Arginina este un aminoacid incredibil cu o serie de efecte benefice asupra sanatatii si care
poate fi absorbit usor din plante. Desi nu este un aminoacid esential pentru adulti, nivelele scazute de arginina pot slabi corpul si pot lasa loc pentru instalarea bolii.
Arginina si beneficiile
Arginina a fost descrisa ca pro-sexuala, deoarece sustine o viata sexuala activa atat la barbati cat si la femei. Arginina joaca un rol important si in vindecarea ranilor , pentru imunitate, detoxifiere si poate chiar reduce stresul mental , depresia si anxietatea.
Corpul uman poate sintetiza de unul singur anumite cantitati de arginina, insa din pacate aceasta cantitate de multe ori este insuficienta. Mai mult , bebelusii nu pot sintetiza arginina singuri si au nevoie de suplimentarea acesteia prin alimentatie.
Un studiu facut de japonezi si publicat in 2007, arata ca arginina in colaborare cu lizina, pot scadea in mod semnificativ nivelele de cortizol, hormonul care se manifesta in situatiile de stres. Micutul aminoacid functioneaza de asemenea si ca un stimulator natural al hormonului uman de crestere si poate ajuta la constructia de musculatura si la imbunatatirea performantelor fizice. Acesta este si motivul pentru care arginina este unul din aminoacizii pe care ii gasim des in formulele sintetice de suplimente pentru cei care practica sporturi precum culturismul.
Pentru ca poate imbunatatii curgerea sangelui in zona organelor genitale, arginina functioneaza ca un tratament natural impotriva disfunctiilor erectile. S-a demonstrat faptul ca arginina poate ajuta raspunsul sexual la femei , in special dupa menopauza. Despre arginina s-a descoperit, de asemenea, ca poate reduce tensiunea arteriala la oamenii care sufera de hipertensiune.
Surse alimentare de arginina.
Sursele cele mai bune de arginina se regasesc in plante. Acestea sunt si sursele cele mai biodisponibile, adica din care arginina se asimileaza in procent maxim. Astfel cerealele integrale, ovazul, caju, nuca de cocos, algele de mare, nautul, semintele de tot felul, lintele, sau spanacul sunt surse foarte bune de arginina. Insa dintre toate pepenele rosu se face remarcat. Printre beneficiile importante ale pepenilor rosii este abilitatea acestora de a relaxa vasele de sange, in acelasi mod in care o face Viagra.
Oamenii de stiinta au descoperit ca atunci cand pepenele este consumat, citrulina din acestia este convertita in arginina cu ajutorul anumitor enzime. Arginina este un aminoacid care face minuni asupra inimii si a sistemului circulator si mentine un sistem imunitar in buna stare de functionare. Relatia dintre citrulina si argintina ajuta inima, sistemul circulator si pare a fi benefica si celor bolnavi de diabet zaharat si care sufera de obezitate.
Fructul goji , care este un superaliment despre care incep sa se descopere din ce in ce mai multe lucruri imbucuratoare. Goji contine deasemenea intr-o cantitate bogata aminoacizii L-glutamina si L-arginina, acesti doi aminoacizi care lucreaza impreuna sa stimuleze hormonul de crestere pentru a revitaliza metabolismul si pentru a ajuta longevitatea.
Consumul prea mare de arginina
Consumul prea mare de arginina , peste 16 grame, poate avea efecete adverse neplacute precum ameteala sau diaree. Insa aceasta cantitate mare este imposibil de consumat. Singurul mod in care poti consuma atata arginina este doar daca suplimentezi prin pastile.
Unele studii sugereaza chiar faptul ca un consum ridicat de arginina poate avea proprietati curative aditionale. Un nou studiu publicat in American Journal of Physiology, aduce sperante noi celor bolnavi de diabet si care sufera de probleme la picioare si pentru care singurul tratament este amputarea. Studiul a aratat ca vindecarea picioarelor diabeticilor este posibila daca, in dieta acestora, se gasesc cantitati mai mari de arginina si prolina.
Ce ar mai fi de spus, natura ne ofera rezolvarea la toate problemele noastre. Tot ce trebui noi sa facem este sa acceptam adevarul. Iar adevarul ne va elibera si ne va vindeca.
Surse pentru acest articol includ:
http://viataverdeviu.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu