Danone Romania retrage lactate de pe piata. Ce produse au fost vizate
Protv Ad
Potrivit Mediafax, reprezentantii lanturilor de supermarketuri afirma ca grupul francez a solicitat de ieri retragerea de la comercializare a unor loturi de produse din gamele Activia, smantana Casa Buna si Nutriday. Reprezentantii Danone nu furnizeaza insa numele brandurilor, dar precizeaza ca este vorba doar despre anumite loturi de produse, principalul element de identificare al acestor loturi fiind data de expirare, iar procesul de retragere nu afecteaza in niciun caz intregul brand. 
"Dupa primirea rezultatului pentru aflatoxina M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii sai de lapte, rezultat care era peste limita legala, Danone Romania a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectiva si, pentru siguranta consumatorilor, a decis sa blocheze in depozitul sau 75 tone de produse si sa retraga preventiv de pe piata unele produse care ar fi putut sa contina urme de lapte contaminat de la acea ferma. Procesul de retragere se desfasoara foarte rapid si facem toate eforturile sa fie finalizat pana la finalul zilei", se arata intr-un comunicat al companiei.
Dupa alerta nationala referitoare la aflatoxina, Danone Romania a decis mai multe masuri suplimentare si voluntare de autocontrol fata de obligatiile legale de monitorizare si control si planul aferent validat de autoritati, inclusiv achizitia unui echipament propriu de testare a continutului de aflatoxina.
Sursa: Mediafax