miercuri, 8 august 2012

Perseidele vor brăzda cerul în luna august


Perseidele, unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an, îşi vor face apariţia în luna august, cei mai mulţi meteori putând fi observaţi în noaptea de 11 spre 12 august şi în cea de 12 spre 13 august, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Perseidele vor brăzda cerul în luna august
Perseidele vor brăzda cerul în luna august
Ca de obicei, în luna august îşi face apariţia curentul de meteori Perseide, se spune într-un mesaj postat pe site-ul Observatorului Astronomic, care precizează că orice roi de meteori are o anumită perioadă în care este activ şi un moment de maxim, în care activitatea meteorilor este cea mai mare.
Pentru Perseide, perioada de activitate este între 17 iulie şi 24 august. În această perioadă se pot observa, pe lângă meteorii ce nu aparţin unui curent (sporadici), şi meteori ce par că vin din constelaţia Perseus. Maximul curentului va veni pe 12 august, în jurul orei 16.00, ora României.
În aceasta perioadă se vor observa cei mai mulţi meteori. Însă, cum în România atunci este zi, cei interesaţi pot să-i observe în noaptea de dinainte (11 spre 12 august) şi în cea de după maxim (12 spre 13 august). Cea mai bună perioadă de urmărire este după miezul nopţii până dimineaţa.
Potrivit Observatorului Astronomic, orice meteor a cărui traiectorie inversă ajunge în constelaţia Cassiopeia este o "perseidă". Denumite după constelaţia din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an. Perseidele sunt cunoscute pentru că este perioada concediilor şi a vacanţelor, perioada din an când oamenii petrec mai mult timp sub cerul liber, noaptea.
Fenomenul de stea căzătoare este arhicunoscut. Dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 mm diametru ce arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul. Pentru o fracţiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte meteoroid, iar pietroiul care cade pe Pământ se numeşte meteorit.
Toate aceste particule de praf vin de la cometa Swift-Tuttle, care, când trece pe lângă Soare, sublimează şi praful cosmic prins în nucleul îngheţat este eliberat în spaţiu.
Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Aşa că din oraşele mari nu se pot observa mulţi meteori. Cel mai bun este un loc la ţară sau la munte. Este bun şi un loc de observaţii aflat la marginea oraşelor mari. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat pot vedea maximum 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din oraşe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

Pentru vedea meteori, cei interesaţi nu au nevoie de un instrument astronomic. Le trebuie ceva pe care să stea întinşi, un sac de dormit sau un şezlong. Le mai trebuie îmbrăcăminte groasă pentru că nopţile de august sunt destul de răcoroase. Pentru a vedea cât mai mulţi meteori, este nevoie să privească spre cer măcar o oră.
Cei care doresc ca observaţiile lor să fie utile oamenilor de ştiinţă trebuie ca la fiecare meteor observat să noteze: ora, minutul, secunda când a apărut; locul de unde a venit (constelaţia); strălucirea (magnitudinea) prin compararea lui cu stelele vecine. În acest caz, persoanele interesate sunt invitate să ia legătura cu Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM).

Urmărind bolta cerească, persoanele pasionate vor vedea stelele şi Calea Lactee. Uneori, o dâră luminoasă, ce va dura mai puţin de o secundă, se va vedea printre stele. În vechime, părea că una din stelele de pe cer a căzut, de aici venind numele de "stea căzătoare". Însă stelele nu au cum sa cadă, de fapt s-a observat o particulă foarte mică, sub 1 mm diametru, ce a intrat în atmosfera Pământului şi la frecarea cu aerul a făcut ca acesta să emită lumină (ionizare).
Predicţiile spun că se vor vedea maximum 100 de meteori pe oră, în condiţii ideale. În timpul maximului perseidelor se poate vedea cam un meteor pe minut.
Perseide nu pot fi comparate cu ploaia de stele. În timpul unei ploi de stele se pot observa câteva mii de meteori pe oră, acestea fiind foarte rare.

Sursa:  REALITATEA.NET

CUTREMURE SUCCESIVE ÎN VRANCEA cu magnitudine 3.4


Cutremure în Vrancea de 3.4 magnitudine, dar la o adâncime de peste 100 de kilometri. Cu o zi înainte a avut loc un al seims cu magnitudine de oeste 3 în aceeaşi zonă.

Cutremure în România
Cutremure în România
Cutremure în Vrancea cu magnitudine 3.4 la o adîncime de 116 metri. Oraşe apropiate de epicentru: Lopatari (8km),Gura Teghii (8km),Manzalesti (14km),Nereju (17km),Siriu (20km).
Cutremurul din Vrancea nu este unul deosebit pentru România, susţin specialiştii. Directorul ştiinţific al INFP a declarat recent la Realitatea TV că în medie, pe lună, se înregistrează 15-20 de cutremure, iar activitatea seismică înregistrată în ultima perioadă este mică în comparaţie cu statisticile seismologilor. "2012 nu reprezintă nimic special pentru România (din punct de vedere sesimologic-n.r.)", a precizat Mircea Radulian.
Oficialul a spus că pentru România un cutremur, în Vrancea, cu magnitudinea de 7 grade ar constitui unul care ar produce efecte deosebit de puternice.
Fostul director al Institutului de Fizică a Pamântului, Gheorghe Mărmureanu, susţine că nu se aşteaptă, în perioada următoare, la un cutremur de mari proporţii în România, dar se vor resimţi unele de intensitate medie."România va avea parte de cutremure în perioada următoare, dar nu mai mari de 7 grade pe scara Richter, pentru că la noi magnitudinea critică este de 7 grade. Vor fi cutremure de şase grade sau de şase şi ceva. Ne vor zgâlţâi, dar nu murim. Consider că nu vor fi cutremure catastrofale în perioada următoare şi nu mă refer numai la 2012, ci pe o perioadă mult mai mare", a declarat recent Gheorghe Mărmureanu.
În privinţa marelui cutremur, profesorul Mărmureanu a spus că-l aşteaptă prin 2040. "Despre partea asta a Europei vorbim după 2022. Avem analize care arată că nu poate fi vorba de un cutremur catastrofal în România decât peste mult timp, prin 2040, dar până atunci să trăim noi" a mai spus profesorul Mărmureanu.


Sursa:  REALITATEA.NET

Roverul Curiosity a găsit viaţă pe Marte, cu ajutorul Photoshopului


După ce roverul Curiosity a trimis, luni, primele imagini de pe suprafaţa marţiană, internauţii pricepuţi într-ale Photoshopului s-au întrecut în a le face mai spectaculoase. 


În vreme ce unii şi-au imaginat un trib de extratereştri care protestează faţă de invazia americană, alţi utilizatori de Photoshop au folosit creaturi fioroase din filmele SF hollywoodiene sau personaje de desene animate. 


Internauţii au încercat astfel să compenseze lipsa de spectaculozitate a primelor imagini trimise de pe Marte de către roverul Curiosity. În timp, roverul îşi va activa toate cele 17 camere foto şi video cu care este dotat, astfel că inginerii NASA vor putea da publicităţii fotografii şi filmuleţe din ce în ce mai spectaculoase. 
Sursa: REALITATEA.NET


Dezastru pentru Europa. Franța este atrasă în vârtejul crizei


Economia Franţei, a doua ca mărime din zona euro, va intra probabil în recesiune în trimestrul al treilea, cu o contracţie de 0,1%, la fel ca în perioada aprilie-iunie, un nou semn că perspectivele Europei se înrăutăţesc în continuare, a avertizat, miercuri, Banca Franţei, citată de CNBC, potrivit Mediafax.Banca Franţei: A doua mare economie a zonei euro va intra probabil în recesiune în trimestrul trei
Banca Franţei: A doua mare economie a zonei euro va intra probabil în recesiune în trimestrul trei

Prognoza pentru o contracţie de 0,1% în trimestrul al treilea urmează unei estimări anterioare a băncii centrale privind un declin de 0,1% pentru trimestrul al doilea.

Datele băncii sugerează că economia de 2.000 de miliarde de euro a Franţei ar putea avea probleme în a atinge obiectivul guvernului, vizând o creştere de 0,3% în acest an.

Confruntate cu o criză a datoriilor şi austeritate bugetară devastatoare pentru ţările din Sud, cele mai mari economii din Europa dau semne de stagnare şi chiar recesiune, notează CNBC.
Franţa va publica marţi date preliminare oficiale pentru trimestrul al doilea.

Guvernul socialist al preşedintelui Francois Hollande a estimat că economia, care a stagnat în primul trimestru, va reveni pe creştere în a doua jumătate a anului.


Sursa:  REALITATEA.NET

NU horoscop, ci ŞTIINŢĂ: Cum ne influenţează luna naşterii DESTINUL

Să fim lămuriţi: nu e vorba despre astrologie. Nu vorbim despre zodii şi horoscop, ci despre un alt mod de cunoaştere a lumii - cel ştiinţific, scrie descopera.ro.


Statistica prezinta cateva detalii interesante despre legatura dintre luna de nastere si cariera si sanatatea oamenilor
Statistica prezinta cateva detalii interesante despre legatura dintre luna de nastere si cariera si sanatatea oamenilor

Deşi ideea că momentul calendaristic al venirii pe lume are o influenţă crucială asupra destinului unui om circulă de mii de ani, abia recent oamenii de ştiinţă au început să investigheze problema cu mijloacele experimentului şi ale analizei statistice. Iar rezultatele au fost surprinzătoare: fără referiri la planete, ascendent şi decani, s-a constatat că există, într-adevăr, corelaţii între luna naşterii şi anumite particularităţi ale devenirii unei fiinţe umane de-a lungul vieţii

- cei născuţi între lunile martie şi iunie sunt mai predispuşi la anumite afecţiuni precum diabet, maladia Parkinson, glaucom, narcolepsie, autism şi scleroză multiplă.


- cei născuţi în octombrie şi noiembrie par să fie mai avantajaţi; dacă teoria cercetătorilor e corectă, acest fenomen s-ar datora faptului că organismul matern, expus la soare în timpul lunilor de vară, a acumulat o cantitate sănătoasă de vitamina D, care îi va fi de mare folos fătului pentru buna lui dezvoltare.( Acest model e valabil în emisfera nordică; în cea sudică, unde anotimpurile sunt "pe invers", perioada cea mai fastă pentru venirea pe lume ar fi lunile în care la noi e primăvară.)

- Statistic vorbind, există o probabililtate mare (adică semnificativă din punct de vedere statistic) ca:

o persoană născută în decembrie să devină medic stomatolog

o persoană născută în februarie să devină artist/ă

cineva născut în martie să ajungă mai târziu pilot

- cei născuţi în lunile de vară au şanse mult mai mici decât media să ajungă medici

Până în prezent, nu a fost găsită pentru aceste corelaţii o explicaţie pozitivistă, ştiinţifică.


Sursa:  REALITATEA.NET

12 sfaturi pentru un prânz sănătos


alimentaţie sănătoasă te poate scăpa de multe bătăi de cap. Dacă te simţi anxios, nervos, panicat sau letargic după amiaza, cauza este mai degrabă lipsa unei alimentaţii sănătoase decât sarcinile de la job. În cazul în care nu alegi o alimentaţie sănătoasă pentru prânz atunci te vei simţi mai rău decât niciodată. Iată câteva sfaturi pentru a alimentaţie sănătoasă:

1: Nu te grăbi când iei prânzul

Cu cât mănânci mai repede, cu atât vei înghiţi mai mult aer, ceea ce poate duce la umflarea abdomenului şi la dureri abdominale. În general, oamenii înghit mai mult aer atunci când sunt stresaţi. În plus, fumatul, guma de mestecat şi ţinerea în gură a unor bomboane au exact acelaşi efect.


2: Încearcă să stai liniştit în timpul şi după masa de prânz

O mare parte din cantitatea de sânge aflată în corp, aproximativ 40%, este folosită de sistemul digestiv după masă. Astfel, hrana este absorbită şi distribuită în tot corpul. Tocmai de aceea, după ce ai mâncat, n-ar trebui nici să mergi la cumpărături sau să faci sport pentru că astfel sângele, care ar trebui să fie folosit de către sistemul digestiv va merge către muşchi pentru a-i ajuta pe aceştia să-şi facă treaba.

 3: Mestecă fiecare dumicat de cel puţin 15 ori
Saliva conţine enzime importante care ajută la descompunerea amidonului. Şi cu cât mesteci mai mult, cu atât mai uşor va fi mâncarea digerată şi, în acelaşi timp, aşa se reduc riscurile de a suferi o indigestie – blestemul clasic al executivilor stresaţi.

 4: Importanţa alimentelor
Deşi stresul este adesea asociat cu ulcerul duodenal, ceea ce mănânci poate fi cel mai important factor. Evită alimentele foarte picante sau mâncarea acidă şi scade şi cantitatea de alcool pe care o consumi de obicei.

 5: Paste cu sos pesto – busuioc, usturoi şi seminţe de pin
Busuiocul te poate elibera de supărare, tensiune şi ajută la întărirea sistemului nervos, iar salvia poate combate oboseala post-virală şi extenuarea nervoasă.

 6: Cartofi înăbuşiţi cu ghimbir
Cartofii înăbuşiţi şi ghimbirul sunt excelente pentru creier. Ghimbirul te scapă de durerile de cap şi îmbunătăţeşte memoria.

7: Fără fast food
Nu ar trebui să plăteşti pentru a mânca fast-food precum chipsuri sau burgeri. Mâncărurile grase sunt mai greu de digerat şi din această cauză te simţi letargic iar produtivitatea ta este redusă.

 8: Evită băuturile energizante
Băuturile energizante nu doar că te fac să te simţi mai rău din cauza stimulentului conţinut, cafeina, care îţi accentuează stările negative precum anxietatea şi panica, însă dacă eşti stresat, acestea te vor face să te simţi balonat şi vei avea o starea generală proastă.

 9: Atenţie la băuturile fierbinţi
Dacă îţi place să bei cafeaua sau ceaiul fierbinţi, află că acestea pot să-ţi afecteze gâtul şi esofagul. Ceea ce duce la problemele cronice e genul arsurilor sau refluxului gastro-esofagian.

10: Stai departe de ciocolată, dulciuri, prăjituri
Aceste produse îţi oferă un plus de energie pe termen scurt, printr-un nivel crescut al zahărului în sânge, însă la fel de repede energia dispare şi te vei simţi sleit de puteri. O alegere mai inspirată este orezul brun, ovăz sau paste care eliberează zahăr în sistemul circulator mai încet, în cantităţi reduse şi în mod constant.

11: Fructe şi legume
Fructele şi legumele generează o energie care durează mai mult şi, în plus, ajută la prevenirea constipaţiei – o problemă des întâlnită la persoanele stresate. Fibrele ajută la scăderea colesterolului prevenind reabsorţia acestuia în sânge.

12: 8 pahare de apă pe zi
Deshidratarea cauzează dureri de cap, scade performanţa şi produce pierderi ale memoriei. Aşa că nu uita să bei suficiente lichide.


Mâncarea care ne răcorește: ce sunt alimentele cu substanțe radioprotectoare


Zilele acestea ne expunem mult mai intens la radiaţiile ultraviolete. Aşa că zilele astea ar trebui să alegem alimente care conţin substanțe cu efect radioprotector ridicat, pentru a ne proteja organismul de căldură.
Cele mai bogate surse de substanţe radioprotectoare sunt fructele şi legumele colorate, ne spun specialiştii: roşii, ardei, castraveţi, caise - cât mai multe şi cât mai variate.
Secretul acestora stă în culoare, ne explică specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopshi: "În acele culori ale fructelor și legumelor se află substanțe care sunt protectoare: non-nutrienţii. Unii sunt antioxidanți puternici, alții sunt fitochimicale, care protejează. Au rol de detoxifiere a organismului."

PRUNE, BANANE ŞI STRUGURI
Fructele conţin cantităţi mari de apă şi, în acelaşi timp, au o densitate energetică mică: adică hidratează organismul, dar au calorii puţine. Un bun exemplu: prunele. Acestea fac bine pe caniculă, deoarece sunt foarte bogate în potasiu. Şi la fel şi bananele.
Deşi au o densitate energetică mai mare, circa 70-80 de calorii la suta de grame, bananele aduc organismului o cantitate mare de magneziu şi potasiu. Substanţe de care avem nevoie în anotimpul cald, deoarece corpul le pierde de fiecare dată când transpiră. Banana, cel mai bine ar fi preparată, pe vremea caldă, într-un shake cu apă, făcută în blender, ne spune specialistul.
Strugurii au şi ei conţinut ridicat de apă şi, deşi au mai mult zahăr, sunt fructe bune pentru oameni sănătoşi. Însă trebuie aleşi cei închişi la culoare, negri.

FRUCTELE EXOTICE
Alte fructe recomandate în sezonul cald sunt cele exotice. Deşi la noi nu prea sunt accesibile în formă proaspătă, smochinele fac foarte bine organismului încălzit.
Rodiile sunt iarăşi foarte bune şi, de asemenea, kiwi-ul. 

IAURTUL
Iaurtul se află şi el pe lista alimentelor recomandate pe căldură, tot datorită conţinutlui ridicat de potasiu şi magneziu. Produsele fermentate: iaurtul, chefirul şi sana, provin din lapte integral şi conţin multe săruri minerale, mult calciu. Şi aduc şi beneficiul pe care specialiştii îl recomandă atât de frecvent oraganismului supraîncălzit: conţinut scăzut de calorii.

PÂINE INTEGRALĂ, CARNE SLABĂ, OUĂ FIERTE

Pâinea are un conţinut important de fibre şi, integrală sau neagră, nici nu aduce un aport de calorii atât de mare pe cât s-a speculat mult timp. Fibrele din pâine ne asigură o energie constantă datorită amidonului pe care îl conţin şi care se descompune lent. Însă nu este recomandată pâinea albă perioadă asta, deoarece " doar pâinea mai neagră, din măciniş total sau integral, aduce aceste fibre, care sunt bune pe caldură."
Ouăle se pot consuma şi ele cu încredere, oul fiind un aliment complet. Pentru un om sănătos, nici consumat zi de zi, pregătit scrob sau moale, nu reprezintă o ameninţare.
Carnea slabă poate fi, de asemenea, consumată zilnic, deoarece şi de proteine avem nevoie. Însă la micul dejun şi cu atenţie la ce punem lângă ea.

Căci un alt lucru la care trebuie să dăm o atenţie deosebită în perioada de vară este felul în care combinăm alimentele. Combinaţiile nesănătoare sunt şi mai nocive organismului pe timp de vară, deoarece se împiedică unele pe altele să se digere şi devin toxice în momentul în care intră nedigerate in colon.

"Pe căldura asta, lucrul acesta face şi mai rău pentru că, pentru a digera alimentele, ai nevoie de energie. Şi în energia asta pentru digerarea alimentelor e şi energie reziduală care ne încălzeşte. Ori noi avem nevoie să ne răcorim. ", explică domnul Mencinicopschi.
Trebuie să evităm aşadar cu şi mai multă atenţie pâinea în combinaţie cu carne sau carnea alături de cartofi. Cea mai consistentă masă a zilei trebuie să rămână micul dejun.

Cu toate astea, experţii ne aduc aminte că cel mai bun alimente e o dieta sănătoasă, indiferent de sezon. 
Niciun fruct, nicio legumă, niciun aliment nu e un aliment ideal. Ideea e că dieta trebuie să fie echilibrată, doar aşa ne putem asigura cei peste 50 de nutrienţi speciali pe care corpul uman nu-i fabrică, dar de care are absolută nevoie. "Şi această necesitate foarte vastă de nutrienţi e satisfăcută doar printr-o varietate de alimente", a declarat pentruB365.ro, specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi.

Mesaj din Pleiade – Aici si acum


Mesaj din Pleiade – Aici si acum


Sursa: daniilgaucan.wordpress.com

O veste uluitoare


Poate cea mai uluitoare veste din ultima perioadă o reprezintă anunţul făcut de Fundaţia Keshe pentru luna septembrie a acestui an. Această fundaţie va prezenta întregii lumi şi tuturor guvernelor, fără discriminare, patentele descoperirilor sale în ceea ce priveşte tehnologia spaţială bazată pe sistemele antigravitaţionale şi magnetice (Magrav) pe care ea le-a dezvoltat şi perfecţionat, având la bază energia liberă de punct zero. Invitaţia oficială a Fundaţiei Keshe, care a fost adresată liderilor statelor lumii prin intermediul ambasadelor lor din Belgia poate fi citită aici: http://www.keshefoundation.org/en/media-a-papers/keshe-news/316-the-world-peace-invitation-and-release-of-technology 

Într-un efort de a se alinia cumva la această tendinţă foarte puternică - ce se manifestă din ce în ce mai mult în lume în ultima perioadă - în legătură cu implementarea unei clase complet noi de tehnologie şi de înţelegere ştiinţifică a realităţii, guvernul SUA şi-a exprimat şi el intenţia de a lansa pe piaţa elemente extraordinare ale unei tehnologii bazate pe efectul Tesla şi pe descoperirile genialului savant Nicola Tesla, în special pentru a realiza transferul de energie fără intermedierea cablurilor (http://occupycorporatism.com/us-government-gives-un-classified-tesla-technology-to-assist-sustainable-development-scheme/).
Totuşi, ceea ce au de gând să dezvăluielumii reprezentanţii Fundaţiei Keshe depăşeşte învaloare şi importanţă orice a întreprins până acum ştiinţa actuală sau ceea ce ea a ascuns de cunoaşterea generală a lumii.

Fundaţia Keshe are sediul în localitatea Ninov din Belgia şi în ultimii 40 de ani a dezvoltat mai multe sistem revoluţionare de tehnologie a transportului, purificării mediului sau de alimentare cu energie, care în prezent ar putea transforma radical viaţa pe întreaga noastră planetă într-un timp foarte scurt, dacă guvernele lumii vor răspunde pozitiv la oferta fundaţiei. Istoria dezvăluirii acestor tehnologii este însă ceva mai veche. Fundaţia Keshe a propus lumii prima dată, pe 21 aprilie 2012, revelarea planurilor şi dispozitivelor tehnologice pe care ea le-a proiectat şi dezvoltat, făcând demersurile necesare pentru invitarea tuturor statelor la conferinţa dedicată acelui eveniment internaţional. Nu toate statele au răspuns pozitiv la invitaţia Fundaţiei, iar dintre cele care şi-au confirmat participarea, unele s-au răzgândit brusc cu 48 sau chiar cu 24 de ore înaintea conferinţei, datorită presiunilor mari care s-au făcut asupra liderilor lor de către alte state. Fundaţia nu va divulga numele ţărilor participante, care au acceptat atunci să primească şi să introducă în folosinţă noua tehnologie, şi nici pe acelea ale ţărilor care s-au retras de la conferinţă.

Se ştie însă că reprezentanţii NASA s-au retras intempestiv cu 24 de ore înaintea demonstraţiei, iar la două zile după aceea (pe 23 aprilie 2012) Preşedintele SUA, Barack Obama, a semnat un decret prin care America nu recunoaşte tehnologiile neconvenţionale sau cele ce provin din afara Americii.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Fundaţia Keshe a invitat din nou statele lumii la o conferinţă pe aceeaşi temă, care va avea loc pe data de 6 septembrie 2012, iar două săptămâni mai târziu (pe data de 21 septembrie 2012) ea va trimite tuturor ţărilor care vor dori documentaţia necesară pentru a construi dispozitivele bazate pe noua tehnologie.
Cu această a doua propunere, Fundaţia Keshe invită direct şi fără echivoc liderii naţiunilor de pe Pământ să desemneze persoanele calificate pentru a lua parte la întâlnirea ce va fi organizată în Belgia, pe 6 septembrie 2012. Astfel, ea va iniţia prima fază de implementare a tehnologiei spaţiale bazată pe sistemele gravitaţionale şi magnetice (Magrav). Mai apoi, ea va trimite simultan tuturor oamenilor de ştiinţă interesaţi documentaţia şi cunoştinţele necesare pentru producţia în serie a acelor aparate.

Practic vorbind, Fundaţia Keshe doreşte să pună la dispoziţia întregii omeniri tehnologia bazată pe energie liberă şi pe propulsie magnetică, fără să solicite niciun profit şi nicio sumă de bani pentru aceasta. Ţelul fundaţiei este de a pune astfel capăt sărăciei şi foametei în lume. Noua tehnologie va face posibil transportul de mărfuri şi de fiinţe umane în orice punct de pe planeta noastră, într-un interval de 5-10 minute; de asemenea, ea va oferi cu uşurinţă posibilitatea călătoriilor galactice şi implicit a contactului cu alte civilizaţii extraterestre, graţie dezvoltării tehnologiei de zbor spaţial. O altă utilizare imediată a tehnologiei va fi în ceea ce priveşte asigurarea unei cantităţi îndestulătoare de apă potabilă foarte pură şi sănătoasă, astfel încât aproape nicio zonă de pe glob nu va mai avea de suferit de pe urma secetelor prelungite şi a lipsei de apă.

Implicaţiile acestei intervenţii salutare a Fundaţiei Keshe în status quo-ul materialist şi limitat al ştiinţei contemporane - şi, implicit, al intenţiilor malefice ale "elitei" masonice pentru a menţine lumea la un nivel incipient de dezvoltare tehnologică şi energetică - va produce multe "valuri" în diverse medii de afaceri. Acum fiecare va putea vedea ce vor de fapt liderii ţărilor şi care sunt intenţiile lor adevărate. Probabil că la început, comunitatea ştiinţifică şi ţările aservite cabalei criminale masonice vor ignora cu desăvârşire chiar şi această a doua propunere lansată de Fundaţia Keshe, urmărind ca ea să nu fie deloc mediatizată. Totuşi, este greu de presupus că toate ţările vor reacţiona în acelaşi mod; unele dintre ele vor întâmpina cu bucurie propunerile fundaţiei şi vor prelua tehnologia respectivă, punând-o în aplicare imediat. Popoarele ţărilor care au refuzat această tehnologie vor vedea realizările excepţionale pe care alte state le-au obţinut, precum şi avansul nivelului lor de trai, al prosperităţii şi economiei naţionale. Atunci liderii lor vor trebui să explice de ce au refuzat tehnologia respectivă şi care este motivul pentru care oamenii sunt ţinuţi în continuare în suferinţă, nevoi şi multiple probleme financiare, când alţii sunt fericiţi şi progresează foarte repede.

Pentru o transparenţă totală, Fundaţia Keshe va publica numele fiecărei ţări care va primi tehnologia respectivă şi adresa de e-mail care a fost folosită, astfel încât oricine doreşte, va putea urmări răspunsurile şi corespondenţa guvernamentală cu Fundaţia Keshe în această problemă. În felul acesta va putea fi făcută o evaluare a situaţiei internaţionale şi se va putea observa care state doresc cu adevărat progresul omenirii şi care nu doresc ca el să fie realizat. Totuşi, ne aşteptăm ca problema să fie ceva mai complicată decât atât, dată fiind incredibila abilitate satanică a cabalei masonice de corupere şi manipulare a opiniei publice, care împreună cu controlul asupra mass-media ar putea conduce pur şi simplu la ignorarea Fundaţiei Keshe şi a excepţionalei sale oferte către omenire.

Criza energetică a omenirii va fi rezolvată repede şi toate problemele de ordin financiar care au rezultat din această "criză" - ce a fost în mod deliberat menţinută de "elita" masonica pentru propriul ei profit - vor dispare aproape imediat. Progrese uriaşe vor fi realizate de asemenea în domeniul medical prin aceeaşi tehnologie pusă la dispoziţie de Fundaţia Keshe. În ultimii şase ani, fundaţia s-a asigurat ca fiecare om de ştiinţă important de pe planeta noastră să primească patentele pentru sistemele noi inventate; în felul acesta s-a prevenit posibilitatea blocării tehnologiei de către un grup de interese sau de către o persoană individuală, astfel încât în acest moment cele mai multe state au deja patentele de invenţie în ceea ce priveşte generarea energiei, sistemele medicale, ecologice şi cele de călătorie spaţială. Vechile metode bazate pe exploatarea resurselor planetei (combustibili convenţionali), care au fost menţinute pentru a preveni dezvoltarea şi progresul accelerat al omenirii, vor deveni în scurt timp inutile; toate ţările au acum aceeaşi posibilitate pentru a conlucra în vederea implementării rapide a acestei tehnologii noi, pure şi armonioase, care implică sistemele Magrav. Aplicaţiile militare ale tehnologiei care va fi pusă la dispoziţie de Fundaţia Keshe sunt atât de distrugătoare, încât lumea va realiza imediat că războiul nu mai are niciun sens şi el va trebui să fie eliminat complet din existenţa noastră.

Ţelul principal al Fundaţiei Keshe este acela ca nouă tehnologie să fie gratuită pentru orice guvern de pe planetă, în beneficiul fiecărui cetăţean al ei, deoarece fundaţia consideră că tehnologia sistemelor Magrav este proprietatea tuturor oamenilor de pe Pământ. Prin urmare, patentele de invenţie pentru aceste sisteme sunt, într-un fel, bunuri ale fiecărui locuitor al planetei noastre şi ele nu pot fi reclamate de nicio persoană, organizaţie sau naţiune ca fiind proprietatea ei. Aceasta poate să însemne în scurt timp prosperitatea tuturor statelor, deoarece fiecare ţară în parte va beneficia integral de veniturile obţinute prin folosirea judicioasă a noii tehnologii, în funcţie de direcţia benefică în care aceasta va fi folosită.

Paul Ferrini – Despre dorinta de a-i indrepta pe ceilalti


Ori de cate ori ma gandesc ca cineva (inclusiv eu insumi) are nevoie sa fie indreptat, incep sa gandesc din perspectiva lipsei. Si nimic nu se indreapta printr-o mentalitate a lipsei… E un adevarat paradox. Daca eu gandesc ca ceva trebuie indreptat, indreptarea devine imposibila. Daca eu imi dau seama ca nu poate fi reparat, atunci nu este stricat. Cheia in aceasta propozitie este cuvantul “eu’”. Ceea ce gandesc eu, determina drama sau absenta dramei. Deoarece noi vrem ca lucrurile sa fie perfecte, intotdeauna incercam sa ne schimbam experienta. Una din cele mai insemnate practici ale Mintii Christice este acceptarea. Cati insa dintre noi gasesc ca e usor sa accepte viata asa cum se petrece, asa cum se dezvaluie?

Cei mai multi dintre noi incearca sa practice acceptarea, dar ne dam seama ca nu reusim decat sa gasim, constant, nod in papura experientei noastre. Atunci cand realizam acest lucru, putem alege intre a ne pedepsi sau a accepta faptul ca suntem cusurgii. Daca ne pedepsim, nu vom reusi decat sa subliniem si mai mult neputinta noastra de a accepta. Acest lucru poate deveni un cerc vicios, in care continuu ne consideram neadecvati. Asa ca trebuie sa invatam sa fim constienti de ceea ce se intampla, fara sa judecam.
Atunci cand traim starea de pace nu avem nevoie sa indreptam ceva sau pe cineva, orice ar fi. Daca ceva trebuie sa se schimbe, schimbarea se va produce de la sine. Nu trebuie fortata. Nu are nevoie de manipulare.

[...] Ne purtam de parca am fi in batalie, cu singura deosebire ca ea are loc in mintea noastra. [...]
A asculta fara reactie 
Uneori incercam sa-i indreptam pe altii in moduri mult mai subtile. Cand prietenii nostrii ne vorbesc, aparent ii ascultam, dar adesea o facem prin propriile noastre filtre. In mintea noastra suntem sau nu de acord cu ei si plasam ce spun in contextul convingerilor noastre. De cele mai multe ori cand prietenii ne fac confidente, noi credem ca ei ne adreseaza invitatia de a le analiza situatia si da sfaturi. Una din cheile practicii Mintii Christice e sa asculti fara prejudecati. Daca oamenii cer o replica, le spunem ca noi credem ca intelegem ceea ce spun, ca i-am auzit cu adevarat, neconditionat. 
Atunci cand dam sfaturi ne implicam in problemele lor. Normal ar fi sa ne dam seama ca avem deja destule provocari in propria viata, ca sa mai avem nevoie sa ne asumam si problemele lor. In plus, noi nu putem intelege contextul vietii altei persoane. Nici macar acele solutii care au fost bune pentru noi nu se potrivesc neaparat si pentru altii. Atunci cand incercam sa indreptam sau sa dam sfaturi nu suntem nici binevoitori si nici generosi. Mai degraba ii atacam. Daca vrem sa fim amabili trebuie sa-i acceptam asa cum sunt si sa incetam sa le schimbam viata.

Nu suntem in stare sa oferim opinii sau solutii, dar putem sa-i lasam sa stie ca i-am auzit si ca raspunsurile se afla deja in ei, asa cum sunt deja in noi toti. Atunci cand avem increderea ca ceilalti vor gasi propriile raspunsuri, ii tratam ca pe niste egali spirituali… 
Nu pretindem ca stim ceva ce ei nu stiu. Nu dorim ca ei sa ajunga sa depinda de noi. Noi le acordam oamenilor respect si libertate. Avem credinta ca adevarul din ei le va ilumina calea. Aceasta este iubirea in actiune!
Ingrijindu-ne de noi insine la toate nivelele, fizic, emotional, mental si spiritual, suntem capabili sa raspundem celorlalti in modul cel mai rabdator, afectuos si plin de compasiune posibil.
Poate ca, pentru unii dintre noi, este o revelatie sa afle ca noi nu suntem aici sa-i salvam pe altii de durerea lor, ci doar ca sa o depasim pe a noastra. Aceasta este si principala noastra raspundere in prezenta intrupare.
Chiar si atunci cand ne unim viata cu viata altei persoane, aceasta raspundere ramane a noastra.”

Paul Ferrini – Intoarcerea in GradinaMecanismul Creatiei

Multe persoane spun "Sa iti creezi viata", "Sa traiesti in abundenta" - sau sa ai bani, sa faci bani, sa cunosti persoane care te pot ajuta sa faci bani, etc. Dar ce inseamna mai exact, care este mecanismul, cum ajungem chiar sa avem bani si sa ne urmam pasiunea?

Nimeni nu spune exact ce se intampla, in afara de niste idei simple: Sa fii motivat, entuziast, sa lucrezi cu placere, sa fii bun, etc. 

Se vorbeste despre importanta gandirii, a psihicului, dar care sunt acele metode, care ne ajuta sa descoperim convingerile noastre negative care ne blocheaza.

Secretul este sa fii in acea stare in care intentia ta este clara spre a obtine ce doresti (INTENTIE -> DORINTE), dar de ce este important sa fii in acea stare? Multe persoane, adanc in interiorul lor isi refuza abundenta, fiindca cred ca nu o merita. Dar daca toti suntem egali, de ce o persoana sau o institutie ar merita sa aiba tot ce isi doreste si alta nu?

Secretul este de a avea pasiune atunci cand iti urmezi pasiunea, ceea ce vrei cu adevarat sa faci. Si fara a avea la inceput o asteptare de a obtine bani de exemplu. Cu siguranta vei obtine altceva, la fel de valoros si apoi o sa vina chiar mai multi bani. Multe persoane asteapta pana sa-si urmeze pasiunea in viata. De ce? Poti sa iti iei oricat timp vrei, dar de ce sa nu incepi acum?

Haideti sa nu ne lasam limitati de banci, stat, taxe si in general de ce crede unul sau altul.

Cine a citit pana in acest moment, probabil s-ar putea gandi ca exista un DAR. Si el exista, daca vrem sa existe. DAR, nu este nevoie sa existe.

In acest moment pasiunea mea este de a oferi informatie si mi se dovedeste chiar prin acest mesaj, ca functioneaza mecanismul. Noi trebuie doar sa o lasam in pace pe mintea obisnuita de zi cu zi si pur si simplu sa ne lasam ghidati de ce ne spune intuitia, mentalul superior si sa actionam.

In acest sens, pentru a actiona, eu va ofer un pachet de trei carti in format electronic care va vor ajuta sa intelegeti mai bine mecanismul, sa stiti cine sunteti cu adevarat, sa vedeti dincolo de manipularea din jur si sa va deschideti mai mult.


Pentru a aduce abundenta in viata mea, cele trei carti costa 30 de lei in total, banii find platiti prin banca. Cine doreste sa comande cartile, va rog trimiteti un mail la triplu_metafizica@yahoo.ro si va vom spune in ce cont sa trimiteti banii. Cartile vi le trimitem inainte, mergem pe incredere.

V-a "convins" acest mesaj? Daca da, asteptam un mail.

Noi chiar putem crea orice dorim si nu este adevarat ca nu sunt suficiente resurse, bani, oameni interesati, etc.

Sper ca acest mesaj sa va motiveze si asteptam comenzile daca simtiti ca informatia va ajuta,

O zi cat mai implinita, Echipa Triplu Metafizica

Radio Moscova versus Vocea Rusiei


Întrebat ce crede despre evenimentele din decembrie 1989, dl Victor Ponta răspundea în urmă cu câțiva ani că nu putea să formuleze o părere categorică, fiindcă evenimentele respective l-au surprins pe când era elev (17 ani) și trăgea la coșul de baschet din curtea liceului. Am recomandat ca dl Ponta să fie lăsat pentru încă o vreme să tragă la coșul de baschet, fiindcă politica e lucru complicat. Nu cred că m-a auzit cineva.

Întrebat același lucru, în 2009 dl Mircea Geoană răspundea că în decembrie 1989 era încă prea tânăr (31 de ani) pentru a-și fi putut forma o opinie clară. Am spus că, în acest caz, dl Geoană era încă prea puțin copt pentru funcția de președinte al României. Cred că m-a auzit, chiar dacă nu m-a înțeles foarte exact: în numai trei ani, dl Geoană a devenit un înțelept și oferă, gratuit, sfaturi clasei politice românești din paginile ziarului “The New York Times”.

Întrebat de un ziarist cine a creat PNL, în urmă cu niște ani dl Crin Antonescu a dat din colț în colț. Am spus că fusese un lapsus catastrofal pentru un profesor de istorie și actual președinte al partidului Brătienilor. M-a bucurat să aflu că dl Antonescu măcar mie nu mi-a purtat vreo ranchiună.
Răspunzând unor ziariți, dna Elisabeta Lipă – una dintre legendele sportului românesc și șefademidelegației române de canotaj – declara în iulie că nu-i place nimic la Londra, mai ales că în satul olimpic nu există niciun shop. Mărturisea că le-a spus canotoarelor românce: ”Haideți, fetelor, să le luăm aurul și să plecăm acasă! Să mergem la București, să ne distrăm!”
Azi știm cu cât aur revin acasă fetele dnei Lipă…
Dacă nici la Londra nu ai unde să te distrezi – după ce câștigi aurul olimpic –, atunci reportajele pe care le urmăresc  zeci de milioane de oameni de la fața locului sunt niște făcături ordinare.
Până la urmă, celebra campiană și-a spus oful: “Le-am oferit toate condițiile posibile. Le-am pus și sufletul pe tavă. Ce să mai fac? Le-am acuzat tot timpul de indolență. Timpul scos acum este rușinos chiar și pentru concursurile naționale, dar pentru Olimpiadă. Le reproșez toate concursurile! La canotaj trebuie să tragi până nu se mai poate. Degeaba mai plâng ele acum. Așa nu se mai poate. Trebuie făcut ceva. Antrenorii și sportivii să dea explicații.”
Ajunși aici, să recunoaștem că recordurile Olimpiadei de vară din Marea Britanie pălesc pe lângă performanțele înregistrate la Ciolaniada de vară din România.
Desen & Copyright 2012 - DION
Eliberat dintr-o funcție exact cum fusese numit – pe criterii politice – de câteva luni cineva scrie, aproape zilnic, cum a fost ”decapitat” institutul pe care îl preluase prin forță politică în 2009.
Până acum, recordul  aparținea unei scăfârlii care s-a ținut de cuvântul dat înaintea decapitării și a făcut un semn cu ochiul din coșul de răchită, spre a confirma ce susținuse în timpul vieții – că există vreo zece, cinsprezece secunde de viață după decapitare.
Un cap “retezat” care continuă să trăncăne, de atâtea luni, pe ruta București-Bruxelles-Washington și retur constituie un spectacol halucinant.
Fiul unui fost cuplu de lucrători la “Radio Moscova” – cuplu repatriat după război la București, unde tatăl a devenit un temut comisar marxist-leninist și a participat intens la îndobitocirea românilor prin terapia șoc a socialimului științific – îi acuză azi pe dnii Ponta și Antonescu că nu fac altceva decât să urmeze instrucțiunile primite de la postul de radio “Vocea Rusiei”.
O asemenea enormitate propagandistică depășește toate recordurile stabilite de contraperformanțele celor doi acuzați. Nu suntem vinovați de gropile în care au călcat părinții noștri, dar când ținem, cu tot dinadinsul, să  adâncim gropile cu pricina până a le face competitive cu Groapa Marianelor, atunci e greu să nu se vadă de unde ne tragem, la ce tânjim și spre ce ne târâm.
Președintele Traian Băsescu stabilește și el un record uluitor: după știința mea, este singurul candidat din istoria modernă care, deși boicotează participarea la o competiție pe care o declară ilegală, își deschide și întreține un vibrant sediu de campanie!?!
Dl Traian Băsescu are dreptate afirmând că 31 august poate fi prea târziu pentru țară. Sunt șanse reale ca, la sfârșitul acestei luni, din România să nu mai rămână mare lucru de salvat după confruntările zilnice dintre siamezele  “Radio Moscova” și “Vocea Rusiei”. Ca întotdeauna, după un măcel, printre supraviețuitori vor fi mult mai puțini oameni decât papagali, fiindcă nerușinarea papagalilor este mai mare decât tupeul oamenilor.
Când rubla originară face cu ochiul din dolarul somnolent iar papagalul se ia drept cocoșel de aur, Guvernatorul BNR chiar nu mai poate spera că leul va ajunge vreodată la nivelul napoleonului, vis  de care ne-a scăpat Moscova, începând cu “Gavarit Moskva”, terminându-ne cu “Armata Roșie” și conducându-ne la groapă cu lovituri de stat.
Sursa: gandeste.org