luni, 17 decembrie 2012

2013 – Anul Sarpelui de Apa
 2013 – Anul Sarpelui de Apa  (10 febr. 2013 - 30 ian. 2014)


Un an 2013 in care evenimentele vor fi greu de prezis.  Facand o paralela intre mersul sarpelui (unduirea caracteristica care il conduce catre un punct greu de anticipat de catre cel care il priveste), am putea spune ca 2013 va parea pentru noi toti ca ne conduce intr-o anumita directie cand, pe neasteptate, directia se va schimba complet...
Dificil de planificat si mai ales de urmat planurile atent facute. Va fi ca si cum am naviga pe o nava aflata in ape tulburi, pe ceata, in imposibilitatea de a vedea si unde va trebui sa ne folosim de celelalte simturi. Vor reusi cei care au abilitatea naturala de a-si schimba tactica din mers si capabili sa navigheze in aceste ape tulburi.

Este un an in care va fi bine sa cooperam cu ceilalti, indiferent ca este vorba de profesie sau relatii si de a cere mereu o a doua parere cand vom vrea sa incepem ceva nou. Manevrele rapide vor fi necesare pentru a evita obstacolele neasteptate pentru ca 2013, anul sarpelui de apa, este un an care  in mod traditional aduce multe provocari si evenimente grave neasteptate.
Anul Sarpelui de Apa va fi un an foarte special pentru oamenii de stiinta si cercetatori, vom vedea evolutii semnificative in domeniul stiintei si tehnologiei iar educatia si cercetarea vor inflori. Pe de alta parte, 2013 nu este un an in care sa se faca mari investitii( pe pietele financiare sau in asocieri cu alte persoane), prudenta financiara va trebui sa fie obiectivul principal al fiecaruia dintre noi.

Anul Sarpelui de Apa este simbolizat de doua elemente ( apa si foc), iar aceste elemente contradictorii conduc catre un an conflictual si vom asista, si poate chiar participa, la lupte si conflicte internationale. Sarpele este luna mai in calendarul vestic si multe evenimente neasteptate pot incepe in aceasta luna.
Pot avea loc accidente pe apa sau in aer dar acestea nu vor imputina calatoriile la nivel macro. Industria turismului si cea a transporturilor va prospera. Industria divertismentului (cu tot ce include) , cultura si arta sunt deasemenea foarte bine aspectate.
Diagrama stelei zburatoare Feng Shui pentru aceasta perioada, arata ca “ Epoca lui 8” ( perioada 2004-2024) este un simbol al copiilor mici. Drept urmare se pare ca vor exista mai multe dezastre si nenorociri care vor afecta copiii.


In ceea ce priveste economia, incepand cu 2008 nu a existat nici o redresare economica reala datorita absentei focului. In general, focul este bucurie, apa este frica, pamantul este meditatie, metalul este tristete iar lemnul este furie. Ca atare, anul de foc genereaza adesea optimism si conduce catre progres si prosperitate, precum 2006 și 2007. 2010, Anul Tigrului a purtat seminte ale elementului foc si prin urmare s-a inregistrat o substantiala redresare economica si un optimism puternic in randul oamenilor.
In 2011, Iepurele este lemn pur, si nu a putut genera un foc prea puternic precum Tigrul, astfel ca prima jumătate a anului a fost pozitiva, dar incepand cu a doua parte au inceput sa apara grijile despre economia europeana. Elementul apa-foc al anului 2013 este de asteptat sa aduca prosperitate industriilor de pamant si metal ( imobiliare- in special tot ce este legat de pamant,  turism, hoteluri, minerit, asigurari, productia de masini, ). In domeniul energetic, finante, divertisment, alimentatie publica, moda si literatura, vor fi deasemenea explozii de prosperitate dar si concurenta se va inmulti si va deveni foarte puternica.

Energiile Feng Shui se schimba de la an la an iar in anul Sarpelui, energia negativa numita “Cinci Galben” - simbolizand obstacolele si ghinionul, ajunge in centru. Se recomanda folosirea clopoteilor tubulari metalici in centrul casei iar in partea vestica plasarea a trei fire de bambus intr-o vaza din sticla clara plina cu apa.


Raymond Lo
Sursa: astrologykom.blogspot.ro/

Universul se îndreaptă către un sfârşit în frig şi obscuritate. Ce spune astronomul Vaticanului despre SFÂRŞITUL LUMII


Universul se îndreaptă către un sfârşit în frig şi obscuritate. Ce spune astronomul Vaticanului despre SFÂRŞITUL LUMII
Am intrat în decembrie 2012, iar pentru mulţi adepţi ai teoriei conspiraţiei, finalul acestui an reprezintă şi finalul lumii. Directorul Observatorului astronomic al Vaticanului, Jose Funes, ne linişteşte însă. El a dat asigurări că sfârşitul lumii nu va veni deocamdată, subliniind că nu trebuie să ne facem griji în legătură cu "profeţiile" atribuite mayaşilor potrivit cărora Apocalipsa va avea loc la 21 decembrie.
"Potrivit acestei aşa-zise profeţii, ar urma să se producă o aliniere a planetelor şi a Soarelui şi o inversare a polilor magnetici ai Pământului. Nu are rost să aducem în discuţie bazele ştiinţifice ale acestor afirmaţii, evident false", a afirmat Funes în ziarul L'Osservatore Romano, potrivit Agerpres. 

El a explicat că în 2003, când a participat la un curs de astronomie extragalactică la Universitatea din Tegucicalpa (Honduras), a avut ocazia de a constata capacitatea de observare a cerului de care dispuneau mayaşii.

În orice caz - a continuat el - mayaşii nu se întrebau dacă Pământul sau Soarele se află în centrul Universului, ci erau interesaţi mai curând să descopere un 'model repetitiv de observaţii din trecut care s-ar putea repeta şi în viitor'.

Directorul Observatorului din Vatican a amintit că se ştie acum că Universul a luat naştere în urmă cu aproximativ 14 miliarde de ani, este format din 4% materie obişnuită, 23% materie 'întunecată' şi 73% energie 'întunecată' şi că, potrivit celor mai fiabile date de până acum, se extinde continuu, expansiunea sa fiind accelerată de energia neagră.

Tot ce se poate spune în momentul de faţă pe baze ştiinţifice certe despre viitorul Universului este că vor mai trece 'miliarde şi miliarde de ani până să se sfârşească', a conchis Funes.

Pe de altă parte, acesta a notat că viziunea creştină asupra Universului şi istoriei au un sens şi că în fiinţa umană sălăşluieşte convingerea că moartea nu poate avea ultimul cuvânt. 'Cosmologia ne arată că Universul se îndreaptă către un sfârşit în frig şi obscuritate, în timp ce mesajul creştin ne învaţă, din contră, că la învierea din ultima zi Dumnezeu va reconstrui fiecare bărbat, fiecare femeie şi întregul Univers', a spus preotul iezuit şi astronomul argentinian.

Sursa: jurnalul.ro

Sfârșitul lumii așa cum o știm. Raportul OFICIAL al serviciilor secrete americane despre anul 2030. JUMĂTATE din populația lumii va suferi de sete


SFÂRŞITUL LUMII într-un raport al serviciilor secrete americaneSfârșitul lumii nu va fi în anul 2012. Cu șansă, omenirea ar putea supravieșui acestui veac. Însă, dacă experții care au contribuit la raportul Global Trends (Tendințe Globale), realizat de National Intelligence Council (Consiliul Serviciilor Secrete americane) au dreptate, viitorul este cenușiu. Peste 18 ani, lumea va arăta cu totul altfel de cum o știm, iar noul „look” va fi departe de ideal.
Global Trends este un raport întocmit o dată la patru ani și dat publicității imediat după alegerile prezidențiale din SUA. Previziunile din rapoartele anterioare au fost, în linii mari, confirmate de realitate. La raportul de acum, care are 140 de pagini, au colaborat experți din 20 de țări și zece state americane.
În absolut toate scenariile imaginate, Statele Unite nu va mai fi super-puterea globală care a făcut jocurile pe planetă în ultimele decenii. China se ridică, deocamdată, însă și ea este amenințată de regres. În general, Asia, Africa și America de Sud, adică zonele altădată subdezvoltate, vor avansa, în timp ce SUA și Europa continuă pe panta descendentă. Nu vor mai exista puteri singulare hegemonice, însă dominația globală va putea reveni unor coaliții de state. Noi puteri economice globale vor fi India, Brazilia, Indonezia, Africa de Sud, Columbia, Turcia și chiar Nigeria. Ultima va fi, însă, amenințată de spectrul colapsului, ca stat unitar.
Raportul contrazice, astfel, drastic, retorica din campania prezidențială din SUA, când toți candidații au vorbit despre „măreața națiune americană” și „viitorul său luminos”.
La prima vedere, ar putea părea o echilibrare benefică de putere la nivel global, însă aceasta se va realiza pe un fond nefavorabil. Principala provocare a anilor care vor urma va fi foametea. Jumătate din populația lumii va suferi de sete în anul 2030, arată raportul. Schimbările climatice vor face ca arii întinse, altădată fertile, să fie lovite de secetă. Între aceste zone este inclus și Sudul Europei.
În acest context, devine limpede că principala preocupare strategică a noii guvernări din România ar trebui să fie irigațiile (n.r.: aceasta este concluzia noastră; România nu este menționată în raport, fiind membră a Uniunii Europene, analizată în ansamblul ei). Cu tot mai multe suprafețe agricole afectate de procesul de deșertificare și cu o populație globală în creștere, este o oportunitate pentru țara noastră și, foarte probabil, singura șansă de a supraviețui, demn, provocărilor ce ne așteaptă.
Alte amenințări care pot influența soarta lumii sunt continuarea recesiunii economice, pandemiile, atacurile cibernetice, prăbușirea Chinei, atacurile (teroriste sau nu) cu bombe nucleare, atacurile cu arme biologice, furtunile solare, cutremurele generatoare de valuri tsunami. Specialiștii exclud o catastrofă care să „radă” întreaga civilizație umană „dintr-un singur foc”, precum ciocnirea cu un asteroid sau erupția continuă a unui imens vulcan, însă omenirea ar putea fi efectiv devastată, aruncată cu decenii sau chiar secole în urmă, de conjugarea unor evenimente ca cele menționate.
Sursa: jurnalul.ro
www.realitatea.net

Mai sunt 5 zile până la APOCALIPSA prezisă de mayaşi. Istoricul TUDOR SĂLĂGEAN:„Spaimele legate de SFÂRŞITUL LUMII au însoțit întreaga istorie a umanității

Teama ca lumea se va sfârși poate fi întâlnită atât în miturile arhaice, cât și în diferite scenarii teologice sau științifice produse de civilizații evoluate, „ca și cum omenirea ar avea, ascunsă undeva în fondul ei genetic, convingerea că existența sa pe această planetă va avea cândva un sfârșit“. În Transilvania, apropierea unei date „fatidice“ a dus la prima emigrare în America a unui locuitor al zonei.

Ideile lui Kelpius sunt adulate chiar și în prezent

Istoricul Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj, a explicat pentru PROVINCIANEWS.RO că, de-a lungul timpului, au existat foarte multe predicții care încercau să stabilească data când va avea loc sfârșitul lumii. „Până acum, din fericire pentru toată lumea, nici una dintre acestea nu s-a adeverit”, a remarcat acesta.
Primul emigrant transilvănean în America a fugit de Apocalipsă

În România, istoricul amintitește momentul 1570, ”când adepții mai radicali ai reformei religioase din Transilvania așteptau a doua venire a lui Iisus Hristos, sau momentul 1694, indicat de Johann Heinrich Alstedius ca fiind anul de început al ultimului mileniu înaintea Apocalipsei prognozate pentru 2694”. „Aceste predicții au avut o influență deloc neglijabilă, dacă ne gândim doar la faptul că, în anul fatidic 1694, avem consemnarea primei emigrări în America a unui sas transilvănean, Johannes Kelpius. Acesta a părăsit bătrânul continent, în fruntea unei mici comunități religioase, anume pentru a trăi ultimul mileniu pe un pământ care era considerat unul al făgăduinței”, precizează Sălăgean.
Membrii sectei din America și-au petrecut viața așteptând Apocalipsa

Johannes Kelpius s-a născut sub numele de Johann Kelp în 1673 la Sighișoara, a studiat la Tübingen, Leipzig, Helmstedt înainte de a se înscrie la Universitatea din Altdorf, de lângă Nurnberg, Bavaria. Potrivit wikipedia.ro, în anii studenției a fost atras de pietism, o grupare cu ”idei creștine esoterice sau eretice”. Cu puțin timp înainte de plecarea în America, devine liderul sectei numită de unii „The Contended of the God Loving Soul”, iar de alții „Society of the Woman in the Wilderness” sau „The Mystics of the Wissahickon”, care credeau că lumea se va sfârși în 1694. Ajunseseră la această concluzie pe baza unei interpretări elaborate a unui pasaj dinCartea Apocalipsei, anticipând venirea Împărăţiei Lui Dumnezeu undeva în pustiu în acel an. Kelpius credea că Provincia Pennsylvania secolului al XVII-lea, cunoscută pentru toleranța sa religioasă și aflându-se la marginea pustiului aproape necolonizat, era cel mai bun loc pentru a aștepta venirea anului 1694.Deși așteptatul eveniment nu s-a produs, transilvăneanul a creat acolo o adevărată comunitate care se ruga și aștepta sfârșitul lumii,
Cometa ucigașă, satirizată de Caragiale

Temerile s-au manifestat chiar și în epoca modernă și se pare că au fost provocate chiar de oamenii de știință. Astfel, geologul austriac Rudolf Falb a îngroyit omenirea anunțând o cometă care ar fi urmat să intre în coliziune cu Pământul la 1 noiembrie 1899. ”Vestea a provocat o anumită emoție printre contemporani. Printre cei care s-au referit la acest moment a fost și Ion Luca Caragiale, în schița sa ”Despre cometă – prelegere populară”, în care pedagogul emininke Mariu Chicoș Rostogan, care nu se prezentase la școală pe 1 noiembrie de frica cometei, ajunge în ziua următoare la ”concluziunea aceea, cum că n-avem să ne temem de sfârșitul lumii, carele nu se poate””, spune istoricul. Și anticii au avut spaimele lor despre sfârșitul lumii, manifestate la evrei și în creștinsimul timpuriu, la zoroastrieni, mitologiile nordice și Kali Yuga.

Florentina TĂTAR

Sursa: www.provincianews.ro

5 zile până la sfârșitul lumii? Ce spun astronomii români despre APOCALIPSA MAYAȘĂ


Mai sunt doar şase zile până pe data de 21 decembrie 2012, când - conform unor predicţii mayaşe - ar trebui să aibă loc sfârşitul lumii. 

Ce spun astronomii români despre Apocalipsa mayașă
Ce spun astronomii români despre Apocalipsa mayașă
„Sfârşitul lumii este o presupunere tipic umană şi holywoodiană de o ignoranţă maximă“, afirmă astrologul Zoltan Vereş, vorbind de Apocalipsa prezisă de calendarele mayaşe. „Trei zile de întuneric, răsucirea polilor magnetici, cutremure, cataclisme şi alte asemenea nenorociri sunt pure invenţii ale unor minţi cu prea multă imaginaţie“ este de părere astrologul Alexandru Nicolici, citat de provincianews.ro
„După cum ne-a demonstrat istoria lumii şi natura de-a lungul a sute de ani, orice este posibil. Cuvântul «apocalipsă» provine din greacă şi înseamnă revelaţie, în traducere, nu înseamnă sfârşitul lumii. Înseamnă o cunoaştere mai profundă şi revelarea unor secrete esenţiale“, afirmă Vereş.
Din moment ce spaniolii au distrus mare parte din moştenirea culturii mayaşilor, nu avem aproape deloc documente despre previziunile mayaşilor legat de această perioadă. Tot ceea ce se ştie este că vestitul calendar mayaş se încheie cu ultima zi a lui, 21 decembrie 2012. Sfârşitul lumii, ca şi concluzie, este o presupunere tipic umană şi holywoodiană de o ignoranţă maximăPuţini îşi pun problema că s-ar putea ca din acel moment să existe o percepţie total diferită asupra timpului şi a ceea ce cunoaştem per ansamblu. Argumentaţiile referitoare la sfârşitul lumii sau orice alte transformări care vor apărea sunt la fel de utile şi practice ca şi tentativa de a demonstra existenţa unei raţiuni superioare, cum ar fi Dumnezeu. Fiecare crede ce vrea, speculează cum vrea, şi când vine momentul vom afla cu toţii răspunsurile", a reacţionat astrologul.
În schimb, astrologul Alexandru Nicolici vorbeşte despre finalul unui ciclu şi respinge ideea potrivit căreia Apocalipsa reprezintă multitudinea unor cataclisme.
„Profeţiile Maya au fost create în urma cu mult timp şi au fost suficient de exacte încât să conţină avertismente cu privire la invazia spaniolilor, care a pus capăt Imperiului Maya. Calendarul Maya se va termina în 21 decembrie 2012, la ora 13:11, ora României, în momentul Solstiţiului de Iarnă din 2012, adică la intrarea Soarelui în zodia Capricornului. Acest moment marchează un final de ciclu evolutiv, finalul unui An Cosmic (sau Anul lui Platon), care are o durată de 25.920 de ani tereştri“, afirmă Alexandru Nicolici.

Aursa:  REALITATEA.NET

5 zile până la "APOCALIPSĂ". Mesajul Bisericii Ortodoxe


Reprezentantul Mitropoliei Clujului, preotul Bogdan Ivanov, este ferm convins că Apocalipsa nu va avea loc pe 21 decembrie 2012, aşa cum au prezis-o calendarele mayaşe, şi-i îndeamnă pe români să-şi trăiască viaţa cu seninătate şi bucurie, cu credinţă în Dumnezeu.

Mai sunt cinci zile până la "Apocalipsă"
Mai sunt cinci zile până la "Apocalipsă"
Preotul Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, a declarat, că nu crede că Apocalipsa va veni în 21 decembrie 2012. „Sfârşitul lumii va veni odată şi odată, dar nu va fi acum. În mod cert, Apocalipsa nu va veni pe 21 decembrie“, a spus părintele Bogdan Ivanov pentru provincianews.ro
„Destinul mare al omenirii nu se opreşte la Apocalipsă. Important nu e ce se întâmplă pănă la Apocalispsă, ci ce se întâmplă după ea. Sfârşitul fiecăruia dintre noi e mult mai aproape decât al lumii“, a mai spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului. Preotul Bogdan Ivanov a transmis un mesaj pozitiv: „Oamenii să trăiască cu seninătate şi bucurie, pentru că viaţa este cel mai de preţ lucru pe care ni l-a dat Dumnezeu. Un creştin care are credinţă în Dumnezeu nu trăieşte cu teamă în suflet“, a încheiat părintele Ivanov.


Sursa:  REALITATEA.NET

Horoscop: Cum îţi petreci sfârşitul lumii în funcţie de zodie. Vezi ce şanse ai să scapi


Discuţiile despre apocalipsă şi sfârşitul lumii sunt tot mai aprinse în ultima perioadă. Fie că vorbim despre sfârşitul calendarului mayaş, fie că aşteptăm vreo cometă, sau ne facem griji că vom deveni zombie, trebuie să avem un plan pentru apocalipsă. Iată cum îţi petreci sfârşitul lumii în funcţie de zodie.
  • Cum îţi petreci sfârşitul lumii în funcţie de zodie.
    Sursa Foto: Thinkstock
Berbec
Berbecii sunt firi aprige, deci tu nu te vei bucura de ultimele clipe pe această lume în pat, la televizor, sau aşteptând să cadă asteroidul. Încăpăţânat şi tenace, creativ şi mereu pus pe rezolvat probleme, berbecul va petrece apocalipsa încercând să scape de ea. Fie că te vei lupta cu armatele de zombie, că vei încerca să te retragi din calea răspândirii virusului, sau că îţi sapi deja un buncăr antiatomic la ţară, sub grădină, tu nu vei renunţa. Dacă vorbim de o cometă, berbecul va găsi singurul loc de pe pământ unde efectele impactului sunt minime. Ai 90% şanse să scapi de apocalipsă.
Taur
Taurii au un puternic simţ al stabilităţii financiare, deci sigur ai un fond secret în caz de apocalipsă. Fie că este vorba de nişte conserve cu dată de expirare mare sau de bani şi arme într-un loc ferit, taurul va avea mereu un plan de rezervă şi resurse să-l pună în aplicare. Pentru că taurul nu este o zodie tocmai creativă, s-ar putea să ai probleme atunci când vei fi silit să improvizezi (dacă maşina cu care fugi de zombie rămâne în pană sau dacă iubitul tău dă semne de infectare). Taurii trebuie să aibă un plan bine pus la punct, pentru că în situaţii de criză (cum ar fi sfârşitul lumii, se pierd în detalii). Ai şanse de 60% să scapi în caz de apocalipsă.
Gemeni
Gemenii sunt cunoscuţi pentru firea comunicativă şi inteligenţă, deci ai din start nişte avantaje în caz că se petrecere ceva rău, de proporţii astronomice. Oportunişti şi lipsiţi de scrupule, gemenii nus e vor sfii să fure o maşină, să spargă un magazin, o farmacie sau o locuinţă când totul se rezumă la supravieţuire. Cum morala nu este tocmai punctul tău forte, probabil că vei îmbânci oameni bătrâni în fuga spre un loc sigur, vei fura mâncare şi medicamente şi vei minţi cu neruşinare pentru a trece de filtrele poliţiei. Ai 85% şanse să scapi de sfârşitul lumii.
Rac
Racii sunt zgârciţi şi emoţionali, ceea ce nu îi ajută prea mult în caz de apocalipsă. Dacă ajungi într-un refugiu, s-ar putea ca cel care te dă afară pentru că a găsit primul un loc ferit să fie în zodia racului. Nici din provizii nu vei primi dacă nu te-ai gândit să-ţi iei singur, deoarece racii nu prea împart cu nimeni ce e al lor. Pe de altă parte, racii care nu au fost atât de norocoşi să găsească un adăpost, s-ar putea să rămână în plină stradă, plângând că lumea, aşa cum o ştiau, nu mai există. Nu dispera dacă eşti rac, firea romantică şi zgârcenia te pot ajuta să scapi alături de un partener dintr-o zodie mai bătăioasă. Singur, ai 45% să scapi în caz de apocalipsă.
Leu
Leii sunt vanitoşi şi au nevoie de oameni care să-i urmeze. Dacă, în mijlocul apocalipsei te bate gândul să organizezi oamenii, proviziile şi să ţii un discurs glorios despre supravieţuire şi viaţa cea nouă, este evident că eşti leu. Leii adoră să fie centrul atenţiei, aşa că vor fi mereu în mijlocul hoardelor de zombie, cu arma în mână (dar numai dacă presa face poze), în taberele de refugiaţi (dar numai dacă are putere de decizie), sau în centrul de comandă împotriva dezastrelor naturale (dar numai dacă poate comanda următorul grup de soldaţi).Carismatici şi uşor de plăcut, leii au cam 70% şanse să scape în caz de apocalipsă.
Fecioară
Spirirt critic prin excelenţă şi un perfecţionist desăvârşit, fecioara va şi aceea care se va plânge de felul în care sunt distribuite alimentele refugiaţilor, de felul în care sunt ţinuţi zombie departe de populaţie, sau de proasta organizare a paturilor de campanie în spitale. Mare fan al regulamentelor şi organizării, fecioara poate ajuta la disciplinarea populaţiei alarmate, la restabilirea ordinii şi la gestionarea crizei din punct de vedere administrativ. Când vine vorba de momente spectaculoase şi neplanificate, fecioara tinde să se piardă şi teama s-ar putea să-i vină de hac dacă trebuie să ia decizii în grabă. Fecioarele au 60% şanse să scape de apocalipsă.
Balanţă
Balanţa va fi prea ocupată să se studieze în oglindă sau să lenevească în pat, aşa că s-ar putea să rateze începutul apocalipsei. Dacă scapă de primul şoc, care o va lovi pe nepregătite pentru că visează cu capul în nori, balanţa ar putea să fie de folos în panica creată. Cu puternic spirit analitic şi gândire echilibrată, balanţa va tinde să caute avantajele şi dezavantajele situaţiei, să evalueze şansele şi să arate impecabil în vârful unui morman de moloz. Dacă niciun zombie nu o atacă pentru părul perfect şi scapă de tsunami prin simplul fapt că a întârziat la muncă, balanţa are destule şanse să se descurce, cam 50%.
Scorpion
Paranoic şi temător din fire, scorpionul era sigur că va veni sfârşitul lumii. Fiind neîncrezător prin excelenţă, scorpionul va şti să se ferească de cei care sunt infectaţi cu virusul ucigaş, va evita zonele dubioase unde, probabil se ascund zombie şi va avea totul la îndemână în caz de cataclism, pentru că este atât de posesiv. Iubitul va trebui să se ţină după tine şi să facă tot ce-i spui, pentru că nu accepţi să mori în asemenea hal. Cel mai mult riscă să îşi bage nasul unde nu-i fierbe oala, dacă ajunge într-un loc sigur. Deşi nu are încredere în nimeni, s-ar putea ca magnetismul său să atragă tot felul de dubioşi şi oportunişti. Scorpionii au 70% şanse să scape în caz de apocalipsă.
Săgetător
Optimist desăvâşit, săgetătorul vede chiar şi cele mai bune aspecte ale apocalipsei. Fuga spre un adăpost sau lupta cu zombie sunt pentru el o aventură palpitantă. Virusul care a şters jumătate din populaţia planetei nu a făcut decât să elibereze nişte spaţiu, iar cometa a lovit în altă parte, deci nu avem ghinion că a venit apocalipsa, avem noroc că asteroidul a căzut mai încolo. Săgetătorii trec zilnic razant pe lângă moarte, deci o apocalipsă nu va fi o schimbare foarte mare faţă de viaţa sa de zi cu zi. Cel mai probabil, săgetătorul va avea noroc chior şi va fi plecat tocmai când vine prăpădul, va dormi pe timpul dezastrului natural, sau va fi proprietarul casei pe care zombie au ratat-o când distrugeau totul în cale. Săgetătorii au cam 80% şanse să scape, dar mai mult din pură baftă, decât din spirit de luptă pentru supravieţuire.
Capricorn
Capricornii sunt şi ei mari fani ai planurilor şi nu prea se descurcă atunci când sunt forţaţi de împrejurări să ia decizii în grabă. Le place să aibă mereu dreptate, aşa că vei avea de furcă dacă vrei să convingi un capricorn să conducă pe altă şosea, pentru că este mai liberă sau că zombie vin fix din direcţia spre care vă îndreptaţi. Un capricorn o să ştie mereu ce are de făcut, deci nu o să te pierzi cu firea. La fel, dacă apocalipsa vine sub forma unui cataclism natural (cutremur, tsunami), vei avea destule resurse şi sânge rece să treci cu bine de şocul iniţial. Dacă te aleargă nişte zombie, s-ar putea să te irite foarte tare că te forţează să alergi într-o anumită direcţie, aşa că înainte să te arunci, ţipând, spre ei, ia cu tine o puşcă de calibru mare. Capricornii au peste 90% şanse să scape în caz de apocalipsă.
Vărsător
Plină de adrenalină şi inventivă, nu vei avea mari probleme să te obişnuieşti cu ideea că lumea s-a terminat. Spiritul liber şi gândirea laterală fac din vărsători nişte supravieţuitori cu şanse reale. Dacă apocalipsa vine cu zombie, vărsătorul va găsi arma potrivită şi o persoană care să îl înveţe să tragă bine. Dacă lumea se sfârşeşte printr-un virus ucigaş, vărsătorul va fi cel care va propune un nou tip de mască protectoare, iar în caz de asteroid, va organiza listele cu persoanele care se urcă în naveta spre Marte. S-ar putea să lase persoana iubită în afara listei dacă este nevoie de sacrificii, deci nu te baza pe vărsător să îşi dea viaţa pentru a te salva. Şansele de supravieţuire sunt de 90%, deoarece are sânge rece şi cine împarte, parte-şi face.

Peşti

Peştii vor fi devastaţi de ideea că lumea s-a sfârşit şi mulţi vor renunţa pur şi simplu. Alţii vor insista să îşi dea viaţa pentru vreo cauză nobilă, cum ar fi escortarea orfanilor din fabrica nucleară, jertfa zilnică pentru zombie din jurul oraşului sau oamenii care ies primii să testeze aerul după explozia asteroidului. Peştii au o sensibilitate ieşită din comun, ceea ce înseamnă că lumea lor s-a sfârşit oricum odată cu apocalipsa. Dacă vor supravieţui, peştii simt că nu mai au un rost în viaţă, aşa că vor lăsa pe alţii să decidă. Şansele de supravieţuire pentru peşti sunt minime, deoarece nu prea au lupta în sânge, iar o lume post apocaliptică nu le poate oferi dragostea şi confortul de care au nevoie. Şanse de scăpare pentru peşti: 20% (aici se încadrează cei care luptă să supravieţuiască pentru copiii lor, sau familie).


Sursa: www.unica.ro

Horoscop săptămânal: vezi ce ţi-au pregătit astrele!


O nouă săptămână plină pentru toată lumea, mai ales pentru zodiile mai delăsătoare, cum sunt Peştii, Racul sau Vărsătorul. Vezi ce ţi-au pregătit astrele pentru săptămâna 17-23 decembrie!
de Amelia Matei, 14 Decembrie 2012
    cuplu langa brad

  • Sursa Foto: Thinkstock

Berbec

Chiar dacă eşti obosită şi lipsită de energie, ai câteva idei geniale care te ajută să economiseşti timp şi bani, uşurând astfel munca ta. Oricum, săptămâna rămâne plină şi încă din primele zile îţi vei dori să se termine mai repede. Cu cât se apropie mai mult Sărbătorile, cu atât eşi mai ocupată şi probabil că nu vei avea linişte nici în ziua de Crăciun.

Taur

Ai multe de făcut, atât la serviciu, cât şi acasă, astfel că până vineri abia dacă îţi mai vezi capul de treabă. Asta te face unpic cam irascibilă şi greu de suportat pentru cei din jurul tău. Aşa că nu spera la vreun ajutor, din moment ce îi îndepărtezi pe toţi. Ai parte totuşi de momente fericite în cuplu, mai ales dacă înveţi să laşi stresul de la serviciu la uşa casei tale.

Gemeni

Dintr-o dată devii mult mai energică şi mai concentrată. Reuşeşti parcă să fii în mai multe locuri în acelaşi timp şi să faci zeci de lucruri deodată. La serviciu sunt unele probleme de comunicare. E normal să fie aşa dacă ne gândim că toată lumea este ocupată şi grăbită. Aşa că nu pune la inimă cuvintele neplăcute pe care le auzi şi ocupă-te de problemele tale.

Rac

Mai mult ca oricând ai nevoie de calm, linişte şi dragoste, lucruri pe care nu le primeşti. Dacă ai amânat pregătirile pentru Sărbători şi sarcinile aferente sfârşitului de an la serviciu, o să ai o săptămână de coşmar, mai ales că nu te poţi concentra şi nu lucrezi bine în condiţii de stress. În cuplu pot apărea unele discuţii fiindcă ceri lucruri pe care el nu ţi le poate oferi chiar acum.

Leu

Eşti organizată, calmă, eficientă. Săptămâna decurge lin pentru tine şi reuşeşti să-ţi duci la bun sfârşit toate planurile. Singura problemă ar fi bani... Cum nu prea îţi stă în fire să economiseşti, vei suferi din cauză că nu îţi poţi permite lucrurile pe care ţi le doreşti, aşa că probabil te vei rezuma la cadouri pentru tine, ceea ce nu va mira pe nimeni. În rest, nu se anunţă probleme prea mari, nici acasă, nici la lucru.

Fecioară

La cât eşti de calculată şi prevăzătoare, cu siguranţă că stai foarte bine cu pregătirile de Sărbători şi eşti aproape gata cu sarcinile de serviciu. Din păcate, munca asiduă din ultimul timp s-ar putea să-ţi aducă mici probleme de sănătate. Dacă nu ai grijă de tine o să-ţi petreci sărbătorile în pat. O altă problemă ar fi relaţia cu cei din jur. Eşti pre perfecţionistă şi în situaţii de stress îi cam enervezi pe cei din jur.

Balanţă

Dacă mai stai mult să te gândeşti, să te răzgândeşti şi să analizezi situaţiile pe toate părţile, o să rămâi în urma cu treburile şi ultimele zile ale lunii te vor găsi cu nervii la pământ. Trebuie să devii mai hotărâtă, mai sigură pe tine şi să faci alegerile necesare mai repede. Nu te baza pe sfatul celor din jur, care sunt prea ocupaţi ca să se gândească şi la problemele tale.

Scorpion

De obicei eşti plină de energie şi entuziasm, dar săptămâna aceasta devii şi mai şi. Când ştii că te aşteaptă o mică vacanţă, cadouri şi momente frumoase cuc ei dragi, pui toată dăruirea ta în pregătiri şi mai ales în căutarea cadourilor ideale. Este perioada anului ca îţi place cel mai mult şi niciun efort nu e prea mare când vrei să iesă totul perfect.

Săgetător

Tu te pricepi mai mult la vorbe şi mai puţin la muncă, aşa că săptămâna asta trece greu fiindcă sfârşitul de an e plin şi pentru tine, ca pentru toată lumea. De aceea eşti mai puţin veselă şi mai puţin camunicativă ca de obicei. Dacă ţi se pare că cineva îţi pune beţe în roate, e numai pentru că încerci să găseşti vinovaţi pentru lipsa de chef.

Capricorn

Sigur eşti la zi cu îndatoririle legate de Sărbători. Aşa că ai o săptămână normală, nici prea grea, nici prea uşoară. Oricum, tu nu te plângi şi iei lucrurile aşa cum vin, ocupându-te de fiecare pe rând. Dacă zilele vor fi pline săptămâna asta, serile vor fi frumoase şi liniştite. Ai parte de o perioadă bună în dragoste şi ţi se pare că toată lumea e a ta.

Vărsător

Dorinţa ta de libertatea şi de plimbări nu prea se potriveşte cu această perioadă în care obligaţiile se adună şi sarcinile nu mai pot fi amânate. Aşa că eşti frustrată şi cam nervoasă, lucru pe care nimeni nu îl înţelege. Din fericire, cele care au fost prevăzătoare au suficienţi bani în buzunar ca să-şi permită să economisească timp.

Peşti

Eşti cu capul în nori ca de obicei şi, evident, în urmă cu toate. Probabil că nici măcar nu te-ai gândit ce cadouri să faci, darămite să le mai şi cumperi. Să sperăm că ai alături pe cineva mai calculat decât tine care s-a gândit din timp la lucrurile astea, astfel ca tu să te poţi concentra pe serviciu. Acasă te nemulţumeşte faptul că nu mai primeşti atenţia pe care o doreşti.


NASA oferă gratis de Crăciun o carte excepțională. Cum o puteți obține

Reprezentanţii NASA au dezvăluit cadoul pe care agenţia spaţială americană îl face tuturor fanilor săi cu ocazia sărbătorilor: o carte extraordinară, ce cuprinde fotografii realizate din satelit ce înfăţişează cele mai inedite puncte de pe Terra.

Earth as Art
Earth as Art / FOTO: NASA
„În anul 1960, SUA au lansat pe orbită primul satelit american ce avea ca obiectiv să studieze Terra. De-a lungul deceniilor, aceşti sateliţi au oferit informaţii nepreţuite, iar posibilitatea de a vedea Pământul din spaţiu a oferit noi perspective asupra planetei noastre. Această carte celebrează frumuseţea Pământului, manifestată în tiparele, formele, culorile şi texturile pământului, ale oceanelor, gheţurilor şi atmosferei, scrie descopera.ro
Cartea cuprinde 75 de imagini uluitoare realizate cu ajutorul sateliţilor Terra, Landsat 5, Landsat 7, EO-1 şi Aqua. Senzorii cu care sunt dotaţi aceşti sateliţi pot măsura lumina aflată în afara spectrului vizibil, astfel că imaginile înfăţişează mai mult decât putem vedea cu ochii liberi. Imaginile au fost realizate mai degrabă pentru a satisface privirea observatorului decât pentru interpretarea lor ştiinţifică. Frumuseţea Pământului este evidentă, iar realizările artistice variază de la suprarealism la sublim. Terra ca artă — bucuraţi-vă de galerie”, anunţă NASA în introducerea cărţii.
Cartea este pusă la dispoziţia publicului în două variante: Earth As Art - format PDF şi Earth As Art - aplicaţie de iPad.
Sursa:  REALITATEA.NET