duminică, 8 mai 2011

POVESTIOARA CU TALC......... ( capcana de soareci)

Privind prin gaura din perete,un soricel vazu pe fermier si pe sotia sa desfacand un pachet:
"Oare ce se afla acolo?" se intreba soricelul. A fost ingrozit sa vada
ca in pachet era o capcana pentru soareci.
Intorcandu-se la ferma, soricelul dadu de veste tuturor despre ceea ce
vazuse.
"Este o capcana pentru soricei in casa! Este o capcana pentru soricei in casa!"
Gaina a cloncanit, si-a ridicat capul si a spus: "Domnule soarece, iti
pot spune doar atat. Inteleg ca este o problema grava pentru dumneata, dar nu are nici o consecinta asupra mea. Nu pot fi deranjata de aceasta informatie".
Apoi soricelul se duse la porc si ii spuse: "Este o capcana pentru
soricei in casa!"
Porcul a fost impresionat, dar a raspuns: "Regret domnule soarece, nu
pot face nimic, poate doar sa ma rog pentru tine. Poti sa fii sigur ca
esti in rugaciunile mele viitoare"
Soricelul s-a dus apoi la vaca si i-a si ei: "Este o capcana pentru
soricei in casa!"
Vaca i-a raspuns: "Wow, domnule soricel, imi pare rau pentru tine, dar
in ceea ce ma priveste pe mine aceasta capcana nu ma poate rani in nici un fel."
In cele din urma, soricelul s-a intors in casa foarte deznadajduit si
s-a decis sa infrunte de unul singur capcana. In acea noapte s-a auzit
un sunet care vestea ca ceva fusese prins in capcana. Sotia fermierului se grabi sa vada despre ce este vorba, dar din cauza intunericului nu a vazut ca in capcana era coada unui sarpe mare si veninos. Asa ca acesta o muscase.
Fermierul se grabi cu sotia sa la spital, apoi o aduse acasa cu febra
mare.
Toata lumea stie ca un bun remediu impotriva febrei este supa de pui,
asa ca fermierul se duse si sacrifica gaina.
Cu toate acestea, starea sotiei sale se inrautatea.
Prietenii si vecinii venisera sa stea cu ea, iar ca sa ii poata hrani
fermierul taie si porcul.
Sotia fermierului nu se insanatosi si in cele din urma a murit. La
inmormantare au venit atat de multe persoane incat fermierul a
sacrificat si vaca pentru a-i hrani pe toti.
Soricelul privea acum prin gaura din perete cu multa tristete...

Morala: Toti suntem intr-o calatorie numita viata. Atunci cand auzi ca
cineva are o problema si crezi ca nu te priveste, adu-ti aminte ca daca
unul dintre noi este amenintat, noi toti suntem in pericol.

de Areal
http://www.cafeneaua.com/nodes/show/17692/povestiri-cu-talc-ii/1

Dan Puric – Invidia

“ Intr-o zi, vecinul nostru de bloc si-a luat un aparat de aer conditionat. Era un zaduf ingrozitor, dar noi n-aveam aparat de aer conditionat si nici bani ca sa ne cumparam unul. Sufeream de caldura si de invidie. Aveam insa o biblioteca. Ne-am uitat in ea si am scos cugetarile lui Seneca. Am citit de acolo o pagina-doua despre bine si sensul vietii si, desi cald tot ne era, nu l-am mai invidiat pe vecin.
Ceva mai tarziu, vecinul si-a deschis un butic si a inceput sa umble imbracat la costum la patru ace. Noi – tot cu blugi. Nu-i nimic – ne-am zis linistiti, citind un capitol din Etica lui Spinoza. Apoi vecinul a aparut deodata intr-un Megane argintiu. Noi n-aveam nici bicicleta, dar l-am dispretuit citind din Phaidon al lui Platon. Mai tarziu, vecinul a schimbat Meganul pe Mertan. Nu ne-a pasat, caci si noi il schimbaseram dejape Platon cu Aristotel. Si-a luat si un 4×4, cel mai mare de pe strada. Noi l-am luat pe Marcus Aurelius, care ne-a facut sa zambim impacati.
A mai trecut o vreme si vecinul si-a luat nevasta noua: blonda, frumoasa, tanara. Noi – tot cu cea veche, dar am luat Evanghelia dupa Ioan. Vecinul si-a imbracat soata cu o garderoba intreaga si cu blanuri, basca bijuteriile. Noi ne-am imbracat spiritul citind din Eclesiast. In fine, vecinul s-a mutat intr-o vila la sosea cu gard mare, bodigarzi si piscina. Am rezistat si de data aceasta eroic, citind Richard III. A urmat o a doua vila – la munte. Dupa ce am vazut-o, ne-am consolat cu Macbeth. O a treia – la mare: am recurs la Invierea lui Tolstoi, al carei efect l-am consolidat cu Ghilgames, Ghandi si Declaratia de iubire a lui Liiceanu. Ne-am simtit cu mult mai bine.
L-au dat la televizor la o emisiune foarte populara. Ne-am stapanit emotia cu o portie de Caragiale. L-au dat a doua oara cu mare succes: am fi suferit daca nu ne-ar fi ajutat Ananda Coomaraswamy, Cartea lui Iov si Cazul Wagner al lui Nietzsche.
Asa a trecut ceva mai mult timp… Vecinul isi lua case, masini, iahturi, femei. Noi raspundeam cu Balzac, Thomas Mann, Hegel, Berdiaev. Lupta era stransa, dar echilibrata. In sfarsit, intr-o zi l-au aratat cu catuse la maini, umflat de DNA. Am rasfoit atunci fericiti Apocalipsa. Dar peste vreo doua saptamani, vecinul nostru era eliberat si chiar si-a anuntat candidatura pe listele unui partid majoritar.
Scarbiti, ne-am uitat in biblioteca. N-am mai vazut nimic. Ne-am uitat pentru a doua oara. Nu ne-a venit sa credem. Pentru a treia oara ne-am uitat cu atentie. Acelasi rezultat: citiseram toate cartile.
Si atunci ne-a cuprins invidia…
Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?“

Acest articol apartine blogului Romania-Dacia
Sursa: dacialibera.com

Puterea credintei

Sursa: blogul http://despreparanormal.blogspot.com/search?updated-max=2010-11-30T07%3A13%3A00%2B02%3A00&max-results=12

Fenomenele mistice” cum erau denumite pana de curand, au suport stiintific dat de ultimele cercetari in domeniu. Tot mai multi cercetatori din intreaga lume, s-au axat in ultimul timp pe experiente si cercetari specifice.
Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburgau dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin..[1]
“O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de
 Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg
 ”Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei.”[2]
 Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogram ele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit – “stingerea” completă a cortexului cerebral.
 Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută “trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.
Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.
Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii.
 Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.
Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.
Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare.. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiil Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.
Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.
A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra
apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.
Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat.Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..
 Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.
“Apa “distinge” nivelul de credinţă al oamenilor.”, spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
 De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar “mecanismul” , fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti.
Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism).
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu prorpietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa “Doisprezece Paşi de Transformare” (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.(N. T.)
“Sa fie azi pace inlauntru tau. Ai incredere ca esti acolo unde este locul tau, unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilitatile infinite care se nasc din credinta in tine si in ceilalti. Foloseste darurile pe care le primesti, care iti sunt date, si da in countinuare altora dragostea pe care o primesti. Fii multumita de felul in care esti tu, asa cum esti. Lasa aceasta intelepciune sa patrunda adinc, pana in maduva oaselor si daruieste sufletului tau cantec, muzica, dans, rugaciune si libertatea de a iubi. Asta exista pentru noi toti.”

Sursa: Drumul Adevarului

Sufletul pereche te cheama

Atunci cand copiii vor fi instruiti sa aprecieze ce inseamna valoarea si cum sa imparta cu altii – odata deveniti adulti vor decide dreapta masura si le vor permite si altora sa decida liber.
Ca urmare ei vor intra intr-o casatorie in care comuniunea fireasca cu partenerul va fi ceva normal. Atunci ei vor fi oglinzi ale divinitatii unul pentru celalalt si impreuna vor atinge mai repede evolutia spirituala. In acest caz casatoria lor este cu adevarat binecuvantata si fara indoiala va rezista.
Contrar opiniei societatii, o casatorie religioasa sau una omeneasca, legala, nu este sortita sa dureze vesnic. Nici chiar lagatura intre suflete pereche nu este sortita sa dureze vesnic.
O adevarata casatorie sau legatura intre suflete pereche dureaza atata timp cat ambii parteneri vibreaza la unison si se indreapta in aceeasi directie. Adevaratii parteneri sau suflete pereche trebuie sa depuna un efort constant pentru ca relatia lor sa fie incontinuu proaspata si noua. In acest fel casatoria lor sfanta va fi o bucurie si nu o corvoada. Ambii parteneri trebuie sa se deschida unul fata de celalalt, sa impartaseasca de buna voie intimitatea si sa-si permita lor insisi sa fie liberi spiritual.
O casatorie adevarat e ca o tufa de trandafiri puternica si sanatoasa, pe care cresc incontinuu boboci noi si proaspeti care devin flori minunate si frumos mirositoare. Intr-o casatorie adevarata este necesara multa atentie si grija pentru a crea tot timpul, de-a lungul anilor, boboci si flori minunate. Astfel casatoria va decurge firesc, va fi pastrata cu dragoste, va fi fericita si de durata. O casatorie adevarata se realizeaza prin impartasire, daruire si iubire consecventa. Aceasta nu va fi o iubire conditionata, ci una neconditionata, adevarata, o iubire care permite celuilalt partener (sot) sa vina si sa plece dupa dorinta, fara ca dragostea sa fie amenintata.
Daca unul din cei doi parteneri isi mareste sau isi micsoreaza pulsatia propriei vibratii sau frecventa proprie a luminii dincolo de zona de compatibilitate a celuilalt, casatoria ia sfarsit in mod natural. Atunci intre cei doi nu mai exista armonie si legatura naturala. La timpul potrivit cuplul care nu mai functioneaza se va desparti si pe plan fizic.
In final natura castiga, oricat ar cauta societatea sa pastreze controlul si sa impuna o falsa casatorie printr-o lege rigida.
Casatoria adevarata se bazeaza pe iubirea adevarata si nu are la baza sexualitatea sau relatiile trupesti. Iubirea adevarata nu este retinuta, ea este impartasita si nu se bazeaza pe nevoia disperata de validare a sinelui. Imaginea despre sine este destul de deformata daca ai nevoie de altcineva pentru a-ti demonstra sau dovedi ca esti vrednic sa fii iubit. Cei doi parteneri aleg pur si simplu liber, exprimandu-si preferinta de a fi impreuna. Aceasta legatura este sacra, cei doi se simt bine si se bucura ca sunt impreuna.
Doua entitati umane pline de iubire si daruire pot rezolva orice . Fericirea ne elibereaza de sentimentele negative, fericirea invinge toate obstacolele.
Russ Michael – Sufletul pereche te cheama
Sursa:esoterism.ro
Sursa: Dincolo de Orizont

In cautarea fericirii..

Întotdeauna încercăm să ne convingem pe noi înşine că viaţa va fi mai bună după ce ne căsătorim, când vom avea un copil, apoi altul. Apoi ne simţim frustraţi: copiii nu sunt destul de mari şi vom fi mai satisfăcuţi când vor creşte. După asta suntem din nou frustraţi că avem de-a face cu teribilismele adolescenţei…
Cu siguranţă vom fi mai liniştiti când copiii vor iesi din “scenă”. Ne spunem mereu în sinea noastră că viaţa noastră va fi completă când ne vom reuni actele cu ale partenerului, când ne cumpărăm o maşină scumpă, când vom putea pleca înr-o vacanţă frumoasă, când vom ieşi la pensie…
Adevărul e că nu există moment mai bun de a fi fericiţi decăt ACUM. Dacă nu acum, atunci când? Viaţa ne va fi întotdeauna plină de încercări. Cel mai bine e să recunoaştem asta faţă de noi înşine şi să ne decidem că e timpul să fim fericiţi oricum.
Una dintre pildele mele favorite e cea a lui Alfred D. Souza; el spunea: “Vreme îndelungată mi se părea că viaţa e cât pe ce să înceapă – viaţa adevărată. Dar întotdeauna îmi apărea un obstacol ăn cale, ceva de făcut mai întâi, ceva neterminat… pâna mi-am dat seama că toate aceste obstacole sunt de fapt viaţa mea.” Această perspectivă m-a ajutat să vad că nu există o anumită cale către fericire. Fericirea e calea!
Preţuieşte fiecare moment pe care îl trăieşti. Şi preţuieste-l şi mai mult pentru că-l împărtăşeşti cu cineva special, îndeajuns de special ca să-ţi petreci viaţa cu el… şi aminteşte-ţi că timpul nu stă-n loc pentru nimeni…
Aşa că, nu mai aştepta până termini şcoala sau până te întorci la şoală, până slăbeşti 5 kg sau până te îngraşi 5 kg, până ai copii sau până când aceştia părăsesc cuibul părintesc, până începi serviciul sau până te pensionezi, până te căsătoreşti sau până divorţezi, până vineri seară sau până duminică dimineaţă, până îţi cumperi o maşină nouă sau până termini de plătit ratele pentru ea, până în primăvară sau vară, toamnă sau iarnă, până atingi bunăstarea, până auzi melodia ta, până ai băut o tărie, până capeţi înţelepciune sau până mori ca să te decizi că nu există timp mai bun ca acum ca să fii fericit.
Fericirea este o călătorie şi nu o destinaţie. Aşa că începând chiar de mâine: munceşte ca şi cum n-ai avea nevoie de bani, iubeşte ca şi cum n-ai fi fost rănit niciodată şi dansează ca şi cum nimeni nu te-ar vedea!
Acest articol apartine blogului Florian Chirvasiu
Sursa: blogul meu

A început drumul “Marii Treceri”! Ascultaţi vocea sufletului vostru!

Ne pregătim să înţelegem ce va fi…ascultăm lucruri pe care nu ni le imaginăm…vedem deja imagini pe care mintea multora dintre noi le refuză…ne închinăm şi ne rugăm la Dumnezeu căci vine marea schimbare…
      S-au scris multe despre sfârşitul timpului şi 21 decembrie 2012, dată la care celebrul calendar Maya se încheie brusc.
      Un lucru interesant este ca Mayaşii, care erau foarte avansaţi în astronomie, calculaseră date cosmice până la milioane de ani în trecut. De ce calendarul lor se încheie la solstiţiul de iarnă din anul 2012?
      La fel de tulburător este faptul că în cu totul altă parte a lumii, tradiţia Kalachakra (Roata Timpului) afirmă că după 960 de ani de la revelarea învăţăturii secrete în Tibet (care s-a făcut în anul 1027) va veni o perioadă de 25 de ani care va culmina cu Sfârşitul Timpului. O matematică simplă ne duce la un rezultat şocant: 1027 + 960 + 25 = 2012.
      Pe măsură ce ne apropiem de anul 2012 şi intrăm în era Vărsătorului, transformarea conştiinţei colective a umanităţii se va face fără cataclisme sau va fi nevoie de o mare purificare şi “triere”, aşa cum tradiţia indienilor Hopi (şi multe altele) susţine?
      Dumnezeu nu bate cu parul spun bătrânii noştri şi…nu greşesc cu numic!!!
      Astăzi suntem la marginea Timpului şi întreaga realitate se va întoarce “pe dos”. Acelaşi lucru s-a întâmplat în Atlantida cu mii de ani în urmă, când, ca şi acum, pe Pământ domneau lăcomia, setea de putere şi tehnologia, în detrimentul spiritualităţii.
      În Biblie se spune că grâul va fi separat de neghină. Această “triere” deja se desfăşoară sub ochii noştri. Puţini vor fi cei aleşi şi doar dacă sufletul, spiritul lor, vor fi atât de „înalte şi bune” încât să-i treacă prin marea încercare!!!
      Emisfera nordică, adică partea de Pământ pe care ne ducem şi noi, românii, traiul necăjit de zi cu zi, va trece “prin foc” datorită unui eveniment ce apare în centrul galaxiei noastre. Recente descoperiri astronomice vin în sprijinul afirmaţiei că multiple schimbări planetare au început deja şi acestea se vor intensifica pe măsura ce ne apropiem de anul… 2012!!!
      La începutul anului 2004, magazinul “Fortune” şi ziarul “The Guardian” au făcut public un raport al Pentagonului. Care afirmă că în următorii ani ne putem aştepta la: schimbări bruşte de climă care vor duce planeta la anarhie; după anul 2010 Europa va suporta o schimbare radicală de climă.  Numeroase perioade de secetă vor afecta majoritatea “grânarelor” lumii; ameninţările nucleare se vor intensifica; Marea Britanie şi ţările vecine se vor îndrepta către un climat Siberian; schimbarea climei va fi o ameninţare mai mare decât cea teroristă.
      Două articole recente publicate în “Fortune” şi “Common Dreams” descriu cum aceste schimbări sunt asociate cu ultima eră glaciară, care s-a petrecut acum… 13.000 de ani!!! Şi se pare că se va petrece din nou…
      Raportul armatei americane mai arată că, paradoxal, vara va fi din ce în ce mai caldă, ceea ce va duce la o şi mai rapidă topire a gheţarilor, cu consecinţe grave asupra curenţilor oceanici şi a climei zonale. La extrem, se poate ajunge la ierni cu temperaturi foarte scăzute, similare Siberiei, în ţările de pe malurile Atlanticului de nord.  
      Calea Lactee este galaxia din care face parte sistemul nostru solar. Privită din profil, arată ca o pâine rotunda cu un mijloc (centru) proeminent. Centrul galaxiei (descoperit în 1917) se comportă ca o inimă ce pulsează lent, trimiţând în spaţiu o energie misterioasă.
     Fizicianului Paul LaViolette afirmă în cartea sa “Pământul incendiat” că aproximativ la fiecare 13.000 de ani Pământul primeşte un val de energie dinspre centru galactic care duce la schimbări majore şi…catastrofe. Ultima dată s-a întâmplat la sfârşitul erei glaciare.
     Mai mult, LaViolette a examinat probe din gheaţa Groenlandei şi a descoperit straturi de Iridium, element provenit din centrul galaxiei. Toate aceste “ploi” galactice au perioade de 13.000 de ani. Vedeţi acum legătura cu calendarul Maya sau predicţiile tibetanilor?
      Pentru ca imaginea pe care v-o faceţi despre ce va urma, despre ce am început să trăim, despre marea trecere prin Centura Fotonică…mai prezentăm un document!  
     Avertisment dat omenirii de echipe de cercetători din Statele Unite şi Anglia:
      Proporţiile calamităţii care s-a abătut asupra Asiei, vor pali în comparaţie cu evenimentul apocaliptic care se apropie. Oamenii de ştiinţă susţin că Pământul se va confrunta în curând cu un fenomen tsunami mai distrugător decât orice catastrofă naturală ştiută.
     Cercetătorii spun ca un val tsunami enorm, provocat de o erupţie a vulcanului din La Palma, insulele Canare, va acoperi coasta de est a Statelor Unite si vestul Europei. Milioane de oameni vor suferi, milioane de oameni vor muri… La aceasta oră, ochii geologilor din întreaga lume sunt aţintiţi asupra insulelor Canare, din largul coastelor marocane. Aici se afla ceea ce savanţii consideră a fi pericolul numărul unu pentru omenire: vulcanul Cumbre Vieja, de pe La Palma, una din cele şapte insule vulcanice care compun arhipeleagul Canare. Oamenii de ştiinţă cred că, în următoarele doua decenii, aceasta zona va fi scena unei catastrofe mondiale. Nu se ştie când dar dezastrul va fi declanşat de năruirea insulei La Palma, în urma erupţiei vulcanului Cumbre Vieja!!!
       Datele adunate arată că erupţia va provoca prăbuşirea în ocean a unei mase de rocă de 500 de kilometri cubi, cântărind peste 500 de miliarde de tone. Ce efect va avea acest uriaş fenomen natural? Cutremur major urmat de un  tsunami de proporţii gigantice. Potrivit lui Bill McGuire, directorul Centrului de Cercetari Benfield Grieg Hazard de la Universitatea din Londra, valul va avea câteva sute de metri înălţime şi o viteza de… 800 de kilometri pe oră!!!
 
      Ştiu că este greu de crezut că aşa ceva se poate întâmpla dar…iată adevăruri pe care mulţi dintre voi nu le ştiţi, iată cum a fost în trecut:
 
      1 Noiembrie 1755 – După ce un cutremur puternic a distrus oraşul Lisabona, din Portugalia, şi s-a resimţit în mai multe alte ţări europene, 60.000 de oameni au murit în urma… tsunamiului care a fost provocat, dar şi din cauza incendiilor izbucnite pe continent.
      27 august 1883 – Erupţiile vulcanului Krakatoa au provocat un tsunami care a adus sfârşitul pentru 36.000 de oameni în insulele indoneziene Java şi Sumatra. Puterea valurilor a adus la mal… 600 de tone de corali.
      15 iunie 1896. Valuri înalte de… 30 de metri, create de un cutremur, au “măturat” coasta estică a Japoniei. Aproximativ 27.000 de oameni au murit atunci. Luna trecută , la Fukushima, valul ucigaş a avut maxim…10 metrii!!!
      9 iulie 1958. Considerat cel mai mare din istorie, tsunamiul din Lituya Bay, Alaska, provocat de un cutremur de 8,3 grade, a atins o înălţime de… 576 de metri în golf, însă datorită faptului că zona este una relativ izolată, singurele victime au fost… 2 pescari surprinşi într-o barcă!!!
 
      Cine îşi poate imagina un val înalt de…jumătate de kilometru?
      Ce minte poate gândi astfel de cataclisme?
     Ce suflet va fi în stare să rămână în credinţă şi rugăciune în faţa unei astfel de grozăvenii?
     Câţi vor mai putea spune dar mai ales câţi vor mai  simţi că DUMNEZEU este CALEA…ADEVĂRUL…şi VIAŢA?
Sursa: Biblioteca Secreta