Băuturile energizante îmbuteliate conţin enorm de mult zahăr, alături de alţi compuşi chimici dăunători organismului uman. Însă bucătăria dumneavoastră ascunde o alternativă mai sănătoasă.
De ce să cumpăraţi băuturi energizante scumpe, care vă pot trimite şi la spital, atât timp cât suplimentul de energie perfect este chiar în dulapul din bucătărie?
Băuturile preparate din oţet de mere au fost foarte populare, timp de secole întregi. Nu vă recomandăm să beţi oţet de mere curat, însă dacă este diluat cu apă sau sifon, se obţine o băutură sănătoasă, răcoritoare. Este modul ideal de a vă bucura de beneficiile aduse sănătăţii de oţetul de mere, în orice moment al zilei.
Tipul cel mai sănătos de oţet de mere este cel nepasteurizat, deoarece constituie o sursă bogată de minerale şi alte substanţe nutritive, şi, totodată, conţine şi bacterii probiotice benefice care pot stimula sistemul imunitar.
- Băutură energizantă din oţet de mere
– 2 linguriţe de oţet de mere crud, nepasteurizat
– 2 căni de apă
Această băutură este adesea recomandată ca un tonic înainte de masă, în remedii naturiste, pentru a atenua absolut orice durere care afectează starea organismului.
Sau
- 2 linguriţe de oţet de mere
- 1 linguriţă de miere
- 2 căni de apă (rece sau caldă)
Se serveşte rece ca o băutură de vară dulce-acrişoară.
- Suc de fructe din arbuşti
Sucul de fructe din arbuşti (Schrubs), numit adesea „oţet de băut”, este aromat, picant şi extrem de răcoritor şi se prepară dintr-un sirop de oţet din fructe amestecat cu apă sau sifon.
- 1 cană de suc de fructe
– ½ ceaşcă de miere (folosiţi mai mult sau mai puţin, în funcţie de gust)
– 1 cană de oţet de mere
Combinaţi aceste ingrediente şi depozitaţi-le în frigider într-un borcan acoperit, dar fără a le lăsa mai mult de o zi. Compoziţia îşi va păstra probioticele, care fac oţetul să fie atât de sănătos.
Traducere: Ecaterina Pop
Sursa: www.financiarul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu