O descoperire uimitoare a fost inregistrata la mormantul regal din localitatea Magdalenenberg, Germania, unde cercetatorii de la Muzeul Romisch, din Mainz, au stabilit ca mormintele sunt asezate identic cu pozitia constelatiilor din emisfera nordica.
Descoperirea a fost facuta la mormantul regal de la Magdalenenberg, in apropiere de Villingen-Schwenningen, in muntii Padurea Neagra, informeaza Nano Patents and Innovations. Asezarea mormintelor in jurul celui regal din centru se potriveste cu exactitate cu modul in care apar constelatiile pe cer, in emisfera nordica.
Asa cum pietrele din monumentul de la Stonehenge au fost orientate spre Soare, mormintele de la Magdalenenberg sunt pozitionate spre Luna.
Constructorii au asezat stalpii de la morminte astfel incat sa se potriveasca cu ciclul lunar de 18,6 ani (ciclul Saros de repetare a eclipselor Lunii – n.r.). Datele din acest ciclu lunar au fost bazele calendarului celtic.
Pozitia mormintelor de la Magdalenenberg respecta forma constelatiilor care pot fi vazute pe cer intre solstitiul de iarna si cel de vara. Cu ajutorul unor programe de calculator speciale, dr. Allard Mees, cercetator la Muzeul Romish, a reusit sa reconstituie pozitia constelatiilor din vremea respectiva.
Aceasta cercetare arheologica si astronomica a dus la determinarea unei date corespunzatoare solstitiului de vara din anul 618 i.Hr.
Julius Caesar pomeneste in notele sale despre razboi de calendarul celtic bazat pe ciclul lunar. In urma cuceririi Galiei si distrugerii culturii galice, acest tip de calendar a fost complet uitat in Europa.
Sursa: MISTERELE LUMII
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu