joi, 13 octombrie 2011

4 CUTREMURE CU MAGNITUDINEA PESTE 5, S-AU PRODUS IN DATA DE 13 OCTOMBRIE 2011


 • M 6.1, south of Bali, Indonesia October 13, 2011


 • M 5.3, off the coast of Oregon October 13, 2011


 • M 5.3, northern Peru October 13, 2011


 • M 5.3, Mariana Islands region October 13, 2011


 • Sursa: thetruthbehindthescenes.wordpress.com

  In Romania in data de 13 octombrie 2011 s-a produs un cutremur in regiunea Vrancea.
  Cutremurul a avut loc la ora UTC: 20:03:11  si a avut magnitudinea de 3,8 pe scara Richter.

  14 octombrie: SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA de la Iasi

  În luna octombrie, în ziua a paisprezecea, Cuvioasa Maica noastra Parascheva cea noua.
  Aceasta cu adevarat mare si vestita între femei, Cuvioasa si pururea pomenita Parascheva, s-a nascut într-un sat al Traciei, numit si din vechime si acum Epivata. Parintii fericitei erau de neam bun si mariti, înavutiti cu foarte multi bani si averi; mai mult însa îi marea si îmbogatea drept cinstirea lui Dumnezeu si a fi si a se numi crestini. Acestia dar aducând la lumina pe cuvioasa, întâi au renascut-o prin scaldatoarea cea dumnezeiasca, apoi pe cale înaintând, o învatara toata îmbunatatirea si asezarea cea dupa Dumnezeu; iar dupa ce a trecut al zecelea an, ades mergea cu maica sa la biserica Preacuratei Nascatoare de Dumnezeu si a auzit aceste dumnezeiesti binevestiri: “Cel ce voieste a veni dupa Mine, sa se lepede de sine si sa ridice crucea sa si sa urmeze Mie”. Îndata toata a fost cuprinsa de aceasta si iesind din biserica, întâlnind un sarac, ascunzându-se de maica sa si dezbracând hainele stralucite si luminate ce purta, le-a dat lui si ea a îmbracat pe ale aceluia, luându-le pe acestea cu oarecare mestesugire înteleapta.

  Iar dupa ce a venit acasa si au vazut-o parintii într-un astfel de chip s-au îngrozit si au batut-o ca sa nu mai faca asa. Ea însa nu numai de doua ori, ci de trei ori, si de multe ori, se zice ca dezbracând hainele sale, le-a dat saracilor, întru nimic socotind pentru aceasta, ocarile, îngrozirile si nesuferitele batai ale parintilor. Si acestea, adica în casa parinteasca erau ca niste preîntâmpinari ale roadelor ce mai pe urma erau sa odrasleasca în ea si pasiri spre trecerea peste om. Apoi fiindca nu mai putea suferi durerea duhului în suflet, fara stirea parintilor si al celor de un sânge cu ea, si a multimii slugilor, a ajuns la Constantinopol, unde gustând toate bunatatile cele dupa Dumnezeu, îndestulându-se de dumnezeiestile si sfintitele biserici si moastele sfintilor si fiind binecuvântata de sfintii barbati cei de acolo si întarindu-se cu rugaciunile lor, a iesit din cetate si a trecut în Calcedon de cealalta parte si de acolo a venit la Iraclia din Pont, calatorind cu picioarele sale. Iar parintii ei însisi si prin altii (ca nevoia este lesne iscoditoare), mult trudindu-se si locuri din locuri schimbând si cetati si sate calcând si neaflând-o, s-au întors acasa. Iar preafericita fecioara venind la Iraclia din Pont si sosind la un oarecare locas dumnezeiesc al Maicii lui Dumnezeu si intrând în el cu bucurie duhovniceasca, s-a asezat pe pamânt si l-a udat cu lacrimi; apoi s-a sculat si prin ruga sa umplându-se de har, cinci ani întregi a petrecut cu rabdare într-acest sfânt locas, tot felul de îmbunatatiri savârsind; caci întru rugaciunile de toata noaptea facea stari statornice si de diamant, ajunari neîncetate, batai în piept, tipete, tânguiri cu lacrimi nestinse, iar culcarea jos pe fata pamântului, cine dupa vrednicie va povesti; obiceiul smerit, cugetul cumpatat, curatenia inimii si plecarea ei spre Dumnezeu. Iar acum din destul de acestea desfatându-se a trimis Dumnezeu pe cei ce aveau sa o duca la Ierusalim; caci aceasta dorinta o avea si ruga pe Dumnezeu si pe Maica Lui de aceasta. Deci asa pregatita a iesit din biserica si îngradita cu ajutorul de sus, a ajuns la Ierusalim si îndestulându-se de toate cele sfinte si bune ale Ierusalimului, unde si blândele picioare ale Mântuitorului meu Hristos au calcat” si saturându-se si zburdând prin pustiul Iordanului ca o pasare, a nimerit la o viata cinstita de calugarite pustnice si aci a intrat. Însa cât s-a nevoit aci, prin care pe vrajmasul diavol pâna în sfârsit l-a stins, care mai înainte cu ispite multe si de tot felul a navalit asupra ei, neputând a le da în scris toate, putine oarecare din ele spre pomenire vom adauga aci. Bautura întrebuinta apa de izvor, si de aceasta foarte putina; trebuinta asternutului o împlinea o rogojina, iar îmbracamintea era o haina si aceasta foarte zdrentaroasa, cântarea pe buze neîncetata, lacrimile de-a pururea. Peste toate acestea înflorea dragostea, iar vârful îmbunatatirilor, smerita cugetare le cuprindea pe toate acestea.

  Deci multi ani rabdând în aratata mânastire a calugaritelor si nevoindu-se prin foarte multe fapte bune, plinind al douazeci si cincilea an al vârstei, a iesit de aci si a venit la Ioppe si intrând într-o corabie a început a pluti pe calea ce ducea spre casa, si a ajuns cu corabia la limanul patriei sale dupa ce a suferit multe primejdii ale sfarâmarii de corabie, în mare. Apoi pururea pomenita a venit la Constantinopol, si dupa ce a cercetat dumnezeiestile locasuri si pe sfintii barbati a plecat si a venit la oarecare sat anume Calicratia si acolo la biserica sfintilor si întru tot laudatilor Apostoli s-a salasluit, nesocotind petrecerea parintilor de bun neam si batjocorind întelepteste uneltirile vicleanului înselator. Deci doi ani a petrecut acolo neîntinata porumbita si din potopul acestor curgatoare zburând a odihnit cortul ceresc, încredintând sfânt sufletul sau mâinilor îngeresti si prin ei locasurilor celor vesnice si dumnezeiesti; iar trupul cel din pamânt si înfrumusetat cu dumnezeiesti îmbunatatiri l-a ascuns în pamânt. Multa vreme dupa aceasta a trecut si cineva, rau cheltuind viata si obsteasca datorie împlinind, a fost îngropat aproape de cuvioasa; dar ea n-a vrut a-l suferi, prea viteaza; ci oarecaruia din barbatii sfinti aratându-se în vis: “Ridica, i-a zis, trupul acesta si-l arunca; ca soare fiind si lumina nu pot suferi întunericul si murdaria”. Însa zabovind acel dumnezeiesc barbat, divina aratare a cuvioasei socotind-o vedere obisnuita, sau vis normal, si a doua, si a treia iarasi sfânta l-a strigat si cumplit l-a îngrozit. Si dupa ce calugarul si-a venit în sine dupa cum se cuvine si din numele cuvioasei, care îi arata cu degetul locul, prea degrab s-a sculat si cu sârguinta a descoperit poporului vedenia de acolo, care cu totii obsteste alergând ca la o vistierie foarte înavutita au sapat pamântul. Iar dupa ce s-a apropiat de sicriu, se umplea de mireasma, si acel sfânt trup al cuvioasei aflându-l întreg cu totul pazit, cu mâini cucernice l-au adus în biserica Sfintilor Apostoli, umplând aerul de mirezme si tamâieri si cântând dumnezeiesti psalmi. Însa câte minuni a savârsit dupa asezarea moastelor ei aici, Dumnezeul minunilor prin ea si pâna acum savârseste, cu neputinta este în scris a le da; caci covârsesc, ca sa zicem asa si numarul stelelor si nisipul marii. De vreme ce vindeca schiopi, surzi, ciungi, ologi si tot felul de boli, înca si cele atingatoare de moarte; si în scurt a zice, departeaza toata neputinta nevindecata, numai cu atingerea raclei, care nu înceteaza, nici va înceta, îmbelsugat a varsa tamaduiri, cu harul lui Iisus Hristos, Celui ce a preamarit-o.
  Despre aceea, ca sfintele moaste ale cuvioasei aflate în cetatea Târnovei, capitala oarecând a crailor bulgari, s-a stramutat de aci la Belgrad, si de acolo în orasul Constantinopol, povestesc Evtimie si Rafail; asemenea si Meletie al Atenei si Dositei patriarhul Ierusalimului. Tot la acelasi loc aflam si povestire de stramutarea moastelor ei din orasul Constantinopol aici la Iasi. Adica, “Patriarhul Constantinopolului Partenie batrânul, luând bani de la domnitorul Moldaviei Vasilie, cu cuvânt ca sa plateasca datoriile Patriarhiei, spânzurând de zidul Fanarului din Constantinopol sfintele moaste, ce se pazeau în Patriarhie, le-a trimis aici catre stapânitorul Moldoaviei”.
  Iata ce zice despre aceasta Cantemir domnitorul Moldovei: “Sfânta Parascheva, precum aflam din cartile bisericesti, era stapâna a satului Epivatelor, pe care apoi l-a câstigat marele Apocavcos, Voievodul însusi stapânitorul Andronic Paleologul. Sultanul Murad al IV-lea a dat voie domnitorului Moldaviei, Vasilie, sa stramute sfintele ei moaste din biserica patriarhala a Constantinopolului; le-a câstigat acestea pentru cele multe si mari binefaceri si slujbe facute sfintei biserici celei mari; ca din însasi veniturile sale a platit peste 260 pungi ce datora ea turcilor si crestinilor. Însa fiindca la turci este oprit a stramuta mort peste trei mile, afara de trupul sultanului, a cheltuit peste 300 de pungi la Poarta otomana, ca sa ia voie pentru stramutarea sfintelor moaste si ca sa ia porunca catre un Capugibasa, ca sa le însoteasca la Moldavia. Toata povestirea aceasta a stramutarii acesteia este zugravita pe peretele de amiazazi al bisericii Sfintilor Trei Ierarhi, unde se afla sfintele ei moaste. Între alte lucruri se înfatiseaza acolo si Capugibasa cu ofiterii lui, mergând la petrecerea sfintelor moaste”.
  Aceasta stramutare de atunci este descrisa si pe marmura Cuvucliului, unde sunt asezate sfintele moaste, asa: “Cu vointa Tatalui, cu bineplacerea Fiului si cu conlucrarea Sfântului si de viata facatorului Duh, a Dumnezeului celui marit si închinat în Sfânta si cea de o fiinta si nedespartita Treime. Binecinstitorul si de Hristos iubitorul Ioan Vasilie Voievod cu mila lui Dumnezeu domnitor a toata Moldavia, fiind râvnitor si aparator al sfintei credinte rasaritene, dupa dumnezeiasca îngrijire, a stramutat din Constantinopol cu multa osârdie si prea multa dorinta aceste cinstite moaste ale Cuvioasei Maicii noastre Parascheva cea din Târnova. Aceasta stramutare a fost a treia. Iar preasfintitul si fericitul a toata lumea patriarh Partenie, cu toata bunavointa si sfatul Bisericii, a trimis aceste sfinte moaste ca pe o vistierie dumnezeiasca, cu prea fericitii trei mitropoliti: Ioanichie al Iracliei, Partenie al Adrianupolei si Teofan al Paleon-Patronului, în zilele prea sfintitului Varlaam mitropolitul Sucevei si a toata Moldavia; iar binecinstitorul si de Hristos iubitorul si cu mila lui Dumnezeu stapân al nostru si domnitor a toata Moldavia Ioan Vasilie Voievod, de acasa iesind cu evlavie si din tot sufletul primind aceasta nepretuita vistierie, potrivit le-au pus si le-au pastrat în cea noua zidita biserica a Sfintilor Trei Ierarhi si ai lumii dascali: Vasilie cel Mare, Grigorie de Dumnezeu cuvântatorul si Ioan Gura de Aur, spre cinstea si marirea lui Dumnezeu celui laudat în Treime si spre vesnica solire a Preacuvioasei Maicii noastre Parascheva, pentru lasarea pacatelor sale si a tot stralucit neamul lui. În anul de la Adam 7149, iar al domniei lui al 8-lea, în 13 iunie; în acelasi an s-a nascut si preaiubit fiul lui, Ioan Stefan Voievod, ca-ruia sa-i dea Domnul zile îndelungate si viata de multi ani. Amin”.
  Din traditie avem povestiri de multe minuni savârsite de cuvioasa în anii cei dinaintea noastra, pe care nu s-a sârguit cineva a le aduna si a le publica spre lauda lui Dumnezeu slavitorul sfintilor Sai; înca si în zilele noastre nu conteneste a face minuni celora ce cu credinta alearga la ea. Caci câti neputinciosi au evlavie la sfintele moaste, alergând cu credinta sau din acoperamânturile puse la capul cel sfânt al Cuvioasei luând si purtând, dobândesc vindecare! Si la neplouare, sau alta nevoie mare, facând litanie crestinii cu sfintele moaste, nu se lipsesc de cerere. Ci si în patria ei Epivata unde, precum se zice, casa ei parinteasca a fost prefacuta în biserica cu numele ei, cuvioasa face multe minuni, careia se cuvine marirea în vecii vecilor. Amin.
  In ziua de 13 iunie 1641, cinstitele moaste au fost asezate in minunata biserica a manastirii “Sfintii Trei Ierarhi”, ctitoria domnitorului. Cinstitele moaste au ramas aici pana in anul 1884, cand au inceput lucrarile de restaurare a sfantului lacas, fiind mutate in paraclisul manastirii. Dar in seara zilei de 26 decembrie 1888, dupa slujba Vecerniei, din neatentie a ramas aprinsa o lumanare din sfesnicul de langa racla din lemn in care erau asezate cinstitele moaste; peste noapte sfesnicul a ars, iar focul s-a extins la catafalcul pe care era asezata racla, arzand mocnit toata noaptea, fiind prefacut totul intr-un morman de jar. A doua zi dimineata, autoritatile de stat si bisericesti, preotii si credinciosii au constatat ca cinstitele moaste au ramas neatinse, inca o minune savarsita prin puterea lui Dumnezeu.
  Ridicate din mormanul de jar, moastele Cuvioasei au fos adapostite provizoriu in altarul paraclisului de la manastirea Sfintii Trei Ierarhi si in curand stramutate in noua catedrala mitropolitana din Iasi, care fusese sfintita cu putin timp mai inainte, la 23 aprilie 1887. Aici se gasesc si astazi, fiind cinstite de obstea dreptcredinciosilor moldoveni, care ii cer sa mijloceasca pentru ei inaintea tronului ceresc, fiind socotita ca o adevarata ocrotitoare a Moldovei.
  In sedinta sa din 28 februarie 1950, Sfantul Sinod al Bisericii noastre a hotarat canonizarea unor sfinti romani, precum si generalizarea cultului unor sfinti ale caror moaste se gasesc in tara noastra. Hotararea respectiva a fost transpusa in fapta in cadrul unor mari festivitati bisericesti in cursul lunii octombrie 1955. In cazul Cuvioasei Parascheva, generalizarea cultului ei s-a facut in catedrala mitropolitana din Iasi, la 14 octombrie 1955, in prezenta a numerosi ierarhi romani, precum si a unor reprezentanti ai Bisericilor ortodoxe Rusa si Bulgara.
  De astfel, Cuvioasa Parascheva a fost cinstita in Biserica noastra veacuri de-a randul. Inca de la sfarsitul veacului al XIV-lea exista o biserica cu hramul Prea Cuvioasa Parascheva in Rasinari, langa Sibiu, iar in anul 1408 aflam de existenta unei biserici cu hramul Sfanta Vineri in “Targul Romanului”. Multe alte biserici din Moldova sau din alte parti ale pamantului romanesc au acelasi hram. Chipul ei sau scene din viata ei sunt zugravite in diferite biserici romanesti. Dreptcredinciosii crestini de pretutindeni o venereaza atat prin participarea lor la slujbele din 14 octombrie a fiecarui an, iar cei din Iasi si imprejurimi prin inchinarea in fata cinstitelor ei moaste, cerandu-i ocrotire si ajutor.
  Drept aceea, sa o cinstim si noi si sa ne rugam asa:
  “Spre tine pururea nadajduind, de multe boli si primejdii s-a izbavit tara aceasta, alinand si prefacand mania cea cu dreptate pornita asupra noastra de la Dumnezeu, in buna si milostiva indurare, prin ale tale rugaciuni; dar si acum ingrozindu-ne marile nenorociri, la tine nazuim cu lacrimi, sa ne ajuti ca sa scapam din primejdie si sa cantam lui Dumnezeu: Aliluia.” (Din Acatistul Cuvioasei, Condacul 3).
  Sursa: Saccsiv’s Weblog

  ÎNCEPUTUL SFÂRŞITULUI

  Gerald Celente, un celebru specialist american in prognoze de trenduri sociale si economice, profera inca de anul trecut ca, in cursul acestui, an vom asista la o generalizare a revoltelor incepute in Iran si transferate apoi in Spania.

  Mai mult, Celente a prognosticat ca anul 2011 va fi anul “Jos cu ei”, prognoza ce pana acum se dovedeste corecta avand in vedere evenimentele din Grecia si “primavara araba”, prelungita pana in toamna.

  El a mai sustinut ulterior ca toate aceste revolte au, in general, trasaturi comune si ca se vor extinde in vara lui 2011 in toata Europa, iar pana la iarna ar putea deveni globale.

  Pentru cei familiarizati cu modelul conspirativ, nu este de loc surprinzator ca exista anumite voci care par a avea harul de a prezice evenimente viitoare ce vor afecta semnificativ omenirea, deoarece aceste voci nu au alta menire decat pe aceea de a pregati omenirea si a o face vulnerabila in fata manipularilor la care va fi supusa.

  Oricum nu cred ca mai exista cineva care sa nu fi auzit de Noua Ordine Mondiala si de Guvernul Mondial pe care aceasta urmeaza sa il instaureze. Bineinteles ca toata aceasta actiune este dirijata de asa-zisele “elite” si ea va fi disimulata spre a aprea ca singura solutie in fata dificultatilor tot mai numeroase si mai variate cu care se va confrunta intreaga omenire.

  Ceea ce nu se cunoaste de catre majoritatea oamenilor este insa esenta ideologiei acestor “elite”, care este una diabolica, avandu-si radacinile in venerarea lui lucifer, considerat zeul suprem al adevarului si care le-a transmis direct mesaje si i-a “iluminat” pe mentorii moderni ai miscarii.

  Un istoric al acestei seculare miscari, al obiectivelor si instrumentelor pe care aceasta le foloseste este redat intr-un articol anterior, un lung periplu prin lumea oculta, care merita insa a fi citit in intregime spre a capata o imagine cat mai cuprinzatoare asupra conspiratiei ascunse ce pregateste lovirea marsava a omenirii in ceea ce are ea mai valoros: morala si traditiile de sorginte crestina, spre a o transforma in masa (atati cat vor mai ramane) sclavagizata si indobitocita a inchinatorilor lui lucifer!

   

  O IPOTEZA TULBURATOARE DAR FOARTE PLAUZIBILA

   

  SUA: Cutremur de 5,9 grade în Oregon

  Niciun avertisment de tsunami nu a fost lansat şi nici au fost raportate pagube.
  Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 a fost resimţit pe coasta Oregon (nord-vestul Statelor Unite), miercuri seara, a anunţat institutul american de geofizică (USGS).
  Niciun avertisment de tsunami nu a fost lansat şi nici au fost raportate pagube, potrivit institutului.
  Epicentrul cutremurului a fost localizat la 221 kilometri vest de staţiunea balneară Bandon din sudul Oregon, iar hipocentrul la o adâncime şi de zece kilometri.


  Sursa:  REALITATEA.NET

  Imagini uimitoare cu un OZN peste Cinisello Balsamo, Italia - 19 septembrie 2011

  Yohanan Diaz prezintă 11 fotografii de Antonio Urzi care a reuşit să surprindă un OZN în Cinisello Balsamo Italia în 19 septembrie 2011
  Încă o dată, Antonio Urzi a luat o serie de imagini ale unui obiect de pe cer.
   
  Sursa si autor:  (youtube)

  Cutremur mare de 6.8 a lovit Insula Bali din Indonezia - 13 octombrie 2011

  Un cutremur puternic a lovit  populara staţiune de pe insula  Indoneziei Bali, joi, obligand oamenii sa  fuga din casele şi hotelurile lor în panică.
  Autorităţile indoneziene au declarat ca au măsurat cutremurului  o magnitudine de 6,8,  dar US Geological Survey a declarat cutremurul de magnitudine de 6.0 şi la o adâncime de 61 kilometri.
  Captură de ecran luate din buletinul de ştiri Metro TV Indonesie - Local time: 12:05
  Epicentrul cutremurului a fost de aproximativ 160 kilometri sud-vest a oraşului principal al insulei de Denpasar.
  Nu au existat rapoarte imediate de daune sau victime.
  Există rapoarte de agitare moderată până la puternică, în sudul Bali, inclusiv in capitala Denpasar.
  Seismul a fost simţit cât mai departe în Surabaya, capitala din Java de Est.
  Agenţia de  Metrologie Climatologie si Geofizica  Indonezia(BKMG), a spus de cutremur ca a avut o magnitudine 6.8 şi a fost la 10 km adâncime şi 143 km sud-vest de Nusa Dua.
  BKMG spus că nu exista nici un risc de tsunami.
  Harta BKMG Indonesie
  USGS: Earthquake.usgs.gov ( downgrade!!)
  Magnitude6.0
  Date-Time
  Location9.359°S, 114.647°E
  Depth61.3 km (38.1 miles)
  RegionSOUTH OF BALI, INDONESIA
  Distances100 km (62 miles) SW of Denpasar, Bali, Indonesia
  168 km (104 miles) SE of Jember, Java, Indonesia
  182 km (113 miles) WSW of Mataram, Lombok, Indonesia
  931 km (578 miles) ESE of JAKARTA, Java, Indonesia
  Location Uncertaintyhorizontal +/- 15.2 km (9.4 miles); depth +/- 10 km (6.2 miles)
  ParametersNST=108, Nph=111, Dmin=112.4 km, Rmss=1.19 sec, Gp= 47°,
  M-type=regional moment magnitude (Mw), Version=7
  Source
  • Magnitude: USGS NEIC (WDCS-D)
   Location: USGS NEIC (WDCS-D)
  Event IDusc00068ee
  Update: October 13, 2011
  Aftershock of M 5.6 – Local time: 14.52
  Sursa si autor: thejakartaglobe * earthquake.usgs.gov * BKMG
  Sursa: thetruthbehindthescenes.wordpress.com

  Pete în mare cauzate de puncte de emisie de erupţie vulcanică din El Hierro, Insulele Canare (video) - 13 octombrie 2011

  Nu au fost una, ci două.  În sud-vestul  insulei de fier au avut loc doua erupţii submarine (Au fost produse)  la o mila si jumatate de coasta, aceasta a fost confirmata  directorul general de Securitate şi Situaţiilor Excepţionale al Guvernului de Canare, Juan Manuel Santana.
  Gazele şi pete apărut în coasta provocate de erupţii, nu reprezintă nici un pericol pentru populaţie, raporteaza Servimedia.
  Citeşte mai mult latraductor.elmundo.es
  Cele două puncte de emisie ale eruptiei vulcanice de pe insula El Hierro,  care sunt amplasate la două mile  şi  jumătate sud-vest de Punta de La Restinga, au dus la două puncte în mare, unde peştele a fost găsit mort şi s-a perceput un miros puternic de sulf.

  Sursa si autor: traductor.elmundo.es   *  (youtube)

  FARFURIE ZBURATOARE IMENSA, INREGISTRATA LANGA ISS PE 12 OCTOMBRIE 2011

  Filmed 12th Oct. 2011. 6.15pm. UK time.
  In aceeasi zi, 12 octombrie 2011,  la 11:00 AM, un al doilea obiect mare a fost inregistrat de pe  ISS
  Sursa si autor: Streetcap1 * BeePeeOilDisaster (youtube)

  Structuri misterioase in Orientul mijlociu

   Giganticele structuri din piatră se întind pe întreaga suprafaţă cuprinsă între Siria şi Arabia Saudită, pot 
  Structuri misterioase in Orientul mijlociufi văzute numai de sus, nu şi de la sol, şi sunt practic necunoscute publicului.
  Acestea reprezintă versiunea din Orientul Mijlociu a Liniilor Nazca (o serie de geoglife sau desene, care se întind în deşertul Sechura din Peru), iar acum, datorită unor noi sateliţi, precum şi a unui program de fotografiere aeriană din Iordania, cercetătorii au descoperit mii de astfel de structuri, informează LiveScience.
  Numite de arheologi “roţi”, aceste structuri din piatră au o mare varietate de modele, însă cel mai des întâlnit este cel care se aseamănă cu un cerc cu spiţe în interior. Cercetătorii sunt de părere că acestea au o vechime de cel puţin 2.000 de ani. Structurile sunt întâlnite în special pe câmpurile de lavă şi variază ca dimensiuni de la 25 la 70 de metri.
  “In Iordania am descoperit mult mai multe structuri din piatră decât Liniile Nazca, mult mai extinse ca suprafaţă şi mult mai vechi”, a declarat David Kennedy, profesor de istorie antică de la Universitatea din Australia de Vest. Conform primelor cercetări, aceste “roţi” fac parte dintr-o varietate de peisaje din piatră.
  Alături de echipa sa, Kennedy a studiat structurile cu ajutorul fotografiilor aeriene şi folosindu-se de Google Earth, pentru că roţile sunt greu de observat de la sol.”Uneori, când te afli exact pe locul în care sunt ele amplasate, poţi face un fel de model, dar nu este foarte uşor. Însă de la o înălţime de vreo 30 de metri, eu pot să îmi dau seama despre ce formă este vorba”, susţine Kennedy.
  Cel mai probabil, modelele au fost mult mai clare atunci când au fost construite.”Oamenii au mers, probabil, peste ele, pe lângă ele, de secole, milenii, fără a avea nicio idee clară despre ce forma este vorba”.
  Pentru ce erau folosite?
  Până în prezent, niciuna dintre roţi nu pare să fi fost excavată, ceea ce face dificilă stabilirea vechimii şi a scopului lor. Arheologii care le-au studiat cred că ar putea fi vorba despre rămăşiţele unor case sau cimitire.
  Unele dintre roţile sunt izolate, în timp ce altele sunt grupate. Într-o singură locaţie, în apropiere de Azraq, sunt grupate sute de astfel de structuri.
  În Arabia Saudită, echipa lui Kennedy a observat structuri destul de diferite: unele sunt dreptunghiulare, altele sunt circulare, dar conţin două spiţe formând o bară de multe ori aliniată direcţiei din care răsare şi apune soarele Orientul Mijlociu. Structurile din Iordania şi Siria au spiţe numeroase şi nu par să fie aliniate cu vreun fenomen astronomic.
  “Dacă privim cercurile de piatră ca fiind locuri de cult ale strămoşilor sau locuri pentru ritualuri legate de evenimente astronomice, acestea ar putea avea aceeaşi funcţie ca liniile Nazca, de exemplu. Designul este diferit, dar funcţia ar putea fi aceeaşi”, a explicat Amelia Sparavigna, profesoară de fizică în cadrul Universităţii Politehnice din Torino, Italia.
  Misterioasele linii Nazca au fost, la început, sursa multor speculaţii. Cercetători sunt de părere că Liniile Nazca ar fi cărări ce alcătuiesc traseul unui pelerinaj religios, planuri de irigaţii sau piste de aterizare pentru extratereştri.
  nazca
  Sursa: piatza.net

  Sfarsitul lumii sau Noua Ordine Mondiala?
  Sursa: youtube.com

  Elenin, Nibiru, 1 octombrie 2011

  Sursa:  youtube.com

  Obiecte ciudate pe Cerul Arctic!

  Obiecte ciudate pe cer in regiunea arctică pe 11 octombrie 2011.
  Imagini luate de la clipul video care arată în detaliu fenomenele ciudate
  *
  *
  *
  Este posibil ca zăpada care acoperă  obiectivul sa  interactioneze cu lumina de la  soarele ce rasare, cum ar fi petele albe şi reflexii de lumină sau ceva se întâmplase, dar ei nu vor să vedem?
  Remarcabil: SOHO a stabilit, timp de aproape 8 ore, interval de timp in care aparatul a fost acoperit în  Antartic, coincidenta?
  Nr imagini SOHO 15.40 - 23.04
  SOHO imagine: 15.40
  SOHO imagine: 23.04
  Tipul de imagine: Lasco C2> Rezolutie: 512> Start en Date End: 2011-10-11 la 2011-10-11> Căutare
  Sursa şi autor:  BeePeeOilDisaster  *   sohodata.nascom.nasa.gov

  Cutremur pe falia care ar putea provoca un tsunami in Marea Neagra. Ce riscuri sunt pentru Romania

  Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter a avut loc, marti noapte, in Marea Neagra, seismul fiind resimtit in Dobrogea, informeaza Institutul National pentru Fizica Pamantului.
  Seismul a avut loc la ora 22.49. Cutremurul s-a produs la o adancime de 18 kilometri si s-a simtit in Dobrogea, in special in Mangalia, Eforie, Negru - Voda.
  Seismul a fost resimtit si in orasele bulgare Sabla si Kavarna, in noapte de marti spre miercuri, a relatat Sofia Echo, in editia electronica.
  Primarul din Sabla, Krasimir Krustev, a declarat ca locuitorii au fost inspaimantati de cutremur din cauza amintirilor din timpul seismului din 2009.
  Primarul din Kavarna, Tonko Tonev, a declarat ca printre persoanele care au iesit pe strazi se numara si cele care locuiesc la etajele superioare ale cladirilor rezidentiale.
  El a confirmat ca nu au fost victime sau pagube materiale.
  Potrivit Centrului seismic euro-mediteranean, epicentrul cutremurului, produs la ora 19.49 GMT (22.49 ora Romaniei), a fost localizat la 22 de kilometri nord-est de Kavarna si sase kilometri nord-vest de Sabla.
  Hipocentrul s-a aflat la o adancime de 20 de kilometri.
  Potrivit lui Gh. Marmureanu, Sabla este o zona tectonica ce a fost la noi, in Romania, dar acum este la bulgari. Aceasta placa este cea care ar putea provoca tsunami in Marea Neagra. Ea inainteaza in mare cu circa 20-30 kilometri si genereaza tsunami mai mici sau mai mari.
  "Foarte multa lume spune ca nu este posibil sa ai tsunami Marea Neagra care ar fi ca un fel de vas inchis. Eu le recomand dansilor, din punct de vedere fizic, sa ia un lighean si sa faca cu mana in apa, sa vada ce valuri apar", a spus prof. dr. Gh. Marmureanu.
  El a mai adaugat ca: "De la aceasta falie Sabla, personal gandesc ca sunt mari probleme, pentru ca in Marea Neagra, la o adancime de 400 si ceva de metri si pana foarte adanc, exista depozite imense de hidrogen si de acid sulfuric. Va rog sa realizati ce inseamna aceasta scoatere afara, este un alt pericol...ceva mult mai periculos decat un val de tsunami insusi".
  Sursa: stirileprotv.ro

  Sursa: youtube.come