta este analizată amănunţit.

Potrivit unor informaţii neconfirmate oficial, Israelul a lansat un atac cu rachete asupra teritoriului sirian la începutul lunii mai. Siria a declarat că-şi rezervă dreptul la replică, iar preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a ameninţat statul evreu cu un război la scară largă. Oficialii israelieni de rang înalt au declarat că statul evreu încearcă să împiedice transferul unor arme avansate către mişcarea fundamentalistă Hezbollah în Libanul vecin.

The Sunday Times scrie că rachetele Tishreen, de tip sol-sol, fabricate în Siria, sunt capabile să transporte un focos cu o greutate de până la 500 kg, pe o rază de peste 200 km, fiind similare cu cele iraniene "Fateh-110", de care armata siriană dispune de asemenea.

În articolul său, publicaţia britanică citează o declaraţie făcută recent de un oficial israelian pentru The New York Times, în care regimul de la Damasc este avertizat în legătură cu posibilele consecinţe grave ale oricărui pas ostil împotriva Israelului.

Din septembrie 2012, la graniţa dintre Siria şi Israel au fost înregistrate mai mult de 20 de tiruri asupra teritoriului israelian. De fiecare dată, Tsahal /armata israeliană/ a invocat 'împuşcături accidentale', însă, dacă rachetele siriene vor viza zonele populate, armata israeliană va reacţiona cu severitate, a avertizat conducerea statului evreu.

Complică şi mai mult situaţia livrarea de sisteme de rachete S-300 Siriei de către Rusia. În ciuda eforturilor întreprinse de premierul israelian Benjamin Netanyahu, care s-a deplasat săptămâna aceasta la Soci (coasta rusă a Mării Negre) pentru a-l determina pe preşedintele Vladimir Putin să suspende aceste livrări, se pare că rachete au ajuns deja în Siria, după cum a relatat presa arabă. Oficialii Air Force Israel recunosc că sistemul rusesc ar putea complica operaţiunile sale în spaţiul aerian sirian, dar experţii spun că aviaţia este capabilă să facă faţă sistemului rusesc de apărare aeriană.

Pe fondul tensionat al situaţiei din regiune, Rusia a trimis nave de război în Marea Mediterană, lansând un semnal clar SUA şi Israelului cu privire la inadmisibilitatea oricărui atac militar împotriva Siriei, relatează publicaţia The Yeshiva World

Sursa:  REALITATEA.NET