vineri, 28 iunie 2013

Îngerul incandescent sau extraterestru surprins de Camera?Figura unui umanoid foarte ciudat a fost surprinsa pe o camera in  Georgia. Figura deține o bagheta sau o sabie de un anumit tip și se emite o strălucire luminoasă. Este puțin probabil să fie o zână, fiind prea înalt, mai probabil fiind un înger sau, eventual, un extraterestru cu aripi sau o fiinta de lumina.
Voi ce credeti?

Armata reprimă violent protestele din Turcia. Bilanţ: un mort şi 8 răniţi

Victima a fost ucisă în circumstanţe încă neclare, în cursul intervenţiei militarilor, au pecizat aceleaşi surse.
Agenţia de presă kurdă Firat News a confirmat moartea unei persoane, precizând că armata a deschis focul după ce manifestanţi au incendiat mai multe corturi pe un şantier şi au atacat forţele de ordine cu pietre şi cocteiluri Molotov.
Aceste incidente au loc în contextul în care Guvernul islamo-conservator s-a confruntat cu cea mai gravă mişcare de contestare de când se află la putere, în 2002.
Declanşată pe 31 mai de o mobilizare împotriva desfiinţării unei grădini publice din istanbul, Parcul Ghezi, mişcarea s-a transformat într-o vastă frondă politică, la care au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, aproximativ 2,5 milioane de persoane, în peste 80 de oraşe din ţară, potrivit unor estimări ale serviciilor de poliţie.
Sud-estul ţării, cu o populaţie majoritar kurdă, a fost ocolit de această mişcare de contestare, care a afectat în principal Istanbulul, capitala Ankara şi oraşul Izmir (vest).
După ce a fost evacuată printr-o operaţiune în forţă, pe 15 ianuarie, de către poliţie, din bastionul său, instalat în Parcul Gezi, marea majoritate a manifestanţilor a optat pentru acţiuni mai paşnice, ca organizarea unor forumuri de discuţii în parcuri. Doar Ankara continuă să fie teatrul unor confruntări frecvente, pe timpul nopţii, între poliţie şi contestatari.
Reprimarea frondei a fost foarte criticată în lumea întreagă şi a afectat imaginea premierului Recep Tayyip Erdogan.
Potrivit ultimului bilanţ prezentat de asociaţia medicilor turci, aceste manifestaţii s-au soldat cu patru morţi, trei contestatari şi un poliţist, şi alţi aproximativ 8.000 de răniţi.

6 sfaturi practice pentru a fi mai creativi

sfaturi 300x300 6 sfaturi practice pentru a fi mai creativi
6 sfaturi practice pentru a fi mai creativ

Creativitatea este un aspect pe care cu totii ne dorim sa il imbunatatim pentru a avea o alta perspectiva asupra evenimentelor din viata noastra.

Regasiti mai jos 6 sfaturi practice pentru a deveni mai creativi:

1. Pune-ti restrictii!

Faimosul Dr. Seuss a scris povestea “Oua verzi si sunca” dupa ce a pariat cu cineva ca nu poate scrie o poveste in care sa foloseasca mai putin de 50 de cuvinte. Sfatul ar fi acela de a ne pune anumite restrictii atunci cand vine vorba de propria creativitate. De exemplu,daca in general scriem povestiti de 1000 de cuvinte, putem incerca varianta de 500 de cuvinte. Faptul ca ne vom limita din ce in ce mai mult nepoate scoate la iveala o parte creativa de care poate nu suntem constienti.

2. Reconceptualizarea problemei.

Cercetarile au demonstrat ca oamenii creativi au tendinta de a reconceptualiza o problema cu mult timp inainte de a incepe o sarcina creativa. Einstein spunea odata “Daca as avea o ora la dispozitie pentru a rezolva o problema, as petrece 55 de minute pentru a ma gandi la problema si 5 minute pentru a ma gandi la solutii”. In loc sa ne gandim la scopul unui proiect creativ (de exemplu: “Trebuie sa creez o pictura memorabila”) ar fi indicat sa revizualizam problema dintr-un unghi de vedere mai cuprinzator (“Ce fel de pictura ar evoca emotia singuratatii in urma unei despartiri?”).

3. Ramai pozitiv!

Chiar daca uneori starile negative ne pot accentua creativitatea, cercetatorii au demonstrat ca munca noastra cea mai buna este realizata atunci cand dispunem de o energie pozitiva. De fapt, emotia iubirii sau chiar faptul ca avem in minte iubirea incurajeaza cel mai mult gandirea creativa.
A ne directiona spre o stare pozitiva nu este atat de banal pe cat poate parea – un numar mare de imbunatatiri ale starii noastre (exercitiul fizic rapid, imaginarea viitorului, amintirea momentelor placute) ne vor influenta dispozitia, iar eforturile noastre creative vor fi la cote maxime atata timp cat atitudinea noastra ramane pozitiva.

4. Foloseste gandirea anticipativa.

Aceasta consta in a ne intreba: “Cum ar fi fost daca?”. Studiile arata ca astfel de intrebari ne accentueaza creativitatea pentru perioade scurte de timp. Pentru a experimenta aceasta tehnica, ia anumite intamplari care au avut loc deja si imagineaza-ti alte rezultate.

5. Viseaza cu ochii deschisi…

Daca cercetarile au aratat ca visatul cu ochii deschisi ne ajuta in sfera creativitatii, este important sa notam ca diferite studii au aratat ca aceasta tehnica de dezvoltare personala functioneaza abia in momentul in care am depus un minim effort spre realizarea dorintei noastre.

6. Gandeste-te la ceilalti.

Un alt lucru demonstrat de cercetatori a fost acela ca “distanta psihologica” este o parte importanta din a fi creativ. De exemplu, cineva care se gandeste ca munca lui va fi intr-un fel de folos celorlalti vine cu o serie de idei noi spre deosebire de cei care se gandesc numai la ei atunci cand dau nastere unei lucru.

Voi ce alte modalitati de a fi mai creativi cunoasteti?

Sursa: