joi, 25 octombrie 2012

DE LA KHANDAHAR, AFGANISTAN, ÎN MUNŢII RETEZAT VIA ROŞIA MONTANA, ROMÂNIA


Filip
Teodor Filip
Un înţelept proverb din vechime spune că „Minciuna are picioare scurte”. O scurgere recentă de informaţii privind zăcămintele naturale care se ascund în subsolul afgan ne oferă o perspectivă diferită a campaniei internaţionale împotriva terorismului, iniţiată de administraţia Bush după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 şi concretizată în ocuparea Afganistanului. Bănuielile diverşilor analişti politici internaţionali care invinuiau Statele Unite ale Americii că doresc, de fapt, cotropirea şi însuşirea bogăţiilor naturale ale Afganistanului (despre care circulau cifre imense în cerucri restrânse), sunt pe cale să fie confirmate. Unii estimează că valoarea bogăţiilor subterane depăşeşte suma astronomică de 1 trilion de dolari. Se zice că războaiele şi banii au acelaşi miros. Războiul din Afganistan poartă cu sine aroma ameţitoare a peste 1.000 de miliarde…” (1).
Afganistanul este considerată una din cele mai sărace ţări din lume. Însă…încă din 1957, geologii ruşi investigau rezervele de gaze naturale din apropierea fluviului Amu Daria. Apoi, autorităţile de la Kabul, susţinute de U.R.S.S., se pregăteau să exploreze acest zăcământ şi rezervele de uraniu pe baza tehnologiilor de extracţie şi prelucrare sovietică. După victoria mujahedinilor şi retragerea ruşinoasă a ruşilor, toate aceste planuri au fost sistate.
Afganistanul a fost ocupat apoi de „coaliţia antiteroristă”. Nu lupta împotriva „terorismului”, nu lupta împotriva talibanilor i-au determinat pe americani că se pună în fruntea „coaliţiei antiteroriste”.Nuuu! Ci imensele bogăţii ale subsolului acestei ţări sărace (!). Pe date de 13.06.2010, pe prima pagină a cotidianului The New York Post se specifica rezultatul cercetărilor din cadrul U.S. Geological Survey – forul superior al geologiei şi mineritului american. Specialiştii acestui organism, apăraţi de militari americani şi călăuziţi de agenţi CIA, descoperiseră cea mai mare parte a bogăţiilor subsolului afgan. La o estimare aproximativă, zăcămintele afgane valorează peste 1 trilion de dolari. Însă ministrul Minelor din Afganistan, Wahidullah Shahrasi a ieşit la rampă cu o declaraţie care, literalmente, a răsturnat cursul burselor la Londra, New York şi Tokyo.. El a anunţat potenialul sumei de 3.000 de miliarde de dolari!!!
Doresc să fac o precizare. Oficialii de la Washington erau la curent cu cercetările ruşilor pe timpul ocupaţie Afganistanului, prin agenţii CIA. După pătrunderea americanilor, toate hărţile întocmite de ruşi şi părăsite în retragerea lor grăbită, au fost găsite şi au început prospectările geologilor americani ca parte a unor echipe de reconstrucţie.Zăcămintele sunt atât de voluminoase încât fac din Afganistan capitala minieră a lumii. Zăcămintele de fier, cupru, niobiu (un metal uşor, foarte rar, folosit în obţinerea de oţeluri cu propietăţi superconductoare), zăcămintele de uraniu din Munţii Khwaja Rawaja şi Koh Mir Daoud (provincia Khandahar), cele de aur, argint, nichel, zinc, mercur, baoxită, potasiu, wolfram, smaralde, safire şi rubine, litiu (materia primă pentru baterii şi unele componente din laptop-uri, telefoane mobile; folosit şi la navetele cosmice) sunt în cantităţi care i-a mintea oricui. Rezervele de gaze naturale conţin circa 150 de milioane de metri cubi, iar zăcămintele de cărbuni însumează cifra enormă de 400 milioane de tone. Generalul David H. Petraus, uluit de datele prezentate, a exclamat: „Oh, Doamne, este un potenţial absolut uriaş aici. Practic această ţară stă pe comori.”
Dar căpeteniile tribale nu au habar ce comori zac sub picioarele lor. Afganii îşi văd de treburile şi cutumele lor străvechi. Viaţa stăpânilor de drept a acestor bogăţii continuă netulburată.
Marea Britanie, China, Rusia, etc. îşi vor întinde plasele de interese în zonă. Nimeni, însă, nu ţine cont de un lucru: încă din antichitate, Afganistanul de azi a fost ţinutul unde s-au împiedicat toate imperile în tendinţa lor de expansiune. Apărarea pământului strămoşesc, a Ţării şi a familiei pentru un afgan este o datorie sacră.
Să vă ofer câte o informaţie de ultimă oră din fiecare tabără. Strategii Al-Oaeda din Afganistan au anunţat că dispun de trupe noi care vor semăna moartea şi groaza în rândul militarilor coaliţiei antiteroriste. Noii războinici de sub flamura Islamului nu sunt altceva decât…maimuţe pe care talibanii le-au învăţat să arunce grenade, să poarte încărcături explozive pe care să le detoneze şi chiar să tragă cu puştile-mitralieră Kalaşnikov ..
Pe de altă parte, trupele americane din Afganistan au fost dotate cu „Active Deniel System – ADS”, o armă neletală, ce funcţionează pe principiul propagării controlate a emisiei de microunde capabile să ardă pielea umană. Dipozitivul foloseşte o rază invizibilă focalizată ce provoacă „senzaţie intolerabilă de fierbinţeală”, ce determină persoanele asupra căreia acţionează să fugă în grabă. Este proiectată pentru împrăştierea mulţimilor violente…
România se alătură Afganistanului, devenind singurele ţări din lume care dispun de cele mai mari zăcăminte de materiale strategice! Uraniul şi wolframul sunt două elemente fără de care nici o putere a lumii nu poate prezenta nici un pericol din punct de vedere militar. Fără aceste două elemente sunt, vorba romnânului „nimeni-neica-n drum.”
Wolframul este un material mai preţios şi mai scumpo decât aurul. Fără el, industria militară şi cea spaţială nu pot exista.
Acest material se află, în cantităţi inepuizabile şi în starea cea mai pură doar în România la Roşia Montana şi în Munţii Retezat – zona Sureanu, axa care le uneşte trecând prin Vârful Peleaga, ca punct de reper. Zona din munţi este cea în care s-a prăbuşit avionul militar israelian. Oare din întâmplare executa o misiune în acea zonă? Cel care a detectat, extrasenzorial, zăcământul din Munţii Retezat, este celebrul Vasile Rudan, de două ori ameninţat cu moartea de către KGB, „părintele” legendarului Departament Zero care, înainte de 1989 a păzit acest zăcământ. După ce Rudan a dezvăluit unor apropiaţi din SRI şi DGIA despre ameninţările respective, a fost găsit aproape mort în apartamentul său din Bucureşti.
Din punct de vedere al zăcămintelor de wolfram, România deţine supremaţia mondială.
Sursă: 1. descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu