joi, 7 iulie 2011

OZN-urile care au blocat rachetele nucleare


 Pe data de 27 septembrie 2010, la National Press Club din Washington D.C., a avut loc o importanta conferinta de presa, privind incidentele OZN in zona silozurilor cu arme nucleare, incidente revelate de fosti angajati Air Force care fusesera implicati in ele. Sponsorii evenimentului au fost Robert Salas, fost capitan Air Force si Robert Hastings, un important analist si autor pe probleme de ufologie. Au participat, ca martori, colonelul Charles Halt, fost comandant de baze aeriene, locotenent colonelul Air Force (AF) Dwynne Arneson, fost director de logistica la baza Wright-Patterson, capitanul AF Bruce Fenstermacher, capitanul AF Robert Jamison, care fusese comandantul unei echipe la baza Malmstrom, Patrick McDonough specialist AF in geodezie.


    Robert Salas declarase in 1997 ca pe 16 martie 1967 era comandant adjunct al unui echipaj de lansare a rachetelor Minuteman, la baza Air Force din Malmstrom (Montana) si era de garda in punctul de comanda, aflat la douazeci de metri sub pamant. La cateva ore dupa miezul noptii soldatii de paza de la suprafata au anuntat ingroziti ca un OZN, iradiind o puternica lumina rosie, pluteste chiar langa poarta centrala. In acest timp, pe panoul de alaturi, in dreptul fiecarei rachete nucleare, s-a aprins avertismentul „no go”, insemnand ca rachetele nu mai puteau fi lansate. Raportand situatia la comandament, li s-a raspuns ca un fenomen similar se petrece si la un alt grup de rachete. Oficialitatile militare nu erau mai putin socate de cele intamplate decat Salas si camarazii sai. Ulterior li s-a mai spus ca nu era vorba de niciun fel de exercitiu si ca este strict interzis sa discute cu oricine despre incident, nici macar intre ei.
    
Spicuim mai jos cateva idei dintr-un articol scris de Robert Hastings in urma conferintei de presa din septembrie 2010. Scopul principal al actiunii a fost sa atraga atentia mediilor de informare asupra secretului cu care guvernantii invaluie problematica OZN in general si activitatea OZN legata de armele nucleare in particular. Martorii s-au pronuntat ca a sosit momentul ca adevarul sa fie prezentat poporului american si intregii umanitati.
  
 Cel ce examineaza chiar si o mica parte din cazurile OZN legate de locatii si depozite de rachete nucleare va intelege ca au avut loc incidente dramatice, in buna parte ascunse marelui public, avand implicatii nu doar pentru securitatea nationala ci si pentru intreaga planeta. O inteligenta, dispunand de vehicule aeriene mult superioare celor pamantene, a monitorizat si uneori manipulat armele nucleare – pe ambele maluri ale oceanului. Documente KGB declasificate si marturii ale personalului fostei armate sovietice confirma ca URSS a suportat acelasi tip de incidente ca si omologii americani.
  
 Sunt cunoscute incidentele din 1966 (Grand Forks), 1967 (Malmstrom), ca si cele din 1975, la mai multe baze militare. Dar exista si cazuri mai recente, in 2003 la Aria 2 de la baza Air Force Nellis (Nevada) si in 2007 la Missile Alert Facility, in apropierea bazei Malmstrom (Montana). Mai mult, pe baza marturiei si fotografiilor unor civili, se pare ca o incursiune OZN a avut loc in martie 2009, la statia de armament naval din Seal Beach, in comitatul Orange din California. Robert Hastings ne mai asigura ca, pe baza experientei sale de 37 de ani de cand studiaza aceste incidente si pe baza frecventei lor, este aproape sigur ca in medie in fiecare an are loc o incursiune OZN la o facilitate de arme nucleare.
  
 Opinia autorului, pe baza dovezilor existente, este ca fiinte dintr-o alta lume observa cursa inarmarii nucleare de zeci de ani si din cand in cand perturba functionalitatea armelor, pentru a ne atrage atentia asupra nemultumirii si ingrijorarii lor. In esenta, el crede ca puterile nucleare sunt avertizate astfel ca se joaca cu focul.
  
 Robert Hastings mai arata ca, din 1973 incoace, a luat numeroase interviuri unor fosti militari care au fost martori la astfel de incidente. Incepand din 1981, el a prezentat informatiile obtinute astfel in peste 500 de colegii si universitati din SUA. Desi mass media locala a prezentat de obicei conferintele in mod obiectiv si in general favorabil, cea nationala, cu rare exceptii, pur si simplu nu a fost interesata de acest subiect. Poate pana acum, deoarece la conferinta de presa mentionata au fost prezente CNN, CBS, ABC si Fox News, pe langa alte organizatii media importante. Au mai fost prezente si mijloace de informare din Regatul Unit, Rusia, Japonia, Australia, Irlanda si alte tari. Totusi companii importante manifesta inca o rezistenta privind aceste revelatii. De pilda The New York Times a ignorat complet conferinta de presa.
DAN D. FARCAS
Sursa: MISTERELE LUMII

Reguli pentru a fi Om

1. Vei primi un corp. Poate să îţi placă sau îl poți detesta, însă va fi al tău pentru întreaga călătorie pe care o faci pe Pamânt de această dată. Cum îl tratezi depinde numai de tine.
barbat_rugandu-se


2. În fiecare zi vei primi o lecţie pentru că eşti înscris la cursul full time numit VIAŢĂ. Poate să îţi placă lecţia sau să o consideri irelevantă ori prostească, dar în fiecare zi o lecţie va apărea într-o formă oarecare. Ai zilnic ocazia să înveţi din aceste lecţii. Ele se vor repeta regulat, până când experiența necesară ție va fi pe deplin asimilată.

3. Nu există greşeli; există numai lecţii. Creşterea este un proces de încercare şi eroare – se numeşte experimentare. Experimentele eşuate sunt la fel de mult parte din proces ca şi cele care la un moment dat reuşesc.

4. Deseori o lecţie învăţată va apărea din nou ca recapitulare. Ea poate fi deghizată faţă de forma originală în care a fost învăţată tocmai pentru a te testa dacă ai învăţat bine.

5. Învăţarea lecţiilor nu se termină. Nu există nici o parte a vieţii care să nu conţină lecţii. Dacă mai trăieşti înseamnă că mai ai lecţii de învăţat. Câinii bătrâni poate că nu mai învaţă trucuri noi, dar oamenii bătrâni cu siguranţă mai pot învăţa lucruri noi.

6. Nu există un loc mai bun decât AICI. Când noţiunea ta despre ACOLO a devenit un AICI vei obţine imediat un alt ACOLO care, din nou, va arăta mai bine decât AICI.

7. Ceilalţi nu sunt decât nişte oglinzi pentru tine. Nu poţi să iubeşti sau să urăşti ceva la o altă persoană fără ca acel aspect să fie o parte din tine pe care o iubeşti sau o urăşti. Din nou iată o ocazie să mai înveţi încă o lecţie.

8. Ce faci cu viaţa ta este pe deplin decizia ta. Ai toate uneltele şi resursele să o modelezi aşa cum vrei. Alegerea este a ta. Alegerea este o recapitulare a lecţiilor pe care le-ai primit zilnic.

9. Ai deja toate răspunsurile. Răspunsurile la toate întrebările vieţii sunt deja în tine, tot ceea ce trebuie să faci este să te uiţi înăuntru, să asculţi şi să ai încredere. A te ruga înseamnă să ceri răspunsuri, a medita înseamnă să le asculţi.
Sursa: Dincolo de Orizont

Anchetă șocantă în Spania: Mii de nou-născuți, răpiți părinților pe motive politice


Foto: afaelos.wordpress.com
Justiția spaniolă a demarat o anchetă care vizează acuzații privind sute de cazuri de bebeluși răpiți și vânduți în vederea adopției, în decursul a 40 de ani.
Ceea ce inițial a debutat ca o răzbunare politică împotriva familiilor opozanților politici ai dictatorului Franco s-a transformat într-o rețea de traficanți de bebeluși din care fac parte doctori, asistente medicale și chiar măicuțe, relatează New York Times.
Cazurile, care s-ar putea dovedi de ordinul miilor, zguduie o țară încă marcată de terorile mărturisite sau nu ale Războiului Civil din 1936-1939 și al regimului Franco.
Săptămâna trecută, Conception Rodrigo Romero, în vârstă de 78 de ani, a depus o cerere în instanță pentru a afla soarta bebelușului pierdut în 1971
.
Femeia, o fostă țesătoreasă, a născut prematur în 1971. Un doctor de la spitalul din Sevilla i-a spus că are un băiețel, care era mic dar “sănătos și capabil să se facă mai mare”, își amintește ea.
Doctorul nu a mai revenit niciodată, iar femeia nu și-a mai revăzut nici până în ziua de azi copilul. După două zile de incertitudine un alt medic i-a spus soțului femeii că nou-născutul a fost mutat în alt spital pentru investigații suplimentare, dar că acesta a murit.
„În inima mea am știut întotdeauna că fiul meu an fost răpit de lângă mine”, a declarat Rodrigo.
Justiția spaniolă a fost obligată să declanșeze o anchetă după ce Anadir, o organizație care reprezintă peroanele care își caută copiii dispăruți, a depus o plângere în ianuarie anul acesta.
Procurorul General, Candido Conde-Pumpido, a anunța în 18 iunie că 849 de cazuri sunt investigate, adăugând că din acestea 162 pot fi deja clasificate drept cazuri cu caracter penal existând probe care să sprijine ipoteza răpirii.
Pentru unelel cazuri infracțiunile sunt deja prescrise, lasând loc unei discuții privind necesitatea unui statut special în acest domeniu. În 2008, Baltasar Garcon, cel mai renumit judecător din Spania, a deschis o investigație care viza acuzațiile potrivit cărora Franco în timpul dictaturii sale a dispus răpirea a mii de copii de la femeile care i-au susținut pe opozanții săi în războiul civil.
Disparițiile se întind pe patru decade, între 1950 și 1990, mult după moartea lui Franco din 1975. Nu este încă clar ce rol au jucat autoritățile în aceste răpiri.
Judecătorul a declarat că în spatele acestor răpiri se află “o singură organizație”.
Antonio Barroso, președintele Anadir, a spus că în timp Spania a devenit un centru al traficului internațional de copii, mulți nou-născuți fiind vânduți în străinătate.
Președintele Anadir a fost și el adoptat și a descoperit cu stupoare că în cazul său a fost implicată și o măicuță de la maternitatea unde s-a născut. În cazul său justiția nu s-a prionunțat încă în privința vinovăției măicuței și a maternității.
sursa b1.ro
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0Sursa: politia karmica

Un zacamânt submarin de pământuri rare amenință monopolul Chinei De Alexandru Safta / 6 iulie 2011


Pământurile rare au fost intens mediatizate în ultimii ani și chiar au alimentat unele animozități internaționale, din două mari motive: sunt indispensabile pentru tehnica modernă și pentru armamentul de ultimă oră, iar singurul mare exploatator și furnizor al sporadicelor minerale cu proprietăți unice este China. Acest lucru înseamnă monopol și putere pentru chinezi, emoții și supunere pentru restul lumii.
Dar această supremație tensionantă pare a fi în pragul destrămării. Geologii japonezi susțin că au descoperit uriașe depozite concentrate de pământuri rare în platoul oceanic al Pacificului, depozite care ar putea însuma 100 de miliarde de tone – adică suficient material prețios într-un singur kilometru pătrat de podea oceanică încât să acopere aproape un sfert din necesarul anual al planetei.
În prezent, China controlează 97% din rezervele exploatabile de pământuri rare ale lumii, iar liderii asiatici au decis reducerea exporturilor pentru a-și proteja propriile industrii pe perioada crizei economice globale. Prin urmare, perspectiva a zeci, poate sute de miliarde de tone de pământuri rare neextrase zăcând în apele internaționale este una ce naște mare entuziasm la nivel planetar.
Cele două situri indicate de japonezi se află  în apele internaționale din apropierea insulelor Tahiti și Hawaii, la adâncimi ce variază între 3.505 m și 6.000 m. Forări submarine de mare adâncime pentru mangan, cupru și nichel se derulează deja în Pacific, iar aceleași instrumente folosite acolo ar putea fi întrebuințate și pentru extragerea pământurilor rare.
Dar această misiune nu este lipsită de dificultăți, atât de natură ecologistă, cât și economică. Activitățile miniere subacvatice pot fi de natură să afecteze ecolostemele, iar extragerea pământurilor rare de sub ape se poate dovedi atât de costisitoare încât să fie prohibitivă.
Potrivit unuor studii ale US Geological Survey, se estima anterior că rezervele globale de pământuri rare ar totaliza numai 110 milioane de tone și s-ar găsi doar în China, în Rusia, în câteva foste țări sovietice și în SUA. Momentan, și probabil că pentru destulă vreme de aici înainte, China rămâne stăpână în exploatarea și furnizarea de minerale vitale tehnologiilor noi.
Sursa; stinta si tehnica.com
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Retete de frumusete medievale


Retete de frumusete medievale Medicina monahala a reinviat in Occident. Un calugar italian, purtand un cos cu ierburi de leac
Secrete pastrate in manastiri.
Stiinta monahala despre sanatate si frumusete este un capitol fascinant al terapiilor naturiste. Multe din retetele vechi de 1000 de ani sunt valabile si azi
Caderea parului
Masaj cu sare. Impotriva pierderii parului, cauzata de eczeme uscate si de alte anomalii ale pielii capului, in manastirile franciscane se recomanda spalarea, o data pe saptamana, cu apa calda, urmata de un masaj cu sare bruta, timp de 15 minute, dupa care pielea capului se clatea bine.
Sase tratamente erau suficiente pentru eradicarea completa a eczemei, dar tratamentul putea fi continuat la intervale mai mari, daca persoana credea ca este necesar. Acest tratament oprea caderea parului. Celebra vindecatoare germana Hildegard van Bingen spunea: “Daca fiecare ar folosi aceasta metoda macar ocazional, procesul de chelire ar fi eradicat complet in intrega lume”.
Crema de maduva. Un alt tratament care pastreaza parul in conditii excelente: se va fierbe maduva scoasa din oase de vita in apa, pana cand aceasta se evapora aproape complet (cam 50% din volumul initial). Pentru tratament se foloseau aproximativ 150-180 grame de maduva. Substanta rezultata se strecura printr-o sita, pastrandu-se numai maduva, care se amesteca cu alcool pur si ajungea la consistenta unei creme groase.
La inceput, capul se maseaza cu ulei de cuisoare, pana cand isi face aparitia o senzatie de fierbinteala. Apoi parul se spala cu sapun cu sulf sau gudron. Parul se clateste bine, se usuca la aer (nu cu foenul) si se frictioneaza cu jumatate din cantitatea de maduva. Capul se inveleste de sase ori la rand cu un prosop fierbinte (acesta se schimba imediat ce s-a racit). In final, se pune pe cap o caciula de lana, care se pastreaza toata noaptea.
Dimineata, parul se unge cu ulei vegetal (de masline) si se perie cu o perie aspra. Facut o data la 1-2 saptamani, tratamentul cu maduva pastreaza supletea si frumusetea parului si ii opreste caderea.
Alcoolatura cu ceapa. Se prepara din 4 parti zeama de ceapa, 6 parti infuzie concentrata de radacini de brusture (Agrimonia eupatorium) si o parte coniac sau tuica. Solutia obtinuta se foloseste la frictionarea pielii capului pana la intrarea in piele. Intareste radacina parului si impiedica caderea acestuia.
Ceapa rasa si parafina. Se rade o ceapa de apa, se amesteca picatura de picatura cu parafina, pana ce se obtine o masa densa. Se frictioneaza pielea capului.
Sampon alcoolic de ou. Galbenusul si albusul unui ou proaspat se amesteca cu 1/2 cana cu apa calda, in care se adauga 30 grame de borax (salicilat). Separat, se dizolva sapun ras in tuica diluata cu apa. Se amesteca bine oul cu tuica si se pastreaza intr-o sticla inchisa ermetic. Alcoolul trebuie diluat cam pana la 20-23gr. din tarie.
Cateva retete pentru femei
Pentru a intari parul si a-i grabi cresterea:
Decoct de tarate (150-180 grame la doua pahare cu apa), dat de doua ori in fiert, racit si strecurat. Se adauga in apa calda cu care se va spala parul (1/3 decoct la un litru de apa).
Zer de lapte. Mentine parul sanatos si frumos. Se fac spalaturi o data pe saptamana.
Masaj cu gudron amestecat cu ulei vegetal in parti egale (se poate folosi ulei de masline).
Infuzie cu frunze de urzica (Urtica dioica). Este un bun intaritor al parului. Infuzia se foloseste la spalarea pe cap. O lingura de frunze de urzica taiate marunt se fierb cu un pahar cu apa. Se da in clocot, apoi se tine decoctul acoperit 20-30 de minute. Se strecoara si se foloseste.
Pentru a indeparta matreata, pielea capului se maseaza, de doua ori pe saptamana, cu un amestec de ulei de ricin si parafina, in proportii egale.
Tineti seama de luna. Calendarul lunar era foarte raspandit in manastiri. Se credea, de pilda, ca parul nu trebuie taiat in timpul cand luna este plina. Aceasta superstitie are cel putin cinci secole si este valabila si in ziua de azi.
Negi, alunite, semne din nastere, pete
Leacuri contra negilor:
Retete de frumusete medievale Un calugar franciscan a adunat plante pentru uscat
Acidul acetic (astazi se gaseste in farmacii, in Evul Mediu se prepara in distileriiile din manastiri). Se aplica mici picaturi pe fiecare neg. Se foloseste pipeta, pentru a nu arde pielea dimprejur. Remediul se practica seara. Pacientul trebuie sa astepte pana cand acidul se usuca. In acest fel, negii dispar in cateva zile.
Uleiul de ricin: este foarte eficient pentru disparitia negilor. Se maseaza, frecvent, zonele atinse. Este mai eficient daca se aplica incalzit (sa nu arda).
O foita de ceapa se tine in otet timp de 2 ore, apoi se pune pe neg, bandajandu-l strans. In cateva zile, negul va iesi cu radacina cu tot.
Sucul de mere verzi aplicat pe negi ii usuca, si acestia dispar.
Se freaca negul cu creta, apoi se pune pe el praf de creta. Va disparea in cateva zile. In timpul acestui tratament, negii nu se uda.
Remedii “simpatice”:
In manastirile ortodoxe din nordul Rusiei, negii erau tratati cu remedii “simpatice”, si oricat de ciudate ar parea, ele aveau efect. Sunt atat de simple, incat merita sa fie incercate, fie si numai din curiozitate.
Taiati cu o foarfeca cateva paie de cereale sau cateva fire de iarba. Apoi rupeti-le din radacina pe cele ramase. Cu partea taioasa, crestati negul de cateva ori. Ulterior, ingropati imediat planta in pamant, cu radacina in sus. Negii vor disparea imediat ce paiele (sau iarba) vor putrezi in pamant. Acest remediu s-a dovedit a fi foarte bun si in cazurile unor pete din nastere.
Taiati un cartof crud in doua, aruncati una din jumatati (in vechile calendare populare se mentioneaza ca ea trebuie aruncata peste cap), frecati negul cu cealalta jumatate (cu partea umeda), apoi ingropati-o intr-un pamant uscat, incat cartoful sa nu incolteasca. Imediat ce acesta se va usca in pamant, negul va disparea.
Faceti un nod cu o ata rosie si legati-o lejer in jurul negului, astfel incat ata abia sa-l atinga. Lasati-o cateva ore, apoi ingropati ata intr-o gramada de balegar sau intr-un alt pamant umed. Negul va disparea imediat ce ata va putrezi, in aproximativ 5 pana la 15 zile. Acest remediu este eficace si in cazul unei “familii de negi”, care vor trebui legati fiecare in parte, dupa care se arunca o privire peste ei. Metoda este valabila si pentru alunite si alte semne din nastere.
Frecati negul cu o bucatica cruda de carne si ingropati carnea. Aceasta se va dezgropa, iar procedeul se va repeta inca doua zile, dupa care carnea se va ingropa definitiv, intr-un pamant umed. Metoda va elimina negii in cateva zile. Leacul este foarte cunoscut in intreaga Rusie, de secole, si se foloseste si azi.
Nota: Ori de cate ori negul sau o alta excrescenta aflata pe piele isi schimba culoarea, apelati imediat la medic, deoarece fenomenul poate fi de natura canceroasa.
Acnee, cosuri
Retete de frumusete medievale Parintele medicinei monahale din Italia: Benedict de Nursia (nasc. 480)
In cazurile acneei, cel mai bun remediu medieval era floarea de sulf (se obtine de la farmacii). O mica cantitate din aceasta pudra se ia pe varful cutitului dimineata, inainte de masa, dupa care se bea apa calda. Remediul se practica pana cand acneea dispare complet. Pe durata tratamentului nu e bine sa va machiati.
Apa printesei. Ingrediente: 10 g bismut, 20 g talc, 7 g esenta de trandafir, 3 ml apa de toaleta.
Componentele se pun intr-o sticla, iar solutia se scutura bine si se aplica peste cosuri, cu o pensula. Se indeparteaza cu apa calda.
Dieta alimentara. Se practica cu prioritate in manastiri, considerandu-se ca o hrana corespunzatoare este cea mai buna metoda impotriva acneei. Se evita pe cat posibil grasimea si dulciurile. Se recomanda sucul din lamai proaspete, care era baut zilnic. De asemenea, sucul de morcov proaspat, patrunjel, macris, urzici si ghimbirul sub forma de pulbere sau pus in mancaruri.
Drojdia, dizolvata in lapte cald si luata inainte de mese, contribuia, de asemenea, si la curatarea tenului.
Balsam cu usturoi. 150-180 grame de usturoi ras se puneau intr-un pic de alcool, pana cand capatau culoarea paiului. Doza: se foloseste intern, incepand cu 5 picaturi, si apoi adaugandu-se o picatura in fiecare zi, pana cand se ajunge la 20 de picaturi, apoi se descreste cu cate o picatura pe zi. Preparatul nu lasa un miros neplacut. Dupa 30 de zile, cosurile dispar. (Se recomanda cand acneea era provocata de anemie.)
Reteta recomandata in toate cazurile de acnee si cosuri: in fiecare dimineata si seara, fata se spala cu apa rece, in care se adauga putin sulfat de magneziu (sare amara). Procedeul trebuie practicat mult timp, pentru a se deschide porii. Apoi se aplica pe fata un prosop imbibat in apa rece amestecata cu acid boric (1 lingura acid boric la un pahar cu apa).
Compresele se tin 15-20 de minute.
Ideea ca acneea dispare odata cu activitatea sexuala era respinsa de vindecatorii calugari. Aparitia cosurilor era pusa in legatura cu schimbarile chimice profunde din organism, si nu in mod special cu viata sexuala.
Pistrui
Desi se considera ca indepartarea lor completa este aproape imposibila, traditia monahala recurgea la cateva remedii nevatamatoare, care dadeau bune rezultate:
Se va evita soarele pe cat posibil;
Se aplica de doua ori pe zi, pentru 20-30 de minute, comprese cu apa rece, in care se pune 3% apa oxigenata. Dupa fiecare compresa, fata se unge cu ulei vegetal (masline).
Retete de frumusete medievale Doua calugarite cultiva salvie
Frectii cu ceai negru concentrat, de doua ori pe zi. Pistruile se vad mai putin. O alta metoda este tinctura de castraveti rasi, macerati in alcool diluat, timp de 12 ore. Se foloseste la curatarea fetei, de doua ori pe zi.
Cand pistruile sunt concentrate pe nas, ceea ce se intampla foarte frecvent, se aplica foita interioara din ou, care se afla imediat sub coaja. Un ou proaspat se gaureste cu atentie la ambele capete, continutul se goleste, iar pielita din interior, de sub coaja, se colecteaza. Aceasta foita se aplica pe nas cu partea sa lipicioasa si se lasa sa se usuce. Apoi se indeparteaza.
Sursa: politia karmica