vineri, 25 noiembrie 2011

Video: MECANICA CEREASCA GEOCENTRICA


Iata si comentariul lui hexaimeron, cel ce a postat filmuletul pe youtube:
Simulări preluate de pe site-ul lui Massimo Mogi Vicentini, de la planetariul din Milano, ce descriu universul geocentric. Începând cu minutul 1 se arată mecanica cerească geocentrică în concepţia lui Eudoxus. Se poate admira complexitatea mişcărilor şi dibăcia celui ce a realizat simularea, dar cu o obiecţie esenţială: în acest model de computer cerul înstelat – şi zodiile – par a fi un cadru nemişcat. În realitate şi acestea se mişcă în jurul Pământului cu o rotaţie completă în 24 h!
De la minutul 3.10 universul geocentric în viziunea lui Aristotel. Aceasta este cosmologia primită de către Sfinţii Părinţi ai Bisericii, revelaţie naturală în consens cu cea supranaturală a Scripturii.
Dar ceea ce se arată la planete, este mişcarea lor naturală de la vest la est. Cerul se mişcă de la est la vest şi trage cu el aceste planete în mişcarea observată de est la vest.
Modelul simulatorului este orientativ, dar în realitate, consecinţa mişcării cerului este exact inversul a ceea ce arată simularea: Saturn va avea viteza rotaţiei diurne cea mai mare, iar restul planetelor viteze descrescătore, luna având cea mai lentă rotaţie diurnă.
Pentru detalii vezi http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/Elementedeastronomie.html
   Cititi va rog si:
Sfinti Parinti despre GEOCENTRISM
VIDEO: GEOCENTRISM


Sursa: Saccsiv’s Weblog

Atenţie la mâncarea din conservă! Conţine bisfenol A, cu efecte nefaste asupra sănătăţii

Atenţie la mâncarea din conservă! Conţine bisfenol A, cu efecte nefaste asupra sănătăţiiGalerie foto (1)
Consumul regulat de alimente din cutii de conserve creşte nivelul de bisfenol A, o substanţă organică foarte dăunătoare pentru corpul uman.
Bisfenolul A (BPA) este o substanţă care intră în componenţa unor materiale plastice. Cutiile metalice de conserve sunt de obicei căptuşite cu un strat subţire de asemenea material plastic, având rolul de a preveni ruginirea şi a păstra produsele proaspete. De asemenea, bisfenolul A se regăseşte în unele ambalaje de băuturi răcoritoare – sticle de plastic şi “doze” metalice.
Cercetările arată că acest compus trece din stratul de material plastic în alimentul din cutie şi este absorbit rapid în organism.
Cercetătorii de la Universitatea Harvard, SUA, au efectuat în acest sens un studiu pe 75 de voluntari. Timp de 5 zile, o parte din participanţi au fost rugaţi să consume supă vegetariană proaspăt gătită, iar alţii, supă din conservă. După o săptămână, dietele participanţilor au fost inversate – cei care consumaseră supă proaspătă au trecut la supa din conservă şi viceversa.
La sfârşitul studiului, testele efectuate au demonstrat că toţi cei care au consumat supă din conservă au avut bisfenol în mostrele de urină, comparativ cu doar 77% din cei care au mâncat supă proaspătă.
Cantitatea medie de bisfenol, după consumarea supei proaspete, este de 1,1 μg/L, comparativ cu 20,8 μg/L, în cazul supei la conservă. Cu alte cuvinte, consumarea zilnică a unei porţii de supă la conservă, creşte nivelul bisfenolului A de 20 de ori.
Specialiştii spun că diferenţele sunt extrem de mari şi că rezultatele studiului cer analizarea atentă a efectelor bisfenolului asupra corpului uman. După opinia lor, ar fi recomandabil să se renunţe la folosirea BPA în ambalajele pentru produse alimentare.
Uniunea nordamericană a fabricanţilor de ambalaje metalice susţine că este “foarte improbabil” ca BPA să afecteze negativ sănătatea oamenilor.
Cu toate acestea, tot mai multe studii recente arată că BPA afectează echilibrul endocrin al organismului.
În Uniunea Europeană, utilizarea bisfenolului A a fost interzisă, până în prezent, doar în plasticul folosit la fabricarea biberoanelor.
Sursa: BBC
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Bunicii: cheia evoluţiei umane / Parlog Nicolae

Bunicii: cheia evoluţiei umaneGalerie foto (1)
Nu ne-au vegheat doar copilăria, ci, conform unor ultime studii, din timpuri imemoriale până în prezent, bunicii din toată lumea au avut un rol extrem de important în evoluţia speciei umane şi consolidarea familiilor.
Suportul lor psihic, emoţional şi material a ajutat mii de generaţii de oameni să crească sănătoase, echilibrate şi cu un set de valori corecte şi funcţionale.
Dragostea şi experienţa oferită de bunici propriilor copii şi nepoţilor au ajutat la depăşirea unor dificultăţi serioase precum divorţul sau pierderea tragică a unui membru al familiei.
Concluziile au fost publicate de către mai multe echipe de cercetători americani şi australieni care au studiat rolul bunicilor în istoria societăţilor umane din cadrul mai multor culturi şi civilizaţii din lumea întreagă.
Spre exemplu, un studiu din Finlanda a evidenţiat faptul că acei copii care au bunici relativ tinere ajung să trăiască mai mult decât copii care au bunici mai vârstnice.
S-a mai stabilit faptul că bunicele din partea mamei işi iubesc mai mult nepoţii decât cele din aprtea tatălui. Cercetătorii explică acest comportament pe baza faptului că bunica din partea ammei simte instinctual legătura ADN cu nepotul, fiind foarte atentă la transmisia liniei genetice pe mai departe.
Sursa: Daily Mail
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Calugari romani care deveneau invizibili prin rugaciune !

Aptitudinile de a te face invizibil si de te deplasa in mod inexplicabil ar constitui unele din efectele rugaciunii isihaste,o rugaciune repetata in minte fara incetare.Iata ce spunea Ioan din Moldova,un sihastru din secolul al XVIII-ea:”Rugaciunea incepuse sa prinda radacini, sa actioneze,nu mai puteam dormi,abia o ora pe noapte,si asta stand pe un scaun.
Rezultatul acestei rugaciuni neintrerupte este o iubire netarmuita fata de toti oamenii.Ioan din Moldova afirma:”Ma scol deseori seara ca sa spun rugaciunea care Iisus si devin prizonier,atras in afara mea.Nu stiu unde.In corp sau in afara lui?NU stiu,Dumnezeu stie.” Corpul lui a disparut intr-o zi ,fara ca nimeni sa stie unde si cum.
Si astazi se mai pot auzi astfel de relatari.De exemplu,cea a staretului Agapia Teodul,mort in 1981.El a istorisit intalnirile ciudate avute de episcopul Ioan,un sihastru foarte avansat spiritual si cu multe capacitati miraculoase.Era un pustnic vestit,care traia in Muntii Carpati.Cand se plimba pe carari,ucenicul care il insotea intotdeauna mergea in spatele lui,ca sa se poata ruga netulburat.Avea plete albe,barba alba,chipul luminos,purta haine vechi si se sprijinea intr-un baston.Stia sa citeasca in suflete si viitor.
Teodul l-a intalnit intr-o zi si pe carare si sihastrul i-a istorisit traseul lui spiritual.Fiind episcop,in 1915,a dorit sa intre intr-o manastire ca simplu calugar,avand sarcina sa aiba grija de vite.Staretul i-a spus ca a hotarat sa hirotoneasca,dar el era deja hirotonit,asa ca a fugit si s-a retras in padure.Pustnicul i-a cerut lui Teodul hartie si cerneala,apoi a disparut atat de brusc,incat calugarul nu a putut sa-si dea seama in ce directie a luat-o.Teodul s-a intors la manastire sa faca rost de cele cerute de sihastru.Dupa un timp,a revenit pe aceeasi carare.Cand a ajuns in poiana,pustnicul si-a facut aparitia ca din senin,fara sa-si dea seama de unde vinese.Avea chipul radios.Si,dovedindu-si din nou puterea clarviziunii,l-a sfatuit pe Teodul sa nu se duca intr-o anumita manastire,deoarece nu se afla acolo persoana pe care dorea s-o vada.
Cinci ani mai tarziu,Teodul a auzit o poveste stranie.Un frate de la manastire isi vazuse turma de oi si cainii adunandu-se intr-un chip bizar,in mijlocul lor aflandu-se un calugar batran care s etanguia:”Cu ce am pacatuit,Doamne,ca sa ma arati oamenilor?“. Era in mod normal vizibil? Oricum,i-a cerut celuilalt calugar sa nu pomeneasca nimic despre aparitia lui.Dar,dupa o saptamana,calugarul a spus totul la spovedanie.Preotul a cerut sa fie cautat pustnicul,dar nu l-au gasit nicaieri:devenise din nou invizibil.
Astfel de ralatari gasim si la ortodocsii greci si rusi.

VIDEO SOCANT! Ce contin cerealele pe care le mananci la micul dejun

Un experiment realizat de americani a scos la iveala un lucru ingrijorator, care ar trebui sa ne puna pe ganduri inainte de a ne cumpara fulgi de porumb si de a-i servi la micul dejun.
VIDEO SOCANT! Ce contin cerealele pe care le mananci la micul dejun
 Americanii au luat o punga de fulgi de porumb, pe care i-au pus intr-un vas cu apa, iar deasupra a fost plimbat un magnet. Fulgii au fost atrasi de magnet, ceea ce demonstreaza ca acestia contin fier. 
Mai mult, in cadrul experimentului un magnet este pus intr-o punga, alaturi de fulgi de porumb si apa, care au fost pusi intr-un blender. Dupa cum se poate observa, fulgii de porumb contin pilitura de fier.


Sursa: Fata nevazuta a lumii….

Codul de bare si cifra 666

Bar Code (cod barat) este un sistem de codificare numeric alcatuit
dintr-o secventa de linii verticale de grosimi variate, secventa care se aplica azi in mod curent pe toate produsele comerciale. Care este scopul sau?

Motivul crearii unui astfel de sistem este dorinta de a detine controlul absolut asupra datelor privind orice productie economica. De pilda, daca o companie scoate pe piata un nou articol comercial, pentru a avea permisiunea de punere in vânzare trebuie sa solicite unui for international alocarea unui numar unic care caracterizeaza articolul respectiv. Numarul este codificat intr-un sistem de bare (bar code) si se aplica sub forma de eticheta. Astfel, in toata lumea, acest produs economic va fi singurul care detine acel cod, neputând fi confundat cu un altul.
Liniile verticale ale codului barat sunt apoi citite (de pilda, la un magazin) cu ajutorul unui sistem optic – un creion electronic (light pen) – care descifreaza secventa de linii transformând-o intr-o secventa numerica.
Astfel, in memoria computerului care face citirea, fiecarei perechi de linii ii corespunde o anumita cifra, citindu-se deci codul articolului comercial respectiv. Cu acest cod, recunoscându-l in baza de date (deci recunoscândul ca existent in depozitul magazinului), computerul poate face mai apoi diverse operatii economice: scadere din depozit, calcularea costului, bilant de plata etc.
Sistemul bar code a aparut in SUA la inceputul anilor 1970, fiind aplicat initial in citirea rapida a codurilor inscrise pe marile containere de pe vagoanele de trenurilor de marfa. Pentru imensul sau avantaj economic, sistemul a fost apoi generalizat la toate produsele comerciale.
Vazând posibilitatile nelimitate de supraveghere a intregii economii mondiale prin intermediul noului sistem de codificare, cei interesati de avantajul acestei puteri au cautat a infiinta un centru international economic pentru stocarea informa]ionala a datelor economice globale, impunând treptat ca obligativitate, in vederea lansarii pe piata a unui nou produs, cererea de alocare a unui cod barat de catre acest centru. Denumirea sa este Uniform Code Council (UCC). Mai târziu, in 1978, lua nastere in Europa, cu 24000 de membrii fondatori, un consiliu similar denumit European Article Numbering Association (EAN).
Aceste doua organizatii au produs in ultimii ani un intreg evantai de tipuri de codificare barata, pentru diverse aplicatii profesionale. Dintre toate aceste tipuri, doua sunt insa folosite in mod prioritar si anume cele denumite UPC (Universal Product Code – Cod Universal Produs) si EAN-13 (European Article Numbering = Numerotarea Europeana a Articolelor).
In prezent, cele doua tipuri sunt folosite in peste 75 de tari ale lumii, toate datele privind produsele comerciale “marcate” in sistem bar code (date despre tara de origine, despre producator si felul produsului) fiind inregistrate la sediile celor doua organizatii. Schimbul de informatii intre cele doua sisteme este realizat prin adaugarea unui zero la tipul UPC care astfel poate fi citit in sistemul european EAN.
Care este insa implicatia religioasa?
Inca din anii 1970, unii crestini americani au demonstrat ca, in sistemul bar code, tipurile UPC-A si EAN-13 detin in mod invariabil, pentru orice produs, trei perechi de linii usor prelungite care se citesc in memoria computerului prin cifra 6. Aceste linii se numesc caractere de siguranta sau bare de protectie (Guard Bars) si servesc la recunoasterea de catre calculator a sistemului bar code. Cu alte cuvinte, la citirea codului, calculatorul detecteaza mai intâi prezenta celor trei guard bars (care, decodificate alcatuiesc in mod invariabil, pe toate produsele, numarul 666!) si apoi, recunoscând aceasta pecete, declanseaza citirea codului si efectuare operatiilor economice. Puteti verifica singuri faptul ca existenta numarului 666 pe orice produs este o conditie de baza ca aparatul sa poata citi codul, innegrind cu stiloul cele trei guard bars.
Scanner-ul nu mai poate recunoaste pecetea si nu efectueaza citirea.
Sursa: Fata nevazuta a lumii….

Cum ne apărăm de fuga marilor grupuri bancare


Mugur Isărescu, guvernatorul BNR (stânga), şi preşedintele Traian Băsescu

Foto: agerpres
BNR ar trebui să naţionalizeze băncile cu probleme, să capitalizeze CEC Bank şi să înfiinţeze o instituţie pentru a contracara efectele potenţialei retrageri a băncilor străine, spun analiştii.
În numai o lună, ceea ce părea un scenariu îngrijorător s-a transformat în ameninţare reală. Riscul ca marile grupuri bancare prezente pe piaţa autohtonă să se retragă pentru a-şi proteja „nucleul" din ţările de origine a crescut în ciuda promisiunilor Bruxelles-ului că una ca asta nu se va întâmpla.
România este considerată deosebit de vulnerabilă, având în vedere că sistemul bancar autohton este dominat de bănci străine. Ipotezele curgeau, iar subiectul era dezbătut în asemenea măsură încât preşedintele Traian Băsescu a ridicat problema în faţa forurilor UE atunci când a participat la Summitul extraordinar pentru salvarea Greciei şi a zonei euro, care a avut loc la 26 octombrie.

Ca răspuns, José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că înţelege îngrijorarea statelor est-europene şi că se vor lua măsuri pentru ca acestea să nu-şi reducă expunerea pe regiune. Apoi, în comunicatul emis în urma Summitului, Bruxelles-ul a introdus o prevedere în acest sens. Ieri, Băsescu a avertizat iar asupra acestui risc. „Vreau să cred că nu vom fi puşi să plătim lăcomia sistemelor bancare", a declarat acesta.

Nu le putem forţa să rămână

Încă de pe atunci, analiştii spuneau că strategia este deficitară: nu exista niciun cadru legal sau propunere de sancţiune care să oblige băncile să respecte prevederea. Era mai degrabă o „sugestie", spun aceştia. De atunci, băncile au început să-şi reducă expunerea pe pieţele mici. Mai mult, la începutul săptămânii, banca centrală a Austriei a recomandat grupurilor bancare să-şi limiteze finanţările în statele est-europene. „Am depăşit faza scenariilor sau a speculaţiilor", crede Doru Lionăchescu, preşedintele casei de investiţii Capital Partners.

„Sunt nişte bănci private, care au venit să facă profit, iar acum nu-l mai pot obţine. Sunt pregătite să plece", explică Ilie Şerbănescu, fost ministru al Finanţelor. „Ne-am împrumutat la FMI ca să împrumutăm la rândul nostru aceste bănci, însă acum nu putem face nimic pentru a le opri", continuă acesta. „Acum două săptămâni s-a promis ceva. Între timp, s-a arătat încă o dată că ţările în parte nu ţin cont de ceea ce spune Bruxelles-ul", spune şi Lionăchescu. Acum, după ce s-a dovedit că propunerile Bruxelles-ului nu sunt literă de lege pentru ţările comunitare, România ar trebui să-şi elaboreze o strategie pentru a diminua impactul unei astfel de retrageri a băncilor străine, spun analiştii.

Ce putem face

„Ar trebui să trecem de la ameninţări voalate şi bătutul obrazului la pregătirea unui plan pentru înlocuirea acelor bănci", crede Lionăchescu. Acestă propune, pe lângă capitalizarea CEC Bank şi naţionalizarea temporară a unor bănci gata să părăsească România, şi înfiinţarea cât mai rapidă a băncii-punte, care să acopere funcţia de creditare, vitală economiei româneşti. „Băncile au oprit deja creditarea de două luni. «Banca-smurd» trebuie să preia această funcţie", explică acesta.

„Singurul lucru inteligent pe care-l putem face este naţionalizarea băncilor care au probleme şi revinderea lor către privaţi români, să refacem astfel un nucleu al sistemului bancar român", crede şi Şerbănescu. Chiar dacă statul nu are resursele necesare pentru o astfel de intervenţie, Banca Naţională a României (BNR) are, a explicat acesta.

" Singurul lucru inteligent pe care-l putem face este naţionalizarea băncilor care au probleme şi revinderea lor către privaţi români. "
Ilie Şerbănescu fost ministru de Finanţe

" Ar trebui să trecem de la ameninţări voalate şi bătutul obrazului la pregătirea unui plan pentru înlocuirea acelor bănci. "
Doru Lionăchescu preşedintele Capital Partners

A fost descoperită o nouă inscripţie maiaşă ce face referire la 2012!


Institutul de Arheologie din Mexic a recunoscut ieri existenţa celui de-al doilea artefact maiaş pe care este înscripţionat un text ce face referire la data de 21 decembrie 2012. Oficialii mexicani resping, însă, orice teorie care sugerează că maiaşii ar fi prezis că această dată va aduce sfârşitul lumii.
Până acum, majoritatea experţilor cunoşteau o singură inscripţie maiaşă ce făcea referire la această dată, o tabletă de piatră din situl arheologic Tortuguero. Ieri, însă, Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic a dat publicităţii un comunicat în care se precizează că o altă inscripţie, găsită în situl arheologic Comalcalco, face referire la controversata dată.
Arturo Mendez, purtătorul de cuvânt al instituţiei mexicane, a afirmat că fragmentul de cărămidă ce conţine respectiva inscripţie a fost descoperit acum câţiva ani, fiind studiat intens de specialiştii institutului. Acum, inscripţia este păstrată într-o colecţie privată a institutului, la care publicul nu are acces.
"Cărămida de la Comalcalco", cum este supranumit artefactul, datează de acum 1.300 de ani. Anumite pasaje sunt dificil de citit, însă ultimele simboluri au fost interpretate de cercetători. Astfel, inscripţia se încheie cu fraza "Va coborî din cer". Experţii spun că este cel mai probabil vorba despre Bolon Yokte, un misterios zeu maiaş asociat atât cu războiul, cât şi cu creaţia.
Arheologii spun că poziţia în care a fost găsită cărămida, cu inscripţia spre interiorul zidului, sugerează că maiaşii nu au intenţionat ca mesajul înscris pe ea să fie citit.
Cercetătorii institutului resping teoriile conform cărora data inscripţionată reprezintă momentul de start al apocalipsei. "Gândirea mesianică occidentală a răstălmăcit cosmogonia civilizaţiilor străvechi, precum civilizaţia Maya", anunţă comunicatul Institutului.
Experţii institutului afirmă că maiaşii considerau că timpul parcurge o serie de cicluri care încep şi se termină cu regularitate, fără a crede că finalul unui ciclu are consecinţe apocaliptice.
Deoarece zvonurile care sugerează că maiaşii ar fi prezis un eveniment apocaliptic în 2012 continuă să circule pe Internet, institutul va organiza săptămâna viitoare o întrunire a celor mai importanţi 60 de experţi în cultura Maya, pentru a "limpezi incertitudinile care există referitor la calendarul maiaş". Evenimentul va avea loc la Palenque, un important sit arheologic din Mexic.
Sursa: descopera.ro