joi, 4 octombrie 2012

EVENIMENTE ! - COMFIRMARE A PROFETIILOR - 2 octombrie 2012


2 octombrie 2012

Patru nave GUVERNAMENTALE chineze au intrat marţi (ora locală 12:30) în apele teritoriale ale disputatelor insule Senkaku / Diaoyu din Marea Chinei de Est (care acum sunt administrate de Japonia, dar revendicate de China), comunică paza de coastă japoneză, care a cerut navelor să părăsească zona. 


Sursa: aim.pro.tc

Hrană pentru creier: superalimente care îmbunătăţesc funcţiile cognitive


- Toţi am avut zile în care pur şi simplu nu reuşeam să ne concentrăm. Şi, din moment ce nu există nicio pilulă magică care să te readucă la nivelul înalt al puterilor cognitive, există câteva alimente care îmbunătăţesc funcţiile cerebrale, protejează împotriva declinului cognitiv asociat cu vârsta şi încurajează concentrarea şi claritatea, relatează Huffingtonpost.com.

În timp ce anumiţi nutrienţi pot asista în mod specific funcţiile creierului, trebuie să iei în considerare totalitatea obiceiurilor tale alimentare.
Un studiu britanic recent a descoperit că o alimentaţie bogată în grăsimi saturate poate provoca daune neuronilor care controlează energia şi apetitul la şoareci. Iar alte studii importante au arătat că momentul mesei este un predictor important al performanţei. De exemplu, cercetarea arată că micul-dejun poate îmbunătăţimemoria şi abilităţile de achiziţie ale copiilor.
Iată care sunt cele mai benefice alimente pentru creier, în urma analizelor ştiinţifice realizate de marii cercetători ai lumii:
Nuci
Nucile sunt pline de nutrienţi sănătoşi pentru inimă şi antiinflamatori, şi sunt singura sursă bună de acid alfa linolenic. Acest lucru înseamnă că nucile ajută la promovarea fluxului sanguin, care în schimb permite un transport eficient al oxigenului până la creier. Iar cercetarea prezentată în 2012, a descoperit că şoarecii cu boala Alzheimer care erau constant hrăniţi cu nuci au înregistrat o memorie îmbunătăţită, abilităţi de coordonare şi de învăţare mult mai eficiente.
Ulei de măsline
Uleiul de măsline este o sursă minunată de grăsimi mononesaturate, care încetinesc îmbătrânirea creierului – fapt deja dovedit prin studii şi cercetări ale oamenilor de ştiinţă.
Fructe de pădure
Studiile pe animale au indicat de mult timp o legătură între consumul de fructe de pădure şi sănătatea cerebrală. Însă, un studiu recent a descoperit că o alimentaţie bogată în afine sau căpşuni a fost asociată cu un declin mental mai lent în anumite zone cerebrale,  precum memoria şi concentrarea, în special la femeile de vârstă mijlocie.
Sardine
Peştele gras, precum sardinele (şi somonul!), este un stimulent cerebral bine-cunoscut, mulţumită acizilor graşi omega-3, EPA şi DHA, care au fost asociaţi cu un risc mai mic de dezvoltare a demenţei şi o îmbunătăţire a concentrării şi memoriei.
Cafea
Cafeina, stimulentul uşor ce poate fi găsit în cafea, îmbunătăţeşte acuitatea mentală, deşi consumatorii înrăiţi, adică cei care beau până la 120.000 de tone în fiecare an, cel mai probabil nu se mai bucură de acest beneficiu din cauza excesului. Pe lângă efectele de stimulare cerebrală ale cafeinei, antioxidanţii din cafea ajută la menţinerea unei sănătăţi cerebrale. Iar unele cercetări sugerează că un consum moderat de cafea poate ţine la distanţă depresia, în cazul femeilor.
Spanac
Spanacul este bogat în antioxidantul de luteină, despre care se spune că ajută la protecţia împotriva declinului cognitiv. Un studiu realizat de Şcoala Medicală Harvard a descoperit că femeile care au raportat cel mai mare consum de legume verzi şi crucifere aveau o incidenţă a declinului mental în mod semnificativ mai redusă, în comparaţie cu cele care mâncau mai puţine.
Ciocolată neagră
Ciocolata neagră bogată în antioxidanţi este foarte sănătoasă pentru întregul organism, dar conţinutul său de cafeină joacă un rol important în menţinerea acuităţii mentale. Ciocolata este bogată şi în flavonoizi, o clasă de antioxidanţi care ajută la îmbunătăţirea fluxului sanguin prin reglarea colesterolului şi reducerea presiunii arteriale.
Avocado
Fructele de avocado sunt pline de grăsimi monosaturate care îmbunătăţesc sănătatea vasculară şi fluxul sanguin, ceea ce le transformă într-un aliment pentru creier.
Apa
Atunci când o persoană devine deshidratată, creierul său se micşorează. Mai multe studii au arătat că deshidratarea poate afecta funcţiile cognitive. Deshidratarea poate afecta memoria pe termen scurt, concentrarea şi capacitatea de a lua decizii.
Germeni de grâu
Germenii de grâu sunt o sursă vegetariană bogată în colină, un nutrient care este implicat în producţia organismului de acetilcolină, un neurotransmiţător care stimulează memoria. Ouăle sunt o altă sursă minunată de colină.
Sfecla
Sfecla este o sursă bună de nitraţi ce se produc natural, care ajută la îmbunătăţirea fluxului sanguin spre creier.
Usturoiul
Potrivit unei cercetări publicate în revista Societăţii Americane de Cancer, usturoiul poate ajuta la prevenirea unor forme de cancer cerebral. Investigatorii au descoperit influenţa compuşilor organo-sulfurici din usturoi, care reuşesc să elimine celulele glioblastoma (un tip de celule specifice tumorilor maligne).

ALERTĂ: "Pământul va fi lovit cu forţa a 100 de MILIOANE de bombe cu hidrogen"


Oamenii de ştiinţă americani vorbesc despre o stare generală de alertă, temându-se că în viitorul apropiat Pământul va fi lovit de o furtună solară masivă, având forţa a 100 de milioane de bombe cu hidrogen, putând să distrugă întreaga reţea de energie a planetei.

"Pământul va fi lovit cu forţa a 100 de MILIOANE de bombe cu hidrogen"
"Pământul va fi lovit cu forţa a 100 de MILIOANE de bombe cu hidrogen" / FOTO: renewablepowernews.com
Specialiştii NASA sunt în alertă încă din 2010, când au descoperit că sistemul nostru solar este invadat de un nor energetic interstelar. Acest nor perturbă Soarele şi face ca Terra să fie fără apărare faţă de imensele raze solare şi "bombardamentul" razelor cosmice, scrie infowars.com.
NASA urmăreşte această furtună colosală încă din 2006 şi consideră că în 2012, 2013 ar putea lovi planeta noastră.
De asemenea, conform site-ului space.com unde gravitaţionale gigant - cu o lungime de până la 100 de miliarde de ani lumină - ar putea deforma Universul prin compresarea marginilor timpului şi spaţiului.
Teoria undelor gravitaţionale gigantice a fost propusă de unii astrofizicieni pentru a explica de ce spaţiul se extinde în diverse regiuni ale Universului. Măsurători atente ale expansiunii Universului au scos în evidenţă anomalii alarmante: nu fiecare regiune a Universului se extinde în acelaşi mod. Expansiunea iregulată a Universului ar putea însemna că legile de bază ale fizicii s-ar putea să fie greşite.
Sursa:  REALITATEA.NET

FILMUL incidentului care ar putea declanşa RĂZBOIUL turco-sirian


Tensiunile dintre Siria şi Turcia, care susţine insurgenţii sirieni, au crescut brusc miercuri, după ce mai multe obuze au lovit localitatea turcă Akçakale, situată chiar în faţa postului de frontieră sirian Tall al-Abyad, care a fost recent teatrul unor lupte între trupele fidele preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi rebelii din Armata Siriană Liberă (ASL).

Relaţiile dintre Turcia şi Siria sunt din ce în ce mai tensionate
Relaţiile dintre Turcia şi Siria sunt din ce în ce mai tensionate
Un cetăţean turc a filmat cu telefonul mobil tirul de artilerie al sirienilor, iar imaginile dramatice pot fi urmărite mai jos.
Ca răspuns, artileria turcă a bombardat ţinte siriene, provocând moartea mai multor soldaţi sirieni, potrivit unei organizaţii neguvernamentale siriene.

RĂZBOI? Parlamentul Turciei aprobă atacarea Siriei

Parlamentul turc a adoptat joi o moţiune depusă de Guvernul islamo-conservator care autorizează armata să desfăşoare, "dacă este necesar", operaţiuni în Siria, la o zi după incidentul de la frontieră soldat cu moartea a cinci civili turci şi care a provocat o ripostă a Ankarei, relatează AFP.
Sursa:  REALITATEA.NET


Alchimia întâlneşte ingineria genetică: Bacteria care produce aur pur


Doi profesori de la Universitatea din Michigan au descoperit o bacterie care poate supravieţui în medii extrem de toxice şi poate produce aur pur.

A fost creată bacteria care produce aur pur
A fost creată bacteria care produce aur pur

Bacteria Cupriavidus metallidurans se hrăneşte cu clorură de aur, un compus extrem de toxic care se găseşte în natură, iar rezultatul digestiei sale este aur cu o puritate de 99,9%, scrie jurnalul.ro, citând Gizmodo.

Potrivit lui Kazem Kashefi şi Adam Brown, experimentele au demonstrat că bacteria acumulează cu rapiditate compuşii toxici.

Acest proces promovează toxicitatea aurului, care conduce la reducţia mediată biochimic a compuşilor de aur în nanoparticule, adică în aur metalic, ceea ce ar putea contribui la formarea zăcămintelor metalului galben.
Sursa:  REALITATEA.NET

Pericolul energizantelor pentru sănătate


Băuturile energizante reprezintă un pericol iminent pentru sănătatea consumatorilor, acestea având în compoziţie o cantitate foarte mare de zahăr şi cofeină. Consumate în mod regulat, energizantele pot duce la afecţiuni grave ale sănătăţii şi chiar şi la deces.

Pericolul energizantelor pentru sănătate
Pericolul energizantelor pentru sănătate / FOTO: myenergydrinks.com
Medicul Hans-Peter Kubis, expert în nutriţie, atrage atenţia asupra efectelor pe care consumul excesiv de băuturi cu efect energizant le are asupra sănătăţii. Acesta susţine că o cutie mare de energizant de circa 437 mililitri are în componenţă aproximativ 13 linguriţe de zahăr şi 150 de miligrame de cofeină, adică echivalentul a patru ceşti de cafea instant, scrie Mediafax.ro.
Efectul asupra sănătăţii celor care consumă în mod regulat energizante este unul devastator, medicul spunând că băuturile de acest tip pot cauza accelerarea ritmului cardiac, presiune arterială ridicată, probleme cu somnul, creşterea în greutate, spasme musculare, ameţeli şi senzaţie de vomă. Consumul acestui tip de băuturi în mod regulat poate cauza chiar moartea subită. 
Rezultatele descoperite în urma unui studiu realizat la începutului acestui an l-au şocat pe Kubis, astfel încât acesta susţine că nu mai consumă niciun fel de băuturi acidulate, văzând ce efect au acestea asupra organismului.
"Deşi există dovezi clare conform cărora cofeina poate avea şi efecte benefice asupra corpului, precum performanţe cognitive îmbunătăţile, cu toţii suntem conştienţi că aceasta poate avea şi repercursiuni fiziologice grave. Fiecare persoană are un anumit grad de sensibilitate pentru cofeină, şi anumite persoane mai tinere sau cele care au probleme cardiovasculare se expun unor riscuri. De fapt cofeina are tendinţa de a bloca aportul de sânge care ar trebui să ajungă la muşchi, rinichi şi alte ţesuturi".
Conform medicului Hans-Peter Kubis, combinaţia alcool-zahăr-cofeină poate păcăli creierul în a crede că se simte plin de energie, în timp ce restul corpului trebuie să se adapteze la efectele negative pe care aceste substanţe le au asupra corpului, care uneori pot duce chiar la moarte.

Sursa:  REALITATEA.NET

STUDIU: Mâncarea FAST FOOD prosteşte copiii


Copiii care primesc mai multă mâncare fast food vor ajunge să aibă un IQ-uri mai reduse decât cel ale copiiilor care se bucură de o alimentaţie sănătoasă, arată un studiu al cercetătorilor britanici de la Universitatea Londra. 

Mâncarea fast food prosteşte copiii, au stabilit cercetătorii britanici
Mâncarea fast food prosteşte copiii, au stabilit cercetătorii britanici
Oamenii de ştiinţă au studiat modul în care alimentaţia le influenţează copiilor dezvoltarea cognitivă şi creşterea, cu ajutorul a 4.000 de copii cu vârste cuprinse între trei şi cinci ani, scrie Daily Mail

Logourile companiilor fast food sunt imprimate în creierul copiilor

"Pare evident că mâncarea influenţează modul de dezvoltare a creierului, însă cercetările de până acum s-au axat doar pe diverse alimente, nu pe tipurile de mâncare: cea gătită cu ajutorul unor ingrediente proaspete şi cea de tip fast food", a declarat coordonatoarea studiului, Sophie von Stumm. 
"Părinţii din categorii sociale mai puţin privilegiate nu au suficient timp pentru a le prepara mese sănătoase copiilor, aceştia fiind hrăniţi adeseori cu mâncare de tip fast food. Drept urmare, aceşti copii înregistrează scoruri mai mici la testele de inteligenţă şi au dificultăţi în aţine pasul cu colegii lor de la şcoală", a mai spus Stumm. 
Sursa:  REALITATEA.NET

RĂZBOI? Parlamentul Turciei aprobă atacarea Siriei


Parlamentul Turciei a aprobat derularea de acţiuni militare în afara teritoriului ţării, dacă Armata consideră că acest lucru este necesar, potrivit Euronews. Este o reacţie rapidă a Ankarei la tirurile de obuze ale Sitiei, care au ucis cinci civili turci.

Turcia etse gata să deruleze operaţiuni militare împotriva Siriei
Turcia etse gata să deruleze operaţiuni militare împotriva Siriei
Parlamentul turc a adoptat joi o moţiune depusă de Guvernul islamo-conservator care autorizează armata să desfăşoare, "dacă este necesar", operaţiuni în Siria, la o zi după incidentul de la frontieră soldat cu moartea a cinci civili turci şi care a provocat o ripostă a Ankarei, relatează AFP.
Textul a fost votat cu 320 de voturi pentru şi 129 împotrivă în Adunarea Naţională, care s-a reunit în sesiune specială cu uşile închise, potrivit posturilor de televiziune turce.
Parlamentul turc s-a reunit de urgenţă, cu uşile închise, pentru a autoriza în mod formal armata să desfăşoare operaţiuni pe teritoriul sirian, la o zi după incidentul grav de la frontieră care s-a soldat cu moartea a cinci civili turci la Akçakale (sud-est), relatează AFP.

ÎN PRAG DE RĂZBOI. Turcia bombardează Siria. NATO în alertă


Constituţia turcă prevede că orice operaţiune militară exterioară trebuie autorizată în prealabil de către Parlament.
Tensiunile dintre Siria şi Turcia, care susţine insurgenţii sirieni, au crescut brusc miercuri, după ce mai multe obuze au lovit localitatea turcă Akçakale, situată chiar în faţa postului de frontieră sirian Tall al-Abyad, care a fost recent teatrul unor lupte între trupele fidele preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi rebelii din Armata Siriană Liberă (ASL).

Ca răspuns, artileria turcă a bombardat ţinte siriene, provocând moartea mai multor soldaţi sirieni, potrivit unei organizaţii neguvernamentale siriene.

Sursa:  REALITATEA.NET

AMENINŢARE TERORISTĂ. Clericul radical Omar Bakri: România este o ŢINTĂ LEGITIMĂ


Şeicul Omar Bakri, cel care a revendicat bombardamentul de la Burgas, a declarat, într-un interviu publicat de ziarul bulgar 24 Chasa, că România şi Bulgaria sunt ţinte legitime ale atacurilor, întrucât sunt tărâmuri islamice şi luptă în Afganistan, Bulgaria şi România.

Omar Bakri
Omar Bakri / FOTO: bbc

Dacă islamul a intrat odată pe un tărâm, acesta devine islamic şi musulmanii sunt obligaţi să-l elibereze într-o zi. De exemplu, Spania este pământ islamic, la fel şi Europa de est:  România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo şi Bosnia”, a declarat şeicul Omar Bakri.

“Dar din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi o ţintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state. Asta depinde de tactica şi de strategia concretă”, a mai spus şeicul Omar Bakri.

Reprezentanţii Ministerului de Externe au declarat că România îşi asumă toate angajamentele militare în care este angajată, lucru care ar putea deranja anumiţi lideri din lumea islamică.

Opt terorişti veniţi din Orientul Mijlociu în România au fost expulzaţi. Decizia, luată la sesizarea Parchetului Curţii de Apel de către SRI
“Ţinta atentatului de la Burgas au fost israelienii. Toţi cei ucişi sunt fii de israelieni şi printre ei au fost mulţi oameni importanţi”, a declarat, în august, şeicul în interviul publicat de 24 Chasa şi care se referă în cea mai mare parte la atentatul de la Burgas.

OMAR BAKRI, clericul care AMENINŢĂ România. Apostolul URII, asistat social de statul britanic


Şeicul radical Omar Bakri Mohammad, expulzat din Arabia Saudita, a fost azilant in Marea Britanie timp de 19 ani. În prezent s-a stabilit în nordul Libanului după ce a fost nevoit să părăsească Marea Britanie după atentatele de la Londra din 2004.

Opt terorişti veniţi din Orientul Mijlociu în România au fost expulzaţi. Decizia, luată la sesizarea Parchetului Curţii de Apel de către SRI

Serviciul Român de Informaţii a cerut Parchetului Curţii de Apel Bucureşti declararea ca indezirabile a opt persoane din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani, "din motive de securitate naţională", fiind suspectate de "acţiuni subversive" în favoarea unor grupări teroriste. CAB a admis sesizarea procurorilor.
 Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a declarat ca indezirabile cele opt persoane din Orientul Mijlociu suspectate de "acţiuni subversive" în favoarea unor grupări teroriste, acestea fiind luate în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul României.

Ce obiective din România ar putea viza un ATAC TERORIST. Explică Traian Băsescu

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, sesizarea procurorilor şi i-a declarat ca indezirabili "pentru raţiuni de siguranţă naţională", pe perioadă de 15 ani, pe Al Younes Ali, Traboulssi Khaled, alias Khaled Megdag Traboulssi, Mohamed Fadi, alias Mohamed Fadi Husein, Salem Ahmed, Sale Ali, Al Heiby Ziad, Alheiby Mahmoud şi Abushagra Mohammed.
În 15 august, preşedintele Traian Băsescu a explicat, într-un interviu acordat postului de radio Vocea Rusiei, că scutul antirachetă ce va fi instalat pe teritoriul României are rolul de a proteja ţara în faţa unui eventual atac terorist. Băsescu a enumerat şi câteva din ţintele posibile ale unui astfel de atac.
"România are reactoare nucleare, România are companii chimice şi multe alte obiective care, dacă ar fi lovite de o ţară mai mică sau de un grup terorist, ar produce un dezastru. Dar mai spun o dată: niciodată nu ne-a trecut prin cap că ne-am putea apăra de Rusia cu 24 de rachete. Şi vă mai aduc un argument: NATO are un dialog constant cu Federaţia Rusă. Aproape la fiecare summit NATO se desfăşoară şi summit-ul NATO-Federaţia Rusă", a declarat Băsescu.

Sursa:  REALITATEA.NET

Etapele transformării interioare (I)            Fie că simțim la nivel profund, fie că doar la nivelul superficial al ființei, fiecare dintre noi trece prin transformări interioare care, în funcție de profunzimea lor, ne produc stări neplăcute, bulversante, uneori chiar greu de controlat.

            Mărturisesc că nu-mi place cuvântul „etape” deoarece duce cu gândul la o anumită ordine ori, când vine vorba despre stări, noi oamenii suntem unici și ne manifestăm în mod unic, așa că nu poate fi vorba de o ordine a desfășurării stărilor prin care trecem și nici de o rețetă universal valabilă pe care s-o aplice cineva pentru a-și face drumul mai ușor.

Dar totuși se întâmplă ca unele stări să fie asemănătoare, astfel încât o discuție despre acestea ne poate da idei, ne poate produce click-uri specifice care să ajute la rezolvările propriilor situații prin care trecem.

Găsirea de astfel de puncte comune pe care le-am sesizat pe drumul transformării mele interioare și a multor persoane cu care am avut ocazia să comunic m-a determinat să propun această temă Mariei Avrămasca pentru o nouă ediție a emisiunii "Viața privită prin ochii sufletului".

Despre motivele care ne determină să alegem calea transformării interioare, despre căi spirituale clasice și individuale, despre vibrații, întregirea ființei și legătura acestora cu extinderea conștiinței, despre piedicile și capcanele pe care le întâlnim pe drumul acestei transformări dar și despre rolul umbrei și al întunericului - câteva moduri de a privi aceste lucruri (unele chiar amuzante) găsiți în emisiunea de mai jos...

Vizionare plăcută!

 
Cu drag >:D<
Sursa: adinaamironesei.blogspot.ro

Tainele nucleare ale Chinei


китай снв китай ядерное оружие китай ядерный взрыв китай оружие китай 2011 май коллаж
© Colaj: Vocea Rusiei

China a devenit deja a treia putere nucleară din lume, decalajul faţă de Rusia şi SUA nu este atât de mare cât se consideră. Această concluzie este cuprinsă în raportul unor experţi ruşi, prezentat la Moscova.

China este singura din cele cinci mari puteri nucleare care nu prezintă informaţii oficiale în legătură cu componenţa şi numărul forţelor sale nucleare, a menţionat expertul Vladimir Dvorkin, unul dintre autorii raportului.
„Programul nuclear al Iranului depăşeşte după gradul de secretizare programele similare ale altor ţări. China ascunde o mare parte din armele sale nucleare”.
Beijingul susţine că arsenalul său nuclear nu este mare şi nu poate fi comparat cu cele ale SUA sau Rusiei. Însă, potrivit serviciilor de informaţii, la sfârşitul anului trecut, China a prelucrat 40 de tone de uraniu şi aproximativ 10 tone de plutoniu, ceea ce i-ar permite să creeze 1800 de focoase nucleare. Acest lucru i-a dat motive lui Vladimir Dvorkin, care coordona înainte în Ministerul rus al Apărării problemele legate de armele nucleare strategice, să afirme: „China deţine de 2-3 ori mai multe focoase nucleare decât consideră comunitatea de experţi. Estimările existente, între altele făcute de Institutul de Studii Strategice din Suedia, sunt oarecum subevaluate în comparaţie cu ce deţine China în realitate”.
Experţii au mai menţionat că statul chinez perfecţionează permanent caracteristicile rachetelor strategice, rachetelor cu rază medie de acţiune şi ale rachetelor operativo-tactice. Ultimele două sunt dotate cu focoase nucleare.
Această concluzie a raportului i se pare discutabil expertului militar Vasili Kaşin de la Vocea Rusiei.
„China a elaborat armament nuclear tactic în perioada confruntării cu URSS. Însă nu există date că acesta ar fi fost lansat în serie”.
Modernizarea rapidă şi sporirea potenţialului de rachete nucleare au în China, în primul rând, un caracter legat de statut. Însă, potrivit experţilor, nu trebuie subevaluat pericolul nuclear din partea Chinei. Ambiţiile globale ale Beijingului sunt atestate de expediţia Forţelor Navale ale Chinei în oceanul mondial, de asemenea, de căutarea unor locuri pentru baze militare în zone îndepărtate, între altele în Oceanul Indian. De aceea, în condiţiile unor noi iniţiative cu privire la limitarea sau reducerea armelor nucleare, SUA şi Rusia trebuie să ţină cont de „factorul chinez”.

"De-a ce ne jucam azi?"


Postat Maria
Cand ai ajuns sa fii de-a dreptul treaz, incepi sa realizezi cu infinita uimire ce miracol de frumusete este aceasta Maya, dar si cu cata pricepere a fost ea "cosmetizata" in folosul exclusiv al unora, pe cate "obraznicii" se bazeaza acest joc al infinitelor frici, experienta devenita exclusiva la "scoala Pamant".
Aceasta pagina o scriu motivat fiind de multe considerente, printre ele numarandu-se intentia de a fi limpede pentru cei care inca nu au inteles, apoi stiu ca vor fi multe individualitati care vor alege sa se alature ca simpatizanti sau, si mai imbucurator, ca fiinte deja treze.
Experienta ne duce in mod evident catre o asimptota a evenimentelor, noi am creeat aceasta progresie innebunitoare si multi probabil nu vor rezista, dar toti am contribuit la asta. Poate multi au uitat; e ca atunci cand -pusti fiind- ieseai in strada si intrebai: "de-a ce ne jucam azi?" ..."de-a doctorul si pacientul"- venea raspunsul. Doar ca jocul a tot continuat si noi am uitat...acum jucam un joc despre care nu mai stim ca este joc, suntem bieti copii care au uitat de ei insisi...fiecare inventeaza reguli menite sa-l tot complice/diversifice, si inca ar fi interesant daca nu am lua acest joc atat de "in serios"...
In cateva cuvinte, putem numi "viata" absolut orice ni se nazare si ca atare nu exista doua entitati intrupate care sa aiba o viziune similara despre aproape nici o notiune. Toate, dar absolut toate, desi definibile prin aceleasi cuvinte, semnifica ceva foarte diferit de la unul la altul. Si cu asta este util sa ne impacam. Diferenta rezulta din faptul ca traim doar perceptual, prin ceea ce noua, fiecaruia, ni se pare a fi una sau alta. Partea cu adevarat interesanta este cand intelegi ca, de fapt, nu e nimic "de perceput", ca lumea ia nastere odata cu perceptia ta iluzorie, pana atunci ea asteptand cuminte intr-o infinitate de...potentialitati. Ai perceput-o, de fapt creeind-o in fiece clipa, asa ca ea sa corespunda "filmului mintii tale", in care ea vrea sa para coerenta. Cu alte cuvinte, o creezi dupa propriile tale convingeri, credinte. Ea nu are ABSOLUT NIMIC OBIECTIV ! Se lasa modelata clipa de clipa, tu in inconstienta adormirii tale crezandu-te mereu a fi efect, victima, etc...
Adevarata ta identitate eu o numesc "constiinta" si o vad ca pe un vas gol. Este ceea ce unii au denumit nimicul sau "emptyness"...Ei ii corespunde si...potentialitatea maxima. Acest miracol de constiinta se poate identifica doar cu punctul "EU SUNT". Doar ca de el ne despartim foarte repede, toti ingrijindu-se de treaba asta. Desigur primii sunt parintii, incepand cu alocarea unui nume, pentru "copilul lor". De acum EU SUNT...gigel ! Baiatul lui...,cuminte, frumos, si cate si mai cate nu incep eu sa fiu...Aparent ma...imbogatesc, nu? Cu cat capat cate un atribut al experientei in plan, cu atat ma indepartez de valoarea eficientei mele initiale si nu numai. Cobor cu convingere in identificarea cu atributele iluziei, ma pierd pe mine, uit.
Cand ceva ma face sa inteleg cam ce s-a petrecut cu mine, deja iluzia m-a prins foarte tare, de acum par sa ma aflu intr-o inchisoare "la purtator", caci ea ma insoteste pretutindeni, e in mintea mea care cumva parca a fost programata sa nu ma mai asculte. Traiesc cu convingere sentimentul ca viata mi se intampla, indiferent la ce aspect as face referire. Par parca mult mai neajutorat decat in copilarie, cand macar un gust slab de libertate tot mai aveam. Abia acum urmeaza sa ma confrunt cu adevarata dificultate psihologica ce va rezulta din incercarea de a renunta la aceste iluzorii atribute ce pareau atat de tare ca ma imbogatesc.
Analizandu-le, ma vad obligat acum sa vad cum s-au instalat in constiinta care eu...eram, si ce sursa le alimenta, ce se afla ca punct de emisie a acelor "programele infoenergetice" in care eu am fost mereu imbiat sa cred. Abia acum incepi sa realizezi ca unele da, se datorau jocului pe care initial am venit sa il jucam aici cu totii, dar MULTE, mult prea multe au ca SURSA interese meschine, menite sa diversifice si sa faca jocul de neindurat.
Ceea ce am scris pana aici vrea doar sa schiteze cam cum arata "viata' cand te-ai trezit, pentru a fi mai limpede ceea ce eu am aici intentia sa AFIRM CU TARIE. Si anume:
Cand am venit la "scoala pamant" eram constiinte pe deplin constiente. Ne definea "EU SUNT". Reamintirea, la care chiar avem dreptul, ne pune intr-o situatie inedita pentru experienta umana: nu mai poti mima ca nu stii, ca nu ESTI doar CEL CE TU ALEGI SA FII ! Din asta desigur decurg multe... consecinte, de care ma voi ocupa, foarte explicit, in cele ce urmeaza.
La un momendat m-am reincarnat aici, in aceasta "viata"...aveam sa aflu ca intr-un anume "an", stabilit de altii ca fiind in mileniul doi, secolul 20, anul 53. Am zis ca ei...apoi ca ma cheama octavian, sau viuca, sau uca, a mai aparut de nu stiu unde si un tiganus,...am zis ca ei
 Apoi aveam sa aflu ca am o mama si un tata, am zis ca ei...a aparut o gagalice, sora, am zis ca ei...M-am jucat, cum va ziceam, si eu, de-a de toate: mama si tata, doctorul si pacientul, hotii si vardistii, ma bucuram, alergam, nu stiam ce e aia...cu ceva ani mai tarziu, cand multe aveam deja sa las sa fie cum altii au tot zis, am aflat si cam ce inseamna "vardistii", cand m-au oprit si mi-au anulat buletinul -si asta fiind tot ceva ce ei au zis ca imi e necesar-, ca cica nu seman cu poza, ca aveam plete, fiind vacanta...Si cu medicina aveam sa ma lamuresc, cand aveam sa aflu ca mama mi-a fost omorata, la terapie intensiva, prin administrararea unor anticoagulante, care au dat drumul la niste cheaguri si au provocat obstructia unei artere coronariene, susrprinzator(!), provocand moartea...Se jucau, deh!
Aveam sa aflu ca sunt roman si ca trebuie sa fiu mandru de asta. Nu prea intelegeam ce are asta cu mandria, si am tot cantat imnuri: diverse ca deh, Gheorghiu-Dej a fost o moda, apoi Ceausescu o alta, si modele tot continua...m-am facut ca zic ca ei...
Incetul cu incetul jocul se tot complica, mi se tot sugera cam cum e de "facut" pe lume ca sa imi fie "bine", m-am si jucat in multe feluri, a fost si simpatic poate si interesant...si dezamagitor, firesc, aveam sa aflu mai tarziu... Tot in joaca am incercat sa tot inteleg, m-am jucat mult cu piramida, am si meditat mult,...m-am si trezit...am inteles ca totul a fost un joc, la care am fost si adormit, macar relativ, si patimas si asta nu doar relativ ci foarte, dar acum jocul sub ACEA FORMA INCONSTIENTA, A INCETAT. Cam de multisor deja, niste ani, care iata imi dau dreptul acum sa afirm toate astea, clar si raspicat. Eu am incetat jocul, cel putin cel dupa reguli impuse, din simplul motiv ca nimeni nu are cum sa ma convinga ca are vreun drept sa imi spuna ceva, daca eu nu il intreb. Iar cand spun NIMENI, va rog sa intelegeti bine ca inseamna exact ce am spus: ABSOLUT NIMENI PE ACEST PAMANT !
Unii inca aleg sa se mai joace, si chiar e treaba lor! Nu am eu nimic comun cu asta, cu simpla conditie sa nu care cumva sa se creada ca eu pot fi inclus in jocuri la care eu unul nu am subscris niciodata! Din simplul motiv ca eu chiar imi stiu si locul si adevarata identitate, iar de drepturile mele nu se poate ocupa nimeni altul decat EU INSUMI! Nu am nevoie de nici o "carta" sau "declaratie" a drepturilor mele si de nici o oficialitate sa mi le apere!
Constat ca inca oamenii se joaca de-a statele si sefii de stat, de-a ministerele si ministrii, de-a sefii si subalternii, de-a armatele si dusmaniile, de-a hotii si vardistii, de-a bogatii si saracii, infinite jocuri ale inconstientei.
Probabil ca este ok, daca ei asa zic, de ce anume i-as contrazice eu (?), doar ca pe mine, TOATE ASTEA, NU MA IMPLICA CU NIMIC!
Si va asigur ca AM ACEST DREPT!
Nu exista boala, deci nici organisme care sa se preocupe de asa ceva nu au de ce exista, sub denumirea de organisme de sanatate. Nu exista nici o logica sa ne jucam cu informatii inutile, intr-un spatiu "de emisie" deja supra aglomerat de tot felul de infoenergii, care ar fi fost util experientei sa nu ne tot asalteze.
Toata aceasta joaca, pentru mine foarte clar inutila, dar care se desfasoara sub observatia mea, ma determina sa ma departajez LIMPEDE FATA DE TOT ACEST ZGOMOT INFOENERGETIC, orchestrat de interese pe care eu nu le recunosc a fi in Lege.
Desigur respect fiecare om, entitate intrupata pe acest pamant, si desigur nu am eu de ce sa ma manifest nici impotriva dar nici de acord cu ceea ce constituie bucuria lui de a se juca, atata timp cat si el imi respecta alegerile. Nu as recomanda insa nimanui, in numele lui sau al oricui altcuiva, sa incerce sa ma determine sa imi modific propriile convingeri. Ele sunt formate dupa multe experimente proprii si au, in constiinta care EU SUNT, valoare de UNICA LEGE!
 Oricum, eu inca mai cred in trezire, incerc sa contribui la ea, STIU ca ea ar fi de dorit sa se produca. La cat mai multi, ACUM.

PERICOL: Siturile de la Turdas si Tartaria ar putea fi aproape distruse (video)
Daca v-ati fi asteptat ca politica, sistematica si accentuata, de distrugere a istoriei noastre sa se fi sfarsit, noi va spunem ca va inselati. Abia ce incepuseram si noi, alaturi de multi romani, sa ne bucuram de noile descoperiri ale arheologilor, pe care le-am semnalat pe site-ul nostru asa cum au facut-o zeci de alte site-uri, televiziuni si ziare, cand vestile rele au inceput sa soseasca.

Concret, o parte din siturile cu o vechime milenara, unele dintre ele fiind printre cele mai vechi vestigii ale locuirii umane sedentare din Europa si in lume urmeaza sa fie distruse. Da, DISTRUSE, iar asta se va face cu acceptul si cunostinta arheologilor de acolo, a celor din ministerul Culturii si a altor persoane ce ar fi putut impiedica aceasta crima asupra insasi identitatii noastre nationale.

Va redam mai jos un articol al celor din grupul Romania Vie, cu privire la aceasta problema:

“Turdas, Sibot, Tartaria sunt doar cateva din localitatile pe unde, deloc intamplator, a fost stabilit traseul autostrazii Sibiu-Nadlac (A1). Situri arheologice, unele cunoscute de peste 150 de ani, cu asezari stravechi de o importanta colosala, din neolitic pana la epoca romana, vor fi ingropate definitiv sub asfalt si beton. 

Peste cateva saptamani se va vedea numai in poze ce a fost odata acolo. Arheologii se grabesc sa fuga din calea “progresului” si dau fara sa clipeasca avizele de descarcare arheologica. Este incredibil sa-l auzi pe directorul Muzeului Brukenthal, Sabin Luca, cel care s-a ocupat de multe din siturile respective, spunand ca nu e cazul sa se devieze autostrada si nici macar sa se intarzie lucrarile. Muzeele si-au luat material cat sa-si umple camarile si nu mai conteaza ce se intampla cu cele mai vechi si mai mari asezari descoperite in sud-estul Europei. 

Locurile unde a aparut prima data scrisul in lume se vor “conserva” definitiv in fundatia noii autostrazi. Se stia ca valea Muresului a fost locuita neintrerupt din neoliticul timpuriu si fix pe acolo trebuia sa treaca autostrada, nici un metru mai pe-alaturi. De situl neolitic de la Turdas se stia din 1850, dar autostrada nu si-a gasit loc decat prin cei cativa zeci de metri dintre DN7, calea ferata si Mures. Dupa ce am citit in ziar despre noua descoperire am fost sa vedem cu ochii nostri, dar deja era prea tarziu, fusese turnat chiar si asfaltul in unele locuri. La Sibot, asezarea romana este taiata in doua de DN7, nu se putea sa nu se stie ca e acolo, dar autostrada vine sa o ingroape pe toata lungimea. Culmea e ca A1 merge paralel cu DN7 pana exact in locul unde e situl arheologic, acolo traverseaza drumul national, rade istoria, trece peste raul Cugir si dupa numai 400m se intoarce la sud de DN7. 

O fi prostie, rea-vointa, nepasare, interese ascunse, nu stim, cert e ca trebuie construite doua pasaje inutile pentru ca A1 sa se incalece de doua ori cu DN7, pe o distanta de numai 400m, doar pentru ca sa treaca si peste situl arheologic. Credem ca acest caz arata cel mai bine “respectul” de care se bucura istoria acestei tari. In unele cazuri, o deviere de 10-20 de metri ar fi fost de ajuns ca sa se evite distrugerea unor importante situri, dar Ministerul Culturii si muzeele care coordoneaza santierele arheologice se pare ca raspund, ca si in alte cazuri (vezi Rosia Montana), doar la comenzi politice si/sau spagi consistente. Dupa 20 de ani de batut pasul pe loc, se contruieste cu o graba suspecta o autostrada care trece exact prin locurile unde s-a dezvoltat cea mai veche civilizatie din partea asta de lume.”

De ce se tace?

Ne intrebam, mai mult decat pertinent, unde sunt acum acele voci ale “deontologilor” care ne acuzau pe noi ca, prin negarea romanizarii, am contribuit la distrugerea identitatii nationale? De ce tac istoricii neamului cand, in curand, se va turna asfalt peste locurile in care s-a scris poate pentru prima oara in istoria omenirii si peste asezari datate din neolitic,vechi de 6.000-7.000 de ani?
Gata, descarcarea arheologica s-a incheiat la Turdas, sit care se intinde pe 100 de hectare? De unde aceasta graba suspecta de a termina acel tronson pana in noiembrie? De ce nu au fost lasati romanii, opinia publica, presa, organizatiile sa aiba acces acolo, sa vada acest evestigii, sa ia contact cu istoria nationala? De ce totul se astupa la doar o luna de la anuntarea acestor descoperiri? De ce publicatiile de profil care, de altfel, ii citeaza atat de des pe “deontologii” care arunca cu pietre in “dacomani” si care reproduc orice mizerie de articol in care dacii sunt niste barbari necivilizati, acum tac?

Militam pentru protejarea tuturor vestigiilor de pe teritoriul Romaniei, indiferent ca sunt dacice, romane, medievale romanesti sau medievale turcesti, unguresti etc. Nu noi reprezentam un pericol, stimati domni istorici si stimati reprezentanti ai autoritatilor, doar pentru ca negam romanizarea, ci voi, cei ce acceptati bataia de joc si ascunderea intentionata a trecutului prin distrugerea vestigiilor.

De ce nu luati exemplul vecinilor bulgari, de pilda, care protejeaza orice vestigiu si sunt disperati sa gaseasca o conexiune a lor, istorica, cu poporul trac? Iar noi, cei ce traim pe un pamant atat de bogat in ceea ce priveste mostenirea materiala a proto-istoriei si istoriei distrugem intentionat totul…Asa cum au sesizat si cei de la Romania Vie, despre existanta multor situri in zona se stia de decenii intregi.

Prin urmare, cum au fost date avizele de constructie a acelui tronson stiindu-se de faptul ca siturile in cauza se afla in calea lucrarilor? Si oare anul 2012 nu ne ofera tehnologia si cunostintele ingineresti necesare pentru a fi identificat niste solutii tehnice in urma carora siturile sa fi fost ocolite? Altii construiesc aeroporturi pe mare, tuneluri sau poduri de zeci de kilometri, iar noi nu putem proteja si ocoli cateva hectare cu vestigii vechi de mii de ani? Asta este clar rea-intentie, este o actiune indreptata impotriva poporului roman, a istoriei sale. Timp de 20 de ani nu s-a putut construti acel tronson de autostrada, iar acum se doreste, cu orice pret, finalizarea sa in cateva luni…

Cum se “sucesc” arheologii

Potrivit domnului Sabin Luca, intr-o declaratie facuta in aceasta vara, “aşezarea de la Turdaş a fost un centru regional de producţie şi distribuţie a ceramicii, fapt dovedit de descoperirea unui număr foarte mare de cuptoare şi obiecte din ceramică, de la vase, în stilul Turdaşului, unic în Europa, până la statuete antropomorfe, zoomorfe, şi “statuete pe tron”, care exemplifică regalitatea şi care au mai fost găsite doar în două – trei situri din Europa”.
Turdas – traseul autostrazii prin situl arheologic pe harta Google
Potrivit lui Luca, aşezările neolitice descoperite aici erau suspendate, la şase-opt metri înălţime, datorită inundaţii, localnicii dovedind cunoştinţe inginereşti şi datorită sistemului de fortificaţii care a rezistat calamităţilor. De asemenea, s-a putut dovedi existenţa în acea perioadă a “metalurgiei cuprului, lucru ce toată lumea bănuia până acum”. Tot domnul Luca mai afirma, cu doar cateva saptamani in urma, ca “până acum s-a cercetat un eşantion ceramic de doi-trei la sută şi s-a cercetat cam trei-patru la sută din oase. La cea mai mare cercetare din Europa nu poţi să estimezi nimic, decât că la final vom raporta cel mai mare eşantion ceramic cercetat în Europa, cel mai mare eşantion osteologic cercetat în Europa, cel mai mare, pentru că ăsta a fost norocul nostru”.

Prin urmare, domnule Sabin Luca, de la cei 2-5% de material arheologic despre care vorbeati c-ar fi fost cercetat pana acum cateva saptamani, ati reusit, de atunci si pana acum, cercetarea restului de 95-98% in acest atat de scurt interval incat sa afirmati ca nu e cazul sa se devieze autorstrada si nici macar sa se intarzie lucrarile? Ce mai conteaza ca rapoartele arheologice vor fi publicate peste 4-5 ani, din moment ce asfaltul se va turna in saptamanile ce vor urma?

Daca lucrurile stau asa precum le-ati descris dumneavoastra in urma cu cateva saptamani, oare acest sit, de pilda, nu ar fi trebuit conservat in intregimea sa, ingradit, protejat, inclus in circuitul turistic, lasat mostenire si altor expeditii arheologice ale generatiilor ce vin? Cu totii avem nevoie de autostrazi,dar nu cu orice pret. Sau cel putin nu cu pretul mostenirii noastre adunate in mii de ani, de toti cei ce-ai vietuit inainte de noi. Daca noi, cei de astazi, continuam in acest ritm, ce le lasam celor ce vin? Probabil doar fotografii ale vestigiilor care, nedistruse de timp in mii de ani, au fost distruse de cativa oameni, dar indarjiti in “munca” lor….

Petitie catre Ministerul Culturii

Reprezentantii grupului de actiune Romania Vie au inaintat, pe data de 18 septembrie 2012, Ministerului Culturii: urmatorul document, cu scopul de asesiza neregulile care au loc, in prezent, in zona amintita. Reproducem textul mai jos:

Noi, cei din Romania Vie, am constatat o distrugere sistematica a unor foarte importante situri arheologice neolitice si romane pe traseul autostrazii A1, pe sectiunea dintre Sibiu si Orastie, drept pentru care acum circa o saptamana am adresat urmatoarea petitie Ministerului Culturii si Patrimoniului National, unde speram sa obtinem si o audienta la ministrul Puiu Hasotti:

GRUPUL INFORMAL DE GANDIRE SI DE ACTIUNE
ROMANIA VIE
Catre Ministerul Culturii si Patrimoniului National al RomanieiIn atentia domnului Ministru al Cuturii si Patrimoniului National, Puiu Hasotti STIMATE DOMNULE MINISTRU, Noi, Grupul informal de gandire si de actiune ROMANIA VIE, fondat de un grup de protestatari din Bucuresti, Piata Universitatii-zona Arhitectura, prin av. Alexandru Surcel, (…), va atragem atentia asupra situatiei create prin afectarea sitului arheologic de la Turdas, judetul Hunedoara, de catre lucrarile la Autostrada A1 si protestam fata de graba cu care s-a efectuat descarcarea arheologica si constructia autostrazii pana la turnarea asfaltului (in mod suspect, numai in acel tronson, pe toata distanta dintre Sibiu si Orastie). Consideram ca descarcarea arheologica recent acordata de autoritati, dupa sapaturile efectuate de Muzeul National „Bruckenthal” din Sibiu, este si ilegala. Va reamintim ca situl arheologic de la Turdas consta in asezarea eponima a culturii Turdas, una din cele mai importante civilizatii neolitice, asezare care reprezinta unul din cele mai vechi orase din Europa si locul unde, incepand din 1875, baroneasa Szofia Torma a identificat primele inscriptii apartinand acelei scrieri arhaice „danubiene”, la vremea respectiva considerata de influenta summeriana, dar care azi stim ca este cu 1500-2000 de ani mai veche decat primele scrieri din Mesopotomia, constituind astfel cea mai veche forma de scriere cunoscuta in prezent oriunde pe planeta. Ca reputat arheolog suntem convinsi ca stiti foarte bine aceste lucruri.Tragem de asemenea un semnal de alarma fata de siturile arheologice de la Tartaria, un alt loc celebru pentru inscriptiile sale arhaice, Cristian de Sibiu, unde s-a gasit poate cea mai veche asezare neolitica de pe teritoriul tarii noastre, si Sipot, unde autostrada este programata sa treaca chiar peste un sit roman important, aflat inca in cercetare si pe care l-am vizitat, desi acesta ar putea fi usor evitat printr-o mica modificare a traseului A1 sau prin construirea unui viaduct.
Prin urmare, va solicitam respectuos, dar ferm, sa luati masurile care se impun in vederea anularii oricarui certificat de descarcare arheologica privind orice portiune din tell-ul neolitic de la Turdas si din celelalte situri mentionate, sa solicitati Guvernului din care faceti parte initierea demersurilor necesare devierii traseului Autostrazii A1 in afara zonei de interes arheologic sau a construirii unor viaducte pe deasupra siturilor arheologice si a restaurarii imediate a vestigiilor deja afectate de lucrarile de constructie in curs.

De asemenea, va rugam sa initiati un proiect de punere in valoare corespunzatoare a ramasitelor orasului preistoric de la Turdas si sa incepeti demersurile necesare declararii acestuia si a celor de la Tartaria si Cristian, ca si a altor situri neolitice si eneolitice de prima importanta din Romania ca si patrimoniu UNESCO. Nu trebuie sa uitam ca teritoriul Romaniei a facut parte din acea Old Europe (Danube) Civilization, ce a cuprins intreg Sud-Estul European si o mare parte din Europa Centrala, careia ii datoram, pe langa cea sau cele mai vechi forme de scriere cunoscute la momentul actual, primele orase sistematizate de pe continent, unele din cele mai vechi temple monumentale si o arta ceramica de o eleganta ce nu-si mai gaseste rival contemporan decat cel mult in neoliticul chinez.

Depunem alaturat materiale fotografice efectuate la fata locului. De asemenea, va solicitam acordarea unei audiente pentru discutarea intregii situatii.

Va multumim anticipat pentru atentia acordata! Data: 18 septembrie 2012
un articol de Valentin Roman (foto si video Grupul Romania Vie, galerie foto completa AICI)