miercuri, 16 aprilie 2014

E bine de stiut…(confirmari)

cobra
IS:IS Activarea Portalului Part. 1(Cobra)
Este timpul sa actionam, iar! Este timpul sa luam destinul lumii in mainile noastre! De aceea ne vom intalni in grupuri mari sau mici, ca indivizi sau cupluri, in perioada Marii Cruci Cardinale din 20/21 aprilie 2014. Multi dintre noi se vor reuni si vor ancora energiile Zeitei Vortex si vor crea astfel un canal clar si armonios al manifestarii pentru eliberarea finala a planetei.
Vizualizarea noastra va sprijini planul de eliberare planetar, astfel incat sa se manifeste cat mai curand posibil si mai non-violent. Putem face asta! Este nevoie sa se mediatizeze acest articol. Avem nevoie de cat mai multe persoane, pentru a atinge masa critica de oameni. Va rugam sa postati mesajul pe site-uri web si pe blog-uri. Daca cunoasteti o sursa media, puteti trimite acest mesaj, lor. Puteti
crea un clip video despre acest subiect si sa-l postati pe Youtube.
Studii stiintifice au confirmat efectele pozitive ale meditatiei in masa asupra societatii umane, astfel incat ceea ce facem noi are intr-adevar influenta:
IS:IS portalul de activare se va intampla exact in momentul geocentric a Marii Cruci Cardinale a configuratiei astrologice din 20 aprilie 2014. (sau 21 aprilie, in functie de fusul orar) In momentul activarii, Luna in tranzitie va fi in conjunctie cu Pluto, activand astfel configuratia Marii Cruci. Marea Cruce va fi formata din Pluto, Uranus, Jupiter si Marte, toate cele 4 planete facand o cuadratura. Aceasta va crea o tensiune enorma si o compresie spre suprafata planetei, dar asa cum trecem prin activare, acea presiune va spori foarte mult si va imputernici scanteia liberului nostru arbitru si va elibera potentialul nostru creativ. Prin urmare momentul activarii nu este doar un moment de tensiune extrema dar este si un moment al unui enorm potential, in acelasi timp:
ISPortal

In momentul activarii portalului, Marele Attractor va trimite un puls de energie spre grupul nostru local de galaxii, pentru prima data in istoria cunoscuta. Marele Attractor, pozitionat la 14* Sagetator, va face aspect puternic cu toate cele 4 planete principale ale Crucii Cardinale la momentul activarii.
Marele Attractor este o supermasiva anomalie gravitationala care modeleaza structura spatiu-timp continuu, in sectorul Universului nostru:
Attractor
Pulsul energiei din Marele Attractor, va creste foarte mult legatura noastra cu Sursa:
sursa
Pulsul energiei va trimite valuri de Lumina prin grupul nostru local de galaxii si va afecta in special sectorul Galaxiei noastre, inclusiv planeta Pamant. La un nivel cuantic, toate particulele subatomice din acest sector al Galaxiei, vor trece printr-o gaura de vierme hiperdimensionala si structura de fluctuatii cosmice din jurul acestor particule vor deveni mult mai aliniate cu Sursa, aceasta efectiv va scadea anomalia initiala. Din punct de vedere energetic, vom trece prin ochiul vortexului, prin zona de conversie/inversie a Conversiei Antarion:
IS.IS conversion
Aceasta activare va declansa schimbari mari in sectorul nostru de Galaxie. Aceasta va duce la unificarea ulterioara a tuturor liniilor temporale, aducandu-le in mai mare aliniere cu Unu.
Zeita Isis, lucreaza din sistemul stelar Sirius, care va fi in conjunctie cu Jupiter in momentul activarii si va ajuta in transmiterea acelor energii spre suprafata planetei noastre si le va cobora in frecventa astfel incat sa le putem primi si ancora in corpurile noastre.
Vom face cu totii aceasta activare in acelasi timp, exact in momentul Marii Cruci Cardinale, care va fi pe 21 aprilie la 2.31 in Cairo; perioada de vara a Europei Centrale. 1.31 BST in Londra, 8.31 pm EDT 20 aprilie in New York; 7.31 pm CDT in Chicago; 6.31 pm MDT in Denver si 5.31 pm PDT in L.A.
Puteti vedea timpul exact de activare, pentru mai multe locuri de pe planeta, aici:
Instructiuni:
1. Daca treceti prin aceasta activare in grup, daca este posibil faceti Sacral Spiral Dance (aduceti-o pe aceasta planeta prin vizualizare numind-o Solara), chiar inainte de momentul activarii. Instructiile sunt aici:
Exact la momentul activarii, faceti Zeita Vortex. Instructiuni:
2. Ridicati mainile deasupra capului si rotiti-va corpul in sensul acelor de ceasornic
3. In timp ce faceti asta, cantati mantra iiii (pronuntand ee-ee) astfel incat aceasta sa vibreze in tot corpul si vizualizati-va corpul transformandu-se intr-un stralucitor stalp de Lumina, care imprastie milioane de stele colorate in culorile curcubeului.
4. Continuati sa cantati mantra si sa va rotiti. Dupa cateva minute, aduceti mainile pe langa corp si continuati sa va rotiti in sensul acelor de ceasornic.
5. In timp ce faceti asta, incepeti sa cantati mantra eeeaaa (eee pronuntat ca si in America nu ca in Venus) astfel incat acestea sa vibreze in corpul vostru si vizualizati un vortex de Lumina curcubeu, extinzandu-se din inima spre exterioriorul intregii planete. Apelati prezenta ghizilor vostrii spirituali, Maestrilor Ascensionati, celor din Pleiade, ingerilor, sufletelor gemene, sufletelor pereche, familiilor de suflet si altor fiinte de Lumina.
6. Continuati sa cantati mantra si sa va rotiti si stati in prezenta tuturor acelor fiinte de Lumina.
Aveti de asemenea instructiuni pentru Vortexul Zeitei in acest video de 5.21 minute:


https://www.youtube.com/watch?v=m6HF4etgNaA
Avand in vedere enormitatea acestei activari, vom face doar partea 1 a activarii portalului IS:IS in acest moment. Va urma partea a 2-a si poate chiar partea a 3-a va fi necesara, inainte sau dupa Eveniment.
Datorita volatilitatii potentiale a situatiei planetare in momentul activarii, nu vom organiza un eveniment de activare public in acest moment. Vom face aceasta activare din locatia caselor noastre, in intreaga lume.
Dupa deschiderea portalului IS:IS, vor exista evenimente si activari Fereastra de Oportunitate 2014:
aliniere
In 17 mai, vom activa portalul Aliniamentului Pleiadian. Acea activare va fi primul nostru pas spre Primul Contact. Vom implementa protocolul contactului Pleiadian; contact fizic cu Pleiadienii, in unele cazuri foarte recent. Vom avea propriul grup de activare in Stein Rhein, un important vortex Pleiadian in Elvetia, nu departe de locul unde Billy Meier a avut contactul cu Pleiadienii. Sunteti mai mult decat bineveniti sa va alaturati noua:
Mai multe detalii despre portalul Aliniamentului Pleiadian, vor fi postate in urmatoarele saptamani.
Actualizari despre deschiderea portalului IS:IS:
Traducere: Light Writer

https://www.youtube.com/watch?v=YM5BIlBNXrQ

Sursa: http://daniilgaucan.wordpress.com/

MATRICEA SI TENTACULELE EI-partea a II-a
In preambulul partii a doua am sa afectez mai multa logoree scriptica Cutiei Pandorei- televizorul. Dupa cum spuneam in randurile primei parti, televizorul este principala unealta care distorsioneaza grav, care altereaza informatiile ce ajung la public. 

Mai intai de asta, as zice ca inainte ca informatia, stirile, prognozele si statisticile care ajung la urechile noastre sunt mai intai trecute prin filtrele vointei Papusarilor, care dicteaza cum sa sune, sa arate, stabilind ingredientele “terciului” care va scadea atat de mult frecventa oamenilor, deoarece acest terci se foloseste de frecventa fricii, creand astfel o iluzie a terorii, o lume a razboiului.  

Stirile prezentate cu atata “profesionalism” contin evident mesaje subliminale, dupa cum urmeaza: oamenii sunt hoti,criminali, batranii sunt betivi, femeile sunt de moravuri usoare, copii sunt analfabeti,  oficialitatile cauta solutii s.a.m.d. 

Exemple aveti cu carul si nici nu doresc sa mai enumar. Toate acestea alcatuiesc “tabloul” unei Romanii sinistre in care numai biserica gaseste rezolvare. Despre institutia bisericii si manipularea grosolana a sufletelor oitelor barsane voi scrie mai amplu in zilele urmatoare. 

Unii oamenii sunt facuti sa creada ca sunt monstrii si celorlalti li se vinde aceasta “realitate”, dar acestea sunt numai efectele controlului acestor Papusari. O perpetua idée de inalienare va hrani mereu egoul unora in a crede ca suntem separati unii de ceilalti si ca fiecare e numai pentru el.

Reclamele ne sunt “servite” ca si cand ai face un cadou unei persoane dragi cu ocazia zilei de nastere, adica frumos ambalate si cu fundita rosie. Fiecare reclama fiind adaptata situatiei zilelor in care sunt prezentate. Ma refer ca atunci cand este Craciunul ele vor fi cu Mos Craciun si de Paste cu iepurasul Bugs Bunny alaturi de ouale rosii. 

“Decorul”acestor reclame sunt de poveste si intra la inima celui care nu-si poate stapani poftele, care nu are auto-control asupra dorintelor, devenind sclavul lor. 

Stategiile de marketing au gasit mai nou pentru a atrage lumea in vultoarea “necesitatilor” de a cumpara, de a consuma, sa gestioneze in folosul corporatiilor din bransa pana si legatura de iubire dintre copil si parinte. Tot mai des apar reclame sau clipuri cu copii in diverse ipostaze pentru a santaja emotional parintele sa cumpere, deoarece copii observa, sunt foarte lucizi si fac comparatii intre ei. 

Emisiunile si show-urile in direct prezinta viata de succes a unor oameni care au statutul de “vedeta” si lucreaza psihicul uman astfel incat sa se contureze ideea ca viata lor este demna de a fi urmata si banii iti confera libertatea si puterea pe care nicio alta valoare morala nu o poate inlocui. 

Media propagandistica condusa de Papusari/Cabalisti au alimentat mereu ideea ca natiunile lumii au un dusman comun care le ameninta “securitatea” , justificand astfel crearea de armate in spiritul apararii suveranitatii nationale si cheltuiesc sume colosale pentru mentinerea acestei aparente. In realitate nu exista niciun dusman, nimeni nu ameninta securitatea nimanui, sunt doar creatii sau emanatii pentru a sustine, repet, colosale sume de bani, asa numitii- bani negri.

Este greu de sustinut faptul ca niste talibani ar fi putut darama turnurile gemene din America, cu armele lor rudimentare si sa pacaleasca vigilenta atator agentii guvernamentale de stat care se ocupa cu “siguranta”. 

Ziarele prapadesc tone de cerneala iar hartia care provine din milioane de copaci sacrificati pentru a indexa iluzia si mai adanc in sufletele noastre, este martora ipocriziei acestor minti funebre. Ziarele mentin aceiasi “realitate” intarind convingerea ca daca informatia este din mai multe surse, este si veridica. 

Daca toate aceste instrumente de control turuie la nesfarsit aceiasi realitate roza, psihicul uman in cele din urma, nu mai poate face fata bombardamentelor zilnice cu aceste informatii trunchiate, rasucite si bombastice si clacheaza tragand concluzia ca asta-i realitatea. 

Acesta-i realitatea indusa perfid, dar este realitatea lor, este realitatea creatiei lor la care noi oamenii, suntem partasi fara sa ne dam seama, de cele mai multe ori.

Jocurile si distractia create pentru a scoate oamenii din monotonie, adancesc si mai mult prapastia intre oameni si spiritualitate. Timpul pe care acestea il rapesc fiintei este impotriva evolutiei si accederii catre planurile superioare ale constiintei.

Filmele alaturi de alte mecanisme de manipulare a constiintei comune, construiesc noi modele de viata, insa, sunt tiparele acelorasi modele pe care media in general le imprastie. Evident in tot acest noian de informatii parvenite oamenilor pe diferite cai, exista si o usita de scapare, un crampei de pozitivitate.   

Propaganda asta nesfarsita si cearta “alesilor” poporului, induc in eroare mult prea subrezitul psihic al omului de rand, si asa zapacit de bombardamentul zilnic de rahat cu gust de marmelada.

In toata acesta ecuatie a iluziei, banul si energia produsa de el, taie de la radacina posibilitatea multora de a se ridica din “balastrul” energiilor vechi si de a cauta adevarata esenta a vietii, in general. 

Muzica, dupa cum bine stiti este o frecventa. Pentru ca manipularea sa fie si mai profunda, mai complexa, au modulat aceasta frecventa in niste limite care sa nu permita evadarea din aceasta iluzie. Au creat o intreaga industrie a muzicii, care vizeaza in mod special tinerele generatii. Au creat si “vedetele” care sa cante muzica lor, iar cand acesti oameni si-au dat seama cu cine au de-a face au sfarsit unii tragic, altii avand o viata de “2 lei” (nota autorului: vezi cazul raper-ului 2 Pac, al regelui muzicii pop –Michael Jackson, Whitney Huston si multi altii).

Stiti de la ce vine notiune de secret? De la serviciile secrete, care sunt atat de secrete incat isi spun pe fata ca sunt secrete. Cu ce se ocupa cu ele? Chipurile, tot cu securitatea! In realitate serviciile secrete se ocupa cu distrugerea dovezilor istorice care ar putea trezi Umanitatea la adevarata sa identitate. Ele se ocupa cu musamalizarea istoriei, cu trunchiarea ei. Serviciile secrete reprezinta entitatea care pazeste cu strajnicie aceste adevaruri ale fiintei, ale identitatii ei divine. 

Oamenii sunt fiinte minunate, iar identitatea lor este divina, insa iluzia i-a pacalit si au crezut ca sunt mici si neinsemnati si ca nu pot lupta cu mecanismele de dominare si control ale Cabalistilor
Adevarul iese incet, dar sigur la iveala si…

Continuare in partea a III-a

Sursa: http://scanteiadivina2014.blogspot.it/

MATRICEA SI TENTACULELE EI (1)

Prima parte

Notaeste dedicata celor netreziti, dar pot citi si cei treziti, pentru amuzament.
Wow, suna cam a Science-Fiction pentru majoritatea oamenilor! Sa vedeti cand vor vedea ca realitatea pe care ei o stiu din mosi-stramosi, se disipa cam cum ai zice- "smile"!, ca "peste" e prea uzitat… Da dragilor, pentru unii oameni sf-urile sunt povesti ale unor oameni care sunt din cale afara de inventivi si imagineaza tot felul de bazaconii, sa vanda la ziar.

Titlul ar putea sa sugereze cititorului ca Matricea ar fi un fel de "caracatita", dar tin sa-i dau dreptate dintr-un punct de vedere, si anume, poate fi asemanata cu o caracatita care si-a intins tentaculele si a acaparat ratiunile vietii si liberatatea de a o trai dupa cum doreste fiecare.

Complexitatea cu care acesta caracatita subtila a furat dreptul oamenilor de a fi fericiti, de a-si construi viata in mod liber, se impune a fi luata in calcul si trecuta prin "filtrele" fiintei, pentru a cantari daca linia directoare pe care o construieste, ii este benefica (fiintei). Dragilor trebuie sa ne intrebam daca suntem fericiti cu modul nostru de trai, cu calitatea vietii noastre. Suntem la rascruce de drumuri si fiecare dintre noi trebuie sa se intrebe daca “farfuria realitatii” ne hraneste fiinta, ne face sa evoluam cumva.

Am putea sa invatam sa ne punem intrebari si sa cautam daca tot am risipit energia sa incercam sa si raspundem. Unora le este din cale-afara de greu sa-si puna intrebari si ii lasa pe altii sa-si puna ei, deoarece “procesorul lor” nu s-a inventat inca.

 Si asa, cei care isi pun intrebari gasesc de cuviinta sa se intrebe cam asa: Bai, cum facem noi sa conducem o turma de oi? Simplu! Gandim, caci gandirea este o caracteristica a conducatorilor, nu?!  Cei care gandesc in linii mari, bineinteles ca au asteptari mari.Si asa se infiripa in mintea unora ideea de a stapani, insa “conducatorii” acestia nu se multumesc cu putin si vor sa puna stapanire pe toate aspectele vietii tale. Matricea este un mecanism extrem de subtil si genial pus in scena de catre oamenii inteligenti, dar orientati negativ.

Spiritul intreprinzator al acestor minti, care gandesc si fac paralele, creeaza dar nu in armonie cu preceptele iubirii, dar tot un act de creatie se cheama. Acesti “conducatori” sunt Maestri minciunii, disimularilor, escrocheriilor, tertipurilor meschine, a “ingineriilor” financiare si s-au priceput sa conduca constiinta comuna a oamenilor exact in sfera lor de interes.
De aici, oamenii au devenit simple marionete, foarte usor de controlat, fiind practic transformati in sclavi moderni, pentru ca de-a lungul timpului, acesti Maestrii a-i intunericului, au avut timp sa-si perfectioneze tehnicile lor de manipulare si ferecare cu mii de lanturi sau limitari a vietilor noastre. Ghiciti cu concursul cui au reusit asta? Da! Evident cu concursul oamenilor.
A venit trimpul sa intram in profunzimile acestei masinarii sau inginerii, numite – Matricea.

Matricea este un ansamblu de tehnici si procedee atat fizice cat si psihice prin care constiinta comuna este manipulata sau controlata, astfel incat sa se situeze pe pozitia de a percepe acesta iluzie drept adevarul suprem, drept realitatea. Cum au facut asta fara ca nimeni sa-si dea seama? Cei care si-au dat seama, au avut de suferit din cauza acestei masinarii perfecte de control( unii au platit cu viata, altora li s-a cumparat tacerea, iar altii au fost santajati sub diverse moduri s.a.m.d).

Toata cunoasterea care ar putea folosi pentru evolutia umanitatii, pentru binele comun, pentru a trai cu totii in spiritul abundentei, a fost pusa sub lacat. De aici putem sa tragem concluzia ca evolutia Umanitatii a batut pasul pe loc si inca mai bate. Fiecare fiinta care se trezeste si realizeaza ce se intampla cu ea si cu lumea inconjuratoare, isi este datoare in primul rand siesi,sa se schimbe, iar in functie de schimbarea profunda prin care a trecut sa incerce cu incredere si credinta sa-si construiasca statutul de fiinta divina absolut libera de orice limite.

Dragilor, structurile creierul uman sunt foarte complexe si din acest considerent a reprezentat obiectul de studiu pentru multe generatii. Controlul mintii este un factor prin care oamenii sunt manipulati, deoarece creierul nostru functioneaza ca o antena, ca un receptor care decodifica informatia care circula pe diferite frecvente, dandu-i forma si continut.

 Controlul acestor frecvente a permis modificarea perceptiei comune asupra realitatii. Reusesc sa controleze aceste frecvente, aceste lungimi de unda, cu ajutorul unor aparate inventate, care stiu sa faca acest lucru. Pentru ca intelegerea sa fie mai accesibila oricui, putem asemana  constiinta umana cu un aparat radio care capteaza undele, numai pe o anumita scala de frecvente. Aceste aparate pot modifica sau mentine frecventa de vibratie a oamenilor la cele mai joasa frecventa.

As aminti in acest context si de ADN-ul uman, ale carei catene au fost modificate de la 12 la numai 2, care sa poata conferi fiintei umane, numai posibilitatea de a percepe doar prin prisma celor 5 simturi. Nu intru aici in detalii despre cum si cine a facut aceasta modificare, deoarece va reprezenta obiectul unei alte tematici.

Dar sa intram mai profund in tainele acestei iluzii marete, aceasta gogosica cu glazura de ciocolata. In afara de controlul mental, Papusarii au facut sa para ca noi suntem cei care ne conducem destinele, ei datorita inteligentei lor alese, erau “angajati” poporului ,pentru a crea pentru popor prosperitate si a-i conduce catre evolutie. Poporul este suveran, el decide cine sa-i conduca fraiele(nota autoruluida, si marmota invelea ciocolata in staniol). Sub deviza –“Pleaca-ai vostrii, vin a-i nostrii, noi ramanem iar ca prostii” este mai mult decat sugestiva. Si poporul cel suveran, iar ramane cu ochii-n soare la pandit dude, curgandu-i balele. (nota autorului: exemplul este despre poporul roman, nu ma pretez sa intru in tainele altui popor.)

Televizorul alaturi de media de presa sub toate aspectele ei, alcatuiesc o realitate facuta pe genunchi in vapor cum se faceau televizoarele Daewoo, cand eu invadat piata romaneasca, numai buna de hranit bizoni.

 Din aceasta categorie am facut si eu parte, dar musai cand mi s-a aprins becul deasupra, am evadat in trezire, iar adevarata realitate nu se mai face pe genunchi, ci se filtreaza cu inima.

Ziceam de televizor, aceasta minunata cutie neagra, gri, sau dupa preferinte, ne tot trambiteaza, ne zugraveste zi de zi o realitate de-a dreptul hipnotizanta, deoarece foloseste vestitele mesaje subliminale, un joc de cuvinte pe care spiritul constient(creierul constient) nu o sesizeaza la o aruncare de privire tampa, tinta fiind inconstientul, care recunoaste si trimite apoi constientului comanda ferma. Exemplu: “Farmacia inimii”-Catena/ “Catena”- farmacia tuturor romanilor. Ba unde mai pui ca ingeniosii astia de Papusari, printre care si bastanii cartelurilor farmaceutice, au gasit o metoda prin care poate rezolva toata populatia de toate bolile posibile. Si aici am mai ajuns la inca o latura a manipularii umane – Controlul vremii.

 Se iau niste  bucati avioane si se indeasa cu niste butelii intesate cu substante deosebit de periculoase si apoi decoleaza frumusel si brazdeaza cerul nostru cu asa-numitele “dare ale mortii”. Stai si tu cu iubita la picnic si ii zici intr-o doara ca te azi te simti romantic si ca vrei sa privesti cerulJ, cand colo, ce sa vezi?! Ditamai darele si incepe si ploaia acida ( nota autorului:nu faceti pe romanticii sa stati in ploaia aia ca nu va scapa nici mama farmaciei Catena). Asa.. indragostitii se imbolnavesc de gripa si se duc, unde??? La farmacia tuturor romanilor – Catenaaa!

Controlul vremii este defapt controlul sistemului imunitar care prin aceasta metoda (am uitat sa va zic ca ne mai si taie de la radacina, asa.), imbogateste corporatiile farmaceutice, care apropos, va dau pastille care contin efectul placebo.

Constiinta oamenilor fiind atat de scazuta, ei nu isi pot da seama ca ei insisi se pot vindeca fara nici un fel de medicament, se pot vindeca pe cale naturala. Ei au nevoie doar de Iubire! Cum zicea si regretatul de acum ingerasul – John Lenon alaturi de trupa lui – All you need, is love!


Continuare in partea a II-a

Sursa: http://scanteiadivina2014.blogspot.it/

Multa lume se plange in aceasta perioada de crizele de rinichi, crizele de cistita si in special de raceli (aici intru si eu) ... este primavara si bolile cronice se acutizeaza pana aici nimic nou ... povestea incepe despre aceasta planta minunata Ghimbirul ... eu recomand la toata lumea cat apuc aceasta planta care acum 6 ani m-a scapat de crizele la rinichi ... nu este un fals sau o minciuna este ceva incercat pe pielea mea ...
Eu sunt diagnosticata cu litiaza renala ...cand ma prindea o raceala facea criza de rinchi niste dureri chinuitoare la urinat, dureri abdominale, dureri de spate, hematurie (sange in urina). Deci pot sa va zic ca nu a fost de loc placut ... m-am chinuit asa cred ca 2 ani ... cand crizele incepeau sa fie din ce in ce mai frecvente ...faceam si 4-5 crize pe an ... luam medicamente gen Urinex, Urinal etc insa era floare la ureche ... si atunci am auzit de la un nutritionist si dr in diabetologie despre ceaiul de ghimbir ... mi-a spus ce sa fac cum sa il prepar si cat sa beau ... si in 6 luni de baut ceai de ghimbir a 3 cani pe zi am scapat de crizele de rinichi ... vreau sa zicca de 6-7 ani de la tratament am mai facut o singura data criza de rinichi acum 2 ani din vina mea ca nu m-am imbracat cum trebuie ... 
Acest ceai miroase minunat ... este iute la gust si iti creeaza un semntiment placut de caldura ... este greu la inceput sa il consumi datorita gustului iute ...insa daca nu il faceti concentrat va obisnuiti repede ...inainte de a va scrie reteta de preparare acestui ceai vreau sa va dau detalii deaspre acesta planta de care am auzit cu totii sunt sigura.

"Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae,se intalneste in tinuturile asiatice (China). Este o planta erbacee aromata, al carei radacina are gust placut. De putin timp (dupa 1989), este introdusa si in comertul nostru. Din punct de vedere yoga, este triplu yin, dar metafizic - are elemente yang. 
Planta este folosita in alimentatie si terapie; in special iarna, face mancarea mai usoara si mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire si creeaza echilibrare. 
Este calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestie, elimina gazele, da pofta de mancare, neutralizeaza toxinele, este sudorific, ajuta la ingrijirea parului (contra matretei). Curata intestinul si elibereaza de secretii plamanul, ajuta in astm. Are calitatea de a feri de raul de mare, ameteli, vertijuri, greturi.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii. In China, este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani, folosindu-se suc de ghimbir si morcovi. Astmul se mai poate trata cu tinctura de ghimbir.
Ceaiul din r?d?cin? de ghimbir s-a dovedit eficient ?i în tratamentul bolnavilor de cancer care au f?cut chimioterapie. Pe lang? faptul c? le înl?tur? grea?a, ghimbirul îi ajut? ?i pe cei cu ame?eli ?i vertijuri. 
Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci ingrediente principale in dietoterapie, alaturi de otetul de orez, vinul de orez, sare si miere. In medicina si estetica, ghimbirul este folosit datorita actiunilor sale stimulente, tonice si energizante. Este util persoanelor cu circulatie periferica deficitara. Prin stimularea metabolismului, aceasta planta ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor. Ghimbirul este util persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente, letargice, aducand tonus, energie si optimism.
Persoanele care sufera de reumatism pot beneficia de efectele terapeutice de necontestat ale ghimbirului. O lingurita de tinctura de ghimbir dizolvata in 100 ml de apa ajuta pe reumatici sa se vindece, daca este administrata de trei ori pe zi. 
Ghimbirul este un antibiotic natural ... este foarte bun antiinflamator si un foarte bun antiseptic pt organism ... este diuretic si indicat in litiaza renala, piatra la rinichi, retentii urinare, infectii urinare.
Ghimbirul contine ulei volatil (predominen tzingiberol) si compusi fenolici (gingeroli). Are efect antiemetic si antivertiginos, inhiband zona chemoreceptoare declansatoare a vomei si centrul vomei. La nivelul aparatului digestiv este coleretic si colecistochinetic, favorizand secretia bilei si motilitatea vezicii biliare. 
Ghimbirul este folosit in alimentatie drept condiment picant pentru aromatizarea mancarurilor si bauturilor. Da o aroma placuta ceaiului, fructelor, conopidei, guliilor si boabelor din pastai. Chiar mai mult decat usturoiul, planta are calitatea de a atenua mirosul specific al preparatelor din carne de oaie, miel, scoici sau peste.

Ghimbirul este comercializat sub mai multe forme:
R?d?cini întregi, proaspete: o r?d?cin? de ghimbir este numit? ?man??. Ea are o culoare galben-deschis la interior ?i o coaj? de diferite nuan?e cafenii. Ghimbirul jamaican, de culoare galben deschis, este socotit a avea cea mai bun? calitate. Ghimbirul african ?i indian are o coaj? mai închis? la culoare ?i este de calitate mai slab?. Rizomii întregi au gustul cel mai proasp?t.
R?d?cini uscate: se comercializeaz? ?negre? (cu coaj? cu tot) sau ?albe? (f?r? coaj?). Sunt disponibile întregi sau t?iate felii.
Ghimbir pudr?: are culoare galben-deschis ?i este ob?inut prin m?cinarea r?d?cinii uscate.
Ghimbir conservat: este preparat din rizomi tineri, decoji?i, t?ia?i ?i apoi fier?i într-un sirop gros de zah?r. Buc??ile de ghimbir ?i siropul sunt conservate împreun?. Ghimbirul este moale ?i c?rnos, dar extrem de iute.
Ghimbir cristalizat: este ob?inut prin fierbere în sirop de zah?r, uscat apoi la aer ?i rulat în zah?r.
Ghimbir murat: este t?iat feliu?e foarte sub?iri, ca hârtia, ?i apoi murat în o?et. Ghimbirul murat este numit în Japonia ?gari? ?i înso?e?te adesea ?sushi?; este servit între feluri, pentru a reîmprosp?ta cerul gurii. Are culoare rozalie.

Alte utiliz?ri ale ghimbirului:
În industria parfumurilor: gra?ie uleiului esen?ial pe care îl con?ine, rizomul de ghimbir eman? o savoare de l?mâie piperat? ?i confer? astfel c?ldur? ?i personalitate parfumurilor.
În industria cosmeticelor: La spitalele din Beijing, este utilizat în tratamentul alopeciilor (cheliilor) sub form? de rondele proaspete. Cosmetologii europeni au fabricat lo?iuni cu ghimbir pentru tonificarea ?i revitalizarea p?rului. Lo?iunile de corp pe baz? de ghimbir au efecte de întinerire: hr?nesc epiderma ?i îi confer? fine?e ?i suple?e. Fiind bogat în magneziu, fosfor ?i acizi amina?i, ghimbirul este omniprezent în formule revitalizante ale cremelor de fa??.
În medicina alternativ?: Moleculele aromatice de ghimbir trimit impulsuri creierului imediat ce ating pielea, relaxând ?i detensionând musculatura. R?d?cina înc?lze?te meridianele de acupunctur?. Terapeu?ii folosesc uleiurile aromatice de ghimbir pentru fric?ionarea zonelor unde se acumuleaz? tensiuni negative: tâmpl?, ceaf?, încheieturi.

Prepararea ceiului de ghimbir.

Este important sa fie consumata radacina de ghimbir ... nu pliculetele sau praf luat de la plafar ... ci luat din supermarketuri ca se gaseste ... cum arata? uitati-va in poza si o sa va dati seama imediat ...


Se ia o bucata mai mica din radacina ... cam de 5 cm un bulb ...se spala bine sub jet de apa rece ...


se rade cu razatoarea mica ...
Se fierbe 1 l de apa, cand apa fierbe se pune ghimbirul razuit 


si se fierbe 1 minut dupa care se stinge si se lasa 30 min acoperit... 


apoi se strecoara si se consuma in jur de 3 cani pe zi cu inghitituri mici.

Atentie!!! nu se consuma seara pt ca este si un foarte bun energizant ... este foarte utila si la curele de slabire ca este un antioxidant foarte bun ... eu am baut ceai de ghimbir jumate de an in continu ca si tratament ...

E foarte ciudat cum omul uita de pe o zi pe alta din comoditate despre efectele unui ceai ...eu personal nu sunt fan ceaiuri ...nu imi plac beau doar cand sunt bolnava ... insa acum sunt ffff hotarata sa beau ceai de ghimbir, sa fac o cura cu ghimbir pt a intari imunitatea, pt a ajuta in cura de slabire, pt a ma simti mai bine. 
Incercati si voi.


Sursa:www.petitchef.ro/retete/ceaiul-de-ghimbir-si-efectele-ei-fid-767270#wP62p2odQ8kd264d.99

Material primit pe mail,
Multumiri FD

Planta care antrenează creierul. O simplă adulmecare creşte performanţele intelectuale cu 75%


Oamenii de ştiinţă au găsit o rezolvare uimitoare contra... uitării. Astfel, persoanele care au des lapsusuri, nu-şi pot aminti cifre şi nume, nu au decât să miroasă ulei esenţial de rozmarin sau să ţină pe biroul de la muncă ori de acasă o astfel de plantă. Aceasta creşte performanţele intelectuale chiar şi cu 75%. 
„Uite flori de rozmarin ca să-ţi aduci aminte; te rog, iubitule, să nu mă uiţi”, îi spune Ophelia lui Hamlet în celebra operă a lui William Shakespeare. Aşadar, încă din acele vremuri se ştia că această plantă face minuni pentru memorie. Astăzi însă, cele mai noi cercetări - prezentate la conferinţa anuală a British Psychological Society - argumentează ştiinţific faptul că uleiul esenţial de rozmarin îi ajută pe oamenii clinic sănătoşi să îşi amintească evenimente din trecut şi să nu uite să realizeze anumite sarcini. 
De asemenea, studiul efectuat recent a scos în evidenţă şi faptul că această îmbunătăţire a memoriei s-a produs indiferent de starea participanţilor, motiv pentru care oamenii de ştiinţă cred că efectele pozitive ar putea fi provocate de o influenţă chimică. Cercetătorii susţin că descoperirea are potenţialul de a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a oamenilor care suferă de pierderi de memorie asociate cu înaintarea în vârstă. 
Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 66 de participanţi împărţiţi în două grupuri. Un grup a fost lăsat să aştepte într-o sală cu miros de rozmarin şi un altul a fost rugat să stea într-o cameră fără un miros aparte. După un anumit timp de aşteptare, subiecţii au fost rugaţi să realizeze o serie de teste de memorie ce includeau ascunderea unor obiecte, regăsirea lor mai târziu sau alte sarcini precum cele în care voluntarii trebuiau să îşi amintească să le dea cercetătorilor un anumit obiect într-un anumit moment. 
Descoperirile au scos la iveală faptul că uleiul esenţial de rozmarin creştea cu peste 70% şansele ca subiecţii să îşi amintească ce au de făcut în viitor. Cercetătorii au constatat că participanţii din grupul care a fost expus la mirosul de rozmarin nu numai că au rezolvat mai bine sarcinile, dar aveau şi un nivel mai crescut de eucaliptol, un compus din uleiul esenţial de rozmarin despre care se ştie că influenţează sistemele chimice din corp, îmbunătăţind funcţiile cerebrale. 
Studii anterioare au sugerat şi că unii compuşi din rozmarin stopează producţia unor enzime ce blochează funcţionarea normală a creierului, lucru care ne ajută să fim mai alerţi, îmbunătăţindu-ne memoria pe termen lung. 
În noul studiu, oamenii de ştiinţă s-au concentrat asupra memoriei prospective, ce implică abilitatea de a ne aminti anumite evenimente ce urmează în viitor şi de a ţine minte să realizăm anumite sarcini în anumite momente prestabilite. Acest tip de memorie este deosebit de importantă pentru activitatea de zi cu zi a oricărei persoane. Ea acţionează atunci când, de exemplu, cineva trebuie să îşi amintească să trimită o felicitare sau să îşi ia medicamentele. 
În Egiptul Antic, rozmarinul era folosit la nunţi şi la înmormântări. 
    
Beneficiile neştiute ale Rozmarinului. Este foarte util mai ales în perioada aceasta 
  
Pentru reglarea sistemului nervos, rozmarinul este neegalat tămăduitor, având efecte benefice în cazuri de insomnie, stări de nervozitate, angoase, vertij, migrene de origine nervoasă, dureri de cap, depresie psihică, anxietate. Intervine în instabilitate emoţională, oboseală prelungită, slăbirea treptată a memoriei, surmenajul fizic şi intelectual. 
La şcolari, studenţi şi adulţii cu muncă de birou, rozmarinul îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea de concentrare.

Câteva rețete și moduri de întrebuințare: 
-infuzie din 20 g vârfuri înflorite la un litru de apă clocotită; se infuzează 10-15 minute acoperit, se strecoară şi se beau două căni pe zi, după mese, cu efecte în tratarea afecţiunilor de stomac şi intestine, steatoză hepatică, boli respiratorii (gripă, pneumonie), slăbirea memoriei, astenie, surmenaj, debilitate, conform ziarullumina.ro.

-macerat din 15 g frunze şi flori la un litru de apă rece, din care se beau trei căni pe zi;

-tinctură din 10-15 g de frunze uscate la un pahar alcool 700 şi un pahar apă; se lasă la macerat 10-14 zile, se strecoară în sticluţe bine înfundate şi se consumă intern câte o linguriţă de 3-4 ori pe zi, înainte de mese, având efecte contra colicilor abdominale, ateroscleroză coronariană, scleroză cerebrală, astenie, oboseală, stări de slăbiciune, întărirea memoriei, debilitate fizică la tineri, pneumonie, hipotensiune, leşin (într-o cură de 3-4 luni).

-Bucătăria mediteraneeană, mai ales cea franceză şi italiană, întrebuinţează rozmarinul proaspăt şi tocat mărunt la condimentarea multor preparate alimentare. Cu acest condiment se prepară supe, sosuri, oţet şi altele. 
  

Sursa: http://www.obiectiv.info/planta-care-antreneaza-creierul-o-simpla-adulmecare-creste-performantele-intelectuale-cu-75prc_35248.html

http://www.obiectiv.info/beneficiile-nestiute-ale-rozmarinului-este-foarte-util-mai-ales-in-perioada-aceasta_34756.html

Material primit pe mai,
Multumim CS