sâmbătă, 28 iulie 2012

Cum alegem o pâine sănătoasă pentru noi?


cumparam zilnic si o consumam la fiecare masaimpreuna cumai toate felurile de mancare. Paine albabaghetapaine graham,secara sau alte specialitatinici nu o mai trecem pe listele decumparaturifiindca este de la sine inteles ca painea trebuiecumparata si ca nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastreCandcumparam,  de obicei ne gandim doar la propriile gusturi saucelmult, la care sortiment ne face cu ochiul cel mai tare, in functie de aspect, neluand in calcul si proprietatile nutritive ale acestor tipuri de paine – detaliile cele mai relevante, pana la urma, pentru propria noastra sanatate. Iata ce trebuie sa stim despre cele mai importantesi cunoscute tipuri de paine de pe piata noastra:
1.    Painea alba sau franzela clasica romaneascaeste facuta din faina alba de grau, apa, sare, drojdie si… multi amelioratori, adica nelipsitele E-uri, menite s-o faca pufoasa si rezistenta in timp, astfel incat sa nu se invecheasca in 24 de ore. Cu cat painea estemai alba, cu atat valoarea ei nutritiva este mai mica! Asadar, evitati atat cat puteti painea alba, in general. Avand mult amidon, ea nu face altceva decat sa va aduca multe calorii goale, fara sa va hraneasca sanatos. Este o paine ieftina, creata astfel incat producatorii sa-si permita un pret cat mai mic la vanzare.
2.    Bagheta „frantuzeasca”:  de foarte multe ori nu e decat aceeasi franzela alba, dar cu o alta forma. Bagheta autentic frantuzeasca contine mult mai putini amelioratori, costa mai multsi se invecheste mai repede. Miezul nu este atat de pufos, pentru ca nu se folosesc „afanatori”  – alte chimicale folosite din plin la fabricarea painii albe romanesti.
3.    Painea graham: teoretic este o paine foarte sanatoasa, preparata din faina” neagra”, adica rafinata mai putin, si, deci, multmai hranitoare. Are mai multe fibre si mai putin amidon, asa ca se poate spune ca si ingrasa mai putin si aduce beneficii mari aparatului digestiv (tocmai datorita continutului bogat in fibre). Atentie, insa, caci painea graham este usor de falsificat: in loc de faina neagra integrala se poate folosi tot faina alba, care se coloreaza chimic, astfel incat painea sa para graham, in timp ce noicumparam tot o paine alba. Pretul este un indiciu important:grahamul autentic costa mai mult cu aproximativ 30% – 50% fata de painea alba sau grahamul falsificat.
4.    Painea de secara: din aceeasi gama ca si grahamul, paineade secara e chiar si mai indicata, pentru ca faina de secara are un continut si mai mare de fibre si proteine decat faina de grau. La fel ca si grahamul, painea de secara se poate falsifica cu aceleasi procedee. Cititi bine eticheta si urmariti pretul.
5.    Painea cu seminte: de floarea soarelui, de dovleac, in, etc – opaine foarte sanatoasa, atata timp cat contine cu adevarat seminte intr-o cantitate suficienta. Cititi pe eticheta procentul de seminte folosit la fabricarea painii respective!
Sfaturi utilepainea este un aliment indispensabil unei alimentatii sanatoase, pentru ca ea contine complexul de vitamina B, atat de important pentru o buna functionare a intregului organism! Evitati orice tip de paine alba si reorientati-va catre alte tipuri de paine, fabricate cu faina integrala! Eticheta si pretul raman, si in cazul painii, doua indicii in baza carora putem alege!


RĂZBOI RECE? RUSIA vrea prezenţă militară în CUBA şi VIETNAM


Rusia negociază pentru a redeschide instalaţii militare din Cuba şi Vietnam, potrivit unui anunţ al comandantului marinei ruse, viceamiralul Viktor Cirkov, citat vineri de agenţia de presă RIA-Novosti.

Rusia negociază pentru a redeschide instalaţii militare din Cuba şi Vietnam
Rusia negociază pentru a redeschide instalaţii militare din Cuba şi Vietnam

Negociem pentru ca forţele navale ruse să poată fi staţionate şi în afara graniţelor Rusiei", a declarat oficialul.

"Negocierile au început în urmă cu câţiva ani. Studiem problema înfiinţării unor puncte de susţinere materială şi tehnică în Cuba, Seychelles şi în Vietnam", a menţionat Cirkov.

Interviul acordat agenţiei RIA-Novosti a fost difuzat înainte de reuniunea de la Soci, cu privire la Marea Neagră, la care participă preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul vietnamez, Truong Tan Sang.

Rusia a anunţat în 2001 abandonarea bazei sale navale din golful Cam Ranh, din sudul Vietnamului, închiriat în virtutea acordului semnat în 1979 între Hanoi şi URSS. Rusia a anunţat şi retragerea din Cuba.

Moscova a motivat pe atunci că deciziile au fost luate din cauza necesităţii de a-şi concentra eforturile pentru a contracara în special ameninţarea teroristă.

Rusia nu a păstrat, în afară de portul din Sebastopol, din Crimeea, din sudul Ucrainei, acolo unde este momentan flota din Marea Neagră, decât "un punct de realimentare şi asistenţă tehnică", în portul din Tartus, în Siria, utilizat de marina rusă încă din 1970.


Sursa:  REALITATEA.NET

GATA DE RĂZBOI? Turcia sugerează o intervenţie militară în SIRIA


Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri, la Londra, că nu este posibil să "continuăm să rămânem spectatori sau observatori" ai evenimentelor din Siria, preconizând acţiuni comune ale ONU, OCI şi Ligii Arabe, relatează AFP.
Turcia ameninţă Siria
Turcia ameninţă Siria
"Ceea ce se întâmplă în Siria este foarte important şi foarte periculos", a declarat premierul după o întâlnire cu omologul său britanic, David Cameron.
"Ne confruntăm cu un regim care îşi ucide şi masacrează propriul popor, iar noi trebuie să facem tot ceea ce stă în puterile noastre, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, al Organizaţiei Ţărilor Islamice (OCI), şi al Ligii Arabe, pentru a obţine progrese importante în ceea ce priveşte evitarea acestei situaţii îngrozitoare".
"Tensiunea creşte la Alep, iar declaraţiile recente privind folosirea armelor de distrugere în masă, sunt lucruri la care nu putem să fim doar observatori sau spectatori", a adăugat Erdogan.
Damascul a recunoscut în premieră luni că deţine arme chimice, susţinând că nu vor fi folosite niciodată împotriva populaţiei, dar ameninţând că le va folosi în cazul unei intervenţii militare străine.
"Am evocat destul timp situaţia îngrozitoare din Siria şi îngrijorarea noastră că acest regim se pregăteşte de acte abominabile la Alep", a declarat la rândul său David Cameron.

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, William Hague, a lansat vineri un avertisment în ceea ce priveşte posibilitatea "pierderilor devastatoare de vieţi şi dezastrul umanitar" de la Alep, al doilea oraş ca mărime din Siria, care se pregăteşte de un asalt de anvergură al forţelor regimului sirian împotriva rebelilor.
Premierul turc a asistat în timpul serii de vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.





Sursa: REALITATEA.NET


Le Figaro: România, noua oaie neagră a Europei


Romania da dureri de cap Uniunii Europene, care nu poate decat sa constante dificultatea unor tari fost comuniste, inclusiv Ungaria, de a se alinia la valorile sale democratice, noteaza publicatia franceza Le Figaro, citată de Ziare.com.




Le Figaro
Le Figaro

Ungaria este de dreapta, Romania, in prezent, de stanga, insa amandoua demonstreaza fragilitatea constructiei europene si dificultatea in a aduce unele state fost comuniste la valori fondatoare ale uniunii, scrie Le Figaro.

Discursurile nationaliste sustinute de Crin Antonescu sau Victor Ponta, cum ar fi "Doamna Merkel (Angela Merkel, cancelarul Germaniei - n.red.) nu voteaza in Romania", ilustreaza aceasta problema, determinand publicatia franceza sa numeasca Romania "noua oaie neagra a Europei".

Indiferent care va fi epilogul acestei crize, scrie Le Figaro, daunele sunt profunde. UE pare slabita, iar imaginea clasei politice romanesti este mai patata decat oricand.


Sursa: REALITATEA.NET

Ce substante contine un hot dog ?


Hot dog-ul este un aliment extrem de îndrăgit în întreaga lume, iar industria acestui tip de mâncare se dezvoltă. Însă nu toată lumea ştie exact ce conţine un hot dog, iar adevărul i-ar putea determina pe mulţi să renunţe la plăcerea de a-l mânca, potrivit Mediafax.
Într-o fabrică de hot dog, tone de carne de porc sunt amestecate în vase uriaşe de metal cu zeama care rezultă după ce carcasele de pui sunt presate pe grătare de metal şi amestecate cu apă. Rezultatul este amestecat cu conservaţi pudră, arome, colorant, apoi scufundat în apă, înainte de a fi introdus în membrane de plastic pentru a fi preparat şi ambalat, scrie dailymail.co.uk.
Originar din Frankfurt, Germania, hot dog-ul era la început un cârnat de porc servit cu pâine. Imigranţi germani au susţinut ulterior că au introdus gustarea în America în secolul XIX, devenind alimentul procesat de astăzi.
Oricât de gustos ar fi, hot dog-ul nu este însă benefic pentru sănătate. S-a demonstrat ştiinţific că hot dog-ul creşte riscul de cancer la intestine.
Fondul pentru Cercetarea Cancerului recomandă oamenilor să evite sau să reducă consumul de carne procesată.
Ce conţine un hot dog:
carne
De obicei, hot dog-ul este preparat din resturi de carne de porc (bucăţile care rămân după ce carnea şi slănina au fost îndepărtate de pe oase), la care se adaugă pui sau curcan. Această carne este amestecată cu apă, conservanţi, arome şi coloranţi.
Însă unele varietăţi de hot dog conţin foarte puţină carne. În schimb, conţin până la 64% carne recuperată mecanic (pasta care rezultă după ce o carcasă este introdusă într-o presă metalică şi amestecată cu apă). Carnea rezultată din acest proces este de zece ori mai ieftină decât cea obişnuită.
apă
Apa este adăugată pentru a obţine consistenţa necesară pentru introducerea pastei în membrană.
amidon
De obicei, hot dog-ul conţine amidon de cartof, făină de grâu sau pesmet amestecat cu sare. Amidonul conferă mai mult volum hot dog-ului. De asemenea, leagă compoziţia şi face ca aceasta să fie mai plăcută pe limbă.
sare
Hot dog-ul conţine aproximativ 2% sare, ceea ce înseamnă că intră în categoria aimentelor cu nivel ridicat, iar consumat în exces poate creşte riscul de hipertensiune arterială, infarct şi boli de inimă.
Un singur hot dog de 35 de grame conţine până la 0,6 grame de sare, o zecime din cantitatea recomandată zilnic pentru un adult.
proteină din lapte
Proteinele din lapte ajută la legarea compoziţiei din hot dog. Nu prezintă niciun risc pentru sănătate. Unii producători folosesc proteină din soia, care poate, de asemenea, să confere volum produsului.
E250 – nitrit de sodiu
Nitritul de sodiu este adăugat pentru a împiedica schimbarea culorii hot dog-ului, însă se crede că determină creşterea riscului de cancer.
Un studiu global a arătat că persoanele care consumă regulat 50 de grame de carne procesată pe zi (echivalentul unui hot dog şi jumătate) au un risc crescut cu 20% de a se îmbolnăvi de cancer.
arome
Conform legii, nu este obligatoriu ca pe ambalajul de hot dog să scrie ce arome sunt folosite. Mulţi producători folosesc arome artificiale de fum, ierburi, condimente, ţelină şi pudră de usturoi.
E451 – trifosfaţi de potasiu şi sodiu
Sunt săruri produse sintetic, ce acţionează ca stabilizatori, emulsii. Dau hot dog-ului o textură fermă şi permit uleiurilor şi grăsimilor să se amestece cu apa. E451 este folosit şi în detergenţi.
E452 – polifosfaţi
Sunt emulsificatori şi stabilizatori, îmbunătăţind textura hot dog-ului şi împiedicând râncezirea. Ajută şi la prevenirea bacteriilor care provoacă toxiinfecţii alimentare. Nu există nicio evidenţă a riscului pentru sănătate.
E301 – ascorbat de sodiu
Este o formă de vitamina C care împiedică pierderea culorii. În doze mici nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, însă în doze mari poate provoca iritaţii ale pielii.
E120 – carmin
Este un colorant care se găseşte în iaurturi, rujuri, glazură şi poate provoca reacţii alergice sau chiar şoc anafilactic la unele persoane.
E160c – extract de ardei iute
Este un colorant natural produs din ardei iuţi indieni.


Источник:http://www.2012en.ro/2012/07/ce-substante-contine-un-hot-dog/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29



Источник:http://www.2012en.ro/2012/07/ce-substante-contine-un-hot-dog/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29



Источник:http://www.2012en.ro/2012/07/ce-substante-contine-un-hot-dog/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29

Noesiterapia - Vindecarea prin Gândire


Noesiterapia

Noesis provine din limba greaca si inseamna “actiunea gandirii”. Noesiologia este stiinta care studiaza efectele produse in viata, de catre fiecare gand. Acest principiu a fost introdus de chirurgul Angel Escudero si este pe larg tratat in cartea “Vindecare prin gandire. Noesiterapie.”, aparuta la Editura For You.


Se pare ca fiecare gand al nostru initiaza o reactie biologica globala armonica, in intreaga fiinta materiala si spirituala - in sensul ca ea reprezinta continutul gandului care a provocat-o. Fiecare gand influenteaza energiile globale ale omului si, conform semnificatiei ei intrinsece, se va produce ori un efect util si benefic, ori unul negativ si daunator.

Reactia biologica pozitiva are loc atunci cand organismul functioneaza asa cum ar trebui. Pentru o functionare corecta a corpului uman, trebuie sa existe un echilibru in sistemul nervos vegetativ-respectiv intre sistemul simpatic si parasimpatic.

Boala reprezinta de obicei lipsa de iubire in viata unui om, ceea ce produce o dizarmonie psihosomatica. Psihologic si fizic, boala este o cerere de iubire… Copiii demonstreaza ca aceste afirmatii sunt adevarate. Se stie ca cei din spitale si orfelinate, lipsiti de iubirea mamei lor, cad prada tuturor tipurilor de boli, intr-o masura mai mare decat cei care se bucura de iubirea si grija mamelor. Aceste boli sunt, de fapt, o cerere de iubire.

Ce se intampla cand un om se gandeste si la lucruri pozitive si la cele negative fara sa aleaga? El produce blocaje in lantul vietii lui, deoarece nu a invatat ca, pentru a merge continuu in directia binelui, trebuie ca intotdeauna sa traga in aceeasi directie, cea pozitiva.

Iata cativa pasi pentru vindecare prin gandire propusi de dr. Escudero:
Cantitatea si calitatea apei din organism sunt esentiale pentru a pastra o stare buna de sanatate, iar sanatatea este imposibil de pastrat, fara a respecta semnificatia gandurilor sau cuvintelor. Cand corpul este deshidratat, pentru ca nu beti suficienta apa, creierul va poate da sfaturi eronate. E posibil sa simtiti foame, cand corpul cere apa iar cand mancati, nevoia de apa creste. Apa nu poate fi inlocuita de alte fluide!!! Apa este de neinlocuit.
Intotdeauna sa ganditi si sa vorbiti numai de bine. Nu ganditi si nici nu vorbiti despre rau, nici macar sa-l negati. Creierul nu poate intelege o negatie si nu o va putea face niciodata.Trebuie sa cautati binele opus raului de care suferiti, sau de care va este teama. Cand il veti recunoaste, trebuie sa va amintiti urmatoarele cuvinte: ”am nevoie”. Apoi, puneti dupa “am nevoie” lucrul pozitiv de care aveti nevoie: opusul raului. Continuati sa ganditi si sa vorbiti despre binele pe care l-ati recunoscut deja si sa credeti ca va fi usor de obtinut, in orice moment. Continuati astfel, pana cand veti obtine tot ce va doriti.
Este necesar sa schimbam frica cu iubirea - care sa fie cea mai importanta motivatie pentru actiunile omului.
Este necesar sa gandim tot timpul in prezent, sustinand ideea ca avem tot ceea ce ne trebuie si ce ne este benefic: liniste, sanatate, stapanire de sine si bunastare. Nu trebuie sa negam raul de care suferim, deoarece, facand asta, accentuam in creier tot ce am stocat acolo legat de ceea ce negam. Raul nu ar trebui mentionat deloc, nici macar pentru a-l nega. In creier, negarea nu are aceeasi forta ca ideea pe care vrem sa o negam. Deoarece ideea care urmeaza negatiei este, de obicei, despre un rau de care suferim, sau pe care nu-l dorim, creierul nostru detecteaza totul cu o mai mare intensitate, iar noi ne supunem riscului de a-l amplifica (de a amplifica exact ceea ce dorim sa eradicam).

Principiile noesiterapiei au fost indelung testate si folosite in tratamentul ulcerelor, grefelor de piele, hemoroizilor, herniilor inghinale si ombilicale, simpatectomii peri-arteriale, chirurgie cosmetica , arteroscleroza. Dr Escudero ofera astfel o perspectiva minunata de impacare a medicinei alopate cu principiile energetice si spirituale care conduc viata.

Noesiologia are un cuvant foarte important de spus si in privinta cancerului. Iata ce spune dr. Escudero despre aceasta boala:

“Se stie ca aceasta boala apare la cei care, la nivel constient sau inconstient, au pierdut dorinta de a mai trai asa cum traiesc in acel moment, care au renuntat la tot. Asta li se intampla pana si copiilor, indiferent de varsta, influentati la nivel inconstient de pesimismul parintilor sau rudelor, sau de circumstante vitale pe care nu le pot depasi. Acumularea reactiilor biologice negative se traduce printr-o scadere a ceea ce se numeste imunologie genetica-capacitatea naturii de a corecta si a reordona alterarile sau erorile ADN ale celulelor, care permit multiplicarea lor dezordonata.

Acest obiectiv poate fi atins numai prin folosirea pozitiva a gandului, care exprima dorinta pacientului de a trai. Cu ajutorul energiei lui creatoare trebuie sa se creeze un ordin pentru restabilirea, in ADN, a informatiilor genetice corecte. Acesta este remediul impotriva cancerului si, fara indoiala, mecanismul ce sta la baza vindecarii spontane.

Aceasta este directia pe care trebuie sa mergem in viitor. Cu ajutorul unui mecanism constient al pacientului, trebuie sa-i invatam cum sa-si doreasca cu adevarat sa traiasca, sa invete sa-si rezolve sau sa depaseasca problemele din viata-problemele care sunt responsabile de aceste situatii. Ei trebuie sa transmita constient aceasta vointa catre creier - si, de acolo, in intreg organismul, pentru a restabili un control interior adecvat asupra reproducerii celulare.”

Incheiem articolul cu un fragment dintr-un poem despre noesiterapie scris de dr. Escudero:

“Dumnezeu…ne vorbeste din nou
In singuratatea noastra,
Gasim noi tovarasi.
Respiram lumina.
Cineva da din aripi.
Ca un pescarus, linistit si alb
Sufletul isi intinde aripile."




sursa: http://autovindecarea.blogspot.ro

SOARELE AZI 28 IULIE 2012

Daca azi v-ati simtit cumva ametiti sau ati avut dureri de cap sau tensiune ciudata in cap sau corp, dupa ce o sa urmariti clipul urmator cu activitatea de azi a Soarelui, atunci nu o sa va mai mirati de nimic. O asemenea succesiune de explozii solare nu am vazut de mult timp. 
Se pare ca Soarele nostru si-a intensificat activitatea. Din pacate, asta nu este maximul. Nu vreau sa imi inchipui cum arata acesta. 
Sursa: www.youtube

CUTREMURE SI INCALZIRE GLOBALA DUPA EXPLOZIA SOLARA DIN 23 IULIE 2012

In filmul urmator puteti vedea legatura dintre exploziile solare si cutremurele de pamant. Este clar ca activitatea solara determina o activitate seismica intensa a pamantului.
Dupa explozia solara din 23.07.2012, au avut 7 cutremure de pamant pe planeta noastra.  
In urma eruptiilor solare din 22 si 23 iulie 2012, s-a observat si o incalzire a atmosferei Pamantului, precum si fenomene meteorologice extreme

GREGG BRADEN - Ghid pentru Ascensiune


Postat Maria

Sanatate. 1. Bea multa apa. 2. Ia un mic dejun de rege, un dejun de print si o cina de cersetor. 3. Mananca mai multa mancare care creste in copaci si in plante si mai putin din cea care este prelucrata. 4. Traieste cu cei trei 3 E : Energie, Entuziasm si Empatie. 5. Gaseste putin timp ca sa meditezi. 6. Canta danseaza si joaca-te mai des. 7. Citeste mai multe carti decat ai citit in 2010. 8. Stai in liniste, cel putin 10 minute in fiecare zi. 9. Dormi cel putin 7 ore. 10. Mergi in fiecare zi timp de 10 pana la 30 de minute si, in timp ce mergi, surade. Personalitate 11. Nu-ti compara viata cu a celorlalti. N-ai nici o idee cum poate fi viata lor. 12. Evita gandurile negative, sau lucrurile pe care nu le poti controla. Investeste mai degraba energia in momentul prezent. 13. Nu face prea mult. Cunoaste-ti limitele. 14. Nu-ti pierde pretioasa ta energie in barfe. 15. Viseaza mai des cu ochii deschisi. 16. Invidia este o pierdere de timp. Tu ai deja tot ceea ce iti trebuie. 17. Uita problemele din trecut. Nu le aduce aminte celorlalti de erorile trecutului. Asta o sa distruga fericirea din prezent. 18. Viata este prea scurta pentru a o risipi detestand si urand. 19. Impaca-te cu trecutul tau, ca sa nu-ti distruga prezentul. 20. Nimeni nu are grija de fericirea ta, decat tu insuti. 21. Fii constient ca viata este o scoala si ca tu esti aici pentru a invata. Problemele fac, pur si simplu, parte din programul tau, ele apar si dispar ca ora de algebra, dar lectiile pe care le vei invata sunt pentru toata viata. 22. Surade si razi cat mai des posibil. 23. Nu trebuie sa castigi fiecare cearta. Accepta ca altii sa nu fie de acord cu tine. Societate 24. Telefoneaza-le cat mai des prietenilor sau trimite-le mail-uri. 25. In fiecare zi, da ceva bun cuiva. 26. Iarta atat cat este posibil. 27. Petrece timp cu oamenii mai in varsta si cu cei mici. 28. Incearca sa faci cel putin trei persoane sa surada, in fiecare zi. 29. Ce gandesc ceilalti despre tine, nu este treaba ta. 30. Serviciul nu va avea grija de tine cand vei fi bolnav. Familia si prietenii tai, DA. Pastreaza legatura. Viata 31. Comporta-te bine ! 32. Arunca tot ce nu este util, pastreaza ce este frumos sau vesel. 33. Natura vindeca totul, deci stai cat mai mult in natura. 34. Fie ca e o situatie buna sau una rea, fii sigur ca ea se va schimba 35. Putin conteaza cum te simti, scoala-te, imbraca-te si du-te unde ai treaba. 36. Ce este mai bun, urmeaza sa ti se intample. 37. Cand te trezesti dimineata, multumeste ca esti in viata. 38. Forul tau interior este intotdeauna fericit. Deci, Fii fericit! 
 GREGG BRADEN

Stil de viaţă sănătos: Cum mâncăm corect fructele


Viaţa agitată şi ritmul alert nu ne permit mereu să respectăm ore fixe de masă şi niciun regim alimentar sănătos. 75% dintre bolile moderne sunt o consecinţă a alimentaţiei nesănătoase şi a unui stil de viaţă dezordonat. REALITATEA.NET vă oferă câteva sfaturi practice pentru un stil de viaţă sănătos.




Foto: sxc.hu
Foto: sxc.hu
"Fructele sunt considerate un adevărat izvor de vitamine, glucide simple, celuloză, săruri minerale şi trebuie să se regăsească în dieta noastră zilnică indiferent de anotimp. Modul în care consumăm fructele influenţează procesul de digestie în general şi absorbţia nutrienţilor conţinuţi în fructe", a declarat pentru REALITATEA.NET medicul nutriţionist, Oana Braga.
"Pentru a beneficia la maxim de bogăţia de vitamine conţinute în fructe, trebuie să le consumăm corect respectând câteva reguli simple desprinse din recomandările generale de combinaţie a alimentelor. Ca o regulă generală, fructele sunt prea preţioase pentru a le combina cu altceva! Acestea se consumă separat, ca o gustare izolată. Nu trebuie să considerăm  fructele ca un desert . Nu le servim imediat după masă ca un ultim fel de mâncare", a explicat medicul.



Nu combinăm fructele cu nicio altă clasă de alimente. "Le consumăm cu 30 de minute înainte de mese sau la trei ore după mese. Este bine să procedăm ]n acest fel, deoarece există câteva soiuri de fructe care fermentează atunci când sunt coapte. La fel se întâmplă şi dacă le punem într-un mediu cald şi acid, aşa cum este cel din stomac", a precizat aceasta.

"Fructele au nevoie de 30 de minute să tranziteze stomacul în timp ce o friptură (bogată în proteine concentrate) necesită  2-3 ore. De aceea este corect să mâncăm fructele înainte de masă cu 30 de minute sau cel puţin 2-3 ore după masă pentru a nu influenţa digestia altor alimente. Există şi o excepţie de la această regulă, combinaţia dintre fructele care nu fermentează imediat (mărul, nuca de cocos şi bananele) şi alimente bogate în hidraţi de carbon (meiul, ovăzul, etc). Un sandwich din pâine de secară cu o banană sau câteva felii de mere în budincă sau plăcintă (făcută din cereale integrale, şi nu albă) n-au cum să dăuneze", a spus Oana Braga.

Nu toate fructele sunt la fel. Unele dintre ele sunt acide (grapefruit, clementine, kiwi, lămâi, merişor, mandarina, rodia,căpşuni, portocale). Altele sunt mai puţin acide (mere, piersici, cireşe, struguri, caise, nectarine, prune, pere, fructe de pădure). Există şi categoria fructelor dulci (mango, banane, papaya, curmale, fructe confiate, smochine proaspete, strugurii dulci-Muscat). "Combinaţiile recomandate sunt următoarele: fructele acide cu cele mai puţin acide, fructele dulci cu cele mai puţin acideNu se recomandă combinarea fructelor dulci cu cele acide. Pepenele formează o categorie aparte datorită conţinutului crescut în apă. De aceea, se recomandă consumul separat al pepenelui datorită unui proces accelerat de digestie şi absorbţie", a conchis medicul nutriţionist. 

Sursa:  REALITATEA.NET


Secrete din bucătăria vegetariană

În prezent, din ce în ce mai mulți oameni decid să excludă din alimentația lor zilnică produsele de origine animală. Deşi acest lucru este pentru cei mai mulți dintre noi un fenomen recent, vegetarianismul ca stil de viață există încă din Antichitate. Și cine-ar putea spune că anticii nu erau înțelepți? Se pare că știau ei ce știau, iar noi le ignorăm sfaturile de vreo 2000 de ani încoace... Într-adevăr, studii științifice serioase și de anvergură confirmă astăzi că, în ceea ce priveşte valoarea nutritivă a alimentelor pe care le consumăm în mod obișnuit, cele de natură vegetală conţin mai mulţi hidraţi de carbon şi mai multe fibre (prin produsele integrale) decât cele de origine animală, care sunt bogate în calorii, grăsimi saturate şi colesterol. Cercetătorii au demonstrat indubitabil că vegetarienii sunt mai sănătoși şi într-o formă mai bună decât consumatorii pasionați de carne, lactate și ouă. Vegetarienii nu suferă de obezitate și, implicit, au un nivel normal al colesterolului și șanse minime de a se îmbolnăvi de hipertensiune arterială sau boli de inimă. Tot vegetarienii, bată-i norocul, sunt mai puțin sensibili la alergii sau la schimbările climatice şi mult mai rezistenți la boli grave, precum hepatitele, diabetul sau cancerul. Dar să vedem ce și cum mănâncă ei. Poate ne fac poftă...

Secrete din bucătăria vegetariană



























Codul lui ARSENIE BOCA


“Codul lui Da Vinci” – varianta românească. ULUITOARELE MESAJE 
de pe pereţii bisericii Drăgănescu
Două turnuri gemene explodează pe un perete, altul e înghiţit de uriaşe limbi de foc. Pe un 
perete umblă draci cornuţi cu gheare, altul se scufundă în negură şi praf - ai în faţă toată 
Apocalipsa. Dacă nimereşti singur între pereţii bisericii Drăgănescu (Giurgiu) trebuie că 
fugi mâncând pământul. Nu degeaba pe apucă frica: acesta este considerat unul dintre 
cele mai tainice şi mai ciudate locuri din România.
În timpul slujbelor, aici n-ai unde arunca un ac. Vin armate întregi de teologi,  cer 
cetători, artişti şi oameni obişnuiţi. Fac ca-n “Codul lui Da Vinci”: măsoară pereţii, 
cântăresc picturile din priviri, le compară şi le privesc din sute de unghiuri. Sunt ferm 
convinşi că pictorul a lăsat acolo indicii ascunse despre viitorul omenirii şi vor să fie ei 
descoperitorii.
“Picta după cum îi vedea aievea pe sfinţii din cer”
Pictorul este părintele Arsenie Boca, iar oamenii au descoperit că multe scene 
sunt cu adevărat profetice. Căci apar acolo căderea turnurilor gemene, navete 
spaţiale, ba sunt inscripţionate chiar vorbele actuale “Caut locuinţă pe altă planetă”. 
Iar toate astea părintele le-a pictat între ’68 şi ’84, când nimeni nu bănuia tragedia din 
America şi când nimeni nu visa că în zilele de astăzi se va vorbi despre imobiliare pe 
Lună. În vremurile părintelui Boca, România de abia descoperea televizorul. Pentru 
toate astea, şi mai ales pentru frumuseţea şi ciudăţeniile picturilor, teologii au botezat 
pereţii de la Drăgănescu „Capela Sixtină a Ortodoxiei româneşti”.
Tanti Vasilica Niculescu a fost martoră la naşterea Capelei. Ea era tânără gropăriţă pe 
vremea aceea; părintele poposise la Drăgănescu într-un fel de exil, timp de 15 ani. Îl 
vâna Securitatea. La Drăgănescu, multă lume îl lua drept pictor. “Părinte, cum puteţi 
să pictaţi fără model?”, îl întreba ea. “Că n-avea model în faţă. Îmi răspundea că el 
n-are nevoie de model. Picta după cum îi vedea aievea pe sfinţii din cer. De aia multă 
vreme noi n-am ştiut ce avem aici, în sat. Noi am crezut că avem un preot pictor, dar 
el a fost sfânt”.
Cea mai cutremurătoare profeţie a lui Arsenie Boca: cum va începe sfâritul
 lumii 
În fiecare zi când cer cet ează mai atent pereţii bisericii, părintele Lucian Petcu 
descoperă ceva nou, chiar dacă e vechi aici, slujind de mai bine de zece ani. Astăzi, 
de pildă, tocmai a descoperit că trei scene pictate pe pereţi diferiţi sunt, de fapt, unite 
între ele, printr-un anumit tip de simetrie. Iar ieri stătea mut în contemplare, pentru a 
mia oară, în faţa scenei despre omul modern şi greşeala lui fundamentală.
“Îl vedem pe înger, chemându-l pe om din cer: Sus, totul este gata! Veniţi la cină! Iar 
omul îi răspunde nepăsător, aşezat comod pe fotoliu, cu telefonul la ureche şi soţia 
(frumoasă, fardată, aranjată ca un manechin) aducându-i tava: M-am însurat, mi-am 
rotunjit ţarina, mi-am cumpărat cinci milioane de cai putere, caut locuinţă pe altă planetă, 
aşa că, rogu-te să mă ierţi, nu pot veni. Nu mai avem această preocupare. Iar îngerul îi 
răspunde: Le-ai câştigat dobândind lumea toată, dar ţi-ai pierdut sufletul.
Cu ştiinţă aţi dezlănţuit cataclismul stihiilor asupra voastră. Aşa vă trebuie, aţi început 
sfârşitul lumii!”, zice preotul.
Ştie pe dinafară scena, o visează, dar de fiecare dată când o priveşte mai înţelege în plus 
ceva care i-a scăpat ieri: “În mod ciudat pentru pereţii unei biserici, scena mai 
cuprinde şi navete spaţiale, telescoape şi antene parabolice. Mesajul omului modern, 
al nostru, al tuturor în esenţă, este următorul: am ajuns să mă pot bucura de întregul 
pământ, pot călători oriunde, pot cumpăra terenuri în orice ţară, pot vedea la televizor 
orice colţ al lumii, pot comunica la telefon oriunde în lumea aceasta, deci stăpânesc 
întreaga lume. Nu ne mai interesează, vrea să spună el, 
preocupările spirituale, duhovniceşti. Noi vrem 
să trăim cât mai bine şi mai mult pe acest pământ, 
să avem parte de confort, de plăceri şi de o viaţă 
cât mai uşoară.
Caut locuinţă pe altă planetă se referă, 
poate, şi la sondarea cosmosului cu aceste 
telescoape care apar în pictură. Învăţătura este 
că mai întâi ar trebui să-l căutam pe Dumnezeu şi 
abia apoi să învăţăm să stăpânim tehnologia şi 
pământul. Le putem face pe amândouă, dar niciodată 
rupţi de Dumnezeu”.
Pe un alt perete, aproape de sus până jos, părintele a înşirat gândurile diavolului, 
inscripţionate fiecare în câte o bulă. Ciudat, cele mai multe se referă tot la evenimente 
şi idei vechiculate în prezent. De pildă: “Aici, pe pământ, e raiul şi iadul. Drogul vă 
deschide porţile balamucului”, “Vinde-mi yoga, spiritism, magie”, “Nu este suflet, nu este
 diavol, totul e biochimie”, “Ştiinţa are ultimul cuvânt”, sau “Oamenii l-au creat pe Dumnezeu”.
Dar curioşilor obişnuiţi să cer cet eze pereţii cu privirea cele mai interesante li se par 
două idei -ispită foarte actuale prin ironia lor. Şi ele, zicea părintele, vin tot de la 
necuratul: “Bine faceţi că credeţi, însă nu vă grăbiţi cu pocăinţa. Mai aveţi vreme: 
la bătrâneţe. Până atunci, trăiţi-vă viaţa!”. Şi “Veniţi la mine! Vă dăm atâta libertate 
cât să vă puteţi şi sinucide, dacă vreţi”.