vineri, 5 decembrie 2014

URARE DE MOS NICOLAE
Începând cu 6 decembrie, în perioada sărbătorilor de iarnă oamenii sunt mai buni, mai frumoşi, mai înţelepţi şi fac gesturi minunate faţă de cei dragi şi nu numai.Fie ca această perioadă să îţi aducă şi ţie multe zâmbete frumoase de la oamenii din jurul tău şi să poţi împărtăşi tot ce ai tu mai bun cu ei.
Lustruieşte-ţi ghetele şi după... mergi la culcare!  Moş Nicolae va veni şi îţi va pune în ghetuţe doar zâmbete şi voie bună... să le împarţi apoi în stînga şi în dreapta:) 
Şi eu o să vreau un zîmbet! Să-mi păstrezi unul!


https://www.youtube.com/watch?v=orMxutjpo7k

LA MULTI ANI!
Cu multa iubire,
Sfatuitoarea

TRADIŢII ŞI OBICEIURI de MOŞ NICOLAE. Cele mai cunoscute legende

În fiecare an, în seara de 5 decembrie, copiii știu că trebuie să-și lustruiască ghetuțele sau cizmulițele, pentru că Moș Nicolae va trece pe la ei să le aducă daruri. Celor cuminți. Celor neascultători, Moș Nicolae le aduce o nuielușă, pentru a-i atenționa să își asculte părinții și bunicii. Și este suficient să se uite prin ferestre ca să-și dea seama dacă un copil a fost cuminte sau nu.

Moș Nicolae - obiceiuri și tradiții la noi și în lume
Moș Nicolae - obiceiuri și tradiții la noi și în lume
Tradiția își are originea în povestea personajului legendar și mitic, care a existat cu adevărat în persoana episcopului din Myra-Lichia (pe meleagurile Turciei de astăzi), persoana cu credință nețărmurită în Dumnezeu, care a trăit în secolul al IV-lea. Lui Nicolae de Myra îi sunt atribuite numeroase fapte bune față de cei săraci și năpăstuiți, dar și miracole, numele său traducându-se prin "biruitor de popor". Provenind dintr-o familie înstărită, la moartea părinților săi, și-a dăruit întreaga avuție celor nevoiași, scrie Agerpres.


https://www.youtube.com/watch?v=fOD1LB209Mg

Una dintre cele mai cunoscute legende despre Moș Nicolae este povestea celor trei fete sărace, care neavând zestre nu puteau să se căsătorească și urmau să fie vândute de tatăl lor unor bărbați înstăriți. Se spune că Sfântul Nicolae, aflându-le durerea, le-a aruncat fiecăreia pe geam, într-o noapte, câte un săculeț de bani. Săculeții au căzut fie în ciorapii puși la uscat, fie în ghete. De aici este obiceiul ca darurile de Moș Nicolae să fie puse în ghetuțe.
Deși este grăbit să alerge la copiii din lumea întreagă, Moș Nicolae are timp să plece urechea la dorințele fiecărui copil în parte. În tradițiile românești Moș Nicolae apare pe un cal alb, trimitere la prima zăpadă care cade la începutul iernii, păzește Soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el spre tărâmurile de miazănoapte pentru a lăsa lumea fără lumină și căldură, ajută văduvele, orfanii și fetele sărace la măritat, este stăpânul apelor și salvează de la înec corăbierii, apără soldații pe timp de război, motiv pentru care este invocat în timpul luptelor.

De asemenea, există obiceiul să se pună în apă crenguțe de pomi fructiferi în casă, lângă icoane, care să înflorească de Anul Nou. În funcție de crenguța care a înflorit, se așteaptă recolta de fructe în noul an.

În nopțile sfinte de sărbători, când, preț de o secundă, se deschid cerurile și pentru noi, muritorii, se spune că Moș Nicolae poate fi văzut stând de-a dreapta lui Dumnezeu.

Există obiceiul la sate ca în ziua de Sfântul Nicolae feciorii să se organizeze în cete și să-și aleagă gazda unde vor merge pentru repetițiile colindelor de Crăciun și de Anul Nou. Legenda lui Moș Nicolae s-a răspândit în toată lumea și a luat caracteristicile fiecărei țări. În Europa, în secolul al XII-lea, ziua Sfântului Nicolae a devenit ziua darurilor și a activităților caritabile.

În Germania, tradiția sărbătoririi Moșului Nicolae a apărut prin îmbinarea unei figuri păgâne cu imaginea creștină a Sfântului Nicolae, care este văzut de germani ca un bătrân care poartă un sac în spate și o nuielușă în mână. Pe lângă ghetuțe, copiii pregătesc în ajun o scrisoare în care își aștern toate dorințele și câțiva morcovi pentru caii moșului. Se mai spune că Moș Nicolae are cu el o carte în care a trecut toate faptele copiilor, bune sau rele. Dacă n-au fost cuminți, copiii primesc nuielușe, cartofi sau cărbuni. În unele regiuni din Germania, copiii se costumează în Moș Nicolae și colindă casele vecine, pentru a primi dulciuri.

Copiii din Franța, în ajun, lasă pentru Moș Nicolae un pahar de vin iar pentru măgărușul lui, morcovi și puțin zahăr. În ziua de 6 decembrie, ei primesc ciocolată, turtă dulce, fructe și trimit scrisori rudelor pentru a le ura sărbători fericite. Îndeosebi în regiunile din estul Franței, cei mici știu că Moș Nicolae vine călare pe un măgăruș, alături de Pere Fouettard (Moș Nuielușă), înveșmântat în negru. Dacă Moș Nicolae lasă daruri copiilor buni, Pere Fouettard este cel care-i mustră pe copiii care n-au fost cuminți, altoindu-i cu o nuielușă.

La copiii olandezi, moșul ajunge pe mare, venind din Spania. Dacă n-au fost cuminți, se tem de însoțitorul moșului, Zwarte Piet (Petru cel Negru). El îl ajută pe Moș Nicolae cu darurile și dulciurile pentru copiii cuminți. Va merge pe la fiecare copil și-i va dărui câte ceva, dar dacă pe lista lui copilul este trecut ca neascultător, îl va lua cu el înapoi în Spania.
În Belgia și Luxemburg, copiii își așază ghetuțele în fața ușii și, la fel ca micuții francezi, pregătesc un pahar de vin pentru moșul, morcovi și zahăr pentru calul lui. Odată cu Moș Nicolae, la fel ca și în alte țări europene, copiii îl așteaptă și pe însoțitorul său, Hoseker.

Moș Nicolae este foarte iubit de copiii din Austria, care-l știu ca pe un bătrân înveșmântat asemenea unui episcop, cu o carte mare în care îngerii au scris toate faptele celor mici și călătorește alături de Krampus, care ține în mână o nuia cu care-i amenință pe micuții care nu au dat ascultare părinților.

Copiii din Italia așază pe o farfurie, în ajun, scrisorile în care-și notează dorințele, promițându-i lui Moș Nicolae că vor fi cuminți în anul care va veni. A doua zi, în locul scrisorilor, găsesc dulciurile lor preferate. Tot în Italia, există tradiția numită Rito delle nubili (ritualul celor necăsătoriți). Tinerele fete care au nevoie de ajutor înainte de a se mărita primesc daruri în amintirea sfântului care a ajutat trei fete sărace să se căsătorească, oferind fiecăreia câte o punguță cu galbeni.

În Cehia, odată cu cadourile constând din mere, nuci, dulciuri și jucării, Moș Nicolae le aduce aminte copiilor că în curând va sosi copilul Isus. Conform unui vechi obicei, copiii neascultători primeau în încălțări cartofi și bucăți de cărbune.

În nordul și partea centrală a Croației, Moș Nicolae (Sveti Nikola) aduce cadouri pe 6 decembrie, cu ocazia zilei sale consacrate. În seara dinainte, copiii își lustruiesc încălțămintea și o așază pe pervazurile ferestrelor, pentru a fi umplută cu daruri, dulciuri și fructe de generosul Moș.

În Polonia, Moș Nicolae este o personalitate extrem de divinizată și respectată. Îmbrăcat în haine episcopale și purtând bastonul episcopal, el coboară din ceruri cu ajutorul unui înger și colindă întreaga țară pe jos sau purtat într-o trăsură trasă de un cal alb. La vederea lui, copiii nerăbdători încep să strige 'A venit! A venit!'. Odată intrat într-o casă, Moș Nicolae ascultă cu îngăduință rugăciunile copiilor. El îi ceartă sau îi laudă, după cum este cazul, și le dăruiește apoi icoane, mere roșii, portocale și 'pierniki' (prăjiturele sfinte, făcute cu miere și mirodenii). Dacă nu își face apariția în persoană, el își lasă darurile sub pernele copiilor care dorm sau le pune în pantofii lustruiți special pentru acest eveniment.

În unele orașe și sate din Slovacia, Moș Nicolae, sau Svaty Mikulá?, sosește într-o trăsură trasă de un cal. Copiii nerăbdători să îl vadă umplu străzile și se unesc în coruri și dansuri. În unele regiuni, Moșul vizitează copiii acasă. În ajun, copiii își așază încălțările lustruite pe pervazul ferestrei sau în pragul ușii, sperând să le găsească dimineața încărcate cu daruri. În unele școli are loc sărbătoarea "Mikul Mail", în care copiii își dăruiesc unul altuia mici cadouri.

În Slovenia, în seara anterioară zilei de Sântul Nicolae, copiii își așază încălțămintea afară, în fața ușii, așteptând să o găsească a doua zi încărcată de fructe, bomboane, monede și mici jucării. Cel care îl însoțește pe Moș Nicolae, numit Parkel, pune în încălțările copiilor obraznici cărbuni și cenușă.

În Spania, tradițiile de Moș Nicolae includ un foarte tânăr 'episcop copil', de obicei având între trei și șase ani, și un grup de bărbați numiți ''auroros'', care cântă orații. Bărbații adună colecte, care sunt apoi dăruite de preot sau 'episcopul copil'. Copilul poate fi escortat de colegii de clasă, poate călări un mic cal sau prezidează, împreună cu preotul și profesorul, o masă la care se servesc fructe uscate, nuci și prăjiturele.

Înaintea zilei de Sfântul Nicolae (Szent Mikulás), copiii din Ungaria își lustruiesc pantofii cei mai buni și îi așază pe pervazuri pentru a fi umpluți de darnicul Moș. El vine în case cu un sac plin de cadouri și o carte mare în care sunt scrise faptele bune și rele ale copiilor. Dimineața, copiii găsesc în pantofi bomboane, portocale, nuci, mere, ciocolată și mici cadouri. Copiii obraznici primesc nuiele aurii și linguri de lemn.

Sursa: www.realitatea.net

Horoscop numerologic pentru DECEMBRIE 2014: Previziunile norocului in functie de Numarul SoareluiCalculeaza-ti Numarul Soarelui si afla cum stai cu norocul in decembrie 2014. In functie de Numarul Personal al Soarelui, descopera totodata care sunt principalele previziuni numerologice pentru cea de-a 12 luna a anului si vezi ce te asteapta pe plan personal si profesional.

Calculeaza-ti Numarul Soarelui si afla cum stai cu norocul in decembrie 2014. In functie de Numarul Personal al Soarelui, descopera totodata care sunt principalele previziuni numerologice pentru cea de-a 12 luna a anului si vezi ce te asteapta pe plan personal si profesional.
Calculul Numarului Soarelui este simplu: se aduna luna in care te-ai nascut cu ziua in care te-ai nascut, iar rezultatul se reduce la o singura cifra. Spre exemplu daca te-ai nascut pe 31 februarie, calculul in cazul tau se efectueaza astfel: 3+1 (ziua) + 2 (luna) = 6. Numarul Soarelui pentru persoana nascuta pe 31 februarie este 6. Odata ce ai aflat care este Numarul Soarelui personal, citeste previziunile specifice numarului tau. Le gasesti in paginile de mai jos:

Previziuni numerologice pentru decembrie 2014 in functie de Numarul Soarelui

Foto: Numerologie, numere via Shutterstock

Numarul Soarelui 1: Previziuni Decembrie 2014

Pentru cei cu Numarul Soarelui 1, luna decembrie 2014 vizeaza din punct de vedere numerologic mai ales sentimentele si emotiile, dar si tot ceea ce tine de inima si doleantele ei. Intelegi mai bine ca niciodata care iti sunt asteptarile de la viata si de la cei dragi si cat de important este pentru tine sa ii ai si sa ii tii aproape. Prin urmare, te bazezi pe simturile si pe intuitia ta pentru a-ti imbunatati relatiile personale. Spontaneitatea si afectiunea sunt atuurile pe care le ai la indemana si care te vor ajuta sa aduci reinnoire si angajament in relatiile tale. In acelasi timp, decembrie este pentru tine si o luna benefica pe plan financiar. Foarte posibil sa iti achiti datoriile si sa iti renegociezi o anumita pozitie la locul de munca. In ambele cazuri, cea castigata vei fi tu.


Numarul Soarelui 2: Previziuni Decembrie 2014

Pentru cei cu Numarul Soarelui 2, luna decembrie aduce cu ea o energie jucausa si relaxanta in acelasi timp. Din punct de vedere numerologic, decembrie 2014 va fi pentru tine o luna incarcata de activitati si evenimente sociale, o luna plina energetic. Te vei afla in centrul lor stralucind, radiind energie si cucerindu-i pe ceilalti cu atitudinea, creativitatea si umorul tau. Apar multe oportunitati pentru tine in perioada urmatoare de timp, iar decembrie este doar rampa de lansare pentru ele. Nu incerca sa fortezi lucrurile si sa le duci in directia in care ti-ai dori, ci lasa-le sa se intample. Cele mai bune lucruri din viata ta sunt pe cale de a ti se intampla, trebuie doar sa faci loc pentru ele in viata ta.

Numarul Soarelui 3: Previziuni Decembrie 2014

Pentru cei cu Numarul Soarelui 3, decembrie 2014 este o luna care te va ajuta sa progresezi din punct de vedere profesional si iti va oferi mai multe oportunitati de a-ti atinge telurile. Munceste tare pentru ceea ce iti doresti, dar nu uita de pauzele binemeritate. Chiar daca ai sentimentul ca poti muta muntii din loc prin fortele proprii, incearca pe cat posibil sa obtii un echilibru intre munca si relaxare caci luna decembrie te face mai vulnerabil din punct de vedere al sanatatii. Sistemul tau imunitar iti poate da batai de cap asa ca incearca sa il protejezi apeland la o alimentatie sanatoasa si la o cat mai mica expunere in fata stresului. Fii diplomata in relatia ta de dragoste atunci cand vine vorba de bani. Anumite discutii si neintelegeri in relatia ta de dragoste pot veni dinspre aceasta directie.

Numarul Soarelui 4: Previziuni Decembrie 2014

Pentru cei cu Numarul Soarelui 4, decembrie 2014 este o luna a schimbarii, o schimbare interioara care se va reflecta ulterior si in exterior. Nevoia ta de a te afla in preajma oamenilor comunicand si transmitand emotii, idei si viziuni te va pune in situatia de a face toate aceste lucruri. Decembrie va fi pentru tine o luna a calatoriilor, iar surprizele nu vor intarzia nici ele sa apara. Pregateste-te sa iti petreci timpul intr-un mod dinamic, activ, surprinzator, aventuros si sa faci apel la tot curajul tau si flexibilitatea ta pentru a accepta toate provocarile. Foarte posibil ca intr-una din calatoriile tale sa intalnesti o persoana care iti va schimba viata intr-un mod pozitiv.

Numarul Soarelui 5: Previziuni Decembrie 2014

Pentru cei cu Numarul Soarelui 5, decembrie 2014 se va dovedi a fi o luna productiva si benefica pe plan financiar si material. Daca aveati o situatie materiala instabila sau va confruntati cu o perioada mai grea, in decembrie 2014 lucrurile intra pe un fagas pozitiv. Castiguri asteptate vin dinspre mai multe directii. Sunt directii in care, in urma cu ceva timp, ati investit timp si efort, iar acum culegeti roadele binemeritate. In ceea ce priveste relatiile de dragoste, decembrie este o luna cheie, o luna in care se hotareste destinul si viitorul multora dintre acestea. Unele relatiile se sudeaza mai bine si se refac angajamentele, in timp ce relatiile nefunctionale, cele cu probleme si compromisuri se destrama, lasand loc unor noi inceputuri.

Numarului Soarelui 6: Previziuni Decembrie 2014

Decembrie este pentru cei cu Numarul Soarelui 6 o luna a investiilor pe plan familial. Va ganditi serios sa va reorganizati spatiul in care locuiti si sa investiti in infrumusetarea caminului. Sunteti plin de energie, dar va lasati insufletiti in aceeasi timp si de o energie a creativitatii si a schimbarii. Achizitionati diverse obiecte pentru locuinta si intentionati, printre altele, sa ii faceti o surpriza frumoasa si partenerului de viata. Evitati insa sa va lasati atrasi intr-un conflict cu cineva apropiat din familia voastra. Oricand de mult ii doriti binele, este indicat sa il ajutati cel mult cu sfaturi obiective. Deciziile importante trebuie luate pe cont propriu.

Numarului Soarelui 7: Previziuni Decembrie 2014

Pentru cei cu Numarul Soarelui 7, Decembrie 2014 este o luna provocatoare din mai multe puncte de vedere. Esti implicata in mai multe proiecte care iti solicita concomitent atentia, dar si puterea de concentrare. Ai succes in activitatile comerciale, dar si in cele care implica comunicarea si managementul resurselor umane. O mica probleme de sanatate mai veche iti poate da batai de cap si te poate face sa iti amani anumite planuri pe care le-ai facut in urma cu ceva timp. In relatia cu partenerul de viata, asigura-te ca iti exprimi dragostea asa cum o simti. S-ar putea sa fie o nepotrivire intre ceea ce simti si ceea ce exprimi in mod indirect prin gesturile si cuvintele tale.

Numarul Soarelui 8: Previziuni Decembrie 2014

Pentru cei cu un Numar al Soarelui 8, decembrie 2014 se vrea a fi un timp al afirmarii si al implinirii pe mai multe planuri. Te simti intr-o forma fizica excelenta si te simti fizic si psihic capabil sa faci toate lucrurile pe care ti le doresti. Este drept ca se vor acumula anumite tensiuni la locul de munca la inceputul lunii, insa pe parcurs acestea se vor dovedi a fi doar un val intr-unpahar de apa. Reusesti sa stabilesti relatii echilibrate si armonioase in colectivitatea in care te afli, dar si sa dizolvi orice unda de animozitate, cu o diplomatie care starneste admiratia si respectul tuturor. Succesul va veni si el in etape succesive, dar suficient de puternice incat sa iti aduca o satisfactie imensa. Pe plan personal, lucrurile merg bine si va faceti planuri de viitor in doi sau chiar mai multi :), reusind sa va stabiliti anumite obiective si prioritati pentru anul care bate la usa.

Numarul Soarelui 9: Previziuni Decembrie 2014

Pentru cei cu Numarul Soarelui 9, decembrie 2014 va fi o luna cel putin interesanta. Sunt sanse mari sa cunosti o persoana care iti va da universul peste cap si de la care vei invata multe lucruri. Chiar daca poate nu este o relatie care sa se concretizeze intr-un fel sau altul, cu siguranta va avea un impact profund asupra evolutiei tale spirituale. Creativitatea si inventivitatea de care dai dovada in luna decembrie sunt un imens atu pentru tine, mai ales in afacerile tale. Pregateste-te pentru propuneri inedite de parteneriate care, desi pe moment nu par promitatoare, pe termen lung se pot dovedi a fi o sursa sigura de venit. Au cele mai mari sanse sa se concretizeze in viitorul apropiat. Pentru relatiile stabile, 2014 este o luna care aduce pace si intelegere in cupluri.

Sursa: www.garbo.ro

ENERGIILE lunii DECEMBRIE: Afla ce SCHIMBARI aduc si cum iti pot influenta viata!

ENERGIILE lunii DECEMBRIE: Afla ce SCHIMBARI aduc si cum iti pot influenta viata!
Decembrie este o luna foarte interesanta, cu multe schimbari si evenimente neprevazute. Se va simti o forta astrala, iar persoanele care vor fi prinse in activitati de rutina nu vor avea idee cum sa reactioneze la anumiti "stimuli". 
Pe tot parcursul lunii va exista o accentuare a elementelor Foc si Pamant, iar in aceasta perioada majoritatea oamenilor vor acorda o importanta mai mare caldurii in general, fie ea artificiala, fie naturala. Va exista foarte mult entuziasm, dorinta, pasiune, dar si predispozitia catre melancolie si relaxare. 

Atmosfera astrala

Semnele de Foc sunt foarte active in aceasta perioada, iar in preajma zilei de 22 decembrie Uranus isi va relua mersul direct in Semnul Berbecului. Sagetatorul va fi sustinut de Soare, Venus si Mercur, iar Jupiter iti continua traseul prin Semnul Leului, ceea ce inseamna ca acesti nativi isi vor putea invinge temerile si vor putea face progrese semnificative. 

Dintre zodiile de pamant, Capricornul si Fecioara isi vor face simtita prezenta si vor avea o perioada destul de activa. Vor exista numeroase manifestari ale spiritului, dar in acelasi timp vor exista si cateva blocaje, ceea ce inseamna ca acesti nativi se vor confrunta cu aspecte care duc la instrainare fata de cei dragi. 

Tot in aceste Semne isi vor face simtita prezenta, pe rand, Pluto, Mercur si Venus, iar in preajma datei de 22 decembrie, odata cu intrarea Soarelui in Capricorn, se produce si Solstitiul de iarna.
Neptun si Chiron in zodia Pestilor si Saturn in Scorpion vor evidentia Elementul Apa, iar Aerul este reprezentat de Nodul Nord Lunar in Semnul Balantei, iar Marte se va indrepta catre Varsator.

Schimbari la nivel social

La nivel social se pot produce foarte multe rasturnari de situatie, apar persoane noi in viata noastra, evenimente deosebite sau neprogramate, exista si posibilitatea aparitiei unor noi responsabilitati sau chiar asumarea unor riscuri. 

Totodata, planurile vechi se pot reconfigura, iar cele noi pot suferi unele modificari. Persoanele care vor sa faca progrese in anumite domenii trebuie sa fie foarte atente la detalii, sa evite sa actioneze la moment si sa incerce sa gandeasca in perspectiva. Trebuie sa invete sa fie atente la cei din jur, sa fie corecte si sa comunice deschis legat de orice problema. 

Totul trebuie facut si folosit cu masura in aceasta perioada, fiecare persoana in parte trebuie sa invete sa se bucure de prezent, sa nu caute raspunsuri la intrebari care nu isi au rostul si, nu in ultimul rand, trebuie sa invete ce inseamna responsabilitatea in adevaratul sens al cuvantului. 

Sursa: astrocafe.ro
http://www.ele.ro/

Fenomenul ŞOCANT care a avut loc în septembrie, la Bâlea Lac. "A fost ţinut SECRET până acum"

Fenomenul ŞOCANT care a avut loc în septembrie, la Bâlea Lac. "A fost ţinut SECRET până acum" 542

Unul dintre cele mai șocante fenomene inexplicabile s-a petrecut la Bâlea Lac. În nopțile zilelor de 23,24 și 25 septembrie 1978 mai mulți soldați au raportat că au fost vizitați de ființe stranii, desprinse parcă din alte lumi. Întreaga poveste a început la ora 24.00 a zilei de 23 septembrie când doi tehnicieni de la stația telefericului au zărit pe cerul senin o lumină impresionant de mare. Inițial au crezut că este vorba despre o iluzie, sau chiar despre lumina unei lanterne, dar era atât de mare, puternică și de culoare roz aprins, încât nu putea fi asemănată cu nimic.

Conform relatărilor celor doi, lumina se afla la circa 10 metri de geamul cabanei lor și se mișca haotic în toate părțile. Inginerii au realizat că este vorba despre un fenomen straniu, care este de origine extraterestră.

Aproximativ la aceeaşi oră, fruntaşul Ioan Dorr a ieşit din dormitorul cabanei militare pentru a bea apă. În drumul său spre robinetul aflat la colţul clădirii, luminat de un bec aflat deasupra uşii, a zărit, de la 6-8 metri, o siluetă întunecată, nemişcată, apreciată a fi de 1,90-2,00 metri. Pentru că să alunge orice teamă soldatul a somat creatura, dar aceasta nu a schițat niciun gest. Pentru că era obosit, fruntașul s-a întors în patul său și și-a continuat somnul, scrie efemeride.ro.

În seara următoare, în jurul orei 21,45, soldatul Ioan Dorr își anunță colegii că în fața cabanei, pe o movilă se afla o creatură ciudată. Soldații încearcă s-o alunge aruncând cu pietre dar umanoidul îi ignoră pur și simplu. Apoi soldații se înarmează cu bâte și se îndreaptă spre ea pentru a o lovi. Extraterestrul scoate un țipăt parcă de tigru și în acest fel îi paralizează pe soldați pentru câteva momente. În acest timp, creatura începe să se deplaseze, mersul acesteia fiind comparat de soldați cu unul al unui om care merge pe apă.

Militarii s-au baricadat într-una dintre camere. Peste circa o oră şi jumătate de oră, au auzit cum cineva zgâria obloanele de la fereastră. Doi martori declara că au auzit o voce groasă care aparent a pronunţat cuvintele „sergend… sergend…”. A doua zi au observat că obloanele erau zgâriate de numeroase linii paralele. Militarii au fost atât de speriați încât nu au mai vrut să stea la cabana cu pricina și au coborât de pe munte 


Sursa: http://www.antena3.ro/