vineri, 30 august 2013

Uitaţi de buletinele biometrice. Au început testele sistemului care va ţine lumea sub control

Imaginaţi-vă un scaner public care poate identifica 50 de persoane pe minut, în mişcare. Lucrul acesta se întâmplă deja la nivelul unui oraş întreg şi cu girul guvernului. Şi este doar începutul.
Oraşul Leon din Mexic instalează scanere de retină de la firma Global Rainmakers Inc. În cazul acestor scanere, oamenii nu trebuie să se oprească în faţa unor camere pentru a le fi scanaţi ochii, ci funcţionează în timp real, în timp ce oamenii merg pe stradă. 

Există diferite tipuri de sisteme instalate în Leon, de la scanere mari – capabile să identifice 50 de persoane pe minut în mişcare – până la unele mai mici – care pot scana între 15 şi 30 de oameni pe minut. Aceste dispozitive sunt instalate în locuri publice, precum trenurile şi staţiile de autobuz, şi conectate la o bază de date care va urmări oamenii în tot oraşul
Oficialii oraşului şi susţinătorii sistemului speră că prin scanarea retinei vor opri infracţiunile şi frauda. „Dacă eşti un hoţ recunoscut, spre exemplu, nu vei putea intra într-un magazin fără a fi reperat. Pentru alţii, îmbarcarea în avion va fi imposibilă“, spune Jeff Carter, CDO al Global Rainmakers.  

Procesul de scanare a retinei în cazul celor un milion de locuitori din oraşul Leon a început cu infractorii condamnaţi. Cetăţenilor fără antecedente penale li s-a oferit posibilitatea de a-şi scana ochii „voluntar“. Acesta este însă numai începutul. Potrivit lui Carter, toţi locuitorii planetei ar trebui să fie conectaţi la acest sistem de urmărire prin iris în circa zece ani. 

„În viitor, fie că vorbim de intrarea în casă, deschiderea portierei unei maşini, intrarea la locul de muncă sau ridicarea medicamentelor de la farmacie, totul va depinde de această cheie unică: irisul. Toate persoanele, locurile şi lucrurile de pe această planetă vor fi interconectate în următorii zece ani“, spune Carter. 

Sistemul este folosit deja şi de companii prestigioase din America precum laboratoarele Google X sau Bank of America, dar şi de o serie de aeroporturi din lume. Anthony Antolino, directorul de marketing al Eyelock, companie care furnizează sisteme de scanare a ochiului, spune că numai ADN-ul este mai clar decât irisul în identificarea unei persoane. Potrivit acestuia, compania speră ca tehnologia pe care o dezvoltă să fie integrată din 2015 şi în telefoanele mobile, tablete şi laptop-uri. 

„Această tehnologie exista deja de circa 20 de ani, dar era foarte lentă, instabilă şi greu de utilizat. Noua tehnologia bazată pe video capturează foarte multe imagini în fiecare secundă. Acestea sunt adunate, se identifică rapid cele mai bune imagini şi le putem procesa în milisecunde“, menţionează Antolino. 


Horoscop 2014 | Previziuni astrologice 2014


Previziunile horoscopului 2014 sugereaza aparitia unei serii de evenimente cu totul iesite din comun, avand potentialul de a aduce mari si violente schimbari in lume atat din punct de vedere politic cat si economic.


Cel mai important eveniment astrologic din noul an este Marea Cruce formata de Marte in Balanta, Jupiter in Rac, Pluton in Capricorn si Uranus in Berbec. Marea Cruce constitue un aspect astrologic extrem de dinamic si echilibrat. El este constituit din doua opozitii (in cazul nostru, intre Pluton si Jupiter, si intre Uranus si Marte), si patru cuadrate (Jupiter – Uranus, Jupiter - Marte, Uranus – Pluton, si Pluton –Marte). Acest aspect astral, impreuna cu influentele aduse de solstitiul de iarna din decembrie 2013 si echinoxul de primavara din martie 2014, lasa sa se intrevada un nou an incarcat de o tumultoasa energie, ce ne poate marca prin transformari istorice de mare amploare.

De fapt, pare a se creea o conjunctura astrala negativa inca din toamna anului 2013. Cuadratul dintre Uranus si Pluton din octombrie 2013, intrarea lui Jupiter in tranzit retrograd in luna noiembrie, chiar in perioada in care Jupiter ajunge in punctul median al Scorpionului si intrarea lui Marte in Balanta semnaleaza, de obicei, tensiuni politice ori sociale, revolte si confruntari intre mase de oameni. Mai mult decat atat, Venus trece in aspect retrograd in decembrie 2013, in ianuarie 2014 Jupiter este in opozitie cu Pluton, si Marte ajunge in cuadrat cu Jupiter. Urmeaza un cuadrat al lui Jupiter cu Uranus in februarie, si patrunderea lui Marte in turnura retrograda in luna martie 2014.

Toate aceste evenimente astrologice culmineaza cu formarea turbulentei sau potential explozivei Mari Cruci dintre Marte, Uranus, Jupiter si Pluton din zodiile cardinale (Berbec, Rac, Balanta si Capricorn). In general, acest aspect astral tinde a precipita lucrurile, a favoriza angajarea in actiune fara o evaluare echilibrata a unei situatii. In acelasi timp, incercarea de a rezolva o problema legata de una dintre planetele implicate poate determina adancirea problemelor asociate cu celelalte trei corpuri ceresti.
Efectele Marii Cruci din aprilie 2014 pare a fi de o mare violenta intrucat Marte este retrograd in Balanta, o conjunctura astrologica semnificand frecvent un razboi, si formeaza un cuadrat cu Pluton, de asemeni retrograd. Acest aspect astral pare a fi unul din cele mai negative ori destructive posibile, mai cu seama ca este insotit de negativele cuadrate si opozitii ale lui Jupiter cu Saturn.

In acest context, se poate anticipa o majora escaladare a unui conflict militar si mari convulsii economice ori financiare in primavara anului 2014. 

Chiar daca odata cu vara lui 2014 planetele Uranus si Pluton incep sa se indeparteze una de cealalta, ele incep a se regasi spre toamna, ajungand sa formeze un alt cuadrat pe 15 decembrie 2014, prefigurand miscari sociale de mare anvergura, revolutii ori revolte avand telul de a sterge de pe fata pamantului niste regimuri tiranice sau dictatoriale.

Pluton in Capricorn, ce a marcat in 2008 inceputul crizei economice, continua sa-si puna amprenta asupra noastra, netezind calea spre transformari necesare din tari sau zone ale lumii care stagneaza material sau politic din pricina unor vanitati sau interese meschine ale liderilor lor sau ale unor clase de privilegiati.

Tranzitul lui Neptun in Pesti favorizeaza pe mai departe impunerea iluzoriului si minciunii, sau a unor tragedii provocate de fanatismul religios ori simtamintele  izvorate din intunecimea subconstientului colectiv.

Uranus in Berbec ne indruma sa nu ne incapatanam a ne fixa de valori perimate si subiective, sa evaluam mereu cu realism ceea ce se petrece in jurul nostru si sa ne pastram adaptabilitatea in orice imprejurare, in special in cele pe care nu avem putinta de a le schimba. 

Insistentele presiuni ale lui Saturn asupra sferei financiare a lumii,  specifice tranzitului sau in Scorpion, par a-si pierde din intensitate odata cu 23 decembrie 1914, atunci cand aceasta planeta se muta in sectorul Sagetatorului, si isi calauzeste influentele spre zona religioasa sau spirituala a lumii.


In curand pe blogul Dianei: Horoscop 2014 – Toate zodiileArticol preluat integral de pe blogul  Blogul Dianei

Decalogul lui Chomsky. Legile manipulării. Află ce îți face sistemul!

Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite.

Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit “Decalogul Chomsky”.
Decalogul Chomsky

1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate

Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.

2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii

Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.

Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.

3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău

Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său

Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte

Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.

6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor

Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare

Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.

8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă

Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.

9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei

Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.

10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare

Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

Savantii “redescopera” sistemul limfatic dupa sute de ani

Recent pare sa fi fost o renastere in alopatie privitor la sistemul limfatic. In timp ce multe persoane din stiintele sanatatii se bazeaza pe teste de sange pentru a determina sanatatea pacientului, cercetari curente sugereaza ca furnizorii de servicii de sanatate au inceput sa priveasca mai profund si catre sistemul limfatic pentru indicii.
Genes and Development/Genele si Dezvoltarea ofera detalii minutioase despre acest sistem trecut cu vederea al corpului uman. Articolul descrie care este functia sistemului limfatic si ce trebuie vizat.
In 2012, cercetatorii de la USC au facut aceasta declaratie: “… sistemul limfatic nu este mai putin esential decat sistemul circulator sanguin pentru sanatatea si bunastarea umana”.

Sistemul limfatic trebuie considerat in cadrul fiziologiei umane un alt sistem vascular, si nu unul secundar.

Ce este sistemul limfatic?

Sistemul limfatic constituie un sistem paralel cu cel cardiovascular, care transporta sangele prin corp. Limfa exista in spatiile dintre majoritatea celulelor si tesuturilor corpului. Capilarele sistemului limfatic sunt de grosimea unei singure celule, facand foarte usor pentru orice material, atat cel benefic, cat si cel toxic, sa traverseze aceasta subtire bariera.
Aceste capilare transporta limfa in vase limfatice mai mari, care se conecteaza cu ganglionii limfatici. Amidgalele, splina si timusul sunt si ele parti ale sistemului limfatic. Limfa nu este continuta in epiderma, unghii, par, retina, cartilagii si creier.
Limfa este densa in proteine, despre care savantii cred ca atrag celulele albe sanguine catre sistemul limfatic. Sangele nu contine aceste proteine. Mai sunt de asemenea un numar de gene care sunt exprimate in sistemul limfatic, nefiind parte a sistemului cardiovascular.
Totusi un numar de markeri pentru sange sunt prezenti in sistemul limfatic in timpul dezvoltarii unui embrion, ceea ce indica faptul ca cele doua sisteme nu sunt reciproc sistemul limfaticexclusive.

Sistemul limfatic ar putea fi adevaratul vindecator al trupului

Sistemul limfatic este esential atat pentru repararea tesuturilor, cat si pentru inflamarea majoritatii organelor din corpul uman.
Orice disfunctie din sistemul limfatic, fie genetica sau dezvoltata mai tarziu, are ca rezultate blocajul curgerii limfei. Disfunctia mai cauzeaza afectarea sistemului imunitar, oferind o oportunitate pentru tumorile maligne sa se stabileasca in nodulii limfatici.
Pe durata repararii tesuturilor, celulele limfatice raman separate de celulele sanguine. Aceasta poate fi usor vazuta in vindecarea unei basici, dar savantii nu stiu de ce se intampla asta. Ei au identificat cateva molecule despre care se crede ca sunt responsabile cu regenerarea tesuturilor, dar savantii nu cunosc cu claritate procesul exact care intervine in decursul repararii tesutului.
Oamenii de stiinta stiu mai clar cum lucreaza limfedemul. Limfedemul este cauzat fie de un sistem limfatic functionand deficitar, fie de un blocaj, fie de hipoplazie – o dezvoltare incompleta a sistemului limfatic.
Genetica intervine si ea, cel putin partial. Totusi majoritatea cazurilor de limfedem sunt asociate cu disfunctionalitati ale organelor apartinand celorlalte sisteme.

Sistemul limfatic ar putea oferi raspunsul la cancer

Sistemul limfatic serveste drept transmitator pentru raspandirea celulelor tumorale in ganglionii limfatici. Cancerul localizat in ganglionii limfatici joaca un mare rol in determinarea prognozei la pacientii cu cancer si daca pacientul ar trebui sa primeasca chimioterapie dupa operatie sau nu.
Pe cat de important este sistemul limfatic in progresia cancerului, pe atat de putin se intelege cum celulele tumorale acceseaza sistemul limfatic si se raspandesc.
De fapt, unii cercetatori sugereaza ca odata ce aceste celule tumorale preiau sistemul limfatic, inalta presiune interstitiala din majoritatea cancerelor cauzeaza practic incetarea functionarii sistemului limfatic. Celulele tumorale maligne literalmente folosesc avantajul mecanismelor raspunsului imunitar, livrand cancer in locul moleculelor regenerative.
Surse pentru acest articol cuprind:
Genes and Development. CHS Press.org, “The rediscovery of the lymphatic system: old and new insights into the development and biological function of the lymphatic vasculature.” Guillermo Oliver and Michael Detmar http://genesdev.cshlp.org/content/16/7/773.full
CHS Press.org, “The New Era of the Lymphatic System: No Longer Secondary to the Blood Vascular System, ” by Inho Coi, et al. http://perspectivesinmedicine.cshlp.org
Pubmed.gov, Lymphology. September 2004; 37(3): 98-106. “The lymphatic vascular system: secondary or primary?”J Wilting, et al. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15560105
Pubmed.gov, Blood. May 2010; 115(19):3997-4005. “Novel function for blood platelets and podoplanin in developmental separation of blood and lymphatic circulation.” P Uhrin, et al. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20110424
http://www.naturalnews.com/038408_lymphatic_system_human_body_healer. – sistemul limfatic

Previziunile lunii septembrie

Berbec
Septembrie se dovedește a fi o lună norocoasă pentru nativii Berbec mai ales că vor fi binecuvântaţi şi cu noroc şi cu bunăstare.
În plan personal să se aştepte la sprijin din partea partenerului său de viaţă. Cei care sunt singuri nu trebuie decât să fie atenți în jurul lor şi chiar înainte de a intra într-o relaţie. Pe de altă parte, cei care stau în chirie se pot aştepta să se mute la o altă adresă, cei care doresc o schimbare îşi pot achiziţiona un apartament nou şi să schimbe astfel decorul. Viața socială ca și cea de familie va fi plină de evenimente în special pentru că se simt atraşi de oameni deschişi, volubili în prezenţa cărora să se simtă foarte bine.
Eforturile și munca grea vor fi apreciate şi cariera lor va lua avânt. Proiectele noi se vor dovedi fructuoase în afaceri.
Financiar luna septembrie va aduce o creștere a veniturilor dar, proporţional, și a cheltuielilor.
Sănătatea este bună, o lună plină de vigoare și de vitalitate.

Taur
Septembrie le aduce natvilor Taur o mulțime de lucruri interesante.
Avalanşă de activităţi profesionale nu le va mai lăsa timp pentru viaţa personală şi de aici problemele care le-ar putea afecta relaţiile cu iubitul/iubita şi cu familia. Pe de altă parte, vor fi actorii unor aventuri amoroase de scurtă durată aşa că i-aş sfătui să nu-şi facă iluzii, adică să nu se aştepte la vreun angajament serios, mai ales fetele. În schimb, vor avea parte de întâlniri cu prieteni, de excursii şi distracţie pe măsură. La sugerez să nu se ambaleze dacă vor avea probleme în familie ci să fie răbdători, calmi şi lucrurile se vor linişti foarte repede.
Septembrie este o lună importantă pentru cariera lor. Posibil să fie promovaţi sau să li se pregătească o promovare fiind foarte apreciaţi de superiorii lor.
Financiar stau foarte bine, chiar excelent. Ar putea să se gândească să renoveze casa sau să cumpere unele obiecte scumpe.
Şi cu sănătatea stau bine, doar că în a doua parte a lunii ar putea să se instaleze dureri la nivelul articulaţiilor mai ales dacă au şi câteva kilograme în plus.

Gemeni
Pentru nativii Gemeni, semptembrie va fi o lună a exigenţelor. Vor trebui să fie cât se poate de decişi dacă doresc să-şi atingă obiectivele.  
La capitolul dragoste şi relaţii, luna aceasta vor trebui să o lase mai moale, în special datorită planetelor retrograde. Septembrie este o lună bună pentru o vacanță împreună cu familia. Socializează cu uşurinţă aşa că zilele vor fi pline de amuzament şi distracție. Se vor răsfăța cu activități care le oferă plăcere și fericire.
În ce priveşte cariera și afacerile, este o lună bună chiar dacă unele aspecte le vor da bătaie de cap, îi sfătuiesc să nu se dea bătuţi ci să meargă mai departe. Provocările de la locul de muncă sunt doar pentru a le dovedi versatilitatea, ceea ce vor face.
Perspectivele financiare sunt şi ele bune cu condiția să nu-și asume riscuri inutile în ce priveşte speculațiile financiare și tranzacţionarea de acţiuni.
Sănătate lor ar putea fi niţel zdruncinată la începutul lunii, dar îşi vor reveni în a doua jumătate a lunii septembrie.

Rac
Septembrie  va fi o lună plină pentru nativii Rac. Cariera și viața personală vor necesita atenţia lor totală.
Romantismul și dragostea vor fi în capul listei de priorităţi luna aceasta, indiferent de programul de lucru. Sfatul meu este să-şi facă timp şi pentru familie și prieteni pentru ca aceste întâlniri îi va ajuta să se relaxeze. O scurtă vacanță cu familia sau cu prietenii se va dovedi plăcută.
Perspectivele în ce priveşte cariera sunt excelente. Vor demara un proiect nou sau Un nou proiect sau o asociere prin participaţiune le vor ridica ştacheta profesională şi li se vor da responsabilități majore la locul de muncă.
Financiar, se anunţă o lună benefică în ceea ce privește veniturile și investițiile. Se vor deda la unele cheltuieli de lux dar călătoriile de afaceri se vor dovedi favorabile.
Sănătatea este bună, dar vor trebui să fie atenți atunci când vine vorba de surmenaj și de stres.  Un tratament spa şi o cură de rejuvenare pot fi benefice.

Leu
Cariera și afacerile vor avea mai trecere la nativii Leu, în spetembrie. Sănătatea ar putea să le dea ceva bătăi de cap, noroc că cei care îi iubesc le vor fi alături.
Cu amorul stau bine, va fi o lună pe cinste. Celor singuri, anumite persoane le vor stârni interesul, ba mai mult astrele le promit şi un partener nou. Pentru cei căsătoriţi, iată o lună care se va dovedi un liant pentru cuplurile în care orgoliile mai dau pe dinafară, adică trebuie să înveţe să comunice cu cei dragi nu să încerce să-şi impună punctul de vedere.
În ce priveşte cariera, luna septembrie, cum mai spuneam, se va dovedi fructuoasă pentru aceşti nativi, fie că sunt angajaţi, fie că au propriile afaceri. Dacă vor trebui să plece în interes de afaceri, pe meleaguri străine, chiar dacă va fi greu şi obositor, să nu uite că va fi o călătorie deosebit de profitabilă.
Veniturile va fi stabile și îşi vor planifica investițiile foarte atent.
În schimb, vor trebui să aibă grijă de sănătatea lor. Munca extenuantă și stresul pot tulbura rutina cotidiană și pot provoca unele suferințe.

Fecioara
            În septembrie, nativii Fecioară îşi vor consolida relaţiile cu cei dragi, se vor focusa pe problemele esenţiale ale carieirei ubnde claritatea în gândire este necesară. Singură, dragostea le va crea unele probleme.
Iubirea nativilor Fecioară din această lună ţine de aspectul intimităţii. Sexual va fi punctul lor forte în septembrie. Pentru cei singuri, înțelegerea anumitor aspecte ale relaţiei va lăsa puţin de dorit, dar e bine să ignore mărunţişurile sau ceea ce nu pot schimba. Este cel mai bun mod de a merge mai departe. Pentru familişti viața merge înainte, cu calm și liniște, dar vor trebui să evite confruntările nedorite și conflicte cu membrii familiei, soacra sau copiii. Un picnic scurt sau o excursie într-un un parc de distracții reprezintă un moment excelent de relaxare.
Pot ascede în carieră cu condiția ca ei să poată lua decizii importante, fără nici o intruziune din afară şi fără nici un fel de confuzie.
Din punct de vedere financiar, lucurile merg bine. Ar putea apărea unele cheltuieli neprevăzute, dar revenirea la investițiile lor, gândite şi răzgândite, vor face lucrurile mai ușoare. Este un moment bun pentru a achiziţiona mobilier sau bijuterii și accesorii personale.
Starea de sănătate este fantastică. Vor fi extrem de energici şi activi fizic. Staţi cu ochii pe alimentaţie şi evitaţi alimentele bogate în grăsimi.

Balanţă
În septembrie, nativii Balanţă vor lua decizii importante. Cât priveşte dragostea și plăcerile sexuale acestea vor fi o prioritate.
Iubirea și dorințele sexuale vor juca un rol important în relaţiile lor. Se vor bucura de prezenta prietenilor și de familie. De asemenea, în septembrie vor putea pleca într-un pelerinaj sau o călătorie în care spiritualitatea să joace un rol important.
Rezultatele bune vor avea şi în afaceri mai ales dacă pot lua decizii corecte, fără prea mult de confuzie, adică vor trebui să fie luate cu mintea limpede…
În ce priveşte investiţiile şi speculaţiile financiare, luna aceasta vor fi la stop! Pot avea pierderi, pe care, destul de greu, să le acopere în lunile care vor veni. În schimb, în a doua parte a lunii pot tatona, cu atenţie, piaţa de capital.
Starea de sănătate este excelentă pentru septembrie. Tratamentele de înfrumusețare le vor ţine pe nativele Balanţă, ocupate întreaga lună.

Scorpion
Pentru nativii Scorpion, septembrie va fi o lună, în general bună. Fie că este vorba despre dragoste, carieră, finanțe sau de călătorii, totul se va materializa, în funcţie de tema natală a fiecăruia. Pentru unii mai uşor, pentru alţii cu ceva  obstacole.
Dragostea, pluteşte în jurul lor când se pune problema să vorbim despre aceşti nativi. Unii încep noi relaţii într-o notă pozitivă. Cei căsătoriţi se vor pomeni sufocaţi de iubire, totul cu condiţia să nu devină violenţi şi agreisivi. Pentru că ar putea să plătească cât nu face. Planuiesc o scurtă vacanță cu familia şi acest lucru îi va ajuta să fie departe cu orice fel de neînțelegere. Se pot ivi unele probleme între membrii familiei și acest dezacord poate duce, temporar, la probleme de comunicare în funcţie de tema natală a fiecăruia.
Îşi vor îndeplini obligațiile profesionale sau vor rezolva ceva ce ţine de condiţia lor de om de afaceri. Eforturile le vor fi apreciate aşa că să se aştepte la noi responsabilități.
Din punct de vedere financiar, Scorpionii o duc excelent. Vor primi ceva bani de la familie sau vor recupera nişte datorii de pe la prieteni. Călătoriile de afaceri vor fi profitabile.
Nici cu sănătatea nu o duc prost, dar trebuie să-şi controleze pofetele pantagruelice dacă nu vor ca organismul lor să o ia razna, şi să găsească o formă de a scăpa de caloriile în plus – mers pe jos, fitness, înot ş.a.

Săgetător
Se pare că septembrie va fi o lună dificilă pentru nativii Săgetător. Cu toate acestea vor avea succes în tot ceea ce întreprind. Cariera este în ascensiune. Funcția socială sau partidul din care fac parte îi vor ţine ocupaţi în această lună.
Vor fi multe schimbări în viața intimă şi dragoste. S-ar putea ca partenerii lor să încerce să îi domine provocând astfel unele fricţiuni şi tensionând relaţia.  De asemenea, obligațiile sociale îi vor ţine ocupaţi toată luna. Este un moment bun pentru a merge cu familia la diverse petreceri – nunţi, botezuri, zile de naştere etc.
Deciziile legate de carieră din ultimele luni, se vor dovedi profitabile pentru Săgetători în septembrie. Aspectul dintre Jupiter din Rac şi Soarele în semnul Fecioarei le va influența viaţa profesională și deciziile pe care le vor lua în afaceri.
La un moment dat vor cheltui mai mult decât le este necesar, situaţie în care îi sfătuiesc să-şi facă un buget și să astupe găurile nedorite. Veniturile pot crește în a doua parte a lunii.
În septembrie, îi sfătuiesc să-şi facă o scanare din cap până în picioare pentru că viciile comportamentale îşi pot lăsa amprenta asupra sănătăţii. În special, digestia. Este timpul să se decidă serios ce formă de mişcare aleg şi spre ce dietă se orientează.   Îi va necăjii probabil o răceală pe nepusă masă! O vacanță de grup sau un sfârşit de săptămână cu prietenii este o idee excelentă pentru relaxare.

Capricorn
Septembrie le va aduce nativilor Capricorn dorinţa de a face ordine în viaţa personală dar şi în cea profesională.
În schimb vor avea timp pentru iubire şi romantism cum nu au mai fost ei de multă vreme, doar să-şi facă timp pentru asta. Pentru cei căsătoriţi, să reţină că familia și copii vor avea nevoie de dragostea şi de sprijinul lor pentru a trece peste probleme stresante.
Profesional se pare că septembrie este o lună favorabilă. Trebuie doar să înveţe să se relaxeze și să nu se împovăreze singur ci să le dea şi altora de lucru, că unii tot stau degeaba.
Banii vor veni de la cine se aşteaptă mai puţin, şi din investiții. Să evite călătoriile şi participarea la sărbătorile lunii.
Sănătate trebuie să fie luată în calcul. Şi este important să nu neglijeze exercițiu și regimul de fitness.

Vărsător
Vor sta excelent la capitolul dragoste și relații. Deciziile legate de cariera vor deveni mai clare. Vor pleca în pelerinajul pe care şi-l doresc. Totuşi este de preferat sa-şi stăpânească impetuozitatea atunci când simt că sunt pe nisipuri mişcătoare.
Să fie pregătiţi să vadă şi părțile bune și părţile rele ale iubirii. Sunt îndrăgostiţi de partenerii lor, asta până vor face o obsesie din această dragoste, fapt care ar putea duce la ruperea relației. Dorințele sexuale ale nativilor Vărsător vor fi mari. Cei căsătoriţi vor petrece excelent alături de familie, mai ales că le place să îi răsfeţe pe cei dragi.
Cu mai bine de o lună în urmă cariera și statutul lor profesional au fost afectate de Mercur retrograd, al cărui ciclu s-a încheiat pe 31 iulie. Deci, să o ia, din nou, de la capăt, încă de la începutul acestei luni. Le-am mai spus eu că rabdarea este cheia succesului.
Să nu fie cheltuitori dar să se răsfeţe. Să fie înțelepți cu speculațiile financiare și cu investițiile lor. Să-şi controleze nevoia de a investi în diverse scheme de pe urma cărora s-ar îmbogăți rapid.
Stau bine ca sănătate. Vor fi binecuvântați cu vigoare și vitalitate. Să reţină că este o perioada excelentă pentru a merge la un nutriţionist şi să înceapă o dietă de detoxifiere.

Peşti
Septembrie va fi o  lună excelentă pentru nativii Peşti, din punct de vedere profesional. Banii și de călătoriile sunt în cărţi, ca să spunem asa, doar sănătatea are nevoie de ceva mai multă atenţie ca şi iubirea dealtfel care ar putea devini stresantă.
Luna septembrie ar putea fi o lună specială pentru Peştii îndrăgostiţi, dar ar putea aduce şi unele complicații. Vor trebui să depună ceva mai mult efort ca să-şi consolideze relaţia. Sexualitatea lor va creşte, undeva către sfârşitul lunii. Familia și rudele vor avea nevoie de o atenție specială. O vacanţă de relaxare sau o excurie mai deosebită, alături de familie, le va face bine.
Vor avea perspective excelente la locul de muncă. Ideile lor îi vor impresiona pe colegi dar mai ales pe şefi.
În ce priveşte partea financiară, investițiile le vor aduce dividende profitabile.

Sănătate ar putea fi afectat prin bolile de sezon. Pe de altă parte au nevoie de activităţi care să le stimuleze energia. Le sugerez să încerce şi unele metode alternative de vindecare pentru a-şi întări imunitatea slăbită și mentalul, deoarece, în septembrie, anxietatea și starea de spirit trebuie să fie sub control.

Istoria crizelor financiare şi viitorul Guvern Mondial

istock_000009268806medium_400Conducătorii lumii încearcă, în mod subtil, să convingă întreaga umanitate că singura soluție pentru stabilitatea și menținerea “păcii mondiale” este crearea unei Noi Ordini Mondiale, prin unificarea tuturor superputerilor economice ale lumii. În realitate însă, puțini știu că Noua Ordine Mondială înseamnă de fapt aplicarea unor planuri masive de reducere a populației, sfârșitul democrației, distrugerea suveranității națiunilor și implantarea microcipurilor în scopul controlului total asupra oamenilor. Dacă aceste schimbări ar fi anunțate deschis, în văzul lumii, ar genera aproape sigur proteste violente masive și violențe la scară mondială, făcând posibil chiar și un Al Treilea Război Mondial. De aceea, planurile conducătorilor din umbră (Elita Mondială) sunt secretizate la maxim și implementate gradat în timp, pe nesimțite. Populația este masiv dezinformată prin mass-media de zeci de ani. Folosirea puternicelor grupuri de presiune și a avantajelor financiare pentru coruperea politicienilor, folosirea unei rețele de activiști poziționați strategic și utilizarea mijloacelor de informare corporatiste pentru mușamalizarea adevărului (televiziunea, presa), precum și răspândirea intensă a propagandei politice, dovedesc că pregătirile pentru întreaga operațiune au necesitat mult timp și au fost minuțios planificate. Lipsa opoziției substanțiale în interiorul sistemului dovedește prezența unei rețele de colaboratori benevoli care s-au infiltrat în sistem și prestează “munca murdară” pentru așa-zisa Elită Mondială. Deseori este greu de crezut că elitele singure au reușit să-și extindă puterea peste atât de multe posturi de control, peste întreg spectrul combinat al economiei, politicii și vieții sociale. Aici își au originile scepticismul și sintagma cunoscută ca “teoria conspirației”. Din nefericire, faptul că toate schimbările se îndreaptă într-o singură direcție, exclude posibilitatea unei simple coincidențe. Oportunismul și conformismul sunt larg răspândite într-o societate care continuă să se elibereze de orice restricție, inclusiv de valorile morale.
Noua Ordine Mondială nu mai este astăzi doar un concept vag formulat, deși încă există o majoritate care nu este conștientă de existența ei, sau pur și simplu o ignoră, părândui-se prea exagerată pentru a fi adevărată. În plină criză economică, Noua Ordine Mondială devine sub ochii tuturor o realitate care treptat, prinde contur.
Dictatura financiară globală este soluția-miracol impusă de grupul Bilderberg pentru rezolvarea crizei actuale: “Crizele economice au fost și vor fi deseori provocate intenționat chiar de noi cu scopul de a retrage (pentru noi – n. b.) bani din circulație”. Acesta este un citat din al XX-lea protocol secret francmasonic. Primul-ministru al Marii Britanii, președintele Frantei și înalți oficiali internaționali cer instaurarea unei dictaturi financiare pentru a rezolva actuala criză economică, iar de această dată, chiar și cei mai sceptici vor trebui să recunoască evidența: actuala criză financiară este folosită de cei care urmăresc să conducă această planetă, pentru a instaura Noua Ordine Mondială.
Soluția de creare a unei autorități financiar-bancare globale, la care s-ar fi ajuns – chipurile – după mai multe întâlniri ale liderilor mondiali, a fost în fapt decisă la întâlnirea Bilderberg din iunie 2008. Scenariul prin care s-a ajuns aici nu este nici pe departe unul nou: a mai fost folosit în 1815, în 1907, în 1929, în 1944 și în 1971 sub același pretext: asigurarea “stabilității” și “creșterii economice”, pretext care folosit inclusiv în prezent. Iar de fiecare dată s-a intâmplat exact contrariul: s-a format și accentuat o nouă criză, mai amplă, și mai gravă, care a mărit tot mai mult puterea guvernului financiar din umbră. Unii autori care au avut curajul să facă dezvăluiri despre conspirația mondială au avertizat în iunie 2008 că scopul întâlnirii Bilderberg este discutarea modalității de implementare a Guvernului Mondial utilizând o criză financiară. De fapt nici nu se încheiase bine întâlnirea Bilderberg (desfășurată la Washington între 5 și 8 iunie 2008), că Timothy Geithner se plângea în cotidianul Financial Times de gravele probleme financiare create de actualul sistem. “Vina o poartă existența băncilor centrale, iar problema se va rezolva doar prin instaurarea unui unic organism financiar (Guvernul Mondial, n.b), care să controleze întregul sistem bancar.”
Sistemul monetar al băncilor centrale sau naționale a fost în realitate creat tot de cei care acum vor (numai aparent) să îl distrugă, rezultând doar o atitudine de fațadă, deși în realitate vor să îl extindă. Primul sistem monetar din această serie a fost Rezerva Federală din SUA. Orice bancă centrală are puterea de a emite bani pentru o întreagă națiune și, prin acest mecanism controlează rata dobânzilor, rezervele de monedă și stabilește, prin retragerea sau lansarea banilor lichizi pe piață, valoarea monedei naționale. O bancă centrală poate da bani cu împrumut guvernului, însă evident că face aceasta în schimbul unei dobânzi. Atunci când dă cu împrumut dolarii produși astfel, Rezerva Federală cere o dobândă, care intră în buzunarul celor care o conduc, determinand o creștere a cantității de bani pe care aceștia o pot apoi din nou împrumuta. E un cerc vicios fără sfârșit, iar la ora actuală nu există nici un alt mecanism mai ingenios și mai diabolic de îmbogățire.
De aceea, autoritatea care regularizează cursul masei monetare este și cea care îi regularizează valoarea, aceeași autoritate care deține și puterea de a îngenunchea economii și societăți întregi.
Drept urmare, în lăcomia și inconștiența lor, cei care au creat sistemul bancar își doresc acum să îl extindă la nivel planetar, pregătindu-ne o sclavie economică la o scară nemaivăzută până acum în istoria omenirii.
Gordon Brown, primul ministru al Marii Britanii cerea “o nouă arhitectură financiară mondială pentru o eră globală”;”Uneori este nevoie de o criză, pentru a face ca oamenii să accepte că ceea ce era de mult evident și ar fi trebuit făcut încă de mulți ani, nu mai poate fi amânat nicidecum,” spunea Gordon Brown într-un discurs. “Trebuie să creăm o nouă arhitectură financiară internațională pentru o eră globală. Trebuie să avem un nou sistem monetar, să construim o nouă arhitectură financiară internațională pentru anii ce vor urma.” Acordul a fost adoptat în iulie 1944 pentru a reconstrui sistemul economic internațional după cel de-al Doilea Război Mondial. El stabilea un cadru de administrare monetară, dictând regulile pentru schimburile comerciale și financiare între țările industrializate. Așa au fost create Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, ca organisme menite “sî garanteze stabilitatea financiarî și creșterea economicî la nivel internațional” (adicî exact același pretext care este servit și astazi – și iată unde am ajuns!).
Tot stabilitatea economică a fost invocata și pentru a justifica crearea Rezervei Federale. Prima bancă din lume a apărut în urma unei false crize financiare, declanșate de un alt membru al elitei bancare, bancherul J. P. Morgan. În 1907, J. P. Morgan a început să răspândească zvonul că băncile ar avea dificultăți și nu vor mai putea face rambursări. Acest zvon a căpătat credibilitate pentru că venea de la o persoană despre care se presupunea că știe bine ce spune, J.P. Morgan fiind considerat un stâlp financiar la acea vreme. Drept urmare a acestui fapt s-a creat panică, toată lumea s-a înghesuit să își retragă depozitele din bănci, lucru ce a dus inevitabil la falimente în lanț – au dispărut aproape 5400 de bănci în acea vreme. Apoi Congresul american a demarat o anchetă pentru a stabili care este cauza acestui dezastru și cum poate fi el evitat. Comisia însărcinată cu această misiune era condusa de senatorul Nelson Aldrich. Acesta era liderul partidei republicane din Senat, dar și trezorier al lojii masonice din Rhode Island și omul bancherilor (de altfel avea să devină membru al clanului Rockeffeler, fiica sa Abby Greene Aldrich căsătorindu-se cu John D. Rockefeller Jr.).
Senatorul Aldrich a propus ca soluție “salvatoare” crearea unei Bănci Centrale care să vegheze pentru ca dezastrul din 1907 să nu se mai repete niciodată. Dar istoria a arătat că el s-a mai repetat de atunci de mai multe ori. În 1910, Actul Rezervei Federale a fost semnat inițial, nu de legiuitorii americani așa cum ar fi fost firesc, ci de bancheri, în cadrul unei întâlniri secrete organizate în casa lui J.P. Morgan din Jekyll Island. Apoi documentul i-a fost dat senatorului Aldrich care l-a prezentat Congresului. Inițial nu a avut succes, dar în 1913, când Woodrow Wilson a devenit președinte al SUA, a fost aprobat. În schimbul susținerii financiare și politice în alegeri, Wilson le promisese bancherilor că, odată ajuns președinte, va aproba imediat constituirea Rezervei Federale. Cu două zile înainte de Craciun, când o mare parte din membrii Congresului american nu erau prezenți, Actul Rezervei Federale a fost transformat în lege, fiind aprobat de Congres și de președintele SUA . După mulți ani, Woodrow Wilson scria cu regret: “Națiunea americană este controlată de sistemul de credit. Sistemul de credit este unul privat, creșterea națiunii și toate activitățile noastre sunt în mâinile a doar câțiva oameni, care nu fac altceva decât să controleze și să distrugă libertatea economică. Am ajuns să fim una din cele mai prost guvernate, cele mai complet controlate și mai dominate guverne din lumea civilizată. Nu avem un guvern cu opinie liberă, mânat de propriile convingeri, ci un guvern aservit opiniei și supus presiunilor unui mic grup de oameni care îl controlează.”
Senatorul Louis McFadden spunea în 1932 în Congresul american: “Prin constituirea Rezervei Federale a fost construit un sistem bancar mondial, controlat de bancherii internationali care acționează împreună pentru a transforma lumea în sclavul lor. Rezerva Federala a uzurpat guvernul.” Publicului i s-a spus atunci că Rezerva Federală este unica soluție pentru menținerea stabilitatii economice ( nu-i așa că vă sună cunoscut?). Străzile și ziarele erau pline de afișe în care americanilor li se arăta cum inflația, șomajul și criza economică erau de acum de domeniul trecutului, datorita apariției Rezervei Federale (același pretext se vrea fi folosit în prezent pentru a justifica crearea unui Guvern Mondial). A urmat însă marea criza economică din 1929, cunsocută ca Marea Depresiune, care a predat SUA cu totul în mâinile bancherilor. În 1944 a fost implementat sistemului Bretton Woods pentru a restabili economia după al Doilea Război Mondial (o altă criză generată cu finanțarea acelorași bancheri). Cu acest prilej au apărut alte instituții financiare de genul Rezervei Federale , dar pe scară mai extinsă: Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială. Rezerva Federală a oprit în 1971 convertibilitatea dolarului în aur, producând o nouă criză pe piață care a transformat dolarul american în principala monedă de schimb (îndeosebi pentru comerțul cu petrol) a planetei. De fiecare dată s-a invocat nevoia de stabilitate economică. Lista folosirii acestui scenariu este lungă și se încheie – să sperăm – cu actuala criză financiară, orchestrată de aceeași bancheri din umbră prin intermediul organizațiilor lor: Rezerva Federală, Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional și băncile centrale ale celor mai mari puteri ale lumii. Aplicând cu scrupulozitate și vehemență scenariul cunoscut, acestea au creat în prezent panica necesară acceptării unei noi autorități financiare, unice la nivel mondial, conduse de același grup restrâns care vrea să domine întreaga planetă: viitorul Guvern Mondial.
Adică pretextul de care se folosesc și ceea ce numim în prezent Criza Economică Mondială.
E foarte posibil ca toate aceste detalii financiare să vă obosească… Din păcate, sistemul bancar ne-a obișnuit să lăsăm chestiunile economice și financiare, atât de complicate pentru noi, pe seama “experților” – care sunt instruiți să gândească și să acționeze exclusiv numai în interesul “elitei” mondiale, fiind niște instrumente subvervise ale guvernului din umbră.
Un exemplu elocvent este cel care cuprinde mecanismele de care se folosesc agenții speciali ai organismelor financiare internaționale (FMI, Banca Mondială), numiți asasini economici, agenți infiltrați în guvernele națiunilor, și este redat în filmul de mai jos care îl pune în centrul atenției pe John Perkins, un fost “asasin economic” care timp de zece ani și-a pus puterea de convingere și competențele de economist în slujba imperiului finaciar mondial format din organizațiile cunoscute ca Banca Mondială și FMI, misiunea lui fiind de a ruina țările lumii a treia prin îndatorare, prin acest mecanism asigurând interesele marilor corporații americane și, desigur, profituri imense pentru bancheri și corporațiile lor.
Avînd remușcări în prezent pentru ceea ce a făcut în trecut, autorul cărții “Confesiunile unui asasin economic” a pornit o campanie publică prin care încearcă să determine corporațiile să aibă mai multă responsabilitate economică și socială. Perkins explică detaliat cum aceste corporații financiare care pretind public ca ajută dezvoltarea țărilor sărace și eradicarea sărăciei, în realitate nu fac decat sa mărească sărăcia și stratificarea socială, în timp ce profiturile corporațiilor cresc continuu.