marți, 12 martie 2013

Doctrina revolutiei permanente


images (2)
Exista revolutii ciclice, menite sa schimbe, sa improspateze sa redinamizeze enormele energii sociale. In paradigma noului val de evolutie, ne aflam cu totii intr-o revolutie mentala. Ca sa intelegem mai bine termenii, va propun un exercitiu de rememorare din istoria nu foarte indepartata.
1775- Revolutia Franceza sau Revolutia Albastra. Aparitia Comunei din Paris, abolirea monarhiei, eliminarea clerului din treburile statului, debutul miscarilor socialiste care cereau drepturi egale la cunoastere si putere pentru toti cei merituosi, fara preemtiunea “sangelui albastru”.
1830-Revolutia Industriala. Incepe procesul tehnic complex prin care munca manuală este înlocuită cu maşinismul. În acest proces muncitorului îi revenea rolul de supraveghere, reglare şi alimentare a maşinii. Apariţia revoluţiei industriale a avut ca efect creşterea producţiei, dezvoltarea oraşelor şi a ştiinţei. Primul stat în care a avut loc revoluţia industrială a fost Anglia. Primul domeniu in care a fost utilizata masina cu abur a fost industria textila. Se facea astfel, trecerea catre o noua etapa de organizare sociala.
1917-Revolutia bolsevica sau Rosie. Incepe implementarea unui model internationalist in care valorile ierarhice sunt fundamental rasturnate, varful piramidei politice fiind inlocuit cu elemente de la baza sa. Apare ideea renuntarii la proprietatea individuala si inocularea modelului in care statele asigura necesitatile maselor de oameni. Dispare personalismul.
1933- Revolutia National Socialista sau Bruna. Germania propune modelul arian unei europe putregaite si corupte. Este o restauratie a doctrinei militare. Razboinicii se opun negustorilor. Curentului de gandire separatist pe criterii rasiale i se opune integralismul democratic. La sfarsitul celui de-al doilea razboi, planeta este impartita in doua curente complementare: dreapta conservatoare si stanga socialista.
1989- Revolutia antitotalitara sau Alba. Revenirea la economia de piata si la pluralism politic in tarile foste supuse regimurilor autoritariste. Dezmembrarea polului kominternist al URSS.
2000-Revolutia mentala sau Indigo. Inceputul implementarii doctrinei unitariste: Drepturi si obligatii egale pentru toti locuitorii pamantului, priviti ca apartinatorii unui singur popor numit umanitate. Accentul se pune pe cunoastere si intelegere a legilor si mecanismelor universale. Erodarea modelului consumist, dezmembrarea capitalismului speculativ si incercarea reinstaurarii valorilor productive.
2005-Revolutia Portocalie, din fostele tari socialiste, a trasat o noua directie geo-politica in tari precum Ucraina si Romania, care au iesit din sfera de influenta rusa, circumscriindu-se zonelor de inters strategic al SUA.
2010- Revolutia ecologista sau Verde. Planeta a inceput sa constientizeze ca dezvoltarea durabila si sustenabila a civilizatiei umane este strans legata de respectul fata de mediu si de intelepciune in consumarea resurselor. Inceputul Primaverii Arabe…
In 2013, am intrat in Revolutia tehnologica, sau Gri, menita sa schimbe in cati va ani toata filozofia comunicarii si controlului instaurand disciplina glogala si responsabilitatiile fiecarui actant planetar, in vederea recunoasterii contactului cu civilizatii extraterestre.
Observam, asadar ca la interval de doar o generatie, maxim doua, lumea isi schimba prioritatile si directia de evolutie. Citind, studiind si fiind atenti la tot si toate putem intelege ca stabilitatea spirituala si materiala este cuprinsa in ecuatia: A fi- a face- a avea! Insa toate acestea sunt subordonate Volintei Divine pe care o putem recunoaste in toate traditiile si culturile lumii! Astazi suntem in plin razboi intre centrii de putere: SUA-China-Rusia-Europa. Romania este o comoara atat din punct de vedere geo-strategic, cat si economic, cu un urias potential agricol, dar in primul rand o valoare spirituala. Aici se afla miza! Sangele romanesc ascunde o taina! Din el se hranesc Lupii albi care vor devora intunericul!

Sursa: http://codulluioreste.ro

Pustnicii României - Între Cer și pământ

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
http://cybershamans.blogspot.ro

5 obiceiuri pentru o sanatate optima


V-ati minunat vreodata de anumiti prieteni, colegi sau membrii de familie care par ca nu se inbolnavesc niciodata si au o sanatate de invidiat? Aceia care trec fara probleme peste epidemiile de raceala sau alti microbi de care se inbolnavesc majoritatea? Sunt lucruri care te pun pe ganduri. Exista un secret pentru o sanatate de fier? Cu siguranta ca este un mod de a–ti mentine un nivel de sanatate ridicat, insa multi vor fi surprinsi de ce trebuie sa faca pentru asta.

5 obiceiuri pentru o sanatate optima

Trebuie sa stim si sa intelegem ca nu exista o formula magica pentru o sanatate optima, chiar daca de multe ori aceasta ne este promovata prin diferite medicamente, suplimente sau diete alimentare. Exista insa anumite lucruri pe care le putem face, anumite obiceiuri, ce daca devin regulate , cu siguranta va vor ajuta in obtinerea unui nivel de sanatate superior.

Sanatate printr-o odihna de calitate
obiceiuri sanatate

Un somn bun, de calitate este fundatia pentru un sistem imunitar in forma. Daca mergem la culcare inainte de ora 10 pm si inlaturam expunerea la lumina din surse precum televizor sau calculator pentru a permite melatonina sa se produca, vom avea parte de o odihna inviguratoare.

Sanatate printr-o dieta densa in nutrienti

Nu este o coincidenta faptul ca acei oameni care se inbolnavesc rar au o alimentatie sanatoasa. O dieta bogata in alimente proaspete neprocesate bogate in vitamine, minerale si enzime vor construi un sistem imunitar puternic. Nu multa lume stie, dar 90% din sistemul nostru imunitar este construit in stomac. In acelasi timp o limitare a produselor procesate, rafinate, bogate in zahar , ne va feri de boli si de alte complicatii de sanatate.

Sanatate prin meditatie, rugaciune, masaje sau yoga

Stresul este un inamic puternic al sanatatii care distruge in mod temeinic si silentios sistemul imunitar . Studiile au aratat ca oamenii se imbolnavesc in mod frecvent mai ales atunci cand sunt stresati. Astfel tactici de manageriere a stresului precum meditatia, rugaciunea, masajele sau yoga sunt un capitol important in pastrarea echilibrului interior. Un punct in corp este in mod particular deosebit de important – timusul. Aceasta glanda joaca un rol crucial in functionarea sistemului imunitar si a sistemului limfatic. Pentru a stimula acest punct, apasati usor sternul cu degetul aratator de 50 de ori dimineata cand va treziti si seara inainte de culcare. Pueti citi mai multe despre stres in materialul : Raspunsul “lupta sau fugi” sau ce este de fapt stresul.

Sanatate prin dusurile reci

In timp ce multi dintre noi ne inclestam dintii cand ne gandim la o baie rece, in special in anotimpurile friguroase, cercetarile confirma ca acestea stimuleaza activitatea celulelor albe, distrugand astfel bacteriile sau virusii. Aceia care sunt cei mai rezistenti la raceli , folosesc dese ori apa rece pentru a-si reinvigora corpul. Puteti citi in mai mare detaliu despre aceste lucruri in materialul : Dusurile reci si dese cheia marilor succese.

Sanatate prin o atitudine pozitiva

Un studiu facut de Univestitatea din Kentucky, a descoperit ca , participantii care au avut o atitudine pozitiva, au avut si un sistem imunitar mai activ. Atunci cand optimismul a scazut, si raspunsul sistemului imunitar a scazut. Daca aveti nevoie de o infuzie de optimism, un jurnal al recunostintei este o metoda buna de inceput. Exista o mare bucurie in a cultiva o viata plina de dragoste si recunostinta.
Asa ca desi suntem in “sezonul” racelilor, va puteti apara de acestea fara medicamente si batiste. Inarmat cu aceste 7 obiceiuri , va puteti mandri printre apropiati cu nivelul de santate ridicat, cu pofta de viata si cu energia pozitiva .
Surse pentru acest articol  curpind:
http://viataverdeviu.ro

POSTUL DE 9 ZILE CE DEZLEAGA ORICE MAGIE-Parintele argatu
Rugaciune care dezleaga in 9 zile tot ce a fost legat.

Pentru aceasta trebuie sa fii pregatit, adica spovedit de pacate.
 In timpul celor 9 zile, daca esti femeie nu trebuie sa ai ciclu. Daca iti vine, trebuie sa reiei cind nu ai.
Se posteste 9 zile, tinindu-se post negru luni, miercuri si vineri, pina la ora 24. In fiecare zi se fac urmatoarele rugaciuni:
Ziua se fac 40 de metanii, plus rugaciunile tale zilnice sau Tatal Nostru spus cit mai des. Seara, dupa ora 22, mai bine spre ora 24, faci rugaciune. Se face Acatistul Mintuitorului si se aprind 9 lumanari, asezate in forma de cruce. Daca nu ai Acatistier spui Tatal nostru astfel: 3 metanii plus Tatal nostru plus Rugaciunea de cerere si repeti aceasta pina faci 40 de metanii.Atentie:
-Cine nu poate duce postul pina la ora 24, il poate opri la ora 18 sau la ora 21 si poate minca DOAR O MASA DE POST. Daca ai mincat de 2 ori, ti-a furat diavolul postul.-In cursul zilei sau cu 2 ore inainte de masa, iei o bucatica de Anafura plus un paharel mic de aghiazma facuta cu molitfele sfintului Vasile. -Lumanarile pe care le aprinzi se lipesc pe o tava sau o placa de faianta sau caramida. Ele TREBUIE SA ARDA COMPLET. Aceasta este important.
Rugaciune de cerere:Dezleaga Doamne toate vrajile, farmecele si blestemele cu care m-au legat vrajmasii mei stiuti si nestiuti, dezleaga-le si intru nimica sa se prefaca. Cearta duhurile necurate, pe pustiu sa se duca, unde om nu locuieste, si apoi la mine sa nu se mai intoarca, iar pe mine robul tau (numele) apara-ma. 

Vei vedea cum incep sa se nelinisteasca anumite persoane dintre cunostinte, chiar si rude. Cei care devin nelinistiti vor neaparat sa vina la tine. Uneori iti cer socotela:pentru ce li se intimpla lor necazuri? Vrajitorii in timpul rugaicunilor isi primesc fiecare ce a trimis. Vezi pe cei nelinstiti-acestia sint vrajitorii. Nu le spui nimic, dar ii pomenesti in rugaciune.
Zici: 
Dezleaga Doamne, toate vrajile cu care m-a legat vrajmasul meu(numele), dezleaga-le. Dezleaga si intru nimic sa se prefaca, alunga duhurile necurate, pe pustiu sa se duca si la mine sa nu se mai intoarca, iar pe mine, robul tau (numele) iarta-ma.
In timpul rugaciunii, cere:
Dezleaga Doamne, darul de bani, de casa, de imbracaminte, de incaltaminte, darul de Cununie, priceperi ca:priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere si spor, etc (tot ce crezi ca ti-a fost legat). AMIN!

"Sfintilor Arhangheli Mihail si Gabriel, duceti nevrednica mea rugaciune si nevrednicul meu post la bunul Dumnezeu, pentru iertarea pacatelor mele, ale parintilor mei, ale bunicilor mei, ale celor adormiti din neamurile noastre, ale mosilor si stramosilor pana la al noualea neam si-mi daruiti mie implinirea dorintei mele (spui dorinta)".
DIN CARTEA PARACLISUL SI CITEVA DINTRE INVATATURILE PREACUVIOSULUI PARINTELUI NOSTRU ILARION ARGATU
www.parinteleargatu.ro

cybershamans.blogspot.ro

Semintele de in


Inul sau Linum usitatissimum este una dintre cele mai cunoscute plante cultivate in scopuri industriale. Acesta planta erbacee, originara din India si China, este utilizata pentru fibra sa si pentru seminte (din care se obtine uleiul de in). Inul este o planta  prezenta in istoria umanitatii inca din cele mai vechi timpuri, fibrele de in fiind cele mai vechi materiale utilizate de om.
Insa acesta planta nu este cultivata doar pentru larga sa utilizare in industria textila. Semintele de in sunt recomandate in curele de slabire si in mentinerea sanatatii. Micile seminte de culoare bruna, lucioase si tari, sunt folositoare doar dupa ce au ajuns la maturitate. Se pot consuma ca atare sau macinate.
Semintele de in sunt usor de introdus in regimul alimentar deoarece au un continut ridicat de fibre, fiind ideale pentru micul dejun (amestecate in cerealele cu lapte). De asemenea este recomandat sa se manance cate 1-2 lingurite pe parcursul zile. Daca pot parea prea greu de consumat, semintele de in se pot inmuia in apa sau lapte sau chiar iaurt.
Fibrele din semintele de in vor reduce dimineata senzatia de foame si vor imbogati alimentatia cu un complex de vitamine (cele de tip B) si antioxidanti (de tipul Omega 3, continut intr-o proportie mai mare chiar decat in peste).
Beneficiile semintelor de in
Ulei si seminte de inAfectiunile pe care micile seminte de in ne ajuta se le prevenim sunt nenumarate. Semintele de in reduc nivelul colesterolului din sange, a trigliceridelor si nu in ultimul rand scad tensiunea arteriala. Sunt prevenite, prin consumul de seminte de in, atacul cerebral si infarctul. Pe langa faptul ca reduce pofta de mancare, inul ajuta si in arderea grasimilor acumulate in organism.
Avand in vedere numeroasele tipuri de cancer la care organismul uman este predispuns, trebuie mentionat faptul ca inul ajuta in prevenirea cancerului de san, de prostata, de colon. Semintele de in contin lignina, o fibra ce neutralizeaza celulele cancerigene, dar ajuta si la intarirea sistemului imunitar.
S-a demonstrat ca acestea pot avea un rol important si in cazul bolilor autoimune, impotriva artritei, lupus-ului. Nu sunt de neglijat nici beneficiile pentru tranzitul intestinal. Semintele de in sunt un bun laxativ, fiind recomandat sa se consume seara. Se atenueaza astfel si efectele bolilor inflamatorii intestinale. Pentru ca semintele sa aiba efect, se recomanda si consumarea lor fara a fi mestecate, ele absorbind lichidul din stomac, ajutand la eliminarea toxinelor pe parcurs ce tranziteaza tubul digestiv.
Semintele de in in alimentatie
Cei care nu pot consuma semintele ca atare pot sa le folosesca in salata; acestea se vor inmuia, absorbind lichidul din legume. Semintele de in pot fi folosite si in produsele de panificatie, paine si produse de patiserie cu seminte (se pot adauga si seminte de dovleac si floarea soarelui).
De asemenea se poate prepara un mucilagiu de seminte de in, ceea ce presupune ca acestea sa fie lasate in apa sa se umfle si apoi sa fie consumate, fara a fi fierte. Devin moi si ajuta in tranzitul intestinal, prevenind constipatia la fel ca si uleiu de in. Acesta stimuleaza sistemul nervos, imbunatateste aspectul pielii, putand fi folosit si extern, pentru masarea acesteia.
Cu toate acestea este recomandata dozarea cantitatii de seminete de in pe care o consumam zilnic (recomandat fiind 1-2 lingurite pe zi). Ele pot deveni toxice pentru organism in cantitati exagerate, pe de alta parte au un numar mare de calorii pe care trebuie sa ne si asiguram ca le ardem prin efort fizic pe parcursul unei zile.
Sursa: www.pro-sanatate.com

Geniul informaticii din Vâlcea „loveşte“ din nou, la 17 ani


O interfaţă care să ajute nevăzătorii să vadă cu ajutorul limbii i-a adus unui elev de 17 ani trei premii în SUA, o bursă de 10.000 de dolari şi posibilitatea să studieze la orice universitate americană.
Ionuţ Budişteanu, elev în clasa a XI-a la Grupul Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea, este un geniu al informaticii.
"Este un adolescent atât de modest încât nu aş putea să spun că are cei şapte ani de acasă, ci are 18 ani de acasă şi parcă vine dintr-o altă galaxie", spune despre el profesorul Florin Smeureanu, directorul Grupului Şcolar Oltchim.

Este singurul copil la părinţi, mama lui lucrând cândva în cercetare, iar tatăl fiind inginer. Ionuţ trăieşte în universul informaticii, mănâncă chiar în faţa calculatorului, iar zecile de concursuri interne şi internaţionale la care a participat i-au adus zeci de diplome şi medalii.

Elevul s-a întors zilele acestea din SUA, unde a participat la două concursuri internaţionale, el făcând parte din echipa de naţională de elevi informaticieni a României, compusă din doi elevi bucureşteni şi doi elevi suceveni.

Nevăzătorii vor vedea cu limba!

La "Intel International Science and Engineering Fair" (Intel ISEF),
Pittsburgh, Pennsyl­vania, Ionuţ a concurat alături de 1.850 de participanţi, din 67 de ţări.
La acest concurs a obţinut trei premii!

El a fost singurul participant din lume căruia "IEEE Foundation President's scholarship" i-a acordat o bursă de 10.000 de dolari pe an, timp de patru ani, pe care o poate folosi la orice universitate americană .

"IEEE este cea mai mare asociaţie de inginerie electrică din lume şi are în componenţa sa oameni de ştiinţă, profesori universitari din domeniul electric, dar şi electronic sau din domeniile asociate", a spus Ionuţ.

Proiectul său este unul revoluţionar!
"Am creat o interfaţă om - calculator care să ajute persoanele nevăzătoare să vadă cu ajutorul limbii.
Softul ia o imagine de la camera web, o procesează cu inteligenţa artificială şi generează un curent electric direct proporţional pe o matrice-senzor care este pusă pe limbă.
Deci, pe limbă va primi o matrice electrică, în foarte scurt timp nevăzătorul se obişnuieşte şi reuseşte să înţeleagă informaţia primită pe limbă şi să o asocieze lumii înconjurătoare", a explicat Ionuţ despre softul său.

Tot pentru această genială creaţie, vâlceanul a mai primit din partea "China Association for Science and Technology" unul din cele patru premii acordate, în valoare de 3.000 de euro.

"IEEE Computer Society", asociaţie americană care se ocupă cu domeniul standardizării şi dezvoltării calculatorului, cu planificarea dezvoltării ştiinţei calculatorului din punct de vedere hardware, i-a acordat locul 1 şi un premiu de 1.000 de dolari.

Softul care îi apără pe americani de uragane!

Ca o ironie, Ionuţ Budişteanu a plecat în SUA pe banii proprii, adunaţi de părinţi.
 "Organizatorii concursului decontau cheltuielile doar dacă participam la un singur concurs, dar eu am vrut să particip şi la un altul, tot internaţional şi tot în SUA. Sumele câştigate nu mi-au fost înmânate, urmând să fie transmise prin transfer bancar", a spus elevul.

La cel de-al doilea concurs la care a participat în SUA, "I-SWEEEP - asica International Sustainable World Engineering & Environment Project Olympiad", în Houston, Texas, au fost 1.100 de participanţi din 70 de ţări ale lumii.
Ionuţ Budişeanu a câştigat aici medalie de argint, tema concursului fiind de a folosi ingineria în salvarea mediului. "Eu am creat un software care preia imagini de la satelit şi folosind inteligenţa artificială, le procesează pentru a recunoaşte dezastre naturale.
Softul este capabil să recunoască, foarte rapid, dezastre ca uragane, incendii de păduri, inundaţii, ambuteiaje de maşini. De exemplu, pompierii din Canada află de incendii când cineva merge cu maşina şi îi sună.
Softul creat de mine poate să proceseze imagini de satelit şi poate să recunoască incendiile de păduri reuşindu-se astfel ca pompierii să intervină cu două-trei ore mai repede, până când cineva sesizează incendiul.
La uragane, meteorologii din America primesc mii şi mii de imagini numai că ei se uită cu ochiul liber peste ele, şi, de obicei reuşesc să spună despre un uragan peste o oră sau două de la data când s-a creat.
Softul reuşeşte să recunoască în doar două minute orice uragan din lume", a mai spus Ionuţ Budişteanu.

10.000 de dolari este suma primită de Ionuţ Budişteanu la concursul din SUA pentru invenţia sa în folosul nevăzătorilor.

În România, geniile nu sunt preţuite...

La intrarea în Grupul Şcolar Oltchim, directorul liceului i-a făcut un panou cu toate medaliile şi distincţiile primite.
 "Venirea lui la şcoala noastră, în noiembrie 2011, a stârnit o emulaţie fără seamăn în clasa unde Ionuţ învaţă.

Este foarte respectat de colegi şi admirat.
Păcat însă că, pentru aceşti copii, puţini la număr, Ministerul Educaţiei nu găseşte fonduri pentru sponsorizări. În urmă cu doi ani, pentru plecarea în Mexic, l-a ajutat Consiliul Judeţean Vâlcea, oferindu-i 6.000 de lei", a mai spus directorul Smeureanu.

"Am aflat şi noi de rezultele obţinute de acest adolescent genial după venirea sa din SUA şi îl ajutăm oferindu-i transportul ca să meargă la următorul concurs internaţional din Olanda", a spus Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea.
Americanii i-au cerut lui Ionuţ să îmbunătăţească softul cu dezastrele,altfel încât să poată recunoaşte şi scurgerile de petrol, lucru care îl va face în lucrarea pe care o va prezenta de data aceasta în Olanda. 

Vrea să facă o maşină autonomă!

Ionuţ Budişteanu merge la orele de matematică la clasa a XII-a, deşi este cu un an mai mic. "Urmează să i se acorde o plachetă din partea Asociaţiei de Electronică şi Inginerie din SUA pentru rezultatele obţinute şi cu care s-a concurat, de la egal la egal, cu mari profesori universitari din SUA", a mai spus directoul Smeureanu.

În Taiwan, vâlceanul a fost felicitat de preşedintele Chinei, iar inventatorul român Iustin Capră i-a cerut să facă parte din asociaţia sa.

Visul lui Ionuţ este altul. "Vreau să fiu primul român care face o maşină autonomă. Armata americană a lansat un astfel de proiect în urmă cu doi ani şi la el au lucrat peste 80 de universităţi din America. Au câştigat cei de la Stanford, ei creând singura maşină autonomă. Am urmat cursurile online ale renumitului profesor universitar Sebastian Thrun, care a lansat o provocare către toţi studenţii din lume să creeze şi ei această maşină.
Maşina autonomă a profesorului Thrun a circulat 70.000 de mile, fără accident, prin oraşele din SUA.
Acum, la americani este în dezbatere modificarea legislaţiei pentru ca această maşină să poată fi condusă şi de nevăzători", a mai spus Ionuţ Budişteanu.

Sursa: adevarul.ro
         danielroxin.blogspot.ro

Transmutari-martie 2013


Inca de la inceput, am sa va rog sa simtiti acest articol cu Inima.O sa “vedeti” ca nu este o simpla relatare.Am avut aceasta traire aseara intre orele 0:00 si 01:00
Eram pe o strada dintr-un oras.Dupa blocurile inalte de 10 etaje, parea a fi Bucurestiul… si chiar era.Mai multi oameni imbracati in alb, stateam in linie dreapta(pe mai multe randuri), cu palmele deschise orientate in fata…parca impingeam ceva.
In fata noastra totul era negru, inourat…in spatele nostru era Soarele.Un Soare puternic la cere ne puteam uita doar cu coada ochiului pentru ca lumina extrem de tare.
Toti cei imbracati in alb stiam ce avem de facut si vorbeam telepatic intre noi.La un semn toate randurile de oameni faceau cate un pas in fata(cu palmele deschise).Pe fundal se auzea un clopot imens.La fiecare pas facut in fata, se auzea o bataie prelungita de clopot.Exact ca in videoclipul de mai jos, dar exact :)
Nu era o lupta intre bine si rau.Noi duceam Lumina inspre intuneric…
Aceasta Lumina ii deranja foarte tare pe unii.In fata noastra aveam un fel de Scut de Lumina.Cei care incercau sa ne atace se dematerializau, iar sufletele lor am vazut cum erau duse pe alta planeta(care semana foarte bine cu Pamantul).Aveam un sentiment de compasiune pentru acestia…nu eram suparat pe ei.
Am vazut cum aceasta operatiune de transmutare a luminii in intuneric se facea pe toata planeta.Fiecare Lucrator in Lumina de pe planeta stia ce are de facut si vorbeau aceeasi limba.
Dimineata pe la orele 7:30, in timp ce ma intorceam spre casa, mi s-a aratat pe cer o imagine exact ca cea pe care am vazut-o aseara.Ea se vedea cu mult mai bine, dar pana am urcat in casa sa iau aparatul foto, a cam disparut :)
Fotografiile de mai jos sunt facute de mine azi  la 7:45.Promit ca pe viitor o sa port aparatul foto permanent la mine :)
Picture-coliere 399Picture-coliere 400Picture-coliere 401

Dan Gaucan
Sursa: daniilgaucan.wordpress.com

Vaticanul este ros de corupţie, sex şi trădare!


"Dezgustat şi îngrozit de stricăciunea greu de imaginat ce roade lent, dar sigur Biserica Catolică, Papa Benedict al XVI-lea a făcut un gest extrem, pe care niciun alt Suveran Pontif nu-l mai făcuse de peste şase secole. A renunţat la Tronul de la Vatican. Papa a preferat să se retragă la mânăstire, de unde se va ruga pentru ca Domnul să scoată diavolul din sânul Bisericii pe care el o slujeşte de-o viaţă , cu atâta credinţă.

Când a urcat pe Tronul de la Vatican, în urmă cu 8 ani, cardinalul Joseph Ratzinger nu avea în vocabular cuvântul "demisie". Motivul pentru care a părăsit scaunul papal pe neaşteptate, la sfârsitul lunii februarie, l-a ţinut secret. Oficial, a fost o "demisie" din motive de sănătate.

Povestea demisiei sale este însă alta. Un raport intern comandat chiar de Benedict al XVI-lea despre starea Administraţiei Pontificale (Curia) a "aterizat" pe masa lui, la începutul lunii ianuarie. Papa nu a mai deschis larg braţele la fereastra sa din Vatican, cum făcea când saluta credincioşii. După ce a citit raportul, s-a luat cu mâinile de cap, scrie RTV.NET.

A numit raportul "Stricăciune", desemnând astfel toate relele ce se petrec în sânul Bisericii Catolice, de la mârşăviile luptei pentru putere, până la scandaluri sexuale, de pedofilie, beţii şi multe altele. Întregul putregai a fost însă bine ascuns de Administraţia Pontificală în tot acest timp."

Sursa: Jurnalul.ro
http://danielroxin.blogspot.ro

Fostul şef al CIA responsabil de răpirea jurnalistului Ovidiu Ohanesian? Partea a II-a

Cititi prima parte aici:


Дэвид Петреус генерал сша главнокомандующий афганистан войска армия
David Petraeus. Foto: EPA

Continuăm relatarea domnului Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1992, despre implicarea fostului şef al CIA în răpiri şi torturi.

"Brigăzile Lupilor" semănau ca 2 picături de apă cu organizațiile "Lupii gri" și "Ergenekon" create în Turcia, pe timpul Războiului Rece, de forţele pentru operaţiuni speciale americane, în colaborare cu CIA. Ele constituiau elemente ale reţelei de organizații paramilitare Gladio de la granița cu URSS, fiind instruite inițial de foşti ofițeri ai Wehrmachtului nazist, deveniţi după război ofiţeri CIA. Cu mult înainte ca Petraeus și Steele să părăsească Irakul, în septembrie 2005, Jabr al-Solagh, şeful "brigăzilor Lupilor", a fost numit ministru de Interne. În mandatul lui Solagh, care a fost strâns asociat cu violenţele miliţiei Badr constituite din şiiţi, dovezile cu privire la tortură și asasinate ale "Brigăzilor Lupilor" s-au înmulțit.
În august 2007, cotidianul The Washington Post, preluând rapoarte ale biroului de contabilitate a Pentagonului, atrăgea atenţia că Petraeus a pierdut evidenţa a 30% din armele furnizate noii armate irakiene, fiind vorba în special de 100.000 de arme de asalt AK-47, ajunse în posesia comandourilor paramilitare şiite. Impactul pe termen lung al finanţării şi înarmării acestor forţe de "democratizare" şi "pacificare" a Irakului, de către trioul Petraeus, Steele și Coffman, a fost acela al declanşării unei forțe care nu se supunea niciunei legi şi care a terorizat comunitatea sunnită, producând sute de mii de morți. Rezultatul fiind acela că la apogeului conflictului dintre sunniţi şi şiiţi, 3.000 de cadavre erau “adunate” de pe străzile din Irak în fiecare lună.
James Jim Steel şi-a început cariera de ofiţer pentru operaţiuni speciale în războiul din Vietnam. Pe finalul acestuia, a participat alături de Richard Armitage (adjunct al secretarului de stat al Apărării în perioada 2001-2005) la programul clandestin Phoenix. Potrivit istoricului Douglas Valentine, programul Phoenix a fost conceput, coordonat de CIA şi executat de Comandamentul pentru operaţiuni speciale al armatei SUA (USSOCOM), ajutat de subunităţi ale forţelor pentru operaţiuni speciale din armata Australiei (AATTV) şi ale serviciul de informaţii al Vietnamului de Sud, pe timpul războiului din Vietnam.
Teoretic, programul era destinat identificării şi "neutralizării" (prin infiltrări, capturare, terorism, tortură şi asasinate) infrastructurii de conducere a Frontului de Eliberare Naţională, mai cunoscut ca Viet Cong. Practic, ţintele USSOCOM au fost copii, femeile, bătrânii, adică membrii familiilor luptătorilor Viet Cong. Neutralizarea avea la bază o lege specială ( Directiva MACV 381-41/ 1967) emisă în secret de preşedintele SUA, care permitea arestarea şi execuţia vietnamezilor, fără să fie nevoie de nici o probă şi de nici un proces. Acest aşa-zis contra-terorism inventat de CIA, denumit codificat Phoenix, nu avea nici un corespondent în strategia militară, el legitimând de fapt utilizarea procedeelor neconvenţionale de către nişte dezaxaţi, pentru a comite crime împotriva umanităţii. În perioada 1965-1972 programul Phoenix a "neutralizat" prin asasinare, pe loc, 26.369 de vietnamezi, restul până la 81.740 decedând în închisorile secrete ale CIA, denumite PRU (centre de interogare), ca urmare a torturii. Reţeaua PRU era subordonată direct lui Peer DeSilva, şeful CIA de la Saigon şi fiecare centru de interogare era condus de unul din cei 704 ofiţeri superiori ai CIA, detaşaţi în Vietnam. 
În perioada 1984-1986, colonelul Steele a fost comandantul corpului de instructori americani, specializaţi în contra insurgenţă (US MilGroup), care a fost detaşat în El Salvador pentru instruirea unităţilor de contraspionaj ale armatei naţionale. Rapoartele întocmite ulterior de ONU în Nicaragua şi Salvador, relatau cum colonelul Steele a adaptat şi aplicat aceeaşi doctrină a contra insurgenţei din Vietnam, prin care, la lupta de eliberare naţională, escadroanele morţii, constituite de el şi acţionând sub comanda sa, răspundeau prin acte clasice de terorism. Potrivit acestor rapoarte, Steele ar fi fost responsabil de dispariţia sau asasinarea a zeci de mii de civili salvadorieni, printre care şi a cardinalului Oscar Romero. David Petraeus, pe atunci maior, a efectuat o vizită de documentare în El Salvador, în 1986, devenind un adept şi un susținător al metodelor de contraspionaj ale lui Steele.

În 1996 o investigaţie a jurnalistului Robert Parry, reporter al Associated Press,Newsweek şi PBS TV, reproducea una din declaraţiile date FBI-lui de salvadorianul Luis Posada Carriles, care dezvăluia detalii halucinante ale vastei operaţiuni de trafic de arme şi de droguri, coordonată de colonelul Steele, ca intermediar al locotenent colonelului Oliver North, consilier pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Ronald Reagan. Subiectul scandalului Iran-Contras, vizând transporturile de arme, derulate de la baza de operare a CIA, de pe aeroportul Ostend din Belgia, l-am tratat pe larg într-un material anterior.
Pentru apărarea teritoriului propriu, România mai dispune acum de 20-25 de MIG-21 fabricate în 1971 (cu resursa expirată) şi de instalaţii de rachete AA sovietice, din generaţia întâi, fabricate în 1960. La baza aeriană americană Davis-Monthan din Tucson (statul Arizona) pe o suprafaţă de 11 km pătraţi, sunt aliniate în perfectă stare de conservare 4.400 de aeronave şi sisteme de rachete AA, gata pentru a fi folosite, într-un nou război (http://en.wikipedia.org/wiki/309th_Aerospace_Maintenance_and_Regeneration_Group). Între acestea figurează avioane moderne de tip F-16 C/D, F-15 D/E, A-10, F-18, etc. Anual, un număr neprecizat dintre acestea se întorc în serviciul activ al diferitelor statele partenere ale SUA (Pakistan, Grecia, Turcia, Australia, etc.), întotdeauna altele decât România.
Potrivit unor telegrame ale ambasadei SUA la Bucureşti, publicate de WikiLeaks, la 21 iulie 2005 preşedintele Traian Băsescu l-a informat pe ambasadorul Richard Jones, consilier al Secretarului şi Coordonatorului Politicii pentru Irak, că ţara sa era dispusă să şteargă 80% din datoria istorică de 2,6 miliarde USD, pe care trebuia să o primească de la Irak. Totodată, Băsescu solicita un sprijin suplimentar din partea guvernului SUA pentru reforma în domeniul apărării, care putea permite României să-şi dezvolte contribuţia în Irak. Traian Băsescu n-a avut nici o apăsare privind necesitatea înzestrării armatei române, el fiind preocupat doar de satisfacerea pretenţiilor de dominaţie mondială ale SUA.
Aşa se explică faptul că în 2003, România a înfiinţat la Târgu Mureş primul batalion de forţe pentru operaţii speciale (FOS). O parte din membrii acestui batalion au urmat cursuri de specialitate (US Army Special Forces) la Fort Bragg, restul fiind antrenaţi de instructori din Forţele speciale ale SUA, Israel şi Anglia, detaşaţi timp de 6 luni în România. În aprilie 2006, primul contingent românesc FOS şi-a început misiunea în Afganistan, în cadrul operaţiei „Enduring Freedom”, al forţelor de coaliţie conduse de SUA (ISAF), desfăşurând misiuni de luptă în zone considerate din cele mai periculoase din Afganistan. Din anul 2011, România dispune de Brigada 6 de Operaţii Speciale, compusă din batalionul 610 Operaţii Speciale - Tg. Mureş, batalionul 620 Operaţii Speciale-Buzău, batalionul 630 Paraşutişti - Bacău şi batalionul 640 Logistic.
Despre implicarea specialiştilor, instruiţi de forţele pentru operaţiuni speciale ale SUA, în răsturnarea de la putere a preşedintelui Slobodan Miloşevici din 2000, în „Revoluţia trandafirilor" din Georgia din 2003, în cea „Portocalie" din Ucraina din 2004, în cea a „Lalelelor" din Kârgâzstan din 2005 și în cea din R. Moldova din 2009, precum şi despre modul în care America Latina a fost devastată de grupurile paramilitare, specializate în acte de terorism, la centrul de instrucţie al forţelor pentru operaţiuni speciale americane de la Fort Benning (statul Georgia), am relatat pe larg în finalul unui material anterior.
(Vezi: 

România, ţinta celei mai mari operaţiuni de spionaj economic din ultimii 40 de ani)


Sursa: http://romanian.ruvr.ru

Fostul şef al CIA, responsabil de răpirea jurnalistului Ovidiu Ohanesian? Partea I


Дэвид Петреус Дэвид Петриус
David Petraeus. Foto: EPA

Vă prezentăm un comentariu de Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1992, despre „jocurile murdare” ale CIA.

„După 15 luni de investigaţii, jurnaliştii de la The Guardian şi BBC-secţia arabă au realizat un reportaj de 51 de minute în care au adus dovezi serioase că pe timpul ocupaţiei americane, generalul David Petraeus a folosit veterani specializaţi în războiul “murdar”, aparţinând forţelor pentru operaţiuni speciale ale SUA, pentru constituirea şi dirijarea unor unități paramilitare irakiene, în misiuni de comando, soldate cu asasinate şi răpiri.
Totodată, aceşti specialişti în acţiuni neconvenţionale, pe care le-au experimentat în Vietnam şi în ţări din America Centrală, au condus cele mai oribile acțiuni de tortură din timpul ocupației americane, prin crearea unei vaste reţele secrete de centre de detenţie în Irakю
Ancheta jurnalistică a avut ca punct de plecare dezvăluirile soldatului Bradley Manning, făcute site-ului WikiLeaks, rapoartele declasificate arătând în detaliu sute de incidente, în care patrulele mobile, compuse din soldați americani, descopereau cadavre de irakieni torturaţi în centrele de detenție clandestine ale comandourilor paramilitare din Irak. Alteori rapoartele relatau descinderi ale comandourilor paramilitare irakiene în localităţi, urmate de capturarea sau executarea sumară a sunniţilor. Toate rapoartele se încheiau prin primirea de la eşalonul superior, a misteriosului cod "Fargo 242" şi rechemarea de urgenţă a patrulelor la bază.
După absolvirea şcolii militare de ofiţeri, David Petraeus a activat în cadrul forţelor pentru operaţiuni speciale a SUA. A comandat brigada 1 din divizia 82 Paraşutişti, divizia 101 Aeropurtată (pe timpul invaziei din Irak) şi a fost şeful de stat major al Corpului XVIII Armată (operaţiuni speciale). Era cunoscut drept un expert în lupta contra insurgenţilor, pe timpul cât a comandat centrul de arme întrunite de la Fort Leavenworth (statul Kansas), iniţiind conceperea Field Manual 3–24, Counterinsurgency. În perioada 2004-2008, cu întreruperi, generalul locotenent David Petraeus a condus Forţa multinaţională care a asigurat tranziţia Irakului. În 2008-2010 a fost comandant al USCENTCOM, în 2010-2011 a comandat forţele SUA şi ale aliaţilor în cadrul misiunii ISAF din Afganistan şi din 2011 până în 2012 a fost director al CIA, de unde a fost forțat să demisioneze, din cauza unui aparent scandal sexual.
Începând din 2004, generalul locotenent David Petraeus a fost primul comandant al Forţei multinaţionale care a asigurat tranziţia Irakului, după ocuparea acestuia de către armata SUA. Acestei forţe i-a revenit misiunea de a selecţiona, antrena, echipa şi instrui noua armată, poliţie şi securitate irakiană, alocându-se în acest scop 11 miliarde USD. Odată cu numirea generalului David Petraeus în funcţia de comandant al Forţei din Irak, secretarul de stat al Apărării, Donald Rumsfeld l-a desemnat pe colonelul în rezervă James Jim Steel, de 58 de ani (un veteran al forțelor speciale americane), în calitate de consultant civil, să organizeze acțiunile de culegere de informații de la insurgenții sunniţi, de către securitatea irakiană.
Steel era secondat de colonelul r. James H. Coffman, un alt veteran al forţelor speciale, ei nesubordonându-se nimănui în afară de generalul David Petraeus. Coffman îi raporta totul lui Petraeus şi s-a descris, într-un interviu acordat ziarului militar american “Stele şi Dungi” drept “ochii şi urechile” lui Petraeus din Irak. Un purtător de cuvânt al generalului Petraeus, a declarat pentru investigația BBC şi Guardian că a acesta a beneficiat enorm de pe urma procedeelor de tortură a deținuților, utilizate de forțelor irakiene, transmiţând informația mai departe lanțului ierarhic militar al SUA, ambasadorului american la Bagdad și liderilor irakieni relevanți. Petraeus știa ce se petrece la interogări și îi știau pe prizonieri. Chiar şi detaliile de planificare a unor operaţii neconvenţionale se bazau pe informații clasificate, care ajungeau la colonelul James Steel, pe o linie secretizată, a forţelor speciale SUA (USSOCOM ) care acţionau în Irak.
Reportajul realizat de The Guardian şi BBC-secţia arabă cuprinde mărturia generalului irakian Muntahder al-Samari, care a lucrat cu Steele și Coffman un an, când comandourile create de ei, numite "brigăzile Lupilor" erau instalate. El spune că cei doi lucrau împreună şi că nu i-a văzut niciodată separați în cele 40-50 de acţiuni în care au intrat în centrele de detenție clandestine. Fiecare centru de detenţie avea un centru de interogare, încadrat cu un ofițer de informaţii şi opt interogatori. Apelau la orice formă de tortură pentru a-l face pe deţinut să vorbească, precum electrocutarea, atârnatul cu capul în jos, smulsul unghiilor sau lovituri aplicate zonelor sensibile. Al-Samari relatează cum un băiat în vârstă de 14 ani a fost legat cu picioarele deasupra capului, de unul dintre stâlpii unei foste librării, care servea drept centru de interogare. Corpul său era în întregime vânăt din cauza bătăilor cu cablu pe care le-a primit.
Fotograful Gilles Perres s-a întâlnit cu Steele atunci când lucra pentru New York Times, și a fost primit în unul dintre centrele de comandă situat în aceeaşi librărie. L-a intervievat pe Steele într-o cameră a librăriei și îşi aminteşte că era sânge peste tot. Reporterul Peter Maas care lucra la material împreună cu Perres, a explicat că în timp ce interviul se desfășura, se auzeau ţipete teribile de durere şi teroare.The Guardian scrie că procedurile de tortură ale "brigăzilor Lupilor" au intrat în conștiința opiniei publice din Irak, întrucât erau filmate și prezentate în show-uri de televiziune, în cadrul programului numit “Terorismul în mâinile Justiției”. Când spectacolul acesta a început să-i ofenseze pe irakieni, Petraeus personal a sunat și a cerut încetarea difuzării la TV a imaginilor cu oamenii torturaţi.
Generalul irakian Muntahder al-Samari nu exclude posibilitatea ca unele din celebrele răpiri de cetăţeni străini, aparţinînd statelor care au susţinut invazia americană în Irak (precum cea a jurnaliştilor români, a franţuzoaicei Florence Aubenas şi a fostului ofițer de informații de la Pentagon, Roy Hallums), intens mediatizate, să fi fost instrumentate de Steele, cu scopul penetrării reţelelor de răpitori veritabili, aparţinând insurgenţilor. În această situaţie, cu excepţia lui Ovidiu Ohanesian, toţi cei răpiţi lucrau pentru serviciile de informaţii din ţările lor, ştiau că participă la o înscenare, consumată în centrele de interogare clandestină, care erau perfect securizate de forţele pentru operaţiuni speciale americane subordonate generalului Petraeus.
Reamintesc faptul că pe 28 martie 2005, jurnaliştii români Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci (angajaţi la postul Prima TV) şi Ovidiu Ohanesian (de la ziarul România liberă), împreună cu ghidul lor irakian Mohammed Munaf (despre care ulterior s-a aflat că avea şi cetăţenie americană) au fost răpiţi la Bagdad de către persoane necunoscute. După ce au fost ţinuţi 3 zile într-o locaţie din Bagdad, ei au fost transferaţi la 1 aprilie 2005, în beciul unei ferme, aflată la 15 km sud de capitala irakiană, fiind eliberaţi după 55 de zile. În tot acest timp, în mod misterios, în România au ajuns în timp real şi au fost difuzate pe toate canalele TV mai multe casete filmate de răpitori cu ostaticii, în care cereau retragerea militarilor români din Irak. Operaţiunea de eliberare a fost condusă de preşedintele Traian Băsescu prin intermediul unei celule de criză din cadrul CSAT, stenogramele legate de răpirea din Irak, fiind secretizate pentru următorii 50 de ani”.

(Va urma)

Sursa: http://romanian.ruvr.ru

Umbra lui Jung


Suntem extraodinar de complecşi şi avem o natură foarte diferită de la context la context, atât de mult încât uneori ne putem speria pe noi înşine. Nu suntem în totalitate buni şi nu suntem în totalitate aşa cum ne văd ceilalţi, deoarece de cele mai multe ori ne suprind şi pe noi gândurile, întrebările şi reacţiile noastre.
Psihiatrul elveţian Jung a enunţat prima dată conceptul de „umbră” – de cele mai multe ori, o partea a noastră pe care o vedem complet opusă firii noastre, dar care îşi face totuşi simţită prezenţa în noi. Acest tip de trăiri sunt parte din ceea ce suntem, iar negarea lor duce la creşterea confuziei noastre şi la dificultatea gestionării acestora.
De cele mai multe ori, aceste umbre sunt părţi din noi pe care le considerăm inferioare, de care nu suntem mândri şi pe care nu le înţelegem. Umbra are însă părţi bune, pe care le fructificăm deja atunci când ne place să ne costumăm sau să facem ceva ce nu am mai făcut, atunci când citim despre personaje ficţionale sau când creăm ceva.
 
Umbrele ne fac să ne punem întrebări, în loc să ne lase în ignoranţă. Ne oferă perspective diferite, în loc să ne ţină mereu în aceeaşi rutină. Este adevărat că uneori nu ne recunoaştem pe noi, însă manifestările acestea sunt exact exprimarea lucrurilor pe care le reprimăm. De cele mai multe ori ne putem recunoaşte umbrele în lucrurile care ne deranjează cel mai mult la ceilalţi. Atunci când reprimăm ceva în noi, totodată proiectăm acel lucru şi asupra celorlalţi. Ne putem recunoaşte umbrele şi în lucrurile pe care le repetăm în mod involuntar.
 
Copiii au umbre mult mai vizibile, având un fel de personalitate completă, precum o suprafaţă de 360 de grade. Noi simţim că facem un progres prin creşterea şi dezvoltarea noastră, deoarece devenim mai civilizaţi. Acest lucru este într-adevăr unul bun, însă există o linie subţire între adaptare şi auto-cenzurare. Ceea ce este important este să ne adaptăm mai mult la noi înşine şi mai puţin la lumea din jur, deoarece cel mai important acord şi cea mai importantă congruenţă pe care avem nevoie s-o obţinem este în primul rând cu noi înşine.
Un astfel de concept complex este menit să ne facă să ne cunoaştem mai bine şi să ne acceptăm mai mult. Nu este nevoie să ne lăsăm copleşiţi de lucrurile pe care le descoperim despre noi, ci să le descoperim pentru a le accepta şi a le lăsa să existe, în timp ce ne continuăm existenţa. Acceptarea noastră este un proces continuu în viaţă.


http://dei-matei.blogspot.ro