Oriunde mergi în România vei descoperi o mulţime de legende şi de locuri pline de mister. Născociri sau nu, miturile se transmit de la o generaţie la alta şi sunt mereu la fel de interesante. RTV.NET vă propune un serial în care vă prezintă cele mai bizare locuri din România şi poveştile lor.
Copacii prinşi în îmbrăţişării stranii, urmele ciudate de pe pământ şi arbori, nălucile de diferite forme şi culori, vântul care şuieră printre pomi şi se concretizează în voci al căror mesaj rămâne însă indescifrabil, toate acestea fac din Pădurea Baciu, aflată la vest de municipiul Cluj-Napoca, unul dintre cele mai bizare locuri din România.
Poveştile legate de ciudăţeniile din această pădure au transformat-o într-un adevărat loc de pelerinaj pentru românii şi străinii pasionaţi de paranormal, pentru cercetători, dar şi pentru yoghini.
Supranumită "Triunghiul Bermudelor din România", Pădurea Baciu este la o oră de mers pe jos din Cluj-Napoca. Aici mai mulţi oameni au dispărut fără urmă de-a lungul timpului, iar puţini se aventurează singuri printre copacii cu forme stranii.
Cei care au traversat pur şi simplu pădurea sau care organizează expediţii spun că au încercat senzaţii şi sentimente dintre cele mai bizare: greaţă, frisoane, vărsături, migrene, anxietate, dureri ale organelor interne. Unii au ieşit de acolo cu zgârieturi pe care nu şi le puteau explica sau au experimentat senzaţia de arsură pe piele.
Iar dacă mai pui la socoteală şi sferele de lumină care apar de nicăieri, sunetele ciudate şi înfricoşătoare şi chiar chicotelile care se aud uneori printre copaci, avem un tablou terifiant al unui loc aflat parcă între două lumi. De fapt, chiar se spune despre Pădurea Baciu, care se întinde pe 295 de hectare de teren, că ar fi poarta dintre lumea văzută şi cea nevăzută.
Cercetătorii care au studiat acest loc bizar în încercarea de a explica anumite fenomene au identificat în zonă emisii radioactive şi o mulţime de anomalii magnetice.
Biologul Alexandru Sift a fost printre primii care s-au încumetat să cerceteze Pădurea Baciu. Între 1950 şi 1960 a fost aici de mai multe ori, iar în urma expediţiilor sale a alcătuit un dosar amplu despre fenomenele identificate. Acesta conţinea fotografii în care puteau fi văzute siluete printre copaci, umbre pe care cu ochiul liber nu le percepuse, dar care după developarea filmelor l-au lăsat mut de uimire. Arhiva alcătuită de omul de ştiinţă a dispărut însă misterios la câteva zile de la decesul său, în 1993. Ulterior, s-a descoperit că fusese furată de câţiva indivizi care au dus-o la maculatură. S-au salvat doar câteva dintre fotografii, care au fost incluse apoi în cartea "Fenomenele de la Pădurea Hoia-Baciu" (1995), scrisă de preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie, Adrian Pătruţ.
Una dintre ciudăţeniile pădurii Baciu o reprezintă forma copacilor. Pe lângă faptul că mulţi dintre arbori, în loc să se înalţe către cer, se curbează spre pământ, alţii cresc strâmbi sau răsuciţi unul în jurul altuia, ca într-o îmbrăţişare bizară. În multe locuri se găsesc câte doi, patru, şase sau chiar opt copaci crescuţi din aceeaşi rădăcină. De asemenea, cercetătorii au remarcat torsionări ale copacilor în perioade foarte scurte de timp.
Nu numai pasionaţii de paranormal sunt fascinaţi de apariţiile misterioase din Pădurea Baciu. Acest loc are o încărcătură deosebită şi pentru cei atraşi de misterul extratereştrilor. De-a lungul timpului aici au fost fotografiate sau filmate mai multe OZN-uri şi pasionaţii din domeniu sunt convinşi că pădurea de la marginea Clujului este unul dintre locurile vizitate des de cei din civilizaţiile extraterestre. În 1968 a fost fotografiat unul dintre primele OZN-uri, în Poiana Rotundă, iar de atunci s-au mai semnalat câteva cazuri asemănătoare.
Poiana Rotundă este, de altfel, unul dintre locurile cel mai des vizitate din Pădurea Baciu. Multe grupuri de curajoşi care se încumetă să rămână peste noapte în acest loc aleg această poiană drept loc de campare. Mulţi dintre ei au relatat ulterior experienţe care îţi dau fiori: voci indescifrabile care se auzeau de nicăieri, apariţia unor "pereţi" de ceaţă în nopţi senine, mutarea unor obiecte dintr-un loc în altul fără a se simţi vreo adiere de vânt şi multe perechi de ochi mici şi verzui sau roşii care te privesc şi care nu par a fi de animale.
Adrian Pătruţ, doctor în chimie la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca şi preşedinte al Societăţii Române de Parapsihologie, cercetează de ani de zile misterele Pădurii Baciu. El spune că anumite persoane au parte de "manifestări" preferenţiale ale pădurii, "în funcţie de credinţele lor". "Un grup de la Târgu Mureş obsedat de OZN-uri a fotografiat foarte frecvent forme de tip OZN, noi, care eram preocupaţi de materializări, filmam foarte multe materializări, Sift, care citea foarte multă literatură ezoterică, fotografia foarte multe simboluri care puteau fi asociate cu cele ezoterice, grupurile străine obsedate de anomalii prindeau foarte multe anomalii: efecte luminoase, imagini distorsionate şi aşa mai departe", explică Adrian Pătruţ în documentarul "Pădurea Baciu, un Triunghi românesc al Bermudelor", realizat de blogger-ul Daniel Roxin.
Prin urmare, se poate concluziona că fiecare găseşte în Pădurea Baciu ceea ce caută. Astfel, cei mai sceptici, care merg acolo doar pentru a demonstra, lor înşişi sau altora, că acolo nu se întâmplă nimic neobişnuit, pot să nu aibă parte de nimic ieşit din comun, în timp ce aceia care sunt convinşi că în acel loc se petrec fenomene paranormale se întorc de acolo cu experienţe şi poveşti care îţi dau fiori.
Sursa: RTV.NET
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu