miercuri, 25 mai 2011

2012- Dragonul de Apa

Calendarul chinezesc este impartit în 12 segmente, fiecare reprezentat printr-un semn animal. Dragonul este al cincilea semn in zodiacul chinezesc, reprezinta simbolul  unui impărat, al masculinitatii, precum si  al puterii. 2012 este Anul Dragonului de Apa, care începe la 04 februarie 2012 si se incheie la 22 ianuarie 2013.

Dragonul este o creatura de mit si legenda. Un simbol al norocului si semn al puterii intense. In orient Dragonul este considerat ca o fiara divina . In filosofiea de Est, se spune ca Dragonul este un eliberator al norocului si un maestru de autoritate. Prin urmare, acei oameni nascuti în anii Dragonului trebuie sa fie onorati  si respectati.

Dupa linistea din anul Iepurelui (2011), anul Dragonului va parea  plin de energie, initiativa, dorinta de afirmare si reorganizare a tuturor activitatiilor. Un nou inceput va avea loc in anul 2012. Un an plin de proiecte ambitioase care nu se vor finaliza asa cum se prevede initial. Abia in 2013 in anul Sarpelui,  se vor concretiza ideiile si proiectele din 2012.  Chinezii considera ca Anul Dragonului este un an benefic pentru oameni sa se casatorească, sa aiba copii sau sa inceapa o afacere, pentru ca,  anul tinde sa aduca noroc si fericire. Afacerile ar trebui sa mearga bine, iar oamenii vor face bani mai usor. Anul Dragonul confera curaj, initiativa, optimism, si asumarea  riscurilor.
Privind la modul general, Anul Dragon va fi un moment deosebit de bun dar e nevoie de  prudenta, deoarece succesele si esecurile va fi amplificate. Pe o scara mai larga, vor avea loc la nivel mondial, dezastre naturale : cutremure, incedii, inundatii.Vom avea parte de multe surprize si actele de violenta din partea naturii.

Fericirea vesnica

-Va sa zica ai venit pentru fericirea vesnica – intreba Judecatorul.
-Da – ii raspunse spiritul proaspat dezancarnat.
-Ai gresit adresa – continua Judecatorul, cu un zambet ambiguu in jurul gurii.
-Stati… nu-i aici raiul? – intreba omul nostru, proaspat trecut prin granita mortii.
-Ba da – ii raspunse Judecatorul.
-Jos pe Pamant mi s-a promis ca aici voi primi in dar, fericirea vesnica.
-Ne pare rau, ai fost informat gresit.
-Am fost informat gresit?! Dar preotul imi zisese ca daca ma rog regulat, daca indeplinesc cele zece porunci, voi ajunge in rai si voi fi fericit vesnic!
-Esti in rai, esti binevenit, dar trebuie sa mananci din merindele tale: sa traiesti fericirea pe care ai adus-o de pe Pamant.
-Nu este corect: pe Pamant n-as putea zice ca am fost fericit…
-Ne pare rau…
-Si nu se poate sa primesc aici fericirea?
-Ne pare rau: nu.
-De ce nu?
-Fiindca asa e regula.
-Care regula?
-Cea instituita de Tatal.
-Nu pot sa cred ca Tatal este atat de crud!
-Pai nu e crud.
-Nu e?
-Nu.
-Dar cum asa?
-Tatal a instituit urmatoarea regula: fiecare trebuie sa-si construiasca propria sa fericire.
-Cum adica?
-Simplu: asa cum un culturist isi cladeste muschii, tot asa cel care cauta fericirea, trebuie s-o construiasca singur.
-Nu mi se pare corect!
-Treaba ta.
-Totusi, ce pot face acum?
-Poti sa te duci inapoi, deoarece corpul tau se afla inca in stadiul mortii clinice.
-Bine, si ce fac daca merg inapoi?
-Exersezi fericirea.
-Exersez fericirea? Si cum fac asta?
-Trebuie sa gasesti propriile tale metode. Cei mai multi incearca prin iubire. Poti sa-ti indrepti iubirea spre Tatal. Sau spre o fiinta draga tie. Dar poti sa exersezi si iubirea de sine.
-Iubirea de sine… n-am inteles-o niciodata…
-Iti pot explica prin functionarea inimii biologice. Iti amintesti probabil ca inima pompeaza sange in trei directii: are un circuit care alimenteaza partea corpului care se afla mai jos de inima, un alt circuit care iriga tot ce se afla mai sus decat inima, si un al treilea circuit prin care trimite sange in propriile sale tesuturi.
Vezi, functionarea inimii este simbolul modului in care este indicat sa-ti administrezi energia si iubirea. Circuitul de jos nu este altceva decat iubirea directionata spre oameni. Circuitul de sus este simbolul iubirii prin care poti comunica cu fiintele mai evoluate decat tine, incluzand Tatal Ceresc. Iar cel de-al treilea circuit, cel prin care inima asigura energia necesara propriei sale functionari, este iubirea de sine.
Cand ajungi sa constientizezi razele iubirii care ies din inima ta, poti sa redirectezi o parte din ele spre tine insuti. Este indicat sa pastrezi proportiile definite de inima ta biologica. Prin circuitul mare, cel care porneste spre partea de jos a corpului, trimiti energie si iubire spre toti ceilalti. Prin circuitul mic, cel care porneste in sus, comunici cu fiintele mai evoluate decat tine – cu ingeri, arhangheli, heruvimi, serafimi, si asa mai departe.
Fii sigur ca vei primi de la ei mai mult decat reusesti sa oferi lor. Si ai dreptul si la cel de-al treilea circuit, ca sa poti functiona si tu…
-Oh, ce simplu e!
-Da, e simplu ca buna ziua!
-Si ce-mi mai recomandati, ce sa fac cand ajung jos?
-Incearca sa identifici ce anume iti produce bucurii reale. Incearca sa largesti aceasta lista. Bine, iti recomand sa te tii in limita bunului simt. Daca o treci, risti sa-ti strici fericirea. Si exerseaza cele trei tipuri de iubire, cele trei circuite ale inimii.
Si inca un lucru: incearca sa zici “Te iubesc” cat mai des, dar intotdeauna din toata inima.
-Deja ma simt fericit!
-Ma bucur pentru tine! Insa totusi m-as bucura daca te-ai duce inapoi si ai exersa acolo jos, ca sa vii fortificat aici sus, cand iti vine randul.
-Va multumesc – ma simt atat de fericit!
-Fericirea ta e si fericirea mea si iti multumesc pentru ca mi-o dai – incheiase Judecatorul.
Spiritul dezancarnat se umplu de incredere in viitor si plonja inapoi in corpul sau aflat pe cearsaful alb al clinicii de reanimare.
Aparatele electrice conectate la corpul sau incepusera sa semnalizeze reaparitia vietii. Incet, se auzi un oftat, ca o adiere de vant. Tiptil-tiptil, inima incepea sa bata. Electrocardiograma desena o curba tot mai armonioasa. Ochii pacientului inca nu se deschisesera inca, dar pe fata lui se asternu o liniste divina.
Doctorii rasuflasera usurati. Se gandisera la marea minune: viata. Un pacient reintors din inalt valora pentru ei cat un nou-nascut.
-Tipul, mai mult ca sigur a invatat ceva, acolo Sus – zise unul dintre doctori.
-Pai da… nu cred ca s-a intors datorita electrosocului, ca imi pierdusem increderea in el, la un moment dat – adauga un alt halat alb.
Sursa: http://astrolog2you.blogspot.com
Sursa: Dincolo de Orizont

Cum se provoacă revoluţiile (loviturile de stat)….

1 ACTIUNI DE PROTEST LA AMBASADE pe toata planeta (vezi si impotriva Chinei pentru AUTONOMIE IN TIBET si sustinerea lui Dalai Lama) impotriva tarilor sau guvernulor TINTA, asa trezesc cei de la B`nai B`rith si Opus Dei – PAPA VATICAN de la ONU (?!) comunitatea internationala, vine presa propaganda sionista CNN (Christiane Amanpour), BBC, Radio Europa Libera si altele si condamna guvernul tarii respective, pentru coruptie, saracie, foamete, voturi furate si altele, pentru a justifica ulterior interventia militara ONU, NATO in aceste tari, adica pentru a formula o REZOLUTIE  ONU necesara si justificativa de atac militar, sa nu fie acuzati pentru crime de razboi.
2. PROTESTE de strada in tarile TINTA (Romania, Iugoslavia, Egypt, Libia, Tunisia si altele) cu ajutorul spionilor lor, sau mai nou pentru Romania DISIDENTI – DUMITRU MAZILU – Romania, ELBARADEI – Egypt, ori refugiati ai statelor TINTA pregatiti militar in numeroase tari din occident (vezi, Ungaria care a pregatit militar refugiati romani si maghiari sa atace Romania in 1989), sprijiniti de ambasadele straine (in Romania, Olanda a fost cea mai activa)acreditate in tarile TINTA, ambasade care sunt UNITATI MILITARE pe teren INAMIC si de propaganda sionista CNN -Christine Amanpour in decembrie 1989 filma in galeriile subterane al Bucurestiului, BBC, Radio Europa Libera si altele si incep atacul cu sticle indendiare.
3. Vin trupele militare straine imbracati in civil ori in uniforme militare ale tarilor TINTA cu arme cu luneta si cartuse vidia tip NATO si altele (vezi, Tunisia –  militari suedezi imbracati in civil au fost prinsi in direct cu presa) si incep sa ucida cetateni nevinovati (asa, au fabricat in Iran in 2009 -Ingerul Iranian) care participa la proteste pentru a creste presiunea populatiei asupra guvernelor respective.
4. Daca guvernul TINTA nu pleaca, ONU, NATO, GRU-SOVIETIC bombardeaza tara TINTA (vezi Iugoslavia si Libia), pana isi ating scopul planificat, adica sa ajunga in institutiile statului TINTA si de acolo sa jefuiasca, distruga si sa extermine cetatenii tarilor TINTA, condamnarea conducatorilor statelor TINTA si confiscarea averilor sau conturilor ( vezi, conturile lui Ceausescu 12 miliarde de dolari si Mubarak 70 de miliarde de euro), tezaurului tarilor TINTA (Romania peste 200 de tone de AUR, Irak 2000 tone de AUR) si a resurselor energetice naturale, dezmembrarea tarilor TINTA in alte state mai mici (vezi, Iugoslavia si infiintarea statului Kosovo, urmeaza Romania si infiintarea Republicii Transilvania), iar in final sa le inrobeasca financiar cu ajutorul FMI si Banca Mondiala.  
Valentin Manoliu
Sursa
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

Ganduri

Traim vremuri ciudate, care ne ataca cu agresivitate. Multi vor spune ca traim o epoca a vitezei. Dar catre ce mergem? Catre ce alergam?
Suntem focalizati pe bogatii,pe egocentrism,pe lucruri trecatoare… Oare aceasta  stare nu ne va afecta in curand? De foarte multe ori ma intreb:”ce voi lua cu mine cand voi muri?”. Raspunsul vine de la sine, sec : NIMIC.
Traim vremuri care agreseaza ,inclusive,timpul fizic(cel masurat si perceput de noi); nu ne mai ajunge timpul, nu ne mai putem gandi la noi, nu mai suntem in masura de a surprinde maretia naturii,maretia creatiei DIVINE.
Ne-am inchis intre blocuri de sticla si otel(materii reci), ne imbracam in “uniforme”(asa ni se impune de la serviciu),ne drogam cu emisiuni tv,ingurgitam toate otravurile sub forma de hrana, ascultam tot soiul de melodii interpretate de pipite  imbracate in costumul Evei, tanjim catre tinte greu de atins, ne-am vandut cu totul, ne-am vandut sufletele…
             Pentru ce?

Big brother vegheaza.
Consider ca tot ceea ce se intampla actualmente, nu este decat o strategie bine pusa la punct. OARE  NOUA NU NE PASA?
Nu ne pasa ca vom fi manati precum vitele?
Nu ne pasa ca vom capata hrana contra lepadarii noastre de credinta?
Nu ne pasa ca vom deveni donatori  de organe, sau banci de organe(actele biometrice permit cunoasterea compatibilitatii indivizilor)?
Ne-am dorit sa scapam de comunism, eram indreptatatiti, atat de mult…
Ok. Acum am picat in mrejele unui sistem mult mai perfid, mult mai bine focalizat pe inrobirea omului.
Romania se resimte dupa 20 de ani de furt intens, dupa 20 de “runde” cu guverne fanariote. Tara este ingenuncheata. Cine o mai poate salva? NIMENI?
Nu va veni nimeni de-afara sa ne salveze; de-afara nimeni n-a venit pana acum cu intentia asta. NUMAI NOI putem sa mai facem ceva. Este nevoie de un minim de effort, care sa genereze intre noi:
-respect de sine
-respect fata de ceilalti
-respect pentru lege
-altruism
-solidaritate
Sunt doar cateva din  rezultantele unei bune educatii bazate pe cei 7 ani de-acasa si sistemul educational avand ca temelie pragmatismul si bunul simt. Avem nevoie de o educatie care sa duca la evolutia Romaniei pe toate planurile. Un prim pas catre normalitate ar fi sa incepem lupta cu noi insine, pentru a elimina ceea ce este daunator in noi, pentru bunul mers al treburilor.
Nu avem nevoie de indreptarei morale scrise de oameni pentru a ne ghida.
DUMNEZEU ne-a lasat doar zece legi, zece porunci.
RESPECTATI-LE!
Autor:  Horia
Sursa: blogul Fight4romania
Sursa: home

Prezicere Nostradamus: Satanicul accelerator de particule va aduce Apocalipsa în 2016

Nostradamus a prezis că un cilindru satanic nervos ameninţă planeta noastra. Ceea ce nu e foarte clar e dacă profeţia are vreo legătură cu acceleratorul de particule. Oamenii de ştiinţă care au interpretat lucrările lui Nostradamus  susţin că acesta menţionează existenţa unui “arc satanic din Europa”, care în noiembrie 2010 ar putea cauza “arderi teribile” pe jumătate din glob.
Ca rezultat, în 2011, vor cădea precipitaţii şi totul va fi infectat. Nu vor mai fi plante, animale şi până în 2016 toţi oamenii vor muri, potrivit english.pravda.ru, citat de realitatea.net.

De altfel, comentează cei care i-au interpretat profeţiile, un eveniment important s-a petrecut pe 4 şi 7 noiembrie anul acesta, la CERN: cei care au testat acceleratorul au înregistrat primele coliziuni ale ionilor la o viteză foarte mare.Nu este prima alăturare între experimentul de la Geneva şi profeţiile lui Nostradamus. Chiar la lansarea LHC, o serie de interpretări ale lui Nostradamus avertizau asupra pericolului acceleratorului. Era vorba, mai exact, de versurile: “Fugiţi, fugiţi din Geneva cu toţii. Raza contrapozitivă o să vă extermine pe toţi”, scrie jurnalul.ro.
Până acum s-a crezut că profeţia sa despre apocalipsă vorbea despre lansarea unei rachete balistice.  
accelerator de particule


Sursa: Misterele Lumii

Avem capacitatea de a-i detecta?

Un astrofizician foarte cunoscut si apreciat din Marea Britanie, lordul Martin Rees, sustine ca extraterestrii pot exista sub forme pe care noi nu le concepem.
Totul poate fi peste capacitatea de intelegere a oamenilor, sustine el. Problema cea mare este ca oamenii cauta forme de viata care se aseamana cu ei, presupunand ca extraterestrii au cel putin aceeasi tehnologie pe care ei o poseda, mai spune acesta, citat de Daily Galaxy.
El crede in existenta unor forme de viata de natura extraterestra si insista asupra modului gresit in care omenirea abordeaza subiectul. Comparatia pe care o face este una deosebita: asa cum cimpanzeii nu inteleg teoria cuantica, existenta extraterestrilor poate fi dincolo de capacitatea gandirii noastre.
Cunoscutul cosmolog britanic a sustinut chiar o conferinta pe aceasta tema, intrebandu-se care ar fi reactia pamantenilor la aflarea vestii ca extraterestrii exista. Alti astronomi afirma ca semnalul TV si radio ii impiedica, de fapt, pe extraterestri sa ne detecteze, micsorandu-ne si noua, implicit, sansele, de a intra in contact cu ei.
Pana in prezent nu exista dovezi clare ale existentei extraterestrilor. Este posibil ca noi sa fim singura forma de viata inteligenta care isi poate face cunoscuta existenta.
Extraterestrii pot fi atat de indepartati de noi, incat sa afirmam ca ei nu exista din cauza faptului ca nu am intrat in contact cu acestia. Trebuie sa ne punem problema, afirma oamenii de stiinta, daca avem capacitatea de a-i detecta.
Sursa: ……Astro……

[Imaginea zilei] Eruptia Vulcanului Islandez Grímsvötn – Norul de cenusa se indreapta spre Europa

Vulcanul Grímsvötn din Islanda a erupt sambata, cu o explozie care a amintit de ultima eruptie a unui alt vulcan islandez, vara trecuta eruptia lui Eyjafjallajökull a fost urmata de un urias nor de cenusa care a inchis marea majoritate a aeroporturilor din Europa.
Dave McGarvie, vulcanolog la Open University din Milton Keynes, Marea Britanie, spune ca desi Grímsvötn varsa de 10-100 de ori mai mult cenuşă în atmosferă decât Eyjafjallajökull, particule de cenuşă sunt mai mari şi mai grele şi astfel probabil să cadă înapoi pe pământ mai rapid .
Sursa: Dezvatatorul

De la criza alimentara la al III-lea Razboi Mondial: Vezi care sunt semnele “apocalipsei” alimentare

“Prima criza in care am intrat si nu ne-am dat seama este criza alimentara. A fost suficient un an agricol prost in China pentru ca pretul graului sa creasca. (…) Evenimentele din Orient, dar si cele din Japonia determina o crestere masiva a consumului si o majorare a pretului petrolului. Daca revolutiile din Orient se extind in Arabia Saudita, cel mai mare producator si exportator de titei din lume, atunci ne asteapta al III-lea Razboi Mondial”, a declarat pentru Bloombiz.ro Dan Matei Agathon, purtator de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR).
Potrivit Bancii Mondiale, 44 de milioane de oameni de pe glob au coborat sub pragul saraciei din cauza cresterii preturilor la alimente.
“Cresterea preturilor la mancare este in prezent cea mai mare amenintare pentru saraci. Suntem la numai un soc distanta de o criza de amploare.
In multe cazuri stocurile sunt scazute. Un singur eveniment major legat de vreme in unele din aceste regiuni ar putea impinge oamenii peste limite”, a declarat Zoellick in timpul unei conferinte de presa organizata la finalul unei serii de intalniri intre reprezentanti ai BM si Fondului Monetar International.
Problemele meteorologice si dezastrele naturale au facut ravagii in productia agricola in multe zone de pe glob in ultimii doi ani, iar pretul petrolului a inceput sa creasca dramatic.
Intreaga economie globala s-a bazat pe utilizarea unor cantitati uriase de petrol pentru a produce bunuri alimentare pe care sa le transporte pe distante mari.
Fara petrol ieftin, regulile jocului se schimba.
Solul vegetal s-a epuizat intr-un ritm ametitor, iar preturile la alimente sunt deja la un nivel record pe intreg globul si continua sa urce agresiv.
Epoca cumparaturilor din hipermarketuri e pe sfarsite.
Exista tot felul de indici ca se apropie o vreme in care nu va mai fi suficienta hrana pentru intreaga populatie a globului.
Iata care sunt cele mai importante indiicii ca o criza alimentara se iveste la orizont:
O treime din terenurile agricole din lume pierd solul vegetal mai repede decat procesul natural de formare a unui nou sol, potrivit analistului de politica externa Lester Brown.
Potrivit oamenilor de stiinta, lumea nu va mai avea suficient fosfor pentru a satisface cererea agricola in urmatorii 30-40 de ani.
Datorita subventiilor de etanol din SUA, aproape o treime din porumbul cultivat in SUA este acum folosit pentru combustibil, lucru care pune presiune asupra pretului petrolului.
Pana in 2012, se va termina productia de grau din Arabia Saudita. Din cauza lipsei de apa, unele tari din Orientul Mijlociu vor fi fortate sa se bazeze in totalitate pe alte natiuni pentru furnizarea alimentelor de baza.
Potrivit Bancii Mondiale exista 130 milioane de oameni in China si 175 miloane de oameni in India hranite cu cereale cu apa, care este pompata din acvifer mai repede decat este inlocuita.
Mai mult, India se confrunta cu o rata anuala a inflatiei alimentelor de 18%.
Tsunami-ul si criza nucleara din Japonia au facut ca vaste zone agricole sa fie inutilizabile.
Analistii de politica externa sunt de parere ca multe zone din nordul Japoniei nu vor mai fi locuite.
De asemenea, exista semne ca economia Japoniei da semne sa se prabuseasca in urma acestor evenimente.
Pretul petrolului ar putea fi cel mai mare factor de pe lista, intrucat productia alimentara depinde de petrol.
Odata cu cresterea pretului petrolului, intregul sistem de productie alimentara devine mult mai scump.
Indicele preturilor la alimente calculat de Organizatia Natiunilor Unite a inregistrat o crestere de 25% anul trecut, cel mai rapid avans din 1991.
Potrivit Bancii Mondiale, pretul global al alimentelor a crescut cu 36% in ultimele 12 luni. In ceea ce priveste pretul materiilor prime la grau si porumb s-a dublat din vara anului trecut.
Sunt aproximativ 3 miliarde de oameni pe glob care traiesc din echivalentul a 2 dolari/zi, iar economia mondiala era pe punctul de a se prabusi inca de anul trecut.
Revolutiile “au maturat” Orientul Mijlociu, SUA s-a implicat in razboiul civil din Libia, iar Europa este pe punctul unui colaps financiar. 2011 a fost deja unul din cei mai dificili ani de dupa cel de-al II-lea Razboi Mondial, iar anul inca nu s-a terminat.
Iata ce spun expertii:
Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii
- Daca discutam din punct de vedere global, e posibil ca lumea sa se confrunte cu o criza alimentara, in special statele care nu produc si nu au nici posibilitati sa cumpere
- In ceea ce priveste Romania, noi nu avem o criza alimentara ci una financiara care nu ne permite sa cumparam alimente in cantitatile dorite; ceea ce se intampla ne avantajeaza enorm pentru ca noi avem posibilitatea de a produce, problema noastra era ca nu aveam unde sa vindem.
- Intr-un an- doi nu veti mai vedea nici macar o bucata de pamant necultivata in Romania.
- In ceea ce priveste produsele modificate genetic, acestea reprezinta o solutie pentru Romania care nu va mai fi nevoita sa importe. In prezent, aproape tot ce importam sunt produse modificate genetic
Dan Matei Agathon, purtator de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR):
- Astazi la nivel global se preconizeaza 3 mari crize. Prima criza in care am intrat si nu ne-am dat seama este criza alimentara. A fost suficient un an agricol prost in China ca pretul graului sa se duca sus de tot.
- A doua criza care ne asteapta e criza petroliera pe care incepem s-o simtim la pompe; evenimentele din Orient dar si ce s-a intamplat in Japonia determina o crestere masiva a consumului, dar si o majorare a pretului petrolului. Daca revolutiile din Orient se extind in Arabia Saudita, cel mai mare producator si exportator de titei din lume, atunci ne asteapta al III-lea Razboi Mondial.
- A treia mare criza este cea japoneza. Expertii au dat deja de stire ca efectele devastatoare ale cutremurului si al tsunamiului in economia japoneza sunt mult mai mari decat se asteptau.
- Ne aflam in cea mai globalizata perioada din istoria omenirii unde orice criza locala sau regionala se extinde cu viteza luminii in intreaga lumii.
- Criza alimentara incepe sa se simta in Romania, care importa 90% din produsele alimentare pe care le consuma, ceea ce este un dezastru; noi salvam economia Olandei importand flori, salvam economia Poloniei importand gulii, economia Ungariei importand pui si economia Cehiei importand prune.
- Romania are posibilitatea sa hraneasca 80 de milioane de oameni si ar fi putut sa “inunde” piata europeana cu carne de porc si cu cereale.
- O solutie imediata in Romania ar fi reducerea TVA-ului la 5%  pe tot lantul produselor agricole. Daca reducem TVA-ul, toate aceste produse vor fi fortate sa creasca productia, iar preturile in supermarket ar cobora spectaculos si ar incuraja consumul.
Sorin Minea, presedinte Romalimenta
- Nu cred in criza alimentara; daca oamenii nu vor mai avea bani sa cumpere mancare, pretul alimentelor va scadea; faptul ca milioane de oameni au intrat sub pragul saraciei se datoreaza crizei financiare
- Cresterea preturilor care a avut loc la sfarsitul anului trecut a fost irationala, fortata
- In cateva zile incepe recolta si ma indoiesc ca in pragul recoltei vor creste preturile la alimente
- Daca nu am avea mancare suficienta pentru populatia Europei, atunci am intelege ca exista o criza alimentara, dar cand ni se spune ca vor creste preturile si oamenii vor muri de foame, eu nu cred; in clipa in care oamenii nu cumpara, preturile scad.
Sursa: Bloombiz
Sursa: Teorii sau dezvaluiri cutremuratoare ?

Șocant !!! – ni s-a ascuns un adevăr cutremurător

IATĂ DE CE INSISTĂ GUVERNANȚII NOȘTRII SĂ COLECTEZE TOATE DATELE PERSONALE ALE ROMÂNILOR:
Conform deciziei UE, Israelul controlează datele personale ale românilor!
Iată ultimul “beneficiu” al aparțenenței noastre la noua Uniune Sovietică, adică UE: absolut toate datele noastre personale, urmează să fie transferate pentru “păstrarea în siguranță deplină”, statului Israel. Firește, ele vor fi ținute la curent în timp real. De ce se face asta? Așa, pentru că băieții pot să o facă! Nu se oferă absolut nici o justificare pentru această aberantă măsură anti-libertate și nici nu este vorba de vreo reciprocitate.
Nu întreabă nimeni dintre “reprezentanții” noștrii ce treabă are statul evreu cu numele, chipurile și vârsta copiilor noștrii, cu părerile noastre politice și cu starea de sănătate a românilor precum rezultă din fișele de asigurare ale CAS? Dar cu veniturile noastre și cu numerele de telefon sunate, cu rudele și prietenii noștrii, băgați împotriva voinței lor într-o uriașă bază relațională de date?
Domnilor politicieni de la putere, de aceea am intrat noi în UE, ca să ne dați pe tavă unora care nu au nicio treabă cu Europa, înafară faptului că ne cumpară literalmente țara de sub noi și înfăptuiesc în ascuns planuri secrete de colonizare a României, împreună cu guvernanții noștri?
Are cineva idee dacă românii au fost puși la curent cu faptul că, pe 31 ianuarie CE a aprobat transferul datelor personale ale cetățenilor țărilor membre, către Israel? Decizia adoptată pe 31 ianuarie 2011 prin care se prevede transferul datelor personale ale cetățenilor CE către Israel explică faptul că acest Stat răspunde directivei 95/46 privind protecția datelor. Justificarea deciziei nu apare în text.
Comisarii noștrii au fost de acord cu aceasta decizie? Cum se justifică hotărârea?
Date personale înseamnă numerele de telefoane, conturile bancare, datele de sănătate, familia, deplasările.. TOATE datele pe care guvernele statelor membre le colectează despre noi.
Toate Statele trebuie să pună în aplicare directiva 95/46 în termen de trei luni….[...]
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

Drumuri catre alte lumi

Cea mai importanta intrebare pe care si-a pus-o omenirea de alungul existentei sale nu este aceea daca exista sau nu Dumnezeu. Intrebarea care fascineaza, inspaimanta si macina pe orice om indiferent de rasa credinta, varsta, nivel financiar sau intelectual este o una implacabila:-Exista ceva “Dincolo”? Pentru a raspunde, oamenii au cercetat din cele mai vechi timpuri “lumile nevazute” care ne inconjoara. Iar una dintre cele mai folosite metode a fost aceea a dedublarilor astrale.
Cea mai importanta intrebare pe care si-a pus-o omenirea de alungul existentei sale nu este aceea daca exista sau nu Dumnezeu, ci una inrudita cu aceasta. Dilema care fascineaza, inspaimanta si macina pe orice om indiferent de rasa credinta, varsta, nivel financiar sau intelect este o una implacabila: “Exista ceva Dincolo?” Pentru a cauta raspunsuri, oamenii au cercetat din cele mai vechi timpuri “lumile nevazute” care ne inconjoara. Iar una dintre cele mai folosite metode a fost aceea a dedublarilor astrale.
Omul, fiinta cu mai multe corpuri
Pentru a intelege mai bine controversatul fenomen si experientele ultime care insotesc procesul dedublarii fizice si al calatoriilor astrale, fiinta umana trebuie inteleasa in toata complexitatea ei. Daca te uiti in oglinda, te vezi cu un singur trup. Foarte adevarat, atat poate arata orice oglinda. Cand ne simtim fericiti sau tristi, resimtim totul in suflet. Cand ne rugam sau meditam, spiritul este acela care rezoneaza cu Divinul. Suntem indreptatiti, asadar, sa credem ca omul in deplinatatea lui este alcatuit din trup material, suflet si spirit? Da si nu, am putea spune. Asta pentru ca fiinta omeneasca are mai multe straturi invizibile ochiului neinitiat, nerezumandu-se triadei clasice existentiale.
Inca din cele mai vechi timpuri, samanismul, spiritualitatea yoghina, daoismul, tantrismul tibetan si hindus au descris mai multe invelisuri subtile sub care salasluieste spiritul. Cunoscute in sanscrita sub numele de Kosha, acestea reprezinta cele 6 invelisuri ale lui Atman, sinele divin din conceptia vedica. Dintre cele 6, Manomaya Kosha corespunde perfect cu acea parte invizibila a omului descris la randu-i de ezoterismul occidental sub denumirea de corp astral. In ultimele secole, aceste corpuri invizibile au fost consacrate in intreaga literatura de specialitate prin denumiri specifice, unii dintre termeni fiind preluati din vechile scrieri sancrite. Avem, prin urmare, corpul eteric – denumit uneori dublura eterica a omului, corpul astral, corpul mental inferior, corpul mental superior, corpul cauzal, corpul budic si corpul atmic.
In multe religii, initiatii si maestrii spirituali din diverse cai, cad de acord asupra faptului ca trupul astral este intermediar intre trupul fizic si constiinta spirituala a fiecarui om. Potrivit acestora, corpul astral nu trebuie confundat cu sufletul decedatului care paraseste pentru totdeauna trupul lipsit de viata. Corpul astral este uneori vizibil sub forma aurei colorate in diverse nuante, aura care este vizibila doar pentru initiati sau oameni care in urma meritelor din alte vieti, s-au nascut cu Ajna, chakra mintii, sau cel de-al treilea ochi deschis. In urma acestei capacitati, anumite persoane, foarte rare ca numar, pot vedea uneori nu doar corpul astral al celorlalti omeni ci si crampeie din Universul Astral, dimensiunea imediat urmatoare celei vizibile, materiale sau terestre.
Universul astral este cel de-al doilea plan al Existentei, desupra sa fiind dimensiunea suprema, sau Planul Cauzal, de unde isi au originea fiintele divine si zeitatile. Planul astral este survolat de fiecare dintre noi, noapte de noapte, cand visam si contiinta noastra este decuplata. Ca rezultat direct, calatorim in multitudinea de lumi cuprinsa de planul astral.
Universul astral si lumile sale
Planul astral nu are nicio legatura cu astrele cunoscute sub numele de corpuri ceresti, stele, planete sau meteori. Denumirea sa, data de ezoteristii antichitatii grecesti, trimite cu gandul la sferele celeste care adapostesc multitudinea de lumi cuprinse in ele. Planul astral este prezent in apropierea fiecarei planete, inconjurand-o precum o atmosfera vie, frematatoare dar invizibila pentru orice aparat de detectie. Mai mult decat atat, planul astral este omniprezent oriunde, la serviciu, acasa, la munte, la mare, in orice tara si in orice camera. Cu ochii mintii deschisi, unii pot vedea multitudinea de spirite si entitati bune sau rele care ne inconjoara…
In epoca moderna, invataturile stravechi cu privire la investigarea “Lumilor de Dincolo” au fost intens cercetate in egala masura de catre o serie de cercetatori, initiati si oameni de stiinta. Se pare ca, in perioada Renasterii, personaje precum Paracelsus, Contele de Saint Germain sau Servetus au continuat experimentele si cercetarile cu privire la descoperirea unei cai de acces intre noi si realitatea invizibila. Mai aproape de zilele noastre, ezoteristi precum Franz Anton Mesmer, Elena Blavatsky, Eliphas Levi, Alice Bailey, C.W. Leadbeater sau Gurdjieff au descifrat in continuare secretele calatoriilor astrale, studiind vechi traditii, hinduse, ebraice, grecesti, islamice, rozicruciene si alchimice. Totul pentru a avea o imagine cat mai clara a planului astral si a imensitatii sale fara sfarsit. Aceasta deoarece la fel cum Universul galaxiilor si planetelor este infinit, tot asa se poate afirma si despre planul astral ca este, deopotriva, invizibil si infinit.
In linii mari, orice ezoterist crede ca planul astral este o dimensiune unde spiritualitatea atinge culmi de neinchipuit pentru lumea in care traim, dar inferioare totusi, nivelurilor indescriptibile ale spiritualitatii totale din Universul Cauzal. Subdimensiunile planului astral au o varietate incredibila, aici intalnindu-se cele mai elevate paradisuri despartite definitiv de cele mai negre iaduri. Scripturile hinduse vorbesc despre extreme incredibile, existand milioane de paradisuri in functie de nivelul de vibratie al fiintelor care le populeaza. Milioanele de lumi paradisiace se confrunta insa cu contraponderea milioanelor de infernuri, cumplitele Maharaurava, pe langa care iadul din conceptia religioasa iudeo-islamico-crestina, pare un loc absolut banal.
Tot in planul astral exista asa numita Cronica Akasa, o forma de stocare a informatiilor cu toate existentele si faptele fiintelor din planul terestru si cel astral. Cunoscuta in crestinism sub numele de Cartea faptelor fiecarui om, Cronica Akasa serveste ca baza de informatii si punct de reper despre nivelul de evolutie sau involutie al fiecarui spirit.
Pasi spre cealalta lume…
Mesmeristii primei jumatati a secolului al XIX-lea mentionau deseori cazuri de “clarviziune calatoare” dar intr-un sens incomplet si nelamurit. Ei rugau un subiect hipnotizat sa viziteze o alta incapere in aceeasi cladire sau o casa din alt oras, pentru a o descrie in detaliu. Odata cu crearea Societatii pentru Cercetari Metapsihice in preajma anilor 1880, a urmat o perioada de experimente febrile in cadrul carora sute de cercetatori metapsihici (multi amatori sau sarlatani printre ei…), incercau sa calatoreasca prin intermediul corpului astral pentru a-si vizita rude decedate sau mari personalitati din istorie. Asa a intrat omenirea in contact cu ceea ce astazi se cunoaste a fi dedublarea astrala, momentul in care constiinta paraseste la comanda corpul fizic, pentru a calatori mai apoi prin multitudinea de “usi” care dau spre lumile planului astral.
Intr-un studiu din anul 1954 asupra proiectiei astrale, Hornell Hart, profesor de sociologie la universitatea Duke, a facut distinctia din punct de vedere stiintific, intre experientele simple de evadare accidentala sau in joaca, in afara trupului si cazurile serioase care prezentau dovezi ca persoanele in cauza au calatorit mai departe de propriul dormitor sau camera de experiment in care si-au contemplat pentru prima data trupul fizic. Insa prima relatare amanuntita referitoare la folosirea calatoriilor astrale apartine lui Robert Monroe, un om de afaceri american care a publicat in anul 1971, “Journeys Out of the Body”, lucrare care si astazi este considerata de multi pasionati ai fenomenului drept un veritabil varf de lance in domeniu. Monroe a fost la inceput infricosat de calatoriile in afara corpului, dar apoi a ajuns aproape dependent de extracorporalizari. Odata, de exemplu, si-a propus sa afle ce face un angajat al sau care motivase ca era bolnav si a fost surprins sa isi vada angajatul bine sanatos, in timp ce isi cheltuia fericit banii intr-un club de streap-tease. Experientele sale au fost reluate si de Karlis Osis care a studiat indeosebi legatura intre relatarile pesoanelor cu capacitate de medium si cele expuse de persoanele initiate care cunosc pasii dedublarilor si calatoriilor astrale constiente.
Orice fel de initiat provenit din orice cale spirituala autentica avertizeaza impotriva riscurilor mari la care se supune un neofit in momentul in care se lanseaza in prima sa experienta de dedublare constienta. Exista bineinteles si exceptii reprezentate de persoane care se nasc cu aceasta capacitate si carora dedublarea li se pare un act fluent si natural. In general s-a constatat ca femeile au aptitudini mai pronuntate pentru calatoriile astrale, fapt pus pe seama naturii feminine Yin, receptiva prin definitie.
In final, relatarile celor care calatoresc frecvent in afara corpului descriu cu o precizie uimitoare aceleasi etape inainte de a parasi trupul. In primul rand omul intra intr-o stare indermediara celei de somn, vis sau veghe, in care isi observa sistemul chakrelor si corpul astral de consistenta eteric-stravezie, care se ridica incepand cu regiunea picioarelor pentru a iesi prin chakrele din zona fruntii sau a crestetului capului. In momentul in care se iese din trup la propriu, se resimte o usoara senzatie de raceala concomitent cu observarea propriului corp asezat inert pe pat. Una dintre primele observatii ale celui proaspat iesit din trup este cea a asa numitului “cordon de argint” o legatura de lumina argintie care palpaie usor. Cordonul de argint este permanent legat intre ombilicul corpului astral si cel al corpului aflat in planul fizic. Daca cordonul de argint este rupt, constiinta nu se mai poate intoarce niciodata in trup. Trup care ramane in stare de coma, spiritul nesabuitului calator astral ramanand prins “intre lumi” cum se zice popular.
sursa: descopera.ro
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

Cele mai bizare ritualuri de înmormântare

Moartea este – şi a fost mereu – o ameninţare universală, iar majoritatea oamenilor cred într-o putere divină şi într-o existenţă, de un fel sau altul, chiar după moarte, numărul superstiţiilor a tot crescut în jurul acestei teme. Aşa se face că, încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au vrut să marcheze cumva trecerea spre lumea cealaltă, iar uneori se străduiesc s-o facă în moduri cât mai originale şi mai extravagante.
A trecut mult timp de când omul trăia în comuniune totală cu natura, iar ideea de înmormântare nu exista, urmând ca decedatul să putrezească în locul unde “i-a sunat ceasul”. (Desigur, asta doar în cazul în care tribul din care făcea parte nu era cumva canibal.) Cu timpul, însă, odată cu evoluţia omenirii, obiceiul îngropării a început să îşi facă simţită prezenţa şi, aşa cum era de aşteptat, într-o perioadă lungă de mii de ani, numărul superstiţiilor nu putea decât să crească.
Se pare că obiceiul a luat fiinţă în Epoca de Piatră. Nu s-a aflat dacă a venit ca o metodă de siguranţă sau din motive de sănătate dar, conform opiniei unor arheologi care au găsit un mormânt vechi de cel puţin 350.000 de ani, pe teritoriul actualei Spanii, oamenii din acea perioadă aveau o concepţie despre viaţa de apoi, considerând că mortul va avea nevoie de obiectele sale şi acolo; sau poate că, pur şi simplu, în concepţia lor, Raiul era neterminat.
La scurt timp după aceea, s-au născut alte idei, precum cea a hainelor de moarte. Se pare că strămoşii noştri considerau că dacă mortul avea haine noi, spiritele rele nu îi mai recunoşteau sufletul, lăsându-l să treacă în linişte spre lumea veşnică. Din acest punct, obiceiurile funerare au început să se tot dezvolte. Oamenii au căpătat preferinţe în ceea ce priveşte locul şi modul în care vor face trecerea spre tărâmul celălalt.
Nu peste tot se practica îngroparea. În urma cu aproape 4.000 de ani, în Asia, adepţii zoroastrismului, o religie veche caracterizată printr-o concepţie dualistă asupra lumii şi prin opoziţia dintre bine şi rău, practicau ritualul Dakhma Nashini (distrugerea completă a trupului mort). Considerând cadavrele ca fiind malefice, ritualul zoroastrienilor presupunea ca nimeni, în afară de cei însărcinaţi special cu îndatorirea de a le căra, să nu le atingă. La rândul lor, aceşti oameni erau obligaţi să trăiască în afara oraşelor şi să nu aibă contact cu restul populaţiei. Corpul neînsufleţit era spălat cu urina unui taur alb, iar în cazul în care un membru al familiei îl atingea, nefericitul în cauză era nevoit să facă baie în urină şi chiar să soarbă din ea pentru a se purifica.

În această zonă nu se practicau înmormântări, cadavrele fiind ridicate pe movile sau platforme şi lăsate să fie devorate de vulturi.
O practică asemănătoare se întâlnea, într-o perioadă relativ apropiată secolului nostru, la indienii Choctaw din America de Nord, care obişnuiau să usuce corpurile decedaţilor ridicându-le pe stâlpi sau în copaci, pentru a permite naturii să le descompună. Când nu mai rămâneau decât oasele, acestea erau curăţate şi îngropate.
Cu secole în urmă, vikingii au transformat ritualul înmormântării într-un adevărat eveniment extravagant, cu sicrie destul de mari pentru a încăpea nu doar decedatul, ci şi tot ce se considera a fi necesar pe tărâmul de dincolo. Tot la aceste populaţii, persoanele importante aveau parte de o incinerare somptuoasă care includea toate posesiunile. În această categorie intrau: caii, corăbiile şi chiar oameni vii.
Vechii egipteni considerau că viaţa de apoi este asemănătoare cu cea de pe Pământ şi, prin urmare, corpul trebuie păstrat cât mai bine. Practica mumificării, însă, era răspândită doar în rândul oamenilor înstăriţi, căci doar ei erau consideraţi demni de a-şi păstra corpurile într-o viaţă viitoare. Şi pentru că, odată ajunşi la destinaţie, decedaţii nu s-ar fi putut descurca singuri, majoritatea îşi luau cu ei servitorii, închizându-i în mormânt. Cu toate acestea, uneori mumiile nu erau îngropate timp ani întregi, fiind folosite ca garanţie pentru împrumuturi.
Obiceiuri stranii de ieri şi de azi
Desigur că moartea este unul din cele mai triste lucruri, dar, poate tocmai din acestă cauză, în istoria omenirii au existat, asociate cu ea, ritualuri duse la extrem, unele care, acum, par hilare, iar altele – înspăimântătoare.
De exemplu, la romani ritualul funebru presupunea ca bărbatul cel mai în vârstă al familiei să stea lângă patul de moarte al părintelui său, pentru a fi pregătit să-i inhaleze ultima suflare.

Perşii, sirienii şi babilonienii, pe de altă parte, aveau obiceiul să facă un fel de lumânări uriaşe din trupurile decedaţilor. Ei păstrau corpurile în borcane uriaşe pline cu ceară sau miere.
Mult mai macabru pare, în lumina concepţiilor occidentale moderne, obiceiul unor haitieni de a-şi afuma morţii şi de a-i atârna de pereţii caselor, ca ornamente.
Thailandezii preferau incinerarea, însă în cazul familiilor regale, succesorul la tron era mai puţin norocos: el trebuia să caute, prin cenuşa predecesorului său, bucăţi de oase pe care să le păstreze drept talismane.
Despre locuitorii Indiei se zvoneşte că ar fi avut anumite practici legate de ritualul funebru pe care autoritatea britanică colonială, oripilată le-a interzis. Unii hinduşi menţineau un obicei numit suttee, care presupunea ca, odată cu incinerarea mortului, să aibă loc şi cea a văduvei sale.
Despre cartaginezi se spune că îşi mâncau morţii. Membrii unei familii aveau angajamentul sacru de a-şi “consuma” ruda decedată. Şi chiar şi azi, încă mai există zvonuri – ce-i drept, neconfirmate -, cum că obiceiul canibalismului ritualic nu ar fi dispărut de tot.
Un ritual funerar ciudat, contemporan, este, “înmormântarea” tibetană cerească. Acesta presupune ca trupul să fie tăiat în bucăţele mici, iar oasele sfărâmate pentru ca apoi să fie amestecate cu carnea mărunţită, nişte orz şi grăsime de iac, preparându-se astfel o “gustare” pentru vulturi. Din moment ce 80% din tibetani aleg să îşi găsească sfârşitul mărunţiţi şi agăţaţi pe o stâncă, în Asia există peste 1.000 de astfel de locuri.

Înmormântarea eco – stil contemporan
Pentru alţi iubitori ai mediului, mai există şi alte metode, precum cea a transformării rămăşiţelor pământeşti în îngrăşământ. Compostoriumul este un fel de “crematoriu” ecologic, unde cadavrul este introdus şi curăţat de toate lucrurile dăunătoare mediului, iar apoi este amestecat cu resturi vegetale, urmând ca, în aproximativ şase luni, să se transforme în îngrăşământ.

În Suedia, biologul Susanne Wiigh-Masak a inventat o metodă mai avansată a unei înmormântări ecologice. Procedura sa presupune congelarea corpului la minus 18 grade Celsius, iar apoi intoducerea acestuia în azot lichid şi expus unor vibraţii care îl vor transforma într-o pulbere. Într-o camera vidată se va evapora apa şi se vor înlătura orice alte rămăşiţe non-organice acumulate de-a lungul vieţii. Praful omenesc va fi, apoi, îngropat într-un sicriu biodegradabil.
Aşadar, de-a lungul timpului, oamenii au păstrat doar o parte din cutumele de altă dată, inventând, însă, concomitent, noi obiceiuri funerare. În mare parte, ceea ce îi mulţumea pe strămoşii noştri este încă destul de bun şi pentru noi. Aşa se face că majoritatea oamenilor preferă, pentru înmormântare, lucruri de bază, ca de exemplu sicriul simplu din lemn subţire, care poate fi cumpărat de la orice furnizor de servicii funerare.
Cu toate acestea, există şi oameni “mofturoşi”, cărora cei 100 de ani, cât îi ia unui coşciug din lemn masiv să se descompună, li se par puţini. Pentru aceştia, există alternativa sicriului din beton sau chiar a celui căptuşit cu acelaşi material din care se produc căştile folosite în fotbalul american şi care pot rezista aproximativ 500 de ani.
Desigur, pentru cei cu un buget limitat, unele companii din Canada şi Statele Unite închiriază sicrie. Deşi poate părea de prost-gust, agenţia ne asigură că ele sunt căptuşite cu o foaie din lemn de pin sau furnir, pentru uz individual.
Dar, pentru că numai în Statele Unite sunt arşi sau îngropaţi un milion şi jumătate de metri cubi de lemn masiv, în fiecare an, şi se folosesc în scopuri funerare o sută de mii de tone de oţel, trei mii de tone de cupru şi bronz, peste un milion şi jumătate de tone de beton armat şi aproape două sute de mii de litri de lichid de îmbălsămare anual, din ce în ce mai mulţi oameni optează pentru înmormântări “eco”. În Australia, Elveţia şi Noua Zeelandă există posibilitatea achiziţionări unor coşciuge din carton. Se spune că versiunea elveţiană poate suporta până la 220 de kg, în timp ce modelului australian îi este interzis prin lege să depăşească limita de 110 kg.
Sicriul meu e mai cool decât al tău

Dar, dacă defunctul nu a fost interesat de efectele pe termen lung, ci mai curând de impactul de moment, atunci cu siguranţă sicriul său trebuie să fie unul personalizat. De exemplu, iubitorii de fotbal pot opta pentru unul pictat în culorile echipei favorite sau îşi pot imprima chiar emblema acesteia. Formaţia rock KISS şi-au lansat pe piaţă propriul model de sicriu, care are pe el logo-ul şi o poză cu trupa, special pentru fanii lor.
În cazul în care aceste modele nu sunt destul de personale, o organizaţie din Australia, numită Arta Vieţii (LifeArt), fondată în 2004, promovează coşciuge personalizate la comandă, sau chiar unele albe, pe care fiecare doritor să se poată semna sau să scrie un mesaj de adio.
Poate părea greu de crezut, dar sunt şi cazuri excepţionale în care nici măcar acest tip de sicriu nu este pe gustul pretenţioasei familii a decedatului. Pentru aceşti oameni, câteva companii din Ghana produc sicrie-fantezie de toate mărimile şi formele. Oamenii de aici cred că, murind, trec într-o altă existenţă, iar sicriele ar trebui să exprime o trăsătură de caracter sau situaţia lor profesionala. Astfel, oamenii înstăriţi din Ghana sunt îngropaţi în coşciuge care reproduc maşini luxuoase sau avioane.
Nevoia oamenilor de a fi diferiţi chiar şi după ce s-au stins din viaţă se reflectă şi în preferinţele privind împrăştierea cenuşii.
Pentru că au existat cereri, o companie americană din Florida comercializează baloane cu aer cald, biodegradabile, în care se poate pune cenuşa răposatului amestecată cu puţin sclipici; ajuns la o anumită altitudine, balonul va exploda, lansând astfel rămăşiţele mortului în atmosferă.
Firmele de pompe funebre din Marea Britanie au inclus printre serviciile lor împrăştierea cenuşii prin artificii sau încorporarea ei la rădăcina unui bonsai. În cazul în care mai mulţi membrii ai familiei vor să păstreze “o parte” din defunct, cenuşa poate fi pusă în mai multe ghivece.
Nici cei din California nu se lasă mai prejos. Fundaţia Celestis poate trimite şapte grame din cenuşă pe orbită, pentru un preţ accesibil. Familia este invitată la lansare şi poate lua acasă un DVD cu filmarea.
Lista cu servicii inedite continuă cu încapsularea cenuşii în ornamente de sticlă, tablouri, sculpturi ceramice sau chiar în cerneluri pentru tatuaje comemorative.
Iar dacă cenuşa mortuară poate fi folosită în confecţionarea a diferite obiecte, atunci trebuie să ştiţi că o firmă americană este dispusă să fabrice şi mobilier funerar, adică să transforme orice coşciug într-o măsuţă, cabină telefonică sau şifonier.
Pentru încheierea acestei liste de practici aflate la limita dintre macabru şi ridicol, am păstrat evenimentul anual din Houstonville, SUA. Aici, în fiecare iunie, locuitorii oraşului se întrec într-o cursă de sicrie, pentru marele premiu în valoare de 300 de dolari. Fiecare sicriu-vehicul are un echipaj format din 3 membri: “pilotul” şi alte două persoane care îl împing. Evenimentul se încheie cu o paradă a celor mai inedite “recipiente” funerare.
Într-o lume în care goana după senzaţional şi originalitate este acerbă, aceste metode de celebrare a riturilor funebre ne oferă, dacă nu o alternativă la obiceiul tradiţional, măcar un subiect la care să nu ne mai gândim cu atâta teamă.
 autor: Maria Olaru
Sursa:  Cristina

VULCANUL Nyiragongo din CONGO aşteaptă să înghită oraşul GOMA

CITEZ:Un vulcan din Congo asteapta sa inghita un oras 
Nyiragongo, un vulcan din Congo, are in craterul sau un con de lava ce atinge 982 de grade Celsius si care poate oricand sa erupa si sa distruga orasul Goma, de la poalele muntelui, putandu-l transforma intr-un nou Pompei.
Cand? Aceasta este intrebarea care i-a adus pe doi dintre oamenii de stiinta vulcanologi in centrul Africii; este o intrebare care bantuie echipa de seismologi congolezi; este intrebarea care poate decide soarta a aproape un million de oameni. Cand va erupe Nyiragongo?, informeaza National Geographic.


Nyiragongo este un vulcan cu o inaltime de 3.470 de metri (conform volcanodiscovery – n.red.), care sta falnic peste regiunea din estul Republicii Democrate Congo – unul dintre cei mai activi vulcani de pe planeta si de asemenea unul dintre cei mai putin studiati.


La baza vulcanului se intinde orasul Goma, care pe zi ce trece isi mareste populatia datorita oamenilor din mediul rural, care se refugiaza din calea luptelor dintre fortele rebele si cele guvernamentale. Se estimeaza ca milioane de oameni locuiesc acum in Goma.


De doua ori, in ultimii ani, eruptiile vulcanului Nyiragongo au aruncat lava spre oras. In 1977, lava s-a pravalit de pe munte cu o viteza mai mare de 60 de kilometri pe ora. Mai multe sute de oameni au murit, chiar daca suvoiul de lava s-a intarit, inainte de a ajunge in zona principala a orasului.


In 2002, vulcanul a trimis in atmosfera peste 15 milioane de metri cubi de lava, spre centrul orasului Goma, distrugand 14.000 de case, ingropand cladiri si fortand 350.000 de oameni sa fuga din calea lavei.


In luna iulie a anului trecut, Dario Tedesco, un vulcanolog italian si colegul sau american, Ken Sims, impreuna cu o echipa de tineri cercetatori s-au deplasat in zona pentru a studia rocile si de a lua mostre din ‘gura’ vulcanului.


“Goma este cel mai periculos oras din lume, nu exista niciun raspuns la intrebarea: cand va erupe din nou vulcanul, dar potentialul sau poate transforma Goma intr-un modern Pompei,” spune Tedesco.


Eruptiile recente ale vulcanului nu au fost clasice, ci mai degraba eruptii care s-au produs prin niste fisuri, situate la cateva sute de metri sub varful muntelui. In 2002, lava a tasnit ca o fantana de roca topita si a ajuns pana in centrul orasului.


Oamenii de stiinta au gasit in craterul vulcanului un con de lava, precum un lac, cu o suprafata de 700 de metri patrati, iar temperatura lavei atingea 1800 de grade Fahrenheit (aproximativ 982 de grade Celsius -n.r.). Lacul parea sa respire, se extindea si se contracta, iar nivelul sau de la suprafata se schimba cu cativa metri in cateva minute.


Era ceva spectaculos si terifiant in acelasi timp. “Intregul tablou periodic se gaseste acolo,” a spus Sims, profesor la Univeristatea din Wyoming, din Statele Unite.

vulcan 1
vulcan 2
vulcan 3
vulcan 4
vulcan 5

]
 
 
 
Sursa: Ortodoxia

Arta de a iubi

“Imaginati-va relatia perfecta. Va aflati intr-o stare continua de fericire perpetua, pentru ca traiti alaturi de barbatul ideal sau de femeia ideala. Cum ati putea descrie viata alaturi de o asemenea persoana?
Ei bine, relatia cu o asemenea persoana ar putea fi comparata cu relatia cu un caine. Un caine nu poate fi altceva decat un caine. Orice ati face, el nu se va schimba. Acelasi lucru este valabil si daca aveti o pisica sau un cal. Orice animal este ceea ce este.Don_Miguel_Ruiz
Acceptarea acestui adevar in relatia cu alti oameni este foarte importanta. Nici un om nu poate fi schimbat de catre un altul. Fie il iubim asa cum este, fie nu. A incerca sa-l schimbam pentru a corespunde imaginii noastre personale este ca si cum am incerca sa schimbam un caine, o pisica sau un cal.
Realitatea este ca orice om este cel care este, inclusiv noi insine. Este la fel in cazul dansului: fie doresti sa dansezi, fie nu. Trebuie sa fii complet sincer cu tine insuti, ca nu se poate sa dansezi si sa te simti bine daca tu nu doresti acest lucru. Numai cine intelege acest adevar profund poate deveni suficient de lucid pentru a-i vedea pe cei din jur asa cum sunt, nu asa cum doreste el.
Daca aveti un caine sau o pisica, ganditi-va la relatia cu animalul. Sa luam exemplul relatiei cu un caine. Animalul stie perfect cum trebuie sa se poarte cu dumneavoastra. Cum reactionati atunci cand cainele greseste? Orice i-ati face, lui nu-i pasa pentru ca va iubeste oricum. Cainele nu asteapta nimic de la dumneavoastra. Cum stau insa lucrurile cu iubita sau iubitul dumneavoastra, cu sotul sau sotia? Acestia au atat de multe asteptari, si in plus se mai si schimba tot timpul.
Cainele este responsabil pentru jumatatea lui de relatie cu omul. Cand stapanul lui ajunge acasa, cainele latra de bucurie, da din coada, sare pe el. El isi joaca foarte bine rolul, iar omul stie ca este un caine perfect. Cei care isi iubesc cu adevarat animalele isi joaca la randul lor perfect rolul: le hranesc, le mangaie, se joaca cu ele. Ei isi iubesc neconditionat animalele, asa cum ii iubesc si acestea pe ei. Ambele parti isi asuma perfect partea de responsabilitate pentru relatia dintre ele.
Marea majoritate a oamenilor isi pot imagine foarte usor un asemenea tip de relatie cu un animal, dar nu si cu un alt om. Oare de ce? Cunoasteti pe cineva care nu este perfect? Cainele nu este decat un caine, iar acest lucru nu va deranjeaza. Nu va simtiti deloc responsabil pentru el, nu doriti sa-l faceti sa devina un alt caine. La randul lui, el nu incearca sa faca din dumneavoastra altcineva decat sunteti, de pilda un stapan mai bun.
De ce ati incerca atunci sa transformati o femeie intr-o alta femeie, sau un barbat intr-un alt barbat? De ce nu sunteti dispus sa ii acceptati asa cum sunt?
Poate ca va ganditi: “Dar ce sa ma fac daca nu ma aflu alaturi de femeia potrivita sau de barbatul ideal?” Intr-adevar, trebuie sa alegeti femeia potrivita sau barbatul potrivit. Dar cine poate fi partenerul potrivit? Cineva care doreste sa mearga in aceeasi directie cu dumneavoastra, care este compatibil cu valorile si cu convingerile dumneavoastra, din punct de vedere emotional, fizic, spiritual.
Cum puteti sti daca partenerul dumneavoastra este potrivit? Sa spunem ca sunteti barbat si ca o femeie doreste sa va aleaga ca partener de viata. Daca ar exista o suta de femei aflate in cautarea unui barbat, cate dintre ele ar fi dispuse sa va aleaga pe dumneavoastra? Raspunsul este simplu: nu aveti de unde sa stiti. De aceea, este necesar sa explorati si sa va asumati un anumit risc.
Eu va pot oferi un raspuns: femeia cea mai potrivita pentru dumneavoastra este femeia pe care o iubiti asa cum este, pe care nu veti incerca sa o schimbati in nici un fel. Aceasta este femeia potrivita pentru dumnevoastra. Daca gasiti o asemenea femeie, iar ea va raspunde cu aceeasi atitudine, atunci sunteti un om norocos.
Sunteti barbatul potrivit pentru ea daca va iubeste exact asa cum sunteti si daca nu doreste sa va schimbe in nici un fel. Nu femeia este responsabila pentru dumneavoastra; ea trebuie sa aibe incredere ca sunteti cel care pretindeti ca sunteti, ca proiectia dumnevoastra exterioara este identica cu adevarul dumneavoastra interior. Trebuie sa fie la fel de cinstita cu dumnevoastra si sa nu proiecteze in exterior o imagine diferita de cea reala, astfel incat sa descoperiti mai tarziu ca nu este cea care credeati initial ca este.
Cine va iubeste, va iubeste exact asa cum sunteti. Daca cineva doreste sa va schimbe, inseamna ca nu sunteti persoana pe care o doreste. Atunci, de ce ar mai ramane alaturi de dumneavoastra?
Este usor sa-ti iubesti cainele, caci cainele nu are opinii despre tine. Cainele isi iubeste stapanul neconditionat. Acest lucru este extrem de important. Daca partenerul dumnevoastra va iubeste exact asa cum sunteti, iubirea sa seamana cu iubirea unui caine. Alaturi de el/ea, puteti fi dumneavoastra insiva, puteti fi cel/cea care sunteti, exact asa cum cainele este cel care este. ”
Fragment din cartea “Arta de a iubi” a lui Don Miguel Ruiz
Sursa: Dincolo de Orizont