marți, 24 septembrie 2013

Adevărul şi timpul liber: o privire lucidă asupra propriei vieţi

Timpul liber şi trezirea spirituală

de Haris Alexandru

Motto: "Poirot - Am spus «Mă gândeam». Este un admirabil exerciţiu, prietene. Continuă-l." (Agatha Christie, Pericol la End House)

Cum arată în anul 2013 o zi din viaţa unui om aşa-zis obişnuit? Se trezeşte, are grijă să pregătească copiii de grădiniţă/şcoală, îi duce la grădiniţă/şcoală, apoi se îndreaptă spre propriul serviciu unde rămâne eventual până seara târziu când revine acasă obosit frânt şi mănâncă, "răsfoieşte" canalele tv eventual cu un ziar în mână şi apoi adoarme. La această schemă de bază se mai adaugă grijile lunare pentru plata luminii, întreţinerii, gazelor, tot ce se mai cere copiilor la şcoală etc. Toată această schemă converge către o presiune economică destul de mare care forţează fiinţa umană la căutarea a încă unei surse de venit, încă un servici cel puţin part time, pentru acoperirea necesităţilor. Cam aşa arată viaţa obişnuită a unei fiinţe umane din marea masă a celor mulţi, în prezent.Credeţi că s-a ajuns întâmplător la un astfel de "tipar" de viaţă? Foarte mulţi afirmă, cu scopul de a nu fi luate în considerare materialele respective, că protocoalele francmasonice sunt nişte înscrisuri istorice care nu s-au aplicat şi nu se aplică. Însă lectura lor atentă contrazice în mod evident astfel de afirmații înșelătoare. În al treilea protocol francmasonic este specificat exact aspectul subliniat mai sus referitor la viaţa omului: "Popoarele sunt înlănţuite prin munca grea cu mai multă eficienţă şi tărie decât au fost înlănţuite de sclavie şi robie. Din sclavia antică ori din robia Evului Mediu se mai putea scăpa uneori, într-un fel sau altul. Sclavii puteau fi răscumpăraţi, dar astăzi noi urmărim ca majoritatea oamenilor să nu poată scăpa de mizerie. Drepturile pe care noi le-am înscris în constituţii sunt himerice închipuiri pentru mulţime, deoarece ele sunt neadevărate. Toate aceste aşa-zise «drepturi ale poporului» nu pot exista decât în închipuire, fiindcă în realitate ele nu pot fi înfăptuite niciodată. (…) Drepturile republicane sunt o amăgire pentru bietul om: nevoia unei munci aproape zilnice nu-i îngăduie să se folosească de ele; în schimb, aceste drepturi îi iau şi garanţia unui câştig statornic şi sigur, punându-l la bunul plac al grevelor patronilor sau camarazilor. (…) Aristocraţia, care se bucura de dreptul asupra muncii lucrătorilor, avea interes ca muncitorii să fie sătui, sănătoşi şi puternici. Interesul nostru este, dimpotrivă, ca toţi creştinii să degenereze cât mai repede. Puterea noastră izvorăşte din lipsuri, din foame cronică, din slăbiciunea muncitorului, deoarece toate acestea îl supun voinţei noastre şi îl fac să-şi piardă şi puterea şi hotărârea de a se împotrivi acestei voinţe. Foamea dă capitalului mai multe drepturi asupra muncitorului decât căpătase aristocraţia de la puterea regilor şi a legilor. Prin mizerie şi prin ura pe care o produce ea, noi îndrumăm mulţimile, ne folosim de mâinile lor pentru a zdrobi pe cei ce se împotrivesc planurilor noastre."

Prin toată munca pe care fiinţa umană trebuie să o depună pentru a trăi în mod decent împreună cu familia sa, timpul său liber se reduce la cel pentru mâncat şi dormit, uneori şi acesta destul de insuficient. Unii îşi pot pune întrebarea: de ce are nevoie fiinţa umană de timp liber? Este nevoie să răspundem? Tu, cititorule drag, care ai ajuns aici cu lectura acestui articol… nu faci aceasta, nu eşti acum în timpul tău liber? Timpul liber este o constantă necesitate pentru fiecare fiinţă umană, dar probabil că foarte puţini îşi dau seama de aceasta.Timpul liber este unul din bunurile cele mai preţuite ale fiinţei umane şi aproape singurul bun de care fiinţa umană poate dispune după cum doreşte sufletul său. Dacă vrea ... să studieze, să cugete, să se informeze sau să joace fotbal, să meargă pe stadion, să se întânească cu prietenii, exact după cum îşi doreşte.

Din păcate, cei care dirijează din umbră ce se petrece pe această planetă ştiu valoarea timpului liber şi, prin reclame şi o mass-media vicleană ca intenţie, urmăresc, în ceea ce priveşte petrecerea timpului liber, să devieze intenţiile fiinţelor umane de la ceea ce le-ar ajuta cu adevărat în propria evoluţie şi elevare spirituală către activităţi banale, care să le consume energia şi, bineînţeles, banii.

În protocolul al XIII-lea francmasonic, este specificat astfel: "Vom face aceasta pentru ca aceste gloate ale poporului să nu ajungă la nimic profund prin cugetare. Eventual îi vom opri eficient de la gândire prin petreceri şi sport, prin jocuri, prin desfătări vicioase, prin înlănţuiri de patimi şi prin case de toleranţă publice. Îndată vom pune apoi prin presă concursuri banale de arte şi tot felul de sporturi. Aceste preocupări de masă vor îndepărta pentru totdeauna spiritele de la chestiunile elevate unde am avea mult de luptat cu ele. Oamenii, dezobişnuindu-se din ce în ce mai mult să gândească spontan şi independent numai prin ei înşişi vor ajunge să vorbească datorită propagandei noastre tocmai aşa cum gândim noi. Datorită superficialităţii şi a lenii lor de a gândi, noi vom fi singurii care vom da impulsuri şi îndrumări cugetării, mai ales prin intermediul anumitor persoane care, bineînţeles, nu vor fi deloc bănuite de a avea legături strânse cu noi."Această deviere indusă a modului în care fiinţa umană îşi poate petrece timpul liber este, din punct de vedere spiritual, un pericol "îmbrăcat" în iluzia libertăţii şi a relaxării sau plăcerii. Este pericolul ca ea să stagneze, să nu evolueze, să nu se trezească cu adevărat la ceea ce poate fi. Este pericolul de a rămâne într-un stadiu, de fapt, subuman aşa cum se afirmă în Casa Domnului: "Omul lipsit de sete pentru cunoaşterea superioară nu a atins încă statutul propriu-zis de om - în adevăratul sens al cuvântului - nefiind decât un animal în formă umană, incapabil să se gândească la altceva decât la hrană, iar apoi la somn sau la împerechere. El este complet lipsit de alte preocupări, cu excepţia celor care privesc funcţiile sale naturale şi confortul material, cum ar fi procurarea hranei şi a unui loc călduţ şi moale în care să se odihnească.

Da, ar trebui să evitaţi asemenea oameni, căci în ei nu trăieşte decât sufletul animal, care nu aspiră să îşi transceandă statutul său preexistenţial, preferând să mănânce decât să facă vreo muncă sau vreun efort pentru trezirea ulterioară a spiritului nemuritor din interiorul său. Asemenea oameni nu au nimic sfânt în ei cu excepţia stomacului lor! (…) Dacă cineva este însetat de cunoaştere, spiritul lui este deja trezit, la fel cum copilul care suge la sânul mamei sale este deja trezit la viaţă! Ce îşi doreşte însă un asemenea copil? Pentru ce plânge el? Pentru hrană! El nu-şi doreşte altceva decât să mănânce!
Trezit din lungul său somn, spiritul face acelaşi lucru: el plânge de foame, strigându-şi setea de cunoaştere." (Jakob Loerber, Casa Domnului, vol.2, cap.60)Dar această trezire este extrem de periculoasă pentru cei care doresc să conducă din umbră această planetă, întrucât oamenii (treziţi) vor realiza că aceştia nu le vor nici binele, nici bunăstarea, nici sănătatea, nimic - doresc doar să îi folosească ca pe o masă de sclavi oarbă şi adormită, pentru propriul lor folos. Dar destinul omului, înscris în el prin însăşi existenţa scânteii divine ce o poartă în spiritul său nu este acela de a fi sclav. Dar pentru aceasta, trebuie să fie însetat de cunoaştere spirituală, trebuie să îşi folosească timpul liber cu înţelepciune şi trebuie să depună efortul de a se trezi.

"Răspundeţi-Mi însă cu toată sinceritatea: se va simţi copilul hrănit dacă mama îi va da degetul să-l sugă sau un alt biberon, care nu-i oferă substanţele nutritive de care are nevoie? Oricât de mult i-ar da să sugă, dacă mama nu-i asigură şi adevărata hrană de care acesta are nevoie, mai devreme sau mai târziu copilul va pieri, căci viaţa lui nu poate fi prezervată fără substanţa necesară. Înţelegeţi acest adevăr? (…) În mod similar, spiritul este însetat de adevăr, singura sa hrană reală. Dacă nu faceţi altceva decât să vă potoliţi spiritul cu o cunoaştere goală, lipsită de orice substanţă spirituală, spuneţi-Mi cum ar putea progresa spiritul vostru?" (Jakob Loerber, Casa Domnului, vol. 2, cap.60)

Preluare de la http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7671

Sursa: http://roaim.co.nr

Planeta X/Nibiru poate fi catalizatorul pentru transformarile prin care va trece planeta noastra in perioada 2016 – 2023


Cunoscutul autor, avocat şi redactor radio Alfred Lambremont Webre a prezentat de curând date despre o situaţie cosmică ce nu este pe deplin necunoscută în rândul celor care studiază subiectul, dar care ne aduce totuși nişte precizări importante. 


„Catastrofobia” provocată de trecerea Planetei X/Nibiru prin apropierea Pământului a generat multă neînţelegere şi a fost alimentată de tot felul de informaţii eronate. Planeta X/Nibiru este asociată cu o stea pitică maro, adică o stea dintr-o categorie specială, aflată la o anumită etapă a evoluţiei sale, ce formează se pare un sistem dublu cu Soarele nostru. Apropierea ei de sistemul nostru solar a fost asociată cu evenimente cataclismice la nivelul planetei noastre, care ar modifica radical suprafaţa Pământului şi ar provoca transformări masive în toate domeniile de activitate.
Cu toate acestea, există se pare posibilitatea ca această apropiere a Planetei X/Nibiru (datele de ultimă oră au indicat că această apropiere va începe în anul 2016) de Pământ să reprezinte chiar catalizatorul de care planeta noastră are nevoie pentru a realiza saltul evolutiv important spre care se îndreaptă cu hotărâre. Una dintre estimări arată că Planeta X/Nibiru a orbitat prin interiorul sistemului nostru solar mai mult de 1,25 milioane ori în decursul celor 4,6 miliarde de ani de când acesta s-a format. Cu alte cuvinte, Pământul se află în interiorul unui sistem cosmic binar format din Soarele nostru (Sol) şi steaua pitică maro ce orbitează în jurul lui Sol pe o orbită eliptică (ce se afla la un anumit unghi faţă de ecliptica sistemului nostru solar) în decurs de 3600 de ani.
Din punct de vedere istoric, se pare că Planeta X/Nibiru a avut un impact diferit asupra Pământului la fiecare dintre cele 1,25 de milioane de treceri prin apropierea sa.
Date astronomice recente, care au fost făcute publice de astronomul Marshall Masters prevăd o posibilă trecere a Planetei X/Nibiru prin apropierea Pământului în anul 2016. Informaţii importante pot fi obţinute din vizionarea atentă a acestui documentar:

 

Concluziile lui Masters, prezentate la sfârşit, indică o trecere în diferite faze ale Planetei X/Nibiru prin apropierea Pământului, începând cu 2016. La momentul actual, steaua pitică maro se afla în apropiere de Saturn, pe orbita ei înclinată faţă de ecliptica sistemului solar.
Foarte important va fi însă, spune Alfred Lambramont Webre, modul în care umanitatea va trata această apariţie pe cerul planetei noastre. Cabala malefică va intenţiona, poate, să determine haos şi panică, folosindu-se de efectele teribile ale unei astfel de apropieri cosmice (în punctul de minimă distanţă), pentru a prelua controlul şi puterea integrală la nivelul planetei. Prin urmare, depinde foarte mult de modul în care populaţia va reacţiona şi va înţelege situaţia. Marile probleme pe care le va genera un astfel de eveniment extraordinar la nivel planetar va determina reconsiderarea valorilor pentru fiinţa umană şi îndreptarea ei către spiritualitate şi către înţelegerea mult mai profundă a vieţii şi realităţii universale.
Alfred Lambremont Webre afirmă în acest sens: „Perioada ce va urma, marcată de acest eveniment, este preludiul unei ere a păcii şi a dezvoltării, a creativităţii, a cooperării şi fericirii fără precedent pe Pământ. Felul în care omul va pătrunde în această eră se află doar la alegerea lui. Cunoaşterea ce îi va permite să se ridice deasupra greutăţilor enorme care îl aşteaptă va izvorî, paradoxal, chiar în mijlocul unei ere limitată şi lipsită aproape complet de raţiune, fiind atunci precum o arcă ce ne va permite să navigăm prin apele tulburi ale Potopului noului mileniu.”


Gaura neagra din centrul galaxiei noastre va inghiti un nor de materie stelara

În imaginea de mai sus este redată gaura neagră supermasivă (numită Săgetător A*) din centrul galaxiei noastre, în jurul căreia se roteşte norul de gaz şi praf cosmic denumit G2. 
Acest eveniment cosmic este de departe cel mai aşteptat de către astronomi şi, cel mai probabil, el va avea loc în lunile următoare, oferind spectacolul unic al unui gigantic nor cosmic, format din gaze şi praf cosmic, care este înghiţit gradat de o gaură neagră supermasivă.

Gaura neagră supermasivă din centrul galaxiei noastre are masa echivalentă cu cea a 4 milioane de sori. Un astfel de „spectacol”, mai ales că are loc chiar „la noi acasă”, adică în galaxia noastră, este ceva atât de rar şi totodată extraordinar, încât întreaga atenţie a astronomilor va fi orientată spre acest eveniment cosmic de excepţie.

Acţiunea cosmică a început deja, „victima” fiind un nor de gaz cosmic, descoperit în anul 2011 şi denumit G2. Pe măsură ce gaura neagră atrage tot mai aproape de ea acest nor, ea face ca gazul şi materia (praful cosmic) ce îl compune să înceapă să se rotească şi să se mişte în spirală, precum un prosop ud care este stors. Odată cu apropierea norului cosmic G2 de gaura neagră, gazul din el se încălzeşte şi îşi măreşte viteza de deplasare. Ultimele observaţii cu ajutorul celor mai performante telescoape au arătat că partea frontală a norului a ajuns deja la limita cea mai apropiată de gaura neagră din centrul galaxiei noastre. 

Totuşi, surprinzător este faptul că norul nu a început încă să fie sorbit în interiorul găurii negre supermasive, însă apropierea lui foarte mare de teribilul „aspirator cosmic”, care este Săgetător A*, indică faptul că acest proces va începe foarte curând. Partea frontală a norului se deplasează actualmente cu o impresionantă viteza de aproximativ 10 milioane de kilometri pe oră, ceea ce reprezintă aproape 1% din viteza luminii.

Astronomii de la Max Planck Institute for Extraterrestrial Physics vor urmări să folosească datele actuale şi pe cele viitoare, legate de acest eveniment cosmic, pentru a înţelege de unde provine norul cosmic G2. Întrucât aceasta este prima dată când astronomii au ocazia să observe cum este absorbit un nor cosmic într-o gaură neagră supermasivă, aceasta le va permite probabil să înţeleagă mai în detaliu ce forţe extraordinare sunt implicate intr-un astfel de proces şi să elucideze o parte dintre numeroasele enigme care încă mai învăluie misteriosul fenomen al găurilor negre din Univers.


Sursa: http://www.edituradaksha.ro/

Eckhart Tolle – Despre fericirea de a trai momentul prezent


În clipul video de mai jos, Eckhart Tolle – autorul cărţilor „Puterea momentului prezent” şi „Un nou Pământ” – explică în mod sintetic şi simplu cum ar trebui ca fiinţa umană să-și urmeze ţelul în viață, astfel încât să se bucure mereu de succes şi să fie mereu fericită lăuntric. 

Acestea nu sunt indicaţii despre psihologia aplicată a succesului material sau despre carieră; acestea sunt cuvinte pătrunse de spiritul înţelepciunii, care caută să trezească omul contemporan la o dimensiune ce pare să îi fie străină: capacitatea de a fi conştient de ceea ce el este în realitate şi nu de ceea ce el crede că este.

Ideea principală este aceea că e necesar să ne conectăm la universul în care trăim şi acţionăm prin intermediul conştiinţei noastre, a vigilenţei şi atenţiei îndreptate asupra naturii noastre lăuntrice, şi nu prin intermediul gândurilor, conceptelor şi ideilor care distorsionează realitatea fizică şi pe cea subtilă.SUA ar trebui sa fie precaute: Iranul detine “jucarii” mult mai avansate decat armamentul american

Întrebarea principală care se pune este: dată fiind situaţia actuală şi faptul că atacarea Siriei de către puterile occidentale pare să fie inevitabilă (ca parte a unui plan demult pus la punct (anul 2000), de invazie a ţărilor din Orientul Mijlociu şi de supunere a Iranului, după cucerirea Siriei); așadar, va scoate Iranul la iveală armamantul sau militar secret, care implică o tehnologie extraordinar de avansată, bazată pe descoperirile realizate de către fizicianul Mehran Keshe, (http://www.keshefoundation.org/)?

 

Dacă nu sunteţi familiarizaţi cu tehnologia Keshe, ce implică energia liberă, puteţi afla unele informaţii preţioase din documentarul următor:

 

Tehnologia Keshe oferă, printre altele, posibilitatea obţinerii fără probleme a hranei şi a apei, mijloace revoluţionare de transport cu viteze uluitoare, deplasări cosmice interstelare, imposibilitatea de detectare pe radar a dispozitivelor ce zboară cu această tehnologie etc.
O mare parte a lumii nu cunoaşte faptul că Iranul a capturat două drone americane, una la sfârşitul anului 2011 (considerată a fi cel mai sofisticat aparat de zbor militar al Armatei SUA), iar a doua la sfârşitul anului 2012. 


Dronele au fost făcute de asemenea complet inofensive. Nu numai că aceasta a fost o usturătoare palmă pentru aroganţa americana, dar penibilul situaţiei a avansat atunci când preşedintele Obama a solicitat Iranului să-i înapoieze dronele:
http://www.theguardian.com/world/video/2011/dec/13/obama-iran-return-drone-video

Prin urmare, va ajuta Iranul pe vecinul său, Siria, cu această tehnologie de excepţie, de care americanii par îngroziţi? Dacă răspunsul este da, atunci raportul forţelor în lume şi politica la nivelul planetei noastre se vor schimba dramatic şi probabil irevocabil, aproape peste noapte. Mehran Keshe a avertizat marile puteri occidentale că, în cazul unui atac armat, folosirea tehnologiei lui va putea face ca rachetele de atac să fie întoarse spre cel care le-a lansat, avioanele de vânătoare şi bombardierele vor deveni absolut inutilizabile, iar portavioanele vor fi precum nişte simple plute pe ocean.


Sursa: http://www.edituradaksha.ro

Scrieri regăsite ale strămoşilor

Scrieri regăsite ale strămoşilor

Iosif Marin
 cvvcx cx c 
Majoritatea comentatorilor Columnei lui Traian recunosc într-una din scenele columnei, un sol dac (sau bur), care se prezintă în faţa împăratului cu un obiect circular, socotit un mesaj sau o scrisoare, în vederea începerii unor negocieri de pace. Este singura imagine care su gerează existenţa scrisului la daci.
decebalus per scorilo
Arheologii şi istoricii români şi-au concentrat atenţia asupra inscripţiilor greceşti şi latine descoperite în teritoriile geto-dace şi recunosc doar existenţa câtorva inscripţii dacice, printre care cea mai cunoscută este Decebalus per Scorilo.
decebalus per scorilo.JPG 4343
Se porneşte de la ideea că adevărata istorie a scrisului (dar şi a românilor) începe odată cu cucerirea romană a unei părţi din regatul Daciei. Ei uită că, în fiecare sat din Munţii Carpaţi, românii, urmaşii dacilor, te pot călăuzi către diferite locuri din împrejurimi, numite  Piatra scrisă, iar stâncile munţilor, altarele antice din peşteri, lespezile de mormânt, pietrele de căpătâi şi chiar crucile, păstrează încă nenumărate inscripţii nedescifrate, unele mult mai vechi decât influenţa greacă şi decât scurta ocupaţie romană.
scriere-dacica-mandibula-chitila-2
Tăbliţele de lut descoperite la Tărtăria  nu reprezintă un fenomen singular în spaţiul nostru. În jurul anului 1880, Szofia Torma din Orăştie adunase deja, la Muzeul de istorie din Cluj, o colecţie de câteva sute de tăbliţe asemănătoare. Astăzi, muzeele româneşti şi europene deţin mii de astfel de mărturii ale existenţei şi continuităţii scrisului la strămoşii noştri, iar primul capitol din Istoria scrisului, apărută în anul 2001, în limba franceză, la Paris, poartă titlul Precursorii scrisului în Valea Dunării.
În schimb, recenta Istorie a românilor, publicată sub egida Academiei Române, deşi admite descoperirea de la Tărtăria şi existenţa în muzeele româneşti a altor dovezi materiale în acest sens, propune să aşteptăm „noi descoperiri şi cercetări”, pentru a putea formula o recunoaştere oficială.
Ovidiu însuşi, cu un veac înainte de înfrângerea Daciei, afirma că a scris versuri în limba geţilor, fără a preciza alfabetul folosit. Sunt cunoscute şi recunoscute contactele secrete dintre preoţii daci şi misionarii creştini din Dobrogea, conduşi de Sfântul Apostol Andrei, chiar dacă teritoriul era sub administraţie romană. Creştinismul, ca religie a Cărţii, s-a răspândit în rândul dacilor şi prin intermediul scrisului (cu  „veşminte” latine, getice/gotice, greceşti ori slave).
Un istoric grec mărturiseşte că alfabetul grecesc ar fi de origine getică. Ulfila (311-383 d.Hr), episcop creştin, considerat apostol al geţilor/goţilor, a tradus Biblia din limba greacă, pe malurile Dunării, pentru slujbele creştine adresate locuitorilor acestor ţinuturi. Unii istorici ai scrisului îi atribuie lui Ulfila paternitatea asupra alfabetului gotic. Este oare întâmplător faptul că evenimentele consemnate în Codexul Rohoncy se referă la existenţa unui regat dac în acelaşi spaţiu geografic şi spiritual ?
Alfabetul chirilic a fost creat şi răspândit în rândul popoarelor slave de doi traci, Metodi şi Chiril, strămoşi ai aromânilor din Peninsula Balcanică. La rândul lor, secuii din Transilvania multiplică şi astăzi planşe cu texte scrise în vechiul alphabet secuiesc, despre care un istoric deal lor a recunoscut că l-au preluat de la daci, fapt consemnat încă din secolul al XIX-lea de Bogdan Petriceu Hasdeu.
Regăsirea, descifrarea şi popularizarea plăcuţelor de plumb de la Sinaia constituie un nou orizont de cercetare pentru istoriografia românească, o nouă posibilitate de cunoaştere mai profundă a istoriei strămoşilor noştri geto-daci.
Corelarea simbolurilor alfabetice şi a elementelor de conţinut din plăcuţele de la Sinaia, din Codexul Rohoncy şi din numeroasele inscripţii în veşmânt grecesc, latin ori slav, ar putea pune într-o lumină nouă istoria noastră străveche.

Coincidenta sau NU!!!

Ascultă-ţi inima şi – indiferent ce e acolo – scoate la suprafaţă


asculta-ti inimaAscultă-ţi întotdeauna sentimentele, nu e nevoie să te uiţi în jur. Uitându-te la oamenii din jur nu poţi să îţi dai seama exact ce se întâmplă cu ei, pentru că feţele lor nu reflectă realitatea, la fel cum nici faţa ta nu reflectă ceea ce simţi în realitate. Înfăţişarea lor exterioară nu e interiorul lor, tot aşa cum înfăţişarea ta exterioară nu e interiorul tău.
În asta constă ipocrizia societăţii – să nu îţi arăţi interiorul, să nu îţi arăţi adevărata faţă. Să ţi-o ascunzi. Să o arăţi cuiva intim, şi care te va înţelege. Dar cine este intim? Nici chiar îndrăgostiţii nu îşi arată unul altuia adevărata faţă. Căci, cine ştie, acum se iubesc, dar s-ar putea ca în clipa următoare să nu se mai iubească. Aşa că fiecare se închide în el, devine o insulă. Nu te uita la alţii, uită-te la tine. Şi, cu orice risc, lasă să iasă la suprafaţă ce e în tine. Nu există risc mai mare ca reprimarea. Dacă îţi reprimi sentimentele, îţi vei pierde toată pofta de viaţă, tot entuziasmul. Îţi vei pierde toată viaţa, dacă vei continua să-ţi reprimi emoţiile. Reprimarea e toxică, îţi otrăveşte fiinţa.
Ascultă-ţi inima şi indiferent ce e acolo, scoate la suprafaţă. În scurtă vreme îţi va fi foarte uşor să o faci, vei deveni priceput şi îţi va plăcea. Şi o dată ce ştii cum e să fii autentic, n-ai să mai vrei niciodată să fii fals, pentru că autenticitatea e foarte frumoasă. Continui să decizi să fii fals pentru că n-ai simţit niciodată gustul realului. Realul a fost reprimat încă din copilărie, ai fost învăţat să-l reprimi chiar înainte de a şti ce e, şi ai continuat să-l reprimi inconştient, mecanic. Fii conform cu tine însuţi – altă posibilitate nu există. Trebuie să fii responsabil faţă de fiinţa ta. Eşti răspunzător de fiinţa ta şi Dumnezeu nu o să te întrebe de ce nu eşti altcineva.
Problema e cum să fii tu însuţi. Şi dacă poţi s-o rezolvi, toate celelalte probleme nu mai contează. Atunci viaţa e un mister frumos care trebuie trăit, nu o problemă de rezolvat!
Osho

O INSULĂ a apărut în Marea Arabiei, în urma cutremurului puternic produs în Pakistan. Vedeţi imagini cu formaţiunea

O INSULĂ a apărut în Marea Arabiei, în urma cutremurului puternic produs în Pakistan. Vedeţi imagini cu formaţiunea 407
Foto: maritime-connector.com
Cutremurul de 7,7 produs marţi în sud-vestul Pakistanului a dus la apariţia unei noi insule în Marea Arabiei, au anunţat autorităţile provinciei Balucistan, citate de postul de televiziune pakistanez Geo News.
VEDEŢI IMAGINI CU INSULA

Insula are o înălţime cuprinsă între 6 şi 12 metri şi o lungime de aproximativ 30 de metri şi se află la o distanţă de 90 de metri de portul pakistanez Gwadar.

Cutremurul cu magnitudinea 7,7 a avut loc la ora 16.29 (14.29, ora României), în regiunea Awaran, la adâncimea de 22,9 kilometri. 

Potrivit celui mai recent bilanţ publicat de CNN, seismul s-a soldat cu cel puţin 46 morţi şi peste 20 de răniţi, numeroase case fiind distruse.

"Populaţia lumii trebuie REDUSĂ cu 50%. Numai aşa naţiunile vor intra în Noua Ordine Mondială". Declaraţiile care te vor şoca

"Populaţia lumii trebuie REDUSĂ cu 50%. Numai aşa naţiunile vor intra în Noua Ordine Mondială". Declaraţiile care te vor şoca 442
Foto: thechangingwar.blogspot.com
Citate ale unor oameni celebri, respectaţi de întreaga omenire ridică multe semne de întrebare. Teoriile conspiraţiei cu privire la viruşii concepuţi în laborator pentru decimarea omeniri ar putea fi adevărate dacă ar fi să considerăm ca adevărate vorbele acestor oameni.

Roosevelt, Grobaciov, Kissinger, Rockeffeler sau chiar Bill Gates au făcut mai multe declaraţii îngrijorătoare, care au fost cuprinse într-un material cel puţin interesant.

Declaraţiile oamenilor care conduc lumea:

"Graviditatea ar trebui să fie o crima împotriva societăţii, cu excepţia cazului în care părinţii deţin un permis de la guvern. Toţi potenţialii părinţi ar trebui să fie indemnati la a folosi produse chimice contraceptive, guvernul furnizand antidoturi cetăţenilor alesi pentru fertilizare" -  David Brower, directorul executiv Sierra Club

"Societatea nu face nicio afacere, dacă permite degeneraţilor să-şi perpetueze specia" - Theodore Roosevelt

"O populaţie totală mondială de 250-300 de milioane de persoane, cu 95% mai puţin decât în prezent, ar fi ideală" -  Ted Turner, intr-un interviu pentru revista Audubon."Există o singură temă în spatele eforturilor noastre: trebuie sa reducem nivelul populaţiei. Iar guvernele trebuie sa ne foloseasca metodele pentru a obtine rezultate curate si frumoase, sau vor primi mizeria pe care o avem în El Salvador, sau în Iran sau în Beirut. Populaţia este o problemă politică. Odată ce populaţia este scapata de sub control, este nevoie de guvern autoritar, chiar fascist, pentru reducerea ei.... Programul nostru în El Salvador nu a functionat. Nu am avut infrastructura care să-l susţină. Au fost al naibii de multi oameni ... Pentru a reduce într-adevăr populaţia, rapid, va trebui să trimiteti toţi bărbaţii la luptă şi sa ucideti un număr semnificativ de femei fertile ...Cel mai rapid mod de a reduce populatia este prin foamete, ca şi în Africa, sau prin boli cum ar fi Moartea Neagra " - Thomas Ferguson, Departamentul de Stat pentru Populaţie.

"În căutarea unui nou duşman care să ne unească, ne-a venit ideea cu poluarea, ameninţarea încălzirii globale, lipsa apei, foametea şi potrivirea proiectelor de lege dupa ele.... Dar , uneori, în desemnarea lor ca inamic, cădem în capcana de a confunda simptomele de cauze. Toate aceste pericole sunt cauzate de intervenţia umană şi numai prin schimbarea atitudinilor şi a comportamentului oamenilor acestea pot fi depăşite. Atunci inseamna ca inamicul real este chiar umanitatea" -  Alexander King,  Bertrand Schneider - Fondator şi respectiv secretar, Clubul de la Roma, „Prima revoluţie globală" Pag 104-105, 1991.

"Un cancer este o multiplicare necontrolată a celulelor, iar explozia demografică este o multiplicare necontrolată de oameni ... Noi trebuie să mutam eforturile noastre de la tratarea simptomelor la extirparea cancerului. Operaţiunea va cere multe decizii aparent brutale şi lipsite de inimă" - Paul Ehrlich , profesr la Stanford,în cartea : „Bomba numita Populaţie"

"Eu cred că suprapopularea umană este problema fundamentală pe Pământ astăzi. Noi, oamenii, am devenit o boala: „Virusul-Om". Primele mele trei obiective principale ar fi : reducea populatiei umane la aproximativ 100 de milioane în întreaga lume, distrugerea infrastructurii industriale şi in al treilea rand sa vad cat mai multe zone pustii" - Dave Foreman"Noi trebuie să vorbim mai clar despre sexualitate, contracepţie, despre avort, despre valoarea controlului populatiei, deoarece, pe scurt, criza ecologică este criza populaţiei. Reduceti populaţia cu 90%, iar apoi nu vor mai mai fi suficienti oameni pentru a face atat de multe daune ecologice" - Mihail Gorbaciov

"Depopularea ar trebui să fie cea mai mare prioritate a politicii externe faţă de lumea a treia, pentru că economia SUA va necesita cantitati tot mai mari de minerale din străinătate, în special din ţările mai puţin dezvoltate. Persoanele în vârstă sunt consumatori inutili. Populaţia lumii trebuie să fie redusa cu 50%" - Dr. Henry Kissinger

"Suntem pe punctul de a realiza o transformare la nivel mondial. Tot ce avem nevoie este o criza majora credibila şi naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială" -  David Rockefeller

"Nimeni nu va intra în Noua Ordine Mondială decat in cazul în care el sau ea va face o promisiune pentru a se închina lui Lucifer. Nimeni nu va intra în New Age cu excepţia cazului în care el va lua o iniţiere luciferica" - David Spangler, director al Iniţiativei Planetare, Organizaţia Naţiunilor Unite si unul din fondatorii curentului New Age

"Astăzi lumea are 6.8 miliarde de oameni (declaraţia a fost făcută în urmă cu câţiva ani). Si ar putea creste până la aproximativ nouă miliarde. Acum, dacă am face o treabă foarte eficienta cu noile vaccinuri, cu asistenţa medicală, cu serviciile de sănătate si control a reproducerii, am putea reduce aceste cifre cu 10 sau chiar 15 la suta..!" - Bill Gates


Mulţumim utilizatorului nostru, Constantin Ştefan Şelaru pentru e-mailul trimis pe adresa site@antena3.ro.

Gutuile, “fructul interzis”

Sub infatisarea asemanatoare unei pere galbui, cu coaja lucioasa si poroasa, cu un gust inedit si surprinzator, gutuile, “fructul interzis” din gradina Eden (cum au fost denumite de multi) ofera multe beneficii pentru sanatate si viata indelungata.
Originile si istoria gutuilor
Gutuile, denumite in latina “Cydonia oblonga”, fac parte din familia de fructe Rosaceae, din care fac parte perele si merele.
Aceste fructe erau cunoscute inca de pe vremea vechilor acadieni, si multi considera ca gutuile au precedat merele, cat priveste cultivarea lor. Vechii romani consumau gutui coapte in miere de albine, sau in combinatie cu ceapa verde.
Columella, un scriitor roman antic care ne-a lasat foarte multe indicii despre agricultura vechilor romani, scria despre trei tipuri de gutui, accentuand faptul ca “marul de aur” din gradina Hesperidelor era de fapt gutuia.
Mai tarziu, cultivarea gutuiului s-a raspandit din vestul Asiei in tarile Europei estice si centrale, printre care si Romania.
Bogatiile gutuilor
In functie de obiceiurile tarilor in care sunt cultivate, gutuile pot fi consumate in stare cruda, sau preparate in diverse alimente specifice, mai exact: gemuri, budinca, marmelada, chiar jeleu. Totusi, exista si retete in care gutuile (cele care nu pot fi consumate crude) sunt decojite, coapte sau chiar fierte, servite simplu sau impreuna cu alte fructe si legume, in salate, sosuri si supe din fructe, etc.
Iata cateva detalii despre bogatia de vitamine, nutrienti si minerale continute in 100g de gutui:
(μg – micrograme)
Carbohidrati – 15.3 gm
Energie calorica – 60 kcal
Vitamina A – 40 μg
Vitamina B3 (Niacin) – 0.2 mg
Vitamina B9 (Folati) – 8 μg
Vitamin B6 – 0.04 mg
Vitamin C – 15.0 mg
Grasimi – 0.10 gm
Zaharuri – 12.53 gm
Potasiu – 197 mg
Fibre – 1.9 gm
Apa – 83.8 gm
Sare – 4 mg
Proteine – 0.4 gm
Fosfor – 17 mg
Calciu – 8 mg
Fier – 0.7 mg
Magneziu – 8 mg
Beneficiile gutuilor pentru sanatatea ta
Cateva GutuiVitaminele si mineralele continute in gutui ofera multiple beneficii pentru sanatatea si buna functionare a organismului.
Gutuile sunt sarace in calorii, in sare si grasimi, dar bogate in fibre esentiale si vitamina C, fiind un aliment excelent care poate fi incorporat in alimentatia zilnica, chiar in dieta sau program de slabire.
Vitamina C este un puternic aliat pentru a intari mecanismul defensiv al sistemului imunitar, intarind functionarea celulelor corpului.
Gutuile erau consumate, datorita continutului mare de fibre, pentru a amelioara si stopa problemele specifice sistemului digestiv: indigestie, balonare, discomfort intestinal, ulcer gastric, chiar diaree. Ceaiul de gutui ajuta la ameliorarea inflamatiilor gastrointestinale.
Gutuile contin pectina, o fibra solubila nedigerabila, care 
mentine activitatea tractului intestinal si a florei bacteriene. Pectina functioneaza ca un puternic antioxidant, micsorand nivelul de colesterol din circuitul sangvin, si inhiband absorbtia de grasimi in corp.
Nivelul de potasiu prezent in gutui ajuta la reducerea presiunii sangelui iar continutul mic de saruri nu “ajuta” organismul sa retina apa si alte fluide care ar putea cauza dureri si probleme cardiovasculare.
Fierul previne anemia si alte probleme specifice sistemului sangvin.
Acizii fenolici din gutui sunt excelenti antioxidanti care curata radicalii liberi care pot cauza cancer si stopeaza dezvoltatea celulelor canceroase.
Semintele gutuilor, pregatite prin fierbere, pot fi folosite pentru a trata respiratia urat mirositoare, ulcerul gurii, dar pot fi folosite si extern, comprese aplicate peste zonele afectate ale pielii (in cazul arsurilor, etc) sau in jurul articulatiilor inflamate. Semintele fierte pot fi consumate pentru a combate simptomele pneumoniei.
Exista si lotiuni preparate din praf de gutui (prin uscare) care amelioreaza durerile ochilor.
Efecte secundare si interdictii
Consumul semintelor de gutui este contraindicat, datorita toxicitatii lor, deoarece contin cianida. Exista totusi remedii pe baza de seminte de gutui, prajite, fierte, uscate si maruntite (prafuri), dar consulta medicul cu privire la acestea.
In trecut, gutuile erau recomandate femeilor insarcinate pentru ca fatul sa creasca sanatos si sa fie inteligent si activ. Totusi, trebuie precizat ca introducerea gutuilor in alimentatia viitoarelor mame trebuie precedata de un consult cu medicul de familie sau un medic specialist, pentru a observa influenta asupra fatului.
Concluzie
Consumul de gutui variaza de la persoana la persoana, in functie de varsta si alti factori. Indiferent de cantitate, evita intotdeauna consumul semintelor de gutui, in stare cruda.
Gutuile sunt fructe care ofera o explozie de vitalitate si energie organismului tau. Integreaza gutuile in alimentatia ta.

Documentar: Mafia medicala – Ghislaine Lanctot - tradus romana

Un film de scurt metraj , cu GHIS (autoarea cartii Mafia medicala) care ne aduce aminte de adevarata noastra natura pe care am uitat-o .NIRIBU? Un obiect mare in apropierea Cometei ISON 2013

Au aparut noi imagini cu Cometa ISON 2013. Imaginile confirma ca un alt obiect masiv calatoreste in dreapta ei. Orice ar fi acel obiect, este unul foarte mare. Ar putea fi Planeta X? NASA ar putea spune ca este EROS, al doilea cel mai mare asteroid din apropierea Pamantului, dar s-ar putea sa nu fie el. Un lucru e sigur: vom afla in curand!


Lăptişorul de matcă, cel mai puternic stimulator al celulelor stem

Ce este oare laptisorul de matca – un produs misterios al stupului, laptele albinelor, un medicament, un aliment … ?
Multa vreme acei care nu erau familiarizati cu produsele albinelor credeau ca laptisorul de matca este faurit de matca stupului. Astazi majoritatea oamenilor stiu ca, dimpotriva, laptisorul este facut de albine pentru regina lor. Cele mai tinere albine din stup, cele mai pure, numite si doici, il produc in glandele lor hipo-faringiene.
Este ca si laptele de mama pentru sugar. In stup, cu laptisorul de matca sunt hranite toate larvele pana la varsta de 3 zile, dupa care vor manca atat cat traiesc doar miere si polen. O singura exceptie exista de la aceasta regula: larva de matca. Ea continua sa primesca laptisor, care constituie hrana reginei pe toata durata vietii ei.
Oul din care se dezvolta matca este identic cu cel din care rezulta albina lucratoare. Totusi cele doua larve se dezvolta diferit, dintr-un motiv simplu: hrana. Laptisorul de matca este cel care face sa apara o matca, ci  nu o albina lucratoare. Apoi, pe parcursul vietii lor, determina diferente uimitoare intre ele. Daca o albina lucratoare traieste 4 – 6 saptamani, o matca traieste 4 – 6 ani, in care asigura perpetuarea familiei, depunind pana la 2000 de oua pe zi. Insumate, ii depasesc masa proprie de cateva ori.
Laptisorul de matca este poate cel mai puternic stimulator al celulor stem. Sa ne reamintim longevitatea, vigoarea, cat si capacitatea matcii de a produce viata noua in familie, prin numeroasele oua pe care le depune. Toate acestea se datoreaza celulelor stem din corpul ei.  Functia celulelor stem ale matcii este asa de bine dezvoltata, atat pentru propriul corp cat si pentru «corpul» familiei din stup, incat ea este practic izvorul de viata al acesteia.
Fara matca, familia se stinge incet, pana moare. Intregul trai, tineretea si puterea oricarei familii de albine isi au sursa in matca, de fapt in rezervorul ei de celule stem. Iar acest rezervor cat si functionarea lui par a fi determinate si intretinute de laptisorul de matca, care este hrana reginei pe toata durata ei de viata.
Efectele surprinzatoare pe care laptisorul le arata in stup, suscita mare curiozitate in afara acestuia. In multe parti ale lumii, cercetatori de renume desfasoara studii de laborator amanuntite, la cel mai inalt nivel stiintific si tehnic, straduindu-se sa dezlege misterele laptisorului.

  • Ajută la regenerarea celulelor stem nervoase
In Japonia de exemplu a fost demonstrat ca sub actiunea laptisorului de matca, din celulele stem nervoase se diferentiaza noi neuroni, oligodendrocite si astrocite(Shoei Furukawa & co). Sunt fotografii si dozari imunohistochimice. Altfel spus, a fost rasturnata vechea teorie din medicina conventionala ca neuronii si alte celule nervoase nu se pot regenera.
Lucrarile de laborator din ultimele 3 decade, foarte multe intreprinse in Japonia, au demonstrat eficienta laptisorului de matca intr-o serie larga de domenii si stari : oncologie, hematologie, neurologie, gerontologie, infertilitate (efecte deosebit de bune atat la femei cat si la barbati), viroze, hipertensiune, hiperlipidemii, oboseli cronice, stres, activitate intelectuala epuizanta, etc.  Actiunile se manifesta atat profilactic cat si curativ.
In Aprilie 2012, in Congresul de Apiterapie de la Passau, japonezii de la Nagaragawa Research Center au comunicat cateva studii deosebit de interesante pentru varsta a treia. Unul dintre ele, a urmarit ce efecte asupra oaselor are la soareci carora li s-a administrat laptisor de matca in mancare. Se stie ca estrogenul, care este folosit medicamentos la femei, in tratamente in special post-menopauza, duce la cresterea greutatii oaselor, a cantitatii de procolagen osos si a cantitatii de cenusa provenita din arderea oaselor. Experimentul a urmarit daca laptisorul are efecte asemanatoare estrogenului.
S-a facut pe 3 grupe de soareci femele: un grup martor, unul care a primit laptisor de matca si unul caruia i s-a administrat estrogen (17?-estradiol). Administrarea s-a facut timp de 9 saptamani. S-a obsevat ca laptisorul de matca administat oral a crescut greutatea oaselor, cantatea de procolagen osos si cantitatea de cenusa provenita din arderea oaselor, intr-un mod similar cu estrogenul.
Studiul a evidentiat experimental ceea ce se banuia, din practica clinica medicala umana, ca  laptisorul  stimuleaza formarea matricei organice osoase si mineralizarea ei, fiind util in osteopenie, osteoporoza, fracturi, alte afectiuni care necesita osificare.
Pe de alta parte se cunosc riscurile administrarii exogene de estrogeni, de exemplu fibromatoza uterina, endometrioza, cancer endometrial. Intrebarea care se punea mai departe a fost daca si laptisorul de matca administrat oral poate determina asemenea afectiuni hormon-dependente. Spre a cauta raspunsul s-au urmarit experimental evolutia greutatii uterine si a mucoasei uterine, tot dupa administrare timp de 9 saptamani, la 3 grupe de soareci femele, ca mai sus.
Efectele au fost urmatoarele: laptisorul de matca (doza de 1g/Kg corp si zi) nu a modificat greutatea uterului, in timp ce estrogenul a crescut-o semnificativ.Structural, laptisorul a produs o insignifianta crestere a celulelor endometriale si o ordonare a acestora, in timp ce estrogenul a produs o crestere importanta a dimensiunilor celulelor epiteliale si o dezordonare a lor. Acestea arata ca laptisorul chiar administrat in doze mari, nu are efecte patogene de tip hormon-dependente.
In paralel, sub raport genetic, s-a urmarit numarul de gene exprimate in cursul actiunii celor doua. Laptisorul si-a exercitat functiile punind in functiune doar 48 de gene, actionind asupra fenomenelor de fosforilare proteica, iar estrogenul a produs exprimarea a 934 gene, influentind ciclul celular, diviziunea nucleara, metabolismul ADN si proliferarea celulara.
Acestea arata ce impact masiv asupra celulelor are estrogenul administrat medicamentos; utilizarea lui de catre acestea presupune eforturi mari, cu mobilizarea a numeroase componente celulare, mai ales nucleare, cu perturbarea nucleului si a diviziunii celulare, ceea ce explica posibilitatea dezvoltarii unor cancere sau alte afectiuni hormon-dependente. Prin contrast, actiunea laptisorului de matca se realizeaza simplu, fara perturbari, cu utilizarea unor minime resurse celulare.

  • Corectează dezechilibrele hormonale
Un alt studiu a urmarit posibilele efecte de reglaj hormonal pe care le-ar putea exercita laptisorul de matca. Atentia s-a indreptat asupra functionarii axului hipotalamo-hipofizar. Se stie ca acesta inregistreaza un declin odata cu varsta, ceea ce afecteaza calitatea vietii si creste riscul pentru diferite boli. La sobolani este cunoscut fenomenul natural de crestere a greutatii hipofizei odata cu varsta. Experimental, s-a administrat timp de 7 luni unui grup de sobolani laptisor de matca oral in mancare, iar grupului de control mancarea simpla.
In final s-au cantarit comparativ greutatile corporale si greutatile mai multor organe (ficat, splina, uter, ovare). Nu s-au inregistrat diferente semnificative intre cele doua grupe de sobolani, decat in cazul hipofizei. Hipofiza lor a scazut in greutate,comparativ cu grupul de control la care hipofiza a crescut corespunzator varstei.
S-au urmarit in paralel mai multi hormoni, in hipofiza si sange. Intre ei, prolactina care obisnuit creste cu varsta, a scazut la grupul cu laptisor, TSH-ul si hormonii tiroidieni s-au imbunatatit. Acestea sunt probe practice asupra faptului observat si clinic la oameni, ca laptisorul de matca ar avea un efect de reglaj hormonal.
Cel mai interesant a fost un studiu clinic randomizat dublu orb cu control placebo, facut pe 60 voluntari varstnici, intre 60 si 78 de ani. Timp de 6 luni, jumatate dintre ei au primit zilnic,  cate 3 g de laptisor de matca dizolvat intr-un suc; cei din jumatatea de control au baut sucul simplu. S-au facut numeroase analize de sange si o examinare psihologica. La final, principalele rezultate la grupul care a luat laptisor au fost urmatoarele: s-a imbunatatit scorul de sanatate mintala (in schimb la grupul de control s-a mentinut scaderea obisnuita varstei), au crescut numarul de hematii si hematocritul, a crescut indexul insulinic si a scazut glicemia matinala (a-jeune).
Studiile mai sus mentionate au fost realizare de colectivul de la Nagaragawa Research Center,  API Co. Ltd., Gifu, Japan (http://api3838.co.jp), sub indrumarea Professor Keiko Abe, Ph.D. (Department of Applied Biological Chemistry, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo) si Professor Tatsuo Ishizuka, Ph.D. (Department of General Internal Medicine, Gifu University, graduate School of Medicine).
Referitor la discutiile despre eventualele actiuni « periculoase » de tip hormonal exercitate de laptisor trebuie lamurit un lucru simplu. Laptisorul de matca NU poate contine hormoni datorita faptului ca el este produsul unor glande exocrine (exo=in afara; krein=a secreta, gr.), adica glandele hipofaringiene ale albinelor. E ca si cum ai spune ca glandele salivare ale omului produc hormoni. Astfel ca determinarile de testosteron (culmea!), progesteron si estradiol din laptisorul de matca pot fi puse pe seama unor erori de laborator.
De altiminteri, consultindu-ma cu oameni de stiinta de cea mai inalta tinuta, s-a confirmat ca aceste determinari nu mai respecta rigoarea altor vremuri, si nu sunt repetate si coroborate statistic. O astfel de eroare produsa azi, si comunicata maine, ajunge sa fie citata in numeroase lucrari, fara ca autorii acestora sa fi vazut  macar un singur buletin de analiza.
  • Protejează împotriva cancerului
Daca urmarim proprietatile mai sus descrise, devine usor de inteles eficienta sa in afectiuni genetice mostenite. Administrat la copii nascuti cu defecte genetice impreuna cu polenul, ii ajuta mult sa recupereze din deficitele pe care le prezinta. De asemenea la copiii prematuri, distrofici, hipo-ponderali. Se poate administra in doze de 0,5 – 1 g/zi pentru perioade de 2-3 luni, cu pauze de 3-4 saptamani, sau chiar doze mai mari in functie de varsta, greutatea copilului si de gradul deficientei.
Laptisorul de matca are efecte benefice in boli degenerative indiferent de localizarea lor. In aceste cazuri am obtinut rezultate bune administraind doze de 4 g/zi sau chiar 8-10 g/zi.
Pe de alta parte, la cei sanatosi ajuta la pastrarea vigorii, a tineretii, invioreaza, da forta, creste imunitatea, intretine un nivel energetic ridicat al intregului organism.Ca doza de intretinere, se recomanda intre 1-3 ml/zi, in functie de tipul de activitate. In situatii de suprasolicitare doza poate creste la 4-6 ml/zi, sau mai mult daca eforturile fizice si/sau intelectuale sunt mari si sustinute pe o lunga durata. Eu insami, cat si sotul meu, am luat cate 8-10 ml/zi in majoritatea zilelor pe parcursul anului 2010, avind numai beneficii. Ulterior am continuat sa luam 3-4 ml/zi, cate 6 zile pe saptamana.
Pentru multi este foarte importanta actiunea benefica a laptisorului in afectiuni maligne (cancer)El poate afecta direct ADN-ul celulelor maligne, lucru descoperit in laboratoare, unde s-a dovedit ca are efect antitumoral. In studii facute pe tumori transplantate la soareci (Tamura & co., Japonia, 1987) s-a descoperit ca laptisorul inhiba cresterea tumorala daca este administrat curativ (dupa transplantarea tumorii).
Intr-o rata mai mare sunt inhibate tumorile atunci cand este administrat atat profilactic (inaintea transplantarii tumorii) cat si terapeutic. In afectiunile oncologice actioneaza nu doar ca antitumoral, dar si ca regulator al productiei de celule ale sangelui (leucocite, hematii,…).
La administrarea de doze corespunzatoare (2-4 g/zi in medie, dupa experienta noastra) se normalizeaza analizele de sange si starea generala a pacientilor aflati sub chimio-terapie perfuzabila si orala. Astfel pacientii care fac chimio-terapie pot utiliza acest produs care ii scuteste in mare masura de efectele devastatoare uneori ale acesteia si permite continuarea tratamentului oncologic conventional.
Laptisorul de matca, ca si alte produse valoroase din domeniul medicinei naturiste,poate constitui o punte de legatura intre activitatea medicala alopata si medicina alternativa. Dupa experienta noastra, combinatia propolis – laptisor de matca – zeolit constituie o trida de mare eficienta in oncologie.
Intr-un studiu facut asupra efectului contra oboselii al laptisorului de matca la soareci supusi la efort fizic, s-a demonstrat ca reduce acumularea de acid lactic in serul sanguin si scade consumul de glicogen din muschi (Kamamura & Co., Tokyo 2001). Aceasta inseamna ca imbunatateste activitatea musculara in efort si diminua fenomenele de tip febra musculara. Se dovedeste util pentru sportivi de performanta.

  • Cum utilizează corpul nostru lăptişorul de matcă
Organismul omenesc foloseste in ordinea prioritatilor orice lucru consumat, fie remediu fie aliment. Atunci cand undeva in organism exista o carenta, corpul nostru o va acoperi intai pe aceasta, din ceea ce primeste de la exterior, apoi va utiliza eventualul surplus in alte parti. Aici ma gandesc in primul rand la faptul ca unii inca se mai intreaba daca laptisorul de matca nu poate face rau femeilor cu cancere in sfera genital – mamara, datorita componentelor sale estrogenice.
Mai intai trebuie repetat ca laptisorul nu poate contine hormoni activi umani. De fapt are in compozitia sa niste substante de origine vegetala, care prezinta actiune de tip hormonal strict in lumea vegetala. Adica sunt mesageri chimici, care regleaza cresterea si dezvoltarea, precum auxinele si giberelinele.
Corpul utilizeaza aceste substante asa cum are nevoie in momentul administrarii. Daca functia sexuala este cea principal deficitara pentru un anume organism, le va directiona pe axa sexuala. Asa se intampla in cazul persoanelor cu infertilitate. Insa functia sexuala este considerata a fi “de lux” in natura, deservind perpetuarea speciei. Acest lucru este posibil atunci cand corpul respectiv se afla in deplinatatea fortelor sale, incat sa poata concepe o noua fiinta, sa o intretina in cursul dezvoltatii sale intrauterine, apoi sa-i dea nastere si sa o hraneasca.
Dar un organism care sufera de o boala grava precum cancerul, nu se poate “gandi” la a se reproduce. In astfel de situatii de boala severa, corpul foloseste un remediu atat de pretios precum laptisorul de matca spre a-si regla celulele imunitare aflate in dezordine sau deficit, spre a-si reface hemoglobina, a-si intretine organele vitale, a lupta contra unor posibile infectii virale sau microbiene, a-si ridica nivelul general energetic, care in cancer este cel mai scazut fata de alte boli. Acel corp nu isi poate permite intretinerea unor functii “de lux”, precum sexualitatea, inainte de a completa mai intai carentele din zonele vitale necesare propriei supravietuiri.
Cele mai sus descrise se refera la laptisor de matca crud. Laptisorul imediat dupa recoltare este proaspat. Ulterior poate fi numit crud sau procesat, in functie de felul in care se va prezenta catre consumator. Laptisorul crud este cel care nu a suferit nici o prelucrare si se pastreaza la frigider. Laptisorul procesat este cel care se comercializeaza ca drajeuri, capsule, solutii, etc. Descrierea laptisorului prin orice alte atribute este pur comerciala. In laptisorul crud se gasesc anumite mici cantitati de impuritati firesti ale stupului, de exemplu micro-grauncioare de polen.
Nu exista laptisor de matca pur, in stare cruda naturala. Daca este prelucrat se pierde mare parte dintre proprietati, incat efectele sunt mult mai mici comparativ cu cele ale laptisorului crud. Diferenta este ca si de la laptele de vaca integral la laptele praf. Primul are savoare, putere naturala de hranire, energie vitala, in timp ce laptele praf este varianta de rezerva, mai costisitoare, dar de fapt lipsita de vibratia vietii, cu formula chimica saracita si modificata.
Laptisorul de matca este lipsit de toxicitate. Experimental la soareci si sobolani, chiar daca s-au administrat doze foarte mari, de 3 g/Kg corp, nu au fost inregistrate nici un fel de efecte toxice (Hashimoto &co., 1977). Nici la oameni nu s-au inregistrat vreodata reactii toxice. Daca judecam dupa definitiile date suplimentului alimentar si alimentului de catre legislatia europeana, constatam ca laptisorul de matca se incadreaza in categoria aliment. In stup, asa cum am aratat, laptisorul de matca este hrana.
De ce oare nu l-am putea considera in acelasi mod si pentru oameni, daca constatam ca este atat de hranitor, revigorant, poate fi consumat la orice varsta, intareste imunitatea si sanatatea, nu are toxicitate ?
Sa-l descriem ca aliment pare neobisnuit la prima vedere, dar realitatea ramane aceeasi. In unele tari din Europa, precum Franta si Belgia, laptisorul este deja considerat aliment. La fel in alte parti, de exemplu Uruguay unde se vinde ca atare in magazine sub autorizarea Oficiului de Stat pentru Stiinta Alimentara. E drept ca nu este necesar sa-l consumam in cantitati precum painea sau fructele.
Dar si sarea este aliment si se recomanda ferm a nu se depasi o anume doza zilnica, de 7-8 grame in medie pentru adulti sanatosi (dupa unele opinii mai mult, dupa altele mai putin cu cateva grame). Ce sa mai vorbim despre unii indulcitori artificiali, folositi in cantitati mult mai mici, si care se vand printre alimente, desi li se descriu efecte toxice sau chiar cancerigene pe multiple canale informationale ? Pana la urma pentru orice aliment sunt recomandate anumite cantitati care nu trebuie sa fie depasite.
Observind efectele lui deosebite si subtile in reglarea si intretinerea functiilor, structurilor si energiilor, in mentinerea sanatatii dar si in recuperarea acesteia, putem pe drept sa numim laptisorul de matca nutrient functional. Daca il descriem bazal ca aliment, dar cu proprietati particulare, atunci produsele care il contin, in functie de destinatia lor, ar putea fi considerate si medicamente. Asa procedeaza autoritatile din Cuba.
Am urmarit numai cateva dintre directiile de actiune ale laptisorului de matca, cu gandul la diversitatea fara margini a naturii pe care ne bucuram atat de mult sa o revedem inverzita, presarata cu flori si cu zumzetul nepretuitelor albine, sub stralucirea blanda a soarelui de viata datator…
Cristina şi Gabriel Aosan,