marți, 12 iulie 2011

Secretul activitatii antibacteriene a mierii

Secretul activitatii antibacteriene a mierii
Un grup de cercetatori de la Academic Medical Center din Amsterdam a reusit sa identifice in premiera principiul activ care confera mierii proprietati antibacteriene.
Mai exact, cercetatorii olandezi au descoperit ca albinele produc o anumita proteina, denumita "difensina 1", pe care-o adauga mierii. Iar proteina in chestiune, au explicat oamenii de stiinta, ar putea fi utilizata pentru protejarea de infectii si arsuri, in tratamentul infectiilor dermatologice si, in viitor, la dezvoltarea de noi medicamente capabile sa combata infectiile rezistente la antibiotice. "Am clarificat in totalitate bazele moleculare ale activitatii antibiotice a mierii", a comentat unul dintre cercetatori, Sebastian A.J. Zaat.

In cadrul studiului lor, oamenii de stiinta au dezvoltat o metoda de determinare si masurare selectiva a activitatii antibacteriene a tuturor compusilor existenti in miere, si au stabilit ca buna parte din efectele "miraculoase" ale acesteia se datoreaza acestei proteine, difensina 1, esentiala pentru sistemul imunitar al albinelor, adaugata in miere la final.

Sursa: Le Scienze
http://www.descopera.ro/dnews/6553637-secretul-activitatii-antibacteriene-a-mierii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu