luni, 25 august 2014

Cateva idei despre aceasta Luna Noua 25.08.2014


.
  Conjunctura astrala cu Luna Noua in semnul Fecioarei ne arata calea unui nou inceput prin semințele pe care le plantam  cu intenție conștientă Fecioara este un semn de pamant; ce se dovedeste a fi un semn practic si nu un fauritor de visuri. Rolul ei este de a fi de serviciu și in serviciu, de a ajuta pe altii prin acuitate mentală, decât să fie in centrul atentiei ca o vedeta de spectacol. Conducătorul semnului  Fecioarei este planeta, Mercur, care guvernează procesele de gândire , limbă și comunicare. Fecioara este, de asemenea, un semn de vindecare ce se cere pentru noi să fie de serviciu pe planeta, dar, nediscriminatoriu atat pentru gând, cuvânt și faptă.  Practic totul se rezuma la non-judecata, incredere in intuitie , și fara a avea un exemplu in ceea ce citesti sau auzi.Important este.felul de exprimare propriu si in prezenta de a fi constient.
Cuvantul capata putere prin rezonanta prezentului.
Fecioara Luna este asociata cu Isis, Marea Zeita Mama a Egiptului

Chiron - Artist Necunoscut
  Calitatea sacra a Fecioaraei este de a restabili sănătatea in minte, spirit corp. Chiron, Vindecătorul rănit din  mitologia Greciei antice, in semnul Pestilor faureste podul șamanic dintre realitatea  fizica și non-fizica. Ultima dată când asteroidul Chiron a fost în semnul Pestilor s-a intamplat  în 1960 perioada care a coincis cu conjuncția Uranus / Pluton. Chiron este arhetipul dedicat alternativei de vindecare; și, deși nu a fost descoperit oficial până în 1977, Chiron este responsabil pentru o revenire la înțelepciunea samanica, precum și modalitățile de vindecare cu cristale, plante, uleiuri esentiale si tot ceea ce este cunoscut sub numele de tehnici de New Age.Fizica cuantică deschide ușile la "sănătate cuantica". Suntem fiinte de lumina magnetizate în formă. E NEVOIE sa ne adaptam noului program.

Jupiter in conjunctie cu Venus in Leu: O binecuvântare cerească în care  colaborarea planetelor se încadrează în graficul Planului Divin.
Marte / Saturn conjuncție în Scorpion: Marte și Saturn împreună sunt o combinație plina de intensitate si tensiune.punand accent pe starile emotionale.. Disciplina de sine și determinarea în fața provocarilor este necesara pentru a trece testul lui Saturn,iar Marte in Scorpion ne da curajul de a înfrunta obstacole și a elabora strategii in drumul nostru si a iesi biruitori din orice situații dificile.

Simbolul Sabian pentru Luna Noua la 3 grade Fecioara: "doi îngeri păzitori"ne arata ajutorul invizibil și protecția din ceruri la vremuri de criză amintindu-ne că nu suntem niciodată singuri.

Noi suntem un produs al lumii in care traim,iar lumea nu se va schimba daca
nu ne vom schimba gandirea si felul de a fi.

Namaste!-Mira

Sursa: primit pe mail,
Multumiri Mira

Probabil cea mai profunda intrebare adresata vreodata!


Aproximativ 72% din corpul uman este H2O – apa in stare lichida. La fiecare 16 zile, aproximativ 100% din apa organismului este schimbata intr-un organism sanatos. Elementele grele, cum ar fi carbon, sodiu si potasiu iti pot ocupa organismul aproximativ 8-11 luni. De exemplu, calciu si fosforul din oase sunt inlocuite printr-o dinamica de cristalizare – dizolvare, care face ca oasele noastre sa fie inlocuite complet cu timpul.
Inlocuirea atomica a altor organe poate fi estimata:
•Captuseala stomacului si intestinului la fiecare 4 zile;
•Gingiile sunt inlocuite la fiecare 2 saptamani;
•Pielea este inlocuita la fiecare 4 saptamani;
•Ficatul este inlocuit la fiecare 6 saptamani;
•Captuseala vaselor de sange este inlocuita la fiecare 6 luni;
•Inima este inlocuita la fiecare 6 luni;
•Celulele de suprafata implicate in procesul de digestie – de la nivelul cavitatii bucale, pana la nivelul intestinului gros – sunt inlocuite la fiecare 5 minute;
Aceste date uimitoare au fost mai intai subliniate de catre Dr. Paul C. Aebersold in anul 1953 intr-o lucrare de referinta prezentata la Institutul Smithsonian, ce poarta denumirea “Radioisotopes – New Keys to Knowledge”.
In aproximativ un an de zile din acest moment fiecare atom din corpul tau va fi schimbat. Nu exista nici macar un singur atom din corpul tau care se va afla acolo pentru totdeauna si exista o sansa de 100% ca alti oameni din istorie au fost detinatorii acelorasi atomi care formeaza organismul tau in prezent.
La fel de fascinant este si faptul ca aproximativ 33% din greutatea organismului tau, nu esti chiar “tu”, ci este un conglomerat de bacterii, virusuri, paraziti si alti vizitatori. De fapt, in cazul bacteriilor, in comparatie cu celulele organismului tau, acestea formeaza un numar de 10 ori mai mare.
Datele prezentante mai sus, ne lasa cu o intrebare filosofica foarte importanta: “Daca fiecare atom din corpul nostru este inlocuit in fiecare an, cine suntem noi, asta in cazul in care nu suntem celulele organismului si nici atomii care formeaza corpul nostru fizic?”.
Sursa: http://www.e-dimineata.ro/

Cele CINCI mari elemente ale Universului – Panchabhutas


Sistemul celor cinci elemente se gaseste in Vede, vechile scripturi indiene si este cunoscut sub numele de “Panchabhutas” sau cele cinci mari elemente. Filosofia din spatele celor cinci mari elemente se afla in intelegerea perfecta a faptului ca totul este alcatuit dintr-o combinatie de spatiu (Akash), aer (Vayu), foc (Agni sau Tehas), apa (Apa sau Jala) si pamant (Prithvi). Cu scopul de a atinge cel mai inalt nivel de sanatate stramosi nostri au considerat ca aceste elemente trebuie sa se afle intr-o perfecta armonie in interiorul nostru. Iata care sunt cele CINCI mari elemente ale Universului:
1. Akasha – Elementul spatiu sau eter
Spatiul este un element important al naturii corpului nostru. Avem nevoie de vid pentru tot ceea ce exista in corpul nostru, cum ar fi alimentatia sau circulatia sanguina.
Caracteristici
Calitati energetice – spatiu, subtil, goliciune, potential, moale, lumina, abundenta.
Calitati energetice – lejeritate, modestie, curiozitate, receptivitate, deschidere.
Chakra inrudita – Vishuddha sau chakra gatului.
Practicile de zi cu zi – timpul petrecut in tacere, asculare, exprimare, constientizare.

2. Vayu – Elementul aer
Elementul aer reprezinta conectiunea noastra fundamentala cu viata insasi. Corpul nostru depinde in principal de aer pentru a supravietui. Prin aer putem relationa cu energiile cosmice. Aerul este mobil si dinamic. In organismul uman aerul este fundatia tuturor reactiilor de transfer de energie.
Caracteristici
Calitati energetice – imponderabilitate, racoros, uscat, dinamic, a darui si a primi.
Calitati emotionale – creativitate, exprimare, inteligenta.
Chakra inrudita – Anahata sau chakra inimii.
Practicile de zi cu zi – timpul petrecut in aer liber, mersul pe jos in natura, tehnici de relaxare.

3. Tejas sau Agni – Elementul foc
Focul este un element extrem de important al corpului nostru. Focul simbolizeaza energia si puterea. Cu cat dispui de mai multa energie, cu atat mai multe lucruri vei putea sa realizezi. In corpul nostru, energia focului este cea care leaga atomii unul de celalalt. De asemenea, transforma alimentatia in grasime (energie stocata).
Caracteristici
Calitati energetice – pasiune, intensitate, transformare, usurinta, duritate.
Calitati emotionale – concentrare, dorinta, claritate.
Chakra inrudita – Manipura sau chakra plexului solar.
Practicile de zi cu zi – crearea scopurilor si urmarirea acestora, disciplina si intentia, meditatia zilnica, daruirea.

4. Apa sau Jala – Elementul apa
Cel mai vital element al corpului nostru fizic este apa. Corpul nostru este format in proportie de 72% din apa. Apa mai este cunoscuta si sub denumirea de viata. Nu putem supravietui fara apa. Apa este necesara pentru sange, limfa, celule, eliminare toxinelor, reglarea temperaturii, consolidarea sistemului imunitar si pentru echlibrarea sistemului endocrin.
Caracteristici
Calitati energetice – hranire, fluiditate, rece.
Calitati emotionala – flexibilitate, adaptabilitate, empatie, afectivitate.
Chakra inrudita – Swadhisthana sau chakra sacrala.
Practicile de zi cu zi – inot, mersul prin ploaie, activitati ce implica flexibilitate si adaptabilitate.

5. Prithvi – Elementul pamant
Elementul pamant este cel mai puternic dintre toate elementele. Pamantul este o sursa de stabilitate si rigiditate. Pamantul ne ofera hrana zilnica. Toate alimentele nutritive si sanatoase provin din sol. Deci, exista o dependenta intre noi si acest element.
Caracteristici
Calitati energetice – stabilitate, sprijin, rezistenta, greutate, duritate.
Calitati emotionale – devotament, statornicie, angajament.
Chakra inrudita – Muladhara sau chakra radacinii.
Pracile de zi cu zi – gradinaritul, mersul in picioarele goale pe pamant.
Cele cinci elemente stau la baza tuturor lucrurilor, de la un bob de nisip pana la procesele fiziologice ale organismului. Echilibrarea acestor cinci elemente va poate aduce un echilibru fizic, spiritual si mental.
Sursa: http://www.e-dimineata.ro/

Cele 12 carari ale drumului catre iubirea neconditionata


Iata care sunt cele 12 carari ale drumului catre iubirea neconditionata:
Eliberarea  proprie
1. Ma eliberez de dependenta de siguranta, de dependenta de senzatii si de dependenta de putere, acestea fiind cele care ma fac sa controlez cu forta situatiile din viata mea, deoarece am inteles ca in felul acesta ma indepartez pe mine de cei din jurul meu si de propria mea seninatate.
2. Incep sa descopar cum constiinta mea bazata pe dominanta imi creaza realitatea iluzorie a lumii in care traiesc.
3. Sunt dispus sa accept oportunitatile – chiar daca poate fi dureros – pe care mi le ofera experientele mele de zi cu zi si recunosc scopul ascuns al acestora, acela de a deveni constient de propriile mele dependente si astfel, voi recunoaste necesitatea de a-mi reprograma propriile mele tipare emotionale incostiente.
Aici si Acum
4. Imi amintesc mereu ca tot ceea ce ca am nevoie se afla deja in acest moment, aici si acum, asta in cazul in care nu-mi las constiinta sa fie dominata de cereri si de asteptari bazate pe trecutul mort sau pe viitorul imaginat.
5. Imi asum intreaga responsabilitate aici si acum pentru toate experientele prin care trec, deoarece propria mea programare este cea care creeaza faptele mele si cea care influenteaza reactiile celor din jurul meu.
6. Ma accept complet aici si acum si traiesc o experienta constienta a tot ceea ce simt, gandesc si spun – inclusiv dependentele mele emotionale – deoarece inteleg ca aceasta este o etapa necesara a dezvoltarii constiintei mele.
Interactiunile cu ceilalti
7. Simt compasiune pentru problemele celor din jurul meu, fara a fi prins emotional in situatiile lor dificile, deoarece acestea sunt incercari care au scopul de a-i ajuta sa se dezvolte.
8. Sunt deschis cu adevarat fata de toti cei din jurul meu si sunt dispus sa le comunic acestora sentimentele mele cele mai profunde, deoarece ascunderea acestora ma tine blocat in iluzia separarii fata de cei din jurul meu.
9. Actionez ca fiinta libera atunci cand sunt centrat si iubitor, dar daca este posibil voi evita sa actionez atunci cand voi fi suparat emotional sau cand sunt lipsit de intelepciunea care curge din iubire si din constiinta extinsa.
Constiinta sensibila
10. Imi calmez mereu mintea mea rationala pentru a percepe energiile fine care imi permit sa fuzionez intuitiv cu tot ceea ce se petrece in jurul meu.
11. Sunt constient de modul in care imi folosesc cei sapte centrii energetici, simt energia, dragostea si pacea interioara dezvoltandu-se in timp ce ma deschid in fata vietii.
12. Percep pe toata lumea, inclusiv pe mine insumi, ca pe o fiinta trezita care se afla aici pentru a-si revendica dreptul sau de a ajunge in planurile superioare ale iubirii si unitatii.
Sursa: http://www.e-dimineata.ro/

Cei SASE pasi catre activarea mecanismelor de auto-reparare ale organismului tau


Acorda-ti tie insuti cateva momente. Cum se simte corpul tau in acest moment? In cazul in care starea de sanatate a organismului tau este una buna, cauta simptomele subtile. Este gatul tau tensionat? Suferi de dureri de spate? Suferi de o durere de cap? Te simti epuizat?  Sau probabil lupti impotriva unui diagnostic de sanatate mult mai grav si te confrunti cu simptomele asociate acestuia.
Fie ca te confrunti cu neplacerile cauzate de un simptom fizic minor sau cu stresul cauzat de o problema grava de sanatate, sau simpla curiozitate te indeamna sa afli cum iti poti maximiza vitalitatea si longevitatea, in urmatoarele randuri iti voi impartasi cateva aspecte foarte importante pe care nu le-am invatat in cadrul facultatii de medicina.
Corpul tau stie cum sa se vindece
Corpul tau este echipat cu mecanisme naturale de auto-reparare, iar aceste mecanisme se afla sub influenta gandurilor, sentimentelor si convingerilor mintii tale. Organismul tau stie cum sa distruga celulele canceroase, cum sa lupte impotriva procesului de imbatranire, cum sa elimine toxinele, cum sa lupte impotriva infectiilor si  cum sa elimine corpurile straine. Lucrurile se indreapta pe un fagas gresit atunci cand aceste mecanisme de auto-aparare nu reusesc sa functioneze corect.
Aici este partea interesanta. Sistemul tau nervos are doua sisteme de operare – raspunsul de stres “lupta sau fugi” dominat de sistemul nervos simpatic si raspunsul de relaxare provocat de sistemul nervos parasimpatic. Aceste mecanisme de auto-reparare ale organismului tau isi pot face simtita prezenta doar in cazul in care organismul tau se afla intr-un raspuns de relaxare.
Raspunsul de stres se afla acolo pentru a te proteja in cazul in care te urmareste un tigru sau un leu. In aceste vremuri in care traim, tigrii si leii nu mai reprezinta o problema pentru siguranta noastra, dar, cu toate acestea, raspunsul nostru de stres este declansat, in medie, de peste 50 de ori pe zi. Cum? Amigdala din creierul de soparla percepe gandurile negative, credintele si sentimentele negative, cum ar fi temerile financiare, grijile din interiorul relatiilor, stresul de la locul de munca, siguratatea, pesimismul, ca fiind amenintari la fel de periculoase precum este intalnirea dintre noi si un tigru in salbaticie. Astfel, sistemul nervos intra in alerta, iar organismul nostru este lasat in incapacitatea de a se repara. Nu ar trebui sa ne mire ca ne imbolnavim!
Iata care sunt cei SASE pasi catre activarea mecanismelor de auto-reparare ale organismului tau:
Nu ar trebui sa fim la mila acestor raspunsuri instinctive. Incearca acesti pasi dovediti stiintific ca pe o strategie de prevenire a afectiunilor sau ca pe un tratament impotriva oricarei afectiuni cu care te lupti in momentul de fata:
1. Ai incredere ca te poti vindeca
Nu crezi o convingere te poate vindeca? Gandeste-te din nou! Sute de studii ce au fost desfasurate in intreaga lume, unele dintre acestea vechi de peste 50 de ani, au demonstrat ca mintea ta te poate ajuta sa-ti vindeci organismul. In lumea medicala aceasta descoperire a fost denumita “efectul placebo”. Acest efect are capacitatea de a cauza o reducere considerabila a simtomelor si adevarate schimbari fiziologice. 18-80% dintre pacientii care au luat parte la studiile clinice au fost tratati cu nimic altceva decat cu pastile de zahar, injectii saline, sau interventii chirurgicale false.
Atata timp cat vei crede ca afectiunea de care suferi este “incurabila” sau “cronica”, ea va fi. Nu crezi ca vei putea fi vindecat de afectiunea de care suferi, eventual? Merita sa arunci o privire asupra cartii – in limba engleza – “Spontaneous Remission Project”, o compilatie de peste 3.500 de cazuri medicale care dovedesc ca vindecarea spontana poate avea lor in cazul fiecarei afectiuni – de la cancer in ultimul stadiu, HIV, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, boli ale tiroidei, boli autoimune, pana la o rana prin impuscare la cap ce a ramas netratata.
Pentru mintea mea sceptica de medic, citirea tuturor acestor studii de caz a reprezentat o schimbare de paradigma. Fiziologii obisnuiau sa dea crezare faptului potrivit caruia corpul uman este incapabil sa alerga o mila in mai putin de patru minute – astfel, niciun atlet nu a incercat asta vreodata. Apoi, in anul 1954, Roger Bannister a reusit sa distruga aceasta credinta limitativa reusind sa alerge o mila in trei minute si cincizeci si noua de secunde. Dupa ce aceasta credinta limitativa a fost distrusa, practic, fiecare atlet care concureaza la un eveniment de clasa mondiala reuseste sa scoata un timp sub cel de patru minute. Actualul record mondial este de 3:43:15, mai mult de 15 secunde sub cele patru minute.
Ce se intampla in cazul in care credinta ca organismul tau nu se poate vindeca singur este asemanatoare cu cea de mai sus? Dovezile, atat cele stiintifice, cat si cele spirituale, demonstreaza faptul ca, de indata ce crezi in posibilitatea de a te vindeca, aceasta vindecare poate avea loc. Tu ce crezi?
2. Gaseste sprijinul potrivit
Sustinerea faptului ca organismul tau se poate vindeca singur este improprie, deoarece datele stiintifice demonstreaza ca, la fel de importanta cum este credinta, este si grija pe care ti-o acorda un vindecator adevarat, o persoana cu adevarat optimista care iti poate impartasi credinta pozitiva si care te include intr-un parteneriat, cineva care iti respecta intuitia, cineva care se ingrijeste de bunastarea ta si cineva care se asigura ca nu vei fi singur in calatoria ta de auto-vindecare.

3. Asculta-ti corpul si intuitia
Nimeni nu-ti cunoaste corpul la fel de bine ca tine, nici macar un doctor. Noi, medicii cunoastem areterele piciorului sau anatomia organelor mult mai bine decat tine, dar tu stii ce este cel mai bine pentru propriul tau corp, mult mai bine decat oricine altcineva.
Da! Deci, asculta-ti intuitia si ai incredere in mesajele pe care ti le transmite acesta.
Nu te afli in contact cu intutitia? Atunci, asculta-ti corpul, deoarece acesta este un vehicul prin care intuitia ta incearca sa-ti comunice. In cazul in care exista o senzatie fizica la nivelul corpului tau – durere, senzatie de constrictie, greata, inclestare, ameteli – intreaba-te care este mesajul pe care incearca sa ti-l transmita organismul tau. Asculta-l! Aceasta este vocea intelepciunii tale si te va conduce intotdeauna catre adevaratul tau nord.
4. Diagnosticarea cauzelor profunde ale afectiunilor tale
Medicul tau iti poate da un diagnostic – sidrom de colon iritabi sau cancer de san, de exemplu – dar diagnosticul de care iti vorbesc este cel care ajunge pana la radacina a ceea ce a declansat aceasta afectiune in primul rand. Cu alte cuvinte, vorbim de factorii care au declansat raspunsul de stres al organismului tau si de cei care au dezactivat mecanismele de auto-vindecare, facandu-ti astfel organismul mult mai vulnerabil in fata afectiunilor.
Care sunt aspectele din viata ta care iti activeaza raspunsul de stres? Ce activitati de relxare include programul tau?
Boala este de foarte multe ori un semnal de trezire, fortandu-te sa faci curatenie deplina in viata ta. Poti sa joci rolul de victima sau te poti folosi de afectiunea respectiva pentru a te trezi.
In cazul in care te lupti cu o afectiune, care crezi ca este cauza principala a acestei afectiuni?
5. Scrie-ti singur o reteta medicala
Aceasta reteta nu este aceasi reteta medicala pe care ti-o ofera medicul, desi poate cu siguranta sa includa si elemente ale medicinei orientale. Aceasta este mai mult un plan de actiune auto-impus care are scopul de a te ajuta sa atingi un nivel de sanatate optima si de recuperare completa.
Asa ca, intreaba-te “De ce are nevoie organismul meu pentru a se vindeca?”. Reteta ta poate include exercitii fizice, schimbari de dieta, eliminarea viciilor, precum si un plan de tratament medical conventional, la recomandarea unui medic. De asemenea, poate include si eliminarea unei relatii toxice din viata ta, renuntarea la un loc de munca care te afecteaza sufleteste, sau urmarirea unei pasiuni personale.
6. Detaseaza-te de rezultate
Ce se intampla atunci cand ai adoptat o atitudine pozitiva, cand ti-ai intalnit vindecatorul, cand iti asculti intuitia corpului, cand ai diagnosticat cauza afectiunii si cand ti-ai scris singur o reteta, dar cu toate acestea esti in continuare bolnav? Faci ceva in neregula? E vina ta ca esti inca bolnav?
Categori nu – iar orice discutie care implica vinovatie sau rusine pentru cineva aflat intr-o calatorie de vindecare, produce doar activarea unui numar mult mai mare de raspunsuri de stres ce pot afecta organismul. Aici apare arta detasamentului si a acceptarii. Detasamentul fata de identitatea ta de om bolnav este o etapa foarte importanta si chiar necesara pentru ca procesul de vindecare sa aiba loc.
Sursa: http://www.e-dimineata.ro/

AVERTISMENTUL SEISMOLOGILOR români: "Aşteptăm un seism puternic"

Ne putem aştepta oricând la un cutremur de proporţii. Academicianul Mircea Săndulescu afirmă că seismul de 4,6 pe Richter, produs ieri în zona seismică Vrancea, ar putea fi urmat de altul de o intensitate şi mai mare. Însă nu poate prognoza când va avea loc acesta.

Şi directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, susţine că se aşteptă la un cutremur de magnitudine 7. "Un seism major este posibil să se întâmple în România în 2040 sau spre sfârşitul secolului", a declarat directorul onorific al instituţiei, Gheorghe Mărmureanu. Cel mai putermic cutremur din acest an s-a înregistrat pe 29 martie, şi a avut 5 grade pe Richter.


Sursa: www.realitatea.net

Suflete pereche care si-au incheiat misiunea.

Dependenta in relatii. 

Suflete pereche care si-au incheiat misiunea.

Dac-am fi intr-o sala de seminar (si nu in mediul on line) as putea intreba cati dintre cei care ma asculta s-au gasit vreodata captivi intr-o relatie care nu le facea bine. Si stiu ca as vedea foarte multe maini ridicate.
Ma intreb acum cati dintre cei care ma citesc se afla intr-o forma sau alta intr-o relatie din care parca nu pot scapa. Si ma refer in principal la relatiile romantice, dar nu numai.

Ti s-a intamplat vreodata sa constientizezi ca o relatie iti face rau, sa ii pui punct si apoi sa te intorci inapoi? Ti s-a intamplat ca oridecateori un fost iubit/fost iubita iti da un semn sa tresari si emotiile sa te napadeasca, parca sa uiti tot ce a fost si sa fii dispus sa o iei de la capat?
Nu pot auzi raspunsul tau, dar stiu ca eu am trecut prin asta. Si daca continui sa citesi, probabil si tu ai experimentat acest tip de relatie. Poate inca te aflii in valtoarea ei.

Cred ca sufletele acestea care apar in viata noastra si ne fac sa ajungem captivii unor relatii toxice, fac parte (de cele mai multe ori) din grupul sufletelor noastre pereche.
Si stiu ca adesea cand spun sintagma “suflet pereche”oamenii se gandesc la acel suflet care va fi alaturi de ei toata viata, ii va iubi si ingriji cu iubire imensa, neconditionata. Doar ca scopul sufletelor pereche nu este mereu acela de a ramene alaturi de noi pana la adanci batranete.
Uneori ele apar pentru o perioada limitata de timp cu scopul de a ne sprijini sa evoluam. Vin, raman o vreme, apoi atunci cand misiunea le este incheiata, pleaca. Si nu mereu relatia cu aceste suflete este una perfect armonioasa.

Amintiti-va ca inainte de a veni aici face diverse intelegeri cu alte suflete foarte apropiate noua prin care le cerem sa ne ajute sa evoluam, sa vindecam rani vechi si sa transcedem tipare.
Atunci cand aparitia acestor suflete pereche genereaza o relatie care denota o oarecare dependenta emotionala sau energetica este pentru ca a ramas ceva nerezolvat din punct de vedere karmic; exista inca niste cordoane energetice care ne tin legati, in ciuda rationamentelor logice.
Pentru a te elibera de atasamentele energetice este foarte important sa accepti in primul rand sfarsitul acestei etape si sa iti doresti ca aceasta legatura sa fie taiata; sa vrei si sa fii dispus sa iti asumi lectia pe care acest suflet a venit sa ti-o predea si sa mergi mai departe.
Observ in sedintele de terapie cu clientii ca frecvent aceste relatii apar pentru a ne invata iubirea si respectul de sine; vin sa ne ajute sa ne dezvoltam pretuirea de sine.
Pentru cei care sunt pregatiti sa se iubeasca si sa se respecte neconditionat (cu adevarat, din inima, nu doar la nivel verbal) .

Pace, lumina si iubire,

Ruxandra
http://www.vietianterioare.ro/dependenta-relatii-suflete-pereche-care-si-au-incheiat-misiunea/

Sursa: http://adevarul2012.blogspot.ro/

HOROSCOPUL ALCHIMIST

alcemy
Te-ai gandit ca intre alchimie si astrologie exista o legatura, pe cat de puternica pe atat de misterioasa? Iti propunem astazi sa spargem barierele prejudecatilor si ale timpurilor si sa deschidem portile unui univers inedit. Iti propunem astazi sa spargem barierele prejudecatilor si ale timpurilor si sa deschidem portile unui univers inedit. Descopera un horoscop captivant, un horoscop… altfel. Este bazat pe unele dintre principiile mistice ale Evului Mediu care isi propuneau sa atinga transformarea metalelor simple in metale pretioase, dar si gasireatineretii vesnice si a elixirului vietii.
Care este semnul tau zodiacal in horoscopul alchimist si ce tip de personalitate ai? Ce anume reprezinta pentru tineElixirul Vietii? Descopera in ce zodie te afli in astrologia alchimista pornind de la un calcul numerologic extrem de simplu. Data de nastere este cea mai importanta in acest horoscop si calculele se fac in functie de ea. Se aduna toate cifrele existente in data de nastere si se reduc pana cand se ajunge la o singura cifra. Spre exemplu, pentru o persoana nascuta in data de 10/ 5/ 1970, calculul se va face astfel. 10 /5 /1970 = 1+0+5+1+9+7+0 = 23. Se poate obtine o singura cifra sau se pot obtine doua cifre. In cel de-al doilea caz, precum avem si pentru persoana nascuta pe 10/5/1970, cele doua cifre se reduc la una singura. 23 se va reduce la o singura cifra: 23=2+3 =5.
Odata ce ai aflat care este numarul rezultat din data de nastere (o singura cifra!), arunca un ochi in tabelul de mai jos pentru a-ti afla zodia in Horoscopul Alchimist:
1 – ARGINT
2 – FIER
3 – MERCUR
4 – ZINC
5 – COSITOR
6 – PLUMB
7 – PLATINA
8 – CUPRU
9 – AUR
argintCel nascut sub semnul Argintului
Argintul era un metal considerat nobil si valoros, preferatul celor privilegiati. El are o simbolistica bogata, iar unii ii numeau chiar ‘metalul zeilor”.
Cei care se afla in aceasta zodie au o personalitate fascinanta, sunt persoane tonice si pline de energie, cu o mare disponibilitate energetica si emotionala. Au harul de a-i vindeca pe ceilalti si in general un impact pozitiv asupra celor din jur. Ii pot influenta pe cei din jurul lor intr-un mod benefic, ajutandu-i sa devina oameni mai buni si scotand la suprafata ceea ce au ei mai bun si mai frumos. In preajma acestor oameni te simti bine, energic, reconfortant, revigorat. Si mai ales, ai sentimentul sigurantei si sentimentul ca esti inteles.
ELIXIRUL VIETII pentru cei nascuti sub semnul Argintul, solutia miraculoasa care iti va aduce satisfactie si fericire interioara, este conectarea la aceasta latura a ta. Trebuie sa intelegi si sa accepti ca esti Elixirul celorlalti.

fierCel nascut sub semnul Fierului

Ca abundenta, Fierul este al zecelea element in univers, iar ca masa, este intaiul pe Pamant. Acest lucru ar trebui sa ne spuna poate ceva despre importanta majora a acestui metal in viata pe Pamant. Fierul are o simbolistica interesanta si era considerat inca din Evul Mediu un metal rece, dur, rezistent, asociat prin urmare principiilor masculinitatii si planetei Marte.
Cei nascuti in aceasta zodie au o personalitate puternica si reusesc in ceea ce-si propun. Sunt persoane directe, dure, autoritare, cu asteptari mari atat de la ele, cat si de la cei din jur. Sunt orgolioase si transante, insa daca stii sa le atingi punctul sensibil, ai langa tine un prieten pe viata, unul care ar fi dispus sa-si dea si viata pentru tine. Defectele lor sunt intransigenta si inflexibilitatea.
Tari prin natura lor, se pot transforma cu usurinta in protectori ai celor mai slabi. De fapt, acesta este si ELIXIRUL VIETII pentru ei. Sa inteleaga ca nu toti sunt puternici pe lumea aceasta si sa-i apere, stimuleze si protejeze pe cei mai putin puternici decat el. Este ceea ce ii va aduce adevarata satisfactie in aceasta viata.
mercurCel nascut sub semnul Mercurului
Niciun alt metal nu este perceput intr-o alta ipostaza mai atotcuprinzatoare decat mercurul. Mercurul era considerat in alchimie a fi material primordiala, metalul din care s-au format si nascut celelalte metale. Mercurul este asociat cu zeul Mercur (zeu cunoscut drept zeul mesager gratie rapiditatii si mobilitatii sale), dar si cu planeta Mercur. mercur
Cei nascuti in zodia Mercurului sunt persoane flexibile, adaptabile, capabile sa se acomodeze cu usurinta si rapiditate diverselor circumstante si conditii la care sunt supusi. Sunt comunicativi si sociabili, dinamici si energici si placuti mai ales firii lor joviale si optimiste. Activi, te uimesc cu ritmul in care traiesc si cu promptitudinea cu care isi onoreaza activitatile. Ziua pare a avea 48 de ore pentru ei prin prisma lucrurilor pe care le fac.
ELIXIRUL VIETII pentru ei este acela de a crea si a suda legaturile intre oameni. Sunt cu adevarat fericiti si joviali atunci cand cei din jurul sau sunt la randul lor fericiti si joviali.
zinc-metalCel nascut sub semnul Zincului
Cei nascuti in zodia Zincului sunt persoane echilibrate, insa sensibile. Au nevoie de sentimentul de siguranta si de confort dat de ceea ce inseamna un cuplu si o familie. Pentru ei, dragostea este elixirul vietii in sine si lucrul pentru care traiesc. Nu urasc singuratatea, dar nu isi doresc sa se afle pentru mult timp sub acest statut. Ei se simt fericiti atunci cand sunt iubiti si atunci cand traiesc in preajma altora. Au tendinta de a se interioriza si, atunci cand sunt singuri, de a se retrage in lumea lor interioara.
Sentimentele lor sunt intense. Sunt tandri, pasnici , creativi, meticulosi si iubesc linistea. Se lasa condusi de reguli si conventii sociale si isi doresc “sa fie in rand cu lumea.” Defectul lor principal este schimbarea brusca a starii de dispozitie. Sunt panicosi si prapastiosi uneori. Le place sa stie ca se pot baza pe o persoana de incredere.
ELIXIRUL VIETII lor este Iubirea. Iubirea este cea care ii face cu adevarat fericiti si prin ea isi gasesc implinirea in aceasta viata.
cositorCel nascut sub semnul Cositorului
Cositorul este un metal care i-a uimit si intrigat deopotriva pe practicantii alchimiei datorita “strigatului cositorului”, un sunet ciudat produs la indoirea unei bare de cositor. Alchimistii aveau o atitudine precauta fata de acest metal, un metal a carui substanta nu o intelegeau suficient.
Cei nascuti in zodia Cositorului sunt persoane misterioase si fascinante pentru marea majoritate a celor din jur. Au o prezenta asemanatoare unor magicieni: aici ii simti si ii vezi peste tot in jurul tau, chiar si cand nu te astepti, fie nu ii vezi cu lunile si te intrebi daca o sa-i mai vezi vreodata. Au un unghi profund din care privesc viata si sunt pasionali si plin de senzualitate chiar daca pastreaza aparenta tacerii. Intotdeauna sunt atrasi de ceea ce se afla dincolo de un lucru. Sunt atasati de principiile lor si le place sa exploreze ceea ce le ofera viata si sa isi testeze propriile limite. Adora sa descopere, insa nu se lasa usor descoperiti. Este ceea ce ii face atat de atractivi in ochii celorlalti.
ELIXIRUL VIETII lor? Misterul, dar si Descoperirea. Este ceea ce ii defineste, ceea ce este pentru ei aer, apa, hrana si fericire existentiala.

Lead (Pb) electrolitycCel nascut sub semnul Plumbului

Ca si simbol alchimist, Plumbul este conducator al intunericului, materie primara fara luciu. Acest metal era guvernat, conform filozofiei alchimiste, de planeta Saturn.
Cei nascuti in zodia Plumbului au o prezenta care se face cu usurinta remarcata. Extravertiti prin natura lor, sunt dinamici, ambitiosi si, in ciuda firii lor repezite, de foarte multe ori incapatanati si greoi. Au incredere in ei insisi, in capacitatile si valorile lor si acest lucru transpare din fiecare actiune si gest al lor. Au o capacitate de munca incredibila si nu se dau in laturi deloc atunci cand vine vorba de a-si asuma responsabilitatile. Sunt abrazivi uneori si, in ciuda faptului ca sunt navalnici, se mobilizeaza cu greu. Sinceri si directi, sunt considerati ca fiind grosolani si imprudenti de catre firile mai sensibile. Iubesc confortul si tintesc intotdeauna bunastarea materiala. Isi doresc o existenta comoda, civilizata si placuta.
Firi telurice, ELIXIRUL VIETII Lor este Bunastarea. Traiesc pentru a avea acest lucru si odata ce il au, isi pot vedea linistiti si de celelalte aspecte ale vietii lor, ingriijndu-se si de evolutia spirituala.
platinum-pricesCel nascut sub semnul Platinei
In universul simbolic si filozofic alchimist, Platina era perceputa ca fiind un alt metal pretios, o fuziune nobila intre argint si aur. Platina reprezinta determinarea, fermitatea, hotararea si curajul de a ne aduce manifestarile catre finalizare.
Cei nascuti sub zodia Platinei sub persoane ghidate de puterea vointei si de dorinta arzatoare de a realiza lucruri importante in viata lor si a celorlalti. In timp ce altii nu afla nici pana la sfarsitul vietii sensul a ceea ce-si doresc cu adevarat de viata, ei stiu de inca timpuriu, de la varste fragede. De obicei, drumul lor in viata le apare conturat si sigur, fara alte bifurcatii sau complicatii. In acelasi timp sunt generosi, cinstiti, capabili de sentimente inalte, dar si de spirit de abnegatie. Au gratie si distinctie in felul lor de a fi chiar daca li se reproseaza o anumita raceala si faptul de a-i tine pe ceilalti la distanta.
ELIXIRUL VIETII lor este urmarea propriului drum in viata, urmarea propriului destin. Daca li se impune un alt drum, daca circumstante nefavorabile le modifica traseul la care visau vor fi nefericiti.
cupruCel nascut sub semnul Cuprului
Probabil unul dintre cele mai vechi metale intrebuintate pe pamant, Cuprul este asociat planetei si Zeitei Venus. Datorita frumusetii sale lustruite si folosirii sale antice in fabricarea oglinzilor, Cuprul a fost asociat si cu insula Cipru, insula sacra si mult preaindragita a zeitei Afrodita/ Venus. Prin urmare, Cuprul a capatat si el in alchimie valente feminine. El simbolizeaza iubirea, echilibrul, artisticul, frumusetea feminina, creativitatea. cupru
Cei nascuti in zodia Cuprului au un farmec aparte si o prezenta agreabila. Echilibrati si deschisi, sunt diplomati innascuti si maestri atunci cand vine vorba de a stabili conexiuni cu ceilalti. Au un har de a se purta cu cei din jur, empatizand puternic si manifestand intelegere fata de acestia. Au bun gust si sunt mari admiratori ai frumosului si al esteticului, fiind totodata atrasi de tot ceea ce inseamna arta si rafinament. Isi vor manifesta creativitatea si perspicacitatea indiferent de domeniul in care vor profesa. Sunt firi pasnice, preocupate de ideea de casatorie si mariaj de la care au asteptari mari.
ELIXIRUL VIETII lor este reprezentat de doua aspecte: Frumusetea si Echilibrul. Au nevoie ca aceste doua aspecte sa se exteriorizeze in toate laturile vietii lor, atat cea personala, cat si cea profesionala, pentru a fi cu adevarat fericiti.
aurCel nascut sub semnul Aurului
In alchimie, aurul este metalul suprem, cel care reprezinta perfectiunea la orice nivel, al mintii, spiritului si al trupului. Gratie rezistentei sale la caldura si acid, aurul este si un simbol permanentei si al eternitatii. Aurul este asociat cu Soarele insusi si prin urmare este pus in corespondenta cu un simbolism solar. Printre trasaturile celui mai nobil metal din lume se numara vitalitatea, viata, sanatatea, claritatea, lumina, cunoasterea, virtutea, stralucirea. aur
Cei nascuti in zodia Aurului au capacitati remarcabile si un potential enorm. Ei sunt cei care pun lucrurile in miscare si le dau viata. Ei sunt cei care conduc, stimuleaza, ghideaza, calauzesc, inflacareaza. Ii pasioneaza cunoasterea indiferent de forma care o ia ea. Sunt admirati, respectati, uneori temuti. Sunt plini de viata si traiesc intens fiecare moment. Energia lor trebuie traita, consumata, valorificata. Mandria este punctul lor slab, iar propriul orgoliu este cel care le va pune piedici in viata. Desi sunt persoane loiale si iubitoare, au tendinta de a fi posesivi si dominanti si de a cere prea mult de la ceilalti. Soarele aduce o perspectiva pozitiva asupra vietii in general si stima de sine.
ELIXIRUL VIETII lor este reprezentat pentru acesti indivizi de constientizarea si valorificarea potentialului care zace in ei. Neidentificat sau irosit necorespunzator, acest potential poate conduce catre o energie negativa si agresiva, dar si catre insatisfactie si sentimentul de inutilitate.
sursa: garbo.ro
http://astrodeva.wordpress.com/

Conceptul simbiozei celulare – Dr. med. Heinrich Kremer

Întrebări adresate Domnului Doctor Heinrich Kremer asupra cancerului şi AIDS.
Socrate ne-a învăţat: consecinţa unei demonstraţii logice nu trebuieşte considerată corectă după premize.
Exemplul lui celebru era: toţi cretanii sunt mincinoşi; „X” este cretan; rezultă că „X” este un mincinos. Sau altfel spus: toţi oamenii sunt capabili de gândire raţională; „X” este om; deci „X” gândeşte raţional. Ma abţin de a plasa în locul lui „X” o anume categorie.
Dar să trecem la întrebările lui Thomas asupra premizelor corecte şi la răspunsurile Domnului Doctor Kremer.
Prima întrebare a lui Thomas :
Realizarea cu succes a unui vaccin „pe viaţă” poate fi o dovadă a existenţei HIV (în 2005 s-a speculat cum că s-ar fi reuşit realizarea unui vaccin care ar asigura o imunitate „pe viaţă” pentru primate contra HIV).
Dr. Kremer :
Premiza este falsă. Nu poate exista un „vaccin pe viaţă” contra HIV la primate (cimpanzei). Până astăzi nu a reuşit nimeni o izolare reală a virusului HIV conform regulilor standard ale izolării retrovirusurilor. Certificarea indirectă HIV prin markeri-înlocuitori pentru HIV a putut fi obţinută în anii 90 în toate liniile de celule umane, care erau în afara oricărei bănuieli de o eventuală infecţie HIV.
Singura condiţie era a se face exact aceeaşi manipulare a celulelor intacte, care fusese făcută şi de către „descoperitorii” virusului „HIV” în celulele T4 ale pacienţilor AIDS: cultivarea timp de săptămâni a celulelor cu factorul de creştere Interleukin-2 şi cu mitogene vegetale puternic oxidante (fitohemaglutinin şi conavallin A). Fără aceste manipulări, markerii HIV nu erau detectabili. Este vorba aşadeci despre proteine de stress, care se formează doar în cazul unui stress celular prooxidativ de durată. Contra acestor proteine celulare, care în mod normal nu ies din interiorul celulei, se formează anticorpi, deoarece aceste proteine de stress anormale sunt considerate de către celulele imunitare ca fiind proteine străine (antigene). Aceşti anticorpi vor fi măsuraţi prin testul anticorpi-HIV pentru a detecta o aşa-zisă infecţie HIV. Criteriul cantitativ (numărul de anticorpi) pentru un rezultat HIV-pozitiv este stabilit complect arbitrar. Nu există un standard internaţional pentru cantitatea de anticorpi care trebuie să fie detectată într-o persoană, ca acestei persoane să i se dea un rezultat HIV-pozitiv. De altminteri aşa ceva nici nu poate exista, căci fiecare om (şi la fel fiecare maimuţă) produce în condiţii similare mai mulţi sau mai puţini anticorpi contra unor astfel de „proteine de stress”,  în comparaţie cu alţi oameni (sau maimuţe). Practic fiecare reacţionează altfel. Teoretic deci, fiecare persoană HIV-negativ poate fi în acelaşi timp şi HIV-infectată, doar că are mai puţini anticorpi faţă de cantitatea stabilită ca „barem” de către testul anticorpi HIV. Un vaccin pe viaţă nu inseamnă altceva decât o manipulare a producţiei de anticorpi prin aplicarea antigenelor proteinelor de stress, care sunt prezentate sub falsul nume de „virus HIV slăbit”.
Astfel de experimente sunt finanţate de către concernele farma care speră într-o afacere foarte rentabilă, după ce timp de 20 de ani maselor de oameni de pe tot globl li s-a indus frica şi panica în faţa „groaznicei afecţiuni AIDS provocate de virusul HI”.
În Germania se îmbolnăvesc anual circa 1500 de persoane de AIDS. Aceste persoane sunt ca şi  mai înainte, cu precădere homosexuali şi dependenţi de droguri; cauzele clinice ale declanşării AIDS sund de mult ştiute, clarificate şi certificate (neexistând nici un fel de infecţie provocată de vreun virus) iar terapia antivirală nu are nici o logică şi nu face nimic altceva decât să grăbească sfârşitul pacienţilor, în loc să-i ajute.
A doua întrebre a lui Thomas : 
O candidoză a mucosei stomacului (se înţelege prin aceasta o infecţie cu o formă patogenă a ciupercii Candida) este în mod exclusiv corelată cu o deficienţă (slăbire) a sistemului imunitar. Astfel de afecţiuni „exotice” apar foarte des la pacienţii infectaţi cu HIV. Poate aceasta constitui o dovadă indirectă a existenţei unui agent patogen care este răspunzător pentru „prăbuşirea” sistemului imunitar?
Dr. Kremer :
Premiza este din mai multe puncte de vedere falsă. O infecţie patogenă cu ciuperca Candida nu se dezvoltă exclusiv la persoanele care au fost testate HIV-pozitiv, deci la cele care au avut o cantitate de anticorpi mărită (anticorpi policlonali nespecifici), peste limita stabilită arbitrar prin testul HIV. Nici sistemul imunitar nu este „prăbuşit”, căci o producţie ridicată de anticorpi dovedeşte că aşa-numita „apărare imunitară umorală” este intactă, ba chiar accentuată (mărită). Ceea ce este afectat („prăbuşit”) este linia de apărare imunitară celulară contra agenţilor patogeni oportunişti care acţionează în interiorul celulelor (intracelular). Anticorpii pot acţiona asupra microfungiilor doar extracelular. Cauza dezvoltării patogene a ciupercii Candida este deficienţa în producerea gazului NO (monoxid de azot) în celule, mecanism de apărare care este susţinut de celulele ajutătoare Th1. Agenţii patogeni oportunişti cum sunt ciupercile Candida pot fi eliminaţi doar în cazul unei suficiente producţii de monoxid de azot, care „gazează” aceste ciuperci (şi nu numai, ci în general orice agent patogen care se instalează în interiorul unei celule).
Ori, în cazul pacienţilor AIDS, această linie de apărare a sistemului imunitar este subpresată (în fapt avem două sisteme imunitare care trebuiesc să se afle în permanenţă într-un anumit echilibru, pentru a se asigura o protecţie optimă organismului împotriva agenţilor patogeni de orice natură, respectiv Th1-monoxid de azot şi Th2-anticorpi). Motivele pentru care această linie de apărare nu funcţionează sunt de multă vreme clarificate ştiinţific, iar un virus, denumit în cazul concret de faţă HIV, nu este în nici un caz o condiţie pentru colabarea acestei linii imunitare de apărare!
(Lucrările pe care se bazează afirmaţiile de mai sus:
- H. Kremer: “HIV ist die Ursache von AIDS” – Anatomie eines beispiellosen medizinischen Versagens.
- H. Kremer: “Die Perversionen der “HIV“-AIDS Medizin “.
- Ausführliche wissenschaftliche Widerlegung der Krankheitstheorie “HIV ist die Ursache von AIDS” in:
  1. Kremer: Die stille Revolution der Krebs- und AIDS-Medizin. 5. Auflage, 2005. Ehlers Verlag, Wolfratshausen. ISBN 3-934196-14-6)
A treia întrebare a lui Thomas :
În natură nu există celule nemuritoare; chiar şi în stadiile primitive de dezvoltare celulele pierdeau, la fiecare diviziune, o porţiune din Telomere. Celulele cancericene se deosebesc de celulele sănătoase prin faptul că au un nivel patologic ridicat de Telomere. Cum se pot lungi Telomerele cromozomiale, când modificare patologică a unei celule (adică transformarea ei în celulă canceroasă) se datorează re-întoarcerii ei în sistemul  metabolic şi de diviziune celulară al celulelor primitive (al celor din Archaea, respectiv celulele pre-foetale)?
Dr. Kremer :
Premiza este din nou falsă din mai multe puncte de vedere. De exemplu gameţii au, până la o vârstă foarte înaintată a omului, o activitate a telomerazei constantă (nediminuată) şi sunt astfel, potenţial, nemuritori. Acest lucru dovedeşte faptul că activitatea telomerazei nu este specifică în celulele cancerigene. În contrast cu gameţii, celulele corpului uman, în funcţie de vârstă, arată o scurtare exponenţială a secvenţei finale a cromozomilor (Telomere). Se presupune că datorită aceste scurtări continue a telomerelor se produce fenomenul de îmbătrânire.
În natură, 80% dintre toate celulele vii (Biota), anume toate cele cu unul sau mai multe nuclee (Procariota: Archaea şi Bacteria) sunt potenţial „nemuritoare” căci ele posedă doar un cromozom circular, şi deci nu au nevoie de secvenţe terminale (Telomere), aşa cum este cazul Eucariotelor (mono şi pluricelule cu nucleu celular) care posedă doar cromozomi liniari, şi de aceea secvenţe terminale care au rolul de a proteja cromozomul.
Conceptul publicat de către mine în 2001 asupra transformării celulelor normale în celule cancerigene postulează o re-întoarcere a celulelor normal diferenţiate într-un stadiu al evoluţiei biologice caracteristic Eucariotelor, la un metabolism şi program de diviziune celulară specific monocelulelor eucariote, care astazi sunt numite Protista.
Programul ancestral Protista este pentru scurt timp activat la fiecare diviziune celulară, şi imediat după aceasta este din nou dezactivat de către celula-fiică, intrând din nou în funcţie programul „modern” de diferenţiere celulară în funcţie de sarcinile specifice fiecărei celule. Fiecare celulă-fiică Eucaruotă îşi începe deci existenţa (în timpul diviziunii celulare) ca celulă Protista, după care se recuplează la programul de diferenţiere celulară în funcţie de organizarea şi necesităţile ţesutului din care urmează să facă parte. Această realitate biologică fundamentală se bazează pe realitatea unică şi remarcabilă a apariţiei, în cadrul evoluţiei biologice a vieţii pe pământ, a celulelor eucariote. Aceste celule îşi datorează existenţa etraodinarului proces de simbioză dintre o celulă stem (din cadrul familiei Archaea) şi o celulă simbiotă (din cadrul familiei Bacteria). Din gazda „fără voie” (celula stem) ocupată de o bacterie au evoluat organele celulare denumite astăzi mitocondrii.
Ipoteza mea publicată în 2001 se deosebeşte de opinia de până atunci a biologiei şcolastice prin faptul că genele Archaea şi cele Bacteria nu sunt contopite în nucleul celular, ci sunt doar funcţional integrate în acesta. Ambele sub-genoame nu par compatibile, deoarece Archaea erau strict anaerobe (metabolism fără participarea oxigenului) iar Bacteria erau strict aerobe (cu participarea oxigenului).
De aceea astăzi, 90% din O2 respirat este valorificat metabolic în membrana internă a mitocondriilor. Datorită acestui motiv, separarea activităţii (muncii) dintre faza de diviziune celulară, care se desfăşoară preponderent în condiţii anaerobe prin intermediul şi cu ajutorul reglarii genelor Archaea, şi faza de diferenţiere celulară, care este reglată de genele Bacteria, este şi în zilele noastre coordonată printr-un mecanism complex de cuplare-decuplare (întrerupător-switch).
Transformarea celulelor normale (sănătoase) în celule cancerigene nu constitue, spus pe scurt, decît o dominanţă controlată a sub-genomului Arghaea (se stie deja că celulele cancerigene sunt anaerobe, nu?), atunci când datorită unei regretabile disfuncţii, lanţul respirator al mitocondriilor este subpresat sau chiar blocat. Iar astfel de dereglări sunt în principal provocate de procesele prooxidative de durată, care determină o strategie de supravieţuire (din partea celulelor) care se manifestă în prima fază printr-o reacţie antioxidativă, şi ulterior o constrîngere treptată (regresie) de a trece la programul arhaic al Protista.
În ceea ce priveşte activitatea crescută a telomerelor în celulele cancerigene, tocmai această realitate a biologiei celulare, care în medicina cancerului încă mai este considerată a fi „misterioasă”, confirmă corectitudinea teoriei publicate de mine în 2001. Căci telomerele cromozomilor din vechile Protista sunt construite mult mai scurt decât secvenţa finală (telomerele) cromozomilor din evoluatele Eucariote.
La vechile Protista găsim, la sfârşitul cromozomilor, doar câteva perechi de baze (elementele constituente ale ADN-ului), în timp ce la telomerele umane există mai multe zeci de mii de perechi de baze. De asemenea şi „sigilarea” (închiderea) telomerelor umane, care serveşte ca protecţie contra enzimelor de „desfacere” a ADN-ului, şi care este reglată prin enzime şi proteine speciale, este mult mai complicată decât la Protista.  De aceea este de presupus că în telomeraza celulelor cancerigene, (transformate, regresive) avem de a face cu o iso-formă de telomerază specifică fazei evolutive timpurii din simbioza celulară a primelor eucariote monocelulare. În celulele cancerigene se găsesc o mulţime de astfel de izo-enzime, a căror expresie genetică este în mod normal decuplată, deoarece nu sunt necesare în general în cadrul proceselor de divizare şi diferenţiere celulară.
Dificila problemă a trecerii de la cromozomii circulari din Archaea şi Bacteria la cromozomii liniari din faza timpurie a simbiozei celulare a fost foarte elegant rezolvată în cadrul lungului proces al Evoluţiei. Mai întâi a  fost prelungită secvenţa finală a cromozomilor, după fiecare diviziune celulară, cu ajutorul enzimei telomeraze, care deci se „exprima” din genomul Archaea. Acest lucru era necesar, deoarece pentru duplicarea ADN-ului dublu (replicaţiune), înainte de împărţirea în câte un helix (din dublul helix) pentru ambele celule-fiice, telomerele nu puteau fi de asemenea copiat. În secvenţele finale lipseau elementele (locurile) de legătură pentru enzimele de replicare (secvenţele de start ale ARN-ului, aşa-numiţii Primer). Enzima Telomeraze poartă în sine un astfel de Primer, o matrice ARN, care este complementară secvenţei finale a şirului ADN. În acest fel se putea compensa pierderea de segmente de Telomer care nu fuseseră copiate, şi prin aceasta se putea stabiliza genomul celulei-fiice. Enzima telomerază era aşadar în perioada de început a eucariotelor necesară, căci altfel celulele Protista ar fi murit după doar câteva divizări.
În faza târzie a simbiozei celulare, prin creşterea diferenţierilor între celule şi prin controlul exercitat de simbiontele celulare mitocondriale asupra programului de diviziune celulară, a fost necesară, în Evoluţie, găsirea unei alte soluţii. Diferenţierea şi specializarea funcţiilor celulelor a necesitat o complexitate genetică care s-a realizat prin recombinarea sexuală a genelor. Iar această sarcină a fost preluată de gameţi. Astfel se explică activitatea fără diminuare a telomerasei în gameţi spre deosebire de activitatea ei în celulele corpului.
Gameţii au grije ca, pentru crearea celulelor sexuale acestea să fie „dotate” cu o rezervă de telomere suficientă pentru necesarul de viaţă al fiecărui fel de celulă. Succesul acestei strategii se relevă în existenţa omului. Fără o rezervă suficientă de telomere ale gameţilor nu ar exista decât Archaea, Bacteria şi Protista monocelulare. Unele Prostista create şi dezvoltate în „laboratorul” Evoluţiei, favorizează prin varietatea genetică bazată pe recombinarea sexuală, desfăşurată de-a lungul a miliarde de ani, forme de „colonii” din care s-au dezvoltat noi forme (organisme) cu adevărate ţesuturi, pe care noi astăzi le considerăm a fi primele organisme animale.
Din punct de vedere pur biologic, toate animalele, inclusiv omul, sunt colonii ultra-complexe de Protista cu formare de ţesuturi, în care fiecare celulă poartă în sine ca moştenire a Protista dublul genom. Iar aceasta clarifică toate fenomenele „misterioase” ale celulelor cancerigene (H. Kremer: Die stille Revolution der Krebs- und AIDS-Medizin. 1. Auflage 2001, Ehlers Verlag, Wolfratshausen. ISBN 3-934196-14-6).
În coloniile de celule tumorale şi în metastazele mobile se oglindeşte ca într-o oglindă retrovizoare întregul parcurs evoluţionist al omului. La ultra-dezvoltatele Eucariote, inclusiv omul, posibila nemurire a speciei există, dar desigur cu preţul morţii individului. Posibila nemurire a celulelor cancerigene se datorează funţionarii defectuase a mitocondriilor din celule. Simbioza celulară controlată este dereglată, deoarece suprauzatele şi epuizatele mitocondrii nu mai pot transmite prin transerul de informaţii asigurat de ATP hotărâtorul semnal de declanşare a rediferenţierii celulare. Fără această informaţie absolut esenţială, celulele pot supravieţui doar ca celule Protista dominate de genomul Archaea, sau cum spun medicii din domeniului cancerului şcolastic, celule nediferenţiate “maligne”. (Dovezi ştiinţifice detaliate vezi în H. Kremer: Die stille Revolution der Krebs- und AIDS-Medizin. 5. Auflage 2005. Ehlers Verlag, Wolfratshausen. ISBN 3-934196-14-6).
Teoria şcolastică de până acuma susţinea ipoteza conform căreia cauza primară a cancerului ar fi o defecţiune ireparabilă (mutaţie genetică) în genele din nucleul celulei. Iar consecinţele în terapierea pacienţilor sunt cunoscute.
Între timp în „Deutsche Ärzteblatt“ (Jurnalul medicilor germani) din Iulie 2006 apare articolul „Schimbare de paradigmă în medicina cancerului“, ca urmare a descoperirii celulelor cancerigene „similare celulelor stem”. Realitatea evolutiv-biologică, precum că „asemănător cu celulele stem” nu înseamnă nimic altceva decât o crescută dominanţă a genomului celulelor stem din Archaea din simbioza celulară, provocată de măsuri terapeutice destructive, nu a fost încă înţeleasă de medicina cancerului. În Germania, unii terapeuţi din domeniul cancerului au început să devină circumspecţi în ceea ce priveşte terapia standard a cancerului.
O serie de pacienţi, ca urmare a proprieilor decizii, au fost terapiaţi cu preparate din substanţe naturale, care sunt produse de echipa de la Tisso după principii sinergetice active, şi care sunt produse prin proceduri galenice deosebite. Baza acestei metode terapeutice şi crearea preparatelor Tisso este conceptul simbiozei celulare şi terapia derivată din aceasta, cu scopul de a echilibra deficienţele funcţionale ale simbionţilor celulari mitocondriali, ca fiind cauza primară a cancerului.
A parta întrebare a lui Thomas :
Geneticieni cunoscuţi au demonstrat experimental pe şoareci şi Drosophila că anumite secvenţe genetice pot fi făcute „ne-citibile” sau suspendate prin metilare. Astfel de mecanisme epigenetice ar putea conduce la trepte de dezvoltare celulară primitive. Formatarea ADN-ului prin metilare este o procedură extrem de complexă, care nu este încă complect înţeleasă. Cum se explică o astfel de schimbare selectivă condiţionată de mediul înconjurător, a ADN-ului prin metilare, şi cum funcţionează un astfel de mecanism la nivelul molecular-genetic?
Dr. Kremer :
Din nou premisa este falsă. Adăugarea sau eliminarea grupelor de metil (CH3) nu este o procedură deosebit de complexă şi poate fi înţeleasă în cadrul conceptului simbiozei celulare. Grupurile Metil sunt legate de anumite enzime la anumite baze ale „cărămizilor de construcţie” ale ADN-ului (nucleotide) sau de către alte enzime îndepărtate din aceste baze. Grupurile Metil nu hotărăsc singure asupre „instaurării” formelor celulare primitive (Archaea), ci sunt pur şi simplu simple elemente moleculare de „cuplare”, care sunt folosite ca ”elemente de frânare” de către o mare varietate de enzime şi factori proteinici în concordanţă cu ATP şi alte nucleotide precum şi de secvenţele ARN mobile (informaţii reuglatorii). În celulele cancerigene cercetătorii au relevat segmente ADN „submetilate” sau „suprametilate”, ceea ce a fost considerat a fi un „element misterios”. Conform logicii postulatelor din conceptul simbiozei celulare al genomului dublu (genele Archaea şi genele Bacteria) se poate concluziona că, la o rată mare de divizare în cazul dominanţei genomului Archaea, se va cupla selectiv după necesităţi, „liber” de grupul metil (submetilat) sau blocat de către mitocondriile din nucleul celular delegat de genomul Bacteria, deoarece semnalele ATP specifice lipsesc sau sunt eronate. Principalul donator de grupuri metil este S-Adenosylmethionin (SAM), care este dependent de ATP.
SAM este „desfăcut” în celulele canceroase împreună cu aminoacizii Ornithin şi Poliaminen, care favorizează diviziunea celulară (aşadar activarea domnanţei genomului Archaea), care de asemenea poate fi provocată şi de disfuncţiile din cadrul „lanţului respirator” al mitocondriilor. Şi de aici se poate vedea că fără „informaţiile coordonatoare” ATP din mitocondrii sau din plasma celulară din nucleu nu se petrece absolut nimic. De aceea nu are nici un sens a se aduna o cantitate de constatări în detaliu, care cresc exponenţial (oricât de importante ar fi constatările din cazurile particulare), doar pentru a lua în discuţie un factor sau altul al cauzei cancerului, aşa cum face „ţeapăna” armată a celor câtorva mii de cercetători din domeniul cancerului, pentru ca în final să nu se mai „vadă pădurea din cauza copacilor”, adică a considera cazurile particulare mai importante decât înţelegerea contextului dublei naturi a  biiologiei celulei umane.
Întrebarea capătă răspuns de la sine: desigur că „factorii de mediu” pot influenţa metilarea sau de-metilarea genelor în nucleul celulei, atunci când „informaţiile directoare” care reglează reţeaua extrem de complexă a celulelor vii este într-un fel sau altul modificată pozitiv sau negativ, temporar sau permanent. În contextul conceptului simbiozei celulare eu consider adevărata natură a transferului de informaţii în complexele enzimatice ale mitocondriilor ca fiind decodificată de grupele Adenine ale ATP ca modulaţie a luminii cuantice. (H. Kremer: “Das Krebsgeheimnis – Kurzschluss im Photonenschalter”. Copyright Dr. Heinrich Kremer, Barcelona. 2004, www.ummafrapp.de).
Pentru a înţelege, ce anume este întradevăr de prevenit sau de vindecat în sens concret, sunt importante cunoştinţele de bază asupra marelui număr de funcţii cu caracter informaţional-modulant ale modulelor ortomoleculare, care nu s-au schimbat începând cu monocelulele simple până la ultra-complexul organism uman. Există elemente de cumplare-decuplare moleculare din câmpul cuantic care absorb sau emit lumina cuantică. Dereglarea funcţională a acestora sau insuficienţa lor poate fi compensată (şi re-echilibrată) inteligent prin metriale naturale analoge.
A cincea intrebare a lui Thomas :
Concernul farma Merck, Sharp şi Dohme (MSD) a testat un vaccin contra virusului papilloma uman (HPV) pe 12.000 de femei între 16 şi 24 de ani. Studiul a relevat o frapantă acţiune de protecţie. Astfel, la nici una dintre femeile vaccinate nu s-au constatat modificări în colul uterin. Nu este aceasta oare o dovadă că infecţiile virale joacă un rol în fenomenul de apariţie a cancerului?
Dr. Kremer :
Pentru numele lui Dumnezeu, dar citatul din studiul de la MSD nu dovedeşte clinic nimic. (Concernul farmaceutic MSD se află de 3 ani implicat într-o serie procese deschise de victimele preparatului Vioxx, şi de aceea caută cu disperare noi pieţe pentru desfacerea a noi produse, astfel că relatările despre succese care vin de la această firmă trebuiesc privite cu suspiciune şi precauţie).
Din nou premiza nu este corectă de la un cap la altul. Până în prezent sunt cunoscute circa 100 de virusuri papilloma la om. Patru dintre acestea sunt considerate ca fiind „foarte riscante” pentru apariţia unui cancer de col uterin (carcinom Zervix), deoarece sunt prezente în celulele membranei mucoase în 70% dintre cazurile de carcinom. O corelaţie de 70% nu este însă în acelaşi timp directă cu cauza primară a carcinomului, ci poate fi considerată la fel de bine o cauză secundară, o infecţie oportunistă.
Căci în acelaşi timp s-a constatat o corelaţie ridicată între infecţiile cu virusul papilloma şi deficienţele sistemului imunitar, spre exemplu la femeile însărcinate, la care s-a observat în prima săptămână de după naştere o vindecare spontană a unei infecţii cu papilloma; sau la femeile care au suferit un transplant de rinichi, cărora le-a fost administrată medicaţie imunosubpresoare, precum şi la femeile consumatoare de droguri, care prezintă o cantitate foarte mică de celule imunitare T4 dar totuşi nu au o mare incidenţă de dezvoltarea a unui carcinom Zervix. Pe deasupra există şi o serie de „factori necunoscuţi” despre care se ştie foarte puţin şi care pot contribui la geneza unui carcinom Zervix.
În concluzie, este o problemă încă deschisă, aceea dacă la oameni o „colonie” de virus papilloma este cauza primară a unui cancer, sau doar o conjunctură condiţională necesară pentru un carcinom, sau o infecţie oportunistă care profită de pe urma unei slăbiri imunitare din zona colului uterin. Vârsta medie la care apar îmbolnăvirile de cancer de col uterin este în Germania de circa 55 de ani, iar jumătate dintre femeile bolnave sunt trecute de această vârstă, ceea ce înseamnă că un carcinom Zervix apare după ce se instaurează caracteristicile şi modificările hormonale ale unei menopauze. De asemenea, simultan, după vârsta de 50 de ani scade nivelul intracelular al glutaţiunii, cel mai important antioxidant contra slăbirii imunităţii celulare.
În Germania se îmbolnăvesc anual circa 5300 de femei de un carcinom Zervix (15 cazuri la 100.000 de femei). Nu există date clinice publicate asupra numărului de îmbolnăviri la femeile cu o vârstă cuprinsă între 16-24 de ani. De asemenea, pentru aceeaşi grupă de vârstă nu există date asupra etapelor precancerigene ale mucoasei colului uterin. Se poate deci concluziona ca în fapt, la această grupă de vârstă (16-24 de ani) nici nu au fost semnalate cazuri de carcinom sau precarcinom. Conceptul de „precarcinom” este neclar şi depinde de schema de clasificare care a fost luată ca bază de calcul precum şi de tipul de analize citologice efectuate. Certificarea virologică sau imunologică a unei infecţii cu virusul papilloma, fie ea chiar şi „foarte riscantă” nu este considerată de către comunitatea oamenilor de ştiinţă ca fiind un marker de prognoză pentru o viitoare apariţie a unui precarcinom sau carcinom.
Modificările uşoare sau grave ale membranei mucoase ale Zervix (stadiul CIN 1 şi CIN 2 conform clasificării Organizaţiei mondiale a sănătăţii) simultane cu o infecţie cu papilloma, fie chiar şi cu virusuri papilloma din categoria mare de risc, se rezolvă de la sine în cazul femeilor cu un sistem imunitar robust.
În Germania displaziile Zervix sunt citologic calificate mai ales după „schema München” (testul Papanicolau). PAP III este considerat de regulă a fi o fază precarcinogenă, şi deci în consecinţă ca nemai putând să se vindece spontan, fără o intervenţie externă. Cu toate acestea succesul documentat de un coleg care, la o pacientă cu gradul PAP III, după o terapie cu Pro-Dialvit44 de la Tisso, a constatat o modificare a gradului de la PAP III la PAP II, confirmă faptul că „rădăcina răului” în toate cazurile de precarcinom sau carcinom, este o slăbire a capacităţii de funcţionare a mitocondriilor.
Soarta viitoare a femeilor cu PAP III va depinde de modul în care medicul curant o va trata conform conceptului simbiozei celulare sau în continuare convenţional (deci ca şi până în prezent). În consecinţă, concluziile fantasticului studiu prezentat de firma MSD (Merck) nu este altceva decât on „non-sens logic”, deoarece până în prezent nu există date clinice publicate care să certifice etape precarcinogene, deci cel puţin PAP III, la această categorie de vârstă (vezi şi “Die Onkologie”, scrisă de Hiddemann, Huber und Bartram, Kap. 47. 2: Zervixkarzinom-Epidemiologie, S. 1115. Springer-Verlag Berlin Heidelberg New York. 2004. ISBN 3-450-64648-5).
Concluzia mea este sprijinită şi de „declaraţiile“ virologului Lutz Glissmann de la Centrul german de cercetare a cancerului (DKFZ) făcute într-un interviu acordat revister Spiegel 28/2006. Glissmann a lucrat împreună cu virologul (!) Prof. zur Hausen la elementele de bază pentru crearea vaccinului MSD. Totuşi concernul american nu a spus nici măcar un cuvânt asupra celor menţionate de Glissmann în acest interviu. Între timp în USA vaccinul este aprobat şi administra pentru fete începând de la vârsta de 9 ani (!!!), şi de asemenea este «obligatoriu» pentru toate elevele. În Germania aprobarea a fost dată începând cu anul 2007.
Glissmann spune: “În cadrul studiilor pentru aprobarea vaccinului au participat circa 50.000 (!) de femei. În grupurile vaccinate nu a apărut nici o infecţie şi până în prezent nici o tumoare (!). Acest fapt este un succes senzaţional.“
Prin folosirea termenului de „grupuri vaccinate” se lasă impresia cum că ar fi existat şi grupuri ne-vaccinate, deci de control. Dar despre aşa ceva nu este vorba în respectivul interviu, şi aşa ceva nici nu a existat în respectivul studiu.
Mai departe, formularea precum că „nu a apărut nicio infecţie şi nici o tumoare” dă de înţeles cititorului faptul că fără acest vaccin, automat ar fi putut apare astfel de forme sau tumori, şi că în consecinţă, femeile nevaccinate riscă să se îmbolnăvească, în comparaţie cu cele vaccinate care timp de 5 ani nu au prezentat o astfel de formă precarcinogenă sau chiar de o tumoare. Interesant este şi faptul că în interviu nu se face nici o menţiune asupra vîrstei femelor vaccinate!!!
În lucrarea fundamentală „Die Onkologie” (Ongologia – vezi mai sus) la pag. 1122 se spune: „Trecerea de la un carcinom in-situ (precarcinom conform stadiului CIN 3) la un carcinom invaziv durează foarte probabil încă mulţi ani şi putem vorbi în medie despre o progresie generală pe o durată de 10 până la 15 ani.” În acest caz ce relevanţă are faptul că nu a apărut un carcinom la femeile vaccinate după cinci ani, când pentru aceasta se consideră a avea nevoie de 2-3 ori mai mult timp? În această perioadă relativ scurtă de 5 ani nici la femeile nevaccinate, care nu prezentaseră anterior semnele unei infecţii cu papilloma, nu putea să apară o fază precarcinom sau chiar un carcinom, în mod normal.
Glissmann conchide: „Pentru femeile care deja s-au infectat cu virusul papilloma, vaccinul nu mai este eficient, deoarece acţiunea vaccinului este exclusiv preventivă.”
   (Nota Qui bono: Adică, mai simplu spus, vaccinul este preventiv şi eficace numai la copilele de 9-16 ani care, logic, nu au început încă o viaţă sexuală. Pentru femeile de 25-30 de ani, care duc o viaţă sexuală, vaccinul este „frecţie pe un picior de lemn”. Iar pentru tinerele fete, după 5 ani, deci de pe la vârsta de 21 de ani, nu se mai ştie ce se poate întâmpla, căci nu există studii pe o perioadă de timp mai lungă de 5 ani. Dar câte femei au la 21 de ani cancer de col uterin? Uite, domnule, cum se pot câştiga bani frumoşi din naivitatea oamenilor cărora li s-a indus frica!)
Rezultă deci că vaccinul HPV este folositor doar femeilor „naive” (fără viaţă sexuală), căci conform „Die Onkologie” pag.1117 „ virusurile Papilloma sunt depistate la femeile citologig asimptomatice, care au viaţă sexuală, în funcţie de sensibilitatea procedurilor de relevare, la circa 4 – 40% dintre cazuri.” Pentru aceste femei Glissmann recunoaşte că vaccinul MSD nu este bun de nimic.
Realitatea este că omul vine zilnic în contact cu nenumărate virusuri sau alţi agenţi patogeni, fără a dezvolta anumite simptome, cu excepţia cazului în care, anterior, din diferite cauze ne-infecţioase, s-a format o deficienţă imunitar-celulară, datorită sintezei insuficiente de monoxid de azot (NO). Astfel  de exemplu, un studiu suedez publicat în anul 2000 certifică legătura directă între fumatul excesiv şi apariţia unei faze precarcinom sau chiar a unui carcinom la femei. (Die Onkologie, Pag.1119)
Virologul Glissmann contrazice (desigur, involuntar) şi ipoteza conform căreia virusurile pot cauza cancer:
„SPIEGEL: Şi când credeţi că va apare următorul vaccin contra unei alte forme de cancer?
Glissmann: „Din păcate deocamdată nu va mai exista un alt vaccin. Căci doar despre agenţul patogen care cauzează cancerul de col uterin (virusul papilloma uman) ştim cu siguranţă ca poate cauza un cancer.”
Deci, din peste 200 de forme diferite de cancer, virologii „cred că ştiu” că doar o singura formă de cancer este provocată de un virus. Şi nici măcar acest lucru nu este cert, căci aceste virusuri sunt prezente şi în mucoasa colului uterin la femeile care nu au cancer. Faptul că acest virus poate fi găsit în celulele cancerigene nu este un lucru de mirare, căci chiar şi acestea ar avea nevoie, pentru a elimina acest virus, o „armă” cu acţiune intracelulară, anume monoxidul de azot (NO). Ori acesta este puternic inhibat  (redus) în astfel de cazuri, întocmai ca şi în celulele T4 ale persoanelor cu un sistem imunitar slăbit. (Dovezi ştiinţifice în H. Kremer: Die stille Revolution der Krebs- und AIDS-Medizin. 5. Auflage, 2005. Ehlers Verlag, Wolfratshausen. ISBN 3-934196-14-6).
Hotărâtoare ca şi cauză primară este aşadar subprimarea producţiei de NO, fapt care deschide uşa virusurilor. Iar aceasta subprimare (de fapt înlocuire) este datorată monoxidul de carbon (CO) sintetizat în mitocondrii şi care inhibă producţia de NO. Ori fără NO nu există o eliminare intracelulară a virusurilor.
Deci nu este de mirare că tocmai fumatul este unul din factorii favorizanţi primari în cazurile de cancer al colului uterin (Die Onkologie, a. a. O. S. Pag.1119).
Căci în fumul de ţigară există mult monoxid de carbon care, prin inhalare, se leagă la fierul din hemoglobină, împreună cu alte carcinogene cum ar fi benzipiren, şi care prin întermediul sângelui ajunge în celulele din mucoasa colului uterin. „Certitudinile ştiinţifice” ale cercetătorilor din domeniul cancerului se dovedesc a fi false. Faptul că în 70% dintre cazurile de cancer se depistează virusuri Papilloma la „faţa locului” nu certifică afirmaţia cum că aceştia ar fi cauza primară a cancerului, la fel cum nici in cazul femeilor însărcinate, transplanturilor de rinichi sau dependenţilor de droguri, nu infecţia cu Papillome este cauza subpresării sistemului imunitar. La locul incendiului se pot vedea întotdeauna pompierii, ceea ce nu înseamnă că eu au fost cauza incendiului.
Conform lui Socrate (paradigma cu cretanii mincinoşi) putem spune astazi, după 2500 de ani, că: Toate concernele farma şi toţi virologii acţionează condiţionaţi de interese proprii; MSD este un concern farma producător de vaccinuri iar Glissmann este un virolog; deci MSD şi Glissmann acţionează condiţionaţi de interesele proprii. Tocmai şi de aceea nu se efectuează studii dublu-orb randomizate şi controlate placebo pentru verificarea eficacităţii şi siguranţei vaccinurilor.
(Sursa: Tisso Newsletter: November 2006)
Sursa: lupuldacicblogg.wordpress.com