În urma unei cercetări finalizate în anul 1994, autorul a constatat că și elementele organice aflate în curs de descompunere în sol ar trebui incluse în gama focarelor geopatogene. Prin emanațiile gazoase nocive (gaz metan, hidrogen sulfurat, etc.) rezultate în urma descompunerii elementelor organice de către bacterii, depreciază sănătatea celor care locuiesc sau își desfășoară activitățile profesionale în clădirile amplasate în atari perimetre. Este vorba de foste gropi pentru depozitarea gunoaielor menajere și industriale, foste mlaștini sau necropole, terenuri infiltrate cu dejecții umane și animale, cu produse chimice reziduale.
Nefropatia endemică balcanică (NEB), maladie cronică a rinichilor ce duce deseori la cancer, se manifestă cu predilecție la locuitorii satelor riverane Dunării din România, Bulgaria, Serbia, Bosnia și Croația. Cauzele care provoacă NEB nu se cunosc de peste o jumătate de secol. Potrivit unui studiu pe care l-am finalizat în toamna anului 1994, nefropatia endemică balcanică este determinată de focare geopatogene de natură organică. Am analizat și fotografii publicate de National Geographic România pe această temă și am dedus că problema poate fi rezolvată operativ, prin decelarea focarelor geopatogene ce afectează locuințele din zona menționată. (A se vedea în acest sens și articolul din Jurnal Paranormal, intitulat Ce sunt focarele geopatogene?). WC-urile și grajdurile pentru animale din aceste zone sunt amplasate în apropierea locuințelor. În cazul unei ploi persistente, dejecțiile umane și animale se infiltrează sub fundațiile locuințelor și în fântâni, în funcție de stratificările geologice ale subsolului.
Nefropatia endemică balcanică presupune un regim alimentar sever, efort interzis și obligatoriu dilializă în fiecare săptămână. În urma inflamării prin NEB, rinichiul se reduce la dimensiunea unei nuci. Urmează decesul prin cancer la rinichi.
Într-un studiu de caz, întreprins într-un sat aflat pe raza județului Hunedoara, toți locatarii unei gospodării sufereau de insuficiență renală. În urma unei ploi torențiale persistente, dejecțiile umane din WC (amplasat lângă locuință) au ajuns sub fundația clădirii și în fântână. Drept urmare, în zilele următoare toți locatarii și turiștii prezenți în gospodărie s-au simțit rău, iar o tânără și-a pierdut conștiența.
WC-urile și grajdurile pentru animale amplasate prea aproape de locuințe au un rol nefast asupra sănătății omului. Dejecțiile umane și animale se infiltrează și în fântânile din care beau apă locuitorii satelor riverane Dunării. Și toate nenorocirile se trag din obiceiul localnicilor de a plasa WC-urile și grajdurile pentru animale prea aproape de locuințe. Nefropatia endemică balcanică se răspândește din cauza focarelor geopatogene de natură organică.
În foto: Una dintre zonele aflate sub incidența nefropatiei endemice balcanice. Se observă că WC-urile și grajdurile pentru animale sunt amplasate foarte aproape de casele sătenilor. Fotografie preluată din revista National Geographic România, unde veți găsi un articol amplu despre nefropatia endemică balcanică (NEB), intitulat Picătura balcanică.
Sursa: http://jurnalparanormal.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu