La fel de improbabile cat si de fascinante.
In multe tari din lume : Canada,S.U.A., Olanda, Franta, Anglia si chiar Romania (aproape de Arad), cultivatorii de cereale sunt confruntati cu acest straniu fenomen de desene geometrice « sculptate » pe campurile lor.
Figurile sunt desenate noaptea, departe de orice privire, in general pe campurile de grau si orz. Totusi, le mai gasim uneori si in iarba, zapada (Himalaya) sau chiar in lanuri de soia. Realizarea (prin teleimpresie) este foarte rapida.
Aceste figuri sunt perfect regulate şi, adesea foarte complexe.
Dimensiunea cercurilor este de la câteva zeci de metri până la câteva sute de metri in diametru.
« Autorii » acestor incredibile sculpturi actioneaza vara, perioada candgraul si in general cerealele sunt inaltate,chiar inainte de recoltare.
Anglia este tara in care s-a inregistrat cel mai mare numar de asemenea figuri campestre. In sudul tarii si mai precis in regiunea vechilor temple de la Avebury au aparut un numar semnificativ de astfel de figuri geometrice.
De asemenea. regiunea Stonehenge, site clasic al patrimoniului UNESCO, se remarca prin foarte multe cercuri, din care, peste 90% par a fi teleimprimate.
Localizarea acestor desene misterioase în regiuni considerate ezoterice a fost suficienta pentru a face sa circule cele mai nebunesti zvonuri despre ele: originea lor este extraterestra. A fost destul pentru a intriga oameniii de stiinta din intreaga lume, care au facut multe studii privitoare la acest fenomen.
Ele nu constituie un fenomen recent. Primele dovezi datează din secolul al XVII-lea, 22 august 1678, într-un articol intitulat “ Diavolul cosas sau noutati stranii din Hartford-Shire".
Dupa al II-lea Razboi Mondial, fenomenul a luat amploare an de an, iar observarea lor se face din avion.
Primele observatii facute pe teren au creat perplexitate, pentru ca paiele cerealelor nu sunt deloc rupte, ci rasucite sub un unghi de 90°, la nivelul primului lor nod.
O alta observatie este absenta amprentelor vreunui instrument ce ar putea explica executarea acestor desene.
Al treilea argument ce accentueaza misterul asupra autorului acestor agroglife : timpul foarte scurt in care au fost realizate:
mai putin de o noapte! Cum este posibil ?
In septembrie 1991, doi artisti britanici: Doug Bower si Dave Chorley, au afirmat ca 200 din ele erau operele lor, pein urmare o farsa perfecta. Dar ei n-au putut face intr-o singura noapte decat figuri foarte simple , nu desene geometrice complicate. Pe de alta parte, in jurul acestor figuri, nu exista nici o urma de om.
Singura explicatie pentru aparitia acestor agroglife ar fi o lumina globulara, ce coboara si urca foarte rapid,lasand in urma ei aceste figuri geometrice.
Binenteles ca multi merg cu gandul catre o forma de viata extraterestra, desenelefiind urme lasate de farfurii zburatoare. Explicatia finala este data in cartea « Decodarea Mesajului din Pulsari » de astrofizicianul PaulLaViolette (p. 138-149) : proiectia conjunctiei unui camp de forte poate avea ca efect teleimprimarea unei figuri geometrice complexe.
Oamenii de stiinta analizeaza aceste site-uri. Ei au constatat ca plantele de cereale sunt modificate si deshidratate din cauza unei cresteri burste de temperatura. Cadavrele animalelor – pasari sau arici – gasite sunt urcate si turtite ( ex. un porc-spinos de 30 cm redus la 6 cm (observatie de Dona Higbee).
Alta observatie facuta de savanti : prezenta unui puternic camp magnetic. Unele persoane s-au simtit rau in preajma acestor cercuri si au avut severe dureri de cap. Unele aparate s-au dereglat, fara ca savantii sa inteleaga de ce.
Alti cercetatori au descoperit pe sol microsfere de fier.
De asemenea, au inregistrat un aer deosebit de ionizat deasupra acestor cercuri.
Mai multe teorii stiintifice au incercat sa explice aceste creatii. Prima avansata a fost aceea a unui vartej de plasma.
In fine, in 1989, meteorologul englez George Terence Meaden sugereaza ca agroglifele se datoreaza vibratiilor de sunet.
O alta teorie spune ca ar fi vorba de testarea unor arme militare in genul unui tun cu microunde, agroglifele servind drept camuflaj acestor teste efectuate pe terenuri civile. Dar cu care dintre technologiile conoscute?
Microundele (unde de joasa frecventa) sunt folosite in comunicarea submarinelor in imersiune, insa ele pot fi periculoase. Numeroase cetacee au esuat iremediabil datorita bruierii sistemului lor de
ecolocalizare, prin rezonanta.
Aceasta teorie a generatoarelor de microunde este sustinuta de inginerul belgian Luc Mampaey. Un strat ionizant se creaza deasupra unui astfel de site, modificand amplitudinea energie solare, ceea ce are un efect comparabil cu cel al caderii de meteoriti.
In 1992, Nancy Talbott si John Burke au fost interesati de ipoteza biofizicianului american William Levengood care confirma implicarea folosirii microundelor in realizarea agroglifelor. Demonstratia lui Paul LaViolette este deocamdata cea mai plauzibila pana in prezent.
Prezenta izotopilor radioactivi rari prezenti in aceste site-uri face ca, sferele de lumina, deci de energie,difuzeaza microundele care « sculpteaza » campurile de cereale.
Aceste sfere energetice confirma spusele martorilor ce au observat halouri bruste de lumina. Dar aceasta teorie este infirmata de Joe Nickell, membru al Committee for Skeptical Inquiry (CSI), compania americana insarcinata cu furnizarea dovezilor stiintifice privind fenomenele paranormale.
Lucy Pringle, fotograf specializat de peste 10 ani pentru astfel de fenomene artistice, a decoperit o figura ce reprezinta exact numarul « pi » . Nemaipomenit !
Figura descoperita de Lucy Pringle are peste 45 metri in diametru si se afla pe o colina din Wiltshire - Anglia. Desenul este destul de simplu in aparenta dar, astrofizicianul pensionar Mike Reed a constatat ca simbolizeaza celebrul numar 3,14.
Pana in prezent, in afara de explicatia data de fizicianul Paul LaViolette(proiectia
campurilor de forta programata), nu exista studii stiintifice demne de acest nume capabile sa explice clar aparitia agroglifelor mai complexe.
Dar cine stie – poate intr-o zi vom sti cu siguranta.
Sursa: adevarul2012.blogspot.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu