vineri, 26 iulie 2013

6 alimente supersanatoase si modul corect de a le manca


Ani de zile, am gatit alimente precum usturoiul, fara sa obtin maximum din uriasele lui beneficii de sanatate. Asta deoarece in general adaugam usturoiul in uleiul fierbinte de la inceputul gatitului conform retetei, si apoi adaugam alte ingrediente. Insa acesta era unul dintre multele lucruri pe care le faceam gresit cand venea vorba de alimentatie.
Asta m-a facut sa ma gandesc la alte alimente favorite, si am facut o scurta lista a unora care trebuie sa fie gatite si mancate intr-un anume fel pentru beneficii maxime.
Usturoi:  aceasta minunatie aurei iti ofera mai multe beneficii de sanatate decat ar putea lista un simplu articol ca acesta. Daca iubesti usturoiul, obtine mai mult de la el prin adaugarea lui catre sfarsitul gatitului, astfel incat sa poti obtine majoritatea nutrientilor lui, fara a pierde savoarea specifica. Insa cel mai bun este crud si zdrobit. Atunci cand usturoiul este zdrobit, acesta elimina o substanta numita alicina, substanta care este responsabila de gustul si mirosul puternic al usturoiului. Este practic metoda prin care acesta se apara de pradatori. Cititi mai multe despre proprietatile usturoiului aici: Patru motive sanatoase sa iti placa usturoiul.
Spanac: stii ca spanacul este un depozit de nutrienti valorosi, incluzand vitamine si minerale. Pentru a obtine chiar mai mult de la aceasta minune verde, adauga-i alimente bogate in vitamina C! Fierul din spanac, non-hem, se asimileaza de 3 ori mai mult in prezenta vitaminei C. Capsuni si salata de spanac. Ardei copti. Tomate. Toate acestea au un gust excelent cu spanac, si te rasplatesc si cu beneficii extra nutritive.
Avocado: majoritatea beneficiilor avocado-ului sunt continute in pulpa lui delicata. Gatitul lui la temperatura inalta distruge aceste beneficii. Incearca sa te bucuri de avocado-ul tau fie crud, fie gatit la foc mic pentru scurt timp. Citi mai multe despre avocado aici : 5 motive pentru care sa consumi avocado
Mere: majoritatea nutrientilor dintr-un mar se gasesc in coaja, asa ca e o rusine sa il cojesti. Cea mai sigura modalitate de a manca mere este de a le cumpara pe cele
alimente
 organice. Daca nu poti asta, spala-le in apa curata si freaca usor cu o perie cu peri naturali pentru a scapa de pesticide.

Capsuni: cele mai bune fructe cu bobite create vreodata, se pot lauda cu beneficii impresionante pentru sanatate. Ele iti ofera fitonutrienti, vitamine, minerale esentiale. Sunt delicate, suculente, si cel mai bine este sa fie mancate proaspete. Gatitul sau coptul lor distruge nutrientii lor valorosi.
Pepenele: un aliment minunat pentru perioadele calduroase, pepenii sunt un pachet de vitamine. Putina lume insa ii mananca cu tot cu seminte. Semintele sunt pline de grasimi sanatoase si proteine ceea ce face din pepene un aliment complet. citit mai multe despre proprietatile sale aici : Pepenele rosu un pachet de nutrienti

Dati-ne de stire daca aveti propriile voastre ponturi si sfaturi despre modul corect de a manca alimente obisnuite.

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.care2.com/greenliving/6-super-healthy-foods-and-the-right-way-to-eat-them.html – alimente

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu