miercuri, 22 iunie 2011

CERUL DE DEASUPRA ATLANTISULUI

Un an de catastrofe naturale fara precedent. Se schimba clima? (GALERIE FOTO)

  Adeptii teoriei ca se schimba clima considera drept dovezi ale incalzirii globale si iernile atipice, cu zapezi cazute primavara si caldura in decembrie, si uraganele sau inundatiile mai frecvente si mai intense decat in trecut, si perioadele de seceta si incendii de padure de proportii fara precedent.
Criticii considera, dimpotriva, ca teoria schimbarii climei tine doar de interesele unor politicieni de a opri progresul economiei si cred ca doar mediatizarea excesiva a dezastrelor naturale si a diversilor prezicatori de catastrofe le face sa para iesite din comun.
Si mai rau, altii cred ca unele dintre fenomenele meteo extreme ar fi provocate de fapt de mana omului, prin diverse experimente militare sau tehnologii de razboi sofisticat. Explicatia “pedepsei divine” nu lipseste nici ea din arsenalul comentatorilor. In fine, altii vorbesc de un fel de metoda a naturii de a regla singura problemele cu cresterea populatiei.
In fata naturii dezlantuite insa, singura constatare de bun-simt e ca omul incearca sa-si explice tot ceea ce nu poate stapani, asa cum a facut intotdeauna. Si ca gasirea unor vinovati sau inventarea altora nu sunt defel de ajuns ca sa limiteze sau sa contracareze tragediile umane si economice cu care semenii nostri au de-a face atat de des de pe urma catastrofelor naturale.
Sursa foto: Boston.com.
Sursa: Cristina

Afla singur gradul de evolutie spirituala cu care te-ai incarnat

Exista in numerologie un numar care ne arata gradul de evolutie spirituala cu care ne nastem in aceasta viata.Acest numar se poate afla adunand cifra zilei de nastere cu cifra lunii si cu ultimele doua cifre ale anului nasterii, rezultatul reducandu-l la o singura cifra. (Ex: Data nasterii 10 septembrie 1970 adica 10+9+70=89=17=8)
Astfel, vom avea grade de evolutie spirituala incepand de la cifra 1 la 9. De la 1 la 4 putem vorbi de “Copiii Universului”, care chiar daca vor face greseli in acesta viata li se vor oferi alte si alte sanse pentru a-si invata lectia destinului.
De la 6 la 9 vorbim de “Initiatii Universului” care si-au ales un destin incercat. Numarul 5 este un numar de echilibru , fiind o trecere intre cele doua categorii .
Detaliind, putem spune despre fiecare grad de evolutie in parte, urmatoarele:
Numarul 1  trebuie sa invete legile Universului si sa se descopere pe sine
Numarul 2  are de invatat lectia relatiilor drept pentru care cele mai multe probleme vor veni din aceasta zona
Numarul 3  lectia comunicarii , sa invete sa nu vorbeasca si sa promita mai mult decat poate
Numarul 4  este o cifra karmica unde liberul-arbitru este redus la jumatate si care trebuie sa incerce prin tarie de caracter si forta morala sa-i determine pe cei din jur sa priveasca viata responsabil. De-a lungul vietii se pot lovi de persoane care iau totul in gluma si pe care nu se poate  baza
Numarul 5 un numar dificil care va avea parte de multe experiente,ei  vor trebui sa invete sa-si stapaneasca temperamentul nelinistit
Numarul 6 lectia iubirii , sa daruiasca iubire neconditionata , sa nu foloseasca iubirea manipuland pe cei din jur, multe din provocarile destinului vor veni din acesta zona
Numarul 7 are de invatat lectia spiritualitatii (cu cat se va apropia mai mult de credinta cu atat incercarile din aceasta viata vor fi mai usoare)
Numarul 8 lectia puterii si a banului( noblete si generozitate pentru binele celorlalti, nu numai al sau), numarul 8 ca si numarul 4 este un numar karmic dar spre deosebire de acesta liberul-arbitru ii va lipsi cu desavarsire
Numarul 9 lectia liderului , o misiune grea in care trebuie sa invete sa daruiasca ce-i mai bun din el celorlalti.

Sursa: Biblioteca Secreta

TRANSFORMĂRI PLANETARE 2012 – 2030 de SAL RACHELE

- PASAJ DIN „TRANSFORMĂRI PLANETARE 2012 – 2030” de SAL RACHELE  editura CHRISTALIN
„ SFERELE DE LUMINĂ”  DESPRE ROMÂNIA
Ştim că doriţi să aflaţi informaţii privind rolul pe care îl va juca România în timpul schimbărilor planetare ce se petrec.
Vom elabora numai ceea ce apare în linia temporală dominantă a României. Sunt mediumuri ce primesc informaţii precum că România va juca un rol chiar în anii ce urmează. Percepţia noastră este că informaţia este corectă. Cu toate acestea, România nu este specială în sensul pe care-l consideră mintea dominată de ego.
România este unică în poziţia pe care o are, având în vest ţări ale căror guverne au un mare potenţial  de a deveni  instabile în anii ce urmează şi mulţi dintre locuitorii acestor ţări vestice vor migra către ţările pe care le cunoaşteţi sub numele de Polonia, Ungaria, Serbia, Ucraina şi desigur, România.
Mai avem, de asemenea, şi ţările estice Turciei care includ Orientul Mijlociu. Vor fi locuitori ai acestei zone ce vor migra în direcţia Turciei şi, prin Marea Neagră, către Bulgaria, România şi diverse provincii ruseşti. Ca urmare veţi avea migraţii atât din vest în zona Europei de Est şi a zonei ruseşti de sud – vest.
Desigur că, din punct de vedere economic, nu veţi fi capabili să integraţi un număr mare de emigranţi. Ca urmare unii din cei ce vor intra în spaţiul românesc nu vor putea să se întreţină, datorită şi vibraţiilor în creştere ale planetei.
Cu toate acestea, vor fi şi aceia care vin cu scop precis în spaţiul românesc, deoarece sunt călăuziţi de ghizi şi aspectele lor înalte, Maitreya şi Sananda, arhangheli, îngeri, de a veni în această zonă, ştiind că aici va fi un loc propice iluminării (vestul, nordul şi centrul ţării).
Vor fi, în general,  două tipuri de instabilităţi ce vor genera această situaţie spre zonele amintite din România:
a)      instabilitatea unor ţări occidentale precum Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania, Germania, Olanda şi alte câteva zone. Cauzele vor fi multiple:
-          altitudinea scăzută a unora din aceste ţări, aproape de nivelul mării, în contextul schimbărilor climatice
-          infiltraţii ale anumitor energii în UE, cu efecte de instabilitate ale valutei europene
b)      cea mai dramatică instabilitate: Orientul Mijlociu – se prevăd războaie între ţări precum Israel, Iran, Arabia Saudită, Irak, Siria şi alte zone care probabil îşi vor schimba numele în anii ce urmează.
Aceste zone, inclusiv Palestina, vor pierde din populaţie datorită războiului, refugiaţii migrând spre Turcia şi alte ţări. Aceştia nu vor fi însă bine primiţi de guvernul şi armata turcă şi vor continua migraţia spre România şi alte ţări.
Examinând liniile temporale ale acestei regiuni, precum şi înregistrările AKASHA privind România şi sufletele încarnate aici pentru o perioadă, ne uităm în urmă cu 10 milioane de ani, în timpul civilizaţiei numite Pangeea, şi progresăm către civilizaţiile Lemuriei, Atlantidei şi altele mai puţin cunoscute.
Vedem câteva ocazii în care diferite rase stelare au interacţionat cu suflete din teritoriul românesc, care, în niciun caz atunci nu se numea aşa. Au fost diverşi emisari ai civilizaţiei subpământene ce au urcat la suprafaţa planetei în corpuri eterice de Lumină, interacţionând cu vizionarii, clarvăzătorii şi misticii civilizaţiei umane de la suprafaţă, în această regiune.
Ne uităm la zona Munţilor Carpaţi, în Moldova, Transilvania şi alte câteva zone. Toate aceste arii conţin urme ale diverselor tehnologii aduse pe Pământ de diferite rase stelare.
Există multe portaluri şi găuri de vierme ce permit diverselor entităţi să călătorească  dintr-o locaţie în alta, cu relativă uşurinţă.
Vedem zona aflată la 200 – 300 km N–V de Bucureşti ca fiind o zonă favorizată de energii pentru construirea unor Centre de Lumină.
Pe măsură ce schimbările planetare se accelerează cele mai multe suflete din oraşele 3D îşi vor părăsi corpurile.
Centrele de Lumină se vor situa în munţi, în văile  în care este posibilă agricultura şi în zonele unde prezenţa militară este minimă.
80% din sufletele ce locuiesc în oraşele 3D din centrul României (dar nu numai acolo) îşi vor părăsi corpurile fizice până în anul 2030.
Există vortexuri energetice în Munţii Carpaţi, Transilvania şi Maramureş, în Moldova şi zona de graniţă cu Serbia şi Ungaria.
Zona de centru- nord-vest a României va fi „ Grădina  Maicii Domnului” pentru Comunităţile de Lumină. Aici vin şi vor veni transmisii puternice de energie celestă pentru a sprijini formarea comunităţilor spirituale 4D şi a ascensiunii în 5D.
România are un rol foarte important, dar nu conducător la nivel planetar. Nicio ţară nu are un asemenea rol. Transformarea spirituală este o chestiune de colaborare şi împărtăşire.
Entităţile ET ce lucrează cu România sunt în mare parte entităţi de Lumină, benevolente,  care se pricep mai mult sau mai puţin să transmită informaţii. În afară de aceasta, intervin şi distorsiunile aferente ego-ului (care este prezent în fiecare om).
Mediumii români sunt în cea mai mare parte suflete luminoase şi doresc să ajute. Sunt însă influenţe ale subconştientului personal şi, mai ales, colectiv românesc ce au tendinţa uneori să ia unele învăţături literal şi să deformeze un pic realitatea.
Ascensiunea 5D în corp eteric cristalin de Lumină este o călătorie sacră, ce va fi accesibilă în acest ciclu cosmic, câtorva zeci de milioane de oameni. Nu este vorba de o selecţie pe care o face cineva de sus, ci pur şi simplu, acesta este ordinul de mărime al umanităţii ce are vibraţia minimă necesară Înălţării.
Numărul efectiv ce va reuşi variază, deoarece avem liber arbitru şi putem face alegeri care să sprijine sau să amâne procesul pentru o altă viaţă. Este posibil ca oamenii ce ne sunt apropiaţi acum să nu facă această călătorie împreună cu noi. Ne referim la prieteni şi familie. Sunt rare cazurile în care suntem înconjuraţi de oameni apropiaţi ce se vor înălţa împreună cu noi în 5D.
Relaţiile personale vor fi de o importanţă capitală pentru buna desfăşurare a procesului Ascensiunii. Trebuie să fim înconjuraţi de oameni care ne sprijină pe deplin în acest sens.
Veţi fi atraşi unii către ceilalţi în adevărate familii de suflete.
http://www.agniastroterapii.ro/archives/1440

Ora Naşterii

Cei ce se nasc între orele 02:00-04:00 sunt oamenii care vor iubi bunurile materiale.
Între orele 24:00-02:00, nativii sunt persoane cu predispoziţie spre scris şi călătorii scurte pe care le vor face cu folos. Pot fi îndrumaţi spre cercetare şi laboratoare. Vor fi foarte apropiaţi de fraţii şi surorile lor.
Între orele 22:00-24:00 nativii vor avea atracţie către cămin şi ţară şi vor respecta cultul străbunilor.
Între orele 20:00-22:00 nativii vor fi antrenaţi de instincte, vor avea o puternică sexualitate şi interes pentru jocurile de noroc, sau vor avea trimitere spre pedagogie ori teatru.
Între orele 18:00-20:00 nativii au adesea o soartă tristă, fiind meniţi să îndure ori crize fizice ca boala, ori morale ca servitutea, constrângerea de a munci din greu, având o slabă vitalitate. Ei vor fi expuşi bolilor sau vor căuta să îngrijească pe alţii, alegând practica medicală.
Între orele 16:00-18:00 nativii nu pot trăi singuri. Iubesc asocierea şi pot avea posibilitatea mai multor căsătorii.
Între orele 14:00-16:00 nativii vor fi fascinaţi de lucrurile de dincolo de hotarul vieţii, vor iubi ocultismul şi vor primi moşteniri şi averi.
Între orele 12:00-14:00 nativii vor fi deschişi spre călătorii şi o înaltă cultură, înclinaţi spre religie, speculaţii şi înaltă cunoaştere.
Cei ce se nasc în jurul orei 12:00 se vor ridica la un nivel social înalt în viaţa lor, au puterea de a domina şi a câştiga onoruri.
Între orele 10:00-12:00 nativii vor avea o viaţă orientată către prietenie, şansă de protecţie şi ridicare cu ajutorul prietenilor sau a protectorilor.
Între orele 06:00-08:00 nativii vor avea un destin zbuciumat, vor fi lipsiţi de vitalitate şi predispuşi la izolare voită sau forţată.

NUMĂRUL KARMEI

Oricare cifră de la 1 la 9, care nu apare în numele dvs., reprezintă calităţi care vă lipsesc. Trebuie să vă dezvoltaţi aceste calităţi într-un mod conştient. Lipsa unei cifre are implicaţii karmice. Este vorba de numele întreg din certificatul de naştere.
Corespondenţe:
1 – A, Ă, Â, J, S, Ş
2 – B, K, T, Ţ
3 – C, L, U
4 – D, M, V
5 – E, N, W
6 – F, O, X
7 – G, P, Y
8 – H, Q, Z
9 – I, Î, R
exemplu:
I o n e s c u I o n
9 6 5 5 1 3 3 9 6 5
lipsesc: 2, 4, 7, 8
Semnificaţiile cifrelor care lipsesc:
1 – lipseşte originalitatea. Persoana trebuie să-şi dezvolte spiritul de iniţiativă, dorinţa de a câştiga, încrederea în forţele proprii, abilitatea de a conduce, ambiţia, voinţa şi hotărârea.
2 – lipseşte sensibilitatea. Persoana trebuie să-şi dezvolte abilitatea de a colabora cu ceilalţi, de a lucra în echipă, de a urma indicaţii, de a arăta prietenie şi amabilitate; trebuie să încerce să fie conştientă şi de sentimentele celorlalţi.
3 – lipseşte creativitatea. Persoana trebuie să-şi dezvolte un mod de a privi lucrurile mai puţin serios (sobru), să fie mai bucuroasă că trăieşte, să-şi dezvolte simţul umorului, să fie optimistă, sociabilă ăi să-şi folosească originalitatea.
4 – lipseşte răbdarea. Persoana trebuie să-şi dezvolte simţul practic: stabilitatea, tenacitatea, atenţia la detalii, abilitatea de a lucra în ritm susţinut şi autodisciplina.
5 – lipseşte versatilitatea. Persoana trebuie să-şi dezvolte adaptabilitatea, dorinţa de a încerca tot ce e nou, să nu-i fie teamă de progres, să înveţe să comunice, să arate entuziasm, să-i motiveze pe ceilalţi, să-i placă aventura.
6 – lipseşte responsabilitatea. Persoana trebuie să-şi dezvolte un mod de gândire echilibrat, să aprecieze mai mult frumosul şi artele, creativitatea, simţul onoarei, să fie capabilă să armonizeze aspectele divergente ale vieţii, să înveţe cum să-i înveţe pe alţii.
7 – lipseşte autoanaliza. Persoana trebuie să-şi dezvolte conştiinţa spirituală, să nu-i fie teamă de singurătate, să devină încrezătoare în propriile forţe, să folosească intuiţia şi analiza, să înveţe din experienţă.
8 – lipsesc abilităţile financiare. Persoana trebuie să-şi dezvolte eficienţa, abilitatea de a organiza, de a stabili scopuri realiste, de a ajuta pe cei care au nevoie de ajutor, să fie independentă şi să folosească cu înţelepciune puterea.
9 – lipseşte generozitatea. Persoana trebuie să-şi dezvolte capacitatea de a-şi stabili idealuri înalte, instincte umanitariste, compasiune, toleranţă, să-şi folosească creativitatea, să nu-i fie teamă de romantism şi dramatism, să înveţe cum să iubească fără să caute răsplată pentru sentimentele sale.
NUMĂRUL SCOPULUI
Numărul scopului reprezintă ceea ce puteţi obţine, către ce vă îndreaptă calea vieţii. Acest număr se poate obţine prin adunarea numărului zilei de naştere cu numărul lunii în care v-aţi născut, repetând adunarea până rezultatul este o cifră.
exemplu:
ziua de naştere: 27
luna de naştere: 12
27 + 12 = 39, apoi: 3 + 9 = 12, apoi: 1 + 2 = 3 - numărul scopului
Semnificaţii:
1 – scopul este de a conduce
2 – scopul este de a fi prietenos
3 – scopul este de a exprima creativitatea
4 – scopul este de a avea realizări practice
5 – scopul este de a găsi libertatea
6 – scopul este acceptarea responsabilităţilor
7 – scopul este de a dobândi înţelepciune şi autocunoaştere
8 – scopul este succesul material
9 – scopul este exprimarea iubirii universale
http://www.agniastroterapii.ro/astrologie/numarul-karmei

Omul de pe cruce

Un om stã si se uitã la Crucea pe care este rãstignit Iisus Hristos. Si, multã vreme, se roagã fierbinte sã îi ia locul.
In cele din urmã o voce tunãtoare din cer se aude: "Vrei sã îmi iei locul?". "Da", rãspunde omul nostru. "Bine, atunci treci pe cruce, dar sã stii cã nu vei avea voie sã scoti nici o vorbã indiferent ce se va întîmpla". "Sunt de acord", spune omul nostru.
Oamenii vin, trec se roagã fãrã sã realizeze cã pe cruce se afla omul nostru. Vine un bogãtas. Se roagã si, la plecare, îsi uitã portmoneul cu bani. Omul de pe cruce nu spune nimic. Vine un tînãr ce se roagã si el si gãseste portmoneul pe care îl ia. Vine apoi un alt tînãr ce doreste sã primeascã o binecuvîntare înainte de a pleca într-o cãlãtorie lungã. Dupã care bogãtasul se întoarce , îl înjurã pe tînãr si începe sã îl batã.
Omul de pe cruce se trezeste spunând: "Nu este el vinovat".
Cei doi fug îngroziti de aceastã neasteptatã interventie. Vãzând ce s-a întâmplat, Iisus Hristos îl mustrã pe omul de pe cruce :
"Vezi ? Nu ai putut sã îti tii gura, nu ai putut sã taci. Nu stii cã bogatasul dorea sa cumpere cu acei bani fecioria unei fete si sa o necinsteascã. Iar tînãrul ce vroia sã plece în calatorie trebuia sã primeascã bãtaie pentru a nu putea cãlãtori...pentru cã vasul lui s-ar fi scufundat si el ar fi murit.
Iata de ce trebuia sã taci.
Acum da-te jos de pe cruce pentru ca tu nu poti sa Imi tii locul."
http://mysticway.bravehost.com/Cruce.htm

Lectia de viata - Interpretarea Nodului Nord in zodii

lectia-de-viataLectia de viata a unei persoane reprezinta misiunea pe care a primit-o persoana la nastere si pe care va trebui sa o rezolve pe intreg parcursul vietii. Ea se identifica prin analiza pozitiei Nodului Nord Lunar in zodie si in casa astrologica.
Lectia de viata este motivul pentru care o persoana a venit pe Pamant si pentru care va trebui sa dea socoteala Divinitatii, dupa ce va parasi Planul Fizic. Nerealizarea lectiei de viata duce la repetarea ei in viata urmatoare. Daca persoana nu isi cunoaste lectia de viata, sau nu se preocupa de realizarea ei, atunci va primi avertismente sub forma de boli.
Prezentam un tabel cu pozitiile Nodului Nord, care indica lectiile de viata.
tabel-cu-pozitiile-nodului-nord
Nodul Nord in Berbec: In aceasta viata nativul trebuie sa-si dezvolte constienta si vointa. Este necesar sa actioneze independent pentru a-si realiza telurile prin mijloace proprii. In viata anterioara frica l-a impiedicat sa-si exprime personalitatea si sa isi atinga scopurile. In prezent trebuie sa renunte la compromisuri si sa invete sa ia decizii individuale si sa-si asume responsabilitati fara a arunca vina pe altii.

Nodul Nord in Taur: Persoana are una dintre cele mai grele karme posibile. S-a nascut cu un puternic sentiment de culpabilitate si are o mare dorinta de purificare. Trebuie sa renunte la goana dupa avere si putere. Trebuie sa creeze liniste si armonie in mediul in care traieste si sa fie un sprijin solid pentru ceilalti. Este necesar sa-si indeplineasca misiunea in viata de zi cu zi incepand cu cele mai banale lucruri.

Nodul Nord in Gemeni: Persoana are o judecata corecta si logica, dar are dificultati in comunicare si ii este greu sa-si modifice parerea sau sa accepte sfaturile celorlalti. In viata anterioara a trait numai dupa ideile si conceptiile sale si nu a acceptat sa dea socoteala nimanui. Are de invatat lectia comunicarii : prezentarea logica, stiintifica si corecta a tuturor informatiilor. De obicei, o astfel de persoana se inchide in sine si refuza comunicarea, sau spune orice numai adevarul nu.

Nodul Nord in Rac: Persoana si-a negat originea in viata anterioara si a refuzat sa-si asume obligatii afective. S-a straduit sa actioneze cat mai impersonal, cenzurandu-si sentimentele. Si-a indeplinit sarcina fata de societate, dar nu a facut nimic pentru viata sa afectiva sau pentru familie. Realizarea echilibrului intre profesie si viata afectiva constituie scopul propus pentru aceasta viata. Trebuie sa-si orienteze energia pentru a-i face fericiti pe partenerul de viata si pe copii.

Nodul Nord in Leu: Viata actuala reprezinta o proba continua a vointei pe care o are persoana. S-a nascut cu misiunea de a-si dezvolta creativitatea si aceasta numai prin fortele proprii. Trebuie sa-si puna in aplicare gandurile pentru a putea deveni o persoana puternica si hotarata. Sarcina actuala cere formarea unei gandiri proprii, care presupune actiuni individuale fara a beneficia de nici un ajutor din partea altora. Trebuie sa renunte la interesele colectivului in favoarea celor personale. Trebuie sa invete sa fie un sef corect si intelept, indiferent de domeniul pe care il abordeaza.

Nodul Nord in Fecioara: Persoana a suferit foarte mult in vietile anterioare si in prezent retraieste unele din vechile spaime. Ii va fi greu sa scape de ideea ca este intr-un permanent pericol. A vazut multa suferinta in jurul sau si acum este foarte sensibila la emotii. In trecut, datorita lipsei de simt practic, nu a fost in stare sa acorde un ajutor eficient si prompt. Sarcina sa karmica ii cere sa devina utila in viata celorlalti, sa-si aleaga o profesie prin care sa-i poata ajuta direct, concret si palpabil.

Nodul Nord in Balanta: Persoana are sentimentul ca sacrifica prea mult fata de cat primeste, in special in relatiile umane. Sarcina karmica a vietii actuale este autosacrificiul in favoarea fericirii altora. Persoana trebuie sa creeze o legatura afectiva armonioasa, si sa invete sa imparta succesele cu altii.

Nodul Nord in Scorpion: Nativul a trait in belsug in viata anterioara si a fost un om comod. Scopul sau era dorinta de posesiune. Se agita foarte mult pentru a-si aduna si pastra averea. Acest lucru l-a impiedicat sa se dezvolte afectiv si spiritual. Opunea rezistenta la schimbari si nu-si asuma nici un fel de risc, chiar daca se ivea posibilitatea unui castig. In prezent trebuie sa renunte la posesiune si la teama de a nu-si pierde averea. Va fi nevoit sa-si schimbe deseori modul de viata. In trecut era prizonierul traditiilor si al obisnuintelor. Va fi nevoit sa-si daruiasca bunurile materiale. Sarcina sa karmica este acceptarea valorilor spirituale pentru a putea sa se dezvolte continuu prin relatiile umane. Trebuie sa schimbe scara de valori si sa puna elementele spirituale inaintea celor materiale.

Nodul Nord in Sagetator: In viata anterioara persoana si-a dezvoltat o mare capacitate intelectuala avand probabil o profesie in sfera comunicarii. Mintea agera si luciditatea le are si in prezent. A avut probleme deoarece nu putea sa ia hotarari asupra celei mai bune variante. Nu reusea sa se decida asupra celei mai bune solutii si deseori intra sub influenta altora, executand deciziile lor. In prezent trebuie sa isi formeze o conceptie corecta despre lume si viata in care sa fie prezent si Dumnezeu.

Nodul Nord in Capricorn: Mai multe vieti la rand persoana s-a impotrivit maturizarii, cerand celor din jur sa o trateze ca pe un copil care are nevoie de o totala daruire emotionala si afectiva. Era foarte legata de familie si acest lucru ii ingradea independenta. Chiar si acum incearca sa paseze celor din jur problemele pe care le are. In trecut acorda acest rol familiei, parintilor, fratilor sau prietenilor apropiati. Personalitatea sa este cea a “copilului vesnic” care se impotriveste duritatii vietii, dar fara sa faca nimic in acest sens. In viata anterioara i-a manipulat pe altii pentru a se situa ea in centrul atentiei. In prezent, cand da de greu, foloseste manipularea sau se refugiaza intr-o boala. Sarcina sa karmica cere afirmare in plan social, profesional, prin efort propriu, refuzand orice forma de ajutor.

Nodul Nord in Varsator: Persoana refuza sa colaboreze cu anumiti oameni. Are necazuri deoarece se considera mult prea deosebita si speciala. In viata anterioara si-a creat un orgoliu puternic si un sentiment de superioritate. Nu este dispusa sa accepte pe oricine in preajma sa. Trebuie sa renunte la egoism si sa-si sacrifice interesele personale in favoarea celor colective. Adevarata implinire o va gasi numai in cadrul unei comunitati. Scopurile pe care si le propune persoana trebuie sa fie exclusiv in beneficiul colectivitatii. Persoana va trebui sa realizeze ca este doar o parte a unui intreg si ca are aceleasi drepturi si obligatii ca si ceilalti. Trebuie sa se integreze intr-un grup social si sa aiba aceleasi obligatii si drepturi ca si ceilalti, fara nici un privilegiu.

Nodul Nord in Pesti: Persoana a avut foarte multe vieti si a acumulat o experienta mare. Este posibil sa fi ajuns la un final de ciclu evolutiv, iar aceasta viata sa fie ultima, dar si cea mai grea. Misiunea sa actuala consta in dezvoltarea cunoasterii spirituale. Trebuie sa acumuleze cat mai multe cunostinte si experiente in acest domeniu. Toate nemultumirile si bolile sale isi au cauzele in greselile spirituale pe care le-a facut si le face.
O persoana care vrea sa aiba o stare de sanatate buna, trebuie sa se straduiasca sa isi realizeze lectia de viata si sa se preocupe de greselile karmice indicate de planetele sale retrograde. Pentru a afla mai multe detalii va recomandam studierea cartii ”Astrologia karmica”.
http://www.informatiiprofesionale.ro/productie/service/lectia-de-viata/

Mesaj pentru Pamanteni

 
 
 În seara zilei de 26 noiembrie 1977, în sudul Angliei s-a petrecut ceva uluitor. Utilizând o tehnologie care nici astăzi nu este accesibilă pe planeta Pământ (decât eventual unor cercuri foarte restrânse), o voce neidentificată a întrerupt emisiunea postului Independent Televison News şi a adresat pentru prima dată în direct telespectatorilor, în limba engleză, un mesaj alcătuit din circa 600 de cuvinte. Înregistrarea audio completă a acestui mesaj misterios o gasiti mai jos, preluata de pe YouTube. Frecvenţa sonoră respectivă a început fix la ora 17:10 şi a durat aproximativ 6 minute. O agenţie guvernamentală din Marea Britanie a încercat fără succes să blocheze semnalul respectiv. La scurt timp după aceea, atât postul de televiziune respectiv, cât şi Poliţia au primit mii de apeluri telefonice. Ulterior, autorităţile şi-au cerut de 3 ori scuze pentru această întrerupere, calificând mesajul drept o banală transmisiune pirat sau chiar o farsă, dar cu toate acestea, până în prezent sursa enigmatică a acelei „farse“ nu a putut fi niciodată identificată. Pentru aceia care sunt capabili să vadă dincolo de aparenţe, acest aspect este cât se poate de semnificativ. Chiar dacă pentru cei sceptici, aceasta nu înseamnă, ca de obicei, nimic, pentru cei care sunt înzestraţi cu inteligenţă şi intuiţie este aproape evident că această întrerupere a unei emisiuni de televiziune nu putea fi realizată de oricine pe vremea aceea. Acest aspect indică o enigmă tulburătoare care, corelată cu faptul că mesajul respectiv a fost definit încă de la bun început ca având o provenienţă extraterestră, ne face imediat să gândim că acela a fost şi rămâne chiar un mesaj ce provine de la o civilizaţie extraterestră. Vă oferim în cele ce urmează textul integral al mesajului ce a fost transmis în 26 noiembrie 1977:
„Acum vă vorbeşte Vrillon, reprezentant al Comandamentului Galactic Ashtar. Timp de mai mulţi ani, unii dintre voi ne-aţi văzut pe cer sub forma unor lumini. Ne adresăm vouă cu iubire, în pace şi înţelepciune, aşa cum am făcut aceasta cu fraţii şi surorile voastre de pe întreaga voastră planetă Pământ. Vrem să vă avertizăm despre destinul rasei şi al lumii voastre şi intenţionăm să vă sfătuim cu înţelepciune pentru a putea să comunicaţi semenilor voştri care este calea cea mai bună pe care trebuie să o adoptaţi pentru a evita în felul acesta toate dezastrele care ameninţă atât lumea voastră, cât şi fiinţele din lumile noastre care se află în preajma voastră. Va fi bine să învăţaţi să acţionaţi cu iubire şi înţelepciune pentru a putea să participaţi la marea trezire spirituală ce va avea loc atunci când planeta voastră va trece într-o nouă eră a Vărsătorului. Această nouă eră de profunde transformări ar putea să fie pentru rasa voastră o perioadă de iubire, bunăvoinţă, mare pace şi evoluţie, cu condiţia ca aceia care vă conduc să devină conştienţi de forţele malefice care le pot întuneca în întregime judecata. Ascultaţi acum în linişte şi cu atenţie ce am să vă spun, căci această şansă s-ar putea să nu se mai repete. De mulţi ani de zile, savanţii voştri, guvernele şi comandanţii militari nu au ţinut seama de atenţionările noastre. Ei au continuat să realizeze experimente cu forţa malefică a ceea ce voi numiţi energie nucleară. Bombele atomice pot distruge Pământul şi chiar fiinţele din lumile voastre surori într‑o singură clipă. Reziduurile sistemelor energetice atomice vor otrăvi planeta voastră pentru mii de ani de acum înainte. Noi, care am urmat calea evoluţiei de o perioadă mult mai lungă de timp decât voi, am realizat demult că aceasta, energia atomică, este întotdeauna direcţionată împotriva vieţii. Nu are aplicaţii paşnice. Cercetarea şi folosirea ei trebuie să înceteze neîntârziat, altfel riscaţi să vă autodistrugeţi. Toate armele voastre nimicitoare şi nefaste trebuie să fie de îndată eliminate. Vremea conflictelor şi a războaielor trebuie să devină pentru voi ceva de domeniul trecutului. Luaţi aminte, căci rasa din care faceţi parte ar putea să progreseze cu uşurinţă spre cele mai înalte niveluri ale evoluţiei, dacă vă veţi arăta demni de aceasta în faţa lui DUMNEZEU. Nu vă mai rămâne decât puţin timp pentru a învăţa să trăiţi cu toţii împreună în iubire, pace şi bunăvoinţă. Peste tot pe această planetă mici grupuri sunt inspirate de noi şi vă învaţă deja aceasta, ei se află aici pentru a vă transmite lumina plină de înţelepciune a noii ere care se naşte. Sunteţi liberi să acceptaţi sau să respingeţi învăţăturile lor autentice, dar luaţi aminte căci numai aceia care vor învăţa să trăiască în pace şi iubire vor avea cu siguranţă acces la sferele superioare ale evoluţiei spirituale. Vă vorbeşte acum Vrillon, un reprezentant al Comandamentului Galactic Ashtar. Trebuie să mai ştiţi că există numeroşi profeţi şi ghizi spirituali falşi ce acţionează în lumea voastră. Ei vă iau şi apoi vă consumă energia – pe care voi o numiţi bani – şi apoi o utilizează în scopuri malefice, oferindu-vă în schimb doar mizerii fără valoare. Pentru aceia dintre voi care au trezit bunul simţ şi intuiţia, Sinele vostru divin, profund vă va apăra cu uşurinţă de toate acestea. Învăţaţi neîntârziat să fiţi atenţi la vocea voastră interioară, care vă ajută să discerneţi adevărul de eroare, permiţându‑vă astfel să evitaţi starea de confuzie, haosul lăuntric şi minciuna. Învăţaţi să ascultaţi această voce divină, care se află în fiecare dintre voi şi îndreptaţi-vă pe calea evoluţiei spirituale fiind totodată perseverenţi. Să ştiţi că de mai mulţi ani, noi am urmărit toate progresele pe care le-aţi făcut, aşa cum şi voi aţi urmărit luminile (vehiculelor) noastre ce apăreau pe cerul vostru. Acum aţi aflat că noi suntem aici şi să ştiţi că există, pe Pământ şi în jurul lui, mai multe fiinţe decât savanţii voştri vor să admită. Suntem profund îngrijoraţi pentru voi şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a vă ajuta pe drumul vostru către lumină. Nu vă temeţi şi daţi-vă seama că tot ceea ce aveţi de făcut implică doar să căutaţi să vă cunoaşteţi şi să vă înţelegeţi cu adevărat pe voi înşivă, pentru a trăi în armonie şi iubire cu legile Pământului. Noi cei din Comandamentul Galactic Ashtar vă mulţumim pentru atenţia acordată. Vom părăsi acum planul existenţei voastre pământeşti. Fiţi binecuvântaţi în numele iubirii supreme şi al adevărului cosmic.“
Inregistrarea completa a mesajului
 
 
 
Redăm acum transcrierea celor trei mesaje prin care televiziunea şi-a cerut scuze pentru această stranie întrerupere a programului. Primele două mesaje au fost incluse în principalul buletin de ştiri al postului respectiv de televiziune, ce a fost difuzat în aceeaşi seară, iar cel de-al treilea a fost difuzat noaptea pe postul de radio Independent.
Primul mesaj
„Suntem deja conştienţi că telespectatorii noştri din unele zone ale ţării s-au confruntat cu anumite întreruperi ale semnalului sonor. Ne exprimăm regretele şi vom face tot posibilul să remediem această problemă.“
Al doilea mesaj
„În regie, inginerii noştri fac deja eforturi pentru a descoperi sursa a ceea ce ei numesc o «transmisiune pirat», care a durat aproximativ şase minute, în timpul buletinului de ştiri al I. T. N. din această seară. Telespectatorii din regiunile Berkshire şi Hampshire, ce sunt deserviţi de staţia de emisie din Hannington, s-au confruntat deja cu această problemă. Ei au auzit o voce, care a înlocuit-o pe aceea a crainicului şi care spunea ceva de genul: «Locuitori ai Terrei, depuneţi armele, acesta este un mesaj din spaţiu.» Mii de telespectatori au telefonat după aceea la Southern Television, la Poliţie şi la noi, la I. T. N. Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Difuziune a declarat: «Este primul incident de acest gen din Marea Britanie.» Poliţia din Winchester a declarat că unele persoane au fost chiar speriate de acest mesaj şi că un ofiţer de poliţie a trebuit să se deplaseze la domiciliul unei doamne pentru a o linişti. Sperăm ca acest buletin de ştiri să nu fi fost şi el întrerupt şi vă urăm tuturor o seară frumoasă.“
Al treilea mesaj
„Regia autonomă de televiziune nu poate explica mesajul misterios care a întrerupt emisia postului SouthernTelevision. Vocea lentă şi profundă a declarat printre altele că «toate armele voastre nefaste trebuie să fie suprimate. Nu vă mai rămâne decât puţin timp pentru a învăţa să trăiţi în pace.» Postul TV a fost asaltat de apeluri telefonice din partea unor persoane panicate, care cereau explicaţii. Aşa cum susţine directorul de emisie, John Ginnery, incidentul care a apărut ar putea avea mai multe cauze: «Nu suntem siguri că a fost vorba de o transmisiune pirat. Ştim doar că s-a produs o suprapunere de voci care spuneau lucruri a căror înregistrare exactă nu o deţinem. Am primit numeroase mărturii şi multe telefoane. Nu ştim ce a fost. Emisiunile noastre sunt în mod evident supravegheate de către centrul operaţional, dar în acest caz noi nu am detectat decât un fâşâit şi distorsiuni ale imaginii. Am primit numeroase mărturii de la oameni, dar repet, nu ştim ce anume a fost. Independent Radio News. Este ora 12 şi 6 minute.»“
Sursa: ……Astro……

Apocalipsa financiară europeană


În 2007, sistemul financiar a început să se prăbuşească, pornind de pe Wall-Street, a trecut în Europa, unde a măturat cu băncile, a forţat statele să le naţionalizeze şi s-a transformat în recesiune puternică, cu tot ceea ce înseamnă: şomaj, căderea industriei, spargerea bulei imobiliare, reducerea salariilor. După o perioadă în care profiturile au fost privatizate, pierderile au fost apoi socializate Problemele care au făcut posibilă criza financiară nu au fost rezolvate. Sistemul nu s-a însănătoşit, fiind ţinut în perfuzii de marile bănci centrale, care au pompat mii de miliarde de dolari prin programele de quantitative easing şi achiziţiile de active toxice.
Piaţa derivatelor OTC (over the counter) este în continuare una total obscură şi a crescut la un nivel nominal de 601.000 de miliarde de dolari şi o valoare brută de piaţă de 21.148 miliarde dolari, conform datelor Băncii Reglementelor Internaţionale de la sfârşitul lui 2010, si se apropie de nivelul fatidic din 2007. Lumea se află acum în pragul unui nou colaps financiar. Butonul declanşator ar putea fi o mică ţară europeană, pe locul 96 în lume ca suprafaţă. Europa – criza datoriilor suverane, Grecia, default, căderea băncilor, destrămarea Zonei Euro
După ce au umflat sectorul public, au cheltuit peste putinţă, nu şi-au plătit taxele şi au măsluit statisticile, grecii au ajuns sub lumina reflectoarelor într-o ipostază nedorită: aceea de faliţi. Bailout-ul din mai 2010 de 110 miliarde de euro nu a fost suficient pentru a pune ţara pe picioare. Programele de austeritate au ţinut ţara în recesiune dar nu au reuşit să convingă pe nimeni. Datoria publică va ajunge la 160% din PIB în acest an şi nimeni nu ştie de unde vor fi daţi banii înapoi. Dobânzile la obligaţiunile greceşti tot ating noi recorduri, la fel şi costurile cu asigurarea împotriva riscului de default (CDS). Spre exemplu, obligaţiunile cu scadenţa la 2 ani au o dobândă de IFN românesc, de 30% pe an.
De la anul, Grecia ar fi trebuit să fie sănătoasă şi credibilă pentru investitorii în bonduri, potrivit primului plan de slavare. Asta nu se întâmplă – şi probabil nu se va întâmpla prea curând –, aşa că grecii au din nou nevoie de banii contribuabililor nemţi, francezi sau olandezi pentru a sta deasupra liniei de plutire. Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a jucat putin şah cu Jean-Claude Trichet, preşedintele Băncii Centrale Europene, si cu Nicholas Sarkozy, presedintele francez, pe tema noului acord de finanţare.
După ce a căzut serios în opţiunile electoratului german după cele trei bailouturi acordate până acum Greciei, Irlandei şi Portugaliei, partidul lui Merkel încearcă un exerciţiu de forţă prin care să oblige creditorii privaţi să accepte pierderi „voluntare”. De partea Germaniei au intrat în acest joc şi Olanda, Finlanda şi Solvacia. De cealaltă parte a baricadei stau băncile. BCE nu vrea să audă de orice mişcare ce ar putea fi considerată drept default de agenţiile de rating, agenţii care au spus public că ceea ce vrea să facă Germania tocmai asta înseamnă.
Momentul în care pe datoria suverană a Greciei va fi lipită eticheta de default este momentul în care se va aprinde fitilul sistemului financiar european şi mondial. BCE nu va mai putea finanţa băncile greceşti, care sunt acum dependente de banii acordaţi pe termen scurt de instituţa europeană, la schimb cu obligaţiunile de stat. BCE nu are voie să accepte în bilanţuri bonduri cotate cu ratingul D (de la default), iar Grecia e la CCC – cel mai slab cotat stat din lume. Fără finanţarea de la BCE, băncile greceşti s-ar baza doar pe banii deponenţilor.
Însă, S&P avertiza recent că am putea vedea un exod al capitalurilor din Grecia, aşa că sistemul bancar grecesc ar ajunge în faliment şi lucurile nu se termină aici. BCE, Germania şi Franţa au expuneri foarte mari pe Grecia, ţară cu o datorie publică de 340 miliarde euro. Băncile franceze au o expunere pe datoria suverană a Greciei de 37 miliarde euro, cele nemţeşti de 25 miliarde, cele engleze de 9 miliarde, conform datelor Băncii Reglementelor Internaţionale, citate de Reuters. Expunerea totală (privată şi suverană) a băncilor europene pe Grecia era de 165 miliarde euro în T3 2010, băncile franceze având cea mai mare parte, cu 68 miliarde euro, urmate de cele germane cu 50 miliarde euro. De altfel, cele mai mari trei dintre acestea au fost puse sub observaţie de către Moody’s: BNP Paribas, SocGen şi Credit Agricole – care deţine şi Emporiki Bank. De asemenea, Germania si Franta au cele mai mari cote la BCE, fiind cele mai mari garante ale băncii, lucru care în final le face si mai vulnerabile.
BCE are o expunere de 194 miliarde euro pe Grecia, pe care le-a achizitionat cu 131 miliarde euro, adică 68% din preţul nominal. Dacă luăm în calcul efectul de contagiune am putea ajunge la sume astronomice. Numai expunerea totală pe Irlanda este de 450 miliarde euro, din care băncile britanice au 165 miliarde euro, cele germane 150 miliarde euro, iar cele franţuzeşti 57 miliarde euro. În timp ce la BCE numai Banca Centrală a Irlandei are pasive de 145 miliarde euro – cea mai mare sumă a unei bănci centrale. Deja dobânzile la obligaţiunile portugheze şi irlandeze au crescut la niveluri record (din nou). Hârtiile portughze cu scadenţa la 2 ani au ajuns la 13%, la fel şi cele irlandeze. CDS-urile au urmat tendinţa. Dacă cele două ţări nu se mai împrumută de pe pieţele internaţionale, spaniolii o fac. Dobânzile cerute la bondurile cu scadenţa la 10 ani au bătut recordul la 5,66% – lucru foarte îngrijorător în situatia actuală.
E de reţinut că deşi încă poate să gestioneze aceste dobânzi, Spania are o datorie publică 638 miliarde euro şi probabil că nu va putea fi pus în practică un pachet financiar care să o salveze în caz de nevoie. Aşa că avertismentul BCE privind pericolul unei contagiuni în cazul în care Grecia intră în incapacitate de plată este unul real. Numai că lucrurile nu pot fi rezolvate cu mai mulţi bani. Asta nu ar face decât ca Grecia să acumuleze datorii mai mari, pe care nu are cum să le plătească, şi mai multe riscuri să fie trecute din bilanţurile băncilor pe umerii contribuabililor, totul pentru a cumpăra timp. Josef Akermann, şeful Deutsche Bank şi probabil cel mai influent bancher al Europei, rezumă simplu ideea: mai mulţi bani pentru bailout şi mai multă austeritate; orice ajustare a datoriei Greciei cu banii investitorilor privaţi ar fi o mare greşeală.
Numai că grecii au început să se împleticească în austeritate, parlamentarii PASOK au început să dezerteze şi Andreas Papandreou, care a făcut o restructurare de fatadă, e pe cale să piardă majoritatea în parlament, unde trebuie să se voteze noile tăieri bugetare, fără de care următoarea tranşă de împrumut – una vitală – nu poate fi eliberată. Nu e de mirare că investitorii au început să vorbească despre “momentul Lehman Brothers al Europei”.
Nouriel Roubini, premiat cu Nobel pentru economie după ce a prevăzut criza subprime, spune că Grecia este insolventă şi că mai devreme sau mai târziu vom vedea o restructurare. Martin Feldstein, profesor de economie la Harvard şi pretendent la şefia Fed în 2006, spune că Grecia va intra în incapcatitate de plată în cele din urmă, însă momentan “politicienii încearcă să amâne inevitabilul punând banii publici unde banii privaţi nu mai vor să meargă, pentru că asta le permite creditorilor să menţină ficţiunea că valoarea de contabilitate a bondurilor greceşti pe care le deţin nu trebuie redusă. Astfel, se evită necesitatea ca băncile să strângă mai mult capital”. De asemenea, un om care ştie foarte bine despre ce vorbeşte, Mario Blejer, fostul şef al Băncii centrale a Argentinei în perioada în care tara a intrat în incapacitate de plată (2002), spune că “nu există solutie fără usurarea poverii datoriei, ceea ce înseamnă, fără eufemisme, default”. Această uniune de monedă şi politică monetară, dar fără politică fiscală comună ar putea să nu mai arate aşa cum o vedem acum. Şi, de data asta, am putea vedea tsunamiul trecând Atlanticul în sens invers.
SUA – datorie imensă, creştere economică precară. Barrack Obama a îndemnat-o pe Merkel, aflată în vizită la Casa Albă, să acţioneze rapid, astfel încât să prevină “o spirală necontrolată a defaulturilor suverane” în ţări precum Grecia, pentru e evita consecinţele “dezastruoase” asupra economiei Statelor Unite. Preşedintele american ştie că economia SUA este vulnerabilă, cu o creştere economică firavă şi şomaj ridicat, iar băncile sunt în continuare sensibile la o volatilitate puternică a fluxurilor financiare. Şi în 2012 mai vin şi alegerile. Băncile americane aveau o expunere de 176 miliarde dolari pe ţările PIGS la începutul anului trecut, sau 5% din expunerea totală externă. Cea mai mare cotă în bilanţurile băncilor americane o are Marea Britanie, cu 18,5% sau 521 miliarde dolari, apoi Germania şi Franţa cu 10%, respectiv 5,8%.
Mai e puţin şi QE2 se termină de tot în SUA. Metodele neortodoxe folosite de Fed pentru a da un impuls economiei au făcut ca bilanţurile băncii centrale să se umfle într-un ritm exploziv. Moneda nou emisă de Fed a inundat pieţele internaţionale şi, pe fondul unor recolte proaste şi a tensiunilor din Orientul Mijlociu au scumpit mâncarea şi petrolul. Fed a luat în bilanţuri ipotecile unor locuinte, pe care nimeni nu le vrea, în valoare de mii de miliarde de dolari. Însă, economia SUA nu merge mai bine, injecţia de lichidităţi nu pare să fi ajutat decât bursele, care au crescut spectaculos în termeni nominali din 2009 şi până acum o lună. În primul trimestru al acestui an, PIB a înregistrat o crestere anuală de 1,8%, sub asteptările generale de 2%, iar FMI a tăiat prognoza de crestere pentru 2011 de la 2,8% la 2,5%, si la 2,7% de la 2,9% pentru 2012. În martie, preturile locuintelor au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 8 ani si înregistrează în continuare scăderi, potrivit indicelui S&P/Case-Shiller. Şomajul a crescut în mai la 9,1%, de la 9% în aprilie si de la 8,8% în martie, când era la cea mai joasă rată din ultimii 2 ani, potrivit datelor oficiale. Gallup estimează că subocuparea fortei de muncă (nr. celor care sunt someri sau sunt angajati cu normă partială si caută normă întreagă) este undeva la 19%. Numărul celor care depind de guvern pentru a-si procura mâncarea (faimoasele food stamps) a ajuns la 44.587.328 în martie (14,4% din polulatie), în crestere cu 11,1% fată de anul trecut si cu 0,9% fată de luna precedentă, conform datelor oficiale….
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

EMINESCU ŞTIA CĂ MAREA NEAGRĂ FUSESE PĂMÂNT SFÂNT

eminescuIn ultima vreme e tot mai greu pentru anumite puteri politice si economice sa impiedice aparitia unor informatii strict confidentiale. Iar cand informatiile sunt sustinute de nume celebre, veridicitatea lor sporeste. In acest fel, Robert Ballard, cel ce a descoperit epava Titanicului a aratat ca spatiul acoperit cu apele Marii Negre a fost locuit in trecut si ca sub ape se gasesc cladiri deosebite. Din pacate, noi insine, ca popor, avem nevoie sa vina strainii sa ne arate cine am fost in trecut si ce suntem…
Eminescu insusi pare a fi cunoscatorul legendelor romanesti venite din timpuri stravechi. Putini sunt cei care, citindu-l pe Eminescu remarca asa zisele licente poetice sub care poetul a ascuns adevaruri ce nu puteau fi spuse atunci si care nu sunt spuse, cine stie din ce motive, nici astazi. A incercat ca prin poeziile sale sa lase romanilor o parte din adevarul istoric pe care putini il cunosteau si atunci dar si acum. Metafore ca “ochi adanci ca marea” sau “Si muma mea e Marea” ascund intelesuri mistice.
este o astfel de poezie, dedicata religiei stramosesti, incercand sa arate oarecum radacinile credintei dacilor in nemurire.
“Din Fundul Marii Negre, din inalte-adance hale
Dintre stance arcuite, din gigantice portale
Oastea zeilor Daciei in lungi siruri au iesit…”
In sprijinul lui Eminescu vin colindele si cantecele populare culese de personalitati de seama romanesti, ca Tudor Pamfile, Vasile Lovinescu sau Nicolae Densusianu. “Ostrovul din mare/Cam din Marea Alba/Si din Marea Neagra…”; “…Prundul Marii Dalbe/La Dalbele Manastiri…”; “…Pe prundul Sfintei Mari / Ion oile paste…”.
Toate aceste ramasite folclorice arata echilibrul universal yin – yang, alb-negru, in afara caruia nu exista nimic. Iar poeziile vin doar sa aminteasca celor care, daca nu stiau, ca tara noastra a fost pe vremuri taramul zeilor, tara fagaduintei, locul unde existau fii zeului Dak-sha, stapanul Universurilor. Diodor amintea: “ In fata tinutului celtilor, in partile Oceanului, este o insula numita Leuky, adica Alba. Latona, mama lui Apollo, s-a nascut aici si din cauza asta Apollo este mai venerat aici decat ceilalti zei… Aceasta insula era numita si Helixea (Felicia) sau , Insula Preafericitilor. Nu departe de acolo erau muntii Riphei (Carpati)…” Preafericitii sau Blajinii erau urmasii atlantilor, cunoscuti si sub numele de ramani. Despre ei textele vechi amintesc ca locuiau pe langa apele cele mari in care se varsa toate apele, iar folclorul romanesc spune ca in acele taramuri isi are Dumnezeu cetatea de unde guverneaza toate ale lumii, bune si rele.
Cercetarile recente au scos la iveala o parte din trecutul mistic al romanilor si vor arata locul pe care-l vor ocupa ei in viitor. Pana atunci, nu ramane decat sa admiram in poeziile lui Eminescu gloria uitata a stramosilor nostri si sa ne regasim radacinile.
“Zeii Daci ajung la marea, ce deschide-a ei portale,
Se reped pe trepte nalte si cobor in sure hale
Cu lumina, ei ingroapa a lor trai intunecos;
Dara ea, infiorata de adanca ei durere,
In imagini de talazuri cant-a Daciei cadere
Si cu-albastrele ei brate tarmii mangaie duios.”
Sursa: MISTERELE LUMII