duminică, 20 octombrie 2013

TOP ZECE documentare care ilustreaza SUFERINTELE ROMANILOR!

TOP ZECE documentare care ilustreaza SUFERINTELE ROMANILOR!
Suferintele romanilor sunt multiple, de la traiul de zi cu zi pana la adevarate drame despre care este plin internetul! Exista insa o lista de atrocitati din istoria romanilor de-a lungul timpului despre care multi dintre semenii nostri nu au apucat sa citeasca! Nici o problema! Internetul ne pune la dispozitie cu usurinta o serie de documentare care ilustreaza cele mai mari suferinte din storia romanilor!
10. Pagini de istorie tragica
9. Suferintele romanilor din Basarabia
Partea I
Partea II
Partea III
8. Masacrele comise de unguri asupra romanilor
7. Razboiul secret pentru distrugerea Romaniei 
6. A fost odata in Transilvania
5. Atrocitatile maghiare din 20 martie 1990
4. Foametea din Basarabia 1946-1947 
3. Marturii despre suferintele romanilor din Basarabia -Detinuti politici din Basarabia 
2. Romanii uitati: Moldovenii din stanga Nistrului. Inochentistii 
1. Razboi deasupra Romaniei 

PROCLAMAȚIA MARII ADUNĂRI DE LA CÂMPENI – 19 OCTOMBRIE 2013

Proclamația de la Câmpeni
Proclamația de la Câmpeni – 19 octombrie 2013
Noi, locuitorii Munților Apuseni, adunați astăzi, 19 octombrie 2013, la Câmpeni, ne afirmăm dreptul de a ne decide singuri soarta. În temeiul acestui deziderat legitim, proclamăm:

Pâmântul, pădurile, pășunile, apa și aerul Munților Apuseni aparțin celor care locuim aici, așa cum ne-au fost lăsate moștenire de străbuni. Avem dreptul și obligația să le transmitem în bună stare urmașilor noștri, pentru ca și ei să se poată bucura de ele. Locuitorii Apusenilor sunt cei îndreptățiți să decidă care e cel mai potrivit mod prin care bogățiile cu care ne-au înzestrat natura și bunul Dumnezeu vor fi valorificate în folosul comunității noastre și al României!
Viața în Munții Apuseni nu e ușoară, dar avem pășuni pe care putem să ne creștem vitele, avem păduri din care, cu bună măsură, putem lua lemne pentru fabricile noastre de mobilă, încă mai avem ape curate, peisaje, monumente ale naturii și o istorie care atrag zeci de mii de turiști în fiecare an. Sunt activități de pe urma cărora locuitorii Apusenilor trăiesc deja și sunt oportunități de dezvolrare, care, valorificate cu înțelepciune pot să asigure un trai bun atât nouă, cât și copiilor și nepoților noștri. Noi nu cerșim la ușile altora, alții au venit la ușa noastră și încearcă să ia și să distrugă ceea ce ne aparține!
Din aceste activități și din dezvoltarea lor se pot colecta taxe și impozite care să fie administrate în folosul nostru și al cetățenilor români. Cerem celor care ne reprezintă, în Consiliile Locale și Județene, în Primării, în Parlament și Guvern, să folosească cu responsabilitate deplină aceste taxe și impozite pentru a construi drumuri, școli și spitale. Acești bani nu sunt pentru buzunarele lor, ci pentru a asigura dezvoltarea comunităților și o viață fericită pentru cei care contribuie la buget. Dacă se dovedește că, încălcându-ni-se voința, acești bani vor fi folosiți împotriva noastră, ne asumăm dreptul de a nu-i mai recunoaște ca reprezentanți legitimi și ne vom apăra așa cum orice om e îndreptățit să se apere împotriva celui care vrea să îi facă un rău!
Orice străin e binevenit în Munții Apuseni atâta vreme cât ne respectă modul de viață și nu întreprinde nimic în măsură să-l schimbe împotriva voinței noastre. Ne păstrăm dreptul de a lupta împotriva tuturor celor care prin viclenie, hoție și corupție vin aici pentru a fura ce este al nostru ori pentru a distruge resursele naturale și istorice de care depinde viața noastră. Fericirea și bunăstarea nimănui nu se poate baza pe nefericirea și sărăcirea semenilor săi!
În considerarea celor enunțate mai sus, le transmitem guvernanților și politicienilor, în mod imperativ, următoarele revendicări punctuale:
Revendicările locuitorilor Țării Moților
1. Respingerea de către Parlament a tuturor proiectelor de lege care prevăd măsuri speciale de expropriere a cetățenilor români, precum și alte măsuri derogatorii de la regimul legal de protecție a mediului, patrimoniului cultural, apelor, pajiștilor și terenurilor agricole, bunurilor publice etc. în favoarea companiilor miniere de orice tip;
2. Interzicerea prin lege a utilizării cianurii în activitățile miniere din România;
3. Includerea Roșiei Montane pe lista tentativă a României pentru UNESCO;
4. Respingerea de urgență, prin Hotărâre de Guvern, a acordului de mediu pentru proiectul minier de la Roșia Montană;
5. Desecretizarea tuturor contractelor și actelor adiționale încheiate de către Guvern, referitoare la înstrăinare, cedarea, concesionarea resurselor minerale ale României;
6. Demisia inițiatorilor proiectului de lege specială pentru Roșia Montană: ministrul Marilor Proiecte, Dan Șova, ministrul mediului, Rovana Plumb, ministrul Culturii, Daniel Barbu, directorul ANRM, Gheorghe Duțu, precum și a premierului Victor Ponta;
7. Asumarea de către Guvern a exepertizei și a punctelor de vedere referitoare la proiectul minier de la Roșia Montană exprimate de: Academia Română, Asociația Ad Astra, Institutul Geologic Român, Ordinul Arhitecților din România, Sinodul BOR, Sinodul BRU și al celorlalte biserici creștine din România, precum și de experții independenți;
8. Crearea unei Comisii Parlamentare de Anchetă a Afacerii Roșia Montană sub toate aspectele: înstrăinarea zăcămintelor; acordarea licenței; sponsorizările RMGC către instituții publice și private, ONG-uri, persoane fizice; influențarea deciziilor politice; încălcarea unor hotărâri judecătorești definitive; modul în care publicitatea oferită de companie a afectat libertatea presei și dreptul la liberă exprimare etc.;
9. Refacerea și dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona Munților Apuseni și acordarea unor facilități fiscale și de altă natură pentru dezvoltarea activităților economice în următoarele domenii: turism, prelucrarea lemnului și refacerea fondului forestier, creșterea și prelucrarea produselor de origine animală, apicultură și alte acțiuni specifice zonei;
10. Adoptarea de către guvernul României a unor politici publie, ca și elaborarea cu ajutorul societății civile reale, a unei strategii care să prevadă măsuri în acord cu principiile dezvoltării durabile, ale utilizării optime a resurselor, ale conservării patrimoniului cultural-istoric și ale sprijinirii întreprinderilor locale;
11. Începerea de către instituțiile abilitate a cercetării penale în cazul persoanelor care au semnat sau au participat la elaborarea și avizarea de documente cu privire la proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană;
12. Interzicerea prin lege a utilizării metodei fracturării hidraulice în exploatarea gazelor de șist și respectarea, în zonele vizare pentru această exploatare, a voinței suverane a cetățenilor, cu care ne exprimăm deplina solidaritate.
Aceasta este voința noastră, a locuitorilor Munților Apuseni, a oamenilor liberi prezenți la Marea Adunare de la Câmpeni, exprimată public astăzi, 19 octombrie 2013, cu spiritul și gândul îndreptate către o dezvoltare durabilă, care să asigure accesul pentru mai multe generații la toate resursele cu care Dumnezeu ne-a înzestrat.
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Cele 17 niveluri ale constiintei

NIVELURILE DISTRUCTIVE


1. Nivelul rusinii.


La nivelul asta, esti dominat de nevroza. Esti timid, retras, introvertit. Devii paranoic, crezand ca toata lumea te judeca si incepi sa ai halucinatii. Cand ti-e rusine, incepi sa compensezi prin perfectionism, prin rigiditate, si incepi sa devii un extremist moral.2. Nivelul vinovatiei.


La nivelul asta, ori esti manipulat si pedepsit, ori pedepsesti manipuland. Cel mai mare lucru care te preocupa este pacatul, incepi sa actionezi din vinovatie si s-o proiectezi asupra altora.3. Nivelul apatiei.


La nivelul asta domina disperarea, lipsa sperantei. Viata pare fara rost, viitorul pare fara rost. Traiesti intr-o stare generala de neajutorare. Esti dependent de ceilalti iar altii te percep ca pe o povara de care trebuie sa aiba grija.4. Nivelul doliului.


La nivelul asta, traiesti predominant intr-o continua melancolie, fiind trist pentru ce ai pierdut. Incepi sa vezi tristete peste tot in jurul tau. Tristete pentru conditiile vietii, incepi sa privesti viata in sine ca fiind trista. Crezi ca nu poti inlocui ceea ce ai pierdut sau ce a simbolizat pentru tine.5. Nivelul fricii.


Aici, frica iti limiteaza cresterea ca persoana si duce la inhibitii. In acel moment, cauti lideri puternici care par ca si-au cucerit fricile si crezi ca ei vor fi cei care te vor scoate din culmile disperarii si te vor elibera din“sclavie”.6. Nivelul dorintei.


Cand esti in “dorinta”, lucrul asta te poate motiva sa participi intr-o gama larga de activitati “umane”. Insasi economia se afla la nivelul dorintei. Dorinta face sa investim efort, sa atingem obiective si sa obtinem premii. Insa dorinta este si nivelul dependentei: de alcool, de tutun, de droguri. Este nivelul acumularii si al lacomiei. De ce nu functioneaza? Pentru ca satisfacerea unei dorinte este inlocuita de alta dorinta, nesatisfacuta. La nivelul asta, ramai obsedat sa acumulezi din ce in ce mai multi bani, mai ales fara un scop final pentru ei.7. Nivelul furiei.


Dorinta duce la frustrare, iar frustrarea duce la furie. Aceasta poate duce, mai departe, la actiune distructiva sau la actiune constructiva. Furia te poate catapulta spre independenta sau te poate schimba in rau. Poate duce la ura si poate avea un efect coroziv in toate ariile vietii tale.8. Nivelul mandriei.


Nivelul la care ajungi in momentul in care ai autoritate in domeniul tau. Nivelul la care majoritatea vor sa ajunga. Mandria pare frumoasa, insa e frumoasa doar in comparatie cu nivelurile anterioare. In societate, mandria are o reputatie buna si e incurajata frecvent, insa e vulnerabila, deoarece e dependenta de conditiile exterioare. Daca acele conditii exterioare nu mai sunt implinite, te poate catapulta inapoi in cele mai de jos niveluri ale constiintei. Partile negative ale mandriei sunt aroganta si negarea lucrurilor care nu se incadreaza “in tipar”, blocand cresterea ta ca persoana.NIVELURILE CONSTRUCTIVE
9. Nivelul curajului.


De-abia acum incepi sa devii cu adevarat puternic. Incepi sa explorezi si sa experimentezi lucruri noi, si devii stimulat de lucrurile pe care le faci. In “curaj”, ai energia sa inveti lucruri noi, iar cresterea si educatia nu mai sunt lucruri asa de mari pentru tine. In “curaj”,ai capacitatea de a-ti privi frica in ochi si de a creste, in pofida faptului ca ea inca exista acolo.10. Nivelul neutralitatii.


In momentul asta, incetezi sa mai privesti lucrurile in alb sau negru. Incepi sa nu mai fii rigid in lucrurile pe care le faci, devii flexibil si incetezi sa mai judeci in general. Cand lucrurile nu iti ies asa cum vrei, nu te mai simti infrant, nu te mai simti speriat, nu te mai simti frustrat. In“neutralitate”, poti sa spui cu usurinta “daca nu obtin lucrul asta, nu e nici o problema, o sa-l obtin pe altul”. E nivelul la care nu mai esti intimidat cu usurinta. Nu incerci sa demonstrezi nimic, nu esti interesat de conflict sau competitie, nu vrei sa controlezi comportamentul altor persoane.Incepi sa detii cu adevarat stabilitate emotionala.11. Nivelul dispozitiei.


Nivelul la care vei avea parte de cea mai rapida crestere. E nivelul la care ti-ai depasit problemele din viata ta si esti dispus sa participi la tot ce inseamna VIATA. De-abia acum devii cu adevarat prietenos, succesul aparand automat. Incepi sa lucrezi pe orice tip de post e nevoie, si nu te simti inferior atunci cand te ocupi de “munca de jos”. Incepi sa fii empatic la nevoile celorlalti, sa-i ajuti pe ceilalti si sa contribui la bunastarea societatii.12. Nivelul acceptarii.


In “acceptare”, incetezi sa mai obtii bucurie din lucrurile exterioare tie. Nimic din ceea ce exista in afara persoanei tale nu are capacitatea sa te faca cu adevarat fericit. Iubirea nu mai e oferita sau luata inapoi de catre altcineva, ci este generata din interior. Devii activ in viata, fara sa ai vreo intentie ascunsa. Nu mai esti interesat doar sa determini “ce e bine” si “ce e rau”, ci esti dedicat sa rezolvi problemele reale pe care le au restul oamenilor. Muncile grele nu te mai sperie, ba chiar iti creeaza placere. Incetezi sa mai discriminezi si sa fii intolerant. Obiectivele pe termen lung devin prioritare in fata celor pe termen scurt.13. Nivelul ratiunii.


Este nivelul stiintei, al medicinei. Este nivelul laureatilor premiilor Nobel. Insa ratiunea, ca lucru intrinsec, nu constituie un ghid spre adevar. Ratiunea este cel mai eficient lucru intr-o lume tehnologica, insa, in acelasi timp, reprezinta un blocaj major in a obtine niveluri superioare de constiinta.


14. Nivelul iubirii.


In general, dragostea, in societate, reprezinta o combinatie ale urmatoarelor elemente: atractie fizica, posesivitate, control, dependenta, eroticism si noutate. La baza, toate lucrurile astea ascund defapt sentimentul de furie si dependenta pentru persoana sau lucrul pe care-l iubesti. Dragostea adevarata este dragostea neconditionata, neschimbatoare, permanenta. Nu fluctueaza, deoarece nu este influentata de nici un factor extern. Dragostea adevarata e un mod de a interactiona cu lumea: iertand, ingrijind si suportand. Acesta e nivelul adevaratei fericiri.15. Nivelul bucuriei.


Este nivelul vindecarii, nivelul compasiunii si al spiritualitatii. Nivelul la care ai o atitudine pozitiva in fata oricaror necazuri din viata ta, oricat de grave ar fi ele.16. Nivelul pacii.


Nivelul la care totul este viu si radiaza energie. Nivelul marilor invatatori spirituali ai istoriei. Este nivelul la care religia formala este inlocuita de spiritualitate pura, facand-o astfel inutila.17. Nivelul iluminarii.


Cel mai inalt nivel al constiintei umane, unde umanitatea se amesteca cu divinitatea. Extrem de rar. Nivelul lui Krishna, Buddha, Iisus. Chiar si numai a te gandi la persoane de la nivelul acesta iti poate ridica constiinta. Este identificarea sinelui cu intreg universul, reprezentat prin transcendenta ego-ului.Totul din mediul tau are un efect aspupra nivelului de constiinta. TV-ul. Filmele. Cartile. Paginile de internet. Oamenii. Locurile. Obiectele. Mancarea. Daca esti la nivelul ratiunii, a te uita la stirile de la TV (care sunt predominant la nivelul fricii si al dorintei) iti va cobora temporar constiinta. Daca esti la nivelul de vina, stirile TV de fapt iti vor ridica nivelul.


Sa urci chiar si un singur nivel poate fi extrem de dificil; marea majoritate a oamenilor nu reusesc sa faca asta intr-o viata intreaga. O schimbare de doar un nivel poate sa schimbe totul in viata ta. De aceasta este putin probabil ca persoanele sub nivelul curajului sa progresese fara ajutor extern. Curajul este necesar ca sa lucrezi constient; se reduce la a-ti pune realitatea la bataie intr-un pariu pentru sansa de a deveni mult mai constient, mai pregatit. Dar cand ajungi la acel urmator nivel, iti dai seama clar ca a fost un pariu bun. De exemplu, cand ajungi la nivelul curajului, toate fricile tale vechi si falsa mandrie iti vor parea caraghioase acum. Cand ajungi la nivelul acceptarii (fixarii si atingerii de tinte), te vei uita inapoi la nivelul de binevointa si te vei vedea ca un soarece intr-o roata – erai un alergator bun, dar nu alesesei o directie.


Cred ca cel mai important lucru pe care noi ca fiinte umane il putem face este sa ne ridicam nivelul individual al constiintei. Cand facem aceasta, noi raspandim nivelurile mai ridicate de constiinta celor din jurul nostru. Imagineaza-ti ce lume incredibila ar fi daca am reusi sa aducem pe toata lumea la nivelul ce acceptare. Confrom lui Hawkins 85% din oamenii de pe pamant traiesc sub nivelul curajului.


Cand experimentezi temporar nivelele superioare poti vedea unde trebuie sa ajungi in etapa urmatoare. Ai unul din acele momente de claritate in care intelegi ca lucrurile trebuie sa se schimbe. Dar cand te scufunzi in nivelele inferioare aceea amintire devine incetosata. Priveste aceasta ierarhie cu mintea deschisa si vezi
daca-ti ofera idei noi care te pot ajuta sa faci urmatorul salt in viata ta. Nici un nivel nu e mai corect sau mai gresit decat celelalte. Incearca sa nu-ti lasi ego-ul umflat de ideea ca esti la un anumit nivel, decat desigur daca esti momentan la nivelul mandriei.


Sursa: Esoterism.ro

Inventator asasinat.

Stanley Meyer – Omul care a fost ucis pentru ca a inventat motorul cu apa, precum si alte dispozitive ce functioneaza pe baza energiei libere

2013-10-17 

Cazul lui Stanley Meyer nu este deloc singular în cercul inventatorilor de geniu, care expun tehnologia „free-energy”. Din fericire, descoperirile şi viaţa sa pot fi mediatizate, astfel încât să înţelegem sistemul abominabil de acţiune a cabalei malefice, ce nu permite progresul omenirii către o viaţă superioară.Apa este descompusă în hidrogen şi oxigen, care mai apoi sunt folosite la realizarea propulsiei. Meyer a făcut demonstraţia funcţionării unui astfel de automobil, iar în clipul de mai jos este prezentat sistemul de injecţie al motorului.(clipul nu a fost preluat)
Sistemul de alimentare cu energie trebuie dezvoltat tehnologic, dar din punct de vedere conceptual, el este perfect funcţional.
Stanley Meyer a fost ucis prin iradiere cu uraniu pentru a nu prezenta lumii întregi descoperirea sa. El se pregătea să susţină o amplă conferinţa de presă după ce a refuzat mita de 1 miliard de dolari pentru cedarea dreptului de proprietate asupra invenţiei sale. 


SURSA: http://www.edituradaksha.ro
(C.M.)


http://ascensiuneaspiritului.blogspot.ro/

Mesaj de la MAMA DIVINĂ

( 18. oct. 2013 by Isabel Henn)


Copilul meu, ceea ce vă poate crea acum dificultăți, din cauza faptului că nu cunoașteți limba pe care o vorbește interlocutorul vostru, nu va mai fi în viitor o problemă dificilă deoarece vă veți înțelege prin ”limba universală” telepatia.  

Odată ce abilitățile telepatice vor fi trezite în fiecare dintre voi, nu va mai fi necesar să vă exprimați gândurile prin vorbire. Fiecare dintre voi va înțelege în limba sa natală ceea ce i se comunică, indiferent dacă cel cu care relaționați vă cunoaște sau nu limba.
Dar, nu numai atât: transmiterea telepatică a gândurilor va fi însoțită și de transmiterea emoțiilor, a trăirilor celui care le emite, ceea ce, la utilizarea graiului, nu este posibil decât parțial. În comunicările telepatice nu este posibil să-ți ascunzi sentimentele, intențiile și starea emoțională de moment.
Aceasta va face ca orice comunicare să fie impregnată cu totală sincertitate. Acest transfer de sentimente sau alte forme de energie care însoțesc gândul, conferă mult mai multă bogăție comunicării telepatice decăt vorbirea.  
Și din acest motiv, v-am sfătuit mereu să aveți un comportament plin de sinceritate, de onestitate, fără tentația de a ascunde ceva sau de a minți prin omisiune.
Vă puteți imagina cât ce mult se va curăța câmpul comunicării de energiile minciunii, prerfăcătoriei, fariseismului, față de situația actuală când foarte mulți dintre voi își folosesc graiul pentru a ascunde, de fapt, adevărul.
Unii dintre mitomanii voștri au devenit adevărați ”maeștri” în manipularea cuvintelor; mă refer în special la politicieni, indivizi care se felicită dacă prin exprimări incorecte, uneori alambicate, își ”aburesc” interlocutorii, din cine știe ce interese meschine și obscure.
Corpul vostru total este chiar în acest moment într-o transformare care să-l pregătească pentru utilizarea telepatiei în comunicare.
Mai mult încă: veți deveni capabili să comunicați cu majoritatea animalelor, în primul rând cu primatele, cetaceele, rasa canină, pisicile, precum și cu unele păsări etc 
Iubiții mei, un minunat "timp" sosește în existențele voastre.
Primiți iubirea mea totală.
Mama voastră Divină

Sursa : http://2012indyinfo.com

 (C.M.)

Am văzut un ÎNGER pe CER. Imagini UIMITOARE cu modul în care s-a materializat | GALERIE FOTO


Un înger de mărime impresionantă, vizibil de la mare distanţă, a apărut pe cerul Rusiei.Deşi ai putea crede că este vorba despre o minunte, în realitate imaginea angelică este creaţia unor aviatori acrobatici. 
Cei care au "desenat" un înger pe cer sunt "Russkiye Vityazi" ("Russian Knights").
Deşi reprezintă o performanţă în sine, aviatorii acrobatici nu sunt la prima ispravă de acest fel, ei fiind recunoscuţi pentru "picturile" lor în văzduh.
English Russia a realizat o selecţie a celor mai spectaculose imagini din timpul procesului de creaţie a îngerului.


Sursa: www.evz.ro

Cometa secolului, ISON, a fost fotografiată de telescopul spațial Hubble


Cometa ISON este încă în viaţă: Hubble a reuşit să o surprindă de la o distanţă de 280 de milioane de kilometri.


Cometa secolului, ISON, a fost fotografiată de telescopul spațial Hubble
Cometa secolului, ISON, a fost fotografiată de telescopul spațial Hubble / FOTO: nasa.gov
Acesta este verdictul oamenilor de ştiinţă după ce au analizat o imagine surprinsă de Telescopul Spaţial Hubble. Potrivit specialiştilor, de la o distanţă de 280 de milioane de kilometri, cometa s-a lăsat observată de Hubble.
Până acum au existat speculaţii privitoare la faptul că această cometă se va dezintegra pe măsură ce se apropie de Soare. Practic, cometele sunt un fel de „bulgări de zăpadă murdari” alcătuiţi din gheaţă şi rocă. Pe măsură ce o cometă devine din ce în ce mai fierbinte, gheaţa se transformă în gaz, dând naştere acelui cap neclar din jurul nucleului solid şi frumoasei şi strălucitoarei cozi. În cazul în care, cometa pierde multă gheaţă, atunci ea îşi pierde integritatea structurală şi se distruge.
Cometa ISON, fotografiată de Hubble
Este interesant să observăm că partea superioară a cometei ISON, surprinsă în colţul din stânga al imaginii, pare să fie intactă. Dacă această cometă ar fi fost pe cale să se distrugă, ar fi trebuit să putem observa cum mici bucăţi din ea rămân în urmă. În schimb, această imagine indică destul de clar că acestei comete nu i-a venit sfârşitul. 
ISON se află pe o orbită care o va duce adânc în sistemul solar, ratând suprafaţa Soarelui doar cu un milion de kilometri, o distanţă mai mică decât diametrul stelei noastre. Din cauză că ea se va afla atât de aproape de Soare, ISON ar putea deveni foarte strălucitoare, ceea ce ar putea însemna că există şanse ca ea să poată fi observată cu ochiul liber. Desigur, acest lucru nu se poate şti cu siguranţă, având în vedere că, de obicei, cometele sunt foarte imprevizibile. 


Abuzuri și falsuri la Institutul Geologic, în privința acordului de mediu pentru Roșia Montană


Documente interne ale Institutului Geologic Român arată că notele finale ale specialiștilor care s-au deplasat la Roșia Montană pentru a prospecta zona cuprind cu totul și cu totul alte date decât cele prezentate în rapoartele oficiale ale instituției.


Abuzuri și falsuri la Institutul Geologic, în privința acordului de mediu pentru Roșia Montană
Abuzuri și falsuri la Institutul Geologic, în privința acordului de mediu pentru Roșia Montană / FOTO: newsromania.ro
Una au spus specialistii, alta a aparut in avizul favorabil al Institutului Geologic Român necesar pentru acordul de mediu la Rosia Montana.
De asemenea, deplasarea specialiștilor de la Institutul Geologic la Roșia Montană a fost făcut pe banii Roșia Montană Gold Corporation, a arătat reporterul Realitatea TV Cătălin Doscaș. Deplasarea geologilor a durat numai patru zile și s-a petrecut în luna decembrie 2011. În baza constatărilor de suprafață, ei au cerut o analiză în detaliu, care n-a mai avut loc. 
"În momentul în care finanțezi un studiu, în mod clar îl influențezi. Statul român trebuia să găsească surse de finanțare pentru ca studiul să fie neutral", susține consultantul în management Valentin Ionescu. 
"Ar fi nevoie și de o autoritate științifică de la Parchet, care să stabilească și legalitatea acestui demers", susține realizatorul Realitatea TV Edward Pastia. 
"În procesul de extragere și prelucrare a minereurilor auro-argintifere de la Roșia Montană nu s-a folosit cianură. Lacurile cu cianuri care ar exista deja reprezinte un fals. Lacul de cianură care va fi construit ocupă o suprafață de aproximativ 400 de hectare. Malul stâng al văii Corna sunt roci permeabile străbătute de o serie întrega de fracturi. În partea superioară a bazinului Văii Corna, peste rocile sedimentare se află aglomerate vulcanice, andezitice, în care sunt acumulări foarte mari de apă. La fiecare zece metri întâlnești câte un izvor. Vreau să spun că partea superioară a bazinului Corna și versantul stâng prezintă mari fenomene de instabilitate, alunecări de teren, falii, care pun în pericol iazul de decantare proiectat pentru viitoarea exploatare", avertizează Aurel Sântimbrean, geolog Roșia Montană. 
"IGR a fost la Roșia Montană, a investigat zona Corna, iar în 2011, în urma acelei vizite în teren, dânșii au dat un aviz favorabil. Amplasamentul Văii Corna a fost investigat de mai multe instituții și a fost abrobat de Consiliul Marilor Baraje. Mai mulți experți au studiat acest aspect, iar toate rapoartele au fost favorabile. Amplasamentul barajului este foarte sigur. Lucrul acesta a fost confirmat de Universitatea București, de Institutul Geologic Norvegian, care este cel mai de prestigiu la nivel european", a spus Dragoș Tănase, director Roșia Montană Gold Corporation.
Iată câteva exemple ale falsurilor legate de avizul favorabil al Institutului Geologic Român:

Avizul oficial dat de IGR pentru emiterea acordului de mediu:
„Bazinul iazului de decantare nu prezintă falii, fisuri sau alte anomalii care ar putea determina sau facilita aparţia unor infiltraţii sau ar afecta stabilitatea barajului iazului de decantare"


Concluzia reală a experţilor trimişi la Roşia Montană:
„În teren există, cel puţin în versantul stâng, mai multe izvoare naturale care pot crea mari probleme din punct de vedere hidrotehnic iazului proiectat. (...) apar zone verticale de mare permeabilitate chiar sub barajul virtual, zone ce sugerează existenţa unei importante zone de faliere"

„Litoteca Naţională... terenul pe care este situată aparţine SC Prospecţiuni SA, societate concurentă cu capital privat (...) conducerea IGR nu a intreprins nimic .... s-au pus în pericol informaţii de interes naţional, rezultatele cercetărilor geologice ale României pe parcursul a 120 de ani".


Iată SEMNELE care prevestesc CUTREMURUL cu 24 de ore înainte


Generalul Emil Străinu a dezvăluit, pentru "ring", rezultatul celor 30 de ani de cercetare a seismelor. Acesta susţine că a descoperit şase indicatori care prevestesc un cutremur cu 24 de ore înainte de a se produce.


Potrivit lui Emil Străinu, cei şase indicatori descoperiţi pot fi folosiţi pentru a prevesti un cutremur natural, aceştia fiind însă ineficienţi în cazul seismelor produse de exploatările de gaze de şist sau de petrol. Mai mult, aceştia pot fi observaţi de orice persoană, chiar cu ochiul liber. Primul dintre cei şase indicatori descoperiţi de general este apariţia pe cer a unor nori de tip panglică, paraleli. "Aceştia reprezintă materializarea schimbului energetic între pământ şi atmosferă, care precede descărcarea de energie seismică", a explicat Străinu pentru "ring".
Un alt semn foarte important constă în modificarea nivelului apei din fântâni, care, înainte de producerea unui seism, scade sau creşte foarte mult. Totodată, apa îşi schimbă culoarea, dar şi gustul, iar cei care se uită în fântână au senzaţia că apa ar fierbe.
Cel de-al treilea indiciu descoperit de general în cei 30 de ani de cercetări îl reprezintă schimbările comportamentale ale animalelor de companie. "Câinii şi pisicile devin foarte nervoşi şi vor să iasă din casă. De asemenea, peştii şi broaştele-ţestoase din acvarii simt vibraţiile pământului şi devin foarte agitaţie", a mai adăugat Emil Străinu. Mai mult, în zona ce urmează a fi lovită de cutremur se constată creşterea paraziţilor electrici la recepţiile de telefonie mobilă, televiziune şi radio. Detalii pe www.ziarulring.ro
Un căutător de comori a făcut descoperiri uluitoare în Munţii Orăştiei, cu un detector de metale


Un căutător de comori a descoperit cu un detector de metale șase obiecte dacice în Munții Orăștiei. Printre piese se numără o sabie și o spadă din perioada Regatului Dac. Găsitorul a predat luni obiectele la Direcția pentru Cultură Hunedoara, iar un consilier al instituției le-a predat marți Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva.


Un căutător de comori a descoperit cu un detector de metale șase obiecte dacice în Munții Orăștiei.
Un căutător de comori a descoperit cu un detector de metale șase obiecte dacice în Munții Orăștiei. / FOTO: http://www.okazii.ro
Cele șase obiecte dacice au fost prezentate vineri de către specialiști ai muzeului în cadrul unei conferințe de presă, la care a participat și consilierul superior al Direcției pentru Cultură, Angelica Bălos, cea care a preluat piesele de la căutătorul de comori, scrie hunedoaramea.ro.
Au fost prezentate șase piese de fier - o sabie, o spadă, două sape, un vârf de lance și un obiect greu determinabil. Cinci dintre piese au fost descoperite în zona satului Ursici, comuna Boșorod, iar a șasea, în Romoșel, comuna Romos.
Piesele au fost expertizate de doctor Iosif Vasile Ferencz, cercetător științific la MCDR Deva, care a declarat vineri că două dintre obiecte, sabia și spada, sunt foarte rare. Piesele au fost evaluate la 1.200 de euro. "Piesele au fost expertizate, au fost inventariate și au trecut în proces de evaluare. Vor intra urgent în restaurare", a declarat Ferencz.
Consilierul Angelica Bălos a declarat că persoana care a descoperit piesele este din Deva și a depus la Direcția pentru Cultură Hunedoara o cerere de răscumpărare în baza legii privind patrimoniul cultural. Căutorul a declarat reprezentanților Direcției că piesele de la Ursici le-a descoperit sâmbătă, iar cea de la Romoșel, mai demult.