duminică, 14 septembrie 2014

Anatomia energetica – Cele sapte campuri energetice si conexiunea acestora cu cele sapte chakre



01Aura umana – indiferent daca o privesti ca fiind un domeniu energetic misterios din jurul corpului uman sau ca pe o simpla imagine mentala colorata, aura umana depaseste cu mult domeniul imaginatiei, aceasta fiind la fel de reala precum este corpul tau fizic. Stiai ca aura se descompune in campuri sau straturi separate, distincte?
Mai exact, aura ta este formata dintr-un numar de sapte astfel de campuri energetice. Sapte, asemenea numarului centrilor energetici? Exact! Fiecare camp energetic este corespondentul unui anumit centru energetic, acesta avand propriile calitati si caracteristici. De asemenea, fiecare se afla intr-o stransa legatura si are un efect direct asupra stratului urmator. Impreuna, cele stapte campuri energetice formeaza aura corpului, pe care o poti vedea cu ochii tai, cu multa practica si rabdare.
In continuare vom explora pe larg cele sapte campuri aurice, cu scopul de a capata o mult mai profunda intelegere o modului in care suntem afectati de energia care da viata corpului nostru fizic.
In diagrama alaturata puteti observa cum arata fiecare strat auric.
12
1. Corpul eteric
Acesta este campul energetic cel mai apropiat de corpul fizic. Acesta emana de la chakra radacinii si formeaza legatura dintre corpul fizic si restul campurilor energetice. Acest camp energetic se extinde la o distanta de aproximativ 2-5 cm de corpul fizic. Acest camp energetic poate indica potentialele afectiuni ce se pot dezvolta la nivelul corpului fizic.
2. Corpul emotional
Acest camp energetic corespunde chakrei sacrale si se afla la o distanta de 3-8 cm fata de corpul fizic. Dupa cum sugereaza si numele, acesta este taramul emotiilor. Modul in care te simti si modul in care iti percepi sentimentele va fi afisat la nivelul acestui camp emotional. Blocajele energetice si emotiile negative pot fi observate foarte usor la nivelul acestui camp energetic sub forma unor gauri sau sub forma unor puncte intunecate.
3. Corpul mental
Dupa cum sugereaza si numele, al treilea camp energetic, corespondentul chakrei plexului solar, este dependent de  vibratiile sau de gandurile si procesele mentale. Se extinde la o distanta intre 7 si 20 de centimetri fata de corpul fizic.
Acest strat este influentat  de ego-ul tau si de vointa de care dispui. In cazul in care procesele tale mentale sunt dominate de indoieli si de convingeri limitative, acestea se vor face simtite aici. De asemenea, in cazul in care esti confuz sau iti lipseste claritatea mentala, acest strat se va afla in dezechilibru.
4. Corpul astral
Corpul astral se afla intr-o foarte stransa legatura cu chakra inimii si este localizat la o distanta de 30 de centimetri de corpul tau fizic. Acest strat energetic reuneste cele trei staturi energetice joase si cele trei straturi energetice inalte, actionand ca o punte intre campurile energetice fizice, mai dense si cele spirituale superioare. Acesta este, de asemenea, numit intrarea in planul astral.
Acesta este considerat a fi campul energetic al iubirii. La acest nivel intelegem si ne exprimam sentimentele in relatiile cu cei din jurul nostru. Desi cel de-al doilea camp se afla intr-o stransa legatura cu emotiile noastre, acest camp energetic este implicat in octavele superioare de ingrijire si compasiune. Expresiile negative pot duce la judecati si atacuri asupra ta si asupra celorlalti, fenomen cunoscut ca “impietrirea inimii”.
5. Corpul manifestarii sau sablonul eteric
Acest camp energetic corespunde celui de-al cincilea centru energetic, chakra gatului, si se extinde la o distanta de aproximativ 45 de centimetri de corpul fizic.
La acest nivel energetic se manifesta lucrurile din eter in planul fizic. Acesta este planul a tot ceea ce ai creat in planul fizic, incusiv identitatea sau personalitatea ta.
Efectele negative pot produce o schimbare la acest nivel, acesta facandu-se simtite sub forma de ganduri negative, emotii, boli fizice si aspecte distorsionate ale personalitatii.
6. Corpul celest, ceresc sau hologramatic
Acest camp energetic corespunde chakrei celui de-al treilea ochi si este situat la o distanta de aproximativ 60 de centimetri de corpul fizic. Perceptia si intuitia ta sunt evidentiate aici.
Proiectiile si iluziile pot fi distorsionate in functie de vibratiile pozitive sau negative. A fost spus de foarte multe ori ca traim intr-o holograma, iar modul in care percepem lumea depinde de constiinta si de legatura fiecaruia dintre noi cu divinitatea.
7. Corpul ketheric
Acest camp energetic corespundei chakrei coroanei, conexiunea noastra cu tot ceea ce exista si reprezinta unitatea constiintei, constiinta universala. Se extinde la o distanta de 1 metru de corpul fizic.
Expresiile negative la acest nivel produc sentimente de superioritate, de izolare si de separare de Dumnezeu, de ceilalti sau chiar de sine. Pe de alta parte, expresia divina va duce la adevarata fericire si seninatate.
Sursa: http://www.e-dimineata.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu