miercuri, 7 decembrie 2011

MESAJ DE LA SFATUITOAREA

Dragii mei cititori,
Imi pare rau sa va anunt ca pentru o perioada de timp nu voi mai putea posta materiale pe blog. Starea de sanatate imi impune o pauza, pentru a face anumite investigatii. Nu stiu cat anume va dura aceasta pauza si sincer, sper sa se incheie cu bine.
As fi recunoscatoare daca rugaciunile voastre ma vor insoti pe parcursul acestor investigatii.
Va multumesc pentru interesul pe care l-ati manifestat si sper din toata inima ca am reusit sa ma tin de cuvant si sa fac putina lumina in evenimentele care au fost si mai ales in cele care vor veni.
Desi sunt constienta ca multi oameni au inca nevoie de sfaturile mele, raspunderea pentru familia mea ma indeamna sa fac aceasta pauza.
Va multumesc si va asigur ca rugaciunile mele va vor insoti !
Dumnezeu sa ne binecuvanteze si Ingerii Lui sa ne calauzeasca in drumurile noastre ale fiecaruia!
Cu mult drag,
Sfatuitoarea 

UN ALTFEL DE POST DE SF.NICOLAE


Renunta la a-i mai judeca pe altii:
- descopera-l pe Cristos care traieste in ei !

Renunta la a-i mai judeca pe altii:
- descopera-l pe Cristos care traieste in ei !


Renunta la a mai spune cuvinte care ranesc:
- umple-te de cuvinte care vindeca !


Renunta la a mai fi nemultumit:
- umple-te de recunostinta !


Tine post de nervi:
- umple-te cu rabdare !


Tine post de pesimism:
- umple-te cu speranta !


Tine post de preocupari inutile:
- umple-te de incredere in Domnul !


Renunta la a te mai plange:
- umple-te de respect pentru acea minune care este viata !


Renunta la a-i mai stresa pe altii:
- umple-te de o rugaciune neincetata !


Renunta la a mai fi acru:
- umple-te de bunatate !


Renunta la a-ti da importanta:
- umple-te de compasiune pentru ceilalti !


Renunta la teama pentru lucrurile tale:
- umple-i pe ceilalti de darul tau !


Renunta la a mai fi descurajat:
- umple-te de entuziasmul
credintei !


Tine post de tot ceea ce te separa de Iisus:
- umple-te de tot ce te apropie de El !


“Numai cu inima poti vedea, esentialul este invizibil pentru ochi.”
                                                      Antoine de Saint-Exupery

ESTE HAR .

- sa iubesti fara sa fii iubit.
- sa slujesti fara sa fii pretuit.
- sa daruiesti fara sa ti se multumeasca.
- sa te jertfesti si fara sa ti se recunoasca.
- sa ierti fara sa fii iertat.
- sa-l sustii pe cel care te-a lepadat.
- sa ramai linistit, desi esti nedreptatit.
- sa crezi desi nu vezi fata in fata.
- sa crezi desi nu esti deplin lamurit.
- sa investesti cladind fara sperante.
- sa taci pentru a nu face rau aproapelui.
- sa vorbesti de dragul adevarului.
- sa induri fara sa
murmuri, fara sa cartesti..
- totul sa-ti apartina, dar tu de toate bucuros sa te lipsesti.


LUPTA-TE SUFLETE CA SA PRIMESTI ACEST HAR !!! Si LUPTA-TE TRUPULE,
facand o jertfa “de mancare”, si vei fi mult mai puternic (a)!!!!!
Fiindca Dumnezeu rasplateste orice lupta duci,(SUFLETEASCA ORI
TRUPEASCA), care este dreapta, adevarata, si spre folosul aproapelui
tau si al tau personal!!!!
AMIN!

Sursa: blogul meu

CUTREMUR PUTERNIC IN 2012 IN ROMANIA, CONFORM PRESEDINTELUI SECTIEI DE PREDICTIE A COMISIEI EUROPENE DE SEISMOLOGIE


Profesorul seismolog George Purcaru, deţinătorul recordului pentru cea mai exactă predicţie din lume, anunţă un cutremur puternic în viitorul apropiat.
În 2010, la Congresul european de seismologie de la Montpellier, profesorul de la Universitatea “J.W. Goethe” din Frankfurt şi preşedintele Secţiei de Predicţie al Comisiei Europene de Seismologie George Purcaru a prezentat o predicţie pentru Vrancea în 2012. Lucrarea este o completare a unui studiu mai vechi, care anunţa drept probabil un seism mediu în perioada 2000- 2012. Cutremurul, pe care profesorul îl prevede între 6,34-7,1 pe scara magnitudine- moment, este estimat a fi unul mediu. Cercetătorul spune că, deşi anul 2012 nu poate fi considerat absolut fix, o eroare de un an este acceptabilă ştiinţific. Purcaru mai spune că cercetătorii români sunt la curent cu această dezvăluire deoarece a vorbit cu ei la Congresul din Franţa, când au cerut să afle cum s-a ajuns la această dată.
Studiul despre cutremurul din 2012 a început în 1979. Dar din lista de cutremure studiate (începea cu anul 1100) lipseau două. După ce cercetătorii ruşi în seismologie au aflat de graficul său, i-au oferit informaţiile despre cutremurele lipsă. În 2008 a făcut rectificarea, iar în 2009, la un Congres ce s-a ţinut în Statele Unite, “European Seismology Calculation”, profesorul a vorbit pentru prima dată despre cutremurul ce ar putea să aibă loc în România în 2012.
România nu are cutremure majore
Preşedintele Secţiei de Predicţie a Comisiei Europene de Seismologie spune că în ţara noastră cel mai mare cutremur poate atinge 8 grade pe scara Richter. “În România, cutremurele mai mari pot avea o magnitudine de 6 până la maximum 7,7 (+-0,1) grade pe scara Richter”, este părerea cercetătorului. El adaugă că aceasta este o apreciere aproximativă, rezultată în urma multor calcule.
O PLECARE LEGALĂ
Poveste de viaţă şi de emigrare
“În 1972 are loc Congresul de Seismologie la noi în ţară. Eu îmi dădeam doctoratul în matematică şi aveam trei lucrări pe care voiam să le prezint. Pe atunci nimeni nu discuta în Europa de problema predicţiilor. Eu urma să-mi dau doctoratul cu Octav Onicescu, faimos în teoria probabilităţilor. Am făcut o lucrare de predicţie în seismologie, dar pur matematică”, povesteşte Purcaru.
Pe lângă aceste studii, Purcaru urmase cursurile de Astronomie şi Seismologie la Institutul de Astronomie şi Seismologie. “La pauză au venit trei norvegieni la mine de la Norsar (Royal Norwegian Council for Scientific and Industrial Research – n.r.), nu ştiam cine sunt, şi mi-au cerut să le dau lucrarea de predicţie. Am spus că nu este lucrare, ci notiţele mele, dar le-am dat-o. Au revenit a doua zi şi miau spus că mă invită să lucrez pentru un an de zile la Norsar”, rememorează Purcaru.
“Eu pe atunci mergeam la institutul de matematică şi am văzut că Zoe Ceauşescu ajuta matematicieni să plece din ţară. Zvonurile spuneau că ea a iubit un bărbat, un matematician. Şi că mama ei l-a omorât pe băiatul acesta. Ca răzbunare, îi ajuta pe matematicieni. Eu le-am cerut norvegienilor să-mi trimită toate actele. Într-o lună primisem tot, inclusiv bilet de avion. Am făcut dosarul şi l-am trimis la cadre. Acolo mi se spune:«Tovarăşu Purcaru, dumneavoastră nu puteţi părăsi ţara». Am întrebat de ce. «Păi cine pleacă peste şase luni în străinătate şi nu este membru de partid, tovarăşa Elena Ceauşescu nu este de acord». Ea era preşedinta CNST-ului. În 1974 am reuşit să plec şi în timpul acesta norvegienii mi-au trimis în fiecare an biletul de avion. Şeful de la cadre descoperise că pot pleca în străinătate peste şase luni dacă semnează un vicepreşedinte al consiliului de miniştri. Şi acesta a fost Ion Păţan. Am plecat legal, n-am fugit pentru că altfel n-aş fi putut să mă angajez la o Universitate”, subliniază Purcaru.
Acum profesorul seismolog are dublă cetăţenie, româno-germană.
Când a plecat, Securitatea a vrut să-l păcălească şi să-l facă să plece cu paşaport de serviciu –pe motiv că-şi păstrează şi salariul din România. “Dar ştiam de la Institutul de Matematică că dacă rămâi, te pune să plăteşti toată şcoala. I-am zis atunci: «Dă-mi paşaport de turist că cutremurele n-au graniţe», şi i-am dat şi nişte bani şefului de la cadre”.
EŞEC
Purcaru a anticipat cutremurul din 1977 cu trei ani înainte, dar avertismentele lui nu au fost ascultate
Profesorul George Purcaru a anticipat cutremurul din 1977 cu patru ani mai devreme, fapt atestat de o lucrare. A fost prima lui predicţie seismologică.
“Lucrarea din 1974 am prezentat- o în faţa tuturor marilor seismologi ai lumii. Am făcut-o în Norvegia, apoi am plecat cu ea la Cambrige să o arăt. Tot în 1974 a avut loc Congresul European de Seismologie de la Trieste. Au fost şi români acolo. Mai mult Radu Cornel a sunat la Norsar şi a cerut lucrarea mea şi a primit-o”, povesteşte Purcaru. El adaugă: “După cutremurul din 1977 am vrut să vin în România, dar şeful secţiei de seismologie, Radu Cornel, a spus că eu sunt fugit din ţară şi a dat indicaţii ambasadei din Germania să nu mi se dea viza să intru în ţară. Înainte de cutremur, directorul Institutului meu a fost foarte încântat de această predicţie şi a apărut în presa germană, într-un ziar anticomunist. Mi s-a luat un interviu şi la finalul acestuia jurnalistul o acuza pe tovarăşa Elena Ceauşescu că nu se ocupă de ştiinţă. Or, ea era preşedinta CNST-ului. Din cauza acestui interviu n-am mai fost primit în ţară”.
Cearta cu Mărmureanu
Contradicţiile dintre seismologul Geoge Purcaru şi directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului Gheorghe Mărmureanu sunt binecunoscute şi nu de puţine ori al doilea a fost acuzat de amatorism de către profesorul George Purcaru.
Anul trecut preşedintele Comitetului Europen pentru Seismologie de pe lângă Comisia Europeană a infirmat ştirea cu privire la iminenţa unui cutremur devastator în Vrancea. “Este o minciună totală ce s-a scris despre Aleksandr Kendzera, directorul adjunct al Institutului de Geofizică al Academiei ucrainene. El nu a afirmat niciodată că va fi un cutremur de magnitudinea 7 în România. Canalul TV 24 de la Kiev a lansat zvonul că va fi un asemenea cutremur. Gheorghe Mărmureanu l-a atacat pe nedrept când a spus că ucraineanul vrea să câştige bani în acest mod. Ucraineanul nu l-a cunoscut niciodată pe Mărmureanu”.
Mai mult, Purcaru spune că Aleksandr Kendzera a sctris o scrisoare oficială către Comitetului European pentru Seismologie de pe lângă Comisia Europeană în care dezminte aceste zvonuri. “Primul mare escroc al României este Hâncu, Mărmureanu este cel de-al doilea”, concluzionează Purcaru, referindu- se la predicţii seismologice în care susţine că “Mărmureanu nu are pregătirea necesară”.

Profesorul are la activ patru predicţii referitoare la cutremure majore care s-au adeverit. Cel dintâi s-a produs în România, în 1977, al doilea a zguduit Italia în 1981, iar profesorul a avertizat doar asupra locului. Următorul seism, cel din Insulele Aleutine (1994), care i-a adus şi recunoaşterea pentru cea mai exactă predicţie din lume (loc, perioadă şi magnitudine), l-a prezis alături de doi americani. Al patrulea este cel din Insulele Solomon (2007) – a anticipat locul şi magnitudinea.
Cititi va rog si:

Obiect neidentificat de dimensiuni gigantice, observat în apropiere de Mercur (VIDEO)


Imagini incredibile cu un obiect cilindric de dimensiuni impresionante au fost surprinse de un telescop al NASA, în apropierea planetei Mercur.
Vânătorii de OZN-uri consideră că apariţia misterioasă este de fapt un OZN, teorie susţinută de faptul că obiectul nu se aseamănă cu niciun corp ceresc.

Reprezentanţii NASA nu au oferit niciun detaliu cu privire la obiectul neidentificat, însă astronomii spun că obiectul nu reprezintă niciun pericol pentru Terra.

Sursa: jurnalul.ro