joi, 14 martie 2013

Elixirele sanatatii: 7 sucuri naturale cu proprietati tamaduitoare

Sucurile naturale au multiple beneficii asupra sanatatii, imbunatatesc metabolismul si au proprietati deosebite de vindecare si regenerare a celulelor.


7 Sucuri naturale si beneficiile lor

1 Suc de portocale

Sucul de portocale are un continut ridicat de vitamina C si acid folic, vitamina A, vitamine din complexul B (B2, B3, B5, B6), vitamina E, antioxidantii luteina si zeaxantina, minerale: potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, zinc.
Sucul de portocale scade colesterolul, imbunatateste digestia, combate constipatia, imbunatateste tensiunea arteriala, stimuleaza sistemul imunitar.
Se poate combina cu suc de grepfruit sau lamaie.

2 Suc de morcovi

Sucul de morcovi este indicat in bolile canceroase, bolile de ochi, hipertensiune, ateroscleroza, infectii, hipercolesterolemie, adenom de prostata, constipatie si boli digestive, anemie.
Morcovul este bogat in beta-caroten, contine vitamine B, C, D, E, K, un procent insemnat de fibre si saruri minerale (brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu).
Sucul de morcov se poate combina cu suc de telina/sfecla rosie.

3 Suc de papadie

Sucul de papadie este detoxifiantul ideal pentru ficat si rinichi, ajuta la scaderea colesterolului si a glicemiei, favorizeaza digestia si functia biliara, are proprietati diuretice si laxative.
Sucul de papadie se recomanda indeosebi pentru toate bolile de ficat (hepatitele virale) si pentru detoxifierea naturala a intregului organism. Se consuma cate un pahar dimineata, pe stomacul gol.
Sucul de papadie are proprietatea de a creste imunitatea, mai ales in combinatie cu sucul din frunze de patrunjel.
Intr-un blender se pune o mana de frunze proaspete de papadie (si patrunjel), maruntite, dupa care se adauga trei sferturi de pahar de apa. Se mixeaza 2-3 minute, apoi se lasa inca un sfert de ora, dupa care se strecoara si se bea.

4 Suc de catina

Catina este o sursa bogata de minerale si vitamine. Catina contine vitaminele: A (caroteni), C, B1, B2, B3, B5, B6, biotina, acid folic, antioxidanti (bioflavonoide) si minerale: potasiu, calciu, fosfor, fier, cupru.
Sucul de catina stimuleaza procesele de regenerare celulara, impiedica imbatranirea prematura a celulelor, creste imunitatea, grabeste vindecarea in perioadele de convalescenta, amelioreaza anemia, bolile de ochi si deficientele de vitamine.
Catina este un bun detoxifiant natural. Sucul de catina se obtine din fructe proaspete si apa, cu ajutorul blenderului. Se consuma proaspat, pe stomacul gol si poate fi indulcit cu miere.
Pentru un plus de sanatate si savoare, se poate adauga si polen in sucul de catina.

5 Suc de afine

Afinele contin caroteni, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, C, acid folic, biotina, minerale: potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu, mangan, cupru, zinc, nichel, vanadiu, fibre, antioxidanti, taninuri.
Sucul de afine are o actiune antibacteriana la nivelul tubului digestiv, stimuleaza refacerea florei colonice afectate de medicamente si alimentatia procesata.
Fierul si vitamina C ajuta la formarea hemoglobinei, sucul de afine fiind benefic in anemii. Sucul de afine are virtuti anticancerigene si detoxifiante recunoscute.
De asemenea, sucul de afine ajuta in afectiunile glandelor endocrine, inclusiv in diabet, stimuleaza imunitatea si are un efect favorabil asupra retinei.
sursa foto:shutterstock;sxc.hu


6 Suc de rodie

Sucul de rodie este un adevarat “anticancerigen” pentru toate formele de cancer, dar in mod special in cazul cancerului de prostata. Rodia este un izvor de antioxidanti (flavonoide, polifenoli) si vitamine.
Sucul se obtine din 2 rodii, din care se desprind usor semintele. Acestea se mixeaza 2-3 minute cu ajutorul unui blender, apoi se strecoara si se bea lichidul obtinut, care se poate indulci cu miere.
Rodiile sunt bogate in fibre, vitamine: B2 - riboflavina, B1-tiamina, B3- niacina, acid folic, vitamina K, foarte multa vitamina C, calciu si urme de cupru, fosfor si fier.
Sucul de rodie ajuta si la tratamentul infertilitatii, protejeaza impotriva bolilor cardiace, incetinieste timpul de dezvoltare al celulelor canceroase si scade procesul de imbatranire celulara.

7 Suc de sfecla rosie

Sucul de sfecla rosie este un alt “panacea universal”, intrucat poate ameliora o multime de afectiuni.
Sucul de sfecla se recomanda in anemii, boli pulmonare, constipatie, hemoroizi, boli cardiace, pentru detoxifierea organismului si a sangelui, intarirea imunitatii, in menopauza, in toate formele de cancer.
Sfecla rosie contine cantitati importante de fier, vitamina C, cupru, iod, zinc, mangan, fibre, antioxidanti.
Sursa: www.garbo.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu