joi, 17 noiembrie 2011

Nibiru sau planeta X

Dupa descoperirea planetei Pluto in 1930, astronomii si-au dat seama rapid ca primele teorii privind influentele ipotetice ale unei asemenea planete pe orbitele lui Uranus si Neptun nu sunt validate doar de simpla existenta a lui Pluton. In 1946, Francis M.E. Sevin sugera existenta unei planete trans-neptuniene prin regruparea planetelor si asteroizilor neregulati Hidalge, in doua grupuri de corpuri interioare (Mercur, Venus, Terra, Marte, centura de asteroizi a lui Jupiter) si exterioare (Pluton, Neptun, Uranus, Saturn, Hidalgo), apoi a adaugat algoritmii in perioadele fiecarei perechi de planete, gasind o suma aproape constanta de circa 7,34.
Presupunand ca aceasta suma este valida pentru Mercur si presupunand o planeta trans-neptuniana, se ajunge la o perioada de aproxiamtiv 677 ani pentru Transpluton! Mai tarziu, el va calcula un ansamblu de elemente pentru Trans-Pluton: o distanta de 77,8 VA, o perioada de 685,8 ani, o excentritate de 0,3, o masa de 11,6 ori celei a Terrei. Drept urmare, in anii 70 calculatoarele devenind mai comune, a fost creat un model informatizat al acestei Planete X cum a fost numita (X de asemenea in sensul de 10 pentru a 10-a planeta).
S-a determinat ca planeta X ar trebui sa fie de 4-5 ori mai mare decat Terra. S-a calculat de asemenea forma si lungimea orbitei sale in jurul Soarelui cat si numarul de ani necesari pentru a completa o asemenea orbita. In ianuarie 1981 mai multe cotidiene relatau ca orbita lui Pluton indica faptul ca Planeta X exista. Un raport a aratat ca un astronom de la Observatorul Neval al SUA a indicat in timpul unei conferinte de la AAS ca regularitatile de pe orbita lui Pluton indicau ca sistemul solar contine a 10-a planeta.
In 1892 la NASA insasi recunostea oficial posibilitatea existentei planetei X, anuntand ca acolo este un obiect, dincolo de planetele cele mai indepartate. Un an mai tarziu, cu cooperarea NASA, un grup de astonomi au inceput un studiu detaliat al cerului cu ajutorul Infrared Astronomical Satelitte (IRAS). In toamna acestui an, IRAS a descoperit diverse obiecte deplasandu-se in vecinatatea sistemului solar dintre care 5 comete necunoscute, cateva comete pierdute, 4 noi asteroizi si un obiect enigmatic asemanator unei comete.
In istoria noastra gasim diverse mentiuni despre o asemenea planeta. Sumerienii o numeau a 12-a planeta sau Nibiru (planeta de trecere) si au un nume pentru a-i califica orbita de aproximativ 3600 de ani: un shar. Babilonienii o numeau Marduk, Regele Cerurilor si Marele Corp Celest; vechii evrei o numeau Globul cu Aripi datorita lungimii orbitei sale printre stele; grecii o numeau Nemesis (unul dintre numele sale cele mai curente) dar acest nume este dat mai degraba unei stele ipotetice ce insoteste Soarele; profetii au numit-o Steaua Albastra, Steaua Rosie, Mesagerul Inflacarat si Cometa Fatalitatii; vechii astronomi hindusi ii numeau orbita sa de 3600 de ani Treta Yuga si distrugerea pe care ea o cauzeaza Kali Yuga.
Intre 1977 si 1984, Charles Kowal a efectuat o noua cercetare sistematica a corpurilor necunoscute din sistemul solar, utilizand pentru asta telescopul Schmidt 48 de la Observatorul Palomar. In octombrie 1987 el a gasit asteroidul 1977 UB, mai tarziu numit Chison, deplasandu-se la o distanta medie de 13,7 UA, o perioada de 50,7 ani, o excentricitate de 0,3786, o inclinatie de 6,923 grade si un diametru de circa 50 km. In timpul cercetarii sale, Kowal a gasit de asemenea 5 comete si 15 asteroizi, dintre care Chiron, asteroidul cunoscut a fi cel mai indepartat in acea epoca. Kowal a gasit totodata 4 comete si un asteroid pierdut dar nu si a 10-a planeta. Concluzia sa a fost ca nu exista nici o planeta necunoscuta mai stralucitoare decat a 20-a magnitudine in cele 3 grade ecliptice.
Chiron a fost anuntat mai tarziu ca a 10-a planeta ce fost considerata ca un asteroid. Kowal a suspectat ca ar putea fi de natura cometara, si chiar a descoperit mai tarziu o scurta coada cometara. De fapt, in 1995, Chiron a fost clasata drept cea mai mare cometa cunoscuta. In 1992, s-a gasit un asteroid mult mai indepartat: Pholus. In acelasi an s-a gasit un asteroid in interiorul orbitei lui Pluton, apoi 5 asteroizi transplutonieni suplimentari in 1993 si cel putin 12 in 1994.
In acest timp, Pioneer 10 si 11 si sondele Voyager 1 si 2 au calatorit in exteriorul sistemului solar si au putut examina forte gravitationale necunoscute care puteau dezvalui alte planete, dar nu s-a gasit nimic. Sondele Voyager au adus mai multa precizie despre masele planetelor exterioare. Atunci ciclul datelor noi despre aceste mase sunt inserate in integrarile numerice ale sistemului solar, anomaliile pozitiilor planetelor exterioare au sfarsit prin disparitie.
Se pare ca cercetarea Planetei X a ajuns la capat. Acolo, s-a gasit o centura de asteroid exterior intre Neptun si Pluton. Corpurile trans neptuniene par sa formeze 2 grupe. O grupa compusa din Pluton, 1993 SC, 1993 SB si 1993 RO, au orbite excentrice si o rezonanta de 3:2 cu Neptun. A doua grupa, include: 1992 QB1 si 1993 FW, este usor mai externa si cu o excentritate mai degraba slaba.
Sursa: Enigme

Catastrofa climatica: incalzirea sau racirea planetei noastre?

In Groelanda, o echipa de oameni de stiinta a facut cercetari pentru a anliza climatul pe ultimii 250.000 de ani. Analizele calotelor glaciare permit de a se reconstitui variatiile climatice. Pe o calota glaciara, fiecare striatie reprezinta un an. S-a descoperit astfel ca de 10.000 de ani climatul este in special stabil. Dar astazi, aceasta stabilitate este pusa serios in discutie de activitatea umana.
O racire brutala. Acum 13.000 de ani s-a produs o racire brutala a temperaturii. In acel moment Terra iesea dintr-o lunga perioada glaciara. Temperatura urca progresiv cand totul s-a bulversat intr-o prima etapa, sub efectul cresterii temperaturii, gheturile au inceput sa se topeasca. Inundatia care a urmat a fost catastrofala. Un adevarat potop! Apa dulce s-a revarsat in Oceanul Atlantic si a provocat o scadere a salinitatii apei de mare.
Ansamblul circulatiei curentului oaceanic s-a intrerupt brusc. Consecinta? Aceasta oprire a aruncat regiuni intinse de pe glob in frig. A fost ca o adevarata reintoarcere la perioada glaciara. Circulatia oceanica influenteaza mult climatul Terrei. Pe de o parte, ea antreneaza apele tropicale calde catre nord. Asta permite sa se incalzeasca regiunile reci si acestea sa aiba ierni dulci. Pe de alta parte, ea devia incalzirea excesiva a apelor tropicale, incalzindu-le. Aceasta circulatie este deci un real climatizor al palnetei. Toate marile perturbatii climatice ale trecutului se datoreaza unei probleme de circulatie oceanica. Ori, azi, ne aflam in pragul unei perturbari a acestor curenti.
Circulatia oceanica a inceput sa se incetineasca si risca sa slabeasca foarte rapid. Fluxul din Golful Stream a diminuat cu 20% nivelul insulelor Ferac. Nu se stie daca acest fenom va provoca o noua era glaciara, cum a fost cazul acum 13.000 de ani. Dar ne putem astepta ca el va antrena o bulversare climatica considerabila.
Termometre naturale: iceberg-uri. Iceberg-urile constituie rezervoare gigantice de apa dulce. Cand se topesc, diminueaza salinitatea din apa. Acest fenomen perturba circulatia curentilor in apa profunda. Astazi, cu incalzirea globala, numarul iceberg-urilor se afla in crestere. Pana in 1970, se numarasera circa 400 de iceberg-uri care coborau din Atlanticul de Nord catre apele canadiene. In anii 80, s-au numarat 600 si, in anii 90, s-au numarat peste 1000 pe an.
Dioxid de carbon si incalzire. Incalzirea palnetei rezulta din cresterea gazului carbonic. Emisiile noastre cu efect de sera toatalizeaza 24 de miliarde de tone de dioxid de carbon in fiecare an. In paralel, ne distrugem padurile si poluam oceanele. Ori plantele si planctonul permit reciclarea gazului carbonic. Nivelul acestuia a crescut de trei ori in raport cu acum 250 de ani.
Consecintele unei incalziri globale. Daca incalazirea palnetei continua in ritmul actual, temperatura oceanelor ar putea sa creasca cu un grad pana in 2050! Ecosistemul acvatic va fi total alterat. Un milion de specii animale si vegetale ar putea sa dispara pana in 2050 estimeaza revista Nature. Daca nu vom reduce emisiile de gaze cu efect de sera, temperatura mondiala care a crescut deja cu 0,6 grade in cursul ultimul secol va creste cu inca un grad. Chiar si oamenii de stiinta mai putin pesimisti prevad fenomene catastrofice: disparitia ghetarilor, inundatii, valuri de caldura si furtuni, cresterea cu cel putin 30 cm a nivelului marilor.
Scenariu catastrofic. Subiectul este mult prea grav si nu pare evident ca guvernele sunt constiente de gravitatea problemei inainte de a fi prea tarziu. Nu doar ca nu diminuam emisiile de gaz, dar se pare ca le triplam. In acest caz, temperatura va urca cu 8 grade (estimatia a fost facuta de centrul Hadley). Conform expertilor, planeta noastra va cunoaste temperaturi asemantoare cu cele existente in urma cu 40 de milioane de ani. In acea epoca, calotele polare nu erau permanente si nivelul marilor era superior cu 12 metri celui actual. Este inutil de spus ca multe tari vor fi inghitite de ape. Centrul Hadley prevede deja ca pana in 2080, daca nu se va face nimic, schimbarile climatice vor fi absolut nelinistitoare: diminuarea cu 50% a pluviozitatii de la tropice (Africa Tropicala, sud-estul Asiei, Australia) si a SUA; cresterea nivelului marilor din Europa, Indonesia, Delta Gange; acoperirea cu gheata care se va intinde peste Europa de nord si o parte din Anglia.
Racire sau incalzire. Daca s-ar opri curentul Groenlandei, Terra va cunoaste o noua perioada glaciara? Oamenii de stiinta au avansat mai multe scenarii. Slabirea acestui curent poate sa antreneze doua scenarii opuse: va slabi curentul din Golful Stream si va declansa o racire; va creste procentul de dioxid de carbon in aer si va contribui la incalzirea climatului. In urma cu 13.000 de ani, stagnarea acestui curent a antrenat o glaciatiune. Dar azi, cresterea dioxdului de carbon s-ar putea produce inainte sa aiba timp sa topeasca calotele glaciare. Efectul ar putea fi deci, total inversat. In orice caz, temperatura actuala va fi modificata. Stramosii nostri au putut supravietui bulversarilor climatice dar nu erau 6-8 miliarde, cum prevede ONU pentru urmatorii 50 de ani.
Sursa: Enigme

11/16/2011 - Luna verificata ca este in alt loc - "anomalie lunară" - Planeta X / Tyche / Nemesis ar trebui să fie 30AU

Se explică în această lucrare de la Universitatea Cornell că acestea nu pot explica de ce luna afiseaza un "fenomen de accelerare".
Ei fac calcule bazate pe locaţie de "X" .. X fiind punctul de la distanţă în cazul în care ar trebui ca"planeta x / nemesis / Tyche" este situata.
Acest document recunoaşte două lucruri ..
1. Luna se confruntă într-adevăr,cu o accelerare în excentricitate în timpul orbitei sale in jurul Pamantului - modelele actuale din miezul Pamantului / miezul sateliţilor nu corespund sau să explice acest lucru.
2. Profesioniştii din industria - oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell, de exemplu - sunt utilizaţi "X", ca în (planeta x, Nemesis, Tyche), în încercarea de a explica ca ceva se întâmplă cu orbita Lunii / pământ.
Ce spune acest lucru pentru mine, este faptul că rapoartele din întreag anul trecut, despre "ceva" ca fiind în neregulă cu orbita sateliţilor .. cu uptick mare în activitatea de cutremure, cu creşterea notabilă a erupţiilor vulcanice .. cu decese inexplicabile ale animalelor in masă, cu compasul care se deplasează de la nordul magnetic, cu Aurora, în sud, cu creşterea masiva a furtunilor , cu probleme ciudate ale satelitilor  de a cadea  din nou pe pământ - tot ceea ce sună pentru mine ca o problemă de gravitate pământeana, geomagnetismului - chiar dacă sumară finală spune "artefacte de prelucrare a datelor în" "non-gravitaţional", sau ... ei nu au luat alte evenimente aici pe terra în considerare.
Oamenii de stiinta iau in calcul toate unghiurile se pare .. inclusiv ireal "Planeta X".
Sursa: sincedutch.wordpress.com

Motivul înlocuirii lui Geoană de la şefia Senatului: Suspendarea lui Băsescu

Victor Ponta, preşedintele PSD, a spus că motivul pentru care a solicitat înlocuirea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului este că nu vrea ca acesta să ajungă interimar la Cotroceni, dacă USL îl suspendă pe Traian Băsescu. Invitat la emisiunea Ultima oră, preşedintele PSD a mai declarat că nu are încredere în Mircea Geoană.
2011-11-16 23:51:30Motivul înlocuirii lui Geoană de la şefia Senatului: Suspendarea lui Băsescu
închide
Motivul excluderii lui Geoană de la şefia Senatului: Suspendarea lui Băsescu
Ponta a recunoscut că a solicitat înlocuirea lui  Geoană de la Senat pentru ca acesta să nu ajungă interimar la Cotroceni dacă USL reuşeşte să îl suspende pe Traian Băsescu.
"Nu a fost niciun secret. Eu am spus-o, dar e adevărat că nu am reuşit să mă fac auzit. Eu nu mi-am dorit ca domnul Geoană să fie exclus din PSD. Eu mi-am dorit ca domnul Geoană să meargă preşedintele comisiei de politică externă, o funcţie onorabilă. Domnul Geoană este chiar foarte bine pregătit, e un diplomat foarte bun. Iar domnul Corlăţean, tot din grupul PSD, să fie preşedinte al Senatului. I-am explicat domnului Geoană că era o problemă de încredere", a spus Ponta.

Întrebat dacă ar fi avut încredere în Geoană ca preşedinte intermiar, Ponta a răspuns: "Nu! Nu era vorba numai de mine. Era vorba de USL. Am considerat că nu e nicio sancţiune, nici umilitor să fie preşedintele comisiei de politică externă.  Cât timp nu avem întreaga încredere, şi Crin Antonescu, şi eu, şi colegii mei din PSD, am vrea să nu ocupe o poziţie cheie. Poziţia cheie de la Senat nu are nicio valoare decât în cazul suspendării".

Cu toate acestea, Ponta a mai spus că în 2009, Geoană ar fi fost o variantă mai bună pentru preşedinţia României: "Cred şi acum că era mai bun decât Traian Băsescu. Poate să zică domnul Geoană orice despre mine că nu îmi schimb părerea că în 2009 era mult mai bine pentru România să fie Geoană decât Băsescu".
Preşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au anunţat că în urma declaraţiilor preşedintelui Băsescu privind neindexarea pensiilor au solicitat juriştilor PSD şi PNL să pregătească pentru luni un raport care va evalua posibilitatea de a demara procedurile de suspendare a acestuia.
"Am luat act cu îngrijorare şi indignare de faptul că prin noile sale declaraţii făcute la postul public de radio, preşedintele Traian Băsescu anunţă explicit refuzul său de a aplica legea care prevede indexarea anuală a pensiilor, precum şi hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile câştigate de profesori şi alţi bugetari (decizii date în aplicarea legii promulgate chiar de către domnia sa!). Acest refuz va persista chiar şi după o eventuală pronunţare a Curţii Constituţionale în sensul obligativităţii aplicării respectivelor legi. Aceste poziţii sunt extrem de iresponsabile şi periculoase deoarece întăresc mesajul preşedintelui  despre abolirea statului de drept în România", se arată într-un comunicat de presă semnat de Ponta şi Antonescu.
Sursa: REALITATEA.NET

Cele mai ciudate legume din lume: de la orezul interzis la ardeii "de ciocolată"

Există legume care nu sunt cultivate pentru consumul public şi care sunt adevărate delicatese. Cele mai rare dintre ele pot ajunge la preţuri exorbitante.
Soiurile de legume care nu pot fi cumpărate sau care sunt vândute în foarte puţine locuri au fost păstrate din generaţie în generaţie, motiv pentru care sunt cunoscute şi sub denumirea de legume moştenite, scrie ziare.com, care a realizat o listă cu cele mai interesante dintre acestea:
1. Orezul interzis
Originar din China, orezul interzis este una dintre speciile de orez negru. Atunci când este gătit, culoarea lui se transformă într-un grena închis, iar aroma este similară celei a orezului brun. Partea cea mai importantă legată de acest orez constă în faptul că este foarte nutritiv. Este bogat în antocianină (un antioxidant puternic), vitamina B, vitamina E, calciu, magneziu, fier şi zinc, crezându-se că numele îi vine de la faptul că, în urmă cu mult timp, doar membrii familiei imperiale îl consumau (supuşii nu aveau voie).
2. Fasolea limba dragonului
Aceasta este o varietate olandeză de fasole, păstaia galbenă având pete mov lunguieţe. Fasolea limba dragonului este consumată nu doar după ce a fost gătită, în ciorbe sau tocane, spre exemplu, ci şi crudă, având o aromă unică şi puternică.
3. Ridichea pepene
Aceasta este o legumă care ajunge aproximativ de mărimea unei mingi de baseball şi, aşa cum sugerează şi numele, seamăna cu un pepene în miniatură, având coaja verde şi un miez suculent, de un roz aprins. Toate ridichile sunt bogate în acid ascorbic, acid folic şi potasiu, fiind o sursă bună şi de calciu, magneziu şi cupru.
4. Dovlecii pitici
Dovlecii pitici sunt atât de mici încât îţi încap în palmă, un astfel de dovleac fiind perfect pentru o singura porţie. Au o aromă dulce, încântătoare, şi sunt bogaţi în calciu, magneziu, potasiu, fosfor, vitamina A şi betacaroten. Totodată, coaja poate fi crestată şi tăiată uşor, ceea ce îi face să fie foarte potriviţi pentru Halloween.
5. Ardeii ciocolatii
Aşa cum indică şi denumirea lor, atunci cand se coc, aceşti ardei ajung sa fie ciocolatii, coaja fiind de un maro închis, iar pulpa roşiatică. Sunt foarte dulci, pot fi utilizaţi la multe preparate culinare si sunt consideraţi o delicatesă în SUA.

Sursa: REALITATEA.NET

Momentul adevărului astrologic: Află cum vei muri în funcţie de ziua naşterii!

Ziua de nastere iti poate revela si sfarsitul. In functie de planeta care iti guverneaza existenta, ziua saptamanii in care te-ai nascut iti poate furniza anumite informatii despre bolile si tipul mortii spre care esti predispusa.
Ziua nasterii este inceputul. Este inceputul vietii noastre pe acest pamant, este initierea noastra in existenta umana. Informatia continuta de ziua de nastere este covarsitoare si extrem de importanta pentru astrologie. Ea iti revela destinul, personalitatea, prezentul, dar si franturi ale viitorului. Tot ziua de nastere este cea care isi revela si sfarsitul. Ziua saptamanii in care te-ai nascut iti poate furniza anumite informatii despre modul posibil in care vei muri, dar si despre bolile si moartea spre care esti predispusa. Daca nu stii in ce zi a saptamanii te-ai nascut, acest modul iti poate fi de folos: http://www.onlineconversion.com/dayborn.htm . Odata ce ai aflat ziua saptamanii in care te-ai nascut, te invitam sa afli care este planeta care te guverneaza si iti domina existenta in ultimele momente, dar si spre ce fel de sfarsit esti predispusa.

Atentia insa! Destinul poate fi schimbat. La fel si viitorul. Nu luati drept litera de lege toate lucrurile spre care ne predispun astrele. Astrologia doar predispune. Nu dispune niciodata. Moartea si viata ni le facem singuri, prin voia hazardului. Acest articol prezinta doar ipoteze astrologice, nu si realitati.

Daca te-ai nascut LUNI – Neptun iti guverneaza sfarsitul


Neptun este cel care influenteaza decisiv viata si sfarsitul celor nascuti luni. Aceasta planeta este asociata de obicei sfarsiturilor asupra carora planeaza incertitudinea, elementul ‘neasteptat’, necunoscutul si enigma. Moartea multora dintre cei nascuti luni sta sub semnul misterului, iar cauzele reale ale mortii lor vor fi descoperite cu greu, tarziu, in circumstante dubioase. Neptun este asociat cu boli si simptome ciudate, cu accidente medicamentoase, cu experimente de substante sau cu substante administrate in mod gresit, cu doze de medicamente care depasesc gradul de toleranta al organismului, cu boli ciudate si necunoscute care se contracteaza greu. Tot aceasta planeta este legata si de semnul apei, evenimente neplacute legate de apa precum inec sau sufocare.

Daca te-ai nascut MARTI – Marte iti guverneaza sfarsitul


Existenta celor nascuti marti se afla sub influenta planetei Marte. Este de aceea posibil ca trupul celor nascuti marti sa fie incercat de cicatrici, taieturi sau rani neasteptate. Marte aduce si dureri musculari, hormoni in exces (mai ales testosteron), organe genitale defectuoase, dar si boli care stau sub semnul sangelui. Aceasta planeta este asociata armelor si focului, mortilor violente, subite, accidentale. Moartea are loc in imprejurari fulger care tin de neatentie, nesabuinta, teribilism, ego sau impulsivitate. Cei nascuti marti sunt predispusi accidentelor de natura rutiera sau celor care implica diverse dispozitive de metal sau alte mecanisme. Marte aduce cu el morti neasteptate, intense, iuti, dar fara suferinta.

Daca te-ai nascut MIERCURI – Uranus iti guverneaza sfarsitul


Uranus este planeta cu o influenta covarsitoare in experienta finala a existentei umane pentru cei nascuti miercuri. Uranus este asociat de regula cu semnul aerului si cu vazduhul, dar si caderilor in gol, caderilor de la inaltime si zborurilor. Uranus este raspunzator de inflamatii, de tensiuni arteriale ridicate, de astm si incapacitatea de a respira corespunzator. Feriti-va de pantele abrupte, de drumurile periculoase si de sporturile care se efectueaza la inaltime. De multe ori, pentru aceste persoane, moartea survine neasteptat si surprinzator si coincide cu extazul pe care il aduce bucuria de a trai intens.


Daca te-ai nascut JOI - Jupiter iti guverneaza sfarsitul


Viata celor care s-au nascut joi se afla sub influenta planetei Jupiter, la fel ca si ultimele lor clipe de viata. Jupiter nu aduce nici boli grele si chinuitoare, nici sfarsituri dramatice. Sfarsitul nu va fi unul surprinzator, ci previzibil, foarte probabil consecinta a unei boli care s-a desfasurat pe o perioada de timp indelungata. Jupiter aduce probleme ale ficatului, infectii ale tractului urinar sau afectiuni ale vezicii urinarii, insomnii usoare care se agraveaza in perioada de batranete, afectiuni cauzate de o defectuoasa functionare a sistemului limfatic, boli care se vindeca temporar, insa se incapataneaza sa recidiveze periodic. Jupiter este asociat in cazul anumitor persoane nascute miercuri si cancerelor, neoplasmelor si tumorilor, insa si unei atitudini extrem de pozitive si optimiste in privinta mortii.


Daca te-ai nascut VINERI – Venus iti guverneaza sfarsitul


Cei nascuti vineri sunt guvernati de planeta Venus, o planeta “ingaduitoare” cu cei aflati in ultimele momente ale existentei lor umane. Venus este asociata cu sfarsiturile frumoase, linistite, fara suferinta sau dureri. In acelasi timp, Venus este asociata si cu sfarsiturile care survin de regula pe cale naturala. Nu poate fi vorba de morti violente sau in circumstante neobisnuite in cazul celor nascuti vineri. Ultimele momente au loc firesc, ca un dat care trebuia sa aiba loc. Cel mai probabil se vor intampla in timpul somnului, in patul de acasa, persoana in cauza asigurandu-se ca si-a achitat toate datoriile de pe lumea aceasta. Venus aduce si probleme de natura sexuala, afectiuni ale pielii, diabet, probleme de vedere, anemie.

Daca te-ai nascut SAMBATA – Saturn iti guverneaza sfarsitul

Existenta persoanelor nascute sambata este guvernata de Saturn. Saturn este planeta sinonima longevitatii, insa uneori viata lunga pe care o aduce este incercata de boli indelungate, de suferinta si dureri fizice. Saturn poate aduce crize epileptice, boli cardiovasculare, dar si boli venerice. Totodata, Saturn este asociat timpului. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca ultimele clipe nu vor veni fulger, inopinat, ci gradual, incet si chinuitor. Moartea in acest caz se realizeaza lent, in timp. Cand aceasta planeta se afla intr-o faza negativa, paralizia, tumorile sau bolile nervoase pot aparea.

Daca te-ai nascut DUMINICA – Soarele iti guverneaza sfarsitul

In cazul persoanelor nascute in ziua de duminica, bolile cu care se vor confrunta acestea sunt percepute adesea ca facand parte din datoria karmica de catre trebuie sa scape. Totodata, Soarele, planeta asociata focului si luminii, guverneaza ziua de duminica si persoanele nascute in aceasta zi. Sunt posibile anumite traume ale trupului pentru purificarea sufletului. Aceste persoane pot fi implicate la un moment dat in accidente care implica foc, explozii sau care sunt legate de iluminare si curent electric. In anumite cazuri, sfarsitul are loc in circumstante neasteptate, din cauze banale, nefericite… precum o tigara aprinsa in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.
Sursa: garbo.ro
 Sursa: REALITATEA.NET

Extratereştrii au împiedicat un război nuclear, susţine un ufolog american

Un cercetător american în domeniul OZN-urilor consideră că extratereştrii au dus la încheierea Războiului Rece.
OZN-urile au boicotat eforturile SUA şi Rusiei de înarmare atomică / FOTO: realityuncovered.net
Americanul Robert Hastings, autorul cărţii "OZN-uri şi arme atomice", susţine că OZN-urile au boicotat eforturile de înarmare nucleară a Statelor Unite ale Americii şi ale Rusiei.
"În timpul Războiului Rece, un război nuclear ar fi putut izbucni oricând. Dacă s-ar fi întâmplat asta, ecosistemul Terrei ar fi abut enorm de suferit. situaţia aceasta tensionată nu a trecut cu siguranţă neobservată pentru observatorii externi", explică Robert Hastings de ce au intervenit extratereştrii în treburile pământeşti.
Hastings este convins că extratereştrii au făcut ca o mare parte a arsenalelor atomice ale Statelor Unite şi Rusiei să devină inutile, scrie collegiatetimes.com: "Când un OZN levita deasupra unei rachete nucleare, aceasta înceta să funcţioneze. Mai mulţi martori mi-au confirmat de-a lungul timpului acest lucru".
Sursa:  REALITATEA.NET

UE vrea asigurarea unui venit minim în fiecare stat comunitar. Luptă împotriva sărăciei sau frică de revolte sociale?

Foto: AFP
Valurile de proteste sociale care au răscolit anul acesta lumea arabă şi, mai recent, economiile occidentale par să-i fi pus pe gânduri pe parlamentarii europeni, care au cerut Comisiei Europene să pregătească punerea în aplicare a unei legislaţii care să permită introducerea unui venit minim în UE.
Noile legi au ca scop com­baterea sărăciei, flagel care afectează zeci de milioane de persoane în UE, scrie Le Figaro.
"În 2010, numărul persoanelor ameninţate de sărăcie era de 116 milioane, adică mai mult de 20% din cetăţenii Uniunii, dintre care 20 de milioane sunt copii, iar 8% din europeni trăiau în condiţii materiale extreme", a afirmat europarlamentarul belgian Frederic Daerden, autorul unui raport pe baza căruia PE a luat decizia. Raportul cere garantarea la nivelul întregii UE a unui venit minim şi informaţii statistice mai cuprinzătoare privind sărăcia, notează BBC.
Rezoluţia Parlamentului, care nu este obligatorie, sugerează statelor comunitare să dezvolte regimuri de venituri minime care să aibă la bază cel puţin 60% din venitul mediu din fiecare stat membru al UE. Actul cere, de asemenea, dezvoltarea serviciilor sociale în întreaga Europă.
Comisarul european pentru piaţa muncii Laszlo Andor a avertizat statele membre să nu se folosească de criza economică ca pretext pentru a nu acţiona în lupta contra sărăciei. Andor vrea ca 20% sau chiar mai mult din resursele Fondului Social European (FSE) să fie alocate pentru combaterea sărăciei şi exclu­ziunii sociale. Acest fond este principalul instrument prin care UE sprijină piaţa muncii din statele membre şi promovează coeziunea eco­nomică şi socială.
Investiţiile mecanismului echivalează cu 10% din bugetul Uniunii.
Mai mulţi bani pentru combaterea sărăciei
Comisarul a cerut statelor membre să sprijine planurile de a majora FSE cu 84 de miliarde de euro în următorul proiect de buget pe termen lung, care va acoperi perioada 2014-2020.
Unii parlamentari eu­ro­peni se tem însă că majorarea bugetului UE nu ar face decât să amplifice sărăcia.
CE are ca obiectiv să scoată din sărăcie 20 de milioane de persoane până în 2020.
"Pentru a lupta contra sărăciei nu sunt suficiente discursurile frumoase despre creştere şi competitivitate în condiţiile în care, cu peste 8% din forţa de muncă trăind în sărăcie, a avea un loc de muncă nu mai este garanţia bunăstării", a afirmat eurodeputatul francez Karima Delli.
Această situaţie nu este compatibilă cu valorile europene de justiţie şi solidaritate pe care le prevăd tratatele europene. Sărăcia şi excluderea socială s-au amplificat în ultimii ani în pofida angajamentelor UE de a le reduce, subliniază Daerden.
Protestele sociale au luat amploare în întreaga lume
Anul acesta, în Africa de Nord mişcări sociale violente au dus la prăbuşirea regimurilor totalitare din Tunisia, Egipt şi Libia. Ecoul protestelor s-a răspândit în întreaga lume sub diferite forme, una dintre cele mai faimoase fiind mişcarea Occupy Wall Street, al cărei mesaj de luptă contra abuzurilor pe care le face sistemul bancar a câştigat rapid adepţi în întreaga lume.
Grecia, stat aflat în pragul colapsului financiar, este tot mai des scena unor manifestaţii de protest tot mai ample şi mai violente. Protestele au la bază măsurile dure de austeritate pe care guvernul le introduce la presiunea creditorilor internaţionali ai statului. Austeritatea erodează nivelul de trai al grecilor, iar unele dintre măsurile cerute de creditori, precum vânzarea activelor de stat, sunt văzute ca încălcări ale suveranităţii ţării.
România, printre cele mai sărace state din UE
România este prezentă cu şase regiuni, adică toată ţara cu excepţia Bucureşti-Ilfov, în topul CE al celor mai sărace 20 de zone din UE. Cea mai săracă regiune din UE este Severozapaden, din Bulgaria, cu un PIB pe locuitor (calculat la paritatea puterii de cumpărare) de 28% din media comunitară la nivelul anului 2008.
Pe locul al doilea este zona de nord-est a României, respectiv judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui, unde puterea de cumpărare este de 29% din media UE. Urmează trei regiuni din Bulgaria, iar pe locul al şaselea se plasează Oltenia de sud-vest, adică judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, cu 36%. Zona de centru, adică judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, este cea mai bogată regiune din România cu excepţia Bucureşti-Ilfov, ocupând locul 19.
Cea mai bogată regiune din Europa este cartierul financiar al Londrei, unde puterea de cumpărare reprezintă 343% faţă de media UE. Urmează Luxemburg, cu 279% şi Bruxelles, cu 216%.
Pentru că le-a ajuns la os cuţitul austerităţii, tot mai mulţi greci protestează în stradă
Sursa: zf.ro

Domino morbid: Austria e ajunsă de ciuma datoriilor

Autor: Mihai Baniţă
Unul dintre cei mai mari investitori în economia României începe să simtă gustul amar al crizei euro. Austria este percepută ca fiind din ce în ce mai riscantă de către investitori în timp ce sectorul bancar resimte din plin criza datoriilor suverane.
Investitorii fug de tot ce nu este Germania în acest moment. Ţări ca Franţa şi Austria, care au calificative maxime de la agenţiile de rating, plătesc în acest moment dobânzi record pentru a finanţa datoria publică în comparaţie cu cele plătite de nemţi.

Dobânda la obligaţiunile pe 10 ani a crescut cu un punct procentual din septembrie, de la 2,5% la 3,63%. Încă nu e periculos pentru finanţarea statului, dar este foarte scump prin comparaţie cu Germania.

De unde această ostilitate a pieţelor faţă de Austria?

Viena se teme cel mai mult în acest moment pentru ratingul său AAA. O recunoaşte şi guvernul. Ministrul Afacerilor Externe, Michael Spindelegger, spune că ratingul trebuie protejat cu toate eforturile.

„Ne îndreptăm către o spirală a datoriei generată de datoria nouă şi de cea veche. Trebuie să evităm în mod absolut să fim traşi în acest vortex”, declara oficialul austriac săptămâna trecută pentru cotidianul Kurier, citat de Reuters.

Spindelegger estimează că o retrogradare cu o singură treaptă ar creşte serviciul datoriei publice cu 3 miliarde de euro pe an.

Impactul unei tăieri de rating poate fi însă mai greu de anticipat de atât, din moment ce dobânzile Austriei au crescut sensibil şi după ce s-a zvonit că o delegaţie Moody's va evalua performanţele guvernului de la Viena în perioada următoare şi că ar putea pune perspectiva negativă asupra ratingului, potrivit FT Deutschland.

Guvernul spune că este pregătit să ia mai multe măsuri pentru a reduce datoria publică şi chiar să o limiteze prin constituţie la 60% din PIB. Însă, până atunci, austriecii se vor confrunta cu un vârf de îndatorare de peste 74% PIB în 2012 şi de 75,5% din PIB în 2013, faţă de o datorie de 72,3% din PIB în 2010 (sau 205 miliarde euro). Viena a programat pentru începutul anului viitor adoptarea strategiei fiscale pe tremen mediu, în care ar trebuie să se regăsească măsuri prin care să fie reduse cheltuielile cu pensionarea anticipată, sistemul de sănătate, cu subvenţiile şi cu transportul feroviar. Statul austriac ar putea să vândă şi pachetele de acţiuni deţinute OMV şi Telekom Austria.

Mega-băncile, criza euro şi Europa de SE

E posibil ca, în timp, guvernul să reuşească să reducă cheltuielile în cele din urmă şi să ajungă la un buget echilibrat, după un deficit de 12,6 miliarde de euro în 2010 (4,4% din PIB) şi unul de 3,6% din PIB în acest an, însă există o posibilă problemă pentru care statul nu mai are resurse. Guvernul austriac a naţionalizat Hypo bank în 2009 şi a slavat de la faliment mai multe bănci, cu cheltuieli de 9 miliarde de euro, aşa că acum a rămas fără gloanţe pentru o intervenţie în piaţa bancară, cu active de patru ori mai mari decât produsul intern brut, mai ales că băncile au amânat plata banilor datoraţi la bugetul public.

Principala sursă de infecţie pentru Austria este Italia, ţară ce pare deja să se confrunte cu o problemă a datoriei publice fără scăpare, după ce randamentele de 7% au devenit o obişnuinţă în ultima săptămână.

Italia este importantă pentru Austria nu numai pentru că cele două ţări se învecinează, ci pentru că sistemele bancare sunt şi ele strâns legate. Bank Austria este deţinută de italienii de la UniCredit, care la rândul lor au o expunere de 47,5 miliarde de euro pe datoria suverană a Italiei. Băncile austriece, fără Bank Austria, aveau o expunere directă de 15,8 miliarde de euro pe Italia în iulie.

Pentru sistemul bancar austriac, problemele nu vin doar din Italia. Într-un raport publicat de FMI în septembrie, o altă mare vulnerabilitate a Austriei era considerată expunerea băncilor sale pe Europa de Est, unde se concentrază o mare parte din activele bancare.

În România, trei bănci din top 10 sunt deţinute de austrieci: Banca Comercială Română (locul 1 după active) de către Erste Bank, Raiffeisen Bank România (locul 3 după active) de către Raiffeisen Zentralbank şi Volksbank România (locul 8 după active) de către Österreichische Volksbanken.

La sfârşitul anului trecut, cele trei bănci deţineau active de 108,72 miliarde lei sau 25,82 miliarde euro la cursul mediu pe 2010, conform datelor BNR, şi aveau o cotă de piaţă de 32,1%.

România este a doua cea mai mare piaţă pentru băncile austriece după cea din Croaţia.

FMI avertizează că expunerea pe SE Europei ar putea fi o piatră de moară pentru Austria, şi aici nu vorbim neapărat de expunerea suverană – deşi şi aceasta este considerabilă, ci de rata creditelor neperformante.

O nouă recesiune economică, cu noi credite neperformante, ori o nouă criză financiară, ar putea pune probleme serioase băncilor austriece.

Erste Bank a anunţat pierderi imense în T3 2011, după ce a reconsiderat valoarea activelor din România şi Ungaria şi a recunoscut că a ţinut în bilanţuri CDS-uri fără se le declare ca atare, ceea ce în cele din urmă l-a atras directorului Andreas Treichl într-o anchetă. De altfel, în ultimul an băncile austriece listate la bursă au pierdut peste 55% din valoare.

Ce înseamnă asta pentru România

Faptul că unele dintre cele mai mari bănci româneşti sunt deţinute de austrieci ar putea să fie o problemă pentru România dacă se va ajunge la o reducere a expunerii. Mai multe analize arată că recapitalizarea băncilor mari din Zona euro va avea consecinţe nefaste pentru Europa Emergentă, pentru că se va face în defavoarea acesteia. Cu alte cuvinte, băncile străine o să-şi reducă expunerea pe ţări ca România, dacă nu se semnează un nou acord de tip Viena.

Austria va juca un rol deosebit de important în acest caz pentru că Erste şi Raiffeisen sunt cele mai mari bănci din regiune. Agenţia de rating Standard & Poor’s spune că statul austriac nu va putea susţine financiar expunerea băncilor sale de peste 190 miliarde de euro pe fostele ţări comuniste.

Austria este unul dintre cei mai mari investitori în economia României, şi pe lângă sectorul bancar, companiile austriece mai au investiţii importante în asigurări, industria petrolieră, industria lemnului şi cea a contrucţiilor.

Bondurile austriece...
...nu mai vorbesc aceeaşi limbă cu cele nemţeşti...

...iar CDS-urile sunt la nivel record

Surse grafice: Bloomberg, CMA Datavision
 Sursa: Money.ro


GUVERNUL DIN UMBRĂ Reţeaua financiară care îi leagă pe noii lideri din UE

Ce au în comun noii premieri ai Greciei şi Italiei şi noul preşedinte al Băncii Centrale Europene, figuri cheie în efortul UE pentru combaterea crizei datoriilor?

Sediul Goldman Sachs, New York / FOTO: allvoices.com
Imaginea 1/5
O reţea mai puţin vizibilă îi leagă pe noii lideri veniţi la putere în UE - premierul elen Lucas Papademos, premierul italian Mario Monti şi şeful Băncii Centrale Europene (BCE) Mario Draghi. Toţi trei au avut relaţii cu banca americană de investiţii Goldman Sachs, cunoscută peste Ocean şi ca "Guvernul Sachs", datorită numărului mare de foşti membri ai administraţiei SUA pe care îi angajează.

Cât de puternică este acum influenţa politică a băncii americane în Europa?, se întreabă comentatorii. Criticii observă, pe bună dreptate, că liderii europeni care vin acum să rezolve criza datoriilor au avut de-a face în trecut tocmai cu instituţia financiară care a făcut posibilă acumularea acestei datorii.

I se mai spune "Guvernul european al Goldman Sachs"

Mario Draghi, care conduce acum puternica BCE, a fost vicepreşedintele Goldman Sachs Europe din 2002 până în 2005 şi în această calitate era însărcinat cu vânzarea produsului financiar "Swap", care a permis mascarea datoriilor suverane, inclusiv cea a Greciei, scrie Le Monde.

Goldman Sachs a jucat un rol important în ascunderea valorii reale a deficitului elen, cu ajutorul unei tranzacţii cu instrumente derivate, dar Draghi a asigurat că acest lucru s-a întâmplat la începutul lui 2002, înainte ca el să fie angajat de bancă.

Mario Monti, premierul desemnat italian, a fost la rândul său angajat de Goldman Sachs, în postul de consilier internaţional. Publicaţia franceză observă că Monti mai era încă în această funcţie în 2010, în momentul în care a fost însărcinat de preşedintele Comisiei UE cu elaborarea unui studiu privind piaţa unică europeană.

Lucas Papademos, premierul elen, nu a fost angajat de banca americană, dar a avut o relaţie importantă cu ea. Din funcţia de guvernator al Băncii centrale a Greciei, el a luat parte la operaţiunea financiară de mascare a datoriei cu ajutorul Goldman Sachs, în scopul de a asigura aderarea ţării sale la Euro.

Cei trei nu sunt singurii care au avut de-a face cu Goldman Sachs.
Un alt personaj este Petros Christodoulou, fost trader al băncii americane, care a ajuns ulterior la conducerea Băncii Naţionale a Greciei (prima bancă comercială elenă). În 2006, Goldman Sachs revindea o parte din instrumentele derivate chiar Băncii Naţionale a Greciei.

Acum, Christodoulou are o altă funcţie cheie - este şeful agenţiei elene care administrează datoria publică.

Linia tot mai ştearsă dintre politică şi finanţeCând nu sunt ridicaţi de poliţie în miezul nopţii, manifestanţii americani care au Ocupat Wall Street-ul sunt în general ridiculizaţi pentru insistenţa cu care acuză dominaţia elitei politico-financiare.
Clasată odinioară ca teorie a conspiraţiei, această temă este însă acum mult mai discutată.

Băncii americane, scrie Le Monde, îi place să îşi plaseze oamenii fără să le dea jos măştile.

Goldman Sachs este ţinta criticilor şi a suspiciunilor de fraudă, în special în cazul care a permis acumularea datoriei elene. Şi totuşi, notează Euronews, toate aceste personaje care au avut legătură cu banca americană, ocupă poziţii importante în guvernele naţionale şi la BCE.

Întrebările privind conflictul de interese şi posibilul acces al Goldman Sachs la pârghiile statului sunt adresate tot mai insistent.


Sursa:  REALITATEA.NET

Imaginea de pe o stanca i-a schimbat viata. O americanca spune ca l-a vazut pe Isus in vacanta


Iisus

A plecat in Irlanda sperand ca va afla mai multe despre religia sa, catolicismul. Pilot de profesie, o americanca de 42 de ani a avut parte, in schimb, de o experienta unica in viata sa, dupa cum declara.
Sandra Clifford a ramas uimita de ce a descoperit in cateva din pozele realizate in excursia cu pricina. Femeia crede ca pe una din stancile fotografiate in comitatul irlandez Clare era imprimat chipul lui Iisus.
Iisus
"Sunt pilot si imi place sa fac poze. Cum sunt mereu sceptica, am intrebat si alti prieteni daca vad acelasi chip in pozele respective. Toti au raspuns afirmativ. Pana si localnicii mi-au dat dreptate", a spus femeia.
 Sursa: stirileprotv.ro

Stapanii lumii

Cele scrise mai jos nu-mi apartin, le-am primit pe mail. Mi s-au parut interesante si de aceea m-am gandit sa scriu aceasta nota si sa o fac publica. 

 Ca să ştim... Ca să înţelegem... (...) La câţiva ani de la revoluţie, piaţa de carte din România era "dată peste cap", de romanele unui personaj controversat: Pavel Coruţ. Povestirile sale împletesc, după cum el însuşi mărturiseşte, realitatea cu fantezia, autorul lăsând la latitudinea cititorului să stabilească unde sfârşeşte una şi unde începe cealaltă.

Pavel Coruţ, fost şef adjunct al Serviciului de Contraspionaj Militar, (C.I.), din vremea lui Ceauşescu, este o persoană care ştie multe. Spre deosebire de alţii, domnia sa nu tace. Domnia sa scrie! Mai dă şi câte un interviu, dar nu este prea apreciat că interlocutor de către moderatori, întrucât are un stil de conversaţie foarte "milităros". În schimb aflat în faţa foii de hârtie este capabil să dea din plin proba talentului său. În discuţiile despre el am aflat că ar fi un nostalgic sau un beneficiar al vechiului regim, în timp ce alte persoane sunt convinse că este un provocator, dar cei mai mulţi se văd constrânşi de "faptele sale de arme" scriitoriceşti, să-i recunoască buna credinţă şi patriotismul. Eroii romanelor sale sunt în principal agenţi ai serviciului de contraspionaj românesc, aflaţi într-o luptă inegală, pe viaţă şi pe moarte, cu slujitorii bine plătiţi ai"Bubulilor", stăpânii din umbră ai lumii! Pe lângă lunga listă de romane de spionaj (pro şi contra), cu acţiuni normale, anormale şi mai ales paranormale, ale căror eroi sunt cât se poate de români şi de patrioţi, a scris şi o foarte interesantă şi utilă serie de cărţi destinate succesului în viaţă, în afaceri şi mai ales destinate tinerilor. Tematica abordată este foarte complexă, plecând de la lupta împotriva drogurilor, alcoolului şi tutunului şi până la formarea gândirii pozitive şi găsirea propriului drum în viaţă...

Pe la începutul anilor 2000, exista un talk-show pe ANTENA 1, care se numea: "Marius Tucă Show". Acest excelent ziarist invita în emisiunile sale, cele mai reprezentative personalităţiale momentului, de la preşedintele statului, primul ministru şi membri ai guvernului, până la sportivi, oameni de cultură sau de ştiinţă... pe scurt, invita în fiecare seară, OMUL ZILEI! ...Era unul dintre programele cele mai aşteptate şi mai urmărite, întrucât realizatorul nu-şi "ierta" pentru nimic în lume invitatul, supunându-l unui continuu tir de întrebări, care de care mai provocatoare şi mai indiscrete referitoare la activitatea profesională sau acţiunile publice ale acestuia. Totul cu bun simţ, totul cu maxim profesionalism, beneficiind de o echipă redacţionala de elită!

Într-o seară de acum circa zece ani, l-a avut ca invitat pe marele nostru economist şi academician Anghel Rugină, profesor universitar de anvergură mondială, care s-a stins din viaţa de curând, din păcate... Emisiunea de pe Antena 1 din acea seară avea să devină, pentru toţi cei care am urmărit-o, absolut memorabilă.

Sub Ceauşescu, Anghel Rugină a fugit din ţară, trecând Dunărea înot la sârbi. A fost rănit la picior de un grănicer român, dar a reuşit în cele din urmă să ajungă în Statele Unite, unde a devenit membru corespondent al Academiei Statelor Unite, şef de comisii economice şi consilier în diferite guverne americane.Pentru cine vrea să se edifice mai pe larg despre personalitatea acestui român de excepţie recomand lectura de pe Wikipedia şi din alte surse on-line.

La un moment dat, cu toată experienţa sa, Marius Tucă a scăpat invitatul de sub control. Personajul "de mare calibru"din acea seară, a pus treptat stăpânire pe emisiune, toată pregătirea acesteia ducându-se "pe apa Sâmbetei", deoarece răspunsurile sale la întrebările moderatorului depăşeau cu mult tiparul emisiunii, prin amplitudine, prin modul în care erau documentate şi mai ales prin consecinţele lor!... Erau răspunsuri care impuneau de la sine alte întrebări şi tot aşa... Ca un bulgăre de zăpadă lăsat să se rostogolească pe o pantă proaspăt ninsă!... Dar să vedem ce s-a întâmplat, concret!

Domnul Rugină a afirmat la un moment dat, că a fost invitat acasă la George Bush!La "CASA ALBĂ", bineînţeles. Fiica domniei sale era prietenă şi colegă de facultate cu gemenele preşedintelui american, iar acesta a vrut să îl cunoască personal, aşa că l-a invitat la o cină în cel mai bine păzit obiectiv al planetei. Şi când Marius Tucă l-a întrebat cum e de fapt preşedintele american "în privat", au început dezvăluirile:

"George Bush este un texan simpatic, cinstit şi foarte de treabă, dar nu face ce vrea el!..."
"Cum, adică, nu face ce vrea el? Păi nu este el cel mai puternic om de pe planetă? Nu conduce el guvernul celui mai puternic stat din lume?" A întrebat, Tucă."Păi, nu prea..." a răspuns domnul profesor. "Se vede treaba că trebuie să fac unele precizări", a mai spus domnia sa, "ca să se ştie şi ca să puteţi înţelege mai bine"!...

Apoi a continuat: "Dragii mei, lumea asta este condusă de un fel de guvern mondial, format dintr-un grup de circa 250-300 de persoane, super-bogate, super-puternice şi super-bine-informate, care trăiesc "ca în sânul lui Adam"! Oamenii ăştia deţin puterea absolută pe planetă. În afară de accesul imediat la toate resursele economice şi la cele mai recente descoperiri tehnico-ştiinţifice, multe ţinute în secret, au la dispoziţie, în toate ţările lumii, institute de cercetări psiho-sociologice, cu ajutorul cărora ţin sub control toate popoarele planetei. Acestea le indică personajele politice cele mai "potrivite" pentru a "câştiga alegerile", în mod "democratic" în cele mai importante state ale lumii; importante nu numai ca număr de locuitori, dar mai ales prin resursele lor naturale, prin puterea economică, militară sau prin poziţia lor strategică.

Practic toţi conducătorii statelor importante ale planetei sunt"aleşi" cu "binecuvântarea" acestui "GRUP", şi toţi cei aleşi nu fac altceva decât să pună în practică "directivele" trasate de acesta..."

Întrebare telefonică de la un telespectator: "Domnule Anghel Rugină, face şi România parte dintre ţările vizate de "GRUP"?"
"Da. Şi ca dovadă vă aduc faptul că, înainte cu două luni de alegerile din 2000, persoana care a câştigat alegerile prezidenţiale, a fost în vizită "privată" în Statele Unite, iar la două săptămâni de la câştigarea alegerilor, primul ministru proaspăt numit a făcut acelaşi lucru. Au fost amândoi să-şi ia "foaia de drum"...

Replică telefonică: "Adică dumneavoastră vreţi să spuneţi că pe preşedintele nostru ni l-au ales americanii?"
 Răspuns: "Nu o spun eu. Aşa este. Numai că nu americanii, ci "GRUPUL" care conduce. În America a avut loc doar acceptarea şi instruirea personajelor."

Replică: "Să vă fie ruşine domnule, Rugină... Să vă fie ruşine că aţi ajuns la vârsta pe care o aveţi, cu capul plin de păr alb, ca şi mine şi că ne minţiţi în halul ăsta... Nu ştiu ce interes aveţi să o faceţi, dar vreau să vă spun că pe preşedintele nostru l-am ales noi, cu toţii, prin votul nostru, că aşa am vrut noi! Să vă fie clar: aşa am vrut noi! Şi apoi cum să ni-l aleagă alţii când este o comisie de votare care verifică vot cu vot, de la toate partidele... Sunteţi un mincinos! Domnule Marius Tucă, nu mai chemaţi, domnule, din ăştia... Bună seara!..."

Anghel Rugină, (A.R.): "Dragă domnule, te felicit!... Te felicit că ai ajuns la vârsta la care ai capul plin de păr alb şi că ai trăit până acum cu impresia că ai putere! Că votul tău contează! Poţi să mori fericit în cazul ăsta! Eu nu am vorbit pentru cei care au vârsta şi convingerile dumitale. Eu am vorbit pentru cine are urechi să audă şi minte să înţeleagă!...

În ceea ce priveşte votul, nu uitaţi vorbele lui Stalin, care zicea că nu contează cine şi ce votează, contează doar cine numără voturile! Astăzi cu voturile centralizate electronic treaba asta a devenit un simplu joc pentru un informatician: cu un program deştept, printr-o simplă atingere a unei anumite taste, voturile plus ale unui candidat se adună discret la cel care trebuie să iasă...

Îmi spui că nu ştii ce interes am... Am interesul ca POPORUL MEU SĂ AFLE... Să afle şi SĂ ÎNŢELEAGĂ!... Să înţeleagă că la nivel global "cărţile sunt făcute"! Oamenii ăştia sunt prea deştepţi şi prea puternici!..."

Alt telespectator (TS), întreabă:
"Dar cine sunt oamenii ăştia? Este vorba de Franc-masonerie?"

A.R.: "Sunt şi masoni în "grup", dar nu sunt majoritari!"
TS, (chiar dacă se tratează de un alt telespectator lăsăm iniţialele cu titlu generic, pentru cursivitatea mesajului):
 "Atunci, despre cine este vorba? E sultanul Bruneiului? Bill Gates? Sau cine altcineva?"

A.R.: "Mai, băieţi... Pe oamenii ăştia nu-i cunoaşte nimeni... Adică nimeni dintre "muritorii de rând"! Ce, sultan? Ce, Bill Gates? Ăştia sunt mici copii, pe lângă cei din "GRUP"! Trebuie să înţelegeţi că adevăraţii bogaţi ai lumii nu apar în nici un top, al niciunei reviste... Se bucură de anonimat pentru ca astfel să aibă libertate deplină de mişcare. Doar un număr limitat de persoane, alese pe sprânceană, cunoaşte identitatea unora dintre ei, alte persoane "alese", cunosc pe altele, şi tot aşa. Nimeni nu poate pune toate piesele acestui puzzle împreună... Nici măcar preşedinţii marilor state ale lumii. Directivele ajung la ei prin interpuşi. V-am spus că este vorba despre oameni deosebit de inteligenţi şi despre o organizare perfectă!..."
 TS : "Atunci sunt evreii?"
A.R.: "Sunt şi evrei dar nu sunt majoritari!"
TS: "Arabii? Sunt şi arabi? Că ăştia au petrol..."
A.R.: "Dragii mei, sunt reprezentanţi de peste tot, într-o proporţie echilibrată. În asta şi constă succesul "GRUPULUI", deciziile în interiorul lui se iau într-un mod absolut democratic, iar locul în acest "GRUP"se moşteneşte, pe principii monarhice, cei ce urmează să intre fiind foarte bine testaţi şi pregătiţi în acest sens...
TS: "Bun, şi cam de când se întâmplă chestiile astea?"
A.R.: "Se zice că acest "GRUP" a luat fiinţă cam pe la începutul anilor 1800, cu scopul declarat de a prelua conducerea lumii. Prima mişcare cu relevanţă la nivel planetar ar fi fost iniţierea valului de revoluţii din Europa anilor 1848. Apoi "GRUPUL" a încercat preluarea puterii pe tot globul prin intermediul ideologiei comuniste."
 TS: "Cum adică, să preia puterea în lume cu ajutorul comunismului? Păi comunismul nu zice că totul este al tuturor? Nu înţeleg. Puteţi să ne explicaţi?"

A.R.: "O.K. Să raţionăm un pic... Deci ideologia comunistă spune că totul este al tuturor, este adevărat, dar şi că nimeni nu poate dezlipi nici un strop din bunurile în comun pentru folosul său personal. Deci totul este al tuturor şi în particular al nimănui. Şi chiar dacă nu sunt ale nimănui, după victoria planetară a comunismului, aceste bunuri trebuiesc totuşi "administrate" de cineva. Şi de ce acel cineva n-ar putea fi un "GRUP", de administratori la nivel mondial de, să zicem... 250-300 de persoane!... " ...Toată lumea... mută. Inclusiv Marius Tucă...

Şi domnul profesor a continuat: "Toate mişcările de rezonanţă mondială de după 1848, s-ar fi produs cu acceptul acestui "GRUP". Totul bine studiat. Totul cu un scop precis.Bineînţeles că au apărut şi evenimente neprevăzute. Las un moment dat, liderii comunişti, supuşi unei propagande deşănţate cu scopul creării cultului personalităţii, pe criterii de marketing politic, au început ei înşişi să creadă în ceea ce propovăduiau şi să se creadă nişte ZEI în viaţă, aşa că au scăpat de sub control. Şi atunci a fost nevoie de crearea unei ideologii care să contrabalanseze comunismul şi anume fascismul. Şi aşa a pornit cel de-al doilea război mondial... Şi când şi fascismul a început să aibă derapaje i s-a opus o coaliţie mondială, şi pentru că nu fusese înfrânt comunismul "independent", a fost nevoie de un "război rece", care s-a încheiat aşa cum ştim cu toţii, cu victoria "GRUPULUI", asupra copilului rebel - comunismul!

Acum suntem în faza în care "GRUPUL" se concentrează asupra unei noi strategii de putere şi anume "GLOBALIZAREA". Au fost create organisme la nivel global în sprijinul acestui concept: NATO, G8, G20, FMI, Banca Mondială, BERD, Comunitatea Europeană, etc...

Trebuie să recunoaştem că acest "GRUP" a avut un rol foarte important în menţinerea unui echilibru strategic la nivel mondial. În perioada dominaţiei acestuia, nivelul de trai al populaţiei a crescut în mod constant, nu peste tot e drept dar încă se mai lucrează la acest lucru prin intermediul organismelor mondiale controlate de "GRUP". De asemenea nivelul tehnologic a cunoscut un progres uriaş care nu ar fi fost posibil fără direcţionarea resurselor necesare în acest sens. "Drepturile omului"sunt impuse permanent pe ordinea de zi a tuturor reuniunilor la nivel mondial, sau regional, acolo unde acestea nu sunt la înălţimea momentului. În general se impune o nouă ordine mondială, care încearcă să înlăture haosul, anarhia şi pericolele potenţiale la nivel planetar...V-am spus că este vorba despre persoane deosebit de inteligente.
 E drept, uneori sunt mai răi câinii ca stăpânii, dar sunt sigur că la momentul oportun, stăpânii îşi vor pune câinii cu botul pe labe!..."

Marius Tucă (M.T.):
"Domnule Anghel Rugină, m-aţi uimit! De unde ştiţi toate astea?
 A.R.: "În cercurile academice americane se dezbat destul de des subiecte de genul ăsta!"
M.T.: "Şi nu vă este frică să dezvăluiţi aceste lucruri?"
A.R.: "În primul rând, am o vârstă: "mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul", şi apoi sunt lucruri, repet, deja cunoscute, iar scopul pentru care am făcut-o este de a limpezi cumva apele şi de a potoli spiritele înfierbântate din România, care încă mai cred că tot ceea ce zboară se mănâncă!..."
TS: "Şi noi ce trebuie să facem?"
 A.R.: "Aici am vrut să ajungem cu discuţia noastră!... Pentru noi, important este să ne facem viaţa frumoasă în jurul nostru.Să lăsăm gândurile mari, la scara internaţională, că acolo jocurile sunt făcute şi echilibrele nu trebuiesc rupte! Nu avem nici informaţiile, nici competenţa, nici resursele şi nici mijloacele necesare să acţionăm la un nivel atât de înalt.
 Putem în schimb să ne comportăm civilizat, să ne educăm bine copiii, să ne conservăm şi să ne protejăm mediul în care trăim, să ne respectăm şi să ne ajutăm, pe scurt: să ne trăim viaţa liniştiţi..."

Au trecut zece ani de la această emisiune. E greu să uiţi aşa ceva. În acest răstimp am încercat să deschid ochii şi să înţeleg ce se întâmplă în jurul meu.
Bineînţeles că dialogurile de mai sus sunt reproduse din memorie, întrucât nu am găsit arhivată emisiunea, pe internet, şi trebuiesc tratate cu rezerva necesară în acest caz. Memoria poate juca feste oricui. La un moment dat mă întrebam dacă această emisiune chiar a avut loc în realitate sau doar în imaginaţia mea.
 Subiectul este bineînţeles foarte incitant, şi existenţa unui "Grup" de persoane iniţiate care "stăpânesc" lumea,a fost unul dintre primele lucruri care m-au frapat în romanele lui Pavel Coruţ. El i-a numit în aceste romane "BUBULI". Anghel Rugină l-a numit"GRUP".
 Pavel Coruţ i-a menţionat pe "BUBULI" sub rezerva împletirii fanteziei cu realitatea. Anghel Rugină a părut ceva mai concret. Ambii însă ne recomandă să ne trăim viaţa liniştiţi.
Sunt două personaje importante ale României şi ne putem mândri că suntem contemporani cu ei, chiar dacă domnul Anghel Rugină între timp a trecut în nefiinţă.
Şi dacă ne mândrim cu ei, să încercăm să le şi dăm ascultare!
Concluzia finală:
"Să ne facem viaţa frumoasă în jurul nostru, şi să o trăim în armonie "

P.S. 1
Zilele trecute am vizionat pe video seria de filme "Prison Brake", care mi-a amintit brusc de interviul lui Anghel Rugina...
P.S. 2
Si tot zilele trecute, intrand intr-o librarie, privirile mi-au fost atrase magnetic de o carte cu acelasi nume: "Stapanii lumii", cu subtitlul - "O istorie a conspiratiilor", autor Juan Carlos Castillòn, Editura Nemira, Colectia "Porta Magica". Romanul confirma si dezvolta teoria unei conspiratii mondiale.
Sursa: primit pe mail