vineri, 30 mai 2014

SPIRITUALITATE SI BANI

Iata si momentul in care mi s-a dat unda verde sa scriu despre bani si spiritualitate. UN subiect atat de controversat inca…dar pe care eu l-am elucidat prin propria experienta, traind propriile lectii si invatandu-le.
Ceea ce eu scriu reflecta parerea mea, trairea mea, experienta mea cu care poti rezona sau nu. De aceea exista liber arbitru si cai diferite in experienta numita viata pe Pamant. 
Asadar, cand am inceput sa ajut oamenii ca si ghid pentru dezvoltare personala si spirituala, sa fac citiri angelice si sa le vorbesc despre ingeri ( celor care rezonau bineinteles) nu puteam cere nimic pentru serviciile mele. Momentul in care persoana respectiva ma intreba cat iti datorez pentru mine era un fel de spanzuratoare….ma faceam mica…si ziceam : cat simti tu ca valoreaza ce ti-am oferit. Nu de cateva ori raspunsul a fost * ce oferi tu nu are pret si pt cat m-ai ajutat nu am eu bani sa iti dau* . Ei, azi asa, maine asa….eu am ramas fara job stabil de cam un an de zile si am tot incercat sa ma angajez din nou . Nimic nu s-a lipit, nici o oferta, nici un interviu intr-o perioada foarte lunga de timp. Am inteles ca nu trebuia sa fie, ca nu trebuia sa ma angajez niciunde ci mi se da o perioada in care sa inteleg cine sunt, ce vreau, incotro. Asa am si facut, a inceput sa invat lectii, sa deschid ochii, sa ajut in continuare oameni apropiati pastrand acea jena de a cere.
Vazand ca in viata mea capitoul bani este unul precar si din lac in put…am inceput sa fiu frustrata, sa ma intreb ce sa fac, cum sa ma descurc…simtind in continuare ca nu pot crea o afacere din ceea ce fac….ca eu vreau sa fiu eu- neintinata de bani , neintinata de acest stigmat- spiritualitatea nu se face pe bani. Asa credeam atunci. Am vizualizat multe videouri, workshopuri, multe afirmatii si lucru pe abundenta asa cum stiam si puteam. Si totusi…nu prea se vedeau roade.Image
Au inceput sa apara oameni care tot mai des imi ziceau- *dar nu se poate, trebuie sa fii platita pentru ceea ce faci. Este la fel ca oricare alt job. Si intelege faptul ca oamenii nu platesc pentru Dzeu sau Ingeri sau Lumina ci o data pentru ei si respectul fata de ei si dezvoltarea lor si a doua, pentru ca tu le dai din timpul tau si cunoastrea ta dobandita in ani de munca* E la fel ca si cum ar plati la un psiholog sau coach ( si eu sunt psiholog de fapt) sau pentru orice alt serviciu care nu se vede in mana. Cu ce e diferit un serviciu spiritual de un altul? Si cei care sunt traineri spirituali sau oricum se numesc ei , vindecatori sau profesori….au in spate ani de pregatire, si scoli facute, cursuri platite, carti si pe langa toate astea – nopti nedormite din cauza luptelor interioare si a lucrului cu sine. 
Edificator pentru mine a fost exemplul unei prietene care este in acest domeniu si care mi-a expus o poveste cum ca , la inceput, nu lua bani pe serviciile de psiholog si acel client nu a evoluat pana ce ea nu a inteles ca e nevoie de un schimb ca lucrurile sa se miste. Si asa a fost, odata pus un tarif persoana a fost motivata sa vina, sa lucreze cu ea, balansul energetic s-a produs. 
Am intels, incet , incet in ce programe si limitari ma gasesc eu insami. Si stand cu mine ore si ore  am descoperit credinte precum * oamenii care sunt spirituali nu au voie sa faca bani*, sau * banii se fac numai de cei care sunt trisori sau oameni rai* sau * banii se muncesc din greu si mai bine sarac dar cinstit* sau chiar * eu nu am valoare suficienta si atunci de ce mi-ar da cineva bani* ….ei asta recomand acum- mergeti si intrebati-va ce credinte aveti voi insiva despre bani? Ce va tine limitati in ele astfel incat se face instantaneu asocierea ca daca sunt spiritual nu am bani sau nu cer bani.
Asta , pentru mine, a fost lectia primirii, lectia intelegerii ca orice dai trebuie sa se echilibreze intr-un fel. Banii sunt energie -dai energie, primesti energie in loc pentru ca altfel….omul care lucreaza ca si vindecator sau profesor spiritual in timp, se va secatui de energie, de puterea de a mai da….si nu numai. IN timp, omul acesta nu va mai avea cu ce sa traiasca, cu ce sa plateasca facturi si mancare sau chirie la casa. Nu inseamna ca daca esti spiritual egal esti sarac si daca ai bani egal esti mai putin spiritual, nicidecum. Este alegerea fiecaruia pana la urma daca doreste sa se dedice doar spiritualitatii in modul acela ascetic si sa traiasca cu paine si apa, este ok pentru cei care au astfel de misiune dar nu este cu nimic mai prejos cineva care are un anume pret pentru serviciile sale. Si preturile sunt inca mult prea mici pentru cunoasterea si schimbarea radicala prin care trec oamenii atunci cand revin pe drumul lor indrumati de cineva din acest domeniu. Acum, da, este adevarat ca sunt multi asa zisi profesori si vindecatori care fac totul numai din cap, din tehnici abia invatate si ca merg doar pe scopul de a aduna averi.
Ei , este o diferenta intre acestia si cei care au ca intentie sa ajute, sa raspandeasca adevarul, sa construiasca mai departe cu banii obtinuti , sa investeasca mai departe in oameni si in dezvoltarea acestei cai in lume. Ceea ce conteaza este intentia si energia din spate, si cum imi spune o prietena, in ceruri nu se vad banii, ei sunt energie…ci intentia din spatele lor :) 
ImageNoi toti ne-am nascut cu tot dreptul sa-i spun asa, de a fi complet fericiti si asta implica si complet bogati daca asta este ceea ce ne dorim :) Suntem creatori ai propriei vieti, asadar poti crea orice, de la casa, bani, masina pana la centre de terapii, noi metode de vindecare sau mai stiu eu….
Si mai este un aspect pentru ca presimt intrebarea- dar nu poti sa ai un job si sa faci asta doar pe langa? gratuit? Raspunsul este – depinde, pentru unii da, se poate, dar daca misiunea ta implica doar cale spirituala , un invatator sau vindecator atunci nu ai cum sa muncesti 8 ore ca sa te intretii, sa ajuti apoi oameni istovit si plin de resentimente de la lucru. Unde ar mai fi timpul pentru dezvoltarea personala, pentru seminarii, pentru consultatii, pentru orice…dedicat oamenilor?
Spiritualitatea nu e ceva ce se pune pe on/off- e ceva ce necesita studiu continuu, invatare continua, atentie si constientizare continua, e ceva ce devine mod de a fi si daca modul meu de a fi ma duce catre a fi disponibila ( pentru ca asa sunt ghidata de sus) 9 ore pe zi , sa zic, pentru oameni , atunci asa voi face si asta implica bineinteles, si un pret. 
IN fond, toata aceasta discutie se rezuma la o lectie de invatat  : ce limitari am eu , de ce cred ca nu merit acesti bani, de ce cred ca a fi spiritual inseamna a fi sarac sau mai sarac…? Totul, asa cum mereu spun, se rezuma la mine insumi, la interior , la ceea ce eu cred si simt si de la mine pleaca schimbarea in exterior! Si mai gandeste te si la : de ce iti doresti atat de mult sa ai bani, sa poti trai *decent* si totusi…nu ii ai? 
De cand am inteles aceasta lectie intru totul lucrurile se schimba incet dar sigur. Intentia mea nu este sa fac bani ci sa pot ajunge la cat mai multe suflete, sa pot , prin banii obtinuti sa contruiesc mai departe pentru binele omenirii, atat cat e bucatica mea de misiune in minunata experienta pe Pamant! 
Si nu uitati ca sunteti creatori ai propriei vieti, ca nu exista pedeapsa si Iad, ca Dumnezeu este Iubire si ca orice alegere ai face aceasta iubire continua sa existe. Universul nu judeca, el exista, este si iti intoarce precum o oglinda ceea ce tu gandesti, simti, emani. Asadar, daca nu te afli tocmai pe roze…intreaba-te ce gandesti, ce emani, ce dai Universului si nu mai cauta sa invinovatesti, sa judeci, sa hranesti egoul simtindu-te mai bun, mai spiritual sau mai stiu eu cum. TOTI suntem extensii ale Divinitatii, TOTi suntem UNU, nimeni nu e mai sus sau mai jos! SI toti, prin lectiile invatate putem ajunge la ceea ce suntem de fapt: Divinitate, Fiinta Luminoasa care este iubire pentru ca Universul/ Creatorul este Iubire. Si pana una alta, suntem pe Pamant, traim aici deci jucam dupa regulile de aici, ca de aia am ales aceasta experienta, sa facem cat putem din ea! 

Sursa: http://ankalavinia.wordpress.com/