Fraze precum “simt in stomac” sau “fluturas in stomac” ne sunt destul de familiare si desi par sa sune destul de cliché, cercetarile arata ca exista o legatura clara intre stomac(intestine), creier si sentimente.
Intestinul este un tub lung de tesuturi in care se absorb nutrientii care mai apoi sunt trimisi catre celulele corpului. Este considerat un sistem unic care are un impact extrem de important asupra felului in care ne simtitm. Intr-adevar este aici unde se produce 95% din serotonina, neurotransmitatorul fericirii. Asa ca , o atentie sporita asupra intestinelor si asupra bacteriilor benefice este foarte importanta, chiar esentiala pentru o minte sanatoasa.
In mod interesant, cercetarile legate de bacteriile din intestine au facut mai multa lumina asupra relatiilor dintre stabilitatea ecosistemului din intestine si sentimente. Un
articol din Behaviour and the Microbiome a a explicat cum moleculele implicate in comunicarea dintre intestine si creier la soareci sunt legate de depresie si anxietate.
Intr-adevar, multe creaturi din regnul animal se implica in tot felul de activitati bizare pentru a obtine aceste pretioase bacterii. De exemplu barzaunul isi obtine bacteriile prin contact social cu partenerele de imperechere chiar hranindu-se cu fecalele acestora.
Un studiu facut de American Society for Microbiology a descoperit ca, coloniile de bacterii din intestine sunt diferite la copiii bolnavi de autism fata de cei care nu au aceasta boala. Copiii bolnavi de autism prezinta mai multe probleme gastrointestinale printre care inflamatii severe care au fost legate de probleme de comportament.
Toate dovezile arata ca felul in care ne privim corpurile este prea simplist.
Sistemele corpului nu sunt separate unele de altele, ele lucreaza impreuna in tandem. Astfel legatura dintre bacteriile din intestine si terenul (corpurile noastre) este foarte importanta.
Una dintre solutiile care poate aduce rezultate bune este folosirea de probiotice de calitate. Insa aveti grija ce folositi pentru ca multe din produsele de pe piata sunt de calitate indoielnica datorita procesarii extreme. Astfel acestea ajung sa produca mai multa toxicitate in corp in loc sa ajute.
O schimbare in mediul intern, ii permite bacteriei sa isi refaca randurile distruse , pierdute prin obiceiuri alimentare nesanatoase , antibiotice, expunerea la metale grele , radiatii, stres si toate chimicalele gasite in alimentele nesanatoase.
Cercetarile facute asupra efectelor aintibioticelor au aratat ca numai dupa 5 zile de antibiotic, bacteria din intestine s-a schimbat in mod radical. Bacteria care era abundenta inainte a fost apoi redusa si cea care era in cantitate mai mica a crescut. Astfel in mod direct sau indirect, bacteria din intestinele noastre a intrat in dezechilibru astfel explicand eruptia de obezitate, alergii, si inflamatii din ultimii ani.
Flora din intestine trebuie sa se asemene cu pamantul negru si bogat.
Corpul uman este un fermier incredibil de flora bacteriana prietenoasa. Tu esti un fermier. Si cresti flora intestinala prietenoasa. O atitudine gresita poate crea furtuna care sa iti distruga recolta. O dieta nesanatoasa poate creea inundatii care iti pot inneca ferma. Antibioticele sunt ca si pesticidele care eventual o sa-ti distruga solul delicat. Supararea va face solul acid. O lipsa a disciplinei sanatatii permite buruienilor sa invadeze ferma. Rabdarea, consistenta, persistenta vor da roade minunate. Cateodata daca pur si simplu nu mancam o zi sau doua , daca postim , echilibru intern se reface singur.
Asa precum bacteria de pe piele ne apara impotriva infectiilor, in acelasi mod, coloniile de microbi din intestine sustin functia imunitara si detoxifierea. Aici sta de fapt cheia unei sanatati de invidiat; o colonie de bacterii in intestin, care este bine intretinuta, permitand o relatie simbiotica intre celulele umane si 90% dintre celulele de bacterii din corpurile noastre. Comunicarea intre celule este crescuta , comunicarea intre creier si restul corpului este mult mai eficienta si astfel ritmul vietii se schimba.
Mai mult exista o relatie bidirectionala intre mintile noastre , mediul inconjurator si interior si sentimentele noastre.
Precum Bruce Lipton explica cu atata aplomb, lentila prin care vedem lumea este creata de sistemul nostru de credinte, ganduri, sentimente si experiente. Acestea in schimb ne construiesc mecanismele corpului, fabricile de celule, microbi, determinand acest dans dintre intestine, sentimente si creier care se numeste viata.
Se poate spune ca suntem cu totii interconectati. Suntem un amestec de microbi si celule umane infuzate cu constiinta. Evolutia umanitatii incepe cu fiecare individ la rand din interior spre exterior. Schimbandu-ne sistemul de credinte si lucrand in simbioza cu coloniile noastre de microbi, ne putem schimba vietile.
In camare verde pe site-ul nostru puteti gasi probiotice de calitate testate de noi: CAMARA VERDE
Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.naturalnews.com/038444_gut_feeling_second_brain_emotional_intelligence.html#ixzz2KNDqSIYG
http://viataverdeviu.ro/digestia-acid-clorhidric-mestecatul-varietatea-probiotice-si-alte-sfaturi/ - intestine
http://viataverdeviu.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu