miercuri, 20 februarie 2013

Un nou caz ULUITOR de COMBUSTIE SPONTANĂ în Statele Unite


Polițiștii din Sequoyah County cred că au de a face cu un caz de combustie spontană, după ce au descoperit într-o casă cadavrul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 65 de ani, fără ca în jur să existe și alte obiecte incendiate. 

Un nou caz de combustie spontană în Statele Unite
Un nou caz de combustie spontană în Statele Unite / FOTO: whatafy.com
Vecinii care au văzut că din casă ieșea o dâră de fum au chemat pompierii și au intrat în locuința bărbatului, încercând să stingă ceea ce părea să fie o grămăjoară de gunoaie care ardeau. Au rămas însă îngroziți când și-au dat seama că era vorba de fapt despre un cadavru, scrie Daily Mail
Șeriful Ron Lockhart a precizat că printre ipotezele morții bărbatului se numără combustia spontană. "E un caz foarte bizar. N-am găsit nici urmele unei substanțe inflamabile, nici vreo sursă de foc. Cadavrul a ars aproape complet. În lume există aproximativ 200 de cazuri de combustie spontană. Nu spun că asta s-a întâmplat și la noi, însă nu putem exclude ipoteza". 
Mai mult, nici măcar podeaua unde au fost găsite rămășițele bărbatului n-a fost afectată de flăcări. 

Sursa:  REALITATEA.NET


FANTOMĂ filmată întâmplător pe o stradă din Londra. "Nu pot să îmi explic"


În prima zi a lunii februarie 2013, imaginile de mai jos au fost filmate în faţa unui centru comunitar din Londra.
Fantomă filmată pe o stradă din Londra
Fantomă filmată pe o stradă din Londra
Îngrijitorul se afla în clădire şi văzut o siluetă ciudată pe camera de supraveghere. Aceste imagini au fost descărcate din fişierul care conţinea filmarea din acea seară, scrie utilizatorul care a încărcat clipul pe YouTube, potrivit jurnalul.ro
"Eram în hol când am observat o siluetă pe imaginile filmate de camera de supraveghere. M-am uitat la ecran şi am crezut că văd o persoană, însă nu eram sigur, aşa că m-am dus să verific. Nu era nimeni acolo, însă m-am gândit că s-a dus repede în parc, aşa că m-am întors în clădire. După ce am descărcat imaginile de pe camera de supraveghere am fost surprins să văd silueta filmată. Nu pot să îmi explic", spune bărbatul. 

Sursa:  REALITATEA.NET

Clarificări asupra ascensiunii voastre.


Mesaj de la Consiliul de Asistență a Pământului. 
21 ian. 2013. 
 
Salutări, noi suntem Consiliul de Asistență a Pământului. 
Permiteți energiilor noastre să rezoneze cu voi, pentru ca mesajul nostru să fie util pentru voi, pământenii. Atenționăm că, în cazul în care nu acceptați alinierea frecvențială cu energiile noastre, semnificația mesajului se va pierde, chiar dacă ajungeți să citiți acest mesaj. Cei care manifestați acceptare pentru acest mesaj, veți recepționa benefic energiile noastre modulate cu informații, fără a fi necesar un efort suplimentar. 
Asistența noastră specifică acordată planetei Pământ și locuitorilor ei umani și non-umani, ajută procesului de ascensionare în care vă aflați. 

Este sigur că ceea ce înțelegeți voi despre ascensiune diferă substanțial de înțelegerea pe care o avem noi asupra acestui proces. Pentru stabilirea unei atmosfere mai destinse între noi, vă putem spune că noi am trecut cândva prin procesul de ascensionare în care vă aflați voi acum. Și noi eram limitați în corpurile noastre fizice, dar ne-am străduit și am depășit acea condiție inferioară, făcând, totuși, destule greșeli pe care am dori ca voi să le evitați. Ne-a trebuit destul de mult pentru a ne ridica din dimensiunea inferioară în dimensiuni superioare. Greșelile pe care le-am comis și idolența unora dintre noi, au făcut ca procesul să dureze milenii. 
Vă prezentăm în acest mesaj adevărul nostru. 

Ascensiunea poate fi considerată ca procesul prin care un organism fizic, se eliberează de iluziile pe care, în toată existența sa anterioară, le-a considerat realități indiscutabile. Dezlipirea de aceste iluzii, de aceste false realități, este o treabă destul de dificilă dat fiind faptul că o credință perpetuată de-a lungul timpului, le-a dat atât de multă putere încât mintea umană a suferit profunde deformări, greu de remediat ulterior. De fapt, toate iluziile dețin mult mai multă putere decât s-ar crede la prima analiză. Se întâmpla aceasta din cauza marilor cantități de energie pe care le absoarbe materia și gândurile. Dacă iluziile sunt alimentate permanent cu energie, ceea ce, practic, înseamnă că ne cantonăm în credința că iluziile sunt realități care ne pot determina viața, atunci, convingerile noastre prind consistență, se rigidizează, până la punctul în care trec în realitatea noastră palpabilă. Din acest motiv, pentru a evita să ne deformăm profund gândirea și chiar senzațiile, trebuie să ne raportăm mereu și exclusiv la Sinele nostru Superior. Mereu trebuie să ne amintim că Sinele nostru Superior există cu adevărat în ființa noastră, în corpul nostru fizic, și că este posibil să întrăm în legătură cu el, aceasta întâmplându-se definitiv atunci când sufletul nostru se contopește cu Spiritul Interior. 
Realitatea, pe care o denumiți Sinele vostru Superior, nu este separată de voi. Acesta nu este un aspect al vostru, aflat într-o dimensiune superioară, ceea ce ne face pe noi să considerăm că denumirea de Sine Superior este inexactă. De acum încolo, este bine să considerați că Sinele vostru Superior, Realitatea voastră, este acea parte care vă aparține și care este acoperită de convingerile pe care le aveți și care vă reprezintă. 

Sinele vostru, Sinele vostru real, realitatea voastră, este deja ascensionată. Acest duh, nu are nevoie de hrană (alimente) din care să-și extragă energia. El nu are nevoie de apă sau de somn pentru a se reface, nu este ca o baterie care trebuie reîncărcată. Faptul că ființa voastră are nevoie de hrană, de apă și de odihnă se datorează deconectării voastre destul de frecvente de la Spiritul vostru. Eliminarea credinței adânc înrădăcinate în ființa voastră, că înălțarea poate fi efectuată doar cu corpul de limină, vă va ajuta să ascensionați în dimensiuni superioare chiar împreună cu corpul vostru fizic, un corp care, desigur, în prealabil, trebuie curățat, purificat de ceea ce nu-i permite să-și crească nivelul de vibrație. 

Depășirea limitelor pe care le-a impus grosiera voastră materialitate, este un proces în care se implică atât sufletul cât și Sinele vostru. Nu este un efort facil ci unul de copletă angajare în care sufletul și Sinele tind să se contopească. Oricum, acest efort nu este pentru cei slabi și nehotărâți deoarece se cere totală implicare și determinare. Printr-o exprimare mai colorată, am spune că nu este pentru cei ”slabi de inimă” și nici pentru leneși. 

Se vor implica și vor ieși bine din acest proces doar cei vrednici. Asta nu trebuie să descurajeze pe cineva ci doar să trezească ființa umană care ar fi bine să înțeleagă cât de favorabil este momentul accelerării evoluției sale.Totuși, ca să ajungă în vârf, căruța voastră trebuie împinsă și asta este sarcina care vă revine în exclusivitate. Evident, nici noi nu vom sta degeaba: vom netezi drumul, vă vom orienta asupra traseului cel mai bun, vom avea grijă ca aceia car ar vrea să vă zădărnicească înaintarea să nu o poată face, vom ”dirija circulația” etc. 

Indrumările pe care vi le oferim sunt predate lent. Ele se referă la cum trebuie procedat pentru a da la o parte vechi și înrădăcinate credințe, printr-un efort suportabil și încununat de succes. 

Noi, să fie foarte clar, ne referim la un corp fizic, care nu are nevoie de hrană, de somn, de apă, care nu este uzat de trecerea timpului și care nu moare. Despre acest tip de corp fizic este vorba. ”Mutarea în altă dimensiune” este o exprimare care nu trebuie înțeleasă că vă părăsiți locația în care vă aflați. Acea altă dimensiune este o chestiune care ține de vibrație, de calitatea energetică a informației. Pentru a ajunge în altă dimensiune, corpul vostru fizic nu trebuie urcat într-un balon pentru a se înălța în slăvi. 

Ființa umană trebuie să se elibereze de ciclul karmic, aceasta însemnând că în formula care stă la baza creării corpului și minții umane trebuie aduse modificări care să înlăture orice limitări în manifestarea liberă a acestuia. Depozitele karmice, care rezultă din desfășurarea vieților prin care treceți, trebuie lichidate astfel ca ființa să nu mai aibă ”bagaje” pe care să fie nevoită să le care dintr-o viață în alta. Când nu mai ai karmă, adică nu mai ai ”bagaje”, nu mai ai nici obligații, nici griji, nici procese de conștiință, nici ființe cărora să le datorezi sau să-ți datoreze ceva. EȘTI UN OM LIBER, un om care nu mai este prins în păienjenișul energetic al relațiilor și contactelor. Și când ești astfel, adică neancorat și ne împovărat, nimic nu te mai poate reține să hoinărești pe unde te poartă imaginația. 
Pământul: ”sunt cu un idiot”
Noi suntem extratereștrii care ne-am încarnat pe alte planete așa cum voi v-ați încarnat pe Pământ și am învățat cum să ne facem corpurile noastre fizice foarte ușoare, foarte puțin dense, ceea ce ne-a permis să ascensionăm în dimensiuni superioare. Suntem dispuși să vă arătăm și vouă cum se poate face treaba asta. Suntem gata să vă punem la dispoziție metodele descoperite și utilizate de noi pentru ascensionare, începând cu primele tehnici care trebuie aplicate. Nu vă vom preda acele tehnici care nu se potivesc ființei umane de pe Pământ. Nu ne pasă dacă nu toți dintre voi vor rezona cu noi, vrem să-i ajutăm doar pe cei care sunt deschiși să primească experiența și cunoașterea noastră în acest domeniu. 

Eu nu promit că metodele noastre vor lucra cu aceeași eficiență asupra voastră, nu-mi pot da seama cât de dificil vi se va părea procesul și nici în cât timp puteți să-l încheiați. Dar, oricum, nu vă veți pune viața în pericol, vă puteți opri când doriți și, suntem siguri, veți avea numai de câștigat. 

Noi suntem Consiliul pentru Asistența Pământului. 

Eu sunt Plashdar, purtătorul de cuvânt al acestui Consiliu. Urmează să mai cunoașteți, în mesajele viitoare, încă șase membri ai acestui organism. 

Namaste! 

SURSA: http://ascensionkeys.typepad.com 

(C.M.)

Sursa: ascensiuneaspiritului.blogspot.ro

Rolul mineralelor in sustinerea vietii si a starii de sanatateimages
ALUMINIU
- îmbunătăţeşte metabolismul (Jad, Smarald, Lepidolit);
- ajută asimilarea fierului în intestine (Rubin);
- neutralizează hiperaciditatea (Alexandrit);
- vindecă reumatismul (Granat, Smarald, Safir) şi artrita (Topaz, Kunzit, Smarald);
- calmează şi întăreşte sistemul nervos, ajută la mărirea puterii de concentrare (Safir, Verdelit) şi a mobilităţii (Andaluzit);
- ajută la vindecarea stărilor maniacale (Granat, Sodalit);
- elimină frica (Crisoberil) şi mustrarea de conştiinţă (Sodalit, Turmalin);
- stimulează dorinţa de schimbare (Ochi de tigru, Zoizit);
- ajută la aflarea adevărului (Topaz), la trezire (Rubin, Turcoaz);
- stimulează dezvoltarea simţurilor (Piatra Lunii, Kunzit, Rubin).

BERILIU
- ameliorează alergiile (Acvamarin, Beril);
- este recomandat pentru vindecarea chisturilor, bolilor ulceroase şi reumatismale (Smarald);
- elimină dereglările hormonale (Heliodor, Acvamarin);
- ne înseninează viaţa (Acvamarin, Heliodor, Crisoberil);
- ajută puterea de concentrare (Acvamarin, Smarald).

CALCIU
Aproape 99% din conţinutul de calciu al organismului se regăseşte în componenţa sistemului osos (Calcit portocaliu, Fluorit). Restul de 1% stimulează regenerarea celulelor şi a globulelor roşii din sînge (Sugilit, Chariot, Zoizit);
- îndeplineşte un rol semnificativ în funcţionarea mai multor organe (Aragonit, Calcit, Rhodonit);
- acţionează benefic în cazul cheagurilor de sînge (Dolomit), al aritmiilor cardiace (Calcit);
- stimulează buna funcţionare a sistemului nervos şi muscular, ajută producerea enzimelor (Perla);
- întăreşte simţurile (Rhodonit), încrederea de sine (Calcit, Fluorit), îndepărtează stările de indispoziţie;
- ajută memoria (Kunzit, Calcit), formarea personalităţii (Sugilit) şi la ridicarea nivelului spiritual (Fluorit, Chariot).

CROM
- reglează glicemia, fiind indicat bolnavilor de diabet (Olivin, Smarald);
- reduce colesterolul, reglează energia şi temperatura corpului, precum şi dezechilibrele hormonale;
- curăţă corneea (Smarald, Verdelit);
- are efect de stopare a proceselor inflamatorii în întregul organism (Aventurin, Olivin);
- reduce hiperaciditatea, dezintoxică (Olivin, Verdelit);
- ameliorează durerile (Aventurin);
- purifică subconştientul, dezvoltă conştiinţa, aducîndu-ne în echilibru cu Eul superior, ajută la dezvoltarea capacităţilor clarvăzătoare (Olivin, Serpentin).

CUPRU
- stimulează formarea globulelor roşii (Malachit, Crisocola);
- revitalizează sistemul sangvin, accelerează regenerarea ţesuturilor, influenţează echilibrarea tuturor centrilor energetici, a meridianelor, a corpurilor vibraţionale (Azurit, Turcoaz);
- vindecă procesele inflamatorii şi reduce temperatura corpului (Malachit);
- are efect laxativ (Azurit, Azurit-Malachit);
- este mesagerul frumuseţii interioare şi exterioare (Turcoaz);
- exercită influenţă asupra uterului şi ovarelor (Dioptaz) şi este recomandat în cazul durerilor menstruale (Malachit, Crisocola);
- stimulează deschiderea celui de-al treilea ochi, aduce la suprafaţa mentalului cauzele blocajelor fizice (Crisocola, Azurit).

FIER
- este indispensabil în formarea hemoglobinei (Granat) şi a globulelor roşii din sînge (Bronzit, Hematit);
- este un element important în oxigenarea sîngelui, a plămînilor, pentru celule şi sistemul muscular;
- stimulează funcţionarea ficatului, a splinei şi a intestinelor (Granat, Cornalin);
- întăreşte sistemul imunitar (Granat);
- este recomandat în cazul durerilor menstruale (Piatra Lunii, Cornalin);
- întăreşte voinţa şi corpurile emoţional, mental şi spiritual (Hematit);
- ajută ca omul să devină drept, cinstit (Nefrit), perseverent (Granat) şi invulnerabil (Hematit).

FLUOR
- întăreşte sistemul osos (Apatit), dantura (Fluorit);
- regenerează epiderma (Nefrit), mucoasa pulmonară şi a gîtului (Apofilit, Fluorit);
- stimulează funcţionarea creierului şi a sistemului nervos (Indigolit, Fluorit);
- ajută la eliminarea tulburărilor comportamentale (Apofilit, Lepidolit) şi la îndepărtarea gîndurilor malefice (Topaz).

FOSFOR
- alături de calciu şi magneziu, fosforul este elementul de bază al sistemului osos (Apatit) şi al danturii (Turcoaz);
- este indispensabil în schimburile energetice la nivel celular;
- stimulează regenerarea celulelor şi a ţesuturilor (Apatit), funcţionarea şi dezvoltarea sistemului muscular (Turcoaz);
- ajută la formarea globulelor roşii din sînge (Crisocola);
- stimulează funcţionarea creierului şi a sistemului nervos, memoria (Zircon);
- ameliorează starea de oboseală (Turcoaz);
- îndepărtează stările de indispoziţie, de supărare (Apatit), de susceptibilitate (Ochi de şoim, Turcoaz), de apatie (Crisocola):
- ne dă încredere de sine (Topaz, Zircon, Ochi de şoim).

LITIU
- reduce colesterolul şi tensiunea arterială, protejează rinichii (Lepidolit, Citrin) şi ajută la eliminarea toxinelor din organism (Acvamarin, Lepidolit);
- este recomandat pentru bolile reumatismale (Smarald) şi pentru artrită (Kunzit);
- are efect analgezic (Sugilit) şi poate fi folosit în cazurile de oboseală cronică, epuizare, dar şi pentru refacerea şi regenerarea organismului (Beril, Verdelit);
- dă siguranţă de sine (Sugilit), ajută memoria (Kunzit, Ametist).

MAGNEZIU
- este al doilea mineral ca importanţă, după calciu, în organismul uman.
- ajută la întărirea oaselor (Granat-Grossular);
- stimulează circulaţia sangvină (Ochi de tigru);
- destinde sistemul nervos şi musculatura (Magnezit, Serpentin);
- creşte rezistenţa fizică (Olivin);
- calmează atât trupul cât şi sufletul (Nefrit);
- este recomandat împotriva stresului (Serpentin) şi a fricii (Olivin).

MANGAN
- are efect benefic asupra regenerării sângelui (Hematit, Lepidolit), a eliminării toxinelor prin ficat (Lepidolit, Kunzit);
- scade glicemia (Rodocrozit);
- stimulează hormonii sexuali (Jad, Rubelit);
- întăreşte sistemul imunitar (Apatit, Jad, Olivin);
- influenţează funcţionarea inimii (Olivin, Serpentin), are efect asupra sistemului osos (Apatit, magnezit);
- ajută la dezvoltarea armonioasă a organismului (Magnezit);
- eliberează stările emoţionale stresante care creează suferinţe şi stimulează energiile subtile ale chakrelor superioare (Rodocrozit, Rhodonit);
- ne ajută la autoanaliză, regăsirea de sine (Diamant);
- purifică sufletul şi conştiinţa (Rhodonit).

NICHEL
- contribuie la asimilarea fierului în organism şi, prin aceasta, la buna funcţionare a ficatului (Crisopraz) şi ajută la eliminarea toxinelor din organism (Crisopraz, Serpentin);
- ajută la aducerea la suprafaţă a şabloanelor emoţionale îngropate în trecut şi, apoi, la neutralizarea lor şi la restabilizarea echilibrului mental (Piatra Lunii, Opal);
- oferă o stare de linişte (Morganit, Crisopraz);
- are efect de calmare a stărilor nervoase, de purificare a subconştientului, permiţînd restabilirea echilibrului psihic (Olivin).

OXIGEN
După cum se ştie, oxigenul îl inspirăm în plămîni, apoi ,cu ajutorul fierului, ajunge la celule prin hemoglobina din sânge (Hematit);
- îndeplineşte un rol important în metabolism (Amazonit);
- contribuie la transportul energiei la ţesuturi (Turcoaz) şi la celule (Chariot);
- ajută omul să-şi adune energia, forţa din trăirile anterioare (Jad);
- intensifică stările emoţionale predominante (Opal de foc);
- sporeşte puterea de creativitate (Ametist);
- dezvoltă puterea voinţei, pentru a trece peste momentele grele şi a ne contura drumul (Ochi de tigru).

POTASIU
- face posibilă transmiterea impulsului de la sistemul nervos la sistemul muscular şi are efect benefic asupra muşchiului cardiac (Amazonit, Sugilit);
- reglează tensiunea arterială (Sugilit);
- asigură liniştea înţelegerea, alungă teama, neliniştea (Chariot, Sugilit) şi iluziile (Piatra Lunii, Labradorit);
- întăreşte şi dă curaj mentalului, încearcă să ne conducă destinul (Chariot, Lepidolit).

SILICIU
- stimulează metabolismul, îmbunătăţeşte elasticitatea pereţilor vaselor sangvine (Agata);
- ajută la procesul de autovindecare, aduce la suprafaţă cauzele stresului emoţional (Cuarţ rozé, Hematit);
- întăreşte firele de păr (Smarald), epiderma (Aventurin), unghiile (Jasp-Jaspeul), sistemul imunitar (Nefrit) şi plămânii (Rhodonit);
- stimulează glandele limfatice (Piatra Lunii);
- are efect antiinflamator (Acvamarin);
- emite sentimentul încrederii de sine şi a echilibrului (Cuarţ lăptos, Agata);
- deschide calea către noi idei (Zoizit) şi sentimente (Kunzit);
- aduce linişte profundă şi vindecare în realitatea fizică (Ochi de şoim).

SODIU
- este util în cazul suferinţelor cardiace, renale, hepatice şi de splină, precum şi pentru purificarea sângelui (Jad);
- ajută la eliberarea drumului gîndirii conştiente (Sodalit);
- întăreşte şi dă curaj mentalului, încearcă să ne conducă destinul (Chariot);
- aduce pacea şi armonia între inimă şi mental (Larimar);
- întăreşte rezistenţa psihică şi purifică mentalul (Lapis lazuli, Sodalit).

SULF
- ajută la regenerarea părului şi a unghiilor;
- este recomandat la vindecarea bolilor de piele (Lapis lazuli);
- este necesar la eliminarea toxinelor din ficat;
- este indicat în bolile reumatice, artrită şi la întărirea sistemului imunitar (Pirita);
- este purificator al creierului şi al sufletului (Lapis lazuli);
- ne ajută la descoperirea părţilor negative şi la acceptarea de sine (Pirita).

TITAN
- este antiinflamator;
- se recomandă în bronşite (Cuarţ rutilat), congestii pulmonare (Crisoberil) şi nefrite;
- este tonifiant cardiac, muscular (Granat, Rubin) şi întăritor pentru oase (Sugilit);
- ajută la regenerarea organismului (Olivin, Cuarţ rozé);
- simbolizează prietenia, fidelitatea, credinţa şi previne melancolia (Granat, Safir);
- alungă sentimentul de frică (Hematit);
- este energizant (Rubin);
- are efect de purificare a subconştientului, permiţînd restabilirea echilibrului psihic (Olivin, Cuarţ rutilat).

ZINC
- participă la regenerarea structurii osoase (Silicat de zinc, Aragonit, Dolomit);
- regenerează pielea, firele de păr şi unghiile (Silicat de zinc);
- stimulează funcţionarea creierului, întăreşte sistemul imunitar, are efecte benefice asupra organelor sexuale feminine şi masculine (Silicat de zinc);
- activează anumiţi hormoni şi enzime, reglează producerea insulinei (Rodocrozit);
- activează intuiţia, oferă curaj, conştinciozitate şi ajută la conştientizarea de sine (Rodocrozit);
- stimulează activitatea mentală (Stibin);
- ajută la transformarea de sine, adaptarea la schimbările necesare evoluţiei pe drumul vieţii, eliminând tot ce este perimat (Pirita).

Sursa: http://codulluioreste.ro

Dr. DAVID R. HAWKINS - HOMO SPIRITUS - Nondualitatea Devotionala - Lectura 3 din 6


HOMO SPIRITUS: Devotional Nonduality
2003 VIDEO LECTURES
- Lecture 3 of 6 -

Vă prezentăm astăzi setul 3 (din 6) de filme din seria lecturilor video sustinute de Hawkins in 2003. Primele doua lecturi (a cate 3 filme fiecare) pot fi vizionate si descarcate de aici .
Cu acestă ocazie vă informăm și pe voi că DAVID Hawkins a părăsit planul fizic în data de 19 Sept. 2012, la vârsta de 85 de ani.  
Nivelele Constiintei

Metoda folosita de Hawkins in determinarea adevărului și a nivelelor de conștiință este kinesiologică.  „Kinesiologia este o tehnică de testare musculară care îți permite să afli rapid adevărul la o întrebare din orice domeniu.
În general, termenul de kinesiologie vine din limba greacă și definește știința mișcării. Kinesiologia  – în acceptul în care am pomenit mai sus despre ea și cum o voi menționa în continuare, este o  derivată a kinesiologiei aplicate. Kinesiologia aplicată este o metodă folosită în chiropractică unde pe baza testării musculare se poate stabili un diagnostic și metode de tratament. Practic, ea asigură feedback referitor la funcționarea corespunzătoare a corpului. Se pleacă de la premisa că mușchii reflectă circulația energiei vitale (prana, chi, mana) și că, măsurând rezistența mușcilor, poți determina sănătatea unui organism. Acum, este bine de știut de la început că, kinesiologia și kinesiologia aplicată au parte și de critică destul de vehementă. Au, pe de altă parte și foarte mulți adepți. ...
Cum se folosește?
De obicei e nevoie de doi oameni pentru această testare. Există și exerciții care le poți face singur. În linii mari, metoda de aplicare a kinesiologiei, este următoarea:
- se iau doi oameni, unul este “operatorul” (cel care testeaza) iar celalalt “subiectul” (cel care este testat);
- subiectul stă in picioare, cu mana stanga intinsa lateral, paralela cu podeaua. De obicei, se recomandă mâna stângă sau mâna care nu e dominantă a persoanei testate.
- operatorul se așează în fața subiectului, cu mâna stânga pe umărul acestuia, iar mâna dreaptă pe antebratul subiectului, imediat deasupra incheieturii palmei (în zona ceasului de mână).
- este recomandat să întrebi subiectul la început dacă mâna pe care se face testarea este în regulă (nu e luxată sau a avut multiple fracturi)
- operatorul cere subiectului să reziste cand va încerca să-i apese mana in jos;
- se fac testări (apăsări ale brațului subiectului) pentru diferite întrebări adresate de operator.
- operatorul apasă mâna subiectului, cu o mișcare fermă, rapidă și cu o presiune constanta. Ideea este de a apasa suficient de puternic, pentru a verifica gradul de rezistență și opoziție a subiectului. În nici un caz nu se foloseste o forta excesiva sau o apasare prelungită, care sa oboseasca brațul subiectului, astfel încât acesta să obosească și să cedeze. Se verifică dacă  mușchiul are suficienta energie pentru a bloca articulatia umarului in pozitia respectiva.
- se va observa că la întrebările cu răspuns adevărat, brațul rezistă în poziția orizontală iar la cele cu raspuns fals/negativ, brațul subiectului va cădea relativ ușor spre corp.
Se obține astfel răspunsul la întrebările dorite.”
Mai multe despre kinesiologie vedeți aici: 
In cartea Putere versus forţă - Determinanţii ascunşi ai comportamentului uman   de David R. Hawkins există o ierarhie a nivelelor constiintei umane. E un model interesant. Daca citesti cartea e de asemenea destul de usor sa-ti dai seama unde te situezi in aceasta ierarhie pe baza situatiei in care se afla viata ta acum.

De la scazut la ridicat, nivelele constiintei umane sunt: rusinea, vina, apatia, durerea, frica, dorinta, mania, mandria, curajul, neutralitatea, bunavointa, acceptarea, ratiunea, iubirea, bucuria, pacea, iluminarea.

Desi putem atinge pentru scurt timp anumite nivele, de obicei este un nivel care defineste starea noastra “normala”. Sansele sunt sa fii cel putin la nivelul curajului pentru ca daca ai fi la un nivel mai scazut, probabil ca nu ai avea nici un interes constient in legatura cu dezvoltarea proprie.

Hawkins defineste aceasta scala ca fiind logaritmica, asadar sint din ce in ce mai putine persoane la nivelele superioare decat la cele inverioare. O crestere de la un nivel la altul are ca rezultat o schimbare enorma in viata ta.

 Rusinea Nivel 20 - Doar un pas deasupra mortii. Probabil ca la nivelul acesta te gandesti la sinucidere, ori esti un criminal in serie. Gandeste-te la nivelul asta ca la ura directionata catre propria persoana.

Semnalmentele ruşinii:

- inferioritate de durată

- percepţie negativă a propriei persoane,
- atribuiri stabile şi interne de felul ”eu sunt de vină şi nu pot schimba acest fapt”,
- plecarea privirii,
- lipsa zâmbetului,
- dificultăţi în exprimare,
- sentimentul umilinţei,
- tendinţe de autoexcludere

Vinovatia Nivel 30 - Un pas deasupra rusinii, dar e inca posibil sa te gandesti la sinucidere. Te gandesti la tine ca la un pacatos, incapabil sa-ti ierti pacatele trecutului.

- generază remuşcări, autoincriminări, masochism,

- generează tulburări psihosomatice – suicid,

- autoneglijare-autodepreciere,

- imagine de sine slabă,
- inserţie socială slabă, marginalizare autoimpusă,
- stimulează manipularea exterioară.

Apatia Nivel 50 - Te simti fara speranta, o victima. Starea de neajutorare invatata. Multi din oamenii strazii sunt blocati aici.
- generată de starea de sărăcie, disperare şi de lipsa speranţei,dar şide toxiinfecţii (alcool, CO2)
- poate genera suicidul pasiv (subiectul nu intreprinde nimic pentru a ieşi din aceasta stare -nu are forţă),
- este starea specifică abandonaţilor, persoanelor vârstnice, a celor “năpăstuiţi de soartă”,

- sunt persoane puternic dependente şi abandonate,

- imprimă sentimentul de inutilitate a vieţii,
- dopamina si cortizolul sunt eliminate in exces,
- apar psihopatiile de tip schizoid, cu lipsă de discernământ şi cu efort eşuat de conştientizare,
- legatura cu divinitatea este privită ca inutilă (“sunt atât de vinovat încât nici Dumnezeu nu mai are ce-mi face”)
- indiferenţă afectivă, fară expresii faciale,
- este specifică în demenţe, oligofrenii, schizofrenii.
Durerea Nivel 75 - O stare de tristete perpetua, sentimente de pierdere. E posibil sa ajungi aici dupa ce pierzi pe cineva drag. Nivelul e mai ridicat decat apatia de vreme ce incepi sa scapi de amorteala.
- tristeţe, descurajare, regrete,
- depresii constante,
- este o stare conştientă dar nu se pot mobiliza forţe de redresare,

- este nivelul doliului, al pierderilor, al ancorelor într-un trecut sumbru, tenebros,

- suferinţa este percepută ca preţ pentru viaţa de o trăieşte,
- este cimitirul evenimentelor traumatizante.
Frica Nivel 100 - A vedea lumea ca un loc periculos si nesigur. Paranoia. De obicei vei avea nevoie de ajutor ca sa treci peste nivelul acesta sau vei ramane blocat pentru mult timp, cum ar fi de exemplu o relatie abuziva.
- reduce câmpul de conştienţă în funcţie de intensitatea fricii, putând genera paralizia “am îngheţat de frică”, sau se poate situa pe extrema adversă, cu aţiuni distructive asupra obiectului ce produce frica,
- induce nesiguranţă, frica şi nesiguranţa acţionează în tandem,
- induce teama de pedeapsă, anxietate, autoizolare socială,
- este compensată de tendinţe de accedere spre vf ierarhiei sociale, pentru a deţine puterea cu care să compenseze propriile slăbiciuni,
- induce retroversiv tendinţe de control asupra celorlalţi,
- este specifică “interogatorilor”,
- induce ienurezis “am facut pe mine de frică”, deci scade controlul sfincterian,
- stres cronicizat ca efect al fricii prelungite,
- activează sistemul neurofiziologic prin mecanismul “lupta sau fugi”, cu degajare mare de adrenalină (inhibiţia fizică/psihică) şi posibil compensată de noradrenalină (subiectul acţionează în consecinţă),
- generează frustrare ,în situaţii de frică prelungită neescaladată încă.
Dorinta Nivel 125 - A nu se confunda cu fixarea si atingerea telurilor, acesta este nivelul dependentei, al “setei” si al poftei - de bani, aprobare, putere, faima, etc. Consumism. Materialism. Acesta este nivelul fumatului, al bautului si al drogurilor.
- dorinţa se naşte din nemultumire şi trăieşte prin ataşament cu obiectul dorinţei,
- sediul D se află în pornirile instinctuale,
- D. presupune existenţa motivaţiei,
- D. ne mobilizează la acţiune, pp. Dinamică,
- nivelul energetic creşte eliminând riscul căderilor, există totuşi teama de eşec,
- dorinţa inseamnă Atracţie faţă de..., - Legea atracţiei
- ataşamentul înseamnă dependenţă faţă de...,
- detaşarea presupune stingerea dorinţei prin implinire sau renunţare,
- dorinţa exagerată naşte ataşament care duce la patimă,
- patimile duc la obsesii compulsive, manii, isterii,
- cea mai puternică dependenţă este cea de persoane, are ca efect controlul celui iubit, intră in scenă rolul de “interogator”.

Furia Nivel 150 - Nivelul frustarii, adesea datorita faptului ca nu iti sunt indeplinite asteptarile. Acest nivel te poate determina sa actionezi la nivele mai inalte sau te poate tine blocat in ura. In relatiile abuzive cel mai ades vei vedea o persoana in “manie” combinata cu o persoana in “frica”.
- dinamism exacerbat în special al vieţii psihice,
- forţa psihică se centrează pe factorul declanşator,
- se îngustează câmpul conştiinţei cu focalizare pe problema cheie,

- are aspect negativ d.p.d.v. Energetic dar situează individul departe de pragul morţii,

- este provocată de nemulţumire,
- creşte cantitatea de adrenalină din organism,
- necompensată de noradrenalină se nasc comportamente dezlanţuite,
- compensată in exces de noradrenalină Furia este reprimată, apar afecţiuni organice Ficatul preia furia dar repercursiuni sunt şi la nivelul bilei şi al splinei,
- F. Este iniţiată în sistemul amigdlian care propaga scânteia razvratirii, neocortexul o temperează.

Mandria Nivel 175 - Primul nivel in care incepi sa te simti bine, dar e un sentiment fals. Depinde de circumstante externe (bani, prestigiu, etc), deci este vulnerabil. Mandria poate duce la nationalism, rasism si razboaie religioase. Gandeste-te la Nazisti. Un nivel de negare irationala si de aparare. Fundamentalismul religios este de asemenea blocat la nivelul acesta. Devii atat de prins in ceea ce crezi incat vezi un atac asupra a ceea ce crezi ca pe un atac asupra propriei persoane.
- relevă stima de sine – este primul nivel energetic care pune in evidenţă stima de sine clar conturată,
- are conotaţie pozitivă dacă nu atinge îngâmfarea,
- predispune la exigenţă adresată celorlalţi, indiferenţă faţă de alte opinii,
- imagine distorsionată a lumii exterioare, în general denigratoare,
- poate duce la narcisism,
- pierderea mândriei duce la ruşine,
- pp. aroganţă, despotism, infatuare,
- mândria în copilărie duce la izolare,
- îndepărtează omul de la experienţe emoţionale pozitive,
- este strâns legată de Negare (îşi neagă defectele conştientizate din teama de vulnerabilitate),
- imprimă o falsă impresie a puterii deţinute.


Curajul Nivel 200 - Primul nivel al adevaratei puteri. Am mai scris despre acest nivel in alt post Courage is the gateway [n.t. link spre versiunea in engleza] Aici este nivelul unde incepi sa vezi viata ca pe cevaprovocator si excitant in loc sa o vezi ca pe ceva coplesitor. Incepi sa ai un vag interes pentru dezvoltarea personala, desi la nivelul acesta probabil ca ai eticheta acest interes drept creare de aptitudini, avansare in cariera, educatie, etc. Incepi sa iti vezi viitorul ca pe o imbunatatire a trecutului in loc sa-l vezi ca pe o continuare al aceluiasi nivel.

- primul pas spre evoluţie,
- conştientizarea adevăratei valori proprii,
- pp şi acceptarea pierderilor,
- asumarea eşecului,
- este un nivel incitant, provocator stimulator,
- stima de sine şi percepţia imaginii de sine sunt în coordonate corecte,
- curajul se cladeşte din copilărie,
- pp. o personalitae puternică,
- poate fi şi “curajul nebun”-exacerbare a curajului.


Neutralitatea Nivel 250Acest nivel este descris de fraza LIVE AND LET LIVE “traieste si lasa si pe alti sa traiasca” Este flexibil, relaxat si neatasat. Indiferent ce o sa se intample o sa mergi cu valul. Nu trebuie sa dovedesti nimic. Te simti in siguranta si te intelegi bine cu celelalte persoane. Foarte multe persoane care lucreaza pe cont propriu sunt la acest nivel. Nu este un nivel foarte confortabil. Nivelul complacerii si al lenei. Iti asiguri traiul dar nu te straduiesti prea tare.


Bunavointa Nivel 310 - Acum ca esti in siguranta si stai confortabil, incepi sa-ti folosesti energia mai eficient. Doar sa te descurci nu mai e destul. Incepe sa-ti pese in a-ti face treaba bine - poate chiar pe cat de bine poti. Te gandesti la gestiunea timpului, la productivitate si la a te organiza, lucruri care nu erau chiar atat de importante pentru tine la nivelul neutralitatii. Gandeste-te la nivelul acesta ca la dezvoltarea vointei si a autodisciplinei. Aceste persoane sunt “soldatii” societatii; ei fac lucrurile bine si nu se plang prea mult. Daca esti la scoala, atunci esti deja un elev foarte bun iti iei studiile in serios si depui destul timp pentru a face o treaba buna. Acesta este punctul in care constiinta incepe sa fie mai organizata si mai disciplinata.

- reprezintă poarta de deschidere către avansare,
- sunt oameni aleşi, misionarii,
- prietenoşi, cu simţ dezvoltat al socialului,
- pot fi marii martiri,
- dispun de un puternic simţ empatic,
- au o stimă de sine puternică şi crescătoare prin confirmarea acţiunilor lor,
- nu cunosc mândria, ca trăire,
- sunt buni mesageri,
- deţin arta cuvântului,
- sunt făcătorii de lumi frumoase,
- prin ofertă permanentă îşi asigură fluxul permanent de energie,
- nu fac blocaje energetice.

Acceptare Nivel 350 - Acum are loc un transfer puternic, si iti dai seama de posibilitatile oferite de traiul proactiv. La nivelul acceptarii ai devenit competent, si acum vrei sa-ti folosesti bine capacitatile. Acesta este nivelul la care iti fixezi si atingi teluri. De fapt inseamna ca incepi sa accepti responsabilitatea pentru rolul pe care il ai in lume. Daca ceva este in neregula cu viata ta (cariera, sanatatea, relatia) iti definesti rezolvarea, dorita si schimbi starea. Incepi sa vezi mult mai clar imaginea de ansamblu a vietii tale. Acesta este nivelul care determina multe persoane sa-si schimbe cariera, sa deschida o afacere sau sa-si schimbe dieta.
- eşti creatorul propriei existenţe, propriului fel de a fi, de a trăi,
- A. nu pp resemnare ci o acceptare anticipată a ceea ce îţi este dat să experimentezi,
- te ajută să decriptezi adevăratul sens al experienţelor trăite,

- reprezintă primul pas spre vindecare în terapie,

- deblochează energiile psihice, descătuşeşte creativitatea,
- nu te blochează în patimi sau indiferenţă,
- au o gestiune corectă a emoţiilor.

Ratiunea Nivel 400 - La nivelul acesta transcenzi aspectele emotionale ale nivelelor inferioare si incepi sa gandesti clar si rational. Hawkins defineste nivelul acesta ca nivelul medicinei si al stiintei. Cum vad eu lucrurile, cand ai ajuns la nivelul acesta, devii capabil sa-ti folosesti capabilitatea de a rationa la maxim. Acum ai disciplina si proactivitatea sa exploatezi la maxim capabilitatile tale naturale. Ai ajuns in punctul in care spui, “Wow, Pot sa fac toate lucrurile astea, si stiu ca trebuie sa le folosesc bine. Deci cum imi pot folosi cel mai bine talentele?” Te uiti la lumea din jurul tau si incepi sa faci contributii insemnate. La un nivel inalt, acesta este nivelul lui Einstein si Freud. E probabil clar ca marea majoritate a oamenilor nu ajung la nivelul acesta niciodata.
- pune in evidenţă inteligenţa şi raţiunea,
- pp. capacitatea de a lucra şi prelucra un volum mare de informaţii,
- forţa de decizie este rapidă şi corectă,

- putere de a lucra cu concepte şi principii,

- este nivelul oamenilor propusi pt premiul Nobel, inventivii,
- este nivelul celor ce au “o viaţa pt o idee”,
- incapacitatea ac nivel – nu putem discerne esenţa unui lucru şi nici punctul critic/vulnerabil al acestuia,
- Raţiunea sfidează Iubirea - poate fi punctul său critic ca nivel vibraţional.

Iubirea Nivel 500 - Este iubirea neconditionata, o intelegere permanenta a conexiunii cu tot ce exista. Gandeste-te la compasiune. La nivelul ratiunii traiesti in serviciul mintii tale. Dar eventual ajungi la un punct terminus unde cazi in capcana de a intelectualiza in exces. Vezi ca ai nevoie de un context mai larg decat a gandi de dragul gandirii. La nivelul iubirii, iti pui acum capul si celelalte talente ale tale in slujba inimi tale (nu sentimentele tale, ci simtul tau de “Bun” (nu  de bine sau rau) - constiinta ta. Vad nivelul acesta ca pe nivelul trezirii la adevaratul tau sens. Motivele tale la nivelul acesta sunt pure si necorupte de dorintele egoului. Acesta este nivelul unei vieti intregi in slujba umanitatii. Gandeste-te la Gandhi, Maica Tereza, Dr. Albert Schweitzer. La nivelul acesta incepi sa fii ghidat de o forta mai mare decat tine. Apare sentimentul renuntarii la ale tale pentru binele altora. Intuitia ta devine extrem de puternica.
- doar 4% din populaţia globului ating acest nivel vibraţional,
- este iubirea plină de iertare, de implicare, care porneşte din inimă şi nu trece prin filtrul raţiunii,
- este o iubire necondiţionată, neschimbatoare şi permanentă,
- conferă puteri nebanuite celui ce o manifestă,
- conferă capacitatea dea pătrunde acolo unde ochiul şi mintea omului comun nu poate pătrunde,
- pp. forţă de empatie, anticipare, înţelegere, dăruire, iertare,
- este nivelul adevăratei fericiri, al veneraţiei şi al revelării,
- nivelul endorfinei este permanent ridicat,
- lipsa iubirii duce la prăbuşirea sistemului imunitar.

Bucuria Nivel 540 - O stare de bucurie univesala, de neclintit, greu de definit. Eckhart Tolle descrie starea aceasta in “The Power of Now”. Este nivelul atins de sfinti si de invatatorii spirituali avansati. Doar a fi in jurul persoanelor de la acest nivel te face sa te simti incredibil. La nivelul acesta viata este ghidata complet de sincronism si intuitie. Nu mai este nevoie sa-ti fixezi teluri si sa-ti faci planuri detaliate - expansiunea propriei constiinte iti permite sa operezi la un nivel mult mai inalt. O experienta in care treci razant pe langa moarte te poate transporta temporar la nivelul acesta.
- reprezintă inelul Iubirii intrată tot mai mult în sfera necondiţionării,
- este nivelul vindecătorilor,
- pp răbdare nemăsurată - “rabdarea sfinţilor”, atitudine pozitivă permanentă,
- blazonul ac nivel este compasiunea – privire plină de înţelegere şi iertare,
- extazul şi contemplarea creaţiei sunt la cote maxime, voinţa omului se contopeşte cu voinţa divină,
- aici sunt încălcate convenţiile sociale,
- se dezvoltă iubirea simultană a mai multor persoane, societăţi, populaţii,
- persoanele din acest nivel răspândesc iubire, pace şi linişte, devin atractori pentru lumea externă.

Pacea Nivel 600 - Transcendenta totala. Hawkins sustine ca acest nivel este atins de una in 10 milioane de persoane.
- aici se petrece transcendenţa, înţelegerea sinelui şi a conştiinţei de sine,
- percepţia îşi pierde focalizarea şi devine continuă,
- apare sentimentul de banalitate faţa de experienţa socială, comună tuturor,
- este domeniul specific geniilor, salvatorilor de lume, învăţătorilor spirituali,
- aici are loc “pacea îngerilor” sau a liniştii abisale,
- conceptele dispar, mintea nu mai emite concepte ci se subordonează conceptelor divine.
Iluminare Nivel 700-1000 - Cel mai inalt nivel al constiintei umane, unde Omul se amesteca cu divinitatea. Extrem de rar. Nivelul lui Krishna, Buddha, Iisus. Chiar si numai a te gandi la persoane de la nivelul acesta iti poate ridica imens nivelul de constiinta.
- este nivelul inspiraţiei puternice,
- aici sunt prezente câmpuri energetice ce influienţează întreaga omenire,
- aici Sinele se identifică cu Conştiinţa şi cu Divinitatea,

- aici mintea umană nu poate pătrunde,
- reprezinta varful evoluţiei energetice,
- este domeniul marilor iniţiaţi, tipul Christic, Salvatorul de lume,
- aici te unifici cu Divinitatea,
aici nu mai există dualitate ca la celelalte nivele, este unicitate,
Cred ca o sa gasiti modelul acesta vrednic de reflectare. Nu numai oamenii dar si obiectele, evenimentele, si societati intregi pot fi clasificate la aceste nivele. In propria viata vei vedea ca anumite aspecte din viata ta sunt la nivele diferite, dar ar trebui sa fii capabil sa-ti identifici nivelul tau general. Poate ca esti la nivelul neutralitatii per total dar inca mai esti dependent de fumat (nivelul dorintei). Cu cat vor fi nivele mai scazute in tine cu atat ele te vor trage inapoi si te vor retine. Dar de asemenea vei gasi si nivele mai inalte in viata ta. Poate ca esti la nivelul acceptarii si citesti o carte de la nivelul ratiunii si te simti cu adevarat inspirat. Gandeste-te la cele mai puternice influente din viata ta acum. Care iti ridica constiinta? Care ti-o coboara?
Unul din lucrurile care imi plac la aceste nivele de constiinta este ca le pot identifica de-a lungul vietii mele si pot sa vad cum am trecut prin ele. Imi aduc aminte ca am fost blocat la nivelul vinei mult timp - cand eram copil am fost indoctrinat intr-un sistem de credinte unde eram un pacatos neajutorat, fiind judecat dupa standardele cuiva de la nivelul iubirii sau si mai sus. De acolo am promovat la starea de apatie devenind insensibil la tot. In liceu am ajuns la nivelul mandriei. Am ajuns la nivelul curajului in adolescenta dar curajul era foarte defocalizat si am exagerat intrand in tot felul de probleme. Am petrecut cam un an in neutralitate iar intre 20 si 30 de ani am trecut prin bunavointa si acceptare cu foarte mult efort constient. In prezent experimentez stadiu de iubire din ce in ce mai des si deja imi ghideaza o mare parte din decizii. De asemenea am simtit stadiu bucuriei uneori mai multe zile dar niciodata pentru o perioada mai lunga. Stadiul este un sentiment de euforie naturala, de parca as exploda in interior cu energie pozitiva. Efectiv ma determina, din interior, sa dansez sa cant. Am descoperit ca e mai usor sa ating stadiul acesta de constiinta cand mananc usor sau cand nu mananc deloc.
Natural, fluctuam intre mai multe stadii de-a-lungul unei saptamani, asa ca veiti vedea probabil o plaja de 3-4 nivele unde ne petrecem cea mai mare parte a timplui. Una din modalitatile in care iti poti da seama de starea “naturala” in care te aflii e sa te gandesti cum reactionezi cand esti sub presiune. Daca strangi o portocala vei obtine suc de portocale pentru ca asta e ce e inauntru. Ce iese cand esti strans de evenimente externe? Devii paranoid si te inchizi (frica)? Incepi sa strigi la oameni (manie)? Intri in aparare (mandrie)? Sub presiune eu devin analitic dar mai ales intuitiv ceea ce a fost o schimbare mare pentru mine. Asta imi spune ca ma apropii de nivelul iubirii neconditionate pentru ca in acel stadiu intuitia poate fi accesata eficient sub presiune.


Totul din mediul tau va avea un efect aspupra nivelului de constiinta. TV-ul. Filmele. Cartile. Paginile de internet. Oamenii. Locurile. Obiectele. Mancarea. Daca esti la nivelul ratiunii a te uita la stirile de la TV (care sunt predominant la nivelul fricii si al dorintei) iti va cobora temporar constiinta. Daca esti la nivelul de vina, stirile TV de fapt iti vor ridica nivelul.
Trecerea de la un nivel la urmatorul necesita o cantitate enorma de energie. Fara un efort constient sau fara ajutorul altor persoane, cel mai probabil vei ramane la nivelul la care esti pana apare o forta externa in viata ta.
Sesizati progresia naturala a nivelelor si considerati ce se intampla cand incerci sa scurtezi procesul. Daca incerci sa atingi nivelul ratiunii inainte sa stapanesti autodisciplina (bunavointa) si fixarea de tinte (acceptarea), vei fi prea dezorganizat si prea defocalizat ca sa iti poti folosi mintea la maxim.
Daca incerci sa te impingi la nivelul iubirii inainte sa stapanesti nivelul ratiunii vei suferi de credulitate si e posibil sa ajungi intr-un cult.
Sa urci chiar si un singur nivel poate fi extrem de dificil; marea majoritate a oamenilor nu reusesc sa faca asta intr-o viata intreaga. O schimbare de doar un nivel poate sa schimbe totul in viata ta. De aceasta este putin probabil ca persoanele sub nivelul curajului sa progresese fara ajutor extern. Curajul este necesar ca sa lucrezi constient; se reduce la a-ti pune realitatea la bataie intr-un pariu pentru sansa de a deveni mult mai constient, mai pregatit. Dar cand ajungi la acel urmator nivel, iti dai seama clar ca a fost un pariu bun. De exemplu, cand ajungi la nivelul curajului, toate fricile tale vechi si falsa mandrie iti vor parea caraghioase acum. Cand ajungi la nivelul acceptarii (fixarii si atingerii de tinte), te vei uita inapoi la nivelul de binevointa si te vei vedea ca un soarece intr-o roata - erai un alergator bun, dar nu ai ales o directie.


Cred ca cel mai important lucru, pe care noi ca fiinte umane il putem face, este sa ne ridicam nivelul individual al constiintei. Cand facem aceasta, noi raspandim nivele mai ridicate de constiinta celor din jurul nostru. Imagineaza-ti ce lume incredibila ar fi daca am reusi sa aducem pe toata lumea la nivelul de acceptare. Confrom lui Hawkins 85% din oamenii de pe pamant traiesc sub nivelul curajului.
Cand experimentezi temporar nivelele superioare poti vedea unde trebuie sa ajungi in etapa urmatoare. Ai unul din acele momente de claritate in care intelegi ca lucrurile trebuie sa se schimbe. Dar cand te scufunzi in nivelele inferioare aceea amintire devine incetosata.
Trebuie sa continuam sa revenim constient la sursele care ne pot ajuta sa efectuam urmatorul salt. Fiecare pas necesita solutii diferite. Dar nu poti atinge nivele mai ridicate daca nu le stapanesti pe cele simple mai intai. Isus a fost un tamplar. Gandhi a fost un avocat. Buddha a fost un print. Toti pornim de undeva.


Priveste aceasta ierarhie cu mintea deschisa si vezi daca-ti ofera idei noi care te pot ajuta sa faci urmatorul salt in viata ta. Nici un nivel nu e mai corect sau mai gresit decat celelalte. Incearca sa nu-ti lasi ego-ul umflat de ideea ca esti la un anumit nivel, decat desigur daca esti momentan la nivelul mandriei.”  
 VEDEȚI AICI, cele 9 filme TRADUSE pana acum - click aicipentru a vedea lista celor 9 filme (03.0103.02, 03.03 - sunt filmele noi, de astazi):

 DOWNLOAD RAPID
Partea 03.01
Partea 03.02
Partea 03.03

Sursa: fymaaa.blogspot.ro