joi, 14 martie 2013

Lăsata Secului pentru Postul Paştelui. Tradiţii şi obiceiuri


Postul Paştelui începe pe 18 martie şi se încheie pe 5 mai. Lăsata Secului are loc în doua etape pentru Postul Paştelui 2013: lăsata secului de carne (10 martie) şi lăsata secului de brânză (17 martie).

Lăsata Secului
Lăsata Secului / FOTO: citynews.ro
Lăsata Secului de Paşte păstrează acte rituale specifice unui început de An agrar celebrat la echinocţiul de primăvară. După apariţia creştinismului şi fixarea Paştelui în raport de echinocţiul de primăvară şi faza lunară, cele mai importante sărbători şi obiceiuri păgâne au fost împinse în afara ciclului pascal: la Lăsata Secului de Paşte şi la Rusalii.
În prima parte a ciclului (Săptămâna Nebunilor) timpul îmbătrâneşte şi se degradează neîncetat: apar mascaţii (Măscăruşi, Fărşăngari, Corni); abundă elementele orgiastice (excese de mâncare, băutură, distracţie), se strigă fetele nemăritate, se întorc spiritele morţilor care sunt îmbunate cu pomeni (Sâmbăta Părinţilor, Moşii de Iarnă, Moşii de Piftii, Moşii cei Mari) şi culminează cu moartea şi incinerarea simbolică a divinităţii adorate în noaptea Lăsatului Secului de Paşte, potrivit traditieialomita.ro.
În a doua parte a ciclului (Săptămâna Caii lui Sântoader) viaţa intră în normal: spaţiul este purificat cu ajutorul Cucilor, Sântoaderilor şi focurilor rituale (roata de foc, Hodăiţele etc.), se fac urări de sănătate şi rod bogat, se împacă şi se iartă oamenii care dau dovadă de toleranţă şi îngăduinţă. Nu lipsesc vrăjile şi descântecele de ursită, alimentele rituale (oul fiert sau copt, piftiile, plăcintele, „cuci”, „brăduţi“, coliva lui Sântoader), actele de purificare a corpului şi altele.
În riturile apusene, precum și în unele dintre riturile răsăritene, lăsatul secului de brânză și lăsatul secului de carne au loc deodată. În ritul bizantin primul are loc cu o săptămână înaintea celui de-al doilea.
Astfel, lăsatul secului de brânză se sărbătorește în Duminica izgonirii lui Adam din Rai, dar e precedat de o săptămână, săptămâna tirofagiei, în care se mănâncă lactate, ouă și pește în toate zilele, și în care, potrivit majorității tipicelor, nu are loc euharistia. După duminica înfricoșatei judecăți, potrivit tipicului bisericesc, nu se mai mănâncă produse lactate până la Paște, pentru că începe postul.
Sursa:  REALITATEA.NET

Particula lui Dumnezeu, aproape confirmata. Cercetatorii sunt 99% siguri ca au gasit-o


CERNProtv Ad
Primul anunt oficial a fost facut in iulie anul trecut. Acum expertii de la Acceleratorul de Particule din Geneva au procesat o cantitate mai mare de date si spun ca gradul lor de certitudine a crescut.
Fizicienii de la CERN au anuntat astazi ca sunt aproape siguri ca au descoperit particula subatomica pe care o cautau de aproape jumatate de secol, bosonul Higgs, scrie Huffington Post, descoperire care va concura cu siguranta la Premiul Nobel.
Fara acest boson lumea nu ar fi fost posibil, intrucat el da masa materiei.
In luna iulie a anului trecut, oamenii de stiinta de la CERN au anuntat ca au gasit o particula ce parea sa fie bosonul Higgs, insa nu stiau daca au descoperit una sau mai multe particule cu un rol asemanator. Au spus atunci ca sunt siguri in proportie de 99,9999%.
Acum, dupa ce au reusit sa analizeze toate datele oferite de acceleratorul de particule, expertii au concluzionat:
"Rezultatele preliminare dupa ce am analizat toate datele din 2012 sunt magnifice si in acest moment mie imi este clar ca discutam despre bosoul Higgs, totusi, mai e cale lunga pana vom sti exact ce tip de boson Higgs este", a declarat Joe Incandela, de la CERN.
Denumit "particula lui Dumnezeu" pentru ca ar reprezenta fundamentul vietii in Univers, bosonul Higgs a fost adus prima data in discutie in 1964, reprezentand ceea ce lipseste din ecuatia aparitiei corpurilor si vietii in Univers.
Fara aceasta descoperire, in care s-au investit miliarde si miliarde de dolari, aproape toate teoriile fizice moderne, construite in ultimele decenii, erau puse sub semnul intrebarii, pentru ca nu puteau fi demonstrate in realitate.
Sursa;             huffingtonpost.com  //  stirileprotv.ro

Protest religios impotriva cardurilor de sanatate: "Nu vrem sa ne satanizam. 666 e cifra diavolului"


PROTEST AL PREOŢILOR la Parlament contra CARDULUI DE SĂNĂTATE
"Azi in card, in buletine, maine cipul chiar in tine!". Cateva sute de persoane au protestat astazi in fata Parlamentului impotriva actelor de identificare electronice.
Participantii sustin ca emiterea acestor documente pun in pericol drepturile esentiale ale cetateanului precum libertatea, siguranta sau intimitatea. Alaturi de pasapoartele biometrice si cardurile electronice de sanatate, curand vor putea fi emise si buletinele electronice. Iar de aici si pana la controlul total al omului prin cipuri implantate in corp nu mai e decat un pas, sustin protestatarii.
"Nu vrem sa ne satanizam cu cardurile astea, 666 e cifra diavolului", "Nu vrem sa fim controlati si monitorizati" sau "Pentru libertate, sa nu ne vindem sufletul" au strigat protestatarii.
Cateva sute de reprezentanti ai Bisericii si societatii civile din mai multe judete au venit in fata Parlamentului cu mesaje impotriva anti-cip. Cei prezenti sustin ca documentele electronice incalca drepturi fundamentale ale omului si il fac vulnerabil pe posesor. De aceea au depus un memoriu la Camera Deputatilor prin care cer libertate de alegere.

"Este vorba de atentarea la libertatea umana prin inregistrarea datelor personale in cipuri" a declarat Daniela Stefan, Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni, Constanta.
Controversele au inceput in 2009, odata cu implementarea in Romania a pasapoartelor biometrice. Acestea contin un cip electronic ce stocheaza imaginea faciala, amprenta digitala si datele personale ale detinatorului. Cardul electronic de sanatate a devenit si el obligatoriu, iar informatiile medicale pe care le va contine reprezinta o noua controversa.

De la 1 iulie cetatenii vor putea opta pentru o carte de identitate electronica, dupa model european. Ceea ce parea mai demult science-fiction va deveni realitate daca aceasta tendinta continua, sustin protestatarii care au semnat si o petitie online pe aceasta tema pentru a fi luati in seama.
Manifestul distribuit de organizatori are ca titlu "Spuneti NU actelor cu cip":

    Folositi impotrvia bolilor remedii naturiste si nu medicamente chimice,
    Iertati-va datoriile,
    Impacati-va cu dusmanii si rugati-va pentru ei,
    Mancati cu masura vor veni vremuri grele (razboi, foamete),
    Beti apa curata din surse bnatural (izvor fantana),
    Renuntati la terapiile alternative (acupunctura, homeopatie, reiki, bioenergie), care sunt contrare invataturii crestine,
    Nu va incredeti in horoscop si superstitii,
    Rugativa la bunul Dumnezeu sa ne dea degraba conducatori crestini-ortdocsi cu teama de Dumnezeu si dragoste de oameni, nu care sa accepte distrugerea poporului si a valorilor noastre milenare sub marca progreseului mincinos (UE, globalizare, ecumenism=religia lui antihrist), 
    Nu participati la mitinguri si revolte sociale, nu aceasta este solutia pentru rezolvarea problemelor sociale.


Participantii au si un afis mare in fata pe care scrie "cip=sclavie". Manifetantii afirma ca dezaproba si donarea de organe.

Jandarmeria a plasat garduri in jurul lor. Estimarea jandarmeriei este de sub 1.000 de participanti, in timp ce reporterii nostri de la fata locului estimeaza 400.

La miting a venit si un autocar din care a coborat un grup de calugarite in negru, cu mai multe cruci mari in maini.  DE SĂNĂTATE
Sursa: stirileprotv.ro 
REALITATEA.NET

Papa Francisc face parte din Ordinul Iezuiţilor. "SCOPUL final al Iezuiţilor este acela de a CONDUCE LUMEA"


Papa Francisc face parte din Ordinul Iezuiţilor. "SCOPUL final al Iezuiţilor este acela de a CONDUCE LUMEA"
Francisc este primul papă din America, primul care este iezuit şi primul non-european de la Grigore al III-lea în secolul al VIII-lea, care era născut în Siria. Primul papă din Americi, Francisc este de asemenea primul iezuit care a devenit suveran pontif. Înaintea lui, trebuie să ne întoarcem în 1492 la celebrul Alexandrul VI - tatăl lui Cesare şi Lucrezia Borgia - pentru a găsi un papă hispanic.

CINE SUNT IEZUIŢII?

Ordinul iezuiţilor este un ordin din cadrul Bisericii Catolice. El a fost înfiinţat în anul 1534 de celebru teologi Ignatiu de Loyola. Pe lângă cele trei voturi (promisiuni) călugăreşti obişnuite (ascultare, castitate, saracie), iezuiţii au introdus un al patrulea vot, anume cel de ascultare necondiţionată faţă de papă. 

În 1632, la Paris au înfiinţat societatea secreta Aa, cu scopul de a pregăti tinerii misionari. Ordinul a fost desfiinţat în anul 1773, de către papa Clement al XIV-lea, bula care s-a aplicat în majoritatea ţărilor europene, cu excepţia Rusiei şi Prusiei, ţări care i-au protejat pe iezuiţi.

Pentru că teoriile conspiraţiei au început deja să înflorească, autorul Eric Jon Phelps, în cartea "Asasinii Vaticanului" spune că lumea ar fi condusă din umbră de catolici, prin intermediul societăţii iezuite.

Iată ce spunea autorul cărţii despre scopul suprem al iezuiţilor:

"Reporter: Care este scopul suprem al iezuitilor? Phelps: Scopul lor final este acela de a conduce lumea, cu ajutorul Papei, din interiorul templului lui Solomon reconstruit din Ierusalim.

 Reporter: De ce este atat de important reconstruirea templului lui Solomon?

Phelps: Pentru ca iezuitii intotdeauna au vrut asta. Atunci cand Ignatius Loyola a creat Ordinul, unul din primele lucruri pe care el le-a facut a fost acela de a se duce la Ierusalim si de a stabili cartierul general al iezuitilor acolo. S-a dus acolo, a incercat, dar a dat gres, asa ca s-a intors si si-a continuat studiile. Poate ca ar fi bine sa discutam putin despre Ignatiu de Loyola".

Sursa: www.antena3.ro

Dosarele X ale istoriei. TOP 10 cele mai bizare coincidente

Un copil este salvat de doua ori de aceeasi persoana. Doi frati gemeni sunt ucisi pe aceeasi strada la doar doua ore distanta. Coincidente sau pur si simplu ghinion? Destin sau pur si simplu intamplari nefericite? Asa se pot incadra situatiile de mai jos, TOP 10 cele mai bizare coincidente din istorie.


Un copil este salvat de doua ori de aceeasi persoana. Doi frati gemeni sunt ucisi pe aceeasi strada la doar doua ore distanta. Coincidente sau pur si simplu ghinion? Destin sau pur si simplu intamplari nefericite? Asa se pot incadra situatiile de mai jos.
Iata care sunt cele mai bizare coincidente din istorie: 
1. Blestemul masinii lui James Dean
James Dean, copilul teribil al Hollywood-ului, a murit intr-un accident supid la curse, in timp ce conducea un Porsche Spyder.
Sursa foto: Wikipedia.org
In timp ce masina era ridicata de la locul accidentului pentru a fi transportata intr-un garaj, motorul a cazut, strivindu-l pe mecanic. Motorul a fost ulterior cumparat de un doctor care l-a instalat in propria masina de curse. Acesta a murit in scurt timp, tot intr-un accident.
Porsche-ul a fost reparat cativa ani mai tarziu, iar garajul in care se afla a luat foc. Ulterior, masina a fost expusa in Sacramento, dar a cazut de pe postament ranind grav un adolescent.
In 1959, masina s-a dezmembrat in mod misterios in 11 bucati.

2. Un copil salvat de doua ori de aceeasi persoana
Detroit, 1930: Un copil nesupravegheat cade de la balcon. Norocul lui este ca a cazut peste Joseph Figlock care trecea in acel moment pe strada. Ambii scapa ca prin minute.
Un an mai tarziu, acelasi bebelus cade de la acelasi balcon in capul aceluiasi om. Din nou, ambii scapa nevatamati.


3. Un glont isi atinge destinatarul cativa ani mai tarziu
In 1883, Henry Ziegland se desparte de iubita sa. Indurerata, aceasta se sinucide. In incercarea de a razbuna moartea surorii, fratele acesteia il impusca pe Henry Ziegland, dupa care isi pune capat zilelor. Doar ca Ziegland supravietuieste. Glontul doar ii zagarie fata dupa care se opreste intr-un copac.
Cativa ani mai tarziu, Henry Ziegland se hotaraste sa taie copacul in care se oprise glontul. Cum loviturile de topor nu prea i-au fost de ajutor, acesta pune dinamita incercand sa-l arunce in aer. In urma exploziei, glontul a zburat din copac in capul lui Ziegland, ucigandu-l pe loc.

4. Doi frati ucisi de acelasi taxi, la un an distanta
In 1975, un barbat din Bermuda este lovit de un taxi si moare pe loc. Un an mai tarziu, fratele acestuia moare in acelasi mod.
Ceea ce face cazul sa fie atat de bizar este faptul ca fratele acestuia este ucis de acelasi taxi, condus de acelasi sofer care avea in dreapta acelasi pasager.
 
Sursa foto: shutterstock_13390819
5. Gemeni identici duc vieti identice fara sa stie unul de existenta celuilalt.
Doi gemeni identici din Ohio sunt separati la nastere si adoptati apoi de familii diferite. Ambii sunt botezati James. Si coincidentele abia aici incep. Cei doi au crescut fara sa stie unul de existenta celuilalt, au dovedit amandoi abilitati pentru desen tehnic si tamplarie, s-au insurat cu femei pe nume Linda, au avut cate un fiu pe care ambii l-au botezat James Alan. Ambii frati gemeni au divortat de prima lor sotie si s-au casatorit ulterior cu o alta femeie pe nume Betty, respectiv Betty si amandoi au avut un caine pe care l-au botezat Toy. Repet, nici unul nu stia de existenta celuilalt.
La patruzeci de ani dupa ce au fost separati, cei doi frati gemeni s-au intalnit intamplator.


6. Calugarul salvator
Joseph Aigner era un pictor semi-cunoscut din Austria in secolul al nouasprezecelea. Acesta a incercat de trei ori sa se sinucida insa, de fiecare data, a fost salvat de un calugar. Acelasi calugar.
Prima data a incercat sa se sinucida la varsta de 18 ani, dar a fost oprit de aparitia misterioasa a unui calugar. La varsta de 22 de ani a mai incercat odata, dar, din nou, acelasi calugar il salveaza. Opt ani mai tarziu este condamnat la moarte pentru convingerile sale politice, dar, si de aceasta data, este salvat de misteriosul calugar.
La varsta de 68 de ani, Aigner reuseste in cele din urma sa isi puna capat vietii, impuscandu-se in cap. Ceremonia funerara a fost condusa de acelasi calugar care l-a salvat in datile precedente, dar care, de aceasta data, a ajuns prea tarziu.

7. O poveste devenita realitate
Edgar Allan Poe a scris in secolul al nouasprezecelea „Povestea lui Arthur Gordon Pym”, o fictiune despre patru supravietuitori ai unui naufragiu care se decid sa il omoare si sa il manance pe unul din membri echipajului, Richard Parker.
Cativa ani mai tarziu, iola Mignonette naufragieaza. Doar patru din membri echipajului supravietuiesc, iar trei dintre ei se decid sa il omoare si manance pe al patrulea, pe nume Richard Parker.

8. Doi frati gemeni ucisi pe aceeasi sosea, la doua ore distanta
In 2002, doi frati gemeni finlandezi de 71 de ani au murit in accidente identice cu bicicleta. Pe aceeasi sosea, la doua ore distanta, fara ca unul sa stie de moartea celuilalt.


9. Poker
In 1858, Robert Fallon este impuscat mortal de catre cei cu care juca poker. Fallon castigase 600 de dolari, iar camarazii sai erau convinsi ca i-a castigat trisand. In locul sau a ajuns un alt jucator care, foarte curand, a reusit sa tripleze cei 600 de dolari.
Sursa foto: shutterstock_1177392
Cand politia a aparut pentru a investiga cazul si a cerut ca cei 600 de dolari sa fie dati familiei celui ucis, a descoperit ca noul jucator era chiar fiul lui Fallon.

10. Dublura regelui Umberto I
Regele Umberto I lua cina in Monza, Italia, cand a descoperit ca seamana izbitor de mult cu proprietarul restaurantului in care se afla. Incepand sa discute, cei doi au aflat urmatoarele:
  • se nascusera in aceeasi zi a aceluiasi an, adica 14 mai, 1844;
  • se nascusera in acelasi oras;
  • ambii aveau neveste pe nume Margherita;
  •  proprietarul isi deschisese restaurantul exact in ziua incoronarii regelui
Pe 29 iulie 1900, proprietarul restaurantului moare intr-un accident de vanatoare. Regele Umberto I cere sa fie trimise condoleante familiei indoliate pentru ca mai apoi sa fie ucis de un anarhist.

Sursa foto main: Shutterstock
Sursa: www.yuppy.roIreal de frumos: Fluturele cu aripi de sticla

Va vine sa credeti ca exista un fluture cu aripi transparente de parca ar fi din sticla?

In mijlocul junglei Amazoniene, traieste un fluture cu o infatisare atat ireala ca nu iti vine sa crezi ca este vorba de o vietate reala si nu o editare grafica. Ii se spune „fluturele cu aripi de sticla” pentru ca, asa cum indica si denumirea, are aripile transparente.
Denumit stiintific Greta Oto, in onorea actritei Greta Garbo, bizarul fluture are partile inferioare ale aripilor complet transparente. Cele superioare, in schimb, sunt colorate in nuante vii de verde, galben sau rosu.
Fluturele cu aripi de sticla nu este doar ireal de frumos, ci si foarte mortal. Omizile acestui fluture sunt foarte veninoase, iar toxicitatea este pastrata in organism chiar si la maturitate. Pe cat frumos, fluturele cu aripi de sticla este considerat una din cele mai veninoase specii. Este chiar recomandata ca acesta sa nu fie capturat cu mainile goale.
Trecand peste cat de periculos este, va invitam sa ii admirati frumusetea . 
Foto 667 - 2
Foto 667 - 3

Sursa: www.yuppy.ro

Elixirele sanatatii: 7 sucuri naturale cu proprietati tamaduitoare

Sucurile naturale au multiple beneficii asupra sanatatii, imbunatatesc metabolismul si au proprietati deosebite de vindecare si regenerare a celulelor.


7 Sucuri naturale si beneficiile lor

1 Suc de portocale

Sucul de portocale are un continut ridicat de vitamina C si acid folic, vitamina A, vitamine din complexul B (B2, B3, B5, B6), vitamina E, antioxidantii luteina si zeaxantina, minerale: potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, zinc.
Sucul de portocale scade colesterolul, imbunatateste digestia, combate constipatia, imbunatateste tensiunea arteriala, stimuleaza sistemul imunitar.
Se poate combina cu suc de grepfruit sau lamaie.

2 Suc de morcovi

Sucul de morcovi este indicat in bolile canceroase, bolile de ochi, hipertensiune, ateroscleroza, infectii, hipercolesterolemie, adenom de prostata, constipatie si boli digestive, anemie.
Morcovul este bogat in beta-caroten, contine vitamine B, C, D, E, K, un procent insemnat de fibre si saruri minerale (brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu).
Sucul de morcov se poate combina cu suc de telina/sfecla rosie.

3 Suc de papadie

Sucul de papadie este detoxifiantul ideal pentru ficat si rinichi, ajuta la scaderea colesterolului si a glicemiei, favorizeaza digestia si functia biliara, are proprietati diuretice si laxative.
Sucul de papadie se recomanda indeosebi pentru toate bolile de ficat (hepatitele virale) si pentru detoxifierea naturala a intregului organism. Se consuma cate un pahar dimineata, pe stomacul gol.
Sucul de papadie are proprietatea de a creste imunitatea, mai ales in combinatie cu sucul din frunze de patrunjel.
Intr-un blender se pune o mana de frunze proaspete de papadie (si patrunjel), maruntite, dupa care se adauga trei sferturi de pahar de apa. Se mixeaza 2-3 minute, apoi se lasa inca un sfert de ora, dupa care se strecoara si se bea.

4 Suc de catina

Catina este o sursa bogata de minerale si vitamine. Catina contine vitaminele: A (caroteni), C, B1, B2, B3, B5, B6, biotina, acid folic, antioxidanti (bioflavonoide) si minerale: potasiu, calciu, fosfor, fier, cupru.
Sucul de catina stimuleaza procesele de regenerare celulara, impiedica imbatranirea prematura a celulelor, creste imunitatea, grabeste vindecarea in perioadele de convalescenta, amelioreaza anemia, bolile de ochi si deficientele de vitamine.
Catina este un bun detoxifiant natural. Sucul de catina se obtine din fructe proaspete si apa, cu ajutorul blenderului. Se consuma proaspat, pe stomacul gol si poate fi indulcit cu miere.
Pentru un plus de sanatate si savoare, se poate adauga si polen in sucul de catina.

5 Suc de afine

Afinele contin caroteni, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, C, acid folic, biotina, minerale: potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu, mangan, cupru, zinc, nichel, vanadiu, fibre, antioxidanti, taninuri.
Sucul de afine are o actiune antibacteriana la nivelul tubului digestiv, stimuleaza refacerea florei colonice afectate de medicamente si alimentatia procesata.
Fierul si vitamina C ajuta la formarea hemoglobinei, sucul de afine fiind benefic in anemii. Sucul de afine are virtuti anticancerigene si detoxifiante recunoscute.
De asemenea, sucul de afine ajuta in afectiunile glandelor endocrine, inclusiv in diabet, stimuleaza imunitatea si are un efect favorabil asupra retinei.
sursa foto:shutterstock;sxc.hu


6 Suc de rodie

Sucul de rodie este un adevarat “anticancerigen” pentru toate formele de cancer, dar in mod special in cazul cancerului de prostata. Rodia este un izvor de antioxidanti (flavonoide, polifenoli) si vitamine.
Sucul se obtine din 2 rodii, din care se desprind usor semintele. Acestea se mixeaza 2-3 minute cu ajutorul unui blender, apoi se strecoara si se bea lichidul obtinut, care se poate indulci cu miere.
Rodiile sunt bogate in fibre, vitamine: B2 - riboflavina, B1-tiamina, B3- niacina, acid folic, vitamina K, foarte multa vitamina C, calciu si urme de cupru, fosfor si fier.
Sucul de rodie ajuta si la tratamentul infertilitatii, protejeaza impotriva bolilor cardiace, incetinieste timpul de dezvoltare al celulelor canceroase si scade procesul de imbatranire celulara.

7 Suc de sfecla rosie

Sucul de sfecla rosie este un alt “panacea universal”, intrucat poate ameliora o multime de afectiuni.
Sucul de sfecla se recomanda in anemii, boli pulmonare, constipatie, hemoroizi, boli cardiace, pentru detoxifierea organismului si a sangelui, intarirea imunitatii, in menopauza, in toate formele de cancer.
Sfecla rosie contine cantitati importante de fier, vitamina C, cupru, iod, zinc, mangan, fibre, antioxidanti.
Sursa: www.garbo.ro

Stevia romaneasca: 10 beneficii aduse sanatatii

Stevia are proprietati antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice si antihipertensive, fiind o planta cu reale beneficii asupra sanatatii noastre.Stevia este o planta bogata in vitamine (B, C si K), saruri minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc), proteine, fibre, antioxidanti.

1 Diabet

Stevia ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, stimuland totodata productia de insulina.
Acidul clorgenic din compozitia steviei reduce conversia glicogenului in glucoza si scade absorbtia glucozei din intestin.
Consumul de ceai de stevie inhiba pofta pentru alimentele cu zahar.
Pentru prevenirea si tratamentul formelor usoare de diabet, consumul de stevie este indicat mai ales in lunile de primavara.
In aceasta perioada este recomandat sa se consume de 5 ori pe saptamana, vreme de macar o luna, cel putin 100 g de frunze proaspete, neprelucrate termic.

2 Gingivita

Datorita proprietatilor antibacteriene, ceaiul de stevie este folositor in gingivite si abcese dentare.
Stevia poate opri dezvoltarea bacteriilor din gura responsabile de producerea acizilor care cauzeaza gingivita si cariile.

3 Tulburari digestive

Consumat dupa fiecare masa, ceaiul de stevie ajuta in caz de indigestie sau arsuri la stomac. Frunzele uscate de stevie (ceai de stevie) au actiune antidiareica.
sursa foto:shutterstock

4 Efect Anticancerigen

Unul dintre antioxidantii prezenti in stevie, kampferolul, poate reduce, conform studiilor, riscul de cancer pancreatic cu 23%

5 Hipertensiune

Anumite glicozide din stevie dilata vasele de sange, putand ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

6 Indulcitor natural

Frunzele de stevie sunt de pana la 40 de ori mai dulci decat zaharul din trestia de zahar, putand fi folosite in ceaiuri ca indulcitor.
O lingurita de pulbere de frunze uscate de stevie este echivalentul unei cani de zahar, insa fara a creste glicemia.Siropul de stevie obtinut prin adaugarea unei cani de apa fierbinte la 1/4 cana de stevie proaspata, care se zdrobeste, se filtreaza si se tine 24h la temperatura camerei si apoi la frigider, este un foarte bun indulcitor natural. La fel este pudra de stevie.

7 Depresie

S-a dovedit ca stevia poate imbunatati starile sufletesti, poate creste nivelurile de energie si agerimea mentala.
sursa foto:sxc.hu;shutterstock

8 Constipatie

Impotriva constipatiei, dar si pentru slabire, se recomanda cura cu salata din frunze proaspete de stevie: dimineata, la trezire, se consuma 60-70 g de frunze crude de stevie, intr-o salata cu putin ulei si zeama de lamaie.


Este important sa nu se consume niciun fel de lichid inainte de salata.
Dupa micul dejun, care trebuie sa aiba un volum mic, sarac in calorii, consumati 150-200 g mancare calda de stevie, adica frunze bine maruntite si fierte, in care se adauga numai sare si ulei.
Pranz: trebuie sa fie sarac in fluide (supe, ciorbe) si total lipsit de proteine si grasimi de porc. 

Stevia trebuie servita ca salata cruda, nesarata si acrita cu lamaie.


Dupa masa se mananca o feliuta subtire de lamaie. Este important ca in urmatoarea ora dupa dejun sa nu se consume mai mult de 100 ml apa, de preferat deloc.
Seara: cu 20-25 de minute inainte de cina se consuma 150-200 g salata de stevie in amestec cu 70 g urzici crude. 


La masa de seara se consuma mancare de stevie fierbinte, alaturi de o friptura slaba de vita sau pui. Dupa cina se bea o limonada naturala.9 Anemie

O salata din frunze de stevie, spanac, frunze de urzica (frecate cu sare) si patrunjel are un continut mare de fier, fiind foarte indicata in anemii.

10 Cresterea imunitatii

Stevia contine foarte multi antioxidanti polifenolici (kampferol, quercetin, acid clorogenic, acid cafeic, isoquercitin, isosteviol), care ajuta la intarirea imunitatii si la cresterea rezistentei organismului fata de radicalii liberi.
Sursa:  www.garbo.ro


Ganduri despre venirea papei Francisc I


Nu stiu de ce cred unii,nu vreau sa intru in polemica cu nimeni,desi a curs multa cerneala
pentru acest fapt.Dar eu cred ca pescarusul de pe cosul Vaticanului nu este semn rau,eu
cred ca simbolizeaza,reprezinta libertatea,prospetimea,puterea,imensitatea si linistea
marilor si oceanelor.Ma bucur ca nu s-a implinit profetia legata de viitorul papa a sf.Malachia.
Salut venirea papei Francisc I,este o zi istorica in aceste vremuri memorabile.
Acest papa dupa umila mea opinie va fi un veritabil catalizator si unificator in interiorul
bisericii catolice.Nu intamplator si-a ales numele de Francisc,dupa sfantul cu acelasi nume
din Assisi si ocrotitor al Italiei,dar si protectorul celor saraci si napastuiti.
Acest lucru imi aminteste de rugaciunea atat de puternica a acestui sfant:si micul orasel cu strazi pietruite si muscate la ferestre unde parca esti mai aprope de Dumnezeu
Ordinul franciscanilor se distinge prin simplitate propavaduind dragostea pentru oameni.Asemenea acestui ordin si noul papa indeamna la simplitate,modestie
si smerenie.Iata rugaciunea:
       Doamne,  fa  din  mine  un  instrument  al  împacarii  între  oameni: 
                 Unde  este  ura  eu  sa  aduc  iubire, 
                 Unde  este  vina  eu  sa  aduc  iertare, 
                 Unde  este  dezbinare,  eu  sa  aduc  unire, 
                 Unde-i  ratacire,  eu  sa  aduc  adevarul, 
                 Unde-i  îndoiala,  eu  sa  aduc  credinta, 
                 Unde-i  disperare,  eu  sa  aduc  speranta, 
                 Unde-i  întuneric,  eu  sa  aduc  lumina, 
                 Unde-i  suferinta,  eu  sa  aduc  bucurie. 
         Doamne,  ajuta-ma  ca  mai  curând eu  sa  mîngîi  pe  altii  decît  sa  fiu  mîngîiat, 
                 Ca  eu  sa-i  înteleg  pe  altii  decît  eu  sa  fiu  înteles, 
                 Ca  eu  sa  iubesc  pe  altii  decît  eu  sa  fiu  iubit. 
                 Caci  cînd  ma  uit  pe  mine  însumi  atunci  ma  gasesc, 
                 Cînd  iert  atunci  gasesc  iertare, 
                 Cînd  mor  pentru  mine,  atunci  înviu  la  viata  de  veci. 
         Amin.


Autor  Mira Bacaoanu

Horoscopul norocului pentru primavara 2013

Primavara aduce o vibratie pozitiva si un nou pentru fiecare dintre noi. Descopera mai jos in ce domenii din viata ta se manifesta acum cele mai favorabile influxuri astrale.


horoscopul norocului previziuni primavara 2013

horoscopul norocului previziuni 2013

Horoscopul norocului 2013 pentru zodia Berbec

Pentru tine, primavara aduce numeroase avantaje in sectorul comunicational si al invatarii. Vei dori sa-ti extinzi cunostintele, sa-ti creezi noi contacte, iar membrii familiei tale iti vor putea fi de ajutor in aceasta directie. In plus, ai capacitatea acum de a privi cu mult optimism evenimentele din viata ta, iar cei din jur vor fi atrasi de <invataturile> tale ca de un magnet.

Horoscopul norocului 2013 pentru zodia Taur

Pentru nativele din Taur, asigurarea stabilitatii emotionale si financiare se afla in prim-planul primaverii 2013. Daca esti nascuta sub acest semn, vei lucra acum cu determinare si incredere pentru a-ti mari veniturile, iar astrele iti promit succesul in acest sector al vietii. In plus, exista posibilitatea de a-ti stabiliza bugetul in mod indirect prin aportul adus de partenerul de viata.
Pe plan emotional vei fi pusa in pozitia de a-ti reevalua toate relatiile de parteneriat pe termen lung. Insa deciziile pe care le vei lua acum, inclusiv aceea de a intra intr-un nou anagajament de durata, iti vor fi extrem de benefice pe viitor.

Horoscopul norocului 2013 pentru zodia Gemeni

Daca esti nascuta sub mentalul semn al Gemenilor, norocul iti surade din plin in primavara 2013 pe planul afirmarii personale. Esti increzatoare in talentele tale, plina de idei stralucite si dornica de noi inceputuri.
Foloseste-te de libertatea si entuziasmul cu care astrele te inzestreaza acum spre a-ti pune in practica aspiratiile de mult uitate. Nu uita totusi sa te ocupi si de responsabilitatile tale de zi cu zi. Pana la urma, pastrarea echilibrului in toate este cea mai buna cale de a obtine succesul

.

Horoscopul norocului 2013 pentru zodia Rac

horoscopul norocului previziuni primavara 2013
Pentru nativele din Rac, renuntarea la atasamentele din trecut este cel mai mare beneficiu pe care primavara 2013 il aduce in viata lor. Daca esti nascuta sub semnul de apa al Racului, vei avea capacitatea acum de a fi un real sprijin pentru cei apropiati. Iar acestia iti vor oferi la randul lor sprijinul afectiv necesar pentru ca tu sa-ti definitivezi renasterea emotionala.

Horoscopul norocului 2013 pentru zodia Leu

In primavara 2013, extinderea cercului de prieteni si de cunostinte este sectorul cel mai avantajat pentru Lei. Acestia vor fi extrem de creativi si de sociabili, existand posibilitatea de a atrage colaboratori de nadejde pentru proiectele lor ingenioase.
In prim-plan vor fi acum si chestiunile care tin de camin si de relatiile de familie. Acestea vor solicita mai multa implicare din partea nativilor in aceasta perioada, insa vor aduce impliniri pe masura.

horoscopul norocului previziuni primavara 2013

Horoscopul norocului 2013 pentru zodia Fecioara

Conjuncturile astrale din primavara 2013 le aduc nativelor din Fecioara recunoasterea pe plan social sau profesional. Daca esti nascuta sub acest semn, vei avea acum ocazia de a culege roadele eforturilor tale in cariera din ultimul timp. In plus, iti vei putea intari statutul si imaginea sociala, simtind acum ca esti pe drumul cel mai bun cu putinta pentru tine.
De asemenea, in planul relatiilor familiale vei avea parte de o comunicare foarte buna in aceasta perioada, iar cei dragi vor fi deschisi sa-ti aprecieze simtul practic si sfaturile de bun-simt.

Horoscopul norocului 2013 pentru zodia Balanta

horoscopul norocului previziuni primavara 2013
In primavara 2013, Balantele vor avea noroc in tot ceea ce tine de studii aprofundate, de calatorii si de cunoasterea unor persoane care le extind orizonturile in viata.

Daca esti nascuta sub acest semn mental, vei avea ocazia acum de a te implica cu entuziasm in noi relatii si in noi proiecte pline de inedit. Astfel, vei reusi sa-ti modifici, chiar fara sa iti dai seama, sistemul de credinte in viata, deschizandu-te cu incredere catre posibilitatile infinite pe care Universul ti le poate oferi.

Horoscopul norocului 2013 pentru zodia Scorpion

Daca esti nascuta sub semnul Sorpionului, primavara 2013 iti aduce ocazia de a te reconecta la resursele tale interioare de incredere si putere. Te vei concentra acum asupra motivatiilor tale profunde in viata, iar aceasta iti va aduce multa stabilitate emotionala, inclusiv in relatiile cu ceilalti.
In plus, sectorul stabilitatii financiare este si el avantajat in aceasta perioada, existand posibilitatea obtinerii unei mosteniri sau a imbunatatirii veniturilor prin intermediul partenerului de viata.

Horoscopul norocului 2013 pentru zodia Sagetator

Pentru tine, sectorul parteneriatelor de durata se dovedeste cel mai avantajos in primavara 2013. Fie ca vei iesi odata pentru totdeauna din parteneriatele care nu iti mai sunt favorabile, fie ca vei cunoaste noi parteneri de nadejde, totul se desfasoara cu mult mai multa usurinta acum.
horoscopul norocului previziuni primavara 2013
In plus, vei avea capacitatea de a te face rapid placuta in fata celorlalti, lucru foarte important mai ales daca lucrezi cu publicul sau daca esti implicata in chestiuni juridico-legale.

Horoscopul norocului 2013 pentru zodia Capricorn

Pentru nativele din Capricorn, cel mai norocos sector in primavara 2013 este cel legat de serviciu si de intretinerea sanatatii. Daca esti in cautarea unui loc de munca, astrele iti vor scoate in cale cele mai bune oportunitati. Iar daca ai deja o profesie stabila, conjuncturile astrale te sustin in asumarea unor noi responsabilitati profesionale, sau in reorganizarea benefica a sarcinilor prezente, astfel incat sa gasesti echilibrul necesar intre munca prestata si recompensa financiara.
horoscopul norocului previziuni primavara 2013
Primavara 2013 este de asemenea un moment bun pentru a te ocupa de analize sau de proceduri medicale si pentru a face orice alti pasi necesari in mentinerea sanatatii tale.

Horoscopul norocului 2013 pentru zodia Varsator

Primavara 2013 iti aduce posibilitatea de a te bucura din plin de viata, atat prin intermediul prietenilor, cat si prin intermediul descoperirii unor noi hobby-uri. Deschiderea ta catre latura ludica a vietii va atrage numeroase persoane creative in jurul tau, inclusiv un potential iubit daca esti in cautarea acestuia.
horoscopul norocului previziuni primavara 2013
Nativele care au deja partener sau familie se vor implica intr-o serie de activitati recreative inedite alaturi de cel drag/de cei dragi, avand ocazia acum de a ridica <jucatul> la rangul de arta.

Horoscopul norocului 2013 pentru zodia Pesti

Sectorul cel mai avantajos pentru Pesti in primavara 2013 este cel al familiei si al caminului. Unele native isi pot gasi o noua locuinta in aceasta perioada, sau se pot muta cu o persoana noua, inclusiv cu partenerul de viata.
Sentimentul de stabilitate pe care il vor cunoaste acum este unul profund si care le aduce multa implinire acestor native. In plus, tot ceea ce tine de relatia cu familia si de confortul sufletesc primeste acum toata sustinerea astrala, pentru a se dezvolta intr-o maniera armonioasa si durabila.
Foto front, main si interior@Shutterstock.com
Sursa: horoscop.garbo.ro