marți, 22 mai 2012

Cocalarul şi vinul sfinţit


Cititi si luati aminte!!!
     Materialul este semnat iar profesorul exista!!
 Mădălin a fost pentru mine tipul clasic de cocalar de Bucureşti: un ins certat cu şcoala şi cu bunul simţ, care trăgea la fiare în sălile de sport pentru a-şi umfla muşchii, cu o ceafă groasă pe care straturile de grăsime se revărsau unele peste altele, plin de ghiuluri pe degete şi lanţuri de aur la gât, îndrăgostit nebuneşte de manele. Când făcea grătarele pe balcon scotea casetofonul pe geam şi-i dădea pe Adi Minune şi Vali Vijelie la maximum, înnebunindu-i pe vecini cu muzica de mahala şi cu mirosul de mici.
Când m-am mutat în cartierul Militari apartamentul mi-a fost spart de trei ori în jumătate de an, iar o vecină mi-a şoptit că banda lui Mădălin a fost implicată în cele trei spargeri. Cei mai mulţi vecini se temeau de el, căci pe unii i-a bătut şi i-a tăiat cu cuţitul. În ciuda sesizărilor la poliţie el era de neatins, iar reclamanţii se trezeau imediat cu maşinile sau apartamentele sparte, cu copiii maltrataţi ori nevestele hărţuite. Am înţeles că poliţia era neputincioasă în faţa lui abia la a treia sesizare, când poliţistul de proximitate m-a luat de-o parte şi mi-a spus să o las mai moale cu nemulţumirile dacă vreau să nu o păţesc mai rău. Mădălin era stăpânul zonei, peştele celor mai multe prostituate din cartier şi organizatorul celor mai multe activităţi comune: el repartiza locurile de parcare, el stabilea cine şi când are dreptul să joace fotbal pe terenul şcolii de vis-a-vis, el stabilea care este temperatura optimă în apartamente şi toate reparaţiile şi acţiunile de modernizare a blocurilor din jur depindeau în totalitate de voinţa lui.
După ce mi-a spart a treia oară apartamentul a trebuit în mod firesc să-mi cumpăr altă mobilă. Întâmplarea a făcut ca în momentul descărcării camionului cu mobilă să dau de Mădălin şi de oamenii din banda lui chiar în faţa blocului. Făcându-mă că nu ştiu că ei mi-au spart apartamentul şi că ei ştiu de sesizările mele la poliţie împotriva lor, i-am rugat să mă ajute să urc mobila pe scări pâna la etajul 6, promiţându-le că-i cinstesc pe măsură. Pe cei din banda lui i-a pufnit imediat râsul şi mă aşteptam să reverse asupra mea o serie de înjurături, dacă nu şi o ploaie de pumni şi lovituri. Dar Mădălin le-a spus serios, în mod neaşteptat:
- Haideţi băieţi să-l ajutăm pe dom` profesor.
Odată aranjată mobila în casă, am scos o damigeană de vin de la ţară şi nu m-am lăsat până nu i-am îmbătat. După ce vinul şi-a făcut efectul şi limbile s-au dezlegat, ei au recunoscut că mi-au spart apartamentul, dar mi-au promis că nu vor mai face acest lucru cu mine şi chiar mi-au spus că îmi vor da înapoi o serie din lucrurile mele pe care n-au putut să le vândă la talcioc. Tot bând şi povestind vrute şi nevrute, râzând cu ei şi arătându-mi simpatia faţă de stilul lor de viaţă, am ajuns după câteva ore să devenim apropiaţi. Abia ţinându-se pe picioare, Mădălin s-a ridicat solemn şi a decretat:
- Dom` profesor e de-acum fratele meu şi tre` să spuneţi tuturor băieţilor că cine nu-l tratează ca pe fratele meu va avea de-a face cu pumnul lui Mădălin.
Simpatia lor faţă de mine nu a dispărut nici după ce aburii alcoolului s-au evaporat. Zilele următoare mi-au oferit cel mai bun loc de parcare din spatele blocului, lucru care m-a îndatorat şi m-a făcut să-i mai invit o dată la un pahar de vin. Promisiunea lor a rămas bătută în cuie şi deşi multe apartamente au mai spart în zonă şi chiar în blocul nostru, de apartamentul meu nu s-au mai atins niciodată şi chiar mi-au adus înapoi un costum, câteva cărţi şi două lenjerii furate în spargerile anterioare. Mă salutau zgomotos cum mă vedeau şi le răspundeam la fel, deşi mi-era jenă de vecinii care se uitau la mine cu severitate, bănuind că m-am băgat în banda lor.
De mai multe ori veneau la uşa mea şi-mi cereau ba o bormaşină, ba cricul de la autoturism, ba să vorbesc la câte-o şcoală cu directorul să nu-l exmatriculeze pe câte-un golan minor din gaşca lor. Mădălin a devenit celebru pe plan internaţional, apărându-i poza în cea mai cunoscută revistă americană de turism, pentru că s-a nimerit să bată la uşa mea tocmai când aveam invitat acasă pe directorul acelei reviste americane; povestindu-i cum l-am cunoscut şi cum m-am împrietenit cu hoţii, jurnalistul a fost impresionat de amestecul neobişnuit dintre “cei buni” şi “cei răi”, dintre interlopi şi universitari, făcând din relaţia noastră subiectul unui interesant articol.
Cu vremea întâlnirile noastre s-au rărit, iar eu am început să lucrez mai intens la teza de doctorat despre puşcării. Într-una din vizitele mele de documentare la penitenciarul Rahova am dat nas în nas cu Mădălin. Fusese arestat pentru că spărsese casa liderului Partidului Social-Democrat din sectorul 6. Era deja şmecher – cel mai înalt grad în ierarhia informală a deţinuţilor şi unul din cei mai influenţi puscăriaşi. Discuţiile cu el m-au lămurit asupra multor fenomene sociale care se petrec în închisori şi graţie lui deţinuţii şi gardienii au vorbit liberi despre o serie de subiecte tabu şi mi-au povestit numeroase cazuri neobişnuite, pe care le-am prezentat în câteva povestiri, articole şi studii de caz. Am reuşit să obţin de la conducerea administraţiei centrale a puşcăriilor autorizaţia să-l angajez în proiectele mele de cercetare, iar munca să-i fie recunoscută oficial şi scăzută din pedeapsă. Cu această autorizaţie am mers cu el ca asistent de cercetare în multe din închisorile patriei, iar ajutorul lui a fost atât de important încât teza mea de doctorat a fost una din cele mai bune lucrări susţinute în ultimii ani la Universitate, iar cartea mi-a fost tradusă imediat în SUA, devenind vreme de 4 luni cea mai bine vândută carte de sociologie. Acest succes a contat decisiv la cererea lui de eliberare condiţionată, el reuşind să iasă din puşcărie cu 2 ani înainte de termen.
Eliberarea lui a fost un eveniment pe care banda lui trebuia să-l serbeze cu fast, spre timorarea vecinilor. În spatele blocului s-au întins mesele pline cu bucate, iar grătarele sfârâiau continuu pentru a asigura fripturile şi micii pentru toţi cocalarii zonei. Însuşi Adi Minune şi Vali Vijelie au venit şi au cântat la această petrecere, iar versuri precum: “puşcărie, puşcărie / urâtă mi-ai fost tu mie” ori “n-ai venit la vorbitor / curvo, vezi că te omor” au răsunat până târziu în noapte. Mădălin m-a pus în capul mesei alături de el şi le-a cerut maneliştilor să compună pe loc o serie de cântece pentru mine. “Dom` profesor eşti deştept / i-ai tras pe gabori în piept” a fost refrenul cel mai cântat în acea seară ca omagiu adus mie – eliberatorul lui Mădălin.
În a doua seară m-am trezit cu el la uşa apartamentului meu. Venise să-mi vorbească despre planurile lui, despre loviturile pe care voia să le dea şi despre modurile în care vedea reorganizarea bandei lui de tâlhari. Era plin de optimism şi avea chef de băutură. Am scos din cămară un vin mânăstiresc adus de la Muntele Athos de un prieten. A băut bidonul de 2 litri pe nerăsuflate, mi-a mulţumit pentru ajutor şi a plecat să se culce. De-atunci nu l-am mai văzut. Fratele lui mi-a spus că a doua zi s-a dus la biserică – lucru neobişnuit pentru el. S-a spovedit şi apoi a plecat la mânăstirea Neamţ să se călugărească.
Banda lui şi-a continuat activitatea la fel cum şi-o continuase şi în timpul detenţiei lui, dar mai puţin agresivă, mai puţin zgomotoasă. O parte din membrii ei au plecat după integrarea României în Uniunea Europeană în diverse ţări la furat. Cei rămaşi s-au băgat în politică şi i-am văzut în campaniile electorale alături de Traian Băsescu – idolul absolut al lui Mădălin şi al întregii bande. Între timp eu m-am mutat din acel bloc din cartierul Militari, iar amintirea lui Mădălin se ştergea tot mai mult din memoria mea, lăsând locul altor evenimente şi personaje mai actuale.
În săptămâna patimilor din acest an am fost la Muntele Athos împreună cu câţiva prieteni. La izvorul tămăduirii am întâlnit un pustnic român care vorbea câtorva pelerini cu înflăcărare despre Fecioara Maria. M-am apropiat să-l ascult şi eu. Călugărul care mă însoţea mi-a şoptit că cel care vorbeşte este pustnicul Varsanufie, un cucernic capabil să vadă în oameni trecutul, bolile sau dorinţele lor. Varsanufie a fost cel care l-a gonit pe Traian Băsescu afară din Muntele Athos anul trecut. Când a aterizat pe helioportul de la mânăstirea Marea Lavră, cei mai mulţi călugări români s-au apropiat să-l vadă, să-l audă şi să dea mâna cu presedintele României, mai ales că venise cu o donaţie importantă pentru cele mai multe schituri şi chilii româneşti. Dar Varsanufie i-a strigat să plece, căci a făcut un legământ cu necuratul şi are întotdeauna doi draci în spatele lui. Toţi călugării au făcut atunci câţiva paşi înapoi, iar stareţul Marii Lavre i-a spus lui Traian Băsescu că nu îl poate găzdui peste noapte dacă pustnicul a văzut aşa ceva în jurul lui.
L-am privit cu atenţie – era un om foarte slab, cu părul lung prins într-o coadă, cu o barbă pe care şi-o mângâia cu nişte degete foarte lungi şi subţiri. Se diferenţia de ceilalţi călugări şi preoţi întâniţi pe muntele sfânt prin corpul extrem de slab şi ochii foarte pătrunzători. S-a întors spre grupul nostru să ne cuprindă şi pe noi cu privirea. Se uita pe rând la fiecare dintre noi şi ne spunea câteva vorbe care ne amuţeau prin exactitatea lor: unuia i-a spus că degeaba a încearcat să aibă copii în ultimii 10 ani, căci dorinţa i se va împlini abia peste alţi 3 ani (“ce e scris să apară peste 13 ani, atunci va apare şi orice-ai face nu vei reuşi să scurtezi termenul”). Altuia i-a spus că va continua să-şi înşele nevasta cu secretara lui încă un an, după care se va potoli. Unui prieten i-a descris cu exactitate accidentul de maşină pe care l-a avut în urmă cu un an şi jumătate.
Când a ajuns în dreptul meu m-am aplecat cu smerenie să sărut mâna acelui sfânt, aşa cum făcuseră şi cei dinaintea mea, dar el nu m-a lăsat. M-a privit în ochi şi m-a întrebat:
- Dom` profesor, nu mă recunoşti?
Abia după accentul cu care mi-a vorbit (diferit de cel cu care a vorbit celorlalţi pelerini) mi-am dat seama că Varsanufie este aceiaşi persoană cu Mădălin. Ceafa groasă şi tunsă scurt era acum înlocuită cu o ceafă subţire acoperită de un păr lung, degetele butucănoase pline de inele şi ghiuluri erau acum subţiri şi golaşe, lanţurile de aur de la gât erau înlocuite de un şnur de care avea agăţată o icoană despre care călugărul însoţitor mi-a spus că e o icoană a Fecioarei Maria venită pe mare direct lângă chilia lui, făcătoare de minuni, de care nu se dezlipeşte de câţiva ani.
- Mădălin? – l-am întrebat nesigur.
- Varsanufie acum, mi-a răspuns.
M-a rugat să aştept să dea binecuvântarea tuturor pelerinilor. L-am urmărit cu o curiozitate sporită, nevenindu-mi să cred în transformarea unui cocalar în sfânt. După ce prietenii mei şi ceilalţi pelerini din grup s-au depărtat, am pornit să ne plimbăm amândoi pe munte, bucuros de revederea neaşteptată.
- Ştiam că ai să vii, mi-a spus el. Te-am chemat în toate rugăciunile mele să-ţi mulţumesc că mi-ai deschis ochii.
- Despre ce vorbeşti? – l-am întrebat. Despre experienţa noastră prin puşcării?
- Nu dom` profesor, ci despre schimbarea pe care ai făcut-o în mine după eliberare. Ţii minte că mi-ai dat să beau atunci o sticlă de vin mânăstiresc? N-am putut să dorm toată noaptea. Maica Domnului mi-a apărut în faţa ochilor şi mi-a spus să renunţ la stilul meu de viaţă şi să merg în calea Fiului Ei. M-a cutremurat atât de mult încât a doua zi m-am dus să mă spovedesc pentru prima oară în viaţă. Preotul mi-a spus că mă aştepta, că şi lui i-a apărut Fecioara Maria care i-a spus să-mi îndrepte paşii spre mânăstire. Am fost întâi la Neamţ, iar după ce am primit numele Varnufie am venit pustnic aici. M-am mutat în chilia pustnicului Visarion, care murise recent – o peşteră săpată în stâncă lângă mare. Într-o noapte marea a devenit dintr-o dată agitată, iar o lumină mare ieşea din ea până la cer. Am fugit la ţărm şi am văzut că lumina însoţea o icoană care se îndrepta spre mine. Am înnotat până la ea fără să mă tem de marea agitată şi am adus-o în chilia mea. A doua zi am pus-o în schitul Prodromu dar când am ajuns la mine în chilie ea era agăţată de-asupra patului. De-atunci o port mereu cu mine şi ea m-ajută să văd în oameni bolile şi nefericirile lor, minciunile şi greşelile vieţii lor.
Am stat ore întregi ascultându-l. Analfabetul de altă dată devenise acum un cucernic studios. Vorbea despre scrierile Sfinţilor Părinţi cu o siguranţă pe care n-am întâlnit-o nici la cei mai docţi profesori. Limbajul elevat, cuvintele alese cu grijă, smerenia şi bunătatea luase locul argoului de cartier, aroganţei şi violenţei din trecut. O schimbare atât de profundă nu am întâlnit până acum la nici un alt om.
La despărţire m-a rugat să duc ceva acasă. Mi-a dat 7 sticle de vin şi mi-a spus să dau câte una fiecărui membru al bandei lui: lui Jean Haiosu, lui Neluţu Schiopu, lui Fane de la etajul 4, lui Sile şmenaru, lui Vasea de la parter, lui Gigi Bale Lungi şi lui AdiţăFrumuşelu.
Ajuns în Bucureşti am mers direct în vechiul meu cartier la cocalarii din fosta lui bandă, lăsându-le câte o sticlă de vin cu rugămintea să o bea în prima zi de Paşti. M-au primit cu bucurie şi mi-au cerut mai multe informaţii despre vechiul lor camarad. Le-am povestit despre întâlnirea cu el şi despre schimbarea constatată, după care ne-am despărţit.
Ieri însă sora lui Sile Şmenaru m-a sunat să-mi spună că toţi 7 au plecat spre Athos. Dacă şi ei se vor călugări mă gândesc foarte serios să aduc câteva tone de vin de pe Muntele Sfânt şi să dau câte o sticlă fiecărui cocalar din România. Aş face ţara mai frumoasă, infracţionalitatea s-ar reduce, iar manelele ar dispărea. I-am spus acest plan unui important lider politic, apropiat al Preşedintelui Traian Băsescu.
- Eşti nebun? – m-a întrebat el. Tu vrei să rămânem fără electorat? Scoate-ţi ideea asta din cap.
Bruno Stefan,
Lector, Universitatea Politehnica Bucuresti
12 aprilie 2010
Nota: O prietena din Politehnica a verificat numele autorului; face parte din catedra de stiinte sociale din Politehnica – Bucuresti.
Sursa: mail

Londra, Jocurile Olimpice din 2012 de jocuri - Zvonurile Funcţionare Steaguri Fals!


Este posibil, o operaţiune planificată steag fals - atac terorist în timpul Jocurile Olimpice din 2012 ? Da, este posibil!
La început, să evidenţieze unele semne şi simboluri ..., dar nu uitaţi că sunt tot speculatii ...
1. logo-ul
Logo-ul Jocurilor Olimpice din 2012 că, atunci când rezultatele  s-au rearanjat în cuvântul Sion  fiind Noul Ierusalim. Londra este considerata a fi Sionului de către francmasoni rosicruciene care au reconstruit în 1666
2. Creepy-aspect 2012 Mascote Wenlock şi Mandeville
Sensuri ascunse?
Wenlock Mandeville Jocurile Olimpice de la Londra 2012 150x150 Jocurile Olimpice din 2012 - Jocuri de zvonuri de operare de pavilion fals!
Desi creatorii au un mesaj pe care doresc să  il împărtăşească cu noi în proiectarea lui Wenlock şi Mandeville, nu poate fi vreodată un subtext la aceste modele, cum ar fi logo-ul şi este interesant de a specula asupra a ceea ce ei cred că am avea sau cum ne-am comportăm atunci când vom vedea aceste simboluri.
Mesaj ...

Mesajul ascuns?
3. Promovare Video
Avem în acest videoclip
 şerpi  zburatori
OZN-urile 
mamă 
serpi mare de metal 11:11 (se poate vedea de mai multe ori)
Până la sfârşitul acestui video, toti şerpii, păsările, OZN-urile şi mamă vin împreună pentru a forma Jocurile Olimpice de la Londra stadion.
O interpretare importantă a numărului 11 este   evolutia controlat .
Evoluţia controlată înseamnă o evoluţie lentă şi regizat la care fiecare fiinţă din univers este supusă. Illuminati consideră că acestea sunt destinate să ne controleze şi să ne conducă in New Age (în proprii lor termeni de curs). Acesta este unul dintre sensurile mai profunde ale celor unsprezece numere.
Eu pot spune, Illuminati par a fi într-o grabă pentru a finaliza Noua Ordine Mondială (sau orice plan pe care trebuie) până în 2012. Vor fi aparitii de OZN-uri ? O persoană de contact falsa- primul străin? O invazie extraterestră falsa- ProiectulBlue Beam ?
Ce se întâmplă dacă OZN-urile au fost facute de om, prin utilizarea tehnologie avansată care doar anumite persoane ştiu despre. Ce dacă toate OZN-urile care au fost observate in jurul lumii, au fost de fapt construite pe pământ, de către oameni. Deci, să spunem doar că aceasta este o posibilitate şi că elitele au OZN-uri la dispoziţia lor şi si-au perfecţionat tehnologia. Ei încep răpirea de persoane pentru cercetare genetică, de control al minţii şi aşa mai departe. Scopul?Pentru a modifica genetic sau pentru a crea o fiinta care pare străin. Cu alte cuvinte,sa  faca un  extraterestru. Deci, ce este scopul de a străinilor care le-au făcut?Atac de pavilion fals? Poate ..
Sunt ele conduse la un scenariu special, că au nevoie să se manifeste?
"Independent de cercetător Rik Zgura, de asemenea, sa publice, cu fluierul lui-suflante investigaţii în 2008, conectarea Jocurile Olimpice din 2012", cu Sion şi false OZN-uri- relaţia invaziile la venirea Noului Ierusalim.
Ştiaţi că Rik Zgura a murit brusc  in ianuarie 2009? Nu e nici o informaţie convingătoare despre asta, alta decât mama lui a spus că s-a sinucis.
4. Jocurile Olimpice din 2012 monument
Anish Kapoor sculptura pentru Jocurile Olimpice Londra 2012 monument de haos?
Simbol al sacrificiului uman sau ce? Care este mesajul aici? Vom răsuci ADN-ul vostru în bucăţi?
Sunt pregătirea subconştientul oamenilor?
5. Londra, Jocurile Olimpice din 2012 Illuminati carte de joc
Card: Dezastre combinate
Inainte de 9/11 şi 7/7 nu au indicii în jocuri de cărţi, programe de benzi desenate, de film şi TV ale evenimentelor care ar putea avea loc mai târziu.
Deci, ce ne spune aceasta? Acest lucru ar putea fi un mesaj ascuns, de la Steven Jackson (creatorul de carte de joc Illuminati), ca ceva se va întâmpla în cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra 2012?
Big Ben, în această carte este aruncat in aer!
5 barbati purtand tricouri care au aceleaşi culori ca inelele olimpice!
De asemenea, BBC a difuzat o serie de imaginându-o explozie nucleară de la Jocurile Olimpice de la Londra.
Seria include mai multe indicii care sugerează că "Illuminati" sunt în spatele deciziilor de serie şi că, prin urmare, evenimentele care imaginează de serie, sunt planificate să aibă loc în lumea reală.
Există, de asemenea, indicii care sugerează că "Illuminati", pun la cale un atac la metroul din Londra.
La data de 27 iulie în 1996, Eric Rudolph a efectuat o încercare de bombă pe Jocurile Olimpice de la Atlanta. În acest an (2012) Jocurile Olimpice începe pe 27 de asemenea.
OK, acum din ce in ce mai serios ...
Cele mai recente evoluţii:
Guvernul britanic se transforma Londra intr-o zona militerata în curs de pregătire pentru Jocurile Olimpice: 
Jocurile Olimpice de vară se apropie,si   Londra este transformata intr-o zona extrem de militarizata. Toate tipurile de armament sunt în prezent testate şi utilizate în oraş, cum ar fi pământ-aer rachete, avioane de luptă, nave amfibii de asalt şi de mitraliere. Aceste măsuri extrem de controversate nu sunt binevenite de londonezii de multe ca acestea creează un climat de frică inutilă şi asuprire .
Dispozitiv sonic desfăşurat în Londra, în timpul Jocurilor Olimpice
Ministerul Apărării a confirmat un dispozitiv sonic va fi implementat în Londra, în timpul Jocurilor Olimpice. -American făcută cu mult timp Acoustic Dispozitiv Range (LRAD) poate fi folosit pentru a trimite avertismente verbale pe o distanţă lungă sau care emit un fascicul de durere, prin  inducerea de  tonuri.Echipamentul a fost vazut si  fixat la o nava de debarcare de pe Tamisa, la Westminster în această săptămână.   http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-18042528
Modul în care teroriştii ar putea trimite bombă nucleară până Tamisa să vizeze Londra 2012 Jocuri
Domnul ministru de securitate de Vest a avertizat exista un pericol real ca teroristii ar putea folosi o barcă pentru a transporta o bomba nucleara "murdara" până pe  Tamisa şi a o detona  în inima  Londrei.
Lipseşte arme nucleare
Voi păstra acest scurt timp posibil. O armă nucleară unică a "dispărut",inca de săptămâna trecută, una din cele patru lipsesc, dar aceasta "mai lipseşte" decât altele.
O armă nucleară, care nu trebuia sa existe, o singură bombă cu hidrogen 500 kilotone, una din cele patru urmărite, a fost văzut de a fi încărcate în portul german de Bemerhaven, Germania.
Încercările de a urmări submarinul  din port  au fost în zadar şi nu se cunoaşte naţionalitatea echipajului  sau destinaţie. Submarin dispărut în timp ce a fi urmărite de către fiecare dispozitiv sofisticat. http://www.veteranstoday.com/2012/04/30/raw-reports-nuclear-threat-from-germany/
Rachete Olimpice găsite nesupravegheat în East London
Aparente rachete au fost găsite nesupravegheat în East London. Ministerul Apărării s-au susţinut au fost manechine. Raportaţi de Sam Homewood.
13.000 de oameni vor fi ucise La Jocurile din 2012: Fundatia Rockefeller predictie
Ceea ce am găsit interesant este faptul că la pagina 34  a documentului de planificare a scenariul de  catre Fundatia Rockefeller, care să menţioneze expres că 13.000 de persoane vor fi ucise la Jocurile Olimpice din 2012   http://www.rockefellerfoundation.org/uploads/files/bba493f7-cc97- 4da3-add6-3deb007cc719.pdf 
Conecta doar punctele, nu?
1. Illuminati simboluri - Illuminati, carte de joc - are Elite OZN - Elite are Aliens - militare dislocate în Londra - Nukes dispărute - Fundatia Rockefeller, Predictii ...
2. Dezastrele combinate de atac: Fals şi Jocurile Olimpice de pavilion va primi nuked!
3. Lumea se va uni ca unul, oferind puteri de urgenţă pentru a .... Te-ai prins?
Amintiţi-vă totul este speculaţie şi nu avem nici o intenţie de a răspândi pahar mare sau frica.
Sursa şi 2012