joi, 24 iulie 2014

Luna si Mintea umana: De ce luna ne face sa ne simtim ciudat?

Natura ne influenteaza in mod puternic atat fizic, cat si psihic. Fie ca ne expunem la razele ultra-violete (UVR), fie ca privim cerul diminetii, fie ca facem o plimbare in padure sau ca inotam in apa marii – natura stimuleaza hormonii si energia din corpul nostru.

Date importante in Calendarul lunii:
26 Iulie 2014 – LUNA Noua
10 august 2014 – LUNA Plina
Luna, care a fost cantata de poeti si artisti din vechi timpuri, provoaca insa o serie de efecte negative asupra mintii umane, efecte ce pot fi explicate atat stiintific cat si spiritual.

De ce avem insomnii in noptile cu Luna plina? De ce ne simtim 'ciudat' cand e Luna noua?

Mai multe echipe de cercetatori au initiat studii ca sa explice efectele noptilor cu luna plina asupra mintii umane si comportamentului. Potrivit fizicii quantice, tot ceea ce exista in Univers - stelele, planetele, satelitii deci si luna, au o anume frecventa. Frecventa pe care o emana luna afecteaza frecventa mintii umane care controleaza sentimentele, emotiile si dorintele noastre. Mintea care functioneaza la nivel constient si subconstient reactioneaza la modul cum este pozitionata luna pe cer.

Neurocercetatorii au recunoscut faptul ca mintea subconstienta controleaza cam 95% din vietile noastre. Mintea subconstienta este locul unde au fost stocate impresiile, amintirile si gandurile noastre acumulate pe parcursul anilor. Frecventele lunii au puterea de a face ca frecventele mintii noastre subconstiente sa vina catre suprafata, in mintea constienta. Mintea noastra subconstienta este populata de amprente necesare dar si nenecesare, amprente pozitive si negative; acestea, odata ajunse in mintea noastra constienta, ne pot face sa ne simtim exasperati, nebuni, nechibzuiti. Iar luna plina provoaca dezvelirea amprentelor stocate in subconstient si astfel, foarte multe persoane reclama faptul ca traiesc senzatii si stari stranii, in zilele cu luna plina si luna noua.
Aceste stari pot fi controlate cu ajutorul observatiei constiente. Ca sa patrunda mecanismele mintii subconstiente, o persoana are nevoie sa isi dezvolte capacitatile de auto-observare.

Luna, Mareele si corpul uman

Luna provoaca fluxul si refluxul apelor pe Pamant. Datorita fortei sale gravitationale, apa este atrasa. Animalele marine au avut dificultati in a se adapta mareelor. Corpul uman este alcatuit in proportie de 80% din apa si este posibil ca luna sa ne influenteze in acelasi mod cum este tulburata apa marii. 33 de adulti voluntari au fost de acord sa participe la un studiu care a demonstrat ca luna influenteaza somul. Cercetatorii au analizat si observat miscarile ochilor si nivelurile de hormoni ale acestor voluntari care au dormit pentru mai multe zile intr-un labortaor.
S-a gasit faptul ca in noptile care se apropiau de luna plina, voluntarilor le trebuiau in medie, cu 5 minute mai mult ca sa adoarma, iar somnul lor dura in medie cu 20 de minute mai putin decat de obicei. De asemenea, nivelul hormonului melatonina (cel care regleaza ciclul somnului) era mai mic decat in noptile fara luna plina. Iata de ce foarte multi oameni sunt predispusi la insomnie in zilele cu luna plina. De exemplu, din cauza unui nivel crescut de energie in corp, practicantii ashtanga yoga, o traditie veche de aproape o mie de ani, sunt sfatuiti sa evite a practica yoga in zilele cu luna plina si cu luna noua si sa aleaga in schimb meditatia.
E adevarat, luna ne influenteaza in mare masura, dar putem sa nu lasam vibratiile lunii sa ne copleseasca si putem folosi energia lunii in favoarea noastra. Luna noua provoaca acele senzatiile stocate in subconstinet si poti folosi acest moment pentru a-ti curata mintea si sufletul de ganduri care in mod neconstientizat nu iti dadeau pace. Acum, lucrurile pot fi mult mai clare si in conecinta, mai usor de gestionat.

Sursa: www.garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu