miercuri, 29 ianuarie 2014

De ce marile piramide şi-au intensificat brusc activitatea?

De ce marile piramide şi-au intensificat brusc activitatea? (video)

Piramidele sunt una dintre construcţiile cele mai misterioase de pe planetă. Nimeni nu pune la îndoială faptul că aceste locuri de cult sunt mai mult decât nişte morminte obişnuite. Cu toate acestea, specialiştii continuă să facă dezvăluiri senzaţionale: o lumină iese din vârful piramidelor spre cer. Care este, totuşi, explicaţia acestei intensificări bruşte?

Răspunsul la întrebare nu este atât de simplu, deoarece ştim încă foarte puţine lucruri despre adevărata natură a piramidelor. Mulţi oameni de ştiinţă consideră că respectivele construcţii sunt cele mai vechi emiţătoare şi receptoare de informaţii. Iar, în ultimul timp, aceste ipoteze devin tot mai veridice.
S-ar părea că nu au nimic comun piramida Kukulkan din Peninsula Yucatan din Mexic, piramidele din zona Shensi din China şi piramidele de cultură Norte Chico din Anzi. Însă, activitatea acestor vechi lăcaşe construite, cu aproximaţie, în acelaşi interval de timp cu piramidele egiptene de la Giza a înregistrat, recent, o intensificare fără precedent.
Mulţi oameni au fost martorii unui fenomen neobişnuit. Ei au văzut cum piramidele emit un pilon puternic de lumina spre cer. Există şi imagini care confirmă acest fenomen neobişnuit. De menţionat că materialele foto şi video prezentate de oamenii de ştiinţă nu sunt trucate.

http://www.youtube.com/watch?v=wuRyFKWcBP0
Astrofizicianul rus Anton Ermolenko este convins că problema necesită o cercetare minuţioasă. „Comunitatea ştiinţifică mondială trebuie să acorde mai multă atenţie fenomenelor care au loc în jurul piramidelor. E ceva unic, şi anume că piramidele au început să se trezească dintr-o hibernare de mii de ani. Consider că noi nu trebuie să ignorăm aceste momente, ci, dimpotrivă, să încercăm să stabilim cauza lor. În plus, nu este vorba doar de un caz izolat. Asemenea fenomene au fost observate din Asia până în America de Sud”.
În prezent, atât cercetătorii, cât şi oamenii obişnuiţi vor să ştie motivul apariţiei razei de lumină în vârful piramidei şi încotro este întreptată ea. Evident, tot ceea ce se întâmplă cu greu poate fi considerată o coincidenţă banală, iar aceasta înseamnă că este nevoie de timp şi de bani pentru a investiga fenomenul. Şi, cine ştie, poate omenirea se va apropia câţiva paşi de dezlegarea misterului din jurul marilor piramide.

Schimbarea la fata a lumii! Planetele grele in actiune


Expresia “lumea se transforma” a devenit deja un cliseu. In primul rand, el a fost valabil in toate timpurile, pentru ca universul si realitatea nu sunt statice. Tot ce traim este un proces dinamic pe spirala evolutiei. Totul este, a fost si va fi in continua schimbare.
Atunci de ce este atat de speciala aceasta perioada pe care o traim? Schimbarile pe care le traversam sunt, de fapt, unice in viata pe care am cunoscut-o noi pana acum. Ele sunt ireversibile si nu ne vom mai intalni cu ele atat timp cat vom ocupa corpul pe care-l avem pentru aceasta existenta.
Pluto a intrat in Capricorn in 2008 si nu va pleca de aici pana in 2024. Iar cu Uranus in Berbec pana in 2019, avem in fata inca 7 ani de schimbare la fata a lumii. Uranus accelereaza procesul de distrugere pe care-l aduce Pluto in Capricorn. Orice sistem este atacat, este dinamitat, e nevoie de o adaptare din mers a institutiilor pentru a putea supravietui. Statul, Biserica, corporatiile vor avea nevoie de ajustarii drastice pentru a se putea mentine in viata. Tot mai multi vor iesi din sistemul public, dar si din cel privat, unde stateau la adapostul unui salariu. Fiecare individ se intoarce mai mult spre el, se orienteaza spre valorificarea propriilor calitati, spre contactul cu natura, spre lucrul de acasa.
Suntem pe un varf de putere al Statului si al angajatorilor privati! Numai ca aceatsa este cea mai mare iluzie a celor care au impresia ca sunt la putere! In curand, atat de multi oameni vor iesi din sisteme, vor evolua pe cont propriu sau se vor asocia pe baza afinitatilor si intereselor comune incat piata locurilor de munca va inversa rolurile. Epoca sclavagista a angajatului prins in ciclul “birou-pat”, cum zice o reclama geniala, e pe sfarsite! Oamenii ajung sa-si dea seama ca viata e mai mult decat un job de la 9 la 6, un film, o bere cu prietenii si un somn de cateva ore!
E de asteptat ca inclusiv procesele de schimb intre oameni sa revina la forme considerate primitive. Banul poate fi si el o specie pe cale de disparitie. Desigur, el este o energie care nu-si va da prea curand obstescul sfarsit, dar in urmatorii 7 ani serviciile reciproce se vor intensifica. Trocul va fi din nou repus in circulatie in mod intensiv, se va recurge din nou la plata in produse, calitati, servicii si talente. De exemplu: “Eu am o vaca, tu stii engleza. Faci meditatii cu copilul meu, iar eu iti asigur laptele pe un an de zile.”
Neptun sta in domiciliu, in Pesti, pana in 2026. Oamenii vor descoperi in numar tot mai mare ca religia nu se identifica cu Dumnezeu, ca Dumnezeu este mai mult decat li se spune ca este. Iar liderii religiosi vor fi nevoiti sa recunoasca adevaruri bine pazite. Nu ar fi exclus ca, in urmatorii 7 ani, Biserica Crestina, poate chiar cea ortodoxa, sa redefineasca notiunea de karma si sa admita conceptul de reincarnare. Oamenii vor crede tot mai putin in practici si ritualuri “doar pentru ca asa trebuie”, inaintand spre esenta, intorcandu-se la simbolistica originala si respingand dogma. Iar asta ne va da puterea sa credem ca tot ce traim este in conformitate cu Vointa Divina.
Tot mai multi din cei ce se agata de vechiul sistem de valori, de materialism si de programul de viata batut in cuie pur si simplu... vor parasi planul fizic. Cazurile de la stiri de genul “Barbat, 50 de ani, a facut infarct la urcarea in autobuzul care trebuia sa-l duca acasa la finalul programului de lucru” nu vor mai fi deloc izolate. Atasamentul exagerat fata de bani si bunuri este o alta cheie care deschide vortexul spre viata de dincolo. La fel si cei ce nu stiu sa iubeasca, ci doar sa cumpere iubirea, sa ofere bani in locul afectiunii, sunt chemati mai repede sa treaca testul. Cine nu e dispus sa paraseasca trecutul, sa se deschida spre spiritualitate, are mari sanse sa plece de tot din lumea aceasta.
Urmeaza 7 ani de bulversari, dar si de daruri! Pluto ne obliga sa distrugem ca sa reconstruim, Neptun ne sustine cu credinta, iar Uranus aprinde scanteia. Scanteia Divina!
Cadem in gol si renastem. Si, stim bine, nicio nastere nu este lipsita de durerile facerii. Transformarea incepe cu fiecare dintre noi, numarul oamenilor care urca pe noul val va creste tot mai mult pana se va ajunge la acea masa critica pe care nu o vor mai putea ignora cei care opun rezistenta. 
Tot inainte, cu incredere! Avem treaba!

Sursa: http://valeriupanoiu.blogspot.ro/

Bomba accidentului aviatic din munţii Apuseni

Bomba  accidentului aviatic din munţii Apuseni

Odată decolată de la Băneasa, aeronava BN-2, oricât de banală sau primitivă ar fi fost, trebuia să devină automat o aeronavă de stat, la fel ca şi aeronava care-l transportă la bord pe preşedintele Traian Băsescu. Echipajul ca şi pasagerii săi, printre care şi Aurelia Ion, având acelaşi statut ca şi preşedintele României.

Conform AIP-România, document de informare a regulilor aplicate în spaţiul aerian românesc, la capitolul ENR.10-Planuri de zbor/punctul 6 (Indicatorul de statut -STS), era prevăzută tratarea specială, în regim de prioritate absolută a avionului care s-a prăbuşit în munţii Apuseni. Aceasta prioritate fiind dată de scopul operaţiunii aeriene în care era implicată aeronava BN-2 (prelevare de organe în vederea efectuării unui transplant, cu timp de aşteptare limitat), atât la dus pe traiectul Bucureşti-Oradea cât şi la întors. Statutul zborului fiind corelat în mod automat de către autorităţile aeronautice cu planul de zbor depus de echipaj la briefing-ul aeroportului Băneasa: STS /HOS, acesta fiind un zbor special, declarat de autorităţile medicale. Care trebuia tratat la fel ca şi un zbor prezidenţial.
Criteriile pe baza cărora Autoritatea Aeronautică Civilă Română (nu Romatsa) ar fi trebuit să acorde prioritate acestui avion aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, sunt definite clar la punctul 3 al aceluiaşi capitol (HOSP- zboruri medicale sau ambulanţă, atunci când este în pericol viaţa unor persoane).
Tot AIP-România, la capitolul ENR 19.4, punctul 4 Excepţii şi priorităţi la procedura de alocare a sloturilor (intervalul minim de timp în care este aprobată decolare ), zborul medical/ambulanţă figurează la al doilea pe listă, ca exclus de la măsurile AFTM. Adică nu mai intră în algoritmul de introducere în fluxul de planificare-management al zborurilor, ca toate celelalte zboruri ale aeronavelor civile conform Convenţiei Aviaţiei Civile de la Chicago, întrucât este recunoscut drept o prioritate. Astfel BN-2 ar fi trebuit să devină în mod automat o aeronavă de stat la fel ca şi aeronava prezidenţială. Iată şi motivul pentru care fostul ministru al Transporturilor, dl. Traian Băsescu, care cunoaşte cu siguranţă acest aspect, a preferat să se ascundă până acum, neavând nicio reacţie referitoare la accidentul aviatic din munţii Apuseni.
Procedurile mai sus amintite au la bază documentul LE 4/50 -94/1 al secretariatului OACI (Organizația Aviației Civile Internaționale) care reglementează statutul aeronavei de stat, atunci când e vorba de un avion comercial sau de şcoală (cum a fost cazul aparatului BN-2), închiriat de pentru a executa un zbor special, separat de restul aeronavele civile, utilizate în scop comercial sau de şcoală.
Pentru că tot am fost eu cel care a declarat în premieră că MApN a avut pe ecranul radarului de pe muntele Mare avionul BN-2, până la 2 km de locul impactului cu solul, acest lucru a fost posibil pentru că încă din 1995, România are în vigoare un protocol semnat de şeful Statului Major General al MApN şi de directorul Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR), prin care armata era obligată să faciliteze acordarea priorităţii maxime aeronavelor speciale comunicate de AACR, pe baza unor proceduri de tratare a zborurilor speciale.
În toată ceaţa mediatică şi politică indusă în mod intenţionat asupra acestui accident, nu pot să nu remarc profesionalismul de care a dat dovadă controlorul de trafic de la turnul de control de la Sibiu. La verticala aerodromului Sibiu, respectând reglementările Doc. 4444-Regulile Aerului, acesta i-a transmis echipajului BN-2 condiţiile meteo de la sol. Deşi transponderul de la bord îi transmitea înălţimea de zbor a avionului, controlorul i-a cerut lui Iovan să-i raporteze la ce înălţime se află. Şi Iovan a trebuit să recunoască că nu era chiar la 2.743, ci cam pe la 2.438 m, scopul controlorului de trafic fiind acela de a-l obliga pe Iovan să urce înapoi, dacă poate. Dovadă că imediat i-a şi dat această comandă. Conştient de faptul că avionul BN-2 era o prioritate absolută în zona sa de traficaerian, acesta a luat iniţiativa să coboare prematur sub 2.400 m avionul Dash 8, cursă de pasageri aflat aproape de BN-2. Întârziindu-i astfel cu câteva minute ora de aterizare, riscând să fie reclamat de compania aeriană deţinătoare a avionului pentru aceasta. Toate aceste lucruri nu le afirmă un jurnalist sau politician cu notorietate dar amator în ale aviaţiei, ci un posesor al brevetului de pilot pe MiG-21 şi al licenţei de controlor de trafic, cu calificarea de instructor. Din nefericire, actualmente şomer.
Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

Benjamin Fulford - 27 ianuarie 2014 - Cabala montează contra-ofensiva, dar cu impact...


Cabala montează contra-ofensiva, dar cu impact limitat căci arestările continuă


Cabala criminală care a comandat ilegal majoritatea sistemului financiar planetar cauzează tensiuni în multe locuri, inclusiv Ukraina, Turcia, Irak şi încearcă şi să deraieze procesul de pace cu Iran ca parte a unei ofensive mai largi plănuită la adunarea de la Davos de săptămâna trecută, potrivit mai multor surse.

Oricum, asta nu opreşte curăţarea planetară în desfăşurare a agenţilor cabali aşa cum se poate vedea din continuarea arestărilor şi expunerilor crimelor cabalei şi reţelelor de pedofilie. De exemplu, acest articol despre bunul prieten al lui Tony Blair, Colonelul Gadaffi tocmai a apărut.
Camera de sex macabru a Colonelului Gaddafi, fete şi băieţi de 14 ani

Potrivit surse din MI5: "Destrăbălarea cu abuzuri de copii a lui Gaddafi crează un precedent de nivel pentru Blair şi prietenii săi." Lui Blair, printre altele, i s-a dat de către Gaddafi, explozibil semtex pe care l-a vândut la IRA, spune sursa MI5. Expunerea continuă a lui Blair este un semn de colaps al controlului Cabalei în UK.

De asemenea, falimentarea Comisiei Rezervei Federale este acum sugerată chiar şi în canalele de ştiri de fostă influenţă cabală din UK precum Financial Times. Surse din Pentagon, guvernul chinez, familia Dragonului, loja masonică liberă P2, toate sunt de acord că un eveniment major de tip financiar este iminent cu toate că niciuna nu a dat multe detalii.

Într-o altă dezvoltare interesantă, Al Qaeda a contactat Societatea Dragonul Alb, săptămâna trecută, cu o ofertă de a pune resursele lor la dispoziţia WDS (White Dragon Society) în schimbul ajutorului în eliminarea graniţelor naţionale arbitrare din Orientul-Mijlociu create de puterile coloniale. Şeful real al Al Qaeda, apropo, este un gnostic est-european al ex Comintern-ului şi dublu agent al MI6 şi nu vreun actor cu barbă aşa cum este portretizat de propaganda din media. WDS a cerut oprirea uciderii de civili inocenţi cu atacuri teroriste şi să se concentreze pe familiile care au preluat ilegal băncile centrale ale lumii. Ei sunt sursa problemelor în Orientul Mijlociu pentru că încearcă în continuare cu încăpăţânare să creeze conflict între creştini, Sunni, Shia, evrei, etc., ca parte a planului lor de a crea o religie a lumii. Odată ce crearea de probleme este terminată, injustiţiile istorice impuse în Orientul Mijlociu de către puterile coloniale pot fi rectificate.

Tony Blair este un indicator bun a bătăliei în desfăşurare pentru controlul planetei. Pe de o parte, săptămâna trecută a fost pe larg umilit în media când cineva a încercat să realizeze un arest cetăţenesc al lui pentru crime de război. Pe cealaltă parte, Cabala a publicat pe larg o istorie cu Tony Blair încercînd să promoveze o nouă religie a lumii.
Războaiele extremiste religioase - Tony Blair 

Blair este sub cercetare în investigaţiile în curs ale poliţiei despre o reţea extinsă de pedofilie din UK şi alte locuri. Acesta este acelaşi om care a înregistrat fanfaronada potrivit căreia m-a pus pe mine (Benjamin Fulford - N.T.) sub acuzaţia de droguri. Mesaj către Tony Blair: te duci în jos pentru crime în masă şi Papa nu te va proteja.

Vorbind de Papă, un membru senior al Lojei P2 a spus că săptămâna trecută Papa Francisco şi Preşedintele SUA, Barack Obama, au semnat un acord master relativ la aurul localizat în Mindanao, pentru a fi folosit la sprijinirea unei campanii masive de eradicare a sărăciei şi oprire a distrugerii mediului. Nu au fost date alte detalii.

Oricum o sursă din Pentagon a declarat că i s-a spus că ceva financiar va fi anunţat în februarie.

Mai departe, o rudă a ex-Preşedintelui Filipine, Ferdinand Marcos, a contactat WDS, săptămâna trecută, pentru a spune că "fundaţia Floarea de Prun Chineză" a încercat săptămâna trecută să insiste că toţi banii lumii şi comorile aparţin Chinei şi datorită nepăsării chinezilor pentru drepturile restului lumii li s-au tăiat fondurile. Ruda a spus că Marcos nu a fost niciodată la conducerea Conturilor Globale Colaterale ci a fost doar un semnatar junior.

Un reprezentant senior din Guvernul Chinez a coroborat aceasta până la un punct admiţînd că a fost o mare criză financiară care mustea în China pentru că bulburucii erau pe cale să dea pe dinafară. Aceasta ar putea fi prima piesă din dominoul chinez:
Rularea băncii chineze începe imposibilitatea plăţilor fermierilor

Noul regim al lui Xi Jinping se teme că dominarea partidului comunist ar putea colapsa şi pentru acest motiv o curăţare masivă a oficialilor corupţi este plănuită. Mulţi oficiali ai Guvernului Chinez se tem pentru siguranţa personală, au zburat către locaţii rurale ascunse şi au dat ordine subordonaţilor lor prin telefon, a mai spus reprezentantul chinez. De asemena mulţi chinezi bogaţi se tem de arestare pe acuzarea de corupţie şi au zburat în zona rurală cu majoritatea zburînd în Korea de Sud, a spus reprezentantul.

Media oficială a Guvernului Chinez anunţă şi ea o schimbare în politica fundamentală a guvernului departe de ţelul de a obţine creşterea PIB cu orice preţ şi către reducerea sărăciei şi protecţia mediului.

China este de departe într-o formă mult mai bună decât multe alte ţări. Guvernul Japoniei, de pildă, a început raidul conturilor băncilor private pentru bani care să o menţină în funcţiune.
Japonia în raid pentru conturile adormite ale băncilor pentru adunarea de noi fonduri

Se aude şi despre conturi multiple anecdotice (inclusiv ale celui ce scrie acestea) în care multă lume din Tokyo se pare că primeşte o factură de electricitate mult umflată pentru a fi justificată de un uz normal.

Mai departe, precum a fost pe larg publicat, unul dintre principalii acţionari ai Băncii Japoniei, HSBC, a spus clienţilor că nu pot retrage sume mari de bani.

Problemele se extind la multe alte bănci mari, cu Santander care a schimbat de curând, de formă arbitrară, taxele pentru ipotecă, clienţii Băncii Lloyds au probleme cu scoaterea banilor la bancomate şi, bineînţeles, însăşi Comisia Rezervei Federale în imposibilitatea de a returna oamenilor aurul pe care îl aveau depozitat.

Această incertitudine financiară ar putea fi motivul pentru care miliardarii s-au adunat la Davos, săptămâna trecută. Cu iranienii spunînd, subit, că nu au făcut concesii şi Primul Ministru, Benjamin Netanyahu spunînd că o înţelegere nu va fi niciodată posibilă. Văzînd aceste două declaraţii mi-a amintit de un grafic al puterii Cabalei pe care l-am văzut că arată şi Israelul şi Iranul ca lucrînd pentru stăpânii de la Swiss BIS. (Bank for International Settlements - Banca Reglementărilor Internaţionale, Elveţia - N.T.)

Încercarea de a stârni probleme între Iran şi Israel, încă o dată, a condus la sute de alte arestări a neguţătorilor-de-război din SUA, potrivit unei surse din Pentagon. Elveţienii sunt atât de speriaţi de dezlănţuirea anti-cabală în derulare din SUA că 100 de bănci elveţiene au cerut imunitate de la urmărirea penală în schimbul dării de informaţii despre evaziunea taxelor americane.
Peste 100 de bănci elveţiene caută amnistia ajutînd americanii să evazioneze

Cabaliştii speriaţi vântură şi ei probleme în Ukraina şi ameninţă cu teroare la Olimpiada de la Sochi ca parte a unei ofensive majore împotriva lui Vladimir Putin al Rusiei. Cabaliştii din Davos au discutat şi ei planuri să falimenteze Rusia prin forţarea preţurilor petrolului sub 60USD barilul pentru un an, sau suficient de mult timp ca să epuizeze acţiunile în valută forte ale Rusiei. Acesta e gândire visătoare din partea lor pentru că petrolul sub 60USD pe baril ar ruina multe bănci vestice majore înainte ca Rusia să sucombeze.

31 ianuarie este o dată cheie a regulamentelor financiare şi oricărui guvern major sau instituţie care ratează o plată i se dă termen până la jumătatea lui februarie să vină cu bani înainte să fie falimentaţi.

Poate de aceea Secretarul Trezoreriei Americane, Jacob Lew, a spus de curând că SUA va rămâne fără bani în februarie.
Şeful trezoreriei SUA va rămâne fără bani în februarie

Se pare că suntem martorii chinurilor facerii unei noi ere a umanităţii.

Sursa

http://istoriagalactica.blogspot.ro/

Manuscriusului care descrie APOCALIPSA de acum 4000 de ani

“Thet Oera Linda Bok” sau Cartea Oera Linda este un manuscris controversat care a aparut pentru prima data in secolul al XIX-lea. Manuscrisul original a fost scris in limba firiziana si prezinta cele mai importante evenimente istorice ale lumii incepand cu anul 3000 i. Hr.

Oera Linda a fost in posesia familiei de origine olandeza Linden pentru mai multe sute de ani si abia in 1876 a fost tradusa in limba engleza.

Cartea este controversata pentru ca numerosi specialisti sustin ca un asemeneamanuscris nu ar putea exista, dar sa prezinte anumite fapte istorice care fie sunt necunoscute sau inca nedovedite a fi veridice.

Cu toate acestea, cartea este o adevarata comoara istorica pentru ca prezinta cu exactitate anumite
 fapte care s-au petrecut cu mult timp inainte ca civilizatia actuala sa ia fiinta. Istoria Europei antice este prezentata ca fiind una zbuciumata, in sensul in care manuscrisul misterios vorbeste despre o civilizatie numita Atland*, care si-a dus existenta in partea de nord a continentului. In acea vreme, Marea Britanie era despartita de continent de o delta impresionant de mare, potrivit efemeride.ro.

Incepand cu anul 2193 un eveniment necunoscut a produs o catastrofa se proportii. Timp de 3 ani, numeroase cutremure, eruptii vulcanice sau tsunamiuri s-au abatut peste intreaga lume. In cele din urma civilizatia europeana a fost redusa la tacere.

Oera Linda ne mai spune ca numeroase bule de foc au cazut din cer si au provocat cratere de 
dimensiuni foarte mari. Oamenii de stiinta au descoperit asemenea cratere in Estonia si in tarile nordice. Conform analizelor s-a stabilit ca acestea au o vechime de peste 4000 de ani si exista posibilitatea ca sa fie rezultate in urma impactului cu diverse corpuri ceresti.

Mai mult de atat, numeroase alte civilizatii de pe Terra si-au gasit sfarsitul in jurul anului 2200 i. Hr. Istoricii sustin ca inainte ca civilizatia akkadiana sa se stinga pentru totdeauna, salinitatea solului a crescut extrem de mult. Aceasta teorie are la baza posibilitatea ca inundatiile masive au contribuit la producerea dezastrului.
  

In Oera Linda este specificat faptul ca Imperiul Akkadian a disparut brusc in urma catastrofei globale care s-a petrecut cu putin timp inaintea anului de gratie 2200 i. Hr. De fapt, acesta este si momentul in care egiptenii antici au fost abandonati de catre zei si civilizatia lor a intrat in istorie. Numeroase alte zone de pe glob au fost afectate. In China antica, imparatul Yu a descris momentul ca o supernova a fost vazuta pe cer si 
apoi urgia s-a dezlantuit, in conditiile in care numeroase "pietre" au bombardat Pamantul. Acesta este timpul in care orasele indiene Mohenjo-Daro si Harappa au fost spulberate de pe fata pamantului.

Chiar daca aceste informatii sunt relatate cu lux de amanunte in manuscrisul misterios, ciudat este faptul ca nu s-a specificat despre ce a putut produce o catastrofa la nivel global. 


http://www.scribd.com/doc/99610824/The-Oera-Linda-Book
surse
Esoteric Archive 
http://www.campbellmgold.com/cmg1_1024_276.htm

http://www.efemeride.ro/oera-linda-misterioasa-carte-care-povesteste-cum-a-fost-distrusa-lumea-in-urma-cu-4000-de-ani
http://www.bzi.ro/istoria-manuscriusului-care-descrie-apocalipsa-de-acum-4000-de-ani-413066Sursa: http://adevarul2012.blogspot.ro/

Puneţi-vă centura! Urmează un 2014 cu multe hopuri

201412014 se preconizează a fi un an volatil, luând în considerare situaţia pieţelor financiare şi cursul valutar instabile, semn că băncile centrale încearcă să dezveţe investitorii de “bani ieftini”

Experţii financiari de la Forumul Economic Mondial de la Davos au fost optimişti, dar în acelaşi timp prudenţi cu privire la perspectivele de creştere economică în 2014, însă începutul post-criză de la finalul sprijinului financiar va fi unul plin de hopuri.

Reprezentanţii companiei Dow, lider în furnizarea de produse chimice de specialitate şi soluţii pentru sectoare precum electronica, energie etc., declară că au avut cea mai proastă săptămână din 2011 şi până în prezent. De asemenea valutele de pe pieţele emergente au fost lovite puternic, luând în considerare faptul că investitorii au fugit cât au putut de tare de activele riscante.
Investitorii au fost tulburaţi de semnele de slăbiciune din marele sector de producţie al Chinei şi de un posibil default aflat încă în umbra sistemului bancar.
Însă aşteptările ca Rezerva Federală să continue să retragă stimulările monetare au făcut ca lucrurile să meargă în continuare.
Paza bună trece primejdia rea
“Aud prea mult optimism pentru ceea ce urmează - vom fi într-o lume de o volatilitate mult mai mare”, a declarat directorul companiei BlackRock, Laurence Fink.
Investitorii au fost încurajaţi în ultimii ani de către politica “consistentă” a băncilor centrale din întreaga lume, a adăugat el. Dar următorul impuls de creştere ar depinde de Guvernele din China, Japonia, SUA şi de reuşita Europei de a îndeplini cu succes reformele economice promise.
Pentru mulţi investitori este un disconfort faptul că multe Guverne reuşesc cu greu să-şi ducă la bun sfârşit reformele economice de austeritate.
“Pe mine mă deranjează cel mai mult faptul că o mare parte din Guvernele ţărilor abia reuşesc să-şi târască picioarele lor”, a declarat Fink.
Politica monetară în SUA şi Marea Britanie deja începe să se schimbe, ca răspuns la o creştere mai puternică şi a şomajului în scădere.
Rezerva Federală a început să reducă achiziţiile de obligaţiuni de stat, iar unii analişti prezic că va majora ratele dobânzilor cel mai devreme în al patrulea trimestru.
Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a declarat că “nu este nevoie imediată” de o creştere a costurilor de împrumut şi că atunci când va fi vorba, procesul se va implementa treptat.
Însă revenirea la niveluri normale de volatilitate a pieţei ar putea fi imposibilă, venind după o perioadă prelungită de calm, a adăugat el.
Fondul Monetar Internaţional şi-a îmbunătăţit săptămâna trecută previziunile sale de creştere economică mondială. Acesta a avertizat că perspectivele ar putea depinde de impactul retragerii sprijinului băncii centrale.
“Acest lucru reprezintă clar un nou risc la orizont şi trebuie urmărit”, a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde, potrivit CNN Money.
Fluxul de bani care revin în SUA şi alte economii dezvoltate nu ar afecta cu nimic pieţele emergente, a adăugat aceasta.
Investitorii s-ar diferenţia prin stabilitatea politică, angajamentul de a reforma şi prin semnele de slăbiciune financiară.
“Riscul este acolo, dar pieţele emergente bine gestionate ar putea fi capabile să facă faţă acestuia”, a spus Montek Ahluwalia, vicepreşedinte al comisiei de planificare din India.
Fink a spus că prea multă atenţie a fost acordată acţiunilor Fed şi altor bănci centrale şi nu suficient de multă reformelor necesare pentru a răspunde la schimbările tehnologice masive care distrug locurile de muncă.
SUA intră în vizor
Pendulul de creştere la nivel mondial se îndepărtează de pieţele emergente şi chiar de mult-bârfita Europă, apropiindu-se de SUA. Dacă mai demult erau susţinute puternic de investiţiile de capital, în prezent acestea au încetinit substanţial. De asemenea, ani de expansiune continuă au lăsat unele pieţe emergente cu fundamentele economice tulburi - ţările respective importând acum mai mult decât exportă.
Pe scurt, după ani de distorsiune din cauza crizei, lumea se reechilibrează. Pentru pieţele emergente, anul 2014 va fi unul cu siguranţă plin de hopuri.
Steen Jakobsen, economist-şef la Saxo Bank, spune că economiile emergente din Asia au nevoie să facă investiţiile durabile o prioritate - cum ar fi investiţiile în infrastructură - şi să accepte o creştere mai mică.
Europa de Nord ar trebui să consume mai mult, iar Europa de Sud ar trebui să consume mai puţin.
“Toată lumea trece printr-un punct de tranziţie”, spune el.
Investitorii sunt conştienţi de criză. Pieţele emergente vin după un an teribil privind perfomanţele, lucru care iese în evidenţă pe un fundal de creştere a preţurilor activelor şi creşterii peste tot a apetitului pentru risc.
Salman Ahmed, strateg global la Lombard Odier Asset Management din Londra, spune că investitorii au nevoie de o abordare nuanţată. Pe termen scurt,”nu va exista o clasă de active care se va mişca la nivel mondial. Vor fi specifice fiecărei ţări”, spune el.
Ţări precum Mexic, în cazul în care economia va fi echilibrată, au potenţial, Turcia, de exemplu, nu are, a mai zis Ahmed.
Pe termen lung, pieţele emergente sunt atractive. “Nicăieri în pieţele emergente nu veţi găsi rapoartele datoriei din PIB pe care le au ţările din Europa, iar multe dintre ele şi-au reformat politicile lor economice. Aceste ţări sunt departe de problemele pe care le aveau în 2003 sau la sfârşitul anilor ‘90″, a adăugat el.
Pentru străini, monedele în declin îi fac să ia foarte greu decizii privind investiţiile, chiar dacă subperformanţa recentă a făcut ca stocurile de pe pieţele emergente să fie evaluate favorabil faţă de colegii lor americani sau europeni. În ultimul an, lira turcească a scăzut cu 22% faţă de dolar.
“Problema este că veţi pierde mai mult la cursul valutar decât veţi obţine din investiţii”, a încheiat dl Jakobsen.
Autor: Diana Mateescu
http://gandeste.org/