miercuri, 5 noiembrie 2014

Cum sa citesti aura


Vizualizarea aurei ţine mai mult de condiţia fizică decât de o stare metafizică. Oricine poate învăţa cum să distingă aura. Partea dificilă este cum să interpretezi ceea ce vezi, şi pentru aceasta ai nevoie să foloseşti capacităţile intuitive. Există două moduri de a vedea aura: intuitiv sau obiectiv. Nu există unul mai bun decât celălalt, atâta vreme cât ceea ce vezi este interpretat în mod corect.
Ambele modalităţi ajung la acelaşi rezultat.
Prin metoda intuitivă, aura este văzută cu ochiul minţii mai degrabă decât cu ochiul fizic. Pentru a realiza aceasta, este nevoie să înveţi cum să te relaxezi şi să vizualizezi o persoană în minte. După aceea, chestionează-ţi intuiţia despre energia aurică a persoanei respective. Care este culoarea primară a acestei persoane? Ce alte culori conţine, şi cum sunt ele distribuite? Ce anume exprimă aceste culori şi ce indicaţii furnizează asupra energiei persoanei respective la nivel fizic, emoţional, mental şi spiritual?
Adeseori, aceste percepţii intuitive ale aurei sunt la fel de corecte şi complete ca şi cele fizice, dacă sunt interpretate : corespunzător. După cum am mai precizat, nu există un mod de „percepţie care să fie mai bun sau mai eficient decât celălalt. Totuşi, percepţia fizică” oferă mai multe elemente „tangibile” despre câmpurile de energie subtilă.
Percepţiile intuitive ale aurei sunt mai uşor de preluat de la altcineva decât de la tine însuţi. Este foarte uşor să te confunzi pe tine însuţi în ceea ce iei drept percepţii din afară, şi să descrii ceea ce doreşti să vezi în propria ta aură mai degrabă decât ceea ce există cu adevărat în faţa ta!- De aceea este bine să obţii o confirmare a intuiţiei.  Oricine poate învăţa cum să vadă aura şi în mod obiectiv. Este o capacitate naturală, proprie fiecăruia. Majoritatea copiilor văd aura, dar nu sunt învăţaţi în a o recunoaşte ca atare. Se întâmplă adeseori ca părinţii să vorbească despre imaginaţia colorată a unui copil când acesta se referă la senzaţii şi impresii subtile, legate de câmpuri aurice sau ghizi spirituali. De cele mai multe ori, copilul este programat de către părinţi şi societate să creadă că astfel de percepţii sunt imaginare şi ţin de ireal. Ca urmare, copilul se închide şi capabilitatea de înregistrare a semnalelor se atrofiază. Din fericire, aceste abilităţi pot fi readuse Ia viaţă şi redezvoltate, indiferent cât de îndelung au dormitat.
Iţi poţi antrena ochii să primească şi să traducă o cantitate mai mare din spectrul luminii. Pentru a înţelege cum, trebuie să ştii cum funcţionează mecanismul ocular, în special pupila, irisul şi retina. Pupila este o mică deschizătură care lasă lumina să pătrundă. Motivul pentru care pupila este neagră este acelaşi pentru care fereastra unei case văzute de departe arată neagră. Interiorul nu este la fel de luminos ca exteriorul. Pupila ta poate fi ajustată ca să lase să intre mai multă sau mai puţină lumină.
Pupila se micşorează la lumină puternică şi creşte când luminozitatea scade. Irisul deschide şi închide pupila. Funcţia acestui muşchi este de a controla cantitatea de lumină care intră în pupilă. Irisul, un muşchi al ochiului, se ajustează pentru a lăsa o anumită cantitate de lumină să străbată prin pupilă. Această lumină trece prin cristalin şi stimulează retina.  In interiorul retinei se află fibre nervoase extrem de sensibile, numite conuleţe şi bastonaşe. Când comitetele şi bastonaşele sunt stimulate, sunt eliberate anumite substanţe chimice care te ajută să detectezi şi să înregistrezi lumina în diferite culori şi intensităţi.
Lumina lăsată să intre prin mişcarea irisului trece prin cristalin şi acţionează asupra retinei. Retina este adevărata parte sensibilă la lumină, conţinând celule nervoase numite conuleţe şi bastonaşe, care ajută la detectarea culorilor şi intensităţilor specifice luminii.  In urma stimulării conuleţelor şi bastonaşelor, o substanţă chimică este secretată, care serveşte la traducerea acestor stimulări în culori şi intensităţi specifice de lumină. Semnale conţinând această informaţie sunt trimise în continuare prin intermediul nervului optic către creier, iar tu primeşti o definiţie a ceea ce vezi.
Cu cât mai puternic sunt stimulate celulele retinei, cu atât mai subtile vor fi emanaţiile luminoase pe care le” vei putea detecta. Se pare că în mod normal folosim doar 15 până la 20 la sută din celulele retinei, şi deci nu este de mirare că majoritatea oamenilor nu sunt în stare să detecteze energia luminoasă subtilă a aurei.
Culorile fac parte în mod intim din viaţa noastră. Ne afectează pe noi înşine, şi sunt în acelaşi timp o reflectare a noastră. Le folosim pentru a descrie starea noastră de sănătate fizică,   mentală,   atitudinile,   reacţiile   noastre,   chiar   şi experienţele spirituale prin care trecem. Ascultă cum vorbesc oamenii şi observă cât de des este folosită culoarea ca parte integrantă a vocabularului descriptiv:
„Astăzi văd viaţa în roz.”
«Era aşa de furios că s-a făcut roşu.”
„Situaţia e cam albastră.”
„S-a făcut verde de invidie.”
„Are o inimă de aur”.
Culoarea este o proprietate a luminii. Când lumina este descompusă în diferite intensităţi, obţinem culorile. Este ca şi cum am ţine o prismă în lumina soarelui: pe suprafaţa opusă vor apare în evantai toate culorile curcubeului. Cele şapte culori ale curcubeului sunt doar o mică părticică din spectrul luminii. Fiecare culoare are zeci de nuanţe.
Energia aurei se reflectă în lumină şi culoare. Claritatea şi partiţia culorii oferă în mod specific informaţii privind starea emoţională, mentală şi spirituală a unei persoane. Determinarea culorilor este relativ simplă. Mult mai dificilă este înţelegerea şi interpretarea acestor culori.
Suntem cu toţii sensibili la culori. De asemenea, suntem sensibili la ceea ce ne indică acestea. Pur şi simplu, nu dăm destulă atenţie acestui fapt. Am trecut cu toţii printr-un moment când ne întrebam ce s-o fi întâmplat cu un prieten, a cărui „culoare” nu arăta bine. Am auzit de asemenea comentarii precum culoarea unei bluze sau rochii arată minunat pe o persoană, şi cât de nepotrivit arată pe o alta. De multe ori astfel de afirmaţii reflectă impresii inconştiente ale aurei. Pur şi simplu, nu ştim acest lucru când le emitem.
Diferite culori reflectă atitudini, reacţii şi tipuri de energie felurite. Deşi în general poţi identifica semnificaţia anumitor culori, este bine să nu uiţi în nici un moment că există o multitudine de nuanţe în spectrul unei culori. Există multe nuanţe de galben, verde, etc. Pentru a înţelege semnificaţia acestor nuanţe este nevoie de timp şi practică.
Trebuie să ai în vedere următoarele:
1. Culorile mai apropiate de corpul fizic reflectă de obicei condiţia şi energiile fizice. Culorile exterioare sunt determinate de energiile emoţionale, mentale şi spirituale.
2. Cu cât mai clare şi mai bine definite arată culorile, cu atât este mai bine. Culorile închise, tulburi reflectă dezechilibre, excese sau alte posibile probleme în domeniul energetic pe care îl reflectă.
3. Culorile închise care arată foarte intense, strălucitoare, indică nivele de energie foarte înalte. Acest lucru nu este neapărat negativ. Nu trage concluzii pripite.
4. De obicei o aură conţine mai multe culori. Fiecare culoare reflectă aspecte diferite. Trebuie să înveţi ce raport există între aceste culori şi care este efectul acestor combinaţii. Din nou, pentru aceasta este nevoie de timp şi exerciţiu.
5.         Când începi să vezi aura altor persoane, adu-ţi aminte că te uiţi la ei prin propria ta aură. Pentru a interpreta ceea ce vezi, trebuie să-ţi cunoşti propria ta aură. Dacă aura ta este de culoare predominantă galbenă şi aura altei persoane albastră, s-ar putea să o vezi verde. Aceasta deoarece din galben combinat cu albastru rezultă verde. De multe ori subconştientul este la curent de acest fenomen şi efectuează adaptarea în mod natural, dar trebuie să fii atent înainte de a trage concluzii.
6.     Este foarte important să nu judeci oamenii bazat pe ceea ce vezi în aura lor. Ceea ce vezi şi felul cum interpretezi depinde în mare măsură de starea în care te afli tu însuţi în momentul respectiv. Consideră argumentele pro şi contra asociate cu o anumită culoare, făcând legătura şi cu nivelul la care se aplică informaţia respectivă. Nu ai dreptul să spui cuiva ce să facă. Poţi să-ţi împărtăşeşti observaţiile, să explici semnificaţia posibilă a acestora, după care trebuie să laşi persoana respectivă să tragă propriile concluzii şi să ia deciziile adecvate.
7.    Invaţă cum să-ţi foloseşti intuiţia în interpretare. Pune întrebări legate de ceea ce observi şi la ce crezi că se referă aceste observaţii. Doar în acest fel, prin ajutorul răspunsurilor şi reacţiilor celeilalte persoane, poţi să stabileşti criteriile pentru interpretări. Adu-ţi aminte că fiecare culoare, claritate şi dispoziţie poate indica lucruri diferite. Sarcina ta este să înveţi să sintetizezi toate aceste informaţii.
8.      Aura se schimbă în mod frecvent. Culorile cele mai apropiate de corp (aproximativ 30 – 60 cm) se pot schimba de câteva ori în cursul unei singure zile. Fiecare emoţie puternică activitate fizică ori mentală importantă poate determina fluctuaţii în culoarea şi luminozitatea aurei. De asemenea, aura schimbă de-a lungul evoluţiei în viaţa unui om. Pe măsură ce dezvolţi capacitatea de a vedea aura, vei descoperi că fiecare individ  posedă  o  culoare  (sau  mai  multe)  cu  caracter predominant, care rămân constante în câmpul său auric (chiar şi dacă pot interveni schimbări în nuanţe). Care sunt culorile secundare, şi care este relaţia dintre acestea din urmă şi cele primare?
9. De obicei, primele culori care apar sunt nuanţe de gri şi albastru . Nu te descuraja dacă nu distingi culorile imediat. Pe măsură ce exersezi, lucrurile se vor schimba. De obicei oamenii sunt foarte persistenţi la început, dar se aşteaptă să obţină rezultate după o perioadă de timp foarte scurtă. Dacă aceste rezultate nu apar destul de repede sau nu sunt destul de spectaculoase, se descurajează.
Nu îţi fixa o limită în timp. Execută exerciţiile in fiecare zi. Doar prin antrenament şi extinderea percepţiilor zi cu zi poţi să deschizi calea rezultatelor satisfăcătoare. Dacă exersezi două-trei zile, după care te opreşti timp de o săptămână şi o iei de la capăt, nu o să obţii nici un fel de rezultate. Trebuie să fii constant. Dacă eşti, poţi înregistra primele succese vizuale după patru până la şase săptămâni. In cel mai rău caz, vei fi capabil de a vedea aura, chiar dacă nu vei putea încă distinge culorile acesteia.
10. Pe măsură ce începi să-ţi dezvolţi viziunea aurică, vei începe să vezi aura în jurul a tot ce te înconjoară. Acest fenomen poate deveni foarte descumpănitor. Ţine minte că nu ai dreptul să pătrunzi în energiile celorlalţi fără permisiunea lor. De multe ori, este ca şi cum ai citi scrisorile cuiva. Chiar dacă percepi ceva, nu ai dreptul să divulgi această percepţie decât dacă persoana respectivă ţi-o cere. Asumă-ţi responsabilitatea Propriilor tale constatări vizionare.
Semnificaţia culorilor
Culorile pot fi constructive sau distructive. Pot stimula sau dezamăgi, atrage sau respinge. Pot chiar avea caracter feminin sau masculin. Pot reflecta pozitivul sau negativul, şi atunci când le distingi în aură oferă indicaţii asupra personalităţii, stării de spirit, maturităţii şi sănătăţii individului. Reflectă aspecte fizice şi spirituale.
Este nevoie de foarte mult antrenament pentru a interpreta nuanţele coloristice observate în aură. Fiecare culoare are caracteristica ei proprie, dar fiecare nuanţă a culorii respective va modifica întrucâtva această caracteristică. Trebuie să ţii cont de poziţia culorii, intensitatea şi chiar forma pe care o ocupă în interiorul câmpului auric.
Acest-text nu îşi propune să ofere toate subtilităţile de nuanţă în interpretarea culorilor din câmpul auric. Vom examina culorile principale şi energiile pe care le indică în mod curent la orice nivel. Aceasta îţi va oferi o bază de la care să porneşti în procesul de înţelegere a revelaţiilor oferite de culorile aurei.
Culorile cele mal apropiate de corp reflectă aspecte ale condiţiei fizice ale individului. Ele indică, de asemenea, energiile care se manifestă cel mai des şi care influenţează cel mai intens viaţa sa. Culorile şi energiile aflate mai departe indică deseori energiile spre care persoana respectivă se îndreaptă în viitor. Prin antrenament, vei fi capabil să determini aspecte temporale ale diferitelor forme de energie după culoare şi poziţie faţă de corpul fizic.
Culorile curcubeului
Roşu
Roşul este culoarea energiei puterii, focului şi a forţei creative primare. Este energia dătătoare de viaţă. Este fierbinte. Poate indica pasiune, minte şi voinţă puternica. Este o culoare dinamică, reflectând furie, iubire, ură şi schimbări neaşteptate. Poate indica naştere şi strămutare. Este culoarea care afectează sistemul circulator al corpului, sistemul reproductiv (energie sexuală) şi trezirea capacităţilor şi talentelor latente. Prea mult roşu sau o neclaritate a nuanţei reflectă stimulare, inflamare sau dezechilibru. Poate reflecta nervozitate, temperament, agresivitate, impulsivitate sau excitare.
Portocaliu
Portocaliul este culoarea căldurii, creativităţii şi emoţiilor. Indică bucurie, curaj şi caracterul sociabil. Este o culoare care poate reflecta deschiderea către noi dimensiuni – în special “tărâmurile subtile (astrale) ale vieţii. In funcţie de nuanţă, poate indica dezechilibru emoţional şi agitaţie. Anumite nuanţe tulburi de portocaliu reflectă mândrie şi ostentaţie. Poate exprima de asemenea îngrijorare şi vanitate.
Galben
Galbenul este una din primele culori care pot fi observate cu uşurinţă în aură. Galben pal în jurul conturului părului indică optimism. Galbenul este culoarea activităţii mentale şi a noii lumini solare. Reflectă noi posibilităţi educative, iluminare, înţelepciune şi inteligenţă. Nuanţele pastelate reflectă adeseori entuziasmul pentru ceva în viaţă, forţa ideilor şi dezvoltarea spirituală (în special nuanţa de galben pal spre alb). Galben este culoare care reprezintă puterea ideilor însoţite de trezirea calităţilor de medium şi clarviziune. Nuanţele mai profunde şi tulburi de galben pot reflecta gândire şi analiză excesive. Poate reflecta criticism exagerat, dogmatism  şi   sentimentul  de  nerecunoştinţa  din  partea celorlalţi
Verde
Verdele este culoarea sensibilităţii şi compasiunii. Reflectă creştere, simpatie şi calm. Poate reflecta o persoană de încredere, descuiată la minte şi pe care te poţi baza. Verde strălucitor cu nuanţă de albastru în spectrul aurie indică puteri tămăduitoare. Este o culoare a bunăstării, forţei şi prieteniei. Nuanţele închise sau tulburi de verde pot reflecta nesiguranţă şi zgârcenie. Nuanţele tulburi reflectă adeseori gelozie şi caracter posesiv. Pot indica atitudine de îndoială şi neîncredere.
Albastru
După galben, albastru este cea de-a doua culoare care poate fi văzută cu uşurinţă în aură. Este culoarea calmului şi liniştii. Reflectă devotament, adevăr şi seriozitate. Poate indica talent pentru auz excepţional şi telepatic. Nuanţele deschise de albastru reflectă o imaginaţie activă şi bună intuiţie. Cele mai închise pot indica sentimentul de singurătate, care la un anumit nivel reflectă căutarea de o viaţă a Divinului. Nuanţele închise de albastru reflectă diferite nivele de devotare. Albastrul intens indică cinste şi discernământ. Poate de asemenea indica o persoană care şi-a găsit sau este aproape de a-şi găsi vocaţia. Nuanţele   tulburi   de   albastru   pot   reflecta   blocarea percepţiilor. Indică melancolie, grabă şi îngrijorare, dominare, teamă, uitare şi hipersensibilitate.
Violet şi purpuriu
Violetul este culoarea căldurii şi a permutaţiilor. Este culoarea îmbinării inimii cu mintea, a fizicului cu spiritualul. Reflectă independenţă şi intuiţie, şi în acelaşi timp o activitate dinamică, importantă a viselor. Reflectă o persoană în Căutare. Nuanţele purpurii indică de multe ori abilitatea de a acţiona cu judecată şi simţ practic. Nuanţele pale şi clare de violet şi purpuriu  pot   reflecta   umilinţă   şi   spiritualitate.   Nuanţele purpurii-roşiatice pot indica o mare pasiune sau putere de voinţă. Pot de asemenea reflecta nevoia pentru mai mult efori individual. Nuanţele închise şi tulburi indică nevoia de a depăşi o anumită situaţie. Pot de asemenea reflecta o imaginaţie erotică intensă. Tendinţă de a fi extrem de răbdător, nevoie de simpatie şi simţământ de a fi neînţeles pot fi de asemenea interpretări ale nuanţelor tulburi.
Roz
Rozul este culoarea compasiunii, iubirii şi purităţii. Poate reflectă bucurie, confort şi un puternic sentiment de camaraderie. Când apare în aură, indică o persoană cu caracter liniştii, modest, care iubeşte arta şi frumuseţea. In funcţie de nuanţă, rozul poate de asemenea reflecta lipsa de maturitate, mai cu seamă nuanţele tulburi. Iubirea de adevăr – sau lipsa acesteia. Poate indica timpul unei noi iubiri sau de viziuni noi.
Auriu
Auriul este culoarea care reflectă energia spirituală dinamică şi pulberi cosmice. Reflectă cele mai înalte energii de devoţiune şi restaurare a armoniei universale. Indică entuziasm puternic şi inspiraţie profundă. Reflectă timpul revitalizării. Nuanţele tulburi sunt indicaţia faptului că persoana respectivă se află încă în cursul procesului de trezire la inspiraţiile înalte şi încă nu a ajuns să clarifice influenţa acestora asupra direcţiei propriei existenţe. Cu alte cuvinte, procesul alchimic este în plină desfăşurare: individul lucrează la transformarea vieţii sale în aur.
Alb
Albul este deseori vizibil în aura, înaintea oricărei alte culori. Arată ca o umbră diafană. Albul are toate culorile în el, şi când apare cu forţă în aură, aceasta se întâmplă în corelaţie cu alte culori. In felul acesta poţi clarifica dacă este vorba de o culoare de energie sau pur şi simplă o percepţie slabă a aurei. Când albul este o culoare de sine stătătoare în aură, reflectă adevăr şi puritate. Indică faptul că energia individului se curăţă şi purifică. De multe ori reflectă şi o extraordinară creativitate.
Gri
Culoarea gri este o culoare de iniţiere. Poate indica avansarea către trezirea unor capacităţi înnăscute. Acele nuanţe de gri care creează efectul de argint reflectă o trezire a energiilor feminine. Acestea sunt energiile şi talentele pentru iluminare, intuiţie şi imaginaţie creativă. Nuanţele închise de gri indică dezechilibru fizic, îndeosebi dacă apar în aproprierea anumitor zone ale corpului. Pot de asemenea indica necesitatea de a nu lăsa ceva neterminat. Mult gri în aură reflectă o persoană care este trăieşte mult în secret – ceva din genul lupului singuratic.
Cafeniu
Cafeniul apare des în câmpul aurie. Multă lume crede că această culoare reflectă lipsă de energie sau dezechilibru, dar nu este totdeauna adevărat. Maron este culoarea pământului. Când apare în aură, mai cu seamă deasupra capului sau în jurul picioarelor, poate reflecta o nouă creştere. Indică stabilirea de noi rădăcini şi dorinţa de împlinire. Este o culoare care ilustrează caracter laborios şi spirit de organizare. Pe de altă parte, cafeniul de-a lungul feţei sau atingând , capul indică o lipsă şi nevoia de discriminare. Dacă apare în zonele specifice de chakra, poate indica faptul că aceste centre trebuiesc purificate. In acest caz, indicaţia este de blocare a energiilor. Culoarea maron este foarte dificilă de interpretat, deoarece poale reflecta probleme în domeniul fizic, dar trebuie să fii foarte atent în a trage concluzii când o vezi. Cea mai sigură modalitate este să foloseşti colaborarea persoanei respective pentru a înţelege mai bine.
Negru
Negrul este culoarea cea mai discutabilă din spectrul auric. Am auzit persoane care susţineau că atunci când negrul apare în aură, este o indicaţie de moarte sau boală gravă. Acest lucru nu este adevărat. Negrul este culoarea de protecţie. Este culoarea care acţionează ca un scut împotriva energiilor exterioare. Când apare în aură, poale reflecta o stare de autoapărare. Poate indica faptul că o persoană are secrete. Nu este nimic rău în toate acestea, atâta timp cât nu se ajunge la extreme. Negrul indică de asemenea iminenţa unei noi înţelegeri a datoriilor şi sacrificiilor. Negrul poate indica dezechilibru – de exemplu probleme de ordin fizic, care apar ca zone negre sau foarte închise în aură, în jurul corpului fizic. Localizarea acestor zone oferă indicaţii precise. în marginea exterioară a aurei, negrul indică existenţa de găuri. Am văzut aceasta în aura celor care au fost victime de abuzuri în copilărie şi a celor care consumă în exces substanţe dure (alcool, droguri, tutun, etc).
Sclipiri argintii
Aş vrea să menţionez un alt fenomen pe care l-am observat în studiul aurei. De multe ori am văzut un fel de sclipiri luminoase în aură. De obicei sunt foarte strălucitoare şi au culoare argintie. Am constatat că de la caz la caz indică un anumit lucru, foarte diferit. Aproape totdeauna, sunt un semn de creativitate şi fertilitate. Când apar în câmpul aurie al unei persoane, indică faptul că o activitate creativă înaltă este activată în viaţa individului respectiv. Cel mai des am observat aceste sclipiri în jurul femeilor. Când le văd în jurul unei femei căreia îi citesc aura, o întreb dacă nu aşteaptă un copil. Aceste scântei sunt totdeauna prezente în jurul femeilor gravide şi a celor care au născut cu şase până la nouă luni în urmă. Ţine minte, însă, nu orice femeie care are sclipiri în aură este gravidă – chiar dacă ţoate femeile care aşteaptă un copil au scântei prezente în aura lor. Teoria pe care am adoptat-o este că aceste sclipiri indică activarea creativităţii şi fertilităţii în viaţa unui individ. Acestea pot îmbrăca felurile forme. în orice caz, când aspectul creativ devine atât de activ încât se prezintă sub formă luminoasă în câmpul auric, atrage noi suflete către individul respectiv. Şi, dacă ocazia se prezintă, se „introduc” în aura acestuia. Dacă persoana căreia îi citesc aura nu aşteaptă un copil când observ aceste sclipiri, o atenţionez să fie foarte atentă de-a lungul următoarelor şase până la nouă luni, deoarece există o puternică posibilitate de începere a unei sarcini. Dacă fertilitatea nu culminează sub forma unei sarcini fiziologice, va găsi o altă cale de împlinire, într-un alt domeniu din viaţă. De obicei în maximum nouă – zece luni, în viaţa persoanei respective va apărea ceva nou care va fi tot atât de semnificativ ca şi naşterea unui copil. O poartă pozitivă, benefică se va deschide în viaţa lui. Odată ce şansa creativa soseşte, pot trece până la şase luni până când evenimentele ajung la apogeul acestei împliniri, dar este totdeauna un proces extrem de dinamic şi pozitiv.
Pe măsură ce-ţi dezvolţi viziunea aurică, vei deveni conştient de nuanţele subtile din culori. Studierea cromoterapiei şi culorilor te va ajuta nu numai să le observi mai bine, dar să si îmbunătăţeşti calitatea interpretării acestora.
Sper ca ti-am fost de folos!
sursa Ted Andrews
http://naturadivina.com/

ROMANIA ESTE TARA CU CELE MAI MULTE PUNCTE ENERGETICE DE PE PAMANT! VEZI UNDE SE AFLA SI CINE ARE ACCES LA ELE!

ROMANIA este tara cu cele mai multe PUNCTE ENERGETICE de pe Pamant! Vezi unde se afla si cine are acces la ele!

Romania este tara cu cele mai multe locuri si puncte energetice de pe Pamant, doar cateva persoane avand acces la unele dintre aceste locuri minune.
Sunt locuri cu o incarcatura energetica extraordinara, locuri in care pamantul “pulseaza”. Cercetatorii le-au studiat ani la rand si au scris tratate peste tratate, ajungand la concluzia ca Romania beneficiaza de unul dintre cele mai puternice scuturi energetice de pe planeta.
Stramosii nostri cunosteau toate punctele energetice de mare putere ale Romaniei si le insemnasera cu megaliti si altare ciclopice, dedicandu-le zeilor primordiali. Cercetatorul Gheorghe Serbana si un fost ofiter in unitatea de extrasenzoriali ai generalului Ilie Ceausescu ne ajuta sa construim aceasta harta energetica a Romaniei.
Cum se formeaza energiile
Din punct de vedere bioenergetic, Pamantul este o formatiune cu linii geoenergetice care se intretaie, se leaga in noduri si se modifica sub influenta proceselor geofizice si cosmice. Aceste linii de putere ating forta maxima in anumite zone, care emit radiatii numite “curenti de inteligenta”.
Locurile in care “biocurentii inteligenti” ai Terrei se intalnesc cu emisiile energetice cosmice de aceeasi valoare sunt considerate puncte privilegiate sau “puncte de dragoste” si sunt marcate, in general, de megaliti.
Deloc intamplator, in acele zone a existat ocultata civilizatie a uriasilor si, mai tarziu, au aparut nucleele civilizatiei oamenilor, care au construit temple, schituri, biserici, manastiri, aparand aceste locuri divine. Asa cum constatase regretatul bioenergoterapeut Dan Seracu, deasupra Romaniei se intinde una dintre cele mai puternice “umbrele”protectoare de pe intreaga planeta.
Ce invatau paranormalii generalului Ilie Ceausescu
Unul dintre ofiterii “paranormali” ai generalului Ilie Ceausescu a precizat ca intregul lor antrenament urmarea sa le amplifice aptitudinile extrasenzoriale. Iar pentru asta erau dusi in anumite centre energetice. Din punct de vedere al randamentului extrasenzorial, aceste centre sunt: COZIA – FRUNTI – NEGOIU, GHITU – NEGOIU, IEZER – NEGOIU,denumit si TRICORNUL DACIC.
Acesta este cel mai activ si cel mai anihilant pentru multitudinea centrelor de negativare. Urmeaza NEHOIASU –PENTELEU, GORU – LACAUTI; PETROSANI – TISMANA; ABRUD – CAMPENI; INA – CALIMANI; BARGAU –GIUMALAU; TOROIAGA – ROTUNDA; GRINTIESU – RARAU; SLANIC MOLDOVA; SOVEJA – LA GROTE(!). In acest ultim punct ajungeau ofiterii care trecusera la un stadiu superior al cursurilor de perceptie extrasenzoriala.
Triunghiul divin Omu – Babele – Sfinxul
In Romania, cel mai cunoscut triunghi energetic este Omu – Babele – Sfinxul, de o putere incalculabila. In jurul acestuia apar, la anumite intervale, conuri de lumina alb-laptoasa, care se rotesc ca un vortex de nori, amplificand perceptia extrasenzoriala.
Tot atunci se inregistreaza semnale radio venite dinspre interiorul muntelui. Un alt loc geoenergetic este Polovragi, Targu Jiu, cu a sa “pestera fara capat”, unde se crede ca Zamolxis ii invata pe vraci tehnici de tamaduire a sufletului si trupului (poli-vraci).
Bioenergoterapeutii de azi spun ca Polovragiul este cea mai buna zona pentru tonifierea generala a organismului. Sarmizegetusa era un adevarat panteon al cunoasterii spirituale. Acolo, pe un platou aproape inaccesibil, imprejmuit pe trei parti de prapastii adanci, se afla un altar megalitic pe care sunt inscriptii intr-o limba nedescifrata. Pentru bioenergoterapeuti, Sarmizegetusa este o zona ce activeaza creativitatea si aptitudinile pentru educatie.
Panteonul de la Cascioarele

Cercetatorul Gheorghe Serbana indica o alta zona a “uriesilor”, Panteonul de la Cascioarele, o vatra primara a civilizatiei.
“La Cascioarele a inceput Istoria, care se trage de la Istru!”, spune Gheorghe Serbana. “Aici a existat o minunata civilizatie a zeilor tatani ai omenirii. Aici au fost gasite necropole de uriesi si pietre cu inscriptii ciudate, cu linii ce parca delimiteaza zone numai de stravechi stiute. Cu aparatura moderna se poate constata o zona geoenergetica deosebita si o acustica nemaipomenita. Cine doarme noaptea aici, in zona Panteonului de la Cascioarele, aude clar si Soaptele oamenilor de pe malul celalalt al Baltii Izvorului Catalui”.
Sursa: obiectiv.info
http://www.caplimpede.ro/

HOROSCOPUL LUNII NOIEMBRIE 2014 – ASTROLOG VALERIU MIHAI PANOIU

Noiembrie este o luna “dureros de dulce”.
Ies la suprafata lucruri ascunse, fete ale oamenilor, secrete, jocuri de culise. Ce nu stim, nu ne face rau. Numai ca, de data aceasta, stim! Partea pozitiva este ca stam fata in fata cu adevarul, nu ne mai amagim, nu ne mai iluzionam. Stim clar cu cine avem de-a face si pe ce anume ne bazam.
Parca, dintr-o data, ni se aprind toate beculetele si se face lumina. Avem intuitii si strafulgerari care ne dau peste cap ordinea dupa care ne contruisem viata pana acum.
Luna are si accente radicale, evenimentele ne provoaca sa taiem in carne vie, sa eliminam bruta tot ce nu ne mai trebuie sau nu ne mai convine, sa intoarcem spatele unor oameni si proiecte.
Noiembrie este o luna a curateniei generale, pe toate planurile: trecut, prezent, viitor, cariera si relatii. Mizeria iese la suprafata oriunde s-ar afla, deci sa ne pregatim sa ducem gunoiul!
Mersul planetelor in noiembrie 2013:
Soarele: pana pe 22, dimineata, in Scorpion, cand se muta in Sagetator
Pe 3 noiembrie avem Luna Noua in Scorpion, iar pe 17 – Luna Plina in Taur
Mercur: toata luna in Scorpion, pana pe 10 in mers retrograd, apoi in mers direct
Venus: pana pe 5 in Sagetator, pe urma in Capricorn
Color Horoscope and Color Meanings
Toate celelalte planete stau toata luna la locul lor, acolo unde se gaseau si la sfarsitul lunii octombrie: Marte in Fecioara, Jupiter in Rac, Saturn in Scorpion, Uranus in Berbec, Neptun in Pesti, Pluto in Capricorn, Nodul Nord in Scorpion.
Berbec 
Mai sunt destule adevaruri de iesit la suprafata pentru tine in primele 10 zile de noiembrie, cat timp Mercur este inca retrograd. Vezi lucruri pe care nu ai vrut sa le vezi la altii. E bine sa nu-ti pui nadejdea in cineva care crezut ca te poate ajuta cu ceva, deoarece oamenii sunt inselatori acum. In schimb, eficiente si productive sunt relatiile de munca. In viata profesionala, te poti baza pe altii si esti, la randul tau, un motor al echipei. Este un inceput de luna in care ii impingi pe ceilalti de la spate, ii motivezi sau le esti alaturi. Ai putea fi pus in situatia de a insoti pe cineva la spital sau de a face recomandari terapeutice. Ii poti invata pe ceilalti la cine sa apeleze in caz de boala, afectiune, disfunctie fizica sau psihica. Ii insotesti pe cei apropiati intr-un proces de vindecare. De asemenea, si tu poti avea ocazia de a trata sau cicatriza rani vechi. Intre 11 si 21 noiembrie, imaginea ta publica se afla in continuare in actualitate. Esti pe punctul de a face o mica revolutie in viata ta, vrei sa fugi de ceva ce nu-ti mai convine. Esti intr-o faza individualista, cand nu-ti prea mai pasa de nimeni si de nimic. Esti predispus inclusiv la pierderi financiare din cauza unor placeri cu care te rasfeti, dar care te costa. Ai nevoie sa pierzi ceva sau pe cineva pentru a te elibera de ceea ce a devenit pentru tine un atasament bolnavicios. Din 22 noiembrie, cu Soarele in Sagetator, revii cu picioarele pe pamant in privinta unor idealuri la care ai visat cu ochii deschisi. Dai piept cu realitatea si vezi clar daca ai construit castele de nisip care acum se spulbera, sau daca ai zidit constructii durabile. Exista in continuare un tipar de fuga la tine, de fuga de acasa ori dintr-o relatie. E important sa pleci undeva, pentru linistea ta, poate intr-o vacanta. Un pelerinaj ti-ar face mult bine acum. De asemenea, esti ocupat cu investitiile sau reparatiile in locuinta. Mai mult, familia se bazeaza pe tine, asa ca pregateste-te sa deviii mama/tatal ranitilor. Acasa, esti chemat sa fii un balsam pentru ceilalti.
Taur 
Trierea relatiilor tale poate capata nuante drastice in primele 10 zile de noiembrie. Atragi oameni incisivi, dar nici tu nu te lasi mai prejos cu riposta. Risti sa intri intr-o lupta care pe care, cel mai mare prieten avand sansa de a deveni cel mai mare dusman. Te poti confrunta si cu situatii ce tin de dreptate, de legalitate, de moralitate. Ai putea avea impresia ca esti nedreptatit si prin urmare, te poti lua la tranta cu oricine. Jumatatea ta este prima pe lista, asa ca incearca pe cat posibil sa nu te napustesti asupra cui nu e cazul! S-ar putea redeschide niste procese, se poate pune problema apelarii la serviciile unui mediator. Pe de alta parte, esti plin de idei si de creativitate, te remarci la scena deschisa, atragi atentia asupra ta si obtii laude. Esti seducator si cuceritor, asa ca ai grija sa nu faci victime de sex opus ori sa nu-ti inteleaga cineva intentiile gresit! Intre 11 si 21 noiembrie, cam iti vine sa te bazezi numai pe tine, dar aceasta e calea sigura spre prapastie. E bine sa fii receptiv la nevoile celorlalti si sa lasi orgoliul deoparte! Cu cat asculti, cu atat va fi mai bine de tine. Daca vrei sa iasa mortis numai cum vrei tu, atunci dai singur de bucluc. Sanatatea e si ea cam subreda acum, cu o imunitate scazuta si reactii nervoase pe fond de stres. Nu strica mai multa rugaciune, meditatie, retragere in tine. Intrarea Soarelui in Sagetator, pe 22 noiembrie, te mai relaxeaza. Lucrurile nu-ti mai vin doar prin eforturi supraomenesti, simti ca Dumnezeu mai compenseaza si el prin alti oameni atunci cand nu mai poti. Te bucuri de beneficii din partea celorlalti si chiar e posibil sa ai parte de castigurile partenerului. Atentie la sfaturi, nu le da decat daca ti se cer! Nu ajuta pe nimeni cu forta si nu te amesteca unde nu-ti fierbe oala, deoarece risti sa devii tap ispasitor!
Gemeni 
Curaj, mai ai numai 10 zile, la inceputul lunii, in care mai gafai, dar pe urma iti reglezi respiratia. La inceput de noiembrie, iti e foarte greu sa tii pasul cu toate activitatile, esti imprastiat in toate directiile si abia mai faci fata presiunilor profesionale. Prin urmare, fie te hotarasti sa te imbolnavesti, ca sa stai putin deoparte, fie recomandat ar fi sa-ti iei o pauza, o vacanta, un concediu. Cert e ca nu poti tine pasul cu toate amanarile, schimbarile, rasturnarile de situatie cu care te confrunti. Oamenii din jur sunt de neinteles, deciziile se schimba peste noapte, intelegerile se dau peste cap. Ritmul tau de viata este haotic, somnul si odihna au de suferit. Faci eforturi sa te aduni si e bine sa-ti faci timp pentru hobbyurile tale, altfel poti avea impresia ca o iei razna. Intre 11 si 21 noiembrie, ies la suprafata fete ale oamenilor din jur. Afli cine anume te dusmanea, cine iti batea clopotele pe la spate, cine-ti radea in fata, dar in spate iti punea coarne. Sunt adevaruri greu de digerat, de aceea dezvaluirile dureroase ar putea sa se somatizeze. Atentie la tiroida, la voce, la toata zona gatului, incusiv la ceafa, la dinti, la imunitate in general si la talpi. Dumnezeu te pune in situatii delicate, dar in care tu esti fortat sa dai piept cu realitatea. Ca sa fie treaba treaba, te poti simti inselat, tradat, respins. Toate vin parca la pachet ca sa te lamuresti ca una credeai si alta era viata concreta. De asemenea, daca tu ai secrete bine pazite, s-ar putea sa nu le mai poti tine ascunse. Din 22 noiembrie, cand Soarele trece in Sagetator, vin spre tine oameni mult mai sinceri, integri, bine intentionati, Procesul de selectie a anturajului se incheie si stii pe cine poti conta. Ai sansa de a te avanta in noi parteneriate, benefice tie, cu oameni care te reprezinta. Viata de cuplu cunoaste si ea o cernere, cele rele se spala si permit celor bune sa se adune. Cel mai bine stai la capitolul financiar, pentru ca banii curg, se dezleaga, se revarsa. Iti pui la treaba talentele si esti rasplatit pe masura. Numai ca numele tau de cod este “Fulga”. Adica esti o vaca buna de muls. Ii sustii din toate punctele de vedere pe ceilalti, cu tot ce castigi. Esti un fel de sponsor care implineste dorintele altora; ale tale conteaza mai putin. Bucuria ta cea mai mare trebuie sa fie aceea ca ai de unde da.
Rac 
Inceputul de noiembrie pune intr-o lumina noua relatia de iubire si pe cea cu copiii. Abordezi lucrurile dintr-o perspectiva noua, intelegi altfel ceea ce s-a intamplat pana acum intre tine si oamenii pe care-i iubesti, apar noi probe la dosar. De asemenea, te achiti de niste promisiuni vechi fata de partener sau fata de copii. Implicarea ta in viata copiilor este din ce in ce mai activa, fie ca sunt ai tai, fie ca sunt ai altora. De asemenea, te intorci acum la o veche pasiune, faci ceva ce-ti place si n-ai mai facut de mult. Nu-ti convine, dar ajungi acum la vorba cuiva, recunosti ca nu ai vrut sa asculti un mesaj pe care l-ai tot primit in mod repetat. Auzi, in sfarsit, ceva ce n-ai vrut sa auzi. Intre 11 si 21 noiembrie, esti pus in fata unor decizii care-ti afecteaza viitorul. Gandesti in perspectiva si, ceea ce alegi acum, te poate marca pe o perioada lunga de timp. Ai putea atrage oameni influenti care sa te ajute sa rezolvi o problema personala careia nu-i dai de cap de unul singur. Viata personala nu se prea impaca insa cu cea profesionala. Indatoririle te cam tin departe de partener sau partenerul este cel absent din peisaj, relatia de cuplu poate fi marcata de o distanta intre voi. Ar putea aparea discutii pe marginea lipsei de atentie pe care o simti fie tu, fie partenerul. Din 22 noiembrie, cand Soarele se muta in Sagetator, ridici pretentii la adresa celorlalti. Vrei mai mult, in primul rand de la tine. Nu sunt excluse discutiile legate de bani si nevoile tale, la care acum nu mai esti dispus sa renunti. Imbucuratoare sunt vestile  dinspre zona profesionala. Desi sunt oameni pe care nu te poti baza, apar altii care-ti intind o mana de ajutor. Daca exista afectiuni medicale de care suferi, e timpul sa faci investigatii, sa te cauti, sa umbli dupa un diagnostic sau dupa tratament. Ar fi de mentionat ca cel mai bine functioneaza acum pe tine tratamentele naturiste, leacurile babesti, terapiile alternative.
Leu 
Zece zile  ai la dispozitie la inceputul lunii sa rezolvi probleme de familie, care te sacaie de mult timp. Ii duci in spate pe cei de acasa, cam aceta este rolul tau, esti un salvator sau, dupa caz, un tampon intre ei. E timpul sa descurci niste acte, sa reglezi conturile cu alti mostenitori, sa faci ordine in actele ce tin de proprietate. Poate, cine stie, iti schimbi adresa, ori doar buletinul. Sunt previzibile tot felul de reparatii la aparatele electrocasnice, unele dintre ele avand nevoie sa fie inlocuite. De asemenea, pot sa reintre in viata ta rude pe care nu le-ai mai vazut de mult. Sunt de asteptat evenimente de familie, reuniuni, ocazii care te pun fata in fata cu oameni din neamul tau. Intre 11 si 21 noiembrie, atentie sa nu dai cu piciorul la niste ocazii profesionale! E nevoie sa te vindeci acum de niste convingeri, sa faci lucrurile altfel decat le-ai facut pana acum. S-ar putea sa apara conflicte la locul de munca, femeile din jur semanand samanta de scandal. Ai sansa de a iesi insa deasupra, de a te afirma, dar ascensiunea ta se castiga prin lupta, conflict, zbatere. Asa ca sufleca-ti manecile si pregateste-te sa razbesti! Dupa data de 22, cand Soarele aterizeaza in Sagetator, te intereseaza mai putin conflictele sociale sau profesionale, pentru ca te concentrezi pe viata afectiva. Cel mai mare pret il pui pe sentimente. Esti pasional, lasi deoparte inhibitiile si te concentrezi pe o campanie de cucerire. Te indragostesti de cineva nou sau iti iei cu asalt partenerul pe care deja il ai. Iubirea vine peste tine cu o forta careia nu i te poti sustrage. Esti pus in fata unor ispite, asa ca ai grija la viata dubla! Poti fi, de exemplu, curtat la serviciu de un coleg sau chiar risti sa iubesti prea mult biroul, serviciul, locul de munca. Atentie la riscul de ingrasare pe sistem nervos. In plus, e posibil sa platesti acum prin bani niste prostii pe care le-ai facut candva. Nu uita de Dumnezeu, pentru ca tot ce ti se intampla iti este dat ca sa treci testul credintei!
Fecioara 
Incurcaturile cu actele sunt de actualitate in primele 10 zile de noiembrie. Alergi dupa o semnatura, dupa o stampila, dupa schimbarea unui document. Atentie unde pui portofelul sau dosarele, sa nu cumva sa pierzi ceva sau, Doamne fereste, sa nu fii pradat! Te duci si te-ntorci, esti intr-un du-te-vino, pleci intr-o parte si ajungi in alta. E bine sa dai de fiecare data explicatii suplimentare, pentru ca risti sa fii inteles gresit sau deloc. Atentie si la corespondenta, pentru ca nu prea ai cum sa faci fata tuturor solicitarilor. Cand pleci la drum, verifica de zece ori daca ai la tine tot ce-ti trebuie si daca masina e in perfecta stare de functionare. Revin peste tine oameni cu tot felul de cereri sau de informatii. Parca toata lumea vrea sa afle cate ceva de la tine. Ce sa-i faci, spiritul tau enciclopedic e de vina, asa e cand stii prea multe: trag toti de tine. Intre 11 si 22, viata afectiva este prioritara. Ajungi la sufletul tau, al altora si, de asemenea, permiti ca cineva sa ajunga la sufletul tau. Ai parte de un schimb de sentimente care te ating in adancurile tale. Te deschizi si devii vulnerabil, nu prea ai incotro. Iti dai jos masca prudentei si a pudorii. Permite-ti sa traiesti, sa simti, sa treci de inhibitii si reprimare! Se lasa cu pupaturi, cu imbratisari sau cu un contact fizic mult mai intim. Exprimentezi acum iubirea prin atingeri, prezenta, tacere, nu neaparat prin cuvinte. Relatiile nu sunt insa linistite, ci intense, explozive. Te consumi, da iti si place. Esti pus in situatia de a depasi niste limite, de a-l lasa pe celalalt sa intre intr-o camera a sufletului pe care o tii incuiata. Dupa data de 22, cand Soarele ajunge in Sagetator, iti gasesti mai usor linistea. Simti ca apartii cuiva unui loc unei persoane, unui antuaj profesional. Dispare sentimentul ca esti strain de propria viata, te adaptezi, te integrezi, simti ca prinzi radacini Te regasesti in propria piele si in propria viata. Ai ocazia de a cunoaste oameni noi, poate din cercuri in care nu ai avut acces pana acum. Evita totusi sa-ti ajuti prietenii care nu-ti cer ajutorul. Nu face lucruri pe care le pot face si singuri! In loc sa-i rasfeti pe altii, care nici nu apreciaza, mai bine rasfata-te pe tine! Fa lucruri care-ti fac placere, distreaza-te, delecteaza-te cu un hobby!
Balanta 
Sagittarius. This is a really pretty picture.
Primele 10 zile din noiembrie iti aduc un grad ridicat de stres din cauza banilor. Te dai peste cap sa-i faci, iti este greu sa-i tii in buzunar, nu reusesti sa ai o relatie prea buna cu ei. Ca sa-ti mearga bine, trebuie sa te achiti acum de promisiunile facute. Daca ai promis cuiva drag ca-I cumperi ceva cand o sa ai bani sau ca o sa-i dai bani cu imprumut, atunci inseamna ca te-ai legat printr-un juramant care vine acum peste tine. Ca sa te dezlegi si sa deblochezi fluxul financiar, fa ce ai spus! Cumpara ce ai spus ca vei cumpara sau da, daca ai promis ca dai! Aceasta este acum sursa bocajelor tale: angajamentele din trecut de care nu te-ai achitat. Da drumul la bani si elibereaza-te! Da ca sa-ti vina inapoi! Intre 11 si 21 noiembrie, se scormonesc secrete de familie. Tasnesc la suprafata adevaruri nerostite, care te afecteaza direct. Plesneste o buba, se sparge undeva un balon umflat, se revarsa ceva ce nu mai poate sa stea in matca. Se lasa cu conflicte cu scandal, cu atacuri la persoana, iar tu esti cel care trebuie sa manifeste atitdinea impaciuitoare. Esti elementul de echilibru, esti prins la mijloc intre toti cei din jur care au cate ceva de impartit unii cu altii. Apar discutii in care sunt implicati partenerul si familia lui. Se rascolesc amintiri, rani, cuvinte rostite pe jumatate. Dezvlauirile care se fac acum au un rol compensator, eliberator, au darul de a introduce o noua ordine intr-un univers artificial. Lucrurile revin la normal, gata cu minciunile cu ascunzisurile, cu cioara vopsita. Intrarea Soarelui in Sagetator, din 22 noiembrie, te face dornic de studii si calatorii. Devii avid de informatie, citesti mai mult decat de obicei, te inscrii la cursuri sau urmaresti programe educative. Socializezi mai mult, te intalnesti cu oameni, faci schimb de idei, intalnesti noi cunostinte. Ai de a face cu fratii, surorile, verii, vecinii, faceti schimburi de vizite sau de servicii. Esti foarte ocupat si solicitat, asa ca de acasa ai putea primi reclamatii. Nu uita sa acorzi atentia cuvenita celor dragi. Viata ta publica nu te scuteste de responsabilitatile de acasa, pe care ai putea sa le delegi totusi cuiva de incredere ca sa-ti vezi de ale tale.
Scorpion 
Primele 10 zile din luna noiembie te fac sa reevaluezi anumite situatii si personaje. Vezi cu alti ochi oameni vechi din vata ta, iti dai seama ca, in multe privinte, te-ai pacalit, te-ai mintit singur, n-ai avut dreptate. Cam plutesti in incertitudine, nu-ti vine nici tie sa dai piept cu realitatea, inca eziti in fata unor dovezi. Tu acum vezi si tot nu crezi. Nu-i nimic, o sa mai ai ocazia sa te lamuresti, numai ca ceea ce refuzi sa accepti, te cam face sa suferi. Impulsul tau este acela de a face un pas in spate, de a da inapoi, de a te retrage. Te refugiezi usor, usor, in lumea ta, te detasezi de ceea ce-ti face rau, pastrezi doar ceea ce nu are un impact negativ asupra ta. Iti pui in ordine ideile si relatiile, se produc in tine schimbari de mentalitate. Intre 11 si 21 noiembrie, traversezi o perioada de intalniri fata in fata, de raporturi unu la unu. Parca ai fi la interviu, esti pus in fata unor oameni pe care sa-i consiliezi, sa-i ajuti, sa-i inveti. Stii clar ce vrei de la ceilalti si iti dai seama cu precizie ce poate fiecare sa-ti ofere. Umbli serios la asteptari si accepti ca unii oameni, pur si simplu nu au de unde sa dea mai mult. E o perioada in care faci ordine in orice parteneriat si reglezi relatia cu partenerul de viata. Dragut este ca rasar acum in viata ta oameni din trecut cu care ai lasat treburi neterminate, poate fosti iubiti, asociati, colaboratori. Se manifesta legea karmei in relatiile tale. Apar oameni fata de care mai ai de platit ceva sau care mai au sa-ti dea ceva. Se echilibreaza foarte multe balante intre tine si ceilalti. Dupa intrarea Soarelui in Sagetator, pe 22 noiembrie, incepi sa produci, sa faci bani, sa-ti valorifici talentele. Munca ta este apreciata si rasplatita. Nu esti scutit, insa, de turbulente. Esti pus in situatia de a face niste alegeri controversate. Esti predispus sa iei decizi care pot fi considerate incorecte, nedrepte. In tot acest timp, este bine sa te raportezi la binele tau suprem, fara sa faci pe plac celorlalti. Ceea ce pare pierdere, poate sa fie spre binele tau si invers, ceea ce castigi s-ar putea sa nu fie de bun augur. Trebuie sa ai rabdare sa se linisteasca apele de fiecare data, pentru ca sensurile  fiecarui eveniment nu le poti decodifica decat ulterior. Nu te avanta in interpretari, mai bine asteapta!
Sagetator 
Inceptutul de noiembrie, mai precis primele 10 zile, te cam prind descoperit. Esti fara replica, fara drept de apel, prins intr-o panza de paianjen. Joci rolul de spectator, nu neaparat al propriei vieti, ci al vietii altora. Preocuparea ta este cum sa-i ajuti pe altii sa faca fata unor situatii delicate, dar si cum sa te salvezi pe tine. Traiesti, poate, acel sentiment ca esti legat de maini si de picioare. Initiativele tale sunt destul de greu de fructificat, asa ca nu poti sa iei acum decat de bun tot ceea ce ti se intampla. Oamenii si evenimentele care apar iti sunt date ca sa reflectezi, sa te pui pe ganduri, sa tragi concluzii. Este o perioada de cautari interioare pentru tine, cand ar trebui sa-ti pui in mod constant intrebarea: “Oare de ce se intampla asta? Ce vrea Dumnezeu sa-mi transmita?”. Intre 11 si 21 noiembrie, cand Mercur nu mai este retrograd, te consumi foarte mult pe linie profesionala. Parca greul pica pe tine si nici nu te simti in cea mai buna forma ca sa faci fata stresului si agitatiei. Banii sunt si ei in centrul atentiei tale si s-ar putea sa ai senzatia ca pusculita in care ii tii este sparta. Copiii si partenerul au acum mofturi, capricii sau nevoi, iar tu esti duhul care le indeplineste dorintele. Intrarea Soarelui in zodia ta, pe 22 noiembrie, iti regleaza respiratia. Te simti mai vitalizat, mai in putere, mai capabil sa faci fata oricarei provocari. Iti revine pofta de viata si simti ca traieti din plin. Incep sa se dezlege din blocajele pe care l-ai resimtit, lucrurile parca o iau intr-o directie pe care o poti anticipa si controla. Ramane valabila sensibilitatea financiara, prin acel sentiment ca nu ai destul sau ca nu ti se ajunge. In acest context, s-ar putea sa ti se ceara un imprumut sau un sprijin peste puterile tale. Faci o mare greseala daca dai de unde n-ai. Mai ales daca te imprumuti pentru altul, cazi intr-o groapa pe care ti-o sapi singur. Ajuta cat poti, daca ai de unde!
Capricorn 
Primele 10 zile de noiembrie sunt de-a dreptul bulversante. Nici tu nu stii ce sa mai crezi. Oamenii defileaza prin viata ta cu alte intentii, cu alte comportamente, cu alte perspective. Tocmai cand credeai ca, gata, anumite relatii s-au terminat, acei oameni tasnesc in viata ta de nicaieri ca si cum acum v-ati imprieteni prima data. Pe de alta parte, alte persoane isi dau acum arama pe fata. Iti faci o revaluare a raportarii tale la cei din jur. Acum se hotaraste daca, cine ti-e aproape, iti vrea cu adevarat binele si te iubeste asa cum esti. Este sezonul clarificarilor, in care vezi clar pe cine poti conta, cine te sustine, cine te accepta si, dimpotriva, cine te judeca, te demonteaza, te barfeste. S-ar putea sa ai surprize de proportii: sa vezi oameni bine intentionati pe care ii credeai altfel si, dimpotriva, sa nu-ti placa fata altor personaje. Sistemul tau de apreciere a fost destul de deformat pana acum, cand se stabilizeaza. De asemenea, vezi foarte clar in ce masura visele, sperantele si idealurile tale stau in picioare. Te-ai opus la foarte multe initiative crezand ca altceva este bun pentru tine. S-ar putea ca, in sfarsit, sa accepti anumite planuri, proiecte, actiuni, care abia acum ajungi sa crezi ca sunt pentru tine. Intre 11 si 21 noiembrie, esti destul de imprevizibil si s-ar putea sa iei decizii fulgeratoare legate de viata de familie sau de locuinta. Poate ani de zile ai ezitat intr-o decizie, ai lasat o siuatie sa treneze si brusc, vii si spui “Gata, acum!”. Si sa si actionezi. Poate fi vorba de o mutare, de o renovare de o reparatie, de o discutie apriga si categorica cu parintii, de clarificarea statutului tau in niste acte etc. Luna Plina iti lumineaza viata afectiva si anunta impliniri prin intermediul partenerului si al copiilor. Prin ei vin acum catre tine oportunitati sau doar prilejuri de bucurie. Dupa 22 noiembrie, cu Soarele in Sagetator, iei lucrurile mai usor, te agiti mai putin si primesti mai mult ceea ce ti se intampla. De fapt, nu prea ai incotro. Daca te zbati si te lupti, suferi, asa ca tu alegi. Vine acum spre tine o presiune din partea partenerului, care te scoate de pe linia ta de plutire. E ca si cum te ia dintr-un lo si te asaza in alta parte. Nu prea mai poti sa stai cuminte in banca ta. E posibil sa fie vorba de o initiativa in care te angreneaza, de o activitate in doi care sa te scoata din zona ta de confort. La orizont se anunta mult consum, dar si bani.
Varsator 
10 zile de foc te asteapta la inceputul lunii, 10 zile in care esti prins intre doua obligatii, doua responsabilitati, doua drumuri. Exista, in primul rand, o mare presiune profesionala. Ai de dus la indeplinire niste angajamente vechi si nu-ti  gasesti linistea decat dupa ce definitivezi ceva ce ai inceput de mult sau ai promis ca faci. Inchei capitole pe care le-ai deschis, pui in practica ceea ce ai demarat mai de mult. Traversezi o perioada foarte aglomerata, in care esti expus public, vorbesti cu oamenii, ti se cere ajutorul. E aproape imposibil sa nu atragi atentia asupra ta, asa ca asteapta-te ca, oriunde te-ai afla, sa fii pus in situatia de a sta la scena deschisa. Tot ce faci acum e de rasunet, produce ecouri, face valuri. Mai mult, ti se cere parerea in anumite dispute, rolul tau fiind acela de mediator. Clarifici niste situatii, vorbesti deschis despre experientele tale personale de viata, din care ceilalti au de invatat cate ceva. Intre 11 si 21 noiembrie, s-ar putea sa ai impresia ca cineva se joaca cu tine. Ironia sortii: se dezleaga in mod miraculos unele piste pe care le-ai abandonat. Ai facut eforturi uriase in trecut sa obtii anumite lucruri, si iata ca acum, cand abia nu mai sperai, ele vin fara efort. In alta ordine de idei, anumite initiative nu ies, chiar daca aparent iti sunt la indemana. Universul nu-ti da acum decat ceea ce este bine pentru tine, asa ca e bine sa mergi pe drumurile care ti se deschid. E bine pentru tine sa urmezi acum calea care iti apare in fata usor, ca din senin. E posibil ca, la orizont, sa fie si un drum, o calatorie scurta, o delegatie sau o prezentare, o sansa de afirmare prin scris sau prin arta convingerii. Ceva te scoate din ritm, dar iti este de folos. Dupa intrarea Soarelui in Sagetator, pe 22 noiembrie, iti iei avant. Viata ta devine o cursa cu obstacole, dar ai puterea sa le darami unul dupa altul. Esti si foarte cautat, curtat, apar oameni care incearca sa te coopteze intr-o echipa, intr-o asociatie, intr-o organizatie. Te regasesti in mijlocul unor anturaje ample cu ocazia uor evenimente la care iei parte. Tot munca este cea care iti vine de hac, pentru ca iti este greu sa-ti gasesti echilibrul intre linistea interioara si provocarile din exterior. Ai impresia ca trag toti de tine, asa ca e bine sa mai si refuzi, sa spui “nu”, sa nu te epuizezi. Supravegheaza-ti atent alimentatia, pentru ca stilul de viata dezordonat produce acum dezechilibre in organism.
Pesti 
In primele 10 zile ale lunii noiembrie, tu esti aici, dar nu apartii acestei lumi. Viata ta se desfasoara la un alt nivel, pe undeva pe sus, intre visare si plutire. Cam visezi cu ochii deschisi, asa ca ai nevoie de niste evenimente de impact care sa te aduca cu picioarele pe pamant. Esti taxat acum pentru faptul ca esti desprins de realitate si primesti niste lovituri din partea unor oameni la care nu te asteptai. Experienta unui soc este necesara deoarece ai ramas prin in convingerile tale si nu vrei sa renunti la ele. Ai investit timp si efort sa-i convingi pe ceilalti, sa-i faci sa te urmeze, sa le impui ideile tale. Numai ca acum vine vremea sa-i lasi pe ceilalti sa se descurce si singuri, fara implicarea ta. S-ar putea sa constati ca din dorinta de a face bine te-ai implicat, lucrurile au iesit prost si, dintr-o data tot tu esti de vina. Poate e timpul sa te retragi elegant din viata unor oameni carora tu le-ai vrut binele, dar pentru care altul era de fapt binele lor. Incearca sa nu faci totul in locul celorlalti, mai bine lasa-l pe fiecare sa-si invete lectiile! E timpul ca implicarea ta in mediul exterior sa se reduca spre minim. Vezi-ti de tine si mai putin de ceilalti! Intre 11 si 21 noiembrie, se face lumina in niste acte, documente, contracte, pe care sta si semnatura ta. Esti foarte dinamic, te misti in toate directiile, nu stai locului, iar aceasta stare de agitatie iti tine mintea ocupata. Primesti informatii pe care le dai mai departe, toata lumea te intreaba cate ceva, fara sa vrei, faci parada de cunoasterea pe care o ai. Iti face bine sa te plimbi, sa te pui pe drumuri, deoarece miscarea te ajuta sa faci si in tine acele schimbari de care ai nevoie. Ca sa revii cu picioarele pe pamant, s-ar putea sa primesti niste lectii legate de bani. Poate ai investit intr-o directie  gresita, poate ai dat un imprumut si nu-ti mai vine nimic inapoi, poate ai fost tras pe sfoara, ti s-a promis o suma si n-o mai vezi. Te convingi acum ca nimic nu e ceea ce pare si ca ai vazut unii oameni altfel decat sunt. Dupa ce Soarele ajunge in Sagetator, pe 22 noiembrie, te bucuri de reputatie, ba chiar ai putea obtine recompense pentru performantele tale in munca. Te bucuri de o imagine sociala buna, intri in carti pentru o promovare sau, pur si simplu, nu se poate atinge nimeni de tine. Nu face greseala de a te complace! Fii vigilent, caci s-ar putea sa apara ocazii care sa treaca pe langa tine. Nu rata sanse din comoditate! De asemenea, ai grija cum iti folosesti seductia, pentru ca s-ar putea ca un sef sau cineva cu autoritate sa-ti faca avansuri, si nu e vorba de vreo avansare profesionala… Nu confrunda afacerile cu placerea, s-ar putea sa iasa prost. Plauzibila este insa varianta de a te lansa intr-un proiect profesional cu partenerul sau cu un copil.
sursa : valeriupanoiu.blogspot.ro
Zodiac Signs

Cele 20 de legi ale Universului pe care nu le putem evitaAceste 20 de legi universale definesc relatia pe care o avem fiecare dintre noi cu legea karmica, cu reincarnarea, cu vibratiile, cu atractia, cu evolutia sufleteasca si cu mult mai multe legi fundamentale. Toate aceste legi au fost analizate mult mai pe larg de catre Dick Sutphen in cartea sa publicata in anul 1987 “Aprinde-ti lumina interioara”*.  Iata cele 20 de legi ale Universului pe care nu le putem evita:
1. Legea universala a armoniei
12
Aceasta lege depaseste cu mult chiar si legea karmica, deoarece armonia reprezinta echilibrul suprem. Scopul karmei este acela de a ne ajuta sa atingem echilibrul suprem. Daca arunci o piatra intr-un iaz, armonia va disparea. Tu esti cauza, iar efectul poate fi observat in valurile care continua sa se produca pana in momentul in care armonia este restabilita. In mod similar, actiunile tale dizarmonioase se propaga in Univers si se intorc la tine, viata dupa viata, pana in momentul in care propria ta armonie interioara este restabilita si sustinuta.
2. Legea universala karmica si legea universala a reincarnarii
16
Pana in momentul in care nu ai depasit Karma si nu ti-ai implinit Dharma, acestea fiind datoriile tale pe aceasta lume, vei continua sa te reincarnezi pe acest Pamant. Nici Dumnezeu, nici “Zeul Karmei” nu-ti produce suferinta in timpul vietii tale, tu  si numai tu esti cel care trebuie sa inveti tot ceea ce este necesar in timpul calatoriei tale pamantesti. Fiecare experienta de viata prin care treci, intr-un anumit fel te afli in cautarea altor suflete, impreuna cu care, adesea, impartasesti aceasi istorie. Aceste suflete sunt prezente in viata ta pentru a te ajuta sa-ti indeplinesti nevoile karmice si pentru a invata lectiile personale. Ori de cate ori actionezi cu intentie, tu iti creezi karma. Sunt considerate a fi actiuni: gandurile, emotiile, cuvintele si faptele, dorinta si motivul din spatele fiecarei actiuni. Actele pline de dizarmonie trebuie sa fie aduse intr-un echilibru in aceasta viata sau intr-o viata viitoare pentru cunoaste o ascensiune a sufletului tau.
3. Legea universala a intelepciunii – intelepciunea incheie ciclul karmic
14
Daca ai intelepciunea de a-ti invata lectiile prin iubire si intelegere, iti poti atenua suferinta. Din pacate, se pare ca cei mai multi dintre noi invatam cel mai rapid ajutati fiind de suferinta, prin intermediul confruntarii directe cu propriile consecinte ale actiunilor noastre. De exemplu, daca din lacomie profiti de cei din jurul tau si in loc sa intelegi prin iubire ca este gresit sa faci acest lucru, vei ajungs sa traiesti aceasi experienta, adica cei din jurul tau vor profita de tine, fie in viata aceasta, fie intr-o viata viitoare.
4. Legea milosteniei
15
Experienta karmica poate fi una plina de suferinta, sau poate fi una plina de mila, har si milostenie. Cu alte cuvinte, daca le oferi oamenilor iubire, mila, har si milostenie, vei primi aceleasi lucruri in schimb5. Legea universala a Evolutiei Sufletesti
16
Fiecare fiinta cu care stai de vorba impartaseste acelasi obiectiv ca si tine, fie ca realizeaza acest lucru, fie ca nu. Obiectivul fiecaruia dintre noi este acela de a evolua din punct de vedere spiritual. Scopul principal in viata este unul interior, iar cel exterior este unul secundar. Ridicandu-ne deasupra emotiilor bazate pe frica, vom invata cum sa ne exprimam dragostea neconditionata si astfel ne vom dezvolta frecventa vibrationala, iar in consecinta ne vom indrepta din ce in ce mai aproape de armonie. Chiar si atunci cand avem impresia ca nu progresam in calatoria noastra, procesul de dezvoltare continua. Invatam prin intermediul actelor noastre lipsite de armonie, iar invataturile pot fi foarte usor observate in esecurile si in greselile noastre. Aceasta este Legea universala a Evolutiei Sufletesti.
6. Legea univesala a unui Bodhisattva
01
Bodhisattva este un termen de origine sanscrita, comun acceptat in zilele noastre de catre cei mai multi dintre adeptii metafizicii. Acest terme reprezinta o persoana care a depasit nevoia de a se reincarna pe Pamant, dar care alege sa fac acest lucru pentru a-i ajuta pe ceilalti sa atinga iluminarea spirituala. Un bodhisattva stie ca nu o sa fie niciodata cu adevarat liber decat in momentul in care toate fiintele umane cunosc acea libertate.

7. Legea universala a vibratiei
02
Intregul univers se supune unei singure legi si acea este legea potrivit careia totul in acest Univers este energie. Atunci cand Einstein a descoperit ca “materia este energie”, acesta a deschis usa catre un nou taram al stiintei si al metafizicii. Oamenii de stiinta au demonstrat ca energia este eterna, adica nu poate muri, se poate doar transforma si prin natura sa, energia se afla intr-o continua miscare, nu poate ramane fixata int-un anumit loc o perioada indelungata de timp. Tu esti energie. Pielea ta, cu toate ca pare a fi materie solida, este de fapt compusa dintr-un trilion de celule care vibreaza la o anumita frecventa specifica; o frecventa ce ai castigat-o in vietile trecute, aceasta fiind o consecinta a faptelor tale. Pentru a-ti mari frecventa vibrationala pana la cel mai inalt nivel este necesar sa traiesti o viata in armonie cu legile universale.
8. Legea universala a liberului arbitru
03
Aceasta lege opereaza in trei moduri fundamentale:
1. Desi multe dintre evenimentele vietii tale sunt predestinate Astrologic, vei avea intotdeauna capacitatea de a atenua impactul evenimentelor sau de a le evita complet. Acestasta lege se rezuma la modul in care iti traiesti viata. Daca esti plin de mila, de dragoste si de compasiune fata de ceilalti, experientele dizarmoniase din viata ta vor fi reduse aproape complet.
2. Cu cat te intalnesti mai des cu Marele Maestru al Universului – Constiinta – si cu cat iti vei dezvolta mai mult un detasament constient, cu atat vei fi mai putin afectat de evenimentele neplacute din viata ta. Un adevarat intelept se bucura de toata  caldura si bucuria pe care viata o are de oferit, dar se detaseaza de negativitate si-i permite acesteia sa treaca pe langa el, fara sa-l afecteze.
3. Dispui tot timpul de liberul arbitru, in orice siuatie. In cazul in care raspunzi situatiilor dificile cu emotii pozitive, compasiune si integritate, cu siguranta ti-ai invatat o mare parte din lectiile karmice si nu vei mai trai aceste experiente in viitor.
9. Legea unitatii
04
Fiecare suflet se afla intr-o foarte stransa legatura cu inconstientul colectiv, adanc inradacinat in Sinele Superior.  Prin dezvoltarea nivelului vibrational al unei persoane, intregul colectiv experimenteaza o dezvoltare a aceluiasi nivel. Atunci cand nu ne aflam in armonie cu viata, intregul colectiv experimenteaza o scadere a acestui nivel vibrational. Pentru ca exista aceasta unitate, tot ceea ce spunem, tot ceea ce facem, i-l va afecta pe un alt suflet intr-o masura mai mare sau mai mica.
10. Legea universala a Manifestarii
13
Tu ai manistat prin intermediul gandurilor si ideilor tale fiecare lucru din viata ta. Ideile si experientele creaza credinte, iar acestea la randul lor iti creaza realitatea. In cazul in care nu esti fericit cu privire la realitatea curenta este necesar sa-ti schimbi convingerile si comportamentul. Convingerile pot fi schimbate de indata ce intelegi ca nu sunt de partea ta. Puterea creativa nelimitata a mintii tale, prin daruire, prin sensibilizare si prin formare, se poate ridica deasupra legilor karmice. Prin intermediul legilor fizice si spirituale, poti manifesta orice realitate pe care doresti sa o experimentezi. In ceea ce priveste schimbarea comportamentului tau, este necesar sa decizi care este acel comportament dizarmonios pe care doresti sa-l elimini.
11. Legea universala a detasamentului consient
06
Invataturile lui Buddha au descris cel mai bine aceasta lege “rezistenta fata de ceea ce este –momentul prezent -  asta  este ceea ce-ti provoaca suferinta.”, iar prin suferinta  se refera la toate aspectele vietii tale care nu functioneaza asa cum iti doresti: relatii, pierderea celor dragi, singuratate, boala, accidente, vinovatie, dificultati financiare, dorinte neimplinite, si asa mai departe.
Atunci cand accepti ceea ce este, cand accepti realitatea curenta a vietii tale si nu te afli in opozitie cu aceasta rezistenta se dizolva. Schimba tot ceea ce poti schimba, dar da dovada de intelepciune si accepta situatiile pe care nu le poti schimba, accepta-le asa cum sunt. Din interiorul acestei acceptari, apare detasamentul.
12. Legea universala a recunostintei
11 (2)
Din perspectiva legii karmice si a legii unitatii, cu cat o sa oferi mai mult, cu atat o sa primesti mai mult. Cu cat o sa-i ajuti pe ceilalti mai mult, cu atat te ajuti pe tine insuti. Puterea acestei legi functioneaza in fiecare moment al vietii tale.


13. Legea universala a Prieteniei
11 (3)
Atunci cand doua sau mai multe persoane se afla impreuna pentru indeplinirea unui scop comun, aceste persoane impartasesc o frecventa vibrationala similara, iar energia care se indreapta catre atingerea acelui scop este mult mai puternica.


14. Legea universala a rezistentei
02
Ceea ce rezisti, atragi catre tine si influenta acelor situatii sau a acelor experiente negative isi vor perpetua influenta asupra vietii tale. Rezistenta este frica, asa ca, din punct de vedere karmic este necesara gasirea unei rezolvari. Legea universala a rezistentei se asigura ca te vei confrunta cu frica in viata ta pana in momentul in care, obligat fiind, cu ajutorul legii detasamentului constient te vei vei elibera de ea.
15. Legea universala a atractiei
04
“Energia urmeaza atentia.” – aceste este principiul de baza al acestei legi universale. In cazul in care esti o persoana care gandeste negativ in majoritatea timpului, vei atrage catre tine experiente pline de negativitate. In cazul in care esti o persoana plina de dragoste, vei atrage si vei trai experienta dragostei. Deci, in cazul in care iti doresti pace si armonie in viata ta, este necesar sa fii o persoana armonioasa.

16. Legea universala a reflectiei
10
Aceasta lege spune ca trasaturile pe care le recunosti in cei din jurul tau exista si in tine, atat cele negative, cat si cele pozitive.17. Legea universala a iubirii neconditionate
09
Rezultatul iubirii neconditionate este armonia. Iubirea neconditionata nu este acelasi lucru cu iubirea romantica. Iubirea neconditionata presupune acceptarea celorlalti asa cum sunt, fara sa-i judeci si fara sa astepti ceva de la ei. Aceasta dragoste presupune ca nu vei incerca niciodata sa-i schimbi pe ceilalti, ci doar pe tine insuti.

18. Legea universala a afinitatilor magnetice
17
Prin alegerea pe care ai facut-o in legatura cu locul si momentul nasterii tale, ai determinat aparitia unui anumit curs ale evenimentelor in viata ta. Fiecare dintre noi, inainte de a ne naste, am luat decizia cu privire la viata pe care urmeaza sa o traim.


19. Legea univesala a abundentei
08
In interiorul fiintei tale dispui de tot ceea ce este necesar pentru a-ti face din viata aceasta un paradis, asta in cazul in care alegi sa acccepti drepturile care ti-au fost oferite la nastere. Traim intr-un Univers plin de abundenta, desi majoritatea oamenilor de pe Pamant nu par sa observe acest lucru.


20. Legea universala a Ordinului Divin
07
In cazul in care cauti sa intelegi aceasta lege universala, studiaza echilibrul pe care-l pot intalni in natura, pentru ca functioneaza in acelasi mod. In natura, totul se afla intr-o armonie perfecta. Am putea spune ca totul este exact asa cum ar trebui sa fie.


Sursa: http://www.e-dimineata.ro/