luni, 3 decembrie 2012

ÎN PRAG DE RĂZBOI Israelul plănuieşte să atace SIRIA - presă


Israelul a cerut de două ori, în ultimele două luni, permisiunea Iordaniei pentru a lansa un atac împotriva depozitelor siriene de arme chimice, afirmă expertul Jeffrey Goldberg, în revista The Atlantic, conform ziarului israelian Haaretz.

Ţinta unui eventual atac israelian sunt depozitele de arme chimice siriene
Ţinta unui eventual atac israelian sunt depozitele de arme chimice siriene / FOTO: IMEMC
Conform expertului, premierul Benjamin Netanyahu a trimis de două ori reprezentanţi ai Serviciului israelian de informaţii externe (Mossad) la Amman pentru a se coordona cu omologii iordanieni şi pentru a primi permisiunea statului vecin pentru o astfel de operaţiune.
Însă, conform unor oficiali americani, Iordania pare să fi respins propunerea, explicând Israelului că "nu este momentul potrivit" pentru un astfel de atac.
Israelul poate efectua o astfel de operaţiune şi fără aprobarea Iordaniei, dar Guvernul israelian se teme de consecinţele pe care un astfel de atac le-ar avea pe plan regional.
"Surse din cadrul serviciilor de informaţii mi-au spus că drone israeliene supraveghează frontiera dintre Iordania şi Siria; în plus, arsenalul chimic sirian este supravegheat şi de avioane de recunoaştere americane", afirmă expertul Jeffrey Goldberg.
Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a lansat luni, la Praga, un "avertisment dur" adresat regimului Bashar al-Assad cu privire la o eventuală utilizare a armelor chimice împotriva poporului său. "Există o linie roşie pentru Statele Unite", a declarat Clinton. "Încă o dată, lansăm un avertisment foarte dur regimului al-Assad, comportamentul său este condamnabil. Acţiunile sale faţă de propriul popor sunt tragice".


Duminică, surse din cadrul serviciilor de informaţii occidentale citate de New York Times au declarat că sunt semnale privind noi activităţi la depozitele de arme chimice din Siria, existând riscul ca serviciile de securitate să utilizeze armamentul neconvenţional împotriva insurgenţilor. "Există anumite indicii că regimul sirian se pregăteşte să utilizeze aceste arme", afirmă un oficial american, sub protecţia anonimatului. Siria a reiterat că nu va utiliza niciodată arme chimice împotriva poporului său, acuzând Statele Unite că susţin reţeaua teroristă Al-Qaida. "Siria reafirmă că nu va utiliza niciodată astfel de arme, chiar dacă le deţine, împotriva poporului său, oricare ar fi circumstanţele", a precizat diplomaţia siriană.
Protestele reprimate violent şi confruntările armate între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad durează din martie 2011 în Siria, bilanţul victimelor fiind, potrivit unor organizaţii, de peste 42.000 de morţi.
Sursa:  REALITATEA.NET

APARIŢIE OZN în România, investigată de National Geographic Channel. CINE a văzut EXTRATEREŞTRII


Cazul unei apariţii extraterestre în România, investigat de National Geographic Channel, va fi difuzat pe postul de televiziune pe 27 decembrie, în cadrul serialului "Extratereştri în Europa", potrivit unui comunicat remis Mediafax.

National Geographic Channel investighează un OZN văzut în România / Foto: examiner.com
National Geographic Channel investighează un OZN văzut în România / Foto: examiner.com
Serialul "Extratereştri în Europa" prezintă "o analiză amănunţită asupra aspectelor fascinante şi tulburătoare ale acestor întâlniri cu inexplicabilul". Astfel, telespectatorii vor examina rapoartele despre o navă extraterestră în jurul căreia este lansată o anchetă judiciară, dar şi documentul care susţine că Mussolini a muşamalizat zvonurile despre apariţii OZN în 1936. Poveştile din cadrul documentarului sunt variate şi captivante, de la cazul unui tânăr pilot portughez, care descrie întâlnirea faţă în faţă cu o farfurie zburătoare la 1524 metri altitudine, până la cel despre doi soldaţi din Forţele Aeriene Americane, care au observat o lumină misterioasă în pădurea din Suffolk.

 Cazul apariţiei extrarerestre în România va fi prezentat în episodul intitulat "La nuntă în România", care va fi difuzat în premieră la National Geographic Channel pe 27 decembrie, de la ora 21.00.

 În acest episod va fi prezentată o serie de evenimente. Astfel, în 10 septembrie 1990, într-o regiune rurală, în localitatea portugheză Alfena, un grup de copii aflaţi în drum spre şcoală observă un obiect strălucitor, metalic, cu picioare, planând la 50 de metri de la sol.

În perioada 14 - 25 septembrie 1952, NATO mobilizează un număr impresionant de forţe aeriene şi navale în regiunea Atlanticului de Nord, simulând o invazie sovietică a Europei Occidentale, în cadrul unui exerciţiu de antrenament numit "Operaţiunea Mainbrace". Numeroşi militari care luau parte la acest exerciţiu au putut observa mai multe OZN-uri zburând deasupra portavioanelor sau urmărind aparate de zbor care aterizau.

În 2001, o pană de curent aruncă satul Năneşti din judetul Vrancea, Romania, în beznă. Când sătenii ies afară să cerceteze, un OZN roşu apare pe cer şi emite perdele rotative de lumină care se răsfrâng asupra localităţii. Oamenii merg mai departe încercând să afle despre ce este vorba, dar sunt întâmpinaţi de o apariţie suprareală, care luminează cerul nopţii... martorii sunt captivaţi de evenimentele bizare. Timp de aproape două ore, apariţia trimite raze ciudate de lumină peste sat pentru ca apoi să dispară. Pe parcursul următoarelor zile, povestea este analizată în presă. Anchetatorii de fenomene OZN români vizitează zona căutând martori, se mai spune în comunicatul National Geographic Channel.

Sursa: REALITATEA.NET

CUTREMUR în Marea Neagră, magnitudine 4,6


Cutremur în Marea Neagră! Un cutremur cu magnitudine 4,6 s-a produs luni seară în Marea Neagră, în largul coastelor Bulgariei, aproape de graniţa cu România.

Cutremur în Marea Neagră
Cutremur în Marea Neagră / FOTO: quakes.globalincidentmap.com
Cutremurul a avut loc la ora 20.58 ora României, la o adâncime de 2 kilometri, potrivit quakes.globalincidentmap.com.

Un cutremur mai slab a fost resimţit duminica seară de locuitorii oraşului Varna (nord-est) şi ai altor localităţi situate în partea de nord al litoralului bulgăresc.

Potrivit Centrului de Seismologie Euromediteranean, seismul s-a produs la ora 22.11 în Marea Neagră şi a avut magnitudinea de 2,6 grade pe scara Richter. Epicentrul s-a situat în Marea Neagră la 45 kilometri sud-est de la Varna, 30 de kilometri est de Biala, 57 kilometri sud de Balcic şi 210 kilometri nord-vest de Istanbul.


Sursa:  REALITATEA.NET

România se schimbă oricum!


9122_26068_1“N-avem nevoie de broaşte râioase, porci, pisici, aspidă şi vasilisc. Vin alegerile parlamentare, iar o nouă criză a orgoliilor ar provoca o nouă criză politică!”

Cine, când şi cum schimbă România? Noi toţi, acum, printr-o viziune şi un plan comun. Ca paşoptiştii. Ca România Jună. Acum ori niciodată!

Aiurea, nu se mai poate schimba nimic, ar zice profanii. Oamenii sunt înrăiţi, nu mai au idealuri comune, valori, lideri de urmat. Fiecare e pentru el, iar ignoranţa a devenit caracteristica generală a maselor. Da, dar masele pot fi mânate în luptă, însufleţite, manipulate, ar spune iniţiaţii, vizionarii. Trebuie doar trezite din amorţeală.

Şi s-a decis: toată media românească a demarat campanii de conştientizare prin care sunt promovate valorile naţionale, inteligenţa, inovaţia şi românii care fac cinste României. Trusturi de presă concurente s-au unit pentru un ideal comun dovedind, pentru prima oară după Revoluţie, că atunci când scopul este unul nobil, presa poate avea o singură voce.

Politicienii, oare, nu pot avea o singură voce? De ce catastrofă naţională este nevoie pentru ca toate forţele politice să lucreze împreună pentru ţară? Avem o criză economică, una de identitate naţională, una de credibilitate pe plan extern într-o lume tot mai globală, iar politicienii nu sunt în stare să găsească un ideal comun nici în al doisprezecelea ceas. Se jignesc (pisici, broaşte râioase şi porci) se ameninţă (dacă nu numeşti premier pe cine vreau eu, te demitem!) îşi urmăresc mişcările unul altuia ca animalele de pradă, atacându-se cu fiece ocazie. Folosesc instituţiile statului şi puterea pe care o au pentru a distruge pe cei care le stau în cale şi în interes personal.
În tot acest timp ne lamentăm că n-avem bani, că n-avem drumuri, n-avem profesori şi medici, n-avem cum să ne ţinem valorile acasă!
Vin alegerile parlamentare, iar o nouă criză a orgoliilor ar provoca o nouă criză politică, iar cea politică, la rândul ei, ar adânci criza economică. Acesta este ultimul lucru care ne lipseşte. România nu o va putea lua de la zero cu o clasă politică iresponsabilă, incapabilă să găsească puterea de a se uni pentru ţeluri de interes naţional.
Între timp, poveştile despre o altfel de Românie, una curată, curg pe toate canalele media. Români ale căror fapte au schimbat destine au umplut paginile ziarelor şi spaţiul emisiunilor TV. Români care prin inteligenţa lor, prin implicare, bun simţ, performanţă fac cinste întregii naţii au fost făcuţi cunoscuţi, au ieşit în linia întâi. Ei schimbă România în fiecare zi şi fac asta fără să ţină cont de o clasă politică depăşită. România se va schimba, iar cine nu ţine pasul va dispărea.
Autor: Ovidiu Marincea
sursa: adevarul.ro
          gandeste.org

Politicianismul este cancerul României. Unde ne sunt profesioniştii?


nimeniÎn ultimele zile am ridicat adesea privirea spre invazia de chipuri desenate electoral, chipuri anonime, şterse, unele grobiene, iar în privirea lor fixă, hâdă, am descoperit orizontul mic, lipsit de speranţe, care ne aşteaptă. Apoi am continuat să privesc în fiecare zi câte un alt chip încercând să găsesc un surâs de normalitate, dar m-am lovit de guri strânse în sloganuri sterile; apoi burţile pline ale carieriştilor politici ajunşi să recomande un celebru anonim jinduitor de deputăţie, anonim care şi-a plătit cu zeci de mii de euro poziţia de candidat. Am văzut şi gospodine cu privirea ştearsă, masculi lipsiţi de vârstă, precum şi un anume „Ion”, cu fizionomie alcoolizantă susţinut de un alt celebru tribun al poporului, popor umilit la fiecare patru ani.

Sunt la rândul meu umilit numai privind feţele celor pe care ar trebui să-i aleg. Nu mă reprezintă nimeni, nici măcar unii dintre cei câţiva profesionişti care au acceptat cu umilinţă asocierea politică. De pildă, nu-l pot asocia pe profesorul Dinu C. Giurescu cu Dan Diaconescu. Întrebarea mea simplă este ce caută acolo domnul academician? Este numai o biată insignă pentru un jecmănitor al realităţii. În aceeaşi situaţie socot că se află profesorul Daniel Barbu. Cum adică să mi-l recomande pe Daniel Barbu un anume tip Dan Voiculescu, afacerist dubios de tipul „Crescent”, şi nu numai. Pe dl. Barbu mi-l recomandă cărţile, activitatea universitară, şi nu îndemnul unui mafiot politic. La fel, pe Dinu C. Giurescu mi-l recomandă opera ştiinţifică, forţa convingerii sale în discursul liber, şi nu prezenţa unui flecar de circumstanţă politică. Mă consider trădat de aceia pe care-i ştiam aproape de visele mele de mai bine. Pentru că nu poţi schimba nimic atunci când ai poziţia de insignă politică a unui şmecher. Schimbi atunci când devii forţă politică conducând un partid. Te afli în fruntea deciziilor, şi nu pe o margine de banner într-o intersecţie cu oameni grăbiţi şi sastisiţi.
Clasa politică se ascunde. Au fugit marii şmecheri politici prin târguri de provincie şi sate de munte. Nici un lider politic nu-şi asumă riscul votului într-un oraş mare. În Bucureşti sunt numai anonimi. Cine sunt aceşti anonimi care-mi cerşesc votul pentru deputăţie este greu să înţeleg. Ce au făcut ei pentru ţara asta atât de reprezentativ şi ce înţeleg ei din viaţa mea de fiecare zi, pentru a mă determina să mă obosesc să ajung la secţia de votare? Cine sunt şi ce vor de la mine?
Unde ne sunt profesioniştii? Oamenii care au în spate carieră şi performanţe? În medicină, matematici, economie, inginerie şi orice altceva? Deoarece am încredere în ceea ce au realizat până să-şi dorească deputăţia. Asta contează. Ce este în spatele sutelor de figuranţi care se vor deputaţi şi senatori, de la recomandantul Chiliman la un anume Mircea Raicu? Neant! Fanariotism la primul şi şmechereală impuberă la celălalt. Ducă-se dracului cu toţii!
Ţara mea regresează. Şi aceasta pentru că ţara mea se află pe mâini vulgare, de vagabonzi ai vieţii, plictisiţi ai mişcării, regresivi ai creierului, oportunişti ai circumstanţelor. În ultimii trei ani am asistat cu toţii „la cea mai agresivă campanie dusă împotriva existenţei statului român”. Şi această campanie „a fost mânată chiar de instituţiile statului român: preşedinţia, majoritatea parlamentară, guvernul, autorităţile centrale şi locale. A fost, de asemenea, opera unor intelectuali, care, pentru a-şi spăla păcatele colaborării cu regimul comunist sau pur şi simplu din oportunism, au devenit partizanii fanatici ai desfiinţării statului social (de fapt, statul partener cu naţiunea), pe care l-au asimilat, factic şi inept, cu cel comunist” (Călin Georgescu, 2012).
„Politicianismul este cancerul României”, spunea Petre Pandrea, deoarece „broscoiul politic român se umflă ca boul din fabula nemuritoare iar pericolul este pieirea poporului pe care vrea să-l reprezinte”. Broscoiul politic este lovit de neputinţă în faţa problemelor mari, agresiv şi vulgar în interior, cu cei mici, dar lipsiţi de vlagă, umil şi servil în exterior, chiar şi faţă de banalii funcţionari europeni. Politicieni loviţi de neputinţă în afara ţării şi strident-guralivi în interiorul ţării, mai ales când se întâlnesc pe la talk show-uri. Or, se ştie că „neputinţa este starea de colonialitate, iar răţoiala este expresia unei puteri castrate” (Petre Pandrea, 2001).
O putere castrată care forţează disoluţia ţării. Dar ceea ce este de mirare este pasivitatea cu care poporul român a primit, în cursul ultimilor ani, fiecare etapă de distrugere naţională, începând cu „cele mai aberante măsuri socio-economice, politice şi financiare, constituite într-un atac direct la cei cinci stâlpi de susţinere ai oricărui stat modern: apărarea şi integritatea teritoriului naţional; asigurarea respectării legilor, a ordinii şi siguranţei cetăţenilor pe plan intern; dreptul la muncă şi la pensie; dreptul la un sistem de sănătate eficient, de care să beneficieze toţi cei care contribuie, dar şi cei care nu pot contribui din motive obiective; dreptul la o educaţie gratuită şi modernă, care să asigure viitorul generaţiilor tinere şi nu numai” (Călin Georgescu, 2012).
Revenind, ce au făcut toţi anonimii care ne cer deputăţia, pentru toate cele însumate mai sus? Ce au făcut aceia care apar plini de vigoare şi bine hrăniţi din banul public, mutrele astea acre şi „dotate” cu personalitate politică şi care, iată, ni-i recomandă cu tupeu pe aceşti nimeni ai zilei de azi, dar care vor totul pentru ziua de mâine?! Nimic, şi nici nu au de gând.
Profesioniştii sunt marginalizaţi politic şi, mai grav, sunt marginalizaţi profesional şi social de găştile politice cu prelungiri anatomice în societate şi economie. Aici este cancerul politic şi aici trebuie intrat cu fierul înroşit.
Adrian Majuru
sursa: cotidianul.ro
         gandeste.org

Otrava din galantarPortalul: 20-22 decembrie 2012


Ati citit probabil materialele de pe site si din cartile care au aparut la editura Proxima Mundi si Christalin si aveti o idee despre ceea ce semnifica portalul din 21 decembrie 2012. Daca nu, exista inca timp sa va informati pentru a avea baza de cunoastere necesara celui mai bun mod de a actiona.
In esenta, pe perioada celor 3 zile, 20 - 22 Decembrie 2012, datorita energiilor cosmice de magnitudine foarte mare ce vor fi directionate catre Pamant ca urmare a alinierii sale precesionale cu zona Centrului Galactic, prin Soare, vor avea loc schimbari de mare amploare pentru planeta si pentru toate formele de viata de pe ea. Nu voi relua tot ceea ce puteti gasi la sursele indicate mai sus, dar trebuie stiut ca energiile care sosesc vor amplifica de sute de ori forta de viata si ceea ce avem in constiinta.
In cazul in care constiinta noastra este majoritar in Lumina, amplificarea ce va avea loc va tinde sa dizolve negativitatea din noi si rezistenta fata de energiile schimbarii si vom evolua pe o treapta spirituala superioara, impreuna cu planeta care a ales deja acest lucru.
In cazul in care constiinta este dominant negativa, negativitatea va fi si ea amplificata, ceea ce va duce la involutia acelui suflet si la dinamici distructive, culminand cu parasirea corpului fizic intr-un interval de pana la doua decenii.
Ceea ce doresc sa subliniez este ca atat energiile si constiintele pozitive cat si cele negative vor fi amplificate de sute de ori pe perioada celor 3 zile.
Energiile vor incepe sa creasca accentuat din data de 12 Decembrie 2012 (12-12-12) iar pe perioada 20-22 Decembrie 2012 se vor amplifica dramatic.

Pozitionare

Avand in vedere cele de mai sus, este recomandabil ca pe parcursul celor 3 zile (20-22 Decembrie) sau macar pe 21 decembrie sa parasiti zonele aglomerate precum orasele si sa va duceti in zone linistite, de preferinta montane, sau in zone in care stiti ca se afla linii de camp energetice sau vortexuri (exemple: MunTii Bucegi, Retezat, Piatra Craiului, zona Bran, Sinca Veche. Apuseni, Maramures si altele). Pot fi de asemenea vortexuri si linii de camp de magnitudine mare, din alte tari (Peru, Mexic, California, Sedona, UK, Egipt..)
Energiile cosmice vin din zona Centrului Galactic, sunt filtrate apoi de Soare si infuzate in campul planetar pe la poli, apoi prin liniile de camp si vortexurile energetice, apoi pe intreaga planeta, cu efect mai pronuntat la inaltimi.
Daca nu puteti sa va luati liber in cele 3 zile si ramaneti la oras, folositi foarte multa protectie si incercati sa meditati cat mai mult, in pace, preferabil mai multi daca aveti compatibilitate.
Daca luam ca exemplu Bucurestiul, este estimata constiinta colectiva ca fiind 75% negativa. In cele 3 zile, aceasta negativitate va fi amplificata si va tinde sa inunde orasul din punct de vedere energetic. Exista aproximativ 200 (poate mai mult la data respectiva) de suflete in Bucuresti care vibreaza in constiinta la nivel 5D sau mai sus. Este insuficient pentru a contracara negativitatea, asadar este preferabil daca locuiti in orase sa procedati dupa cum e recomandat mai sus.
Vaile orientate catre sud, sud est (spre soare) sunt foarte bune pentru meditatii in acele zile si activitati in aer liber (dansuri, ritualuri, plimbari).

Precautii

Perturbatiile electromagnetice din cele 3 zile este probabil sa genereze probleme pentru sistemele de telecomunicatii pe Pamant, ceea ce, in era noastra tehnologizata, propaga efectele in mod imprevizibil. Cu alte cuvinte, fara panica (nu se va intampla cred nimic dramatic in acele zile), este bine sa aveti resurse banesti in numerar la dispozitie (automatele bancare si bancile este posibil sa aiba probleme in functionare), sa evitati sa depindeti de telefonul mobil, calculator sau alte mijloace electronice. Dupa cele 3 zile, probabil ca efectele perturbatiilor se vor remedia relativ repede, deci e posibil ca cei mai multi oameni sa nici nu isi dea seama ca s-a intamplat ceva iesit din comun, precum trecerea planetei intr-o stare de constiinta aferenta unei dimensiuni mai inalte.


Co-creatie

In timpul celor 3 zile, forta gandurilor noastre va fi amplificata de sute de ori. Dupa cele 3 zile, planeta va ajunge in constiinta dominanta 4D, dimensiunea gandului care se manifesta rapid. Asadar, este recomandabil ca in cele 3 zile sa va concentrati forta gandului pe realitati pe care alegeti sa le mainfestati. Nu implicati alte persoane in ceea ce alegeti sa manifestati, ci numai pentru voi, pentru a evita incalcarea liberului arbitru. Ca sa fiu mai clar, daca va doriti o relatie de cuplu, nu vizualizati o perosana anume pentru aceasta, ci vizualizati la modul general un suflet care este optim pentru voi, are toate calitatile necesare astfel incat sa va simtiti impliniti impreuna. Fara nume, fara detalii precise.
Pentru planeta, pentru familie si prieteni puteti vizualiza ca cel mai inalt bine al lor sa se implineasca, dar nu dati detalii de genul: "copilul meu sa urmeze medicina", "fata mea sa se casatoreasca la 27 de ani". Lasati asadar spatiu pentru liberul arbitru al celorlalti.
Vizualizati o planeta a abundentei, pacii si bucuriei, cu Centre de Lumina conectate intr-o retea de Lumina pe toata planeta, cele mai frumoase imagini ale Erei de Aur asa cum o vedeti.
Apoi, pe timpul celor 3 zile si dupa aceea (Planeta va deveni majoritar 4 D), tineti cont de expresia "aveti grija la ceea ce va ganditi, s-ar putea sa vi se indeplineasca". Planeta va fi in dimensiunea gandului manifest si creativitatii.
Daca sunteti implicati in crearea de Comunitati Spirituale, vizualizati cum acestea se manifesta rapid, in armonie si pace, abundenta, autosustenabilitate: surse de energie alternativa precum panouri solare, eoliene, hidro, energie libera; recolte bogate; sisteme de invatamant moderne, spirituale pentru copii; temple si scoli ale misterelor; oameni sanatosi si sisteme de sanatate holistice, in armonie cu Legile Divine; interactiuni benefice cu civilizatii de Lumina, benevolente.. Esential, in plus fata de mijloacele necesare existentei pentru Comunitati, vizualizati Procesul manifestarii lor abundente, in Pace si Armonie, Creativitate, Bucuria de a trai. Procesul este acea dinamica energetica ce sustine abundenta vietii. Altfel, poti avea de toate dar sa nu stii ce sa faci cu ele..

Spiritualitate

Pe parcursul celor 3 zile, se recomanda meditatii, vizualizari, ritualuri benefice, dansuri si exercitii fizice (pentru ca energia foarte mare sa curga prin corp, nu sa stagneze). Sunt date detalii si in mesajul anterior pe aceasta tema: , vizualizarea Luminii Aurii, meditatia gratiei Kundalini.
Se pot folosi piramide de cupru pentru meditatie (atentie la dimensiuni, preferabil dimensiunile piramidei din Giza, cu aproximatia de rigoare). La piramidele din cupru, daca meditati in ele, este important ca plexul solar sa se afle cu aproximatie la 1/3 din inaltimea piramidei, fata de sol. Aceasta se poate in general realiza daca va asezati pe un scaun in interiorul piramidei (depinde si de cat de inalta este). Oricum, arcturienii sugereaza sa nu stam mai mult de 20 de minute in interiorul unei piramide de cupru, fara sa luam o pauza de macar 2 ore, pe parcursul celor 3 zile (vedeti mesajul precedent cu recomandari). Cristalele purificate si programate benefic sunt ajutoare foarte bune.
Exercitiile de respiratie sunt recomandate. De exemplu: se inspira cam 7/8 din capacitate apoi se expira imediat cam 7/8 din capacitate, intre 10-20 ori pe minut. Exista persoane care pot avea ritmuri mai lente de respiratie (yoghine), fiecare isi poate gasi ritmul optim, dar important este sa respirati adanc si profund, in ritmul confortabil si, mai ales, constient.

Concluzie

Dragi cititori, experientele din cele 3 zile vor fi profunde si fara precedent pentru toti cei care au ales sa evolueze spiritual. Va fi si primul portal al ascensiunii pentru un numar de suflete. Nimic nu va mai fi la fel (desi marea majoritate a oamenilor inca va crede ca e asa) pentru noi, in sensul Divin al cuvantului. Nu uitati insa, vantul ne va bate puternic in panze, dar este foarte important cum le orientam. Vom manifesta Iubire, Compasiune, Gratitudine, Geniu Creativ orientat catre cel mai inalte bine al tuturor ? Eu asa vizionez si atunci vom fi pe directia fluxului cosmic Divin si al Planului Divin pe care Creatorul il are pentru noi.
Ma bucur daca informatiile cuprinse aici va pot fi de folos si vizualizez ca cel mai inalt bine sa se petreaca pentru noi toti.


     dei-matei.blogspot.ro

Noul Islam şi eşecul OccidentuluiÎntr-un spaţiu uriaş, pe ţarmul de sud al Mediteranei, are loc o schimbare uriaşă care poate determina, foarte rapid, o transformare majoră în echilibrul geo-politic al regiunii. Având, pe termen mediu, o influenţă covârşitoare asupra hărţii de putere a lumii.

Pe 15 decembrie, În Egipt, se va ţine un referendum care va hotărî destinul proiectului constituţional propus de preşedintele ţării, omul propulsat în această poziţie de Frăţia Musulmană pentru realizarea marelui proiect: revenirea la sursa adevăratei credinţe care impune Sharia, codul islamic de comportament la nivel personal şi social. Întreg Maghrebul revine la Sharia, întreg Maghrebul se întoarce la ceea ce analiştii occidentali considerau că este imposibil să se mai petreacă vreodată, amăgiţi de semnalele date de diversele ţări ale regiunii, profilate la un moment dat spre un fel de atitutide pro-occidentală ce lasă să se creadă că nu islamizarea ci occidentalizarea va fi cuvântul de ordine acceptat de generaţiile următoare.

Seranţa asta, născută imediat după ieşirea ţărilor respective din regimul colonial, a fost susţinută în sistemul clasic: pe de o parte un efort uriaş de investiţii economice care urma să prefaţeze un dialog politic cu Uniunea Europeană în cadrul dialogului euro-edieteraneean, devenit Iniţiativă de cooperare apoi, sub preşedenţia franceză a UE, Uniune Euro-mediteraneeană. Apoi un alt efort, acela de a fi pregătite în spaţiul european şi american noile elite, cele care urmau să înlocuiască la momentul potrivit administraţiile corupte sau desuete. În fine, chiar strângînd din dinţi şi abandonând principiile, s-a fost acceptat şi regimuri politice de dictatură personală de tip Mubarrak sau Ghadafi, cu condiţia ca mişcările islamiste să fie interzise prin lege, în speranţa că astfel vor dispare din conştiinţa publică.
Raţionament care s-a dovedit nu numai prost şi neinspirat, dar şi complet contra-productiv, pe măsură ce binefăcătorii se dovedeau şi actori prezenţi în operaţiunile din Irak sau Afganistan, înregistrând asemenea eşecuri încât, extrem de rapid, poziţia lor de forţă s-a degradat considerabil. La fel cum a dispărut şi puterea reală de influenţă politică a Occidentului în întreg spaţiul islamic, ceea ce a avut drept cosecinţă şi decredibilizarea actorilor locali propuşi şi susţinuţi de Occident. În fine, ultima speranţă activă a Occidentului, mişcarea „primăverii arabe”, decriptată iniţial ca o mare speranţă de modernizare din interior a ţărilor respective, proces iniţiat de tineri protestatari (bănuiţi ca fiind „generaţia Internetului” şi, iarăşi greşit, ca împărtăşind valorile Coca-Cola), s-a transformat fulgerător, în doar câteva săptămâni, în rampa de lansare victorioasă a reîntoarcerii la Sharia.
Se vorbeşte din ce în ce mai mult, cu argumente care nu pot ignorate, despre un scenariul constituirii, în următorii doi-trei ani, a unui spaţiu compact dominat de Sharia, de codul islamului dur şi pur, arc de cerc care să înceapă din Afganistanul de unde forţele coaliţiei se vor retrage în 2014, acoperind principalele ţări ale Orientului Mijlociu şi întinzându-se peste tot Maghrebul. Ceea ce ar putea poziţiona această lume islamică, supusă acestor legi, într-un partener extrem de puternic şi deocamdată imposibil de previzionat în termeni de reacţii politice, economice şi militare.
Occidentul pare să mai aibă relativ puţin timp de negociere. Ce partener(i) urmează să-şi găsească în regim de urgenţă atunci cînd, aşa cum stau lucrurile, se bate pentru supravieţuire?
Autor: Cristian Unteanu
sursa: adevarul.ro
         gandeste.org

Hilarion Mesajul săptămânii: 2-9 decembrie 2012


Primit de Marlene Swetlishoff / Tsu-Tana

Preaiubitilor,

Continuați să lucrați cu disciplinele voastre și nu șovăiți. Există multe lucruri care au loc în lumea din jurul vostru și este important să stați împământați și într-un loc de centrare calmă. Lumina voastră individuală se extinde zi de zi și afectează pe cei din jurul vostru. Nu vedeți acest lucru, dar așa este. Sunteți catalizatorii pentru schimbare doar prin prezența voastră așa cum pășiți zilnic pe calea voastră pe Pământ și, prin urmare, voi influențați mai mult decât puteți ști vreodată, Lumina voastră este atăt de luminoasă și revelatoare. Cei care se confruntă cu Lumina voastră sunt mișcați spre introspecția vieții lor și modului lor de ființare.

Vor fi multe activități de Lumină în aceasta lună peste tot în jurul lumii și acest lucru ridică potențialul pentru Umanitate în toate modurile. Acesta este un timp pentru a vă aduna împreună în număr mare pentru a deschide porțile dimensiunilor mai înalte și posibilităților mai mari care se prezintă umanității si Pământului. Suntem încântați de intențiile voastre pentru a fi o parte din acest moment important și esențial în ciclurile timpului. Găsiți activitățile care sunt de cea mai mare rezonanță pentru voi și menționați ca intențiile voastre să fie pentru binele cel mai înalt al tuturor.

Continuați să căutați în inima voastră raspunsurile pe care le căutați. Sinele voastre mai înalte vin tot mai aproape de voi si vă arată drumul. Acesta este timpul de abandonare a dorințelor lumii, pentru a fi aliniați cu acest aspect mai înalt al vostru. Multe schimbări și senzații vor continua să aibă loc în corpurile voastre fizice în timp ce traversați schimbarea erelor și conștiința voastră. Unii dintre voi ar putea simti palpitatii, ajustări la gât și dureri care se deplasează în fiecare zi și în alte zone ale corpurilor voastre. Aceasta este o parte a transmutarii care se are loc și ceva care trebuie să fie suportat de toți.

Mențineți în interiorul vostru un spațiu de cea mai mare speranță, pace, iubire și bucurie. Fiți un purtător și un receptacul al acestor energii mai inalte. Ca o lumină călăuzitoare și un canal pentru aducerea energiilor cosmice care trec prin voi în miezul Pământului, voi oferiți un serviciu de neprețuit pentru Planul Divin așa cum se desfăsoară acum Păstrați-vă calmul si totul va fi bine. Amintiți-vă să beți cantitati mai mari de apă pură, curată pentru a vă menține hidratati și pentru a ajuta cu conductivitatea de energii care trec prin voi. Mesele care contin portiuni mari de fructe și legume proaspete și suplimente, cum ar fi spirulina si clorofilă în fiecare zi sunt de cea mai mare asistență în alimentația corectă a sistemelor voastre umane în aceste vremuri.

Mențineți iubirea Creatorului nostru, al tuturor profund în interiorul ființei voastre și să știți că totul se desfășoară așa cum ar trebui în viețile voastre. Numărați binecuvântările voastre și căutați sincronicitățile care au loc care vă arată că sunteți iubiți peste măsură în toate modurile. Cei care merg pe Pământ, cu o inimă și o minte purificată nu au preocupări în timpul schimbărilor care au loc. Va fi un moment de mare înțelegere care vine pentru voi. Rămâneți in Lumina voastră.
Până săptămâna viitoare ...


Eu sunt Hilarion

© 2012 Marlene Swetlishoff / Tsu-Tana (Soo-tam-ah) Păstrător al simfoniilor Gra?iei.


www.therainbowscribe.com

Traducere Eliza Fati

Sursa: luminapegeea.blogspot.ro

VIDEO. Când se va sfârşi lumea şi cum cred savanţii că vor arăta ultimele clipe pe PământVIDEO. Când se va sfârşi lumea şi cum cred savanţii că vor arăta ultimele clipe pe Pământ
''Când se va sfârşi lumea?'' a ajuns sa fie o problemă destul de mare. Oare mayaşii au prezis corect sfârşitul lumii pentru 12.21.12 sau există o altă soartă, mult mai credibilă pentru planeta noastră?


Mult mister şi multe conspiraţii, scrise si zise despre predicţiile mayaşilor. Este adevărat că mayaşii au prezis o catastrofă pentru această dată, însă niciodată nu au prezis sfârşitul lumii (adica distrugerea planetei printr-o catastrofă) ci doar sfârşitul lumii aşa cum o cunoşteau ei. Asta ar putea însemna orice, de la o catastrofă până la o tehnologie ''minune'' care ne va ajuta să colonizăm întregul sistem solar.Momentul cel mai probabil când lumea noastră se va sfârşi este atunci când soarele va deveni un ''gigant roşu'' şi foarte aproape de Pământ, care va evapora oceanele, va distruge atmosfera în totalitate şi roca va deveni lichidă şi fierbinte, aşa cum a fost odată. Însă nu ar trebui sa existe nici o panică, asta pentru ca oamenii de ştiinţă au descoperit că, acest lucru va avea loc între cinci şi şapte miliarde de ani.Aşa că, la intrebarea ''când se va sfârşi lumea?'' nimeni nu va şti exact. Este adevarat că soarele se va extinde şi ne va consuma planeta, însă nu cumva noi o să o distrugem înainte ? 


Sursa: jurnalul.ro
www.youtube.com

Fenomen INCREDIBIL, cu 18 zile înainte de Apocalipsa prezisă de mayaşi. Oamenii de ştiinţă nu au explicaţii (VIDEO)


Fenomen INCREDIBIL, cu 18 zile înainte de Apocalipsa prezisă de mayaşi. Oamenii de ştiinţă nu au explicaţii (VIDEO)Astăzi are loc un fenomen care se repetă numai o dată la 2.737 de ani. Este vorba de alinierea planetelor Mercur, Venus şi Saturn cu vârfurile celor trei piramide de la Gizeh, considerate una dintre cele 7 minuni ale lumii. Niciun om de ştiinţă nu a găsit încă vreo explicaţie sau vreo legătura cu sfârşitul lumii.
Fenomen INCREDIBIL, cu 18 zile înainte de Apocalipsa prezisă de mayaşi. Oamenii de ştiinţă nu au explicaţii (VIDEO)
Utilizând mai multe programe de calculator, Charles Marcello, un împătimit al astronomiei şi critic al teoriiilor referitoare la apocalipsa din 2012, a realizat diagrame care reprezintă momentul convergenţei cu piramidele egiptene de la Gizeh.

"Atunci când am vazut un documentar, în urmă cu câţiva ani, în care se vorbea despre Centura lui Orion (n.r.-cele mai stralucitoare trei stele din constelatia Orion, conform enciclopediei britanice) ca fiind motivul construirii piramidelor din Egipt sau că piramidele au fost construite în onoarea Centurii constelaţiei Orion, nu am dat crezare ipotezelor avansate”, arată autorul unui articol publicat în World-Mysteries.

"Când am început să cercetez cerul nopţii, în timp ce foloseam programul online Stellarium, în mintea mea a fost gândul de a căuta indicii. Ceea ce m-a ajutat să găsesc imaginea celor trei stele şi a piramidelor egiptene. Am fost complet luat prin surprindere de ceea ce am găsit. Ce se va întâmpla pe cerul nopţii de deasupra Platoului şi modul în care au fost construite piramidele din Egipt, este cu adevărat foarte interesant. Dacă voi credeţi că ceva se va întâmpla în 2012 sau nu, nu este important. Adevărul este că aceasta aliniere planetară cu dreapta formată de vârfurile piramidelor  de pe 3 decembrie 2012 se va întâmpla cu doar 18 zile înainte de 21.12.12...De aici putem să ne dăm seama că aceste piramide au avut un singur scop, indiferent de perioada reală în care ele au fost construite. Scopul a fost unul de celebrare al evenimentului care se produce o singură dată în 28.000 de ani, convergența celor trei planete din sistemul nostru solar", explică ziaristul Charles Marcello, de la publicaţia menţionată.
Fenomen INCREDIBIL, cu 18 zile înainte de Apocalipsa prezisă de mayaşi. Oamenii de ştiinţă nu au explicaţii (VIDEO)
Poziționarea celor trei planete este înfățișată precum un ceas care indica ora 12:10.

"Aceste detalii sunt greu de descifrat în prezent, dar cu siguranță că transmit ceva. Poate o avertizare sau chiar ideea că viitorul se apropie cu pași repezi, iar omenirea trebuie să fie pregătită pentru a-l întâmpina", mai spune acelaşi Charles Marcello.
Zona euro: cât mai are de trăit moneda unică?


În 2010, când The Economist a organizat o dezbatere pe tema “Euro se va prăbuşi în următorii 10 ani”, majoritatea covârşitoare a repondenţilor a votat “nu”, exprimându-şi încrederea în viitorul monedei unice. De atunci însă starea economiilor europene s-a înrăutăţit considerabil, aşa încât astăzi, rezultatul votului ar fi probabil total opus, spun specialiştii


În decursul ultimilor 2 ani, economia Greciei s-a prăbuşit pentru a doua oară, Irlanda şi Portugalia se confruntă şi ele cu riscul falimentului, iar Spania şi Italia le calcă pe urme. La acestea se adaugă eşecul înregistrat de Facilitatea Europeană pentru Stabilitate Financiară, care nu a dat nici pe departe rezultatele scontate.
În plus, relaţiile dintre liderii zonei euro s-au înrăutăţit, intervenind o serie de discuţii pentru a elucida cine sunt vinovaţii de situaţia existentă şi cine ar trebui să suporte pagubele: statele aflate în dificultate – cum este Grecia – prin măsuri şi mai dure de austeritate; statele creditoare – cazul Germaniei – prin transferuri financiare sub diferite forme; sau instituţiile financiare, prin re-eşalonarea datoriilor, şi chiar anularea parţială a acestora.
În aceste condiţii, macroeconomiştii se întreabă dacă nu cumva tot acest „experiment” al uniunii monetare reprezintă, de fapt, un eşec, în lipsa unei uniuni fiscale şi politice închegate.
Mai mult, unii analişti nici nu-şi mai pun problema în termeni de supravieţiure a monedei unice, ci, mai degrabă, în termenii renunţării benevole la aceasta. Părerile sunt împărţite în această privinţă, însă ambele tabere recunosc faptul că euro nu a contribuit la creşterea convergenţei economice în ansamblu, ci dimpotrivă, a amplificat criza economică.
Hans-Olaf Henkel, professor la Universiatea Mannheim şi fost preşedinte al Federaţiei Germane de Afaceri susţine renunţarea la moneda unică, chiar dacă, iniţial, a fost unul din promotorii creării acesteia. Profesorul german vine cu o serie de argumente pentru a-şi susţine poziţia.
În primul rând, politicienii şi-au încălcat angajamentele asumate prin tratatul de la Maastricht. Iar principalul criteriu încălcat este criteriul privind deficitul bugetar de maxim 3% din PIB, spune Henkle.
În plus, măsurile punitive prevăzute în tratat nu au fost niciodată aplicate. În altă ordine de idei, unele ţări – cum este Grecia –  au fost acceptate în zona euro din motive strict politice, acestea neîntrunind toate criteriile de convergenţă reală. Şi, cel mai grav, clauza de neintervenţie pentru salvarea economiilor din zona euro a fost eliminată din tratat imediat ce economia Greciei s-a prăbuşit.
În al doilea rând, moneda unică însăşi este responsabilă de o parte din problemele curente. Având acces la o rată a dobânzii mult mai mică în Germania, politicienii eleni au acumulat datorii enorme. Neputând manevra rata dobânzii, Banca centrală a Spaniei a asistat la crearea şi explozia bulei imobiliare. Iar ţările din sudul Europei au înregistrat o scădere a competitivităţii, neputând utiliza pârghia cursului valutar.
În al treilea rând, în loc să unească Europa, euro accentuează fricţiunile dintre state. Protestatarii din Grecia, Spania sau Portugalia nu se plâng doar de măsurile de austeritate adoptate pe plan intern, ei protestează, de asemenea, împotriva Cancelarului german Angela Merkel. Mai mult, moneda unică accentuează diferenţele existente între ţările din zona euro si cele rămase în afara Uniunii Monetare.
Din păcate, în loc să abordeze adevăratele cauze ale crizei, politicienii prescriu reţete pentru a „vindeca” economiile ţărilor puternic afectate.
Zona euro, spun macroeconomiştii, suferă de trei maladii majore:
(i) instabilitatea sistemului bancar, datorată crizei financiare;
(ii) efectele negative ale unui euro supraevaluat asupra competitivităţii exporturilor statelor din sud, dar şi a Franţei şi Belgiei;
(iii) gradul foarte mare de îndatorare din unele ţări membre ale zonei euro.

Cum se vede viitorul?

În aceste condiţii, analiştii au identificat trei scenarii posibile privind evoluţia monedei unice şi a zonei euro.
Primul scenariu este cel propus de preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso şi presupune susţinerea cu orice preţ a monedei unice. Rezultatul final însă va fi dezavantajos pentru toate ţările Uniunii, spune Henkel.
Măsurile de salvare adoptate în favoarea ţărilor puternic afectate de criză începând cu ajutorul financiar, transferă responsabilitatea la nivelul conducerii UE, „ridicând” povara de pe umerii statelor membre, care nu-şi mai asumă responsabilităţi în acest sens. Atunci când toate statele răspund solidar, spune Henkel, de fapt, niciun stat nu e răspunzător.
În aceste condiţii, miza competiţiei dintre liderii politici din zona euro va fi să câştige cât mai mult în detrimentul celorlalţi. Iar rezultatul este evident: şi mai multe datorii, inflaţie mai mare, standard mai scăzut de viaţă, iar ceea ce rămâne după alocarea resurselor financiare va fi distribuit în mod proporţional şi deci, echitabil.
Problema este însă dacă va mai rămâne ceva de împărţit. Mai mult, competitivitatea zonei euro va scădea semnificativ faţă de alte regiuni de pe glob şi chiar faţă de ţările care refuză să intre in zona euro.
Al doilea scenariu – al lui George Soros – ia în calcul un posibil faliment al Greciei, sau, cel puţin, ieşirea acesteia din zona euro. Însă acest scenariu este nerealist, iar riscurile asociate sunt foarte mari, putând destabiliza întreaga zonă euro, şi aşa afectată de criză. Iar prima consecinţă va fi panica bancară rezultată, iniţial în Grecia, urmată curând de Spania, Portugalia şi posibil, Italia.
În fine, cel de-al treilea scenariu are în vedere retragerea Austriei, Finlandei, Germaniei şi Olandei din zona euro şi crearea unei noi monede, fără a desfiinţa însă euro. În măsura în care este planificat şi implementat în mod corespunzător, acest plan ar putea da rezultate, spun economiştii: renunţând la supraevaluarea euro, ţările rămase în UEM ar putea înregistra o creştere a competitivităţii şi, implicit, a revigorare a economiilor naţionale.
În opoziţie, exporturile ţărilor din nordul Europei ar fi afectate, însă acestea s-ar bucura de o inflaţie mai scăzută şi nu ar mai fi nevoite să contribuie la salvarea economiilor aflate în colaps. Mai mult, unele ţări din afara zonei euro ar putea să se alăture acestei noi uniuni monetare.
La polul opus, susţinătorii monedei unice afirmă că principala cauză a crizei din zona euro este faptul că uniunea monetară nu este sprijinită de o uniune economică închegată, şi nici de o uniune politică.
Aceasta este o situaţie unică: de peste un deceniu, liderii europeni pretind că politica de coeziune şi analiza celor mai bune practici din cadrul Uniunii vor întări zona euro. Aceştia pretind, în acelaşi timp, că statele membre nu trebuie să renunţe nici la suveranitate, nici la autonomia decizională. Acum este evident faptul că s-au înşelat şi că această idee este utopică.
Tot susţinătorii monedei unice afirmă, sprijinindu-se pe argumente economice, că aceasta a ferit ţările din zona euro de turbulenţe şi mai mari datorate crizei.
Însă dincolo de argumentele de ordin economic, ceea ce contează în momentul de faţă este voinţa politică a liderilor Uniunii, care par hotărâţi sa salveze moneda unică, chiar cu preţul excluderii unor ţări din zona euro. Rămâne de văzut dacă vor reuşi să facă acest lucru şi să depăşească criză.
Monica Dobres
Sursa: www.financiarul.ro