vineri, 7 februarie 2014

Adevarata istorie a Romaniei, ascunsa la nivel mondial

 Originea poporului roman a fost indelung discutata si a starnit polemici intre specialisti.
Iata cateva informatii despre stramosii nostri, pe care poate nu le stiai! 

In zona Olteniei se inregistreaza cea mai veche locuire in bordeie din lume (18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi tarnacop de miner descoperit vre-o data, cea mai veche activitate metalurgica a aramei din lume (8,000 ani inainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tablitele de la Tartaria, judetul Alba 5-6.000 inainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, si tot de aici au plecat si s-au format celelalte popoare indo-europene si nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, scitii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmatii, elenii(ahei si dorieni), fenicienii….etc. 


TRACO-DACII reprezinta cea mai veche si mai inalta cultura de pe Pamant, anterioara civilizatiei Sumeriene, si totodata cea mai numeroasa (180 - 200 de triburi). Ei puteau fi gasiti in intreaga Europa (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franta, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa……chiar si Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care facea parte insusi Burebista. 

Scrisul si odata cu el istoria, au aparut mai intai in spatiul tracic si abia mai tarziu in spatiul greco-
roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. TRACO-DACII au avut cea mai veche agricultura din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de masurare a timpului, potrivit ToataRomania.ForumHit.ro 

Incepand cu anul 1995, dupa studii indelungate, insa intentionat tinute la subsol, o serie de savanti americani de prestigiu au ajuns la concluzia ca
Potopul descris in Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populatie neasteptat de dezvoltata, (oare cine?).
 De altfel 
Olimpul, legendarul munte din mitologia greaca (ULIMP- Lumina sau Splendoare, in limba traco-daca), nu era altceva decat muntele Bucegi pe care nu intamplator dainuie al doilea Sfinx de pe Pamant. Istoricul Homer spunea ca numai tracii stiau sa lupte calare si cu arcul incepand cu mileniul cinci inainte de Christos. 

TRACO-DACII se remarcau printr-o corectitudine desavarsita, toate
 conventiile fiind incheiate verbal si apoi pastrate cu sfintenie. Lipsa de acasa era semnalata printr-un bat lasat la poarta, fiind mai mult decat suficient. 

TRACO-DACII erau singura civilizatie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o forma a sa. 

In jurul anului 1400 I.C, se construieste in Tracia nord-Dunareana, cea dintai scoala cu local de sine statator de pe Terra, numita Androniconul, unde preotii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare incepand cu teologia (cultul Zeului Soare si al celor 12 constelatii). 

Confom marturiilor ramase posteritatii ale lui Platon si Socrate, insusi Pitagora si-a completat studiile la scoala Zamolxiana, si tot ei afirmau ca in acea vreme in Dacia existau cei mai de seama medici ai timpului. 

Istoricul Herodot, ii considera pe Cimerieni originari de pe versantul 
Nord-Estic al Carpatilor,(Moldova de astazi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, in Anatolia, unde au fost cunoscuti ca Cimiry. Migrati ulterior catre Italia, Spania, Anglia si Irlanda au fost cunoscuti sub denumirea de celti. 

Zona Nord -Dunareana (Romania de astazi), a fost considerata din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat in aproape toate bogatiile pamantului, cu terenuri agricole  (Granarul Europei de mai tarziu), pasuni intinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine aparata contra majoritatii dezastrelor naturale…..etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungati din vatra stramoseasca si nici deznationalizati. 

Romanii pastreaza in continuare limba, portul, obiceiurile, traditiile stramosilor de acum 7.000 de ani. Analizele minutioase de sange, demonstreaza un alt miracol : in ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupatie romana, ne-am pastrat puritatea genetica, specifica stramosilor nostri.
Harold Haarmann spune ca a existat o civilizatie danubiana, prima semnalata astfel in istoria omenirii, cu 2000 de ani mai veche decat civilizatia sumeriana, scriu cei de la ziare.com.
Haarmann este autor a 40 de carti traduse in diverse limbi de circulatie internationala, editor si co-editor a 20 de antologii.

Tablitele de la Tartaria au fost descoperite intr-un mormant stravechi in vara anului 1961, de catre arheologul Nicolae Vlassa, aflat in localitatea respectiva pentru sapaturi.

De la descoperirea lor pana astazi, tablitele de la Tartaria inca sunt o sursa de controverse. Multi cercetatori straini, carora tocmai li s-a adaugat si Haarmann, sunt de parere ca simbolurile ce apar pe artefacte prezinta prima scrierea a lumii.

Arheologi sarbi si romani au presupus initial ca ele nu sunt mai vechi de 2700 i.Hr. Tablitele in sine nu au putut fi datate cu carbon datorita compozitiei lor, dar aceasta s-a facut prin asocierea cu ramasitele umane descoperite odata cu tablitele.

Atfel, vechimea tablitelor de la Tartaria este impinsa la data de 5300 i.Hr., in conditiile in care primele scrieri mesopotamiene s-au facut in 3500-3300 i.Hr.
 
Descoperire de o importanta deosebita: Surorile tablitelor de la Tartaria, de la Vadu Rau
 Descoperirea are o importanta deosebita pentru ca, iata, ea demonstreaza ca celebrele placute de la Tartaria, datate ca fiind mai “tinere” cu peste un mileniu decat cele sumeriene de la Djemdet NasrKis si Uruk, considerate indeobste cele mai vechi forme de scriere din lume, nu reprezinta un caz izolat, accidental, ci o activitate cat sepoate de organizata, desfasurata de locuitorii acelor vremuri de pe actualul teritoriu al tarii noastre. Din pacate, la fel ca si alte asemenea descoperiri de exceptie, nici aceasta nu s-a bucurat de atentia necesara din partea specialistilor romani. Aventura acestor incredibile “pietre” inscriptionate a inceput prin anii ’80 ai secolului trecut, cand profesorul Dumitru Ionita, in timpul unei recunoasteri de teren desfasurate in punctul numit Vadu Rau din localitatea nemteana Farcasa, a descoperit o serie de obiecte neolitice, cum ar fi: fusaiole, greutati pentru plasele de pescuit sau pentru razboiul de tesut, topoare slefuite din piatra etc.
La Vadu Rau a existat in mod cert un atelier de confectionare a acestor artefacte, care apoi se raspandeau intr-o vasta arie geografica, ajungand pana in vestul actual al Romaniei sau chiar pana in Insula Pastelui. Dimensiunile tablitelor variaza intre 13,5 cm in lungime, respectiv 7-8 cm in latime”, mai spune profesorul Ionita.


“Oasele ca si tablitele sunt foarte vechi. Acum este o certitudine. Acum este randul nostru sa gasim ca scrierea a inceput in Europa cu doua mii de ani inaintea Sumerului. In Romania, avem o comoara imensa, dar ea nu apartine numai Romaniei, ci intregii Europe.”
spune celebrul profesor arheolog italian Marco Merlini, director al Prehistory Knowledge Project, membru al World Rock Art Academy Italia

http://www.youtube.com/watch?v=4Iq4Qbd0wpw


http://www.youtube.com/watch?v=tnADnlrwiYA

http://www.youtube.com/watch?v=DmrcktirnMo

Bibliografie:
- Augustin Deac - Istoria Adevarului Istoric
- P.L.Tonciulescu - Ramania, paradisul regasit
- Nicolae Densusianu - Dacia Preistorica , Vol.1, 2, 3, 4, 5
- Cornel Barsan - Revansa Daciei

sursa
http://cultural.bzi.ro/adevarata-istorie-a-romaniei-un-secret-la-nivel-mondial-9851 
http://cultural.bzi.ro/anuntul-facut-de-un-lingvist-german-cea-mai-veche-scriere-din-lume-vine-din-romania-video-7648

http://cultural.bzi.ro/descoperire-de-o-importanta-deosebita-surorile-tablitelor-de-la-tartaria-de-la-vadu-rau-9567
Sursa: http://adevarul2012.blogspot.ro/

ȚUȚEA: “O căruță de țărani a ținut în șah imperii!”Cred ca salvarea Romaniei vine de jos, de la talpa tarii, de la taranul autentic care stie si intelege viata dincolo de sabloanele lumii moderne.
 
Cred ca Romania mea si a ta va fi salvata de taranii care stiu ca apa, aerul si pamintul fac mai mult decit toate miile de mii de miliarde de pe bursele lumii.

 
Taranii mei si ai tai se roaga la acelasi Dumnezeu in timp ce imperiile se straduiesc sa-i convinga ca nu exista viata dincolo de moarte.

Taranii nostri vor sfirsi in viata dupa viata, imperiile se vor sfirsi in moartea dupa moarte. Ingerii vor purta ie, demonii imperiilor vor purta doliu…

Sa fiti iubiti!
Radu Moraru

Sursa: http://danielroxin.blogspot.ro/

15 alimente de origine vegetala pentru a lupta cu hipertensiuneaScris de 
Hipertensiunea, cunoscuta si ca presiune inalta a sangelui, este o afectiune in care presiunea sangelui din artere este consistent elevata. O multime de noi studii despre alimente si hipertensiune sugereaza ca ar fi mai usor sa reduci presiunea inalta a sangelui decat s-ar putea crede. Sari peste farmaceutice si mananca mai multe dintre aceste alimente pentru o cale usoara (si delicioasa) de a  ajuta micsorarea numerelor ce indica presiunea sanguina. Dietele pe baza de plante si dietele cu inalt continut de fructe si legume sunt strans asociate cu o presiune sanguina mai joasa. Institutele Nationale de Sanatate din SUA (National Institutes of Health – NIH) recomanda oficial adoptarea de practici sanatoase de a manca, practici care sunt una dintre actiunile principale de realizat pentru a preveni sau micsora presiunea sanguina inalta si hipertensiunea.
Preventia este cea mai buna cura!
DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension/Abordari Dietare pentru a Opri Hipertensiunea) este un plan de mancare recomandat de NIH.
Pentru adultii sub 65 de ani, primul numar din ce constituie presiunea sanguina ar putea fi cel mai bun indicator al viitoarelor probleme cu inima si chiar al mortii premature. O presiune normala ar fi in jur de 120/80. Daac acel prim numar este 140 sau mai mare, ai motiv de ingrijorare. Pentru cei de 65 de ani sau mai in varsta, totusi, este o situatie mai incurcata.
Datele ar putea varia mai mult si doctorii trebuie sa fie atenti in prescrierea medicatiei pentru presiune sanguina la pacientii mai in varsta.
Riscul de dezvoltare a hipertensiunii sporeste natural pentru oricine pe masura ce imbatraneste, asa ca utilizati preventia ca si tratament, prinefectuarea de exercitii fizice regulate si evitarea sarii, alcoolului si tutunului in excesUtilizarea hranei ca medicament este este o cale sigura si eficienta de a micsora presiunea sanguina pentru toate grupele de varsta, intrucat hrana lucreaza in mod natural pentru a dilata vasele de sange, astfel incat inima nu trebuie sa munceasca asa de tare.
Da-i inimii tale o pauza prin faptul ca mananci aceste 15 alimente sanatoase si medicinale.
 1. Fructele de padure
Calorie cu calorie, fructele de padure sunt printre cele mai nutritive alimente de pe planeta cand vine vorba de fibra si capacitate antioxidanta. Toate fructele de padure sunt excelente pentru tine, dar afinele, fragii si zmeura sunt in topul listei pentru capacitatea lor de a ajuta la micsorarea presiunii sanguine, datorita inaltelor doze de fibra, vitamina C, potasiu si alte componente biovegetale numite antocianine, care protejeaza impotriva hipertensiunii.
2. Cereale integrale pentru micul dejun
Cerealele integrale pline de fibre, precum fulgii de ovaz, patratele de ovaz, fulgii de tarate sau graul sfaramat pot reduce sansa ta de a dezvolta hipertensiune. Fibra si magneziul gasite in ovaz au amandoua efecte benefice asupra presiunii sangelui. In plus, ovazul incetineste ateroscleroza, acumularea de placa ce intervine in vasele de sange. Suplimentar, cu cat mananci mai multe portii de cereale pe saptamana, cu atat sunt mai mari beneficiile. Fulgii de ovaz reprezinta un mod excelent de a ingrosa supele si tocanele.
3. Cartofii
Un cartof copt este bogat in potasiu si magneziu, doua  minerale importante care pot ajuta in lupta cu presiunea sanguina mare. Cercetarile arata ca daca oamenii ar spori aportul de potasiu, cazurile de hipertensiune la adulti ar scadea cu mai mult de 10%. Cat despre magneziu, multi oameni in varsta esueaza in a capata destul prin dieta lor, potrivit Institutelor Nationale de Sanatate. Cateva alte alimente bogate in ambele minerale pomenite sunt spanacul, bananele, boabele de soia si fasolea. Magneziul mai ajuta la micsorarea stresului si la  imbunatatirea  imunitatii generale.
4. Sfecla
Bautul unui singur pahar de suc de sfecla poate micsora presiunea sangelui in doar cateva ore. Nitratul din suc are acelasi efect ca luarea unei pastile de nitrat, au descoperit cercetatorii. Sucul de sfecla poate fi gasit la magazinele naturiste si sfecla la standul de alimente proaspete din supermarketuri. Alte alimente bogate in nitrati includ spanacul, laptuca (salata), varza si morcovii.
5. Cacao
Iubitori ai ciocolatei, bucurati-va! Mancatul unei patratele de ciocolata neagra de 30 de grame pe zi poate ajuta la coborarea presiunii sanguine, in special la oamenii care deja au hipertensiune, potrivit cercetatorilor de la Harvard, care au analizat 24 de studii despre ciocolata. Ciocolata neagra este bogata in flavonoizi, compusi naturali ce cauzeaza dilatarea vaselor de sange. Cautati ciocolata care contine  de la 70 pana la 80% cacao sau faceti-va propriul superaliment – ciocolata – acasa .
6. Telina
Telina contine fitochimicale cunoscute ca ftalide, care relaxeaza tesutul muscular al peretilor arteriali, permitand un flux sporit de sange, iar acest lucru, la randul lui, coboara presiunea sanguina.
7. Broccoli
Broccoli este un pachet puternic de fibre, potasiu, calciu, magneziu si vitamina C, toti nutrientii care ajuta la micsorarea presiunii sangelui. O cana de broccoli la abur furnizeaza mai mult de 200% de vitamina C de care ai nevoie in fiecare zi. Broccoli mai contine crom, care ajuta la regularizarea insulinei si zaharului din sange. Acesti nutrienti gasiti in mod natural in majoritatea plantelor ajuta la sporirea imunitatii si la lupta impotriva bolilor. Alte legume cu compusi similari includ morcovii si legumele cu frunze verzi precum kale si spanacul.
8. Papadia
Pentru mai mult de un secol, papadia a fost utilizata ca panaceu (leac universal) pentru nenumarate afectiuni si probleme de sanatate de catre civilizatii de pe tot globul, in special in Asia, de unde este originara si in Europa. Intreaga planta este comestibila de la frunze la radacini. Si in plus, pe langa micsorarea presiunii sanguine, este buna pentru ficat, ochi si piele.
Un diuretic natural, papadia ajuta la reducerea presiunii sangelui prin eliberarea excesului de sodiu, fara pierderea potasiului (asa cum se petrece cu unele diuretice fara reteta). Acest lucru este de doua ori important, deoarece excesul de sodiu ridica presiunea sangelui prin contractia vaselor de sange, in timp ce potasiul ajuta la regularizarea presiunii sanguine. Papadia mai este plina si de magneziu, care dizolva cheagurile de sange si stimuleaza producerea de oxid nitric, ajutand la relaxarea si dilatarea vaselor de sange, pentru un mai bun aflux sanguin.
9.Fasolea neagra
Legumele se mandresc cu un inalt raport fibra/proteina pe care nu il vei gasi in nici un alt tip de hrana. Aceasta combinatie face minuni pentru reglarea zaharului sanguin si micsorarea nivelului de colesterol din sange, ambele fiind corelate cu mentinerea presiunii sanguine normale. Fasolea neagra este o sursa densa nutritiv de fibre si magneziu, care sunt esentiale pentru niveul sanatos al presiunii sangelui. Totusi, ceea o pune intr-o pozitie distinct avantajoasa fata de celelalte alimente, este folatul din aceasta leguma. Folatul, cunoscut ca acid folic, in forma lui sintetica, este o vitamina a complexului B care pare sa micsoreze presiunea sanguina (in special cea sistolica) prin relaxarea vaselor de sange si imbunatatirea fluxului sanguin. O alta excelenta sursa de folat este spanacul.
10. Usturoi
Usturoiul este un bun aliment pentru a ajuta lupta impotriva hipertensiunii, deoarece actioneaza ca un anticoagulant. Cand este maruntit, mai produce si alicilina, un compus care are proprietati antibacteriene si antifungice. Aceasta poate ajuta la lupta impotriva multor boli ce ar putea rezulta din hipertensiune, precum accidentul vascular cerebral si bolile de inima. Usturoiul mai ajuta si la micsorarea colesterolului.
11. Seminte de in rasnite
Semintele de in ajuta la micsorarea colesterolului si sunt bogate in acizi grasi omega-3, care lupta cu inflamatiile si infectiile.
12. Bananele
Nu doar ca sunt delicioase, dar bananele ajuta la reducerea riscului de accident cerebral si boli de inima. Mancatul bananelor este recomandat, deoarece aceste fructe au cel mai inalt raport al potasiului fata de sodiu.
13. Caisele
Caisele sunt un superaliment cand vine vorba de lupta cu hipertensiunea, in special cand sunt uscate. Ele contin o fibra solubila care ajuta la favorizarea digestiei si se impotriveste balonarii si constipatiei.Se prefera caisele uscate natural la soare, in deshidrator sau in cuptor.
14. Semintele de dovleac
Semintele de dovleac pot ajuta la inversarea cursului bolii in hipertensiune, deoarece ele contin o valoare inalta de zinc. Un aport neadecvat de zinc poate sa determine ca arterele tale sa isi piarda elasticitatea, avand ca rezultat inflamatia. Pentru cele mai bune rezultate, inmoaie si apoi lasa la incoltit semintele crude . Poti apoi sa adaugi tamari (sos de soia fermentata, fara gluten ca sosul clasic) sau sare de mare si sa le deshidratezi pentru o gustare delicios de sanatoasa.
15. Nucile caju
Nucile sunt o excelenta sursa de nutrienti precum fierul, potasiul si fibrele. Nucile caju, indeosebi, contin magneziu si cupru – doi nutrienti esentiali care ajuta la amplificarea imunitatii. Magneziul relaxeaza nervii si muschii, in timp ce cuprul ajuta la dezvoltarea tesutului conjunctiv. Nucile obisnuite (romanesti) sunt inca o excelenta alegere pentru a ajuta la micsorarea presiunii sanguine.

Sursa pentru acest articol:
http://www.care2.com/greenliving/15-plant-based-foods-to-fight-hypertension.html
Articol preluat de pe http://viataverdeviu.ro/