În prologul cărţii de supravietuire semnalam că, în prezent, Terra se confruntă cu o problemă demografică gravă. Populaţia planetei a depăşit 7.000.000.000 locuitori recenzaţi. La acest număr se adaugă milioanele de locuitori ai Planetei, care nu au putut fi recenzaţi din diferite motive. Fie că trăiesc în zone geografice greu accesibile, fie că nu au documente individuale care să ateste statutul lor de fiinţe vii, fie nu au familii şi îşi duc existenţa în ghetouri sau pe stradă, etc. La care se adaugă circa 80.000.000 nou născuţi în fiecare an. Numărul indivizilor nou născuţi întrece pe cel al deceselor.
Pământul a ajuns în stare critică, privind populaţia pe care o poate hrăni. În zonele sărace ale planetei, cuplurile au în medie 6 până la 8 copii care, lipsiţi de educaţie şcolară şi de un minim de calificare profesională, îngroaşă zi de zi numărul emigranţilor în ţările dezvoltate. O însemnată parte dintre emigranţi devin infractori în ţările de destinaţie.Şi fenomenul este în creştere galopantă.
În faţa guvernului din umbră al planetei noastre se află o dilemă aparent insurmontabilă: prin ce mijloace ar putea fi redusă populaţia Terrei, astfel încât situaţia demografică să nu scape de sub control? În stadiul actual, războaiele regionale au o eficienţă scăzută. Dacă se recurge la un război bacteriologic, care să afecteze mase umane la nivel global, iniţiativa ar putea avea implicaţii etice (deocamdată). Medicamentele de sinteză constituie o opţiune, zice-se curată, care poate duce la împuţinarea populaţiei.
Recent, un medicament antireumatic comercializat în SUA, a declaşant o epidemie de meningită la scară naţională. În peste 20 de state americane se aşteaptă să se extindă acest flagel, care atacă membrana din jurul creierului şi măduva spinării. Fiecare medicament pus în vânzare, provocă boli care sunt considerate efecte secundare. Bolnavul consumând medicamentul, acesta îi cauzează maladii suplimentare. Pentru tratarea lor, trebuie să cumpere alte medicamente, care produc în organismul său alte ravagii bologice, etc. S-a ajuns în situaţia paradoxală în care se face publicitate în mass-media pentru medicamente de sinteză, cu toate că numai medicul poate prescrie medicamente, în urma unui consult de specialitate.
Despre elaborarea unor medicamente care să vindece definitiv bolile, fără efecte secundare dezastruoase asupra bolnavului, nu se vorbeşte decât rareori. Există posibilitatea, sunt de părere oameni de ştiinţă, să fie realizate în prezent şi asemenea medicamente. Numai că acest lucru nu intră în vederile industriei medicamentelor. Printre alte mărturii în acest sens, cităm din interviul dat de laureatul Premiului Nobel pentru Medicină, Richard J. Roberts, publicaţiei La Vanguardia, sub titlul Medicamentul care vindecă definitiv nu este rentabil.
Richard J. Roberts: „Am devezi că în anumite cazuri, cercetătorii care depind de fonduri private ar fi putut descoperi medicamente foarte eficace, care ar fi pus capăt cu totul anumitor boli...”
Reporter: „Şi de ce s-a renunţat la cercetări?”
RJR: „Pentru că industria farmaceutică este mai degrabă interesată să vă ia mai mulţi bani, nu să vă vindece pe dumneavoastră, aşa că dintr-o dată, cercetarea respectivă este deviată către descoperirea de medicamente care nu vă vindecă întru totul, ci doar cronicizează boala şi vă face să reşimţiţi o imbunătăţire ce va dispărea din momentul în care nu mai luaţi medicamentul.”
Reporter: „Este o acuzaţie destul de gravă.”
RJR: „Ei bine, este un lucru obişnuit ca firmele din industria de medicamente să fie interesate în linii de cercetare nu pentru a vindeca, ci pentru a croniciza durerile cu medicamente cronicizante, mult mai rentabile decât cele care vindecă o dată pentru totdeauna. Şi nu trebuie decât să urmăriţi analiza finaciară din industria farmaceutică ca să verificaţi ce spun. (...) Medicina care vindecă definitiv nu este rentabilă şi de aceea nu se fac cercetări în acest domeniu.”
Reporter: „Politicienii nu intervin?”
RJR: „Nu vă faceţi iluzii; în acest sistem politicienii sunt simpli angajaţi ai marilor capitaluri, care investesc atât este nevoie pentru ca fii lor să fie aleşi; iar dacă nu sunt aleşi, să îi cumpere pe cei care sunt. Pentru capital există un singur interes: să se multiplice. Aproape toţii politicenii – şi ştiu ce vorbesc – depind cu neruşinare de acele companii multinaţionale farmaceutice care le finanţează campaniile. Restul sunt vorbe goale.”
Soluţia la acest impas, menit să vicieze sănătatea speciei umane, ar fi să renunţăm la medicamente de sinteză şi să optăm pentru produsele placebo. Cercetările medicale recente, au dovedit că produsele placebo au aceleaşi efecte terapeutice ca medicamentele de sinteză, fără să inducă în organismul bolnavului efecte secundare. Dar produsele placebo sunt foarte ieftine şi vindecă definitiv unele boli, ceea ce le face incompatibile cu interesele financiare ale industriei medicamentelor.
Sursa: jurnalparanormal.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu